פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול הסקאוטינג

03 ינואר 2012, 23:14

~Box & 1~ כתב:
jol9 כתב:ורנאדו זה דגם הרבה פחות טוב ופחות שלם של דאור פישר (וזאת מחמאה בשבילו). לא מתאים למכבי בטח כשיש לה את סופו והנדריקס.

ברור שהכוונה היתה וראנדו במקום ג'יימס.
את סופו לא הייתי מחליף אלא אם כן היו מביאים את דוויט הווארד ואת הנדריקס הייתי מחליף בתמורה ל...אממ... צריך לחשוב על זה.

מה מצאת בורנאדו חוץ מ"אנרגיה" (שגם לבאטיסטה היה) אין לו כלום וכלום פשוט אפס מאופס שחקן אפס ומגעיל שלא תורם כלום אפילו בקבוצה מסריחה כמו הגועל
אין בכלל מה להשוות בין שחקן אינטלגנטי כמו ג'יימס לשחקן כמו ורנאדו
זה פשוט מעליב :heat
וחוץ מזה אוהדי הפועל היו מתים לקבל את ג'יימס במקומו

04 ינואר 2012, 04:55

JasonWilliams12 כתב:
~Box & 1~ כתב:
jol9 כתב:ורנאדו זה דגם הרבה פחות טוב ופחות שלם של דאור פישר (וזאת מחמאה בשבילו). לא מתאים למכבי בטח כשיש לה את סופו והנדריקס.

ברור שהכוונה היתה וראנדו במקום ג'יימס.
את סופו לא הייתי מחליף אלא אם כן היו מביאים את דוויט הווארד ואת הנדריקס הייתי מחליף בתמורה ל...אממ... צריך לחשוב על זה.

מה מצאת בורנאדו חוץ מ"אנרגיה" (שגם לבאטיסטה היה) אין לו כלום וכלום פשוט אפס מאופס שחקן אפס ומגעיל שלא תורם כלום אפילו בקבוצה מסריחה כמו הגועל
אין בכלל מה להשוות בין שחקן אינטלגנטי כמו ג'יימס לשחקן כמו ורנאדו
זה פשוט מעליב :heat
וחוץ מזה אוהדי הפועל היו מתים לקבל את ג'יימס במקומו

נראה לי שהוא הבין את הלך הרוח שלנו לגבי וראנדו....
לגבי דאונס , הוא משחק בעמדה של סמית' , מה שמראה שאם יוחלט בסופו של דבר לוותר על סמית' אז יש שחקנים טובים בשוק לעמדה הזאת .
גם אני מאוד התרשמתי ממנו והוא יודע לעשות הרבה דברים חוץ מלהטביע , הוא גם קולע לא רע מבחוץ ומשפר את זה כל הזמן ....הזכרתי פה שם של שחקן שנמצא עכשיו במאלגה מארק פיין , לדעתי יש לו פוטנציאל להפוך לאחד הסמולים הכי טובים באירופה בזכות המשחק המגוון שלו והאתלטיות שלו . מאוד מזכיר את איידסון בחוכמת המשחק שלו .

04 ינואר 2012, 12:08

מארק פיין שיחק אתמול 16 דק' 7 נק' 3 אס' 2 ריב' וחטיפה בניצחון של מלאגה על בילבאו , שתי קבוצות יורוליג...
השחקן הזה מתאקלם יפה במלאגה ...

04 ינואר 2012, 13:03

אני רוצה לציין שזה אחד האשכולים הכי משמחים שיש כאן בפורום,
הרבה תקווה לראות את הכישרון הבא בתל אביב, תמיד נחמד :-)

אז בוא נעשה רגע סדר אם אפשר:
מבין שני השחקנים, מיכה דאונס ומארק פיין, מי עדיף למכבי, ולמה?

04 ינואר 2012, 19:11

~Box & 1~ כתב:אני רוצה לציין שזה אחד האשכולים הכי משמחים שיש כאן בפורום,
הרבה תקווה לראות את הכישרון הבא בתל אביב, תמיד נחמד :-)

אז בוא נעשה רגע סדר אם אפשר:
מבין שני השחקנים, מיכה דאונס ומארק פיין, מי עדיף למכבי, ולמה?

