פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

20 יולי 2011, 10:45

אני היחיד שחושב ששארפ באמת צריך לפרוש?

מכבי זה לא תוכנית כבקשתך אלא קבוצה מקצועית ועם כל הכבוד לתרומה שלו במשך השנים ויש המון כבוד הוא כבר שנתיים לא במעמד של שחקן פעיל והגיע הזמן לתלות את הנעליים , למשוך את זה סתם עוד שנה זה מיותר.

20 יולי 2011, 10:54

אני ממש לא יודע מאיפה המידע שלמכבי אין בעיה תקציבית השנה.
לכל הידוע לי, מכבי טרם שילמה את כל חובות העבר שלה והגדלת התקציב היתה רק בגדר שמועה שנכתבה בכמה אתרי אינטרנט.
בכל מקרה, לא אתה ולא אני יודעים מה הוא גודל התקציב של מכבי ואני מציע שלא נניח הנחות לא מבוססות שאין לנו מידע ודאי לגביהן.

דבר נוסף, גם אם מכבי אכן הגדילה את התקציב, זה לא אומר שהיא צריכה לחלק כסף חינם ו/או לעשות שגיאות כלכליות מכוונות.
כל שחקן צריך לקבל את השכר שמגיע לו; שכר שימצא ביחס ישר ליכולתו המקצועית.
במוקדם או במאוחר, על ניהול תקציבי לקוי, משלמים (תרתי משמע במקרה הזה). כל סנט מיותר שבוזבז בעבר יכול להתגלות כבכיה לדורות לטווח הארוך יותר, בטח כאשר אנו נמצעים בתקופה בה מכבי מחפשת גארד איכותי, שכנראה יעלה לא מעט כסף. במקרה כזה, כל סנט קטן יכול לעשות את ההבדל (אני יודע שקצת הגזמתי עם התיאור, אבל אני בטוח שאתה מבין את כוונתי).

לגבי פרקינס, אני בספק אם זהו השחקן ששארפ אמור לפנות לו מקום.
אם פרקינס יבוא ע"ח שארפ, למכבי יהיה סגל של 8 זרים והיא תצטרך להושיב בחוץ ארבעה זרים בכל אחד ממשחקי הליגה.
נוסף על-כך, היא תצטרך להלביש עוד שחקן ישראלי לצדו של בורשטיין, שיקח חלק רק במשחקי הליגה. באופן כמעט פרדוקסלי, השחקן שהכי מתאים להיות השחקן ה14, הוא בפירוש דריק שארפ. הוא גם ישראלי, גם לא עולה יותר מדי כסף, גם לא שחקן נוער או שחקן לא מנוסה והכי חשוב, הוא רוצה ומוכן לשחק בשביל מכבי בלי קשר למעמדו. לדעתי, הוא גם עדיף מבחינה מקצועית על איזה שחקן נוער שלעולם לא שיחק בליגה בכירה.

20 יולי 2011, 11:07

חביב אורנג'ד כתב:אני ממש לא יודע מאיפה המידע שלמכבי אין בעיה תקציבית השנה.
לכל הידוע לי, מכבי טרם שילמה את כל חובות העבר שלה והגדלת התקציב היתה רק בגדר שמועה שנכתבה בכמה אתרי אינטרנט.
בכל מקרה, לא אתה ולא אני יודעים מה הוא גודל התקציב של מכבי ואני מציע שלא נניח הנחות לא מבוססות שאין לנו מידע ודאי לגביהן.

דבר נוסף, גם אם מכבי אכן הגדילה את התקציב, זה לא אומר שהיא צריכה לחלק כסף חינם ו/או לעשות שגיאות כלכליות מכוונות.
כל שחקן צריך לקבל את השכר שמגיע לו; שכר שימצא ביחס ישר ליכולתו המקצועית.
במוקדם או במאוחר, על ניהול תקציבי לקוי, משלמים (תרתי משמע במקרה הזה). כל סנט מיותר שבוזבז בעבר יכול להתגלות כבכיה לדורות לטווח הארוך יותר, בטח כאשר אנו נמצעים בתקופה בה מכבי מחפשת גארד איכותי, שכנראה יעלה לא מעט כסף. במקרה כזה, כל סנט קטן יכול לעשות את ההבדל (אני יודע שקצת הגזמתי עם התיאור, אבל אני בטוח שאתה מבין את כוונתי).

