קודי כתב:החציל האצטקי כתב:קודי כתב:נראה למישהו הגיוני שמכבי תשלם למצ'באן, שעדיין לא הוכיח יותר מדי ברמות הגבוהות, מיליון דולר לעונה בעוד ללנגפורד, שהוכיח הרבה יותר ממנו כולל במכבי, לא מוכנים לשלם סכום כזה?
כבר משלמים, חביבי. כבר משלמים!
מצ'באן ירוויח בעונה הבאה 750,000$ במכבי. האופציה על לנגפורד היא על חוזה בשווי 950,000$.
קודם כל, אני לא בטוח שאלה המספרים של מצ'באן, אבל גם אם כן - הרבה יותר הגיוני לשלם 950 אלף ללנגפורד מאשר 750 למצ'באן. לנגפורד כבר מוכיח כמה שנים ביורוליג ובמיוחד העונה במכבי, שהוא גארד נפלא ופרנצ'ייז פלייר לכל דבר. לעומתו מילאן עדיין לא הוכיח כלום ובטח שלא במכבי.
מעבר לכך, אם יש לך את אליהו (שממילא כבר חתום על חוזה עתק שלא ניתן להפסיקו) ובלו (שהוא גם ישראלי וגם זול בהרבה ממצ'באן) בשביל מה צריך עוד פאוור פורוורד. הרי ברור לכם שגם אני הייתי שמח שמצ'באן היה בסגל של מכבי בכל קונסטלציה, מאחר שמדובר בשחקן מאוד מוכשר, אבל בשאיפות של מכבי מול גובה התקציב שלה, אין מקום להחתמות רוחביות כאלה כי הן באות על חשבון יתר הסגל. אם לדוגמא מצ'באן ישאר אז יכול להיות שעמדה 4 תהיה אדירה (ועמוקה מדי, עם 3 שחקנים נהדרים) אבל יהיה לך סקנד גארד או סנטר הרבה פחות טובים מלנגפורד או סופו.
אכן העניין עם מצ'באן הוא מאוד לא פשוט. לא הכל שחור-לבן. אישית, אני הייתי רוצה לראות כאן קו קדמי של 4 שחקנים - סופו, ריצ', ליאור ומילאן.
זה כנראה לא יקרה, כי כל אחד עולה למעלה ממליון ברוטו לקבוצה.
אני באמת די מופתע שזה השכר של מצ'באן. זה פשוט נראה חוזה שלא הגיוני לחתום עליו עם שחקן צעיר. הרי כל הקטע כשמחתימים שחקנים צעירים לחוזה ארוך
הוא שהשכר לא גבוה, אבל הבייאאוט גבוה, וזה מה שמאפשר לקבוצות הקטנות לעשות עליהם קופה כשמוכרים אותם לקבוצות גדולות.
חוזה של מליון דולר למצ'באן נשמע לי כמו משהו לא אטרקטיבי, עבור קבוצות אחרות, וגם לא עבור מכבי, כשחתמה עליו.
בגלל זה, אני לוקח את הסכומים בערבון מוגבל. סכום של 700K נשמע לי הרבה יותר הגיוני.
בכל אופן, אם הכסף הזה חסר בשביל להשאיר כאן את לאנגפורד, אז סדר העדיפויות הוא ברור.