פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
05 פברואר 2012, 15:34
צריך לזכור גם שמכבי לא ידעו ב100% שפארגו לא בא.. זה לא עובד ככה. ברור שהיה איזה שהוא מו"מ בין הצדדים. הוא לא הרים טלפון, ואמר "אני לא בא, יתפוצץ העולם!". הוא בטח דרש שחרור, מכבי אמרו שלא, הוא אמר שהוא יעזוב, מכבי אמרו לו שהוא מחויב לבוא, ולא לקחו את זה כל כך ברצינות... אני ממש לא סגור על זה שמכבי החתימו את פאפאס אחרי שידעו ב100% שפארגו לא מגיע.
חוץ מזה, עם היד על הלב, שוק הרכזים פשוט לא היה קיים בקיץ. הקבוצות שהביאו רכזים ברמה, הם צסק"א (תאודוסיץ'), ובארסה (הוארטס), ועליהם שולמו סכומים אסטורנומים, כי גם הם היו תחת חוזים. אפשר גם להכניס את שאייר, שבא כקומבו גארד מבטיח, אבל לא ממש חלק מהקבוצה כרגע.
מכבי נקלע לבעיה, וניסו לפתור את זה בדרכים שונות. יכול בהחלט ליהיות שהם היו לא נכונות, אבל זה לא שהיה איזה מקאלב שחיכה שמכבי יביאו אותו בשביל הסכומים שמכבי יכולה להוציא. הביאו גם את מאלט לעמדת הרכז, והוא התברר כSG בלבד, ורחוק מליהיות רכז, ואם מוסיפים לזה את הייבוש של פאפאס, מכבי בהחלט נכנסה לבעיה בעמדה הזאת, אבל זה לא משהו בלתי פתיר. אני מאמין שאם בלאט ישנה קצת את הרוטציה, מכבי תיראה יותר טוב. זה לא שהסגל השנה לא טוב, ממש לא.
05 פברואר 2012, 15:38
אני לא אומר שהסגל של השנה לא טוב , אני אומר שהוא לא מספיק טוב לפיינל פור ושטופ 8 אפילו בלי יתרון ביתיות יהיה הישג לאור כל הטעויות שנעשו השנה .
לגבי את מי היו צריכים להביא בקיץ , כמו ששנה קודם היה להם אומץ להמר על שחקן צעיר אחרי העונה הראשונה שלו באירופה ועוד בליגה לא איכותית כך היו צריכים לנהוג השנה . יותר גרוע ממה שפאפאס תרם עד עכשיו זה כבל לא יכל להיות...
05 פברואר 2012, 15:49
yzafrir כתב:אני לא אומר שהסגל של השנה לא טוב , אני אומר שהוא לא מספיק טוב לפיינל פור ושטופ 8 אפילו בלי יתרון ביתיות יהיה הישג לאור כל הטעויות שנעשו השנה .
לגבי את מי היו צריכים להביא בקיץ , כמו ששנה קודם היה להם אומץ להמר על שחקן צעיר אחרי העונה הראשונה שלו באירופה ועוד בליגה לא איכותית כך היו צריכים לנהוג השנה . יותר גרוע ממה שפאפאס תרם עד עכשיו זה כבל לא יכל להיות...
לא מסכים. מכבי מול קאזאן בהצלבה בהחלט אפשרי לעבור
לגבי השחקן, אני מעדיף את פאפאס כרגע על פני הימור. "יותר גרוע לא יכול ליהיות"?? למה פאפאס גרוע? עוד פעם השטות הזאת? מי שבאמת גרוע השנה, עם כל הצער שבדבר, זה בלאט. פאפאס מצוין שהוא משחק, וזאת עובדה שאי אפשר לשנות, כך שהספסול שלא ממש לא במקום, ואי אפשר לקרוא לו כישלון, כי זה לא שחקן כמו סמית' שמשחק המון ונראה עלוב.
05 פברואר 2012, 15:57
אני אישית לא חושבת שהחתמת פאפאס כרכז מחליף זו טעות, כל עוד מחתימים רכז מוביל טוב.
ואני לא חושבת שמכבי לרגע חשבו כשהם החתימו את פאפאס שזה לעמדת הרכז המוביל.
