פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מחשבות לקראת עונת 2022/23

06 יוני 2022, 22:16

שמוליק כתב:
Adam כתב:אונואקו עדיף בעיניי על ג'וש ניבו. כמובן שכסנטר מחליף.

תראה לי סנטר דומיננטי ממנו להוציא טאברס. היחידי שאנווקו היה ראוי להיות לו למחליף הוא סופו בשיאו.
אם זיזיץ היה נשאר, הוא היה מחליף לאנואקו. צריך להחתים את הדבר הזה ל 5 שנים.

טוב אחי הלכת רחוק, בוא תחזור רגע כי אתה הולך לאיבוד.
נכון שהוא נותן עונה מצוינת השנה, אבל זה בליגה הישראלית, שהיא נחשבת לשישית בטובה ביבשת.
אם הוא יגיע, זה צריך להיות כמחליף ולא בעלות שגדולה מ-500K.

06 יוני 2022, 22:31

Adam כתב:אונואקו עדיף בעיניי על ג'וש ניבו. כמובן שכסנטר מחליף.
מסכים לחלוטין.
גם שנה שעברה לא עפתי על ניבו. סתם התבלט בליגת הדרדסים שלנו. גם השנה היה בעיקר איש של האלי אופים כשהפך בעל כורחו לסנטר הראשון של ז'לגיריס.

אונואקו לעומתו מראה גיוון מאוד מעניין כגבוה עם פוטנציאל להפוך את זה למשהו מעניין גם ברמת יורוליג.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

07 יוני 2022, 07:29

אונואקו עשה צחוק מזיזיץ שנחשב לאחד הסנטרים הגדולים באירופה בכל מפגש בינהם. זה לא מקרה אליז'ה בריאנט שכולנו ראינו שהיה נהדר באילת ויש סיכוי שיצא ממנו שחקן יורוליג לגיטימי. אונווקו זה קלייבורן בעמדה 5 מההיבט שאסור לפספס אותו. המסירות שלו מזכירות את ניקולה הרכז שהיה לנו.
מדהים שכולם מדברים על סנטר מחליף, רכז מחליף כולם מחליפים. מכבי צריכה מובילים, לא מחליפים. גריגוניוס מוביל, סקוטי מוביל, אונווקו מוביל. צאו מהחשיבה של הנעלת מכבי שמחתימים לי קאלוירוים ודיאנדרות משלימים ודרדרו אותנו להיות קבוצה זניחה. הזרים צריכים להוביל, אם מדר יצטרף הוא מוביל. כל הישראלים הבינוניים שיש, משלימים. זה הקו.
פאסקוול ידרוש תקציב שחקנים מובילים. ההנעלה לא תתן לזה לקרות ויחתימו את או מיי גודס (למרות הכתבה מהבוקר: https://sports.walla.co.il/item/3510677)

07 יוני 2022, 08:58

מה אתם אומרים על מגי מחולון במקום אוואנס?

07 יוני 2022, 09:50

docariel כתב:מה אתם אומרים על מגי מחולון במקום אוואנס?

לא תודה

07 יוני 2022, 09:56

שמוליק כתב:אונואקו עשה צחוק מזיזיץ שנחשב לאחד הסנטרים הגדולים באירופה בכל מפגש בינהם. זה לא מקרה אליז'ה בריאנט שכולנו ראינו שהיה נהדר באילת ויש סיכוי שיצא ממנו שחקן יורוליג לגיטימי. אונווקו זה קלייבורן בעמדה 5 מההיבט שאסור לפספס אותו. המסירות שלו מזכירות את ניקולה הרכז שהיה לנו.
מדהים שכולם מדברים על סנטר מחליף, רכז מחליף כולם מחליפים. מכבי צריכה מובילים, לא מחליפים. גריגוניוס מוביל, סקוטי מוביל, אונווקו מוביל. צאו מהחשיבה של הנעלת מכבי שמחתימים לי קאלוירוים ודיאנדרות משלימים ודרדרו אותנו להיות קבוצה זניחה. הזרים צריכים להוביל, אם מדר יצטרף הוא מוביל. כל הישראלים הבינוניים שיש, משלימים. זה הקו.
פאסקוול ידרוש תקציב שחקנים מובילים. ההנעלה לא תתן לזה לקרות ויחתימו את או מיי גודס (למרות הכתבה מהבוקר: https://sports.walla.co.il/item/3510677)