לגבי פרקינס, אני בספק שזהו השחקן ששארפ אמור לפנות לו מקום.
אם פרקינס יבוא ע"ח שארפ, למכבי יהיה סגל של 8 זרים ותצטרך להושיב בחוץ ארבעה זרים בכל אחד ממשחקי הליגה.
נוסף על-כך, היא תצטרך להלביש עוד שחקן ישראלי לצדו של בורשטיין, שיקח חלק רק במשחקי הליגה. באופן כמעט פרדוקסלי, השחקן שהכי מתאים להיות השחקן ה14, הוא בפירוש דריק שארפ. הוא גם ישראלי, גם לא עולה יותר מדי כסף, גם לא שחקן נוער או שחקן לא מנוסה והכי חשוב, הוא רוצה ומוכן לשחק בשביל מכבי בלי קשר למעמדו. לדעתי, הוא גם עדיף מבחינה מקצועית על איזה שחקן נוער שלעולם לא שיחק בליגה בכירה.

אני לא מחזיק במידע קונקרטי על תקציב הקבוצה, אבל כל עוד אין איזשהי עונה פיננסית (ע"ע שנה שעברה) אפשר להאמין שאין משהו מאיים על הפרק.
באותה צורה, אי אפשר גם להגיד שיש בעיות תקציביות לקבוצה, לכן אני מסכים עם מה שכתבת לגבי הנחות בלתי מבוססות.

עם הפסקה האמצעית שלך אני מסכים.
אחד הדברים שתמיד הרגיזו אותי בקבוצה הוא לראות שחקנים שמוחתמים על תקן עוזרים של עמי ביטון.
אך עם זאת, אין קשר בין הדברים שכתבת לבין הפרישה של דרק שארפ והחוזה של בורשטיין.
בורשטיין מחזיק חוזה לא קטן בקבוצה שלא בהכרח תואם ליכולת המקצועית שלו בתקופה הנוכחית,
אבל אני באמת לא חושב שדרק שארפ פורש בגלל החוזה הזה.
כאילו הנדריקס לא מחזיק בחוזה גבוהה יותר למרות שהוא נמצא על עמדות 4-5 שממילא מאויישות ב-2-3 שחקנים לעמדה (ליאור, בלו - ג'יימס וסופו ותוסיף את מצ'באן שיכול לשחק 4-5),
ועדיין הקבוצה בוחרת להשאיר אותו, וזה אומר שאפשר לשאת את זה מבחינה כלכלית.

20 יולי 2011, 11:20

לכל היודע לי, הנדריקס מחזיק בחוזה נמוך יותר (ואפילו נמוך בהרבה) מזה של בורשטיין.
בכל מקרה, ההשוואה להנדריקס היא בכלל לא רלוונטית. הנדריקס הוא שחקן שכן תורם לקבוצה מבחינה מקצועית והוכיח שהוא מסוגל להוות פקטור משמעותי בקבוצה, גם ברמות הגבוהות. כמו שזה מסתמן בעיני, הנדרקיס בהחלט מרוויח את השכר לו הוא ראוי aהוא בפירוש עומד ביחס ישר ליכולתו (אם כבר, אז הוא אולי מרוויח שכר נמוך מדי ביחס ליכולותו).
נוסף על-כך, מכבי זקוקה לקו קדמי עמוק יותר הרבה בגלל שרובו מתסמתך על זרים. למכבי אין אף שחקן ישראלי בעמדה מספר 5 ולכן היא עיבתה את העמדה הזאת במספר רב של זרים.

