אפשר לעוף כבר מהליגה האדריאטית הדבילית הזאת?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אפשר לעוף כבר מהליגה האדריאטית הדבילית הזאת?

הודעהעל ידי יוסי22 » 31 אוקטובר 2011, 09:53

roy1000 כתב:
יוסי22 כתב:זה קצת באוויר ה-4 זרים...

בהנחה שהלפרין פותח בחמישיה וגם זו הנחה שטעונה הוכחה (כי לא ברור אם הוא חוזר), חסר לך רכז פותח ורכז מחליף ליורוליג (אוחיון הוא לא זה ולא זה ), שחקן נוסף בעמדה 2 אלא אם כן שייר הופך לפאקטור רציני .

בעמדות הגבוהים מאצ'באן יחזור בשנה הבאה ועם סופו והנדריקס שדי ברור שצריך לשמור עליהם כבר הגעת ל-3 גבוהים רק בעמדות האלה , על ג'יימס באמת אפשר לוותר אבל זה לא משנה את הצורך ב-6 זרים או מינימום 5 .

לוותר על קו קידמי של סופו , מאצ'באן , אליהו , הנדריקס ובלו שבשנה הבאה יכול לעשות פלאים באירופה (סופו מאצ'באן הנדריקס ואליהו אמורים להיות בשיא)בגלל ליגת קופל העלובה זה לא צעד חכם מידי.

בלי קשר לליגת קופל, התקופה הכי טובה של מכבי הייתה עם 4 זרים. 5 שחקנים בכירים בקו הקידמי זה יותר מדי. אפשר להסתדר עם 4 שחקנים בלי לאבד שום דבר.

תגיד לי על מי אפשר לוותר מהחמישיה שהזכרתי בלי לאבד את היכולת להחזיק את הקו הקידמי הטוב ביבשת.
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 31 אוקטובר 2011, 10:03

יוסי22 כתב:תגיד לי על מי אפשר לוותר מהחמישיה שהזכרתי בלי לאבד את היכולת להחזיק את הקו הקידמי הטוב ביבשת.

אולי אפשר לחבר את הכסף של סופו ומאצ'בן ולהביא סנטר שיוכל לשחק 30 דקות. אולי את פקוביץ'?
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 31 אוקטובר 2011, 10:54

אבל סופו ומאצ'בן יחד טובים בהרבה מפקוביץ' שבכלל לא בטוח שישאר באירופה אחרי השביתה .

אני לא יודע מה אתה רוצה מסופו אבל הוא הרוויח בשנה שעברה את התואר הסנטר הטוב באירופה וככה צריך להתייחס אליו גם אם בשני המשחקים הראשונים של העונה הוא לא שיחק יותר מידי (אל תשכח שבמשחק השני הוא היה חולה ובספק למשחק).
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 31 אוקטובר 2011, 11:48

יוסי22 כתב:אבל סופו ומאצ'בן יחד טובים בהרבה מפקוביץ' שבכלל לא בטוח שישאר באירופה אחרי השביתה .

אני לא יודע מה אתה רוצה מסופו אבל הוא הרוויח בשנה שעברה את התואר הסנטר הטוב באירופה וככה צריך להתייחס אליו גם אם בשני המשחקים הראשונים של העונה הוא לא שיחק יותר מידי (אל תשכח שבמשחק השני הוא היה חולה ובספק למשחק).

אין לי שום דבר נגד סופו. אני פשוט חושב שבמקום להחזיק 5 שחקנים בכירים בקו הקידמי, אפשר להסתדר עם 4 במידה והסנטר שלך יכול לשחק 30 דקות למשחק ולא 15-20. אני מאמין בסגל צר (9 שחקנים בכירים) עם כימיה. לגבי מאצ'בן - מאצ'בן הוא שחקן של פנים לסל. כלומר, הוא יכול לשחק רק בעמדה 4. לא רואה טעם להחזיק שחקן כל כך מוכשר ויקר כשיש לך את ליאור בקבוצה. פשוט מיותר.
roy1000

