פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: פרישה מהליגה עכשיו.

26 אפריל 2011, 17:26

jol9 כתב:אם זה יגרום לביטול הפיינל פור ולגזירות מטופשות אחרות, אז אולי זה שווה.

תאמין לי שבשביל ביטול הפיינל פור אני מוכנה לסבול גם הרבה יותר... ;)

26 אפריל 2011, 22:40

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:יוני,
אולי אני טועה, אבל לא ידוע לי כיום על חוק שמגביל את מספר השחקנים שלקבוצה מותר לרשום במהלך העונה, רק את מספר הזרים (8 סה"כ).
כלומר מכבי יכולה לרשום בטופס המשחק פעם אחת 10 שחקני נוער + שארפ ובורשטיין נניח ובמשחק אחר את 12 השחקנים הרגילים שהיא רושמת ביורוליג.

כל עוד מכבי מודיעה על כוונתה לפני העונה, לא יהיה לאף אחד בעיה אם זה שהנוער מפסיד, זה לא יכניס אף אחד לסחרור.
מה שכן, מכבי תצטרך במצב כזה לארגן מחדש את המנויים כך שהמנוי המשולב יכלול את היורוליג והאדריאטית, ובנוסף יהיה אפשרות לרכוש בנפרד מנוי לליגה במחיר סמלי אם מישהו ירצה בכך... :roll:

אבל ברור לך שברגע שמכבי תעשה טריק כזה, אז קופל יכניס את החוק הזה במיידית לתקנון.

לגבי הפסקה השניה שלך - אני לא כ"כ מסכים. מכבי לא תודיע דבר כזה בפומבי כי זה נגד רוח המכביזם (וברור לכולם שלשמעון זה ערך עליון).
חוץ מזה אפשר לסמוך על העיתונות שתעשה מטעמים מהסיפור הזה, ומכבי תצא מזה רע.

מסכים כאן עם יוני.
אם מכבי הולכת על שלוש מסגרות ובכל זאת, תעלה איזה הרכב קיקיוני ומוזר לליגה המקומית, קופל כבר ימצא דרכים לטרפד זאת ולהכריח את מכבי לעלות עם ההרכב החזק.
צריכים לזכור שכל עוד מכבי נשארת בליגה, היא נתונה לשגיונות של קופל.
כל הרעיון של פרישה מהליגה הוא לגרום לקופל להיות גורם לא רלונטי.

כרגע, צעדיה של מכבי מורים על כך שהיא בפירוש מתכוונת לפרוש מהליגה ולא לשחק בשלוש מסגרות.
היום גם פורסם ראיון עם בלאט בהארץ בו הוא אומר שלשחק בשלוש ליגות זה לא דבר מומלץ.

אגב, ביורוליג קיים חוק שאינו מאפשר לקבוצה לשתף יותר מ20 (או 19) שחקנים בעונה אחת. חוק זה אינו קיים בליגה שלנו, אבל ייתכן מאוד שקופל ידאג לאמצו בהקדם.