בורשטיין לעומת זאת, הוא שחקן ששכרו נמצא ביחס הפוך לחלוטין מיכולתו, מה שהופך את העול הכלכלי שנגזר ממנו, לקשה ביותר.
זה נכון, שחוזהו של כל שחקן משפיע על היכולת הכלכלית של קבוצה. עם זאת, כאשר זה מגיע למצב בו מכבי תצטרך להלחם על שירותיו של שחקן בכיר, כאשר שכרו של שחקן זוטר ביותר מגביל אותה, זה כבר נהיה מצב אבסורדי ובגלל דברים כאלו נאלצים למצוא דרכים אחרות לחסוך בכסף ובגלל זה, עשויים לקרות דברים כמו שקרה עכשיו עם שארפ.
אני לא יוצא כאן בהצהרה נחרצת, אך בעיניי, ייתכן שדריק הוא קרבן להתנהלות כלכלית לא נכונה של מכבי.

20 יולי 2011, 14:18

יוסי22 כתב:אני היחיד שחושב ששארפ באמת צריך לפרוש?

מכבי זה לא תוכנית כבקשתך אלא קבוצה מקצועית ועם כל הכבוד לתרומה שלו במשך השנים ויש המון כבוד הוא כבר שנתיים לא במעמד של שחקן פעיל והגיע הזמן לתלות את הנעליים , למשוך את זה סתם עוד שנה זה מיותר.

מסכים.

אני זוכר את מיקי משחק עד גיל 34 או 35 במכבי ונזרק משם לטובת הצערת המערכת ובגלל שהוא ודורון ג'מצ'י דרכו אחד לשני על האצבעות.
ומיקי היה לא פחות גדול משארפ, למעשה גדול ממנו כשחקן וכסמל בימים ההם.
מי שלא חי את התקופה של " מיקי מלך ישראל חי חי וקיים " לא זוכר הערצת שחקן מימיו.

למעשה מכבי , בכך שמשאירה אותו במערכת, מתקנת סוג של עוול כלפי שחקני עבר כמו מיקי והנפלד שנפרדו בצורה לא הכי יפה ממכבי.
לפחות שארפ נשאר בתפקיד שמתאים לו נכון לעכשיו וזה מה שחשוב בסך הכול, הגם שאם היה נשאר לעוד שנה כבקשתו גם לא היה נגרם
נזק למכבי, לדעתי.
אבל מי שקובע זה הקבוצה , המנהלים והצוות המקצועי וצריך לכבד זאת. העומס בשנה הבאה יהיה עצום ויש כנראה שיקולים מקצועיים גרידא.

20 יולי 2011, 15:04

http://sports.walla.co.il/?w=//1842718

יכול להיות שגם רוט וגם אוחיון יבואו למכבי אחרי ששארפ פורש,אני אומר אם מכבי היו חכמים הם היו מביאים את אוחיון בכסף ששארפ מקבל ואת לאנדסבג..מכבי היו צריכים לשלם עליו ביי אוט לדעתי

20 יולי 2011, 15:39

הפרישה של דריק לא קשורה לשום חסכון כלכלי , דובר עליה כבר מזמן ברגע שהתפנתה (במתכוון) משרת עוזר המאמן השני . דריק התלבט תקופה מסויימת אבל כנראה הוא מתחיל להבין שעדיף לו לפנות את הבמה .
במקומו מכבי יכולים להביא את לאנדסברג ואז בורשטיין יהפוך לעציץ הרישמי של מכבי ואולי בגלל התסקול יסכים לעזוב תמורת פיצוי...
אפ פרקינס יבוא זה לא על חשבון אף שחקן כי הוא לא ירשם בסגל עד לקראת סוף העונה ויהיה מספיק דקות לכולם העונה בשלושת המסגרות כך שאני לא רואה בזה בעיה .

20 יולי 2011, 15:40

אני חושב שהוא היה צריך לפרוש לפני שנה.

אני נגד בזבוז מיותר של כסף. שארפ יישאר במערכת ויקבל שכר הגיוני יותר ואולי אפילו יתרום יותר.

20 יולי 2011, 15:43

yellowaura כתב:

אני נגד בזבוז מיותר של כסף. שארפ יישאר במערכת ויקבל שכר הגיוני יותר ואולי אפילו יתרום יותר.

מסכים איתך לחלוטין , לפני שנה כשאמרתי את זה הותקפתי כאן כאילו אני אוהד הפועל....
אני לא אוהב את האמונה העיוורת הזאת אחרי שחקן ואני גם לא אוהב ששחקן מושך קרירה בכוח רק כי הוא מפחד ממה שיהיה אחרי . עכשיו מציעים לו תפקיד רישמי אז הוא יכול לפרוש בשקט...