הודעהעל ידי EulGam05 » 31 אוקטובר 2011, 12:08

קודם כל לא בטוח שפקוביץ' בעצמו מסוגל לשחק 30 דקות לערב, בינתיים הוא עומד על 21 דקות ו-4.5 עבירות למשחק ביורוליג (זה עוד מבלי להתייחס לכך שלא בטוח שהוא יהיה בכלל מוכן לבוא לפה תמורת ה-1.5-1.6 מיליון הדולר ששווים סופו ומאצ'באן). שנית כל, סגל קצר בד"כ יהיה בנחיתות מסוימת מול קבוצות כמו ברצלונה, צסק"א ופאו שבונות סגל של 11/12 שחקנים בכירים ויכולות להרשות לעצמן לשלוף כל מיני מאריצ'ים ל-10 דקות מהספסל בגמר יורוליג. הרי זה לא שונה בהרבה מהמצב פה בארץ, היו כבר קבוצות בליגת העל שהעמידו חמישיות מספיק איכותיות ומלוכדות בשביל לתת פייט למכבי אבל מה שהכריע בסופו של דבר את המשחקים הוא העובדה שמכבי יכולה לשלוף עוד ועוד שחקנים טריים מהספסל בעוד שבאותן קבוצות שחקני החמישיה כבר עם הלשון בחוץ ברבע השלישי.
EulGam05

הודעהעל ידי roy1000 » 31 אוקטובר 2011, 12:25

EulGam05 כתב:קודם כל לא בטוח שפקוביץ' בעצמו מסוגל לשחק 30 דקות לערב, בינתיים הוא עומד על 21 דקות ו-4.5 עבירות למשחק ביורוליג (זה עוד מבלי להתייחס לכך שלא בטוח שהוא יהיה בכלל מוכן לבוא לפה תמורת ה-1.5-1.6 מיליון הדולר ששווים סופו ומאצ'באן). שנית כל, סגל קצר בד"כ יהיה בנחיתות מסוימת מול קבוצות כמו ברצלונה, צסק"א ופאו שבונות סגל של 11/12 שחקנים בכירים ויכולות להרשות לעצמן לשלוף כל מיני מאריצ'ים ל-10 דקות מהספסל בגמר יורוליג. הרי זה לא שונה בהרבה מהמצב פה בארץ, היו כבר קבוצות בליגת העל שהעמידו חמישיות מספיק איכותיות ומלוכדות בשביל לתת פייט למכבי אבל מה שהכריע בסופו של דבר את המשחקים הוא העובדה שמכבי יכולה לשלוף עוד ועוד שחקנים טריים מהספסל בעוד שבאותן קבוצות שחקני החמישיה כבר עם הלשון בחוץ ברבע השלישי.

משום מה, הקבוצה של מכבי שהשיגה את ההישגים הכי גדולים, הייתה קבוצה עם סגל צר יחסית של 9 שחקנים בכירים. אין שום צורך בסגל של 11-12 שחקנים בכירים.
roy1000

הודעהעל ידי EulGam05 » 31 אוקטובר 2011, 13:24

תקופה אחרת, תקציבים אחרים ועומק אחר מבחינת קבוצות חזקות. מה גם שהחיבור והפגיעה הטובה עם הזרים שהיו למכבי אז (הסנטר הטוב באירופה, פארקר שהיה שווה חמישיה ב-NBA בקבוצה טובה מצא את עצמו מבלה את שנות השיא שלו במכבי ואחד משני הרכזים הטובים באירופה) זה משהו די נדיר. אפשר לשאוף לזה עם סגל קצר אבל כשהשחקנים הטובים באירופה כיום (נאבארו, דיאמנטידיס, קרסטיץ' וכו'...) מרוויחים למעלה מ-2 מיליון יורו לעונה (חלקם אף משמעותית יותר) ומכבי גם אם היא משקיעה ב-4 זרים במקום 6/7 עדיין תתקשה להביא אפילו אחד כזה במחירים האלה מאד מוגבלת מהבחינה הזאת.
EulGam05

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוקטובר 2011, 15:22

roy1000 כתב:
יוסי22 כתב:תגיד לי על מי אפשר לוותר מהחמישיה שהזכרתי בלי לאבד את היכולת להחזיק את הקו הקידמי הטוב ביבשת.

אולי אפשר לחבר את הכסף של סופו ומאצ'בן ולהביא סנטר שיוכל לשחק 30 דקות. אולי את פקוביץ'?

בתכלס אני גם בעד סגל קצר ותמיד הייתי.
ההצלחות הגדולות של מכבי באירופה תמיד היו עם סגל קצר, מחובר ומגובש (העונות של צביקה, בלאט לפני שנה, העונות של האפמן והשושלת הגדולה של שאראס ופארקר).