26 אפריל 2011, 22:45

לא מבינה אנשים כאן. כאילו שכחנו מי זו מכבי ומה זה מכביזם...מכבי תרשה לעצמה להפסיד כ"כ הרבה משחקים בליגה הסדירה?? לבזות את שם המועדון כך רק כדי לעשות דווקא לקופל? אני לא רואה את התסריט הזה יוצא לפועל בשום אופן...
לא שאני חושבת שלפרוש מהליגה זה בכלל פתרון. ממתי האליפות המקומית הפכה כ"כ זניחה בשבילנו? אם מכבי תעזוב את הליגה,איזו זהות בדיוק תהיה לה? של קבוצה מהמזה"ת שמשתתפת בליגה האדריאטית ובמפעל אירופי ואין לה שום קשר עם המדינה בה צמחה,התפתחה והפכה לסיפור הצלחה? זהות ישראלית זה לא רק המגן דוד על החזה.
כתבתי פה בעבר בהקשר של הדיון הזה ששמעון מזרחי אמר פעם ש"אליפות ישראל זה הלחם והחמאה של המועדון". על זה הקבוצה נבנית. אנחנו קודם כל צריכים להיות הכי טובים בזירה המקומית,בלי קשר לרמת היריבות וע"ג זה להתחרות ברמות הגבוהות של אירופה,שיריון או לא שיריון. לא יודעת איך אנשים מוכנים לזרוק את כל זה לפח (ושנים של מסורת של השתתפות והצלחה שאין כדוגמתה בליגה המקומית) רק כדי להראות לקופל מה זה.
עבורי ואני בטוחה שעוד עבור אוהדים רבים האליפות הזו עוד חשובה גם אם נקבעת בשיטה בזויה שנקווה שתיהפך זיכרון רחוק במהרה בימינו,ובכל פעם שהאליפות נלקחת מאיתנו זה כן כואב,מציק,ומרתיח. לא יודעת, אני בכל זאת מעדיפה לנצח את ירושלים או הגועל מאשר את זאדאר או משהו כזה...

27 אפריל 2011, 04:01

sweety כתב:לא מבינה אנשים כאן. כאילו שכחנו מי זו מכבי ומה זה מכביזם...מכבי תרשה לעצמה להפסיד כ"כ הרבה משחקים בליגה הסדירה?? לבזות את שם המועדון כך רק כדי לעשות דווקא לקופל? אני לא רואה את התסריט הזה יוצא לפועל בשום אופן...
לא שאני חושבת שלפרוש מהליגה זה בכלל פתרון. ממתי האליפות המקומית הפכה כ"כ זניחה בשבילנו? אם מכבי תעזוב את הליגה,איזו זהות בדיוק תהיה לה? של קבוצה מהמזה"ת שמשתתפת בליגה האדריאטית ובמפעל אירופי ואין לה שום קשר עם המדינה בה צמחה,התפתחה והפכה לסיפור הצלחה? זהות ישראלית זה לא רק המגן דוד על החזה.
כתבתי פה בעבר בהקשר של הדיון הזה ששמעון מזרחי אמר פעם ש"אליפות ישראל זה הלחם והחמאה של המועדון". על זה הקבוצה נבנית. אנחנו קודם כל צריכים להיות הכי טובים בזירה המקומית,בלי קשר לרמת היריבות וע"ג זה להתחרות ברמות הגבוהות של אירופה,שיריון או לא שיריון. לא יודעת איך אנשים מוכנים לזרוק את כל זה לפח (ושנים של מסורת של השתתפות והצלחה שאין כדוגמתה בליגה המקומית) רק כדי להראות לקופל מה זה.
עבורי ואני בטוחה שעוד עבור אוהדים רבים האליפות הזו עוד חשובה גם אם נקבעת בשיטה בזויה שנקווה שתיהפך זיכרון רחוק במהרה בימינו,ובכל פעם שהאליפות נלקחת מאיתנו זה כן כואב,מציק,ומרתיח. לא יודעת, אני בכל זאת מעדיפה לנצח את ירושלים או הגועל מאשר את זאדאר או משהו כזה...

השאלה אם את מוכנה לוותר על היורוליג ( לשחק עם 4 זרים ביורוליג זה גזר דין מוות מבחינת מכבי ביורוליג...) בשביל לאכול מהלחם והחמאה בארץ ?? אני אישית מעדיף את המנה העיקרית והקינוח....
כל הדיבור על נושא הזהות של מכבי זה שטויות במיץ , אם מכבי ישחקו עונה אחת באדריאטית במקום בליגת קופל לא יקרה כלום לזהות של הקבוצה ....

27 אפריל 2011, 05:54

sweety כתב:לא מבינה אנשים כאן. כאילו שכחנו מי זו מכבי ומה זה מכביזם...מכבי תרשה לעצמה להפסיד כ"כ הרבה משחקים בליגה הסדירה?? לבזות את שם המועדון כך רק כדי לעשות דווקא לקופל? אני לא רואה את התסריט הזה יוצא לפועל בשום אופן...