זה שיש לך משיכה לשחקנים שמככבים בליגה לא אומר דבר וחצי דבר ליכולת שלהם להיות עילויי יורוליג. ההשוואה לזיזיץ לא קשורה בעליל. מתישהו תצטרך לעשות את הנתק בין הליגה, הדינמיקה שלה ורמתה, לבין היורוליג ורמתו. אף אחד לא אומר שאונואקו לא יכול להצליח אבל הסטטיסטיקה היא ברורה, על כל פיג'יי טאקר ובראיינט אחד תקבל 80 טריי סימונסים. לא ברור לי למה אתה ממשיך לתפוס מזרים שמככבים בליגה כזרים הכי טובים שהגיעו לאירופה מכל הליגות האחרות ולמה אתה חושב שהם אוטומטית יצליחו ביורוליג. ולבנות סגל על טהרת כוכבי הליגה סטייל עונת בירנבוים לא עושה לי את זה מצטער. אם אונואקו יבוא זה לא אומר שהוא יהיה הסנטר מס 2 באירופה, אתה ממש לא יכול לדרג אותו ככזה בשלב זה, והוא לבטח לא צריך לבוא ללא גיבוי של סנטר עם ניסיון יורוליג.

07 יוני 2022, 10:08

er79 כתב:
שמוליק כתב:אונואקו עשה צחוק מזיזיץ שנחשב לאחד הסנטרים הגדולים באירופה בכל מפגש בינהם. זה לא מקרה אליז'ה בריאנט שכולנו ראינו שהיה נהדר באילת ויש סיכוי שיצא ממנו שחקן יורוליג לגיטימי. אונווקו זה קלייבורן בעמדה 5 מההיבט שאסור לפספס אותו. המסירות שלו מזכירות את ניקולה הרכז שהיה לנו.

זה שיש לך משיכה לשחקנים שמככבים בליגה לא אומר דבר וחצי דבר ליכולת שלהם להיות עילויי יורוליג. ההשוואה לזיזיץ לא קשורה בעליל. מתישהו תצטרך לעשות את הנתק בין הליגה, הדינמיקה שלה ורמתה, לבין היורוליג ורמתו. אף אחד לא אומר שאונואקו לא יכול להצליח אבל הסטטיסטיקה היא ברורה, על כל פיג'יי טאקר ובראיינט אחד תקבל 80 טריי סימונסים. לא ברור לי למה אתה ממשיך לתפוס מזרים שמככבים בליגה כזרים הכי טובים שהגיעו לאירופה מכל הליגות האחרות ולמה אתה חושב שהם אוטומטית יצליחו ביורוליג. ולבנות סגל על טהרת כוכבי הליגה סטייל עונת בירנבוים לא עושה לי את זה מצטער. אם אונואקו יבוא זה לא אומר שהוא יהיה הסנטר מס 2 באירופה, אתה ממש לא יכול לדרג אותו ככזה בשלב זה, והוא לבטח לא צריך לבוא ללא גיבוי של סנטר עם ניסיון יורוליג.
תודה רבה.

07 יוני 2022, 10:43

https://open.spotify.com/episode/5IJP5F ... qKjQqNoqxs

פיני גרשון כהרגלו מדבר המון. מעניין. כמה דברים שאמר:
- הפילו על אבי אבן את הכשלון. הוא לא כישלון כי הוא לא מאמן, הקבוצה נכשלה, מקבלי ההחלטות נכשלו. הוא גם לא קשור לבחירת השחקנים - התפקיד שלו זה להביא רשימות, לא לקבוע (נראה שפיני לגמרי לא מעודכן..היה לפני שנתיים ראיון עם אבן על איך הוא ומכבי בוחרים שחקנים).
- עם האוהדים של הכדורגל ניקולה לא היה פה כבר מזמן.
- ימי חמישי הם תירוץ לברוח מהבית, לאכול נקניקיה, לראות סלבס (על למה אין חרם מנויים).
- הבעיה של מכבי היא שפלייאוף הוא המטרה. בכוונה מורידים ציפיות כדי שלא יגידו שנכשלו. אפשר מדי פעם לסיים 5, 6, אבל פחות מפיינל פור זה כישלון.
- פסקוואל מעולה למכבי. מאמן התקפה יצירתי. יאניס לא ברמה שלו - לא מקצועית ולא כלכלית. יאניס חושב הגנה, איך מנצחים מלחמה רק עם הגנה?
- יש כסף בשבילו? יש. הכל איך מחלקים את העוגה. יהיה צריך להביא שחקן בחצי מהמחיר של סקוטי, ושחקן בחצי מהמחיר של זיזיץ'.
- אני מאמין שאונואקו יהיה במכבי, והוא חצי מהמחיר של זיזיץ'\ריינולדס.
- התקציבים זה שטויות, התקציב שלנו מעולם לא היה קרוב לגדולות. לאולימפיאקוס אין תקציב גדול. צריך שחקנים שמוכנים להקריב את הגוף והאגו בשביל הקבוצה.
- לא הייתי משאיר את ווילבקין. יש לו חלק בשיטה שהוכתבה במכבי, וזה נכשל. לא בטוח שקבוצות יתנפלו עליו, כי הוא שחקן יקר מאוד שלא הצליח להרים את הרמה במועדון לא מצליח כמו מכבי.
- נראה שהוא מתחמק מהשאלה אם היה חוזר למכבי לתפקיד אחר (תשובות ה"מה רע לי"..). לתחושתי - מיליון אחוז שהיה חוזר. האיש מכור לאקשן הזה, ולגמרי נשמע שלא עבר לו.
נערך לאחרונה על ידי מילוס בתאריך 07 יוני 2022, 11:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