20 יולי 2011, 15:49

גל גל כתב:http://sports.walla.co.il/?w=//1842718

יכול להיות שגם רוט וגם אוחיון יבואו למכבי אחרי ששארפ פורש,אני אומר אם מכבי היו חכמים הם היו מביאים את אוחיון בכסף ששארפ מקבל ואת לאנדסבג..מכבי היו צריכים לשלם עליו ביי אוט לדעתי

טמטום ולפי דעתי ידיעה שקרית.

א. לא צריך מחליף לשארפ. גם ככה הוא לא היה פקטור.
ב. מכבי ב 3 דרגות מעל הליגה כבר עכשיו ולא צריך עוד ישראלי אחד. לא רוט ולא אוחיון הם חומר ליורוליג אז למה להביא את שניהם? אני מעדיף הלפרין אחד על פני 2 שחקני ליגה ישראלית.
ג. היה ניסיון לפני כמה שנים לרכוש כל ישראלי בשוק לעשות מונופול. ראינו איך זה הלך... מבחינתי רוט לא כזה שונה מחג'ג'
ד. אפילו אוחיון לבד חושש מדק' המשחק שלו...נראה לכם שיהיה מספיק דק' משחק לרוט ואוחיון ?

20 יולי 2011, 15:51

yellowaura כתב:

ב. מכבי ב 3 דרגות מעל הליגה כבר עכשיו ולא צריך עוד ישראלי אחד. לא רוט ולא אוחיון הם חומר ליורוליג אז למה להביא את שניהם? אני מעדיף הלפרין אחד על פני 2 שחקני ליגה ישראלית.
ג. היה ניסיון לפני כמה שנים לרכוש כל ישראלי בשוק לעשות מונופול. ראינו איך זה הלך... מבחינתי רוט לא כזה שונה מחג'ג'
ד. אפילו אוחיון לבד חושש מדק' המשחק שלו...נראה לכם שיהיה מספיק דק' משחק לרוט ואוחיון ?

לא נראלי,בגלל זה אמרתי לאנדסברג :cool :cool

20 יולי 2011, 15:53

מיותר לגמרי להביא את שניהם. לדעתי אוחיון+שחקן נוער מספיק.

20 יולי 2011, 16:02

גל גל כתב:
yellowaura כתב:

לא נראלי,בגלל זה אמרתי לאנדסברג :cool :cool

נכון..ככה בורשטיין הופך להיות המעודדת ולאנדסברג מגיע על העמדה שלו

20 יולי 2011, 17:15

אם מביאים את שניהם זה אומר שלא יבוא זר?

20 יולי 2011, 17:36

Chen כתב:אם מביאים את שניהם זה אומר שלא יבוא זר?

ממש לא והייתי מציע לגנוז את הרעיון הזה מהר.
זר לבטח יגיע ואין בכך שום צל של ספק. ייתכן בכלל שכל המהלך של הפרישה של שארפ נועד לחסוך עוד כסף בשביל שיבוא לכאן זר איכותי.
אני אישית לא מאמין שמכבי תביא גם את אוחיון וגם את רוט, למרות שזה יהיה נחמד לעשות מהלך שיחליש את קבוצות הליגה וישים ללעג את קופל וכנופייתו.

20 יולי 2011, 18:02

yzafrir כתב:
yellowaura כתב:

מסכים איתך לחלוטין , לפני שנה כשאמרתי את זה הותקפתי כאן כאילו אני אוהד הפועל....
אני לא אוהב את האמונה העיוורת הזאת אחרי שחקן ואני גם לא אוהב ששחקן מושך קרירה בכוח רק כי הוא מפחד ממה שיהיה אחרי . עכשיו מציעים לו תפקיד רישמי אז הוא יכול לפרוש בשקט...

אני לא מסכים איתכם לגמרי. ההחלטה האם לפרוש או לא לפרוש היא של השחקן בלבד. לדעתי ההחלטה כאן לא היתה של דרק לבד. באמת שלדעתי יש דברים
גדולים וחשובים יותר מהיכולת המקצועית כשחקן. שארפ משמש כבר לא מעט שנים כמאמן נוסף בקבוצה, ועל הדרך הוא גם תרם מקצועית בכמה משחקים חשובים גם בשנה שעברה ונדמה לי שגם השנה.