אני לא חושב שהעניין הזה נועד בשביל להראות לקופל מה זה. גם לשמעון, לדייויד ולאוהדים הליגה חשובה מאוד - אין ספק.
אבל כרגע ההכרעה של הליגה היא פשוט לא ספורטיבית.
זה אפילו לא רק הפיינל פור. הרי גם ביורוליג יש הכרעה בפיינל פור, ובכל זאת, החוקים של התחרות שם אומרים שהקבוצות הטובות ביותר הן אלה שיגיעו לשם, ובדר"כ כל קבוצה שמגיעה
לשם, סוג של מגיע לה לזכות.

הליגה כרגע זה בזיון אחד גדול. היא מתחילה מאוחר, יש לה פגרות ארוכות מדי, יש לה הכרעה לא ספורטיבית וחוקים שלא מעולם הכדורסל.
נגד זה צריך להילחם, ואני מסכים שגם המלחמה צריכה להיות ספורטיבית, ולא של משחקים של ילדים קטנים, כמו לעלות הרכבי נוער.

27 אפריל 2011, 09:03

כל זה נכון ורלוונטי לימים שבהם היתה אליפות בישראל, אבל אני מזכירה כאן שמאז 2006 אין אליפות ואין אלופה בישראל, רק הרבה מאוד מחזיקות גביע.

על האליפות אכן צריך להילחם ולא משנה מה, על כל מיני גביעים חסרי משמעות ספורטיבית אפשר לוותר.

27 אפריל 2011, 17:40

אני מסכימה איתכם שהפיינל פור הוא ביזיוני וכו' וכו' אבל לא זו הדרך להלחם בזה...אנחנו רוצים ללמד את המנהלת לקח,אבל בסופו של דבר אנחנו יכולים להיפגע לא פחות מהם.
במישור הערכי-אני כן חושבת שעזיבה של הליגה אפילו לעונה אחת היא פגיעה בזהות הישראלית של מכבי,בסופו של דבר המועדון הזה בנוי על מסורת אדירה שיכולה להיפגע,אני כבר לא מדברת על הקונצזוס הלאומי שברור לכולנו שאבד,בלשון המעטה,אלא אפילו על התדמית של מכבי בעיני אוהדיה.
למה אנחנו חושבים שלעשות את כל השרירים האלו יעזור לנו?? אנחנו לא פועלים בוואקום,ואנחנו גם צריכים את הליגה,כמה שאנחנו לא רוצים להודות בכך. מכבי מתהדרת בהילה של הקבוצה הכי טובה בארצה ואת זה אנו עלולים לאבד אם נמשיך להקשיח עמדות. תקראו לי תמימה,אבל אני מסרבת להאמין שאין דרך אחרת להתגבר על חוקי האנטי מכבי האלו חוץ מלפרוש מהליגה. תנו לשמעון קרדיט ;) יהיה בסדר...

27 אפריל 2011, 17:54

ברתומיאו: "מכבי תל אביב חייבת לשחק בליגה הישראלית"
http://sports.walla.co.il/?w=/376/18186 ... mid=111061

זה היה די ברור, וקופל הבהיר בראיון שלו עם פיני גרשון ב-ONE שהוא לא יסיכים למצב שמכבי תחזור רק לסדרות הפליאוף.

27 אפריל 2011, 18:07

Mta_atic כתב:ברתומיאו: "מכבי תל אביב חייבת לשחק בליגה הישראלית"

זה היה די ברור, וקופל הבהיר בראיון שלו עם פיני גרשון ב-ONE שהוא לא יסיכים למצב שמכבי תחזור רק לסדרות הפליאוף.

על מי בורתומיאו בדיוק מנסה לתפוס תחת? מכבי חשובה לו לא פחות מאשר שהיא חשובה לקופל וגם ככה למכבי יש מקום משוריין ביורוליג לעוד 3 עונות.
בורתימאו לא יעז להדיח את מכבי מהיורוליג. מבחינתו, זאת תהיה יריה בראש ולא רק ברגליים.