שאלה טובה .
דאונס מגיע עם קצת יותר ניסיון אחרי שעבר כבר כמה קבוצות באירופה כמו זאדאר ועוד , והשנה זו שנת הפריצה שלו בליגה חזקה , לכן סביר להניח שהאימפקט שלו יהיה מידי או לפחות כמו של הנדריקס בעונה השנייה , כי בכל זאת הנדריקס הגיע ישר מהמכללות לספרד ודאונס יותר מנוסה ויותר מבוגר ממנו...
מהסיבה הזאת סביר להניח שהוא גם יהיה יקר יותר מפיין שרק לפני חודש החל לשחק במלאגה וזו העונה הראשונה שלו אחרי המכללות . הוא צעיר יותר מדאונס בשנתיים ולפני הפריצה ולכן זה גם יכול להתבטות במחיר , אבל הסיכוי לקבל ממנו תפוקה כבר בעונה הראשונה נמוך יותר משל דאונס . אבל כמו במקרה פארגו , זה אפשרי וזה גם זול יותר (הנדריקס למשל הגיע במחיר של פי 2 מפארגו בזמנו . בעיקר בגלל ששיחק בהצלחה בליגה הספרדית ולמרות שהיה בסטטוס דומה לשל פארגו ישר אחרי המכללות...)
לגבי עדיפות מקצועית , פיין הוא שחקן מגוון יותר ויותר סוג של פוינט פאוורד שמסוגל לשחק בעמדות 1-3 ובליגה שלנו אפילו 4 בעיקר בגלל הגובהה . הוא מוביל כדור מצויין ומוסר מצויין ואת עיקר הנקודות שלו הם בחדירות או זריקות מחצי מרחק . מבחוץ הוא קצת פחות טוב אבל הבנתי שהוא הולך ומשתפר...גם בתחום האתלטיות לא חסר לו והוא אתלט אפילו טוב יותר מאיידסון אבל בכל מקרה לא ברמה של דאונס מבחינת האתלטיות.
דאונס בעיקר אתלט ברמות גבוהות מאוד (אפילו ברמת NBA) מה שנותן לו יתרון בכל מה שקשור לסיומת ליד הסל בחדירות או אפילו פוסט אפ . גם הגנתי זה נותן לו יתרון והוא שומר מצויין
מבחינת קליע הוא קלעי טוב משלוש למרות שגם הוא נשען באירופה בעיקר על חדירות או חצי מרחק . לגבי חוכמת משחק לדעתי הוא קצת פחות אינטילגנט מפיין אבל לא משהו קריטי וגם מנהל משחק פחות טוב מפיין בגלל שהוא שחקן פחות מגוון ....חברתית שניהם בחורים טובים ולא הד קייסים...

את מי משניהם הייתי רוצה במכבי ? תלוי בשחקנים לצידם . אם את פיין אז חייבים שניי גארדים בכירים ומוכחים לידו כדי להוריד ממנו את הלחץ והציפיות ושהם יקחו את מירב הטון לפחות בעונה הראשונה שלו . לעומת זאת דאונס יכול לתת עונה טובה כבר בעונה הראשונה ולכן גם עם גארד אחד יהיה פחות איכותי התקפית אפשר יהיה להסתדר .
אני חושב שאם אחד מהשניים יגיע אני יהיה מרוצה וכמובן שהכל שאלה של מחיר....
בכלל באופן כללי אני אוהב שמהמרים כל עונה על שחקן או שניים צעירים כמו שעשו בעונות האחרונות.

05 ינואר 2012, 14:10

דני גרין
שיחק קצת העונה בלובליאנה והיה פנטסטי,כרגע הוא משחק NBA בסאן אנטוניו ומי שראה את המשחק אתמול נגד הוורייורס יראה איזה שחקן נהדר הוא .
שחקן הגנה מצויין,קלעיה מבחוץ,חדירה,לפי מה שראיתי הוא בכלל לא אגואיסט ונראה אחלה בחור שמשתלב יפה שם.
צריך לחשוב עליו טוב טוב כי אם נצליח לשים עליו יד הוא תחליף מצויין לסמית.

09 ינואר 2012, 05:57

סרטון של מארק פיין מלפני שבועיים מהמשחקים שלו במלאגה בליגה וביורוליג...בהתחשב בזה שמדובר בפחות מחודש מאז שהגיע לקבוצה הוא נראה לא רע בכלל...
https://www.youtube.com/watch?v=DMV3M3QSaT8

09 ינואר 2012, 06:12

הוא ממש מזכיר לי את אידסון

09 ינואר 2012, 06:21

MTA2311 כתב:הוא ממש מזכיר לי את אידסון

הוא מוגדר כפוינט פאוורד שזה בדיוק מה שאיידסון....בהתחשב בזה שהוא צעיר וזו העונה הראשונה שלו אחרי המכללות וזה שהוא הגיע במהלך העונה לקבוצה בכירה בליגה הספרדית...הוא נראה ממש מצויין .
יש לי הרגשה שמאלאגה יחתימו אותו לטווח ארוך...