חץ מזה, שחקנים שהם גם סמלים, זכאים ליחס מיוחד מהמועדון שלו הם תרמו כ"כ הרבה. המקרה של דרק הוא גם מיוחד,
כי הוא במשך שנים ארוכות הרוויח הרבה פחות במכבי, מהערך האמיתי שלו בשוק. לכן עוד 250K ששילמו לו, הם באמת כסף קטן.

20 יולי 2011, 20:44

חביב אורנג'ד כתב:אני ממש לא יודע מאיפה המידע שלמכבי אין בעיה תקציבית השנה.

מאיפה המידע שלמכבי כן יש בעיה תקציבית? אם ידוע לך משהו על בעיות תקציב וחובות עבר, אשמח לדעת על מה אתה מסתמך.

בספורט5 דיברו שמכבי תגדיל את התקציב מ18 ל20 מיליון ובשום מקום לא קראתי על בעיות או חובות שמקשים על הקבוצה.
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 01616.html

חביב אורנג'ד כתב:לכל היודע לי, הנדריקס מחזיק בחוזה נמוך יותר (ואפילו נמוך בהרבה) מזה של בורשטיין.

מה המספרים שידועים לך? הנדריקס מקבל 550 נטו לפי מה שפורסם בתקשורת. בורשטיין עד כמה שאני זכר סביב 250 נטו. לא מצאתי שפורסם סכום מדויק.

חביב אורנג'ד כתב:זה נכון, שחוזהו של כל שחקן משפיע על היכולת הכלכלית של קבוצה. עם זאת, כאשר זה מגיע למצב בו מכבי תצטרך להלחם על שירותיו של שחקן בכיר, כאשר שכרו של שחקן זוטר ביותר מגביל אותה, זה כבר נהיה מצב אבסורדי ובגלל דברים כאלו נאלצים למצוא דרכים אחרות לחסוך בכסף ובגלל זה, עשויים לקרות דברים כמו שקרה עכשיו עם שארפ.
אני לא יוצא כאן בהצהרה נחרצת, אך בעיניי, ייתכן שדריק הוא קרבן להתנהלות כלכלית לא נכונה של מכבי.

סורי, אבל אני לא קונה את התיאוריה שלך וממש לא רואה את הקשר בין בורשטיין לשארפ. מכבי לא נמצאת במצב כספי קריטי שצריכה לחסוך את הפער בין החוזה של שארפ כשחקן לחוזה שלו כעוזר מאמן שני (ה100-150 אלף דולר האלה הם שיעשו את ההבדל הגדול?). מדברים על הפרישה של דריק כבר לא מעט זמן. בלאט דחף לזה והעדיף אותו כעוזר מאמן לצידו ונתן רמזים לכך עוד בסוף הפיינל פור הישראלי. פורסם שפדרמן נתן לדריק גב ואם הוא היה רוצה להמשיך כשחקן היה ממשיך, פשוט כנראה החליט עדיף עכשיו מאשר עוד עונה בלי הרבה דקות ועונה בלי להיות בסגל ליורוליג.

20 יולי 2011, 21:24

כפי שטענתי, הגדלת התקציב זה דבר שפורסם במספר אתרים, אבל אין שום ערבון לכך שמדובר בעובדה מוגמרת ולכן לא הייתי יוצא מנקודת הנחה שמכבי היא בעלת יכולת תקצבית חזקה.
לא טענתי שיש למכבי בעיה תקציבית, אך אני גם לא יודע אם אין לה בעיה כזאת וכאמור, אני גם לא מאמין שהמצב הכלכלי הוא כ"כ טוב כמו שהונח כאן.