מה שקורה כרגע, זה שקופל מנסה לאגור כוח מול ההחלטות של מכבי.
ברגע ששמעון יעמיד את בורתימאו על מקומו, לקופל יגמרו הקלפים.

27 אפריל 2011, 18:15

sweety כתב:אני מסכימה איתכם שהפיינל פור הוא ביזיוני וכו' וכו' אבל לא זו הדרך להלחם בזה...אנחנו רוצים ללמד את המנהלת לקח,אבל בסופו של דבר אנחנו יכולים להיפגע לא פחות מהם.
במישור הערכי-אני כן חושבת שעזיבה של הליגה אפילו לעונה אחת היא פגיעה בזהות הישראלית של מכבי,בסופו של דבר המועדון הזה בנוי על מסורת אדירה שיכולה להיפגע,אני כבר לא מדברת על הקונצזוס הלאומי שברור לכולנו שאבד,בלשון המעטה,אלא אפילו על התדמית של מכבי בעיני אוהדיה.
למה אנחנו חושבים שלעשות את כל השרירים האלו יעזור לנו?? אנחנו לא פועלים בוואקום,ואנחנו גם צריכים את הליגה,כמה שאנחנו לא רוצים להודות בכך. מכבי מתהדרת בהילה של הקבוצה הכי טובה בארצה ואת זה אנו עלולים לאבד אם נמשיך להקשיח עמדות. תקראו לי תמימה,אבל אני מסרבת להאמין שאין דרך אחרת להתגבר על חוקי האנטי מכבי האלו חוץ מלפרוש מהליגה. תנו לשמעון קרדיט ;) יהיה בסדר...

גם אני הייתי מעדיפה לא לעזוב את הליגה, והלוואי והיתה עוד דרך, אבל את לא חושבת שאם היתה עוד דרך מכבי כבר היתה משתמשת בה?
אם הם הולכים לאיום של עזיבת הליגה אז כנראה שכלו כל הקיצין, כי אני בטוחה שזה גם הדבר האחרון ששמעון רוצה.

לגבי ברתומאיו, לא ממש הבנתי מה הוא מתערב? זה לא קשור אליו או ליורוליג.
זה בינינו לבין קופל. למה זה כזה חשוב לו שמכבי תישאר בליגה הישראלית??

27 אפריל 2011, 19:23

חביב אורנג'ד כתב:

על מי בורתומיאו בדיוק מנסה לתפוס תחת? מכבי חשובה לו לא פחות מאשר שהיא חשובה לקופל וגם ככה למכבי יש מקום משוריין ביורוליג לעוד 3 עונות.
בורתימאו לא יעז להדיח את מכבי מהיורוליג. מבחינתו, זאת תהיה יריה בראש ולא רק ברגליים.

בלי שום קשר לדעתי על פרישה מהליגה,
הטענות בדבר החשיבות של מכבי ליורוליג ועד כמה הם לא יעזו לעשות לנו משהו,
כהצדקה למתיחת גבולות היחסים מבחינת מכבי, חוץ משהיא טעות אסטרטגית היא טענה מעצבנת ויהירה כשלעצמה.

היורליג, בשונה מהליגת זבל שלנו, עומדת ותעמוד בזכות עצמה.
נכון שמכבי היא בורג סופר חשוב, אבל אף אחד לא יתמוטט אם מכבי תעזוב, ואם כבר - זאת תהיה מכבי.

הגיע הזמן שנתחיל להגיב פה מהראש ולא מהבטן.
לא חייבים לנו כלום (שלא להזכיר שעד עכשיו היורוליג באמת עשה מחוות יפות וראיות להערכה עבורינו) ויש חוקה שמחייבת את כל הקבוצות לעמוד בה, החל מפרוקום, ציבונה ודומיהן, ועד מכבי, פאו בארסה וכו'.