07 יוני 2022, 11:26

מילוס כתב:https://open.spotify.com/episode/5IJP5FOKxiFhnKZnVaH0BH?fbclid=IwAR3YKFT9wd1F-Pn77Fh9W38124c7lpxZJ348oUCv_AZxZSmMwqKjQqNoqxs

פיני גרשון כהרגלו מדבר המון. מעניין. כמה דברים שאמר:
- הפילו על אבי אבן את הכשלון. הוא לא כישלון כי הוא לא מאמן, הקבוצה נכשלה, מקבלי ההחלטות נכשלו. הוא גם לא קשור לבחירת השחקנים - התפקיד שלו זה להביא רשימות, לא לקבוע (נראה שפיני לגמרי לא מעודכן..היה לפני שנתיים ראיון עם אבן על איך הוא ומכבי בוחרים שחקנים).
- עם האוהדים של הכדורגל ניקולה לא היה פה כבר מזמן.
- ימי חמישי הם תירוץ לברוח מהבית, לאכול נקניקיה, לראות סלבס (על למה אין חרם מנויים).
- הבעיה של מכבי היא שפלייאוף הוא המטרה. בכוונה מורידים ציפיות כדי שלא יגידו שנכשלו. אפשר מדי פעם לסיים 5, 6, אבל פחות מפיינל פור זה כישלון.
- פסקוואל מעולה למכבי. מאמן התקפה יצירתי. יאניס לא ברמה שלו - לא מקצועית ולא כלכלית. יאניס חושב הגנה, איך מנצחים מלחמה רק עם הגנה?
- יש כסף בשבילו? יש. הכל איך מחלקים את העוגה. יהיה צריך להביא שחקן בחצי מהמחיר של סקוטי, ושחקן בחצי מהמחיר של זיזיץ'.
- אני מאמין שאונואקו יהיה במכבי, והוא חצי מהמחיר של זיזיץ'\ריינולדס.
- התקציבים זה שטויות, מעולם לא הובלנו בתקציבים. לאולימפיאקוס אין תקציב גדול. צריך שחקנים שמוכנים להקריב את הגוף והאגו בשביל הקבוצה.
- לא הייתי משאיר את ווילבקין. יש לו חלק בשיטה שהוכתבה במכבי, וזה נכשל. לא בטוח שקבוצות יתנפלו עליו, כי הוא שחקן יקר מאוד שלא הצליח להרים את הרמה במועדון לא מצליח כמו מכבי.
- נראה שהוא מתחמק מהשאלה אם היה חוזר למכבי לתפקיד אחר (תשובות ה"מה רע לי"..). לתחושתי - מיליון אחוז שהיה חוזר. האיש מכור לאקשן הזה, ולגמרי נשמע שלא עבר לו.
הוא מדבר רק על ווילבקין בפודקאסט, לא סקוטי לא "הכתיב את השיטה", כמה אפשר לפמפם את המסר הזה

07 יוני 2022, 13:04

er79 כתב:

