felix_r כתב:עידן כתב:felix_r כתב:לא רואה אותנו מנצחים היום את צרפת.
היה לנו מאטצ'-אפ טוב נגד ספרד, שלא משחקת יותר מדי פנימה על סנטרים שלה, אלא משחק של גארדים. זהו סוג המשחק שהשחקנים שלנו מכירים מישראל, מליגה לנוער, שם אין סנטרים גבוהים ודומיננטיים והמשחק מבוסס על קליעה וריצה. כאשר נאלצנו לשחק נגד סנטרים ענקים של סרביה או של איטליה, הפסדנו להם, כי אתה לא יכול ללמד גובה.
עדיין, למרות המאטצ'-אפ הנוח יותר נגד ספרד, נתנו את כול טיפת האנרגיה שהייתה לשחקנים על מנת לנצח. השחקנים "אכלו" את הפרקט מהרגע הראשון ועד האחרון וצללו על כול כדור אבוד כאילו היו שחיינים באולימפיאדה.
אז למרות שזמן ההתאוששות בגילאים האלה הוא מהיר יותר מאשר אצל שחקנים בוגרים, אני לא מאמין שנצליח לתת משחק דומה נגד צרפת, מה גם שצרפת הרבה יותר אתלטית, הרבה יותר גבוהה, והרבה יותר קשוחה מספרד.
תודה על הניתוח. נשמע שבאמת יהיה לנו קשה מאוד לנצח היום, הלוואי ויצליחו לעשות היסטוריה ונגיע לאליפות העולם.
פעם פיב"א הייתה מקיימת גם אליפות עולם עד גיל 21. אז נבחרות העתודה היו מעפילות לשם. אני עדיין זוכר את אליפות העולם בה שיחקה נבחרת ישראל של הלפרין ולימונד. היה שם משחק נגד יוון , בו הלפרין קלע 36 נקודות (או משהו כזה, אל תתפוס אותי במספר המדויק). המשחק הזה של הלפרין כול כך הרשים את המאמן של נבחרת יוון פנאיוטיס יאנאקיס, שלאחר מספר שנים הוא הביא את הלפרין לאולימפיאקוס, לאחר ששילמו ביי-אאוט גבוה למכבי
יפה. לא זכרתי את זה. אבל כמובן שהתכוונתי לאליפות העולם שעדיין מתקיימת כיום, עד גיל 19