~Box & 1~ כתב:אני רוצה לציין שזה אחד האשכולים הכי משמחים שיש כאן בפורום,
הרבה תקווה לראות את הכישרון הבא בתל אביב, תמיד נחמד

אז בוא נעשה רגע סדר אם אפשר:
מבין שני השחקנים, מיכה דאונס ומארק פיין, מי עדיף למכבי, ולמה?
שאלה טובה .
דאונס מגיע עם קצת יותר ניסיון אחרי שעבר כבר כמה קבוצות באירופה כמו זאדאר ועוד , והשנה זו שנת הפריצה שלו בליגה חזקה , לכן סביר להניח שהאימפקט שלו יהיה מידי או לפחות כמו של הנדריקס בעונה השנייה , כי בכל זאת הנדריקס הגיע ישר מהמכללות לספרד ודאונס יותר מנוסה ויותר מבוגר ממנו...
מהסיבה הזאת סביר להניח שהוא גם יהיה יקר יותר מפיין שרק לפני חודש החל לשחק במלאגה וזו העונה הראשונה שלו אחרי המכללות . הוא צעיר יותר מדאונס בשנתיים ולפני הפריצה ולכן זה גם יכול להתבטות במחיר , אבל הסיכוי לקבל ממנו תפוקה כבר בעונה הראשונה נמוך יותר משל דאונס . אבל כמו במקרה פארגו , זה אפשרי וזה גם זול יותר (הנדריקס למשל הגיע במחיר של פי 2 מפארגו בזמנו . בעיקר בגלל ששיחק בהצלחה בליגה הספרדית ולמרות שהיה בסטטוס דומה לשל פארגו ישר אחרי המכללות...)
לגבי עדיפות מקצועית , פיין הוא שחקן מגוון יותר ויותר סוג של פוינט פאוורד שמסוגל לשחק בעמדות 1-3 ובליגה שלנו אפילו 4 בעיקר בגלל הגובהה . הוא מוביל כדור מצויין ומוסר מצויין ואת עיקר הנקודות שלו הם בחדירות או זריקות מחצי מרחק . מבחוץ הוא קצת פחות טוב אבל הבנתי שהוא הולך ומשתפר...גם בתחום האתלטיות לא חסר לו והוא אתלט אפילו טוב יותר מאיידסון אבל בכל מקרה לא ברמה של דאונס מבחינת האתלטיות.
דאונס בעיקר אתלט ברמות גבוהות מאוד (אפילו ברמת NBA) מה שנותן לו יתרון בכל מה שקשור לסיומת ליד הסל בחדירות או אפילו פוסט אפ . גם הגנתי זה נותן לו יתרון והוא שומר מצויין
מבחינת קליע הוא קלעי טוב משלוש למרות שגם הוא נשען באירופה בעיקר על חדירות או חצי מרחק . לגבי חוכמת משחק לדעתי הוא קצת פחות אינטילגנט מפיין אבל לא משהו קריטי וגם מנהל משחק פחות טוב מפיין בגלל שהוא שחקן פחות מגוון ....חברתית שניהם בחורים טובים ולא הד קייסים...
את מי משניהם הייתי רוצה במכבי ? תלוי בשחקנים לצידם . אם את פיין אז חייבים שניי גארדים בכירים ומוכחים לידו כדי להוריד ממנו את הלחץ והציפיות ושהם יקחו את מירב הטון לפחות בעונה הראשונה שלו . לעומת זאת דאונס יכול לתת עונה טובה כבר בעונה הראשונה ולכן גם עם גארד אחד יהיה פחות איכותי התקפית אפשר יהיה להסתדר .
אני חושב שאם אחד מהשניים יגיע אני יהיה מרוצה וכמובן שהכל שאלה של מחיר....
בכלל באופן כללי אני אוהב שמהמרים כל עונה על שחקן או שניים צעירים כמו שעשו בעונות האחרונות.