הסטטיסטיקה ברורה לגבי ג'יילן אדמס, קיליה ג'ונס, קווין פנת'ר של לפני הפציעה וקיינן אוונס והיא אומרת דבר ברור: שווה לנסות שחקן אחד בלבד. אונווקו לא עונה על הקרטוריון הזה. אונווקו מסוג השחקנים שאתה רואה משחק שלו גם כשהוא לא נגד מכבי. זה קרה עם בריאנט זה קרה עם האניקט. אונווקו שם לגמרי. הוא לא הימור.
וזווית מעט שונה: החיזוק מהליגה הגרמנית בשנים האחרונות מבית היוצר של אבן מתאימה לך יותר?
אני לא חושב שכל מצטיניי ליגת ווינר צריכים לעבור למכבי כי גם אני סובל מפוסט טראומה מבית היוצר של וויליאמס-טריי סימונס אבל אם כבר מביאים לי קמרון טיילורים, דיאנדרות קיין, קאלוירויים, לינהארטים קיירי תומאסים....זה עובד לך יותר טוב?
כל אוהד רוצה בסיס הכולל את לארקין, מיציץ, אוקובו, קאליניץ, מירוטיץ,קלייבורן, טבראס
אבל גם סגל כזה ירוץ חזק:
בראון, בלאט
גריגוריוס, קיינן אוונס, היידיגר
קאליניץ, לנדסברג/מנקו
גינת, סשה וז'ניקוב, פוניטקה/לוק סיקמה
אונוואקו, סורקין, UDOKA AZUBUIKE

07 יוני 2022, 14:46

כמובן שאפשר להרכיב קו קדמי סביר בכסף לא גדול, אם רוצים לחסוך כסף לפסקוואל

לדוגמא:

5 התקפי - אונאוקו
5 הגנתי - לסור
4 התקפי - גינת
4 הגנתי - סורקין, בלייזר

השאלה היא האם המאמן החדש לא ידרוש גם להביא שחקנים שהוא אוהב.

07 יוני 2022, 15:08

felix_r כתב:כמובן שאפשר להרכיב קו קדמי סביר בכסף לא גדול, אם רוצים לחסוך כסף לפסקוואל

לדוגמא:

5 התקפי - אונאוקו
5 הגנתי - לסור
4 התקפי - גינת
4 הגנתי - סורקין, בלייזר

סורי אבל זה בקושי רמת שלב בתים של צ'מפיונס קאפ..
בשביל מה מאמן כ"כ יקר אם נגמר הכסף לשחקנים? המאמן יעזור לעשות הגנה?

איכשהו הפכו פה את גינת וסורקין לשחקני יורוליג. הם לא. לגמרי לא. לא הבנתי.

07 יוני 2022, 16:11

מילוס כתב:
felix_r כתב:כמובן שאפשר להרכיב קו קדמי סביר בכסף לא גדול, אם רוצים לחסוך כסף לפסקוואל

לדוגמא:

5 התקפי - אונאוקו
5 הגנתי - לסור
4 התקפי - גינת
4 הגנתי - סורקין, בלייזר

צ'מפיונס קאפ זה חדש

07 יוני 2022, 17:45

מילוס כתב:

לדוגמא:

5 התקפי - אונאוקו
5 הגנתי - לסור
4 התקפי - גינת
4 הגנתי - סורקין, בלייזר

עם מאמן טוב אפשר להצליח גם עם סגל בינוני. דיוויד בלאט הוכיח את זה ב 2014

07 יוני 2022, 18:10

מאמן טוב לא יבוא עם סגל בנוני

07 יוני 2022, 18:55

מילוס כתב:

לדוגמא:

5 התקפי - אונאוקו
5 הגנתי - לסור
4 התקפי - גינת
4 הגנתי - סורקין, בלייזר

הם שחקני רוטציה ביורוליג במקרה הטוב. אני גם לא מבין איך סגל כזה יצליח לסיים מעל מקום 14 ביורוליג, בעונה טובה.

07 יוני 2022, 21:31

עידן כתב:
מילוס כתב:

לדוגמא:

5 התקפי - אונאוקו
5 הגנתי - לסור
4 התקפי - גינת
4 הגנתי - סורקין, בלייזר

הם שחקני רוטציה ביורוליג במקרה הטוב. אני גם לא מבין איך סגל כזה יצליח לסיים מעל מקום 14 ביורוליג, בעונה טובה.

גם בבאיירן וגם במונאקו לא היו יותר מ-3 שחקני יורוליג. זה לא הפריע להם להגיע לפליי-אוף.

אבל עזוב, זה לא העניין. אני לא אומר שאלה חייבים להיות השחקנים. אני רק אומר שאפשר לעמיד קו קידמי לא יקר, שיהיה סביר.