מיכה דאונס נתן אתמול עוד משחק טוב , גם הוא מאוד מרשים...

10 ינואר 2012, 21:19

yzafrir כתב:

הוא מוגדר כפוינט פאוורד שזה בדיוק מה שאיידסון....בהתחשב בזה שהוא צעיר וזו העונה הראשונה שלו אחרי המכללות וזה שהוא הגיע במהלך העונה לקבוצה בכירה בליגה הספרדית...הוא נראה ממש מצויין .

באיזו עמדה דאונס משחק בקבוצתו? 3 או 4?

10 ינואר 2012, 21:28

yzafrir כתב:

אלוהים יודע כמה אני מחכה לעוד אידסון שיצוץ..

11 ינואר 2012, 05:54

felix_r כתב:
yzafrir כתב:

באיזו עמדה דאונס משחק בקבוצתו? 3 או 4?

הוא משחק בעמדה 3 אבל הוא מסוגל לשחק גם כ-2....
אגב פיין ודאונס יכולים לשחק גם יחד בחמישייה פשוט אני לא רואה מצב שמכבי תהמר על שני שחקנים ביחד ...
בכל מקרה שניהם יכולים להתברר כגניבות טובות בעתיד...

12 ינואר 2012, 19:14

אני רוצה לזרוק כאן שם שאני מקווה שבסופו של דבר נראה במכבי למרות שאני בספק גדול(מכמה סיבות). הזכרתי אותו בת'רד אחר, אבל מן הסתם פה זה המקום. מנטאס קלייניטיס של ז'לגיריס. השנה המספרים של האיש נפלו, הרבה כי הביאו לו שחקן NBA על המשבצת, אבל כעיקרון מדובר בקומבו מוכשר שיכול לנהל את המשחק טוב, אתלט מצויין שלא נופל מלא מעט גארדים אמריקאיים שנוחתים פה בארץ(לא במכבי). להבדיל מלא מעט גארדים אירופאיים הוא מסוגל לעבור את השחקן שלו בכידרור, שחקן פיק אנד רול מצויין וקלעי לא יציב, למרות שבאליפות אירופה הוא התעלה עם 16 שלשות ב-11 משחקים ב-38%. באליפות אירופה מאוד התרשמתי ממנו והוא לדעתי מתאים לקבוצה. שני דברים שלדעתי יפריעו- סביר להניח שמכבי תצטרך לשלם עליו ביי אאוט, דבר שאף פעם במכבי לא מתלהבים לעשות, וכמובן העובדה שגארד אירופאי טוב בגיל הזה עולה יותר מאמריקאי לא מוכח עם יכולות אחד על אחד טובות סטייל פארגו. אני מניח שגם מקרה אודריך ישב איפושהו להנהלה בראש, למרות שאודריך הגיע למכבי בגיל 22 וקליינטיס יהיה השנה בן 26.

13 ינואר 2012, 21:12

שחף כתב:אני רוצה לזרוק כאן שם שאני מקווה שבסופו של דבר נראה במכבי למרות שאני בספק גדול(מכמה סיבות). הזכרתי אותו בת'רד אחר, אבל מן הסתם פה זה המקום. מנטאס קלייניטיס של ז'לגיריס. השנה המספרים של האיש נפלו, הרבה כי הביאו לו שחקן NBA על המשבצת, אבל כעיקרון מדובר בקומבו מוכשר שיכול לנהל את המשחק טוב, אתלט מצויין שלא נופל מלא מעט גארדים אמריקאיים שנוחתים פה בארץ(לא במכבי). להבדיל מלא מעט גארדים אירופאיים הוא מסוגל לעבור את השחקן שלו בכידרור, שחקן פיק אנד רול מצויין וקלעי לא יציב, למרות שבאליפות אירופה הוא התעלה עם 16 שלשות ב-11 משחקים ב-38%. באליפות אירופה מאוד התרשמתי ממנו והוא לדעתי מתאים לקבוצה. שני דברים שלדעתי יפריעו- סביר להניח שמכבי תצטרך לשלם עליו ביי אאוט, דבר שאף פעם במכבי לא מתלהבים לעשות, וכמובן העובדה שגארד אירופאי טוב בגיל הזה עולה יותר מאמריקאי לא מוכח עם יכולות אחד על אחד טובות סטייל פארגו. אני מניח שגם מקרה אודריך ישב איפושהו להנהלה בראש, למרות שאודריך הגיע למכבי בגיל 22 וקליינטיס יהיה השנה בן 26.