לגבי המשכורת של הנדריקס, לכל הידוע לי הוא מרוויח בין 300 ל450 אלף דולר נטו לעונה, כלומר לכל היותר 560 אלף דולר ברוטו.
בורשטיין מרוויח כ300 אלף דולר נטו (או יותר) ומכיוון שהוא שחקן ישראלי, שכר הברוטו שלו נושק ל600 אלף דולר. (אגב, בורשטיין בודאות לא מרוויח 250 אלף דולר לעונה, שהרי זה הוא הסכום אותו הוא סירב לקבל ממכבי כאשר רצתה להשאירו לפני שנתיים.)
גם אם הסכומים שציינתי אינם מדוייקים, אני בספק אם בורשטיין מרוויח פחות מהנדריקס, וגם אם כן מדובר בפער קטן.
בכל מקרה, כל ההשואה בין בורשטיין להנדריקס היא בכלל לא רלוונטית ולא קשורה לשכר שלהם.

לגבי פרישתו של דריק, זה ברור לכולנו שעוזר מאמן שני מרוויח הרבה פחות משחקן. מהלך כזה יכול לחסוך למכבי הרבה מאוד כסף ולהערכתי, מדובר בסכום של יותר ממאה אלף דולר וייתכן שאף הרבה למעלה מזה (אני מקווה בשביל דריק שאני טועה ושמכבי לא שינו את חוזהו כשחקן לכאשר הודיע רשמית על פרישה).

כיצד הכסף שנשפך על בורשטיין ישפיע על בניית קבוצה? אסביר זאת עכשיו.
להערכתי (ואדגיש שמדובר בהערכה סובייקטיבית לחלוטין ואף אחד לא חייב לקבל אותה), בורשטיין הוא שחקן השווה לכל היותר 150 אלף דולר נטו, קרי - 300 אלף ברוטו. בפועל, בורשטיין מקבל 600 אלף ברוטו, מה שאומר שישנם משהו כמו 300 אלף דולר שאינם מנוצלים ולמעשה, מהווים בזבוז.
אין ספק שמדובר כאן בהרבה כסף שהולך לאיבוד ובסכום שבהחלט יכול להוות פער משמעותי בעת קיום מו"מ עם שחקן כלשהו.
כיצד מחזירים את אותו כסף אבוד? מחתימים את שון ג'יימס בשלב מוקדם מאוד של הקיץ, משלמים לסמית' סכום שפוי לחלוטין, מתמקחים במו"מ עם אוחיון וכאמור, הופכים את דריק לעוזר מאמן.
על פניו, כל מהלך כזה חוסך מעט כסף, אך כהון מצטבר, מדובר פה על סכום מכובד מאוד שנחסך; סכום שכאמור, יכול להיות משמעותי מאוד במחשבה לעתיד.

שוב, מדובר פה בסה"כ בהשערה שלי ואף אחד לא חייב לקבל אותה, אך זה נראה לי קצת מצוץ מהאצבע שהסיבה העיקרית לפרשתו של שארפ היא שאין מקום בקבוצה (במיוחד כאשר בלאט מצהיר שהוא רוצה סגל של 14-15 שחקנים). אני נוטה להאמין שבמידה זו או אחרת, ישנם סיבות כלכליות למהלך הזה.

20 יולי 2011, 22:35

ספורט 5 בדרך כלל אמין יחסית לאתרים אחרים אבל אני לא לוקח את זה כתורה מסיני. אתה זה שכתבת ש"לכל הידוע לי, מכבי טרם שילמה את כל חובות העבר שלה והגדלת התקציב היתה רק בגדר שמועה", אז חשבתי שאתה מסתמך על משהו שאולי לא ראיתי. בגדול, לא נראה שלמכבי יש בעיות כלכליות - אין שום סימן לכך.