27 אפריל 2011, 19:31

Mta_atic כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

בלי שום קשר לדעתי על פרישה מהליגה,
הטענות בדבר החשיבות של מכבי ליורוליג ועד כמה הם לא יעזו לעשות לנו משהו,
כהצדקה למתיחת גבולות היחסים מבחינת מכבי, חוץ משהיא טעות אסטרטגית היא טענה מעצבנת ויהירה כשלעצמה.

היורליג, בשונה מהליגת זבל שלנו, עומדת ותעמוד בזכות עצמה.
נכון שמכבי היא בורג סופר חשוב, אבל אף אחד לא יתמוטט אם מכבי תעזוב, ואם כבר - זאת תהיה מכבי.

הגיע הזמן שנתחיל להגיב פה מהראש ולא מהבטן.
לא חייבים לנו כלום (שלא להזכיר שעד עכשיו היורוליג באמת עשה מחוות יפות וראיות להערכה עבורינו) ויש חוקה שמחייבת את כל הקבוצות לעמוד בה, החל מפרוקום, ציבונה ודומיהן, ועד מכבי, פאו בארסה וכו'.

אני מסכים באופן כללי, רק שאני לא בטוח שישנו חוק שמחייב קבוצה לשחק בליגת הבית שלה (שלדעתי שייכת בכלל לפיב"א ולא ליול"ב).

בכלל צריך להתרכז במלחמה מול המנהלת והחוקים שלה, ולעזוב את היורוליג מחוץ תמונה עד כמה שאפשר ולא להתייחס לדיבורים של ג'ורדי בנושא הזה.

27 אפריל 2011, 19:55

רק שבורתומיאו אומר בפירוש שקיים חוק כזה. הוא לא מאיים או תופס תחת על אף אחד, הוא פשוט מסביר שכרגע קיים חוק שקבוצה שלא משחקת בליגה המקומית שלה לא יכולה להשתתף ביורוליג, ושהחוק הזה תקף וישאר תקף גם לשנה הבאה. ומוסיף שמכבי חייבת להשתתף בליגה שלה אם תרצה לשחק ביורוליג. לא כי זה מעניין אותו הליגה הישראלית אלא כי יש לו תקנון וחוקים שהוא צריך מה לעשות לעמוד בהם.

27 אפריל 2011, 20:00

החוק הזה תקף לליגות, בישראל יש גביע לא ליגה.
אולי אפשר למצוא איזה חור בחוק בזכות זה??? ;)

27 אפריל 2011, 21:04

חנו'ש כתב:
sweety כתב:לגבי ברתומאיו, לא ממש הבנתי מה הוא מתערב? זה לא קשור אליו או ליורוליג.
זה בינינו לבין קופל. למה זה כזה חשוב לו שמכבי תישאר בליגה הישראלית??

אני חושבת ששאלו אותו והוא ענה על התקנון(שהיה ידוע לרוב אוהדי מכבי כבר מלפני שנה כשחשבו על האופציה הזאת)..
להגיד שהוא מתערב..
אני כן חושבת שליורוליג לא צריך להפריע איפה הקבוצות משחקות..אבל אחרי הכל זה התקנון..אין לנו ממש מה לעשות נגד זה :thumbdown

27 אפריל 2011, 21:12

למה אתם חושבים שמישהו דיבר עם ברתומיאו ? סה"כ וואלה ספורט שבכל מה שקשור למכבי הם פחות אמינים מטלספורט ביום רע.

לא אתפלא אם הכתבת חלמה על זה בשינה או במקרה הטוב הרימה צלצול לברתומיאו שאמר לה שאין לו זמן בשבילה אבל איכשהו היא הצליחה להבין שהוא אומר מכבי , יורוליג , ליגה , לשחק , לא , ביחד.

בכל מקרה אני לא רואה שום סרט שבו היורוליג עושה למכבי בעיות כי היא לא משתתפת בבדיחה של קופל , טלפון אחד משמעון שיפרט רק אחוזון מהחוקים הדרקונים שהטיפוס המפוקפק הזה מייצר חדשות לבקרים נגד מכבי והעסק מסודר.