אני עקבתי אחריו הרבה שנים עד שהתייאשתי ממנו . מאוד מזכיר לי את מקרה הלפרין , שחקן מאוד מוכשר שאף פעם לא הצליח ממש לפרוץ ולא מראה יציבות .
אני חושב שכבר ד איחר את הרכבת ולא הייתי לוקח את הסיכון איתו כשחקן מוביל (בדיוק כמו עם הלפרין) אלא כשחקן משלים בלבד וכאלו לא חסר לנו ישראלים...גם בז'אלגיריס ניסו לפני אותו כמה פעמים כשחקן מוביל וזה לא כלכך הולך...
אני אוהב גארדים גבוהים כמוהו או כמו שבד ותומאס סטוראנסקי הצ'כי אבל איתו ספציפית התייאשתי כבר...

13 ינואר 2012, 21:21

אם כבר שם מסקרן, ג'ון הולנד מרואן.
לועס את כל הדאונסים והפיינים הבינוניים האלה לארוחת בוקר.

13 ינואר 2012, 21:30

החציל האצטקי כתב:אם כבר שם מסקרן, ג'ון הולנד מרואן.

רק שהם משחקים בליגה הספרדית...

13 ינואר 2012, 21:42

החציל האצטקי כתב:אם כבר שם מסקרן, ג'ון הולנד מרואן.

אתה מדבר על הגארד של נבחרת פוארטו ריקו ??
אם כן אז הוא לא מרשים בכלל...

אני מעדיף גארדים שמשחקים בליגה כמו הספרדית והיורולג מאשר גארד שמצליח בקבוצה בינונית בליגה הצרפתית....
ראיתי השנה משחק אחד שלו נגד שולה והוא היה בינוני ביותר , מי שהיה אדיר במשחק הזה הוא דמרקוס נלסון משולה...

13 ינואר 2012, 21:43

אז שחקן של 4 נקודות בליגה הספרדית הופך לפסגת הסקאוטינג שלנו?
מילא היה מביא רזומה מעניין, אבל שיחק בחתיכת מכללה מחורבנת...

דאונס דפק איזה דאנק על ואסקז ופתאום גם הוא פרוספקט על.
מישהו שמע עליו כששיחק בליגה הבלגית או בזאדאר? גם שם היו לו מספרים דומים. גם בגונזגה.

קצת חורג מהטעם הטוב להתחיל לשבץ אותם בכל מיני רוסטרים עתידיים, אחד ליד השני, בטח עם חולצת מכבי תל אביב.
מי עדיף למכבי? אף אחד מהם, כי כרגע- שניהם פשוט לא שחקנים בלבל שאנחנו מחפשים.

13 ינואר 2012, 21:57

החציל האצטקי כתב:אז שחקן של 4 נקודות בליגה הספרדית הופך לפסגת הסקאוטינג שלנו?
מילא היה מביא רזומה מעניין, אבל שיחק בחתיכת מכללה מחורבנת...

דאונס דפק איזה דאנק על ואסקז ופתאום גם הוא פרוספקט על.
מישהו שמע עליו כששיחק בליגה הבלגית או בזאדאר? גם שם היו לו מספרים דומים. גם בגונזגה.

קצת חורג מהטעם הטוב להתחיל לשבץ אותם בכל מיני רוסטרים עתידיים, אחד ליד השני, בטח עם חולצת מכבי תל אביב.
מי עדיף למכבי? אף אחד מהם, כי כרגע- שניהם פשוט לא שחקנים בלבל שאנחנו מחפשים.

והולנד כן ???
דאונס נותן עונה מדהימה בספרד אישית וקבוצתית והוא כבר לא ילד , ופיין רק הגיע למאלגה וכבר מקבל מעל 20 דקות למשחק בגיל צעיר , זה אומר הרבה.
הולנד לא פוטנציאל יותר טוב מהם כמו שניסית לצייר את זה ....

13 ינואר 2012, 22:04

לא יודע. אישית אני לא מתלהב מהם. בתור אחד שכבר זיהה שחקן או שניים לפני שנחתו במכבי אני מרשה לעצמי להגיד שגם השניים האלה לא יהיו כאן.
אם כבר ניגע בעמדה הזאת בכלל אז אני מאמין שהכיוון יהיה שחקנים ברמה שבין הNBA לאירופה- בסדר גודל של סאני ווימס ואדם מוריסון.

בכל מקרה, כרגע, כמו שאני קורא את המפה (הנכונה להיום)- אנחנו ממשיכים עם סמית' לשנה הבאה.
אם כבר מחפשים טאלנטים הייתי מתכוונן בעיקר על עמדה מספר 1.
נושא נעול