ואני כן חושבת שהיה אפשר לחשוב קצת מחוץ לקופסא ולמצוא רכז טוב באמצעות סקאוטינג מוצלח (מה שאמור היה להיות נקודת החוזקה של בלאט).
לא נראה כאילו מכבי יותר מידי התאמצה הרי כמה זמן לקח מאז שפארגו החליט שהוא לא בא עד שפארמר חתם?
ברגע שהוא חתם מכבי הרגישו נינוחים כי יש להם לפחות מישהו שיעביר אותם לפחות את שלב הבתים שהיה נראה אימתני באותה תקופה לאור התחמשות היריבות. ואז הם כבר לא התאמצו וראו שאין יותר מידי אופציות בעמדה אז וויתרו מראש והעדיפו לחפש בנרות SG טוב וקפצו בשמחה על האופציה הטובה הראשונה והיחידה שנקרתה בדרכם (לאנגפורד).
בכל מקרה, כמו שטענתי קודם, זה כבר חלב שנשפך וזה מה יש ועם זה צריך לנצח.
05 פברואר 2012, 16:03
לאנגפורד בא בלי שום קשר לעמדת הרכז. הוא בא שבוע אחרי פתיחת היורוליג, כדי למלא את החור שהיה בעמדה 2. מי שהחליף בפועל את פארמר, הוא מאלט, שנראה כמו החתמה טובה, אבל התברר כשחקן טוב, אבל לא רכז.
הבעיה היא פחות בבניית הסגל, כי בסופו של דבר יש למכבי אחלה סגל. כרגע הבעיה היא איך שמכבי משחק, והרוטציה המשונה של בלאט
05 פברואר 2012, 16:14
מאלט היה החתמה טובה כברירת מחדל כי זה מה שהיה באמצע העונה.
הוא לא שחקן שמכבי היתה אפילו חושבת עליו בבניית הקבוצה בקיץ (בניגוד ללאנגפורד שאותו מכבי היתה מחתימה גם בשיא הקיץ אם היתה יכולה).
בסופו של דבר היה בלאגן עם העמדה הזו שלא באשמת מכבי בשל ההברזה הלא צפויה של פארגו, אבל היתה גם התמודדות לא טובה של מכבי עם הסיפור.
בשורה התחתונה, עמדה מס' 1 במכבי היא העמדה החלשה ביותר ביחד עם עמדה 3 (שזה בעיקר בשל טעות בזיהוי של בלאט).
בשל החשיבות של עמדת הרכז לכל קבוצה ששואפת רחוק אני לא חושבת שיש למכבי סגל שראוי לפיינל פור, אבל זה כמובן בשום אופן לא אומר שמכבי לא תגיע לשם ושאני לא אהיה מאושרת עד הגג במידה וזה אכן יקרה.
05 פברואר 2012, 16:35
חנו'ש כתב:מאלט היה החתמה טובה כברירת מחדל כי זה מה שהיה באמצע העונה.
הוא לא שחקן שמכבי היתה אפילו חושבת עליו בבניית הקבוצה בקיץ (בניגוד ללאנגפורד שאותו מכבי היתה מחתימה גם בשיא הקיץ אם היתה יכולה).
בסופו של דבר היה בלאגן עם העמדה הזו שלא באשמת מכבי בשל ההברזה הלא צפויה של פארגו, אבל היתה גם התמודדות לא טובה של מכבי עם הסיפור.
בשורה התחתונה, עמדה מס' 1 במכבי היא העמדה החלשה ביותר ביחד עם עמדה 3 (שזה בעיקר בשל טעות בזיהוי של בלאט).
בשל החשיבות של עמדת הרכז לכל קבוצה ששואפת רחוק אני לא חושבת שיש למכבי סגל שראוי לפיינל פור, אבל זה כמובן בשום אופן לא אומר שמכבי לא תגיע לשם ושאני לא אהיה מאושרת עד הגג במידה וזה אכן יקרה.