מנגד, המציאות קצת משתנה וזה מקשה על מכבי להצליח בצורה הזאת.
דבר ראשון - מכבי מנסה לגייס יותר כסף ובשביל זה היא הצטרפה לאדריאטית - במצב הזה אתה מחוייב להחזיק סגל ארוך יותר בשביל שלא יקרוס מכמות המשחקים

דבר שני - כמו שאמר חביב, השחקנים המובילים באמת, יקרים מאוד. מכבי נאלצת להמר בכל עונה ועונה. כך היה עם פארגו, ועם סופו ועם פרקינס וכך גם עם שחקנים פחות מוצלחים.
זה אומר שבעצם הסגל נבנה כך, שיש מקום לשחקנים החדשים לבוא ולהפתיע. אם נניח שייר היה משחק ברמה גבוהה, אז הוא היה מוחק מהרוטציה את אוחיון
ואת בורשטיין. אבל יכול להיות מצב, שההימורים לא פוגעים ואז מכבי נשארת עם שחקנים אנמיים שגם בליגה שלנו יתקשו.

דבר שלישי - הליגה המקומית, דוחקת את מכבי לצעדים לא נוחים. מצד אחד, כולנו מתבאסים להפסיד את האליפות, אבל מצד שני, כולנו מבינים, שבשביל שני משחקים
בעלי משמעות בכל העונה, אי אפשר להשתגע. תחת כל ההגבלות של קופל, מכבי חייבת לבנות קבוצה שגם תנצח בליגה וגם ביורוליג, ואת זה מנסים לעשות,
וזה לא פשוט.

חוץ מזה, דייויד אמר בעצמו, שהוא מאמין בסגלים עמוקים, וכנראה שהוא מסכים לוותר מעט על איכות בעניין הזה.
הוא גם הרוויח את הזכות ללכת בדרך שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 אוקטובר 2011, 15:27

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

ההצלחות הגדולות של מכבי באירופה תמיד היו עם סגל קצר, מחובר ומגובש (העונות של צביקה, בלאט לפני שנה, העונות של האפמן והשושלת הגדולה של שאראס ופארקר).

דבר ראשון - מכבי מנסה לגייס יותר כסף ובשביל זה היא הצטרפה לאדריאטית - במצב הזה אתה מחוייב להחזיק סגל ארוך יותר בשביל שלא יקרוס מכמות המשחקים

דבר שני - כמו שאמר חביב, השחקנים המובילים באמת, יקרים מאוד. מכבי נאלצת להמר בכל עונה ועונה. כך היה עם פארגו, ועם סופו ועם פרקינס וכך גם עם שחקנים פחות מוצלחים.
זה אומר שבעצם הסגל נבנה כך, שיש מקום לשחקנים החדשים לבוא ולהפתיע. אם נניח שייר היה משחק ברמה גבוהה, אז הוא היה מוחק מהרוטציה את אוחיון
ואת בורשטיין. אבל יכול להיות מצב, שההימורים לא פוגעים ואז מכבי נשארת עם שחקנים אנמיים שגם בליגה שלנו יתקשו.

דבר שלישי - הליגה המקומית, דוחקת את מכבי לצעדים לא נוחים. מצד אחד, כולנו מתבאסים להפסיד את האליפות, אבל מצד שני, כולנו מבינים, שבשביל שני משחקים
בעלי משמעות בכל העונה, אי אפשר להשתגע. תחת כל ההגבלות של קופל, מכבי חייבת לבנות קבוצה שגם תנצח בליגה וגם ביורוליג, ואת זה מנסים לעשות,
וזה לא פשוט.

חוץ מזה, דייויד אמר בעצמו, שהוא מאמין בסגלים עמוקים, וכנראה שהוא מסכים לוותר מעט על איכות בעניין הזה.

אני לא בעד סגל קצר משיקולי ליגת קופל אלא משיקולים שאלו באמת הסגלים שהביאו למכבי הכי הרבה הצלחה בעבר. אני עדיין חושב שזו הדרך ללכת בה - אפשר למצוא שחקנים מהדרג הראשון גם בתקציב של מכבי.
בקשר לליגה - עם כל 4 זרים שמכבי תבחר לרשום, היא עדיין 5 דרגות מעל כל קבוצה בליגה. כל הסיפור הזה מנופח מעבר לכל פרופורציה.
roy1000

הודעהעל ידי asafb96 » 31 אוקטובר 2011, 15:38

אני לא בעד סגל קצר משיקולי ליגת קופל אלא משיקולים שאלו באמת הסגלים שהביאו למכבי הכי הרבה הצלחה בעבר. אני עדיין חושב שזו הדרך ללכת בה - אפשר למצוא שחקנים מהדרג הראשון גם בתקציב של מכבי.
בקשר לליגה - עם כל 4 זרים שמכבי תבחר לרשום, היא עדיין 5 דרגות מעל כל קבוצה בליגה. כל הסיפור הזה מנופח מעבר לכל פרופורציה.