27 אפריל 2011, 21:20

יוסי22 כתב:למה אתם חושבים שמישהו דיבר עם ברתומיאו ? סה"כ וואלה ספורט שבכל מה שקשור למכבי הם פחות אמינים מטלספורט ביום רע.

לא אתפלא אם הכתבת חלמה על זה בשינה או במקרה הטוב הרימה צלצול לברתומיאו שאמר לה שאין לו זמן בשבילה אבל איכשהו היא הצליחה להבין שהוא אומר מכבי , יורוליג , ליגה , לשחק , לא , ביחד.

בכל מקרה אני לא רואה שום סרט שבו היורוליג עושה למכבי בעיות כי היא לא משתתפת בבדיחה של קופל , טלפון אחד משמעון שיפרט רק אחוזון מהחוקים הדרקונים שהטיפוס המפוקפק הזה מייצר חדשות לבקרים נגד מכבי והעסק מסודר.

בדיוק מה שרציתי להגיד.

הפלצה רגילה של וואלה, שלא קשורה לכלום.

צריך להתכונן - כל החלטה של מכבי, תלווה בביקורת חריפה של העיתונות האדומה, שמצד אחד תברך על קידום הישראלים, מצד שני תקטול את מכבי שהורסת את הכדורסל בארץ, ובאותה הנשימה תשבח את מגדל ושאר הקבוצות בליגה שמקדמות את השחקן הישראלי (ומחזיקות 6-7 זרים כל אחת).
כמובן על הדרך היא תבכה שמכבי מקבלת בית חלש ביורוליג, ושאסור לה לשחק שלושה ימים לפני יום זכרון, ושלושה ימים אחרי טו בשבט.

פשוט צריך להתרגל לזה ולבלוע את הצפרדע, ולא להתפרע על הקבוצה ועל ההנהלה שעושה את המקסימום בסיטואציה הלא פשוטה הזאת.

27 אפריל 2011, 21:23

יוסי22 כתב:למה אתם חושבים שמישהו דיבר עם ברתומיאו ? סה"כ וואלה ספורט שבכל מה שקשור למכבי הם פחות אמינים מטלספורט ביום רע.

בין אם הם דיברו איתו או לא..זה באמת התקנון..אני זוכרת שאמרו את זה בפעם הקודמת שמכבי רצו להשתתף ואנשים שאלו אם זה יהיה בנוסף או במקום..
בתקנון של היורוליג רשום שקבוצה חייבת לשחק בליגה המקומית שלה..בין אם וואלה פאתטים מספיק בשביל להמציא ראיון או לא זה כבר משהו אחר..בקשר למה שהם רשמו על התקנון זה נכון..

27 אפריל 2011, 21:38

הפתרון ברור: לשחק בשלוש מסגרות כאשר אצל קופל נעלה עם צעירים, כמה ישראלים שלא מקבלים דקות ביורוליג ושני זרים שפחות משחקים. זה יספיק לפלייאוף עליון והנקמה הכי מתוקה תהיה לסיים 8 ולראות כיצד כל הקבוצות מפסידות בכוונה כדי לא לסיים 1 ולקבל אותנו ברבע.

27 אפריל 2011, 21:42

בעל זבוב כתב:הפתרון ברור: לשחק בשלוש מסגרות כאשר אצל קופל נעלה עם צעירים, כמה ישראלים שלא מקבלים דקות ביורוליג ושני זרים שפחות משחקים. זה יספיק לפלייאוף עליון והנקמה הכי מתוקה תהיה לסיים 8 ולראות כיצד כל הקבוצות מפסידות בכוונה כדי לא לסיים 1 ולקבל אותנו ברבע.

הרי זה ברור שאם מכבי ירצו לעשות דבר כזה אז פתאום ייכנס חוק של כמה שחקנים מותר לרשום בכל העונה(לא זרים,בכללי).
מישהו גם יצטרך לעמוד על הקווים..
פרסם תגובה