יכול ליהיות שמכבי לא היו פוזלים לעברו, אבל צריך לזכור שזה לא כזה פשוט. אם מכבי היו מחכים, ובודקים את השוק לאט, היו קופצים פה ואומרים שמכבי מורחים את הזמן. גם אם היו מחכים, למכבי פשוט לא היה רכז נורמלי להביא. זה נחמד ויפה לומר סקאוטינג וכל המילים האלה, אבל כאחד שעבר לא אחת על השוק של הפרי אג'נטס באירופה, אני יכול לומר לך ב100% שלא היה כלום בשוק. הדבר היחיד שקרוב למשהו שמכבי יכולה להביא בשביל הרמות האלה, זה עומר קוק, שגם ממנו לא היו מתלהבים פה, והוא חתם במילאנו, קבוצה הרבה יותר עשירה ממכבי. אז הביאו את פארמר, שתרם המון, ובסוף שלב הבתים, הביאו את מאלט, שעשה עונה נפלאה עד אז. ככה שזה אולי לא הפיתרון האידיאלי, אבל זה מה שהיה. לא היו רכזים ברמה שחיכו למכבי, בטח ובטח שלא אחרי שהתברר שפארגו לא יגיע ב100%, אז פארמר בא והציע את עצמו בהתנדבות בהתנדבות, אז הלכו עליו. זה הימור, בדיוק כמו הימור של להחתים שחקן צעיר וזול. בסופו של דבר ההימור איתו הצליח, השביתה נמשכה הרבה זמן, והגענו למקום השני בבית
בטופ 16 זה סיפור אחר לגמרי. הסגל המוגמר של מכבי הוא טוב. הקו האחורי כולל את מאלט, לאנגפורד, פאפאס ואוחיון. זה קו אחורי לא רע. מה הבעיה? כמו שנאמר פה רבות, ההתנהלות של בלאט.
אם לדוגמא הרוטציה הייתה נראת אחרת, ומכבי היו עולים לטופ 16 מהמקום ה2 לדוגמא (מה שעוד יכול לקרות), היינו מקבלים את קאזאן. איזה רכז אימתני יש להם? אין. קבוצה מצוינת, אבל לא משהו בלתי עביר, וגם להם אין מקאלב או דיאמנטידיס בעמדת הרכז, ובהחלט סביר שנעבור אותם, והופ, הנה פיינל פור. וגם אם לא, גם עם ההתנהלות הקיץ הייתה שערורייתית, מזעזעת, מחרידה, גרוע, קמצנית, לא משנה מה, בסופו של דבר, יש פה סגל יותר טוב מזה של קאנטו, שאמור להגיע להצלבה, ואולי אף יותר, כך שעד עכשיו הכישלון הוא של בלאט, ופחות של ההנהלה (לא שהם לא עשו טעויות...). אבל כרגע, בוא נקווה שמכבי תנצח בחמישי, ונעלה להצלבה..
05 פברואר 2012, 16:52
אתה כנראה הבנת אותי לא נכון.
אני לא שוחטת פה את ההנהלה כי אני יודעת שהם נקלעו בקיץ למצב מאוד לא פשוט עם מה שפארגו עשה ואני בספק אם קבוצות אחרות ברמה התקציבית של מכבי היו מתמודדות טוב יותר עם הסיטואציה הזו של שחקן מרכזי שפתאום בלי שום התראה חותך לנו מהקבוצה.
אני רק טוענת שבדיעבד כל הסיטואציה הביאה לכך שכרגע עמדת הרכז שלנו חלשה, ואפילו מאוד. זה מצב נתון שקשה להתווכח איתו.
גם קשה להתווכח עם זה שבלאט טעה עם סמית', ועדיין אני לא שוחטת אותו על כך כי לכולם מגיע לטעות מידי פעם ואי אפשר לצפות שכל מציאה של בלאט תהיה בול פגיעה.
אני גם מסכימה איתך שגם עם הסגל הנתון, בלאט היה יכול לנהל אותו בצורה טובה יותר והוא נוטה ליותר מידי טעויות, אבל זה עדיין לא סגל שעל הנייר שווה פיינל פור (בשל טעויות של הרבה גורמים ובשל דברים שאינם באשמת אף אחד), אבל באותה נשימה אני בהחלט יכולה להגיד שאת הנייר הזה לרוב אפשר לדחוף למקום שממנו לא רואים את אור השמש.