גם עם סגל של 8-9 שחקנים בכירים, מכבי לא תוכל להביא בחיים כוכבים ברמה של פקוביץ', נבארו, רודי, דיא, וכו'.
עדיף למכבי סגל ארוך ואיכותי כמה שאפשר. קבוצות כמו בארסה, צסק"א, ריאל, מחיזקות סגלים של 10-11 תותחים, למכבי אין את האופציה הזאת.
אגב, בקשר להשוואה שכתבת לפני זה, אני בכל יום לוקח את סופו ומאצ'בן לפני פקוביץ', לא שמכבי יכולה להביא אותו, גם בכסף ששניהם מקבלים..
asafb96

הודעהעל ידי misha » 31 אוקטובר 2011, 17:49

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

וזה לא פשוט.

+1. מה שהיה אפשר לעשות אז, יהיה סופר קשה לעשות במציאות של היום.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 01 נובמבר 2011, 15:38

פקוביץ' לא עולה על סופו, ראינו את זה ביום חמישי וביום שבת. לא הגנתית, לא התקפית ולא מבחינת כמות העבירות שהוא עושה.
שחף

הודעהעל ידי אבי » 01 נובמבר 2011, 17:40

אפשר לעוף כבר מהליגה הישראלית הדבילית הזאת?
סמל אישי של המשתמש
אבי

ושוב תודה לפדרמן

הודעהעל ידי שחף » 20 נובמבר 2011, 20:58

אני שואל שוב, למה לעזעזל הצטרפנו לאדריאטית המטומטמת הזאת? כדי להחליף שלושה שחקני חמישייה? כדי שהסגל שיש יפול מהרגליים בשלושה משחקים מתישים בארבעה ימים ? כדי שנראה כדורסל משמים מול יריבות משמימות?
שחף

Re: ושוב תודה לפדרמן

הודעהעל ידי kubachrick » 20 נובמבר 2011, 21:01

למען הצניעות שחף,קבלת ההחלטות במכבי לא נהירה לאף אחד מאיתנו,כך שהכותרת הזו וכל ההתייחסות הזו יש בה מן הפסול.
לגבי התוכן - צודק לגמרי.
kubachrick

Re: ושוב תודה לפדרמן

הודעהעל ידי yarinsaky » 20 נובמבר 2011, 21:01

האדאיאטית תהיה דרך גופתו של מזרחי בשנה הבאה. פשוט לא יקרה.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי itai7 » 20 נובמבר 2011, 21:03

+1
itai7

הודעהעל ידי יוסי22 » 20 נובמבר 2011, 21:08

לא צריך לעזוב את האדריאטית אלא את הליגה המגעילה שכולה בנויה על ניצחון על מכבי , זו מהות כל הליגה והכל סביב זה .

השחקנים , המאמנים , השדרנים , השופטים , המנהלת - פשוט כלום .

האדריאטית זה רעיון מבריק שיבוא לכדי מימוש כשנעזוב את הליגה המגעילה הזו ונתרכז במקום שבאמת מכבדים אותנו , באדריאיטת וביורוליג.
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2011, 21:16

יוסי22 כתב:לא צריך לעזוב את האדריאטית אלא את הליגה המגעילה שכולה בנויה על ניצחון על מכבי , זו מהות כל הליגה והכל סביב זה .

האדריאטית זה רעיון מבריק שיבוא לכדי מימוש כשנעזוב את הליגה המגעילה הזו ונתרכז במקום שבאמת מכבדים אותנו , באדריאיטת וביורוליג.

אה (במיאוס לא אליך אלא אל המצב... :grin ) זה לא יקרה.

מכבי הכניסה את עצמה לתסבוכת. האמת, שהחוק הרוסי, היה נוח וקל יותר להתמודדות מאשר הדבר הזה, שמשבית שחקנים בחוץ ומבטל את העומק של מכבי.

צריך לסיים את העונה הזאת, ולבחור בקפידה את המשחקים החשובים והפחות חשובים.
במקרה הזה, לא היתה ברירה, וככה זה נראה היום.

אין לי טענות לשחקנים או לדייויד. פשוט תסכול קל מההפסד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 נובמבר 2011, 21:16

יוסי22 כתב:לא צריך לעזוב את האדריאטית אלא את הליגה המגעילה שכולה בנויה על ניצחון על מכבי , זו מהות כל הליגה והכל סביב זה .

פשוט רעיון מבריק לשחק מול קבוצות שלא מעניינות אף אחד (כולל את השחקנים) ולטוס לסוף העולם בשביל לשחק שם. פשוט מבריק.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־29 אורחים