08 יוני 2022, 15:32

מחשבות ליום 8/6, מבוססות על אילוצי חוזים קיימים, איזון בין מס' ישראלים לזרים, ישראלים איכותיים מספיק לדומיננטיות בליגה המקומית, ובעיקר התבססות על 5 זרי יורוליג מוכחים, ועוד זרים וישראלים משלימים, רצוי שגם להם ניסיון כלשהו ביורוליג. ההתמקדות במי שנחשבים שחקנים חופשיים או עם יציאה קלה יחסית מחוזה קיים. מראש ויתרתי על גיוס סופרסטארים, אז לארקין ומירוטיץ' לא יהיו פה, ותקציב השכר פה לדעתי שפוי. סה"כ סגל של 8 זרים ו-7 ישראלים. דגש חזק על שחקני הגנה ופיק אנד רול. אצל הישראלים אני מעדיף שחקנים ותיקים או צעירים על שחקנים בשיא הקריירה, שייבוש על הספסל ידכא אותם לשווא.
אז זה הרוסטר שלי, לפי היררכיה בתפקיד:
1 - לורנצו בראון, תמיר בלאט, יפתח זיו
2 - קורי וולדן, קינן אוואנס, הידיגר
3 - גריגוניס, ג'ון בראון, פניני (קפטן ובעונת פרישה)
4 - ג'ורדן מיקי, ליף, סורקין
5 - אונואקו, ניבו וטיוס.

08 יוני 2022, 16:04

argof כתב:מחשבות ליום 8/6, מבוססות על אילוצי חוזים קיימים, איזון בין מס' ישראלים לזרים, ישראלים איכותיים מספיק לדומיננטיות בליגה המקומית, ובעיקר התבססות על 5 זרי יורוליג מוכחים, ועוד זרים וישראלים משלימים, רצוי שגם להם ניסיון כלשהו ביורוליג. ההתמקדות במי שנחשבים שחקנים חופשיים או עם יציאה קלה יחסית מחוזה קיים. מראש ויתרתי על גיוס סופרסטארים, אז לארקין ומירוטיץ' לא יהיו פה, ותקציב השכר פה לדעתי שפוי. סה"כ סגל של 8 זרים ו-7 ישראלים. דגש חזק על שחקני הגנה ופיק אנד רול. אצל הישראלים אני מעדיף שחקנים ותיקים או צעירים על שחקנים בשיא הקריירה, שייבוש על הספסל ידכא אותם לשווא.
5 - אונואקו, ניבו וטיוס.

פניני תיכף בן 39, ואחרי עונה עם ממוצע של 5 נקודות בליגה הישראלית. אני לא מבין בשביל מה זה טוב להביא אותו או איך הוא יתרום לקבוצה. צריך ישראלים שמסוגלים לתרום ברמה כלשהי ביורוליג.

שאר הסגל הישראלי שלך נראה בסדר, אבל לא רואה שום מצב שבו מכבי יצליחו להביא את כל אלו. אין סיכוי שטיוס יסכים להגיע לפה בתור סנטר שלישי. לא מבין למה חושבים שהוא יגיע לפה תמורת נזיד עדשים ובמעמד כזה נמוך. הוא עדיין נותן מספרים יפים בסה"כ.

08 יוני 2022, 16:09

argof כתב:מחשבות ליום 8/6, מבוססות על אילוצי חוזים קיימים, איזון בין מס' ישראלים לזרים, ישראלים איכותיים מספיק לדומיננטיות בליגה המקומית, ובעיקר התבססות על 5 זרי יורוליג מוכחים, ועוד זרים וישראלים משלימים, רצוי שגם להם ניסיון כלשהו ביורוליג. ההתמקדות במי שנחשבים שחקנים חופשיים או עם יציאה קלה יחסית מחוזה קיים. מראש ויתרתי על גיוס סופרסטארים, אז לארקין ומירוטיץ' לא יהיו פה, ותקציב השכר פה לדעתי שפוי. סה"כ סגל של 8 זרים ו-7 ישראלים. דגש חזק על שחקני הגנה ופיק אנד רול. אצל הישראלים אני מעדיף שחקנים ותיקים או צעירים על שחקנים בשיא הקריירה, שייבוש על הספסל ידכא אותם לשווא.
5 - אונואקו, ניבו וטיוס.

גריגוניס וג'ון בראון באותה העמדה?
אתה בטוח שאתה בענף הנכון?
גריגוניס 2, בראון 4. אף אחד מהם לא 3.
פרסם תגובה