אפשר עוד לסיים במקום השני, ויכול להיות שההגרלה תזמן לנו את קאזאן (למרות שלא ברור לי איך קברת את פאו כל כך מהר, היא עדיין חזק במירוץ) שעם קצת מזל אפשר לעבור אותה.
קבוצות לא גדולות כבר היו רבות בפיינל פור בעבר (רק שנה שעברה היתה שם ריאל, שהיו ראויות ממנה להיות בפיינל פור במקומה), אבל משהו השנה במכבי לא מתחבר לי כקבוצה ששווה פיינל פור.
05 פברואר 2012, 16:57
אוקי, הסכמנו פחות או יותר
הקטע עם ההנהלה, היה פחות מכוון אליך, אלא אל אנשים ששוחטים את ההנהלה על בסיס קבוע (ומגנים על בלאט בחירוף נפש)
בסופו של דבר, אחרי כל מה שעבר, יש למכבי סגל טוב משל קאנטו, וסגל כזה צריך להגיע להצלבה. בהצלבה, במידה ופוגשים את קאזאן, אפשר גם להגיע לפיינל 4, עוד אחרי הסכין שתקע לנו פארגו
אני לא פוסל את פנא, פשוט כרגע קאזאן במקום הראשון בבית שלהם, עם מאזן מושלם, אחרי שניצחו במחזור הראשון ביוון את פאו 6 הפרש, ככה שכרגע הם הפייבוריטים.
05 פברואר 2012, 17:04
קאזאן אולי פייבוריטים אבל אני אף פעם לא קוברת את פאו (כמו גם את מכבי...).
למכבי בהחלט יש סגל טוב משל קאנטו, אבל ביום חמישי האחרון די ברור מי הקבוצה ששיחקה טוב יותר וקבוצתי יותר והיתה ראויה לניצחון, ולרוב אילו דברים שמנצחים משחקים יותר מסגל טוב ושחקנים מוכשרים (אחרת קבוצה כמו מילאנו כבר היתה צריכה להיות עם רגל אחת בפיינל פור).
05 פברואר 2012, 17:07
חנו'ש כתב:קאזאן אולי פייבוריטים אבל אני אף פעם לא קוברת את פאו (כמו גם את מכבי...).
למכבי בהחלט יש סגל טוב משל קאנטו, אבל ביום חמישי האחרון די ברור מי הקבוצה ששיחקה טוב יותר וקבוצתי יותר והיתה ראויה לניצחון, ולרוב אילו דברים שמנצחים משחקים יותר מסגל טוב ושחקנים מוכשרים (אחרת קבוצה כמו מילאנו כבר היתה צריכה להיות עם רגל אחת בפיינל פור).
נכון שאסור לקבור אותם, זה יותר סוג של תקווה שנקבל את קאזאן ולא את פאו
מה שאמרת זה בדיוק מוכיח את העניין. למכבי סגל טוב יותר, בלי צל של ספק, ובכל זאת הרוטציה רעה, והקבוצה משחק לא טוב ומאוד לא קבוצתי, ובזה אפשר להאשים רק את המאמן. המאמן של קאנטו, עם סגל הרבה פחות טוב ונוצץ, שהפוינט גארדים שלהם פחות טובים מאוחיון ומפאפאס, ובכל זאת משחקנים קבוצתי, יפה, וטוב
06 פברואר 2012, 06:04
מבחינתי בלאט וההנהלה זה גוף אחד והטעויות מהקיץ של ההנהלה הם גם של בלאט . אני מאשים את בלאט על טעויות שעשה בקיץ בהחתמת שחקניםמסויימים אבל אני חושב שעכשיו להפיל עליו את האשמה אחרי כל הפסד זה לא נכון .
זה נראה לי הזוי לאגיד שאם השחקן הזה והזה כן היו משחקים אז היינו מנצחים . זה פרשנות בשקל שמתאימה לעופר שלח . דיויד לא לבד במשחקים ויש לו שני עוזרים בכירים שרואים גם כן מה הולך באימונים וכנראה הוא יודע למה שחקן זה או אחר לא משחקים .
הוא יכול לטעות במהלך המשחק אבל בסופו של דבר מי שאמור לשים את הכדור בסל זה השחקנים וכהם לא פוגעים ממתר זו לא אשמתו . האשמה היחידה שלו זה שכנראה חלק מהשחקים האלו לא היו צריכים להיות במכבי מלחתכילה .