לא יודע מאיפה אתה לוקח לגבי בין 300 ל450 בנוגע להנדריקס, כמעט בכל המקומות דיברו על כ-550 נטו. כמו פה למשל: http://sports.walla.co.il/?w=//1796596
אני גם אשמח ללינק בנוגע ל300 או יותר של בורשטיין. שנה לפני שחזר זה היה לא רק כסף אלא זה שהוא ידע שאצל פיני הוא לא יקבל הרבה דקות והיחסים בניהם היו רעים. וזה שבלאט מונה למאמן היה שיקול גדול בחזרה. הוא דיבר על זה במפורש בראיון אחרי שחזר:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 14&lang=HE
"אני לא יודע אם הייתי חוזר אם פיני גרשון היה המאמן", הוסיף בורשטיין, והתייחס לעזיבתו לליגה הספרדית: "אם זה היה עולה על הפרק, היינו צריכים לשבת ולדבר. ניסו בקיץ שעבר להוציא את זה כאילו זה עניין של כסף, היום הסכומים לא כאלה רחוקים ממה שהיה בקיץ שעבר. זה בראש ובראשונה עניין מקצועי. הרגשתי שאני לא מספיק מוערך ולא משחק מספיק, ולכן בחרתי לעזוב. אף אחד לא יכול להבטיח לי כלום, איך שדייויד אמר לי את הדברים מבחינתי זה מספיק. אני צריך לספק את הסחורה".

אבל כמובן שאתה יכול שלא להאמין לו, אבל כולם יודעים שבינו לבין פיני עבר חתול שחור. אני בכלל לא בטוח שהוא קיבל יותר ממה שהוא דרש שנה קודם. דווקא יכול להיות שקצת פחות לפי הציטוט שלו ולא זכור שלי שכשהוא חזר היה עניין גדול בקשר למשכורתו. אבל שנינו מניחים פה, בלי באמת לדעת.

כן, אין קשר בין הנדריקס לבורשטיין, פשוט היה נראה לי תמוה שכתבת ל Mta_atic ש"הנדריקס מחזיק בחוזה נמוך יותר (ואפילו נמוך בהרבה) מזה של בורשטיין".

לגבי הפרישה של דריק, אנחנו לא מסכימים לגמרי. ברור שהוא ירוויח פחות בתור עוזר מאמן אבל לא מדובר פה בסכומים כאלה גדולים שיעשו הבדל גדול למכבי. מי אמר שהוא פורש בגלל שאין מקום? אם הוא היה רוצה, הוא היה ללא ספק ממשיך, אבל משחק רק דקות אחדות במקרה הטוב בליגה ובאדריאטית, ולא מתלבש בכלל ביורוליג. כנראה שזה לא התאים לו. אולי גם רצונו של בלאט לראות אותו כעוזר מאמן היה משמעותי ואפשר היה כבר לפני חודשיים לקרוא בין השורות שזה מה שמתבשל ועמד על הפרק כבר תקופה.
אני לא מסכים עם הגישה לך כאילו שעושים אומדן כמה השחקן באמת שווה לעומת התרומה שלו עונה אחרי שהוא חתם(במקרה הזה בורשטיין), עושים חשבון ומחפשים להחזיר את זה בדרכים אחרות. החוזה של בורשטיין כבר נלקח בחשבון בתקציב עוד מקיץ שעבר כמו חוזים של כל השחקנים החתומים שהחליטו להשאיר ועושים רכישות של שחקנים חדשים בהתאם. היו לנו שחקנים לאחרונה עם חוזים יותר מציקים כמו של פוט, כדיר וגרין שעליהם זרקו המון לפח. הקיץ השתחררנו משניים מהם, פלוס החוזה של פיני נגמר ולא נראה שמכבי הייתה מחפשת לחסוך ככה על הגב של שארפ, ובורשטיין בכלל לא קשור. אנחנו רק לפני כמה ימים חסכנו 300 אלף נטו (הפרש השכר בין הלפרין לאוחיון) עם הסיפור של יותם ובמקור היינו אומרים להחתים את יותם+זר ואף אחד לא דיבר על זה שחסר כסף או שיאלצו לתת לזר פחות. אז אחרי שחסכנו על יותם מנוכח הנסיבות, פתאום יעשו מהלך מאולץ על חשבון סמל כמו דריק ועוד על 100 אלף דולר?

גם אצלי זאת זאת רק השערה, אבל ממש לא נראה שמהלך של שארפ היה כלכלי. אני לא רואה שום אינדיקציה לזה כרגע.

21 יולי 2011, 07:59

חביב אני מסכים עם השערתך לגבי שארפ גם אני חושב ככה.

לגבי רוט ואוחיון אני לא חושב ששניהם יבואו, אלא רק אחד, כנראה זה יהיה אוחיון כי נדמה לי שירושלים סכמה עם גוני יזראלי.
נושא נעול