06 פברואר 2012, 07:40
זו אשמתו שפאפלוקאס פותח טוב את המשחק והוא מספסל אותו ברגעי ההכרעה כי הוא לא סומך עליו ואנחנו מקבלים משחק מבולגן שמוביל להפסד , בלאט מקובע מידי בכל מיני אמונות תפלות לגבי שחקנים ומכבי נפגעת כתוצאה מזה , גם הספסול של אליהו לטובת בלו פשוט לא מוכיח את עצמו ברמה הכי בסיסית שיכולה להיות בשני צידי המגרש.
ואגב צפריר במקום להתהדר במה ש"חזית" הייתי שומר על קצת צניעות כי גם חזית שמכבי תילחם על העליה מהבית המוקדם כל עוד תימשך השביתה מה שהתברר כחלומות באספמיה.
06 פברואר 2012, 08:06
יוסי22 כתב:זו אשמתו שפאפלוקאס פותח טוב את המשחק והוא מספסל אותו ברגעי ההכרעה כי הוא לא סומך עליו ואנחנו מקבלים משחק מבולגן שמוביל להפסד , בלאט מקובע מידי בכל מיני אמונות תפלות לגבי שחקנים ומכבי נפגעת כתוצאה מזה , גם הספסול של אליהו לטובת בלו פשוט לא מוכיח את עצמו ברמה הכי בסיסית שיכולה להיות בשני צידי המגרש.
ואגב צפריר במקום להתהדר במה ש"חזית" הייתי שומר על קצת צניעות כי גם חזית שמכבי תילחם על העליה מהבית המוקדם כל עוד תימשך השביתה מה שהתברר כחלומות באספמיה.
להזכירכך ניזקקנו לניצחון בית על אפס כדי להבטיח את העלייה מהמקום השני ולא הבטחנו אותו בכזאת קלות כמו שאתה מתאר , את המקום הראשון איבדנו כמו שצפיתי....
לגבי פאפאס , לי זכור דווקא משחקים שהוא ניכנס ומייד איבד כדור ואפילו החטיא לייאפים פשוטים . מנסים ליפות את זה ולאגיד שהוא דווקא נכנס טוב למשחק ואז בלאט פתאום הוציא אותו . הוא לא ניכנס טוב למשחקים ביורוליג וכנראה בגלל זה בלאט הוציא אותו .
זה לא משנה את העובדה שבלאט צריך להמשיך לנסות לתת לו דקות כי אין לנו משהו יותר טוב בשלב הזה וזו גם הסיבה שבאופן כללי אנחנו קבוצה לא מספיק טובה העונה .
גם אם נעבור את הטופ 16 אתה כבר יכול לראות שזה ממש לא בקלות ובטח פחות טוב מבעונה הקודמת...
06 פברואר 2012, 12:31
צריך להבין כמה דברים וכמובן לשמור טוב על צניעות וכבוד, 1. אנחנו עדיין לא מקום שני ולכן הדיבורים על קאזואן לא ריאליים, וגם קאזאן לא בטוח ראשונים, פאו יכולה לחזור.
2. במידה ונעלה ובעזרת השם נעלה ואני באמת מאמין בכך, רק אז נוכל לדבר על קאזאן ואם כבר עסקינן בקאזאן, קאזאן קבוצה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טובה ממכבי.
יהיה מאוד קשה נגדם ברמה מאוד קשה במיוחד ברוסיה וגם פה הם יבואו להלחם, זה שלא קוראים להם ברצלונה או פאו או צסק"א זה בהחלט מעודד אבל זה לא אומר כלום.
מה שכן יש אפשרות לנצח אותם, זה הרבה יותר ריאלי מפאו צסקא וברצלונה, ולכן זאת תהיה אכזבה לא לעלות מקום שני.
אמנם קאזאן הרבה הרבה הרבה יותר טובה ממכבי, אבל בסדרה הכל יכול להיות וראינו את זה קורה, אז סדרה פתוחה זה עניין וכיף לכולנו , בואו נקווה להצליח.
בכל אופן לשמור את הגרונות לחמישי, לחמישי!!!!!!!!!!!!!
06 פברואר 2012, 14:32
yzafrir כתב:מבחינתי בלאט וההנהלה זה גוף אחד והטעויות מהקיץ של ההנהלה הם גם של בלאט . אני מאשים את בלאט על טעויות שעשה בקיץ בהחתמת שחקניםמסויימים אבל אני חושב שעכשיו להפיל עליו את האשמה אחרי כל הפסד זה לא נכון .
זה נראה לי הזוי לאגיד שאם השחקן הזה והזה כן היו משחקים אז היינו מנצחים . זה פרשנות בשקל שמתאימה לעופר שלח . דיויד לא לבד במשחקים ויש לו שני עוזרים בכירים שרואים גם כן מה הולך באימונים וכנראה הוא יודע למה שחקן זה או אחר לא משחקים .
הוא יכול לטעות במהלך המשחק אבל בסופו של דבר מי שאמור לשים את הכדור בסל זה השחקנים וכהם לא פוגעים ממתר זו לא אשמתו . האשמה היחידה שלו זה שכנראה חלק מהשחקים האלו לא היו צריכים להיות במכבי מלחתכילה .
עזוב נו....
אי אפשר לעצום עיניים ולהגן על בלאט בחירוף נפש. עם כל הכבוד, יש גבול
בלאט אשם ב2 ההפסדים האחרונים, לא משנה איך תסובב את זה. זה לא שחקן אחד שלא שיחק מספיק, אלא ניהול רוטציה שלמה וחלוקת דקות לקויה ביותר. החל מההכנסה של סופו עם 2 עבירות ברבע הראשון מול בארסה, ועוד שהוא פצוע, השילוב היותר מדי ארוך של לאנגפורד+מאלט יחד על המגרש, עם הקרדיט ההזוי שמקבלים סמית', בלו, ואוחיון, והספסול של ליאור ופאפאס. אפשר גם להזכיר את החילופים המטומטמים על כל גארד שעושה פיקאנדרול כאילו הוא איזה ריי אלן, מה שמשאיר את סופו עם גארדים, וצבע חשוף, מה שגרם לוואסקאז וראקוביץ' לתת את משחקי העונה שלהם כשהם פשוט מטיילים להם לבדם בצבע של מכבי, ושרמנידי שחגג גם הוא. זה לא טעות אחת קטנה עם כל הכבוד, ואי אפשר להסתיר את זה.
06 פברואר 2012, 17:48
למישהו יש מושג איך הסתיימו הבדיקות הרפואיות של פרקינס?
06 פברואר 2012, 18:38
er79 כתב:למישהו יש מושג איך הסתיימו הבדיקות הרפואיות של פרקינס?
הוא קנה נקניקיה בלחמניה בקפיטריה וזרם עם האחות לבית שלו...
06 פברואר 2012, 18:53
where is the love? כתב:צריך להבין כמה דברים וכמובן לשמור טוב על צניעות וכבוד, 1. אנחנו עדיין לא מקום שני ולכן הדיבורים על קאזואן לא ריאליים, וגם קאזאן לא בטוח ראשונים, פאו יכולה לחזור.
2. במידה ונעלה ובעזרת השם נעלה ואני באמת מאמין בכך, רק אז נוכל לדבר על קאזאן ואם כבר עסקינן בקאזאן, קאזאן קבוצה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טובה ממכבי.
יהיה מאוד קשה נגדם ברמה מאוד קשה במיוחד ברוסיה וגם פה הם יבואו להלחם, זה שלא קוראים להם ברצלונה או פאו או צסק"א זה בהחלט מעודד אבל זה לא אומר כלום.
מה שכן יש אפשרות לנצח אותם, זה הרבה יותר ריאלי מפאו צסקא וברצלונה, ולכן זאת תהיה אכזבה לא לעלות מקום שני.
אמנם קאזאן הרבה הרבה הרבה יותר טובה ממכבי, אבל בסדרה הכל יכול להיות וראינו את זה קורה, אז סדרה פתוחה זה עניין וכיף לכולנו , בואו נקווה להצליח.
בכל אופן לשמור את הגרונות לחמישי, לחמישי!!!!!!!!!!!!!
06 פברואר 2012, 18:54
לפי מה שהבנתי הוא חתם אז כנראה שעבר בסדר גמור...