פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: NBA 2012/13 - הליגה הטובה בעולם פותחת עונה

01 דצמבר 2012, 22:07

שחף כתב:איך בדיוק גאסול יעזור להגנה של בוסטון, או בכלל ישדרג אותה באופן כללי? למה שאיינג' יעביר בטרייד את השחקן שהכי מזוהה עם הקבוצה?

כדי לתת לפירס (יליד לוס אנג'לס) הזדמנות אחרונה להתמודד על אליפות. גאסול בעמדה 5 ישדרג גם את בוסטון. הוא עדיין שחקן מצויין שפשוט לא יכול לשחק ליד הווארד ובשיטה של דאטוני.

01 דצמבר 2012, 22:10

אני מציע שתציץ באחוזים של גאסול השנה ובהופעות הפלייאוף העלובות שלו בשנתיים האחרונות. אני לא רואה שום סיבה שאיינג' יעשה טרייד כזה שבעיקר מזיק לבוסטון(גם תדמיתית) וגם מחזק אולי את היריבה הכי גדולה שלה בליגה(זה עונה לתשובה שלך בצורה די מהותית, עם כל הכבוד למקום שפירס נולד בו). יש ג'י אמים טיפשים שעלולים באמת לתת ללייקרס שחקן מועיל בתמורה לחוזה הרע של גאסול. איינג' לא אחד מהם.

01 דצמבר 2012, 22:32

שחף כתב:אני מציע שתציץ באחוזים של גאסול השנה ובהופעות הפלייאוף העלובות שלו בשנתיים האחרונות. אני לא רואה שום סיבה שאיינג' יעשה טרייד כזה שבעיקר מזיק לבוסטון(גם תדמיתית) וגם מחזק אולי את היריבה הכי גדולה שלה בליגה(זה עונה לתשובה שלך בצורה די מהותית, עם כל הכבוד למקום שפירס נולד בו). יש ג'י אמים טיפשים שעלולים באמת לתת ללייקרס שחקן מועיל בתמורה לחוזה הרע של גאסול. איינג' לא אחד מהם.

גאסול בעמדה 5 הוא עדיין שחקן מצויין, וראינו את זה באוליפיאדה. הוא מתקשה לשחק רחוק מהסל, וזו הבעיה העיקרית שלו בלייקרס. בשורה התחתונה, אני חושב שהטרייד הזה יהפוך את הסלטיקס לקבוצה טובה יותר כשזה ידחוץ את גרין לחמישייה, וגם ייתן לפירס הזדמנות אחרונה לטבעת.

לא יודע אם איינג' ישקול דבר כזה. זה תלוי ברמת הנואשות שלו בינואר - פברואר.

02 דצמבר 2012, 07:29

משחק לא רע לכספי נגד פורטלנד- 11 נק' ו 6 ריב' בכמעט 20 דקות.

02 דצמבר 2012, 10:45

שמואל1 כתב:משחק לא רע לכספי נגד פורטלנד- 11 נק' ו 6 ריב' בכמעט 20 דקות.

הולך לו לא רע בזמן האחרון. תפס את המקום של וולטון ומיילס כמחליף בעמדה 3. ההגנה עדיין נוראית.

02 דצמבר 2012, 11:30

roy1000 כתב:
שחף כתב:אני מציע שתציץ באחוזים של גאסול השנה ובהופעות הפלייאוף העלובות שלו בשנתיים האחרונות. אני לא רואה שום סיבה שאיינג' יעשה טרייד כזה שבעיקר מזיק לבוסטון(גם תדמיתית) וגם מחזק אולי את היריבה הכי גדולה שלה בליגה(זה עונה לתשובה שלך בצורה די מהותית, עם כל הכבוד למקום שפירס נולד בו). יש ג'י אמים טיפשים שעלולים באמת לתת ללייקרס שחקן מועיל בתמורה לחוזה הרע של גאסול. איינג' לא אחד מהם.

גאסול בעמדה 5 הוא עדיין שחקן מצויין, וראינו את זה באוליפיאדה. הוא מתקשה לשחק רחוק מהסל, וזו הבעיה העיקרית שלו בלייקרס. בשורה התחתונה, אני חושב שהטרייד הזה יהפוך את הסלטיקס לקבוצה טובה יותר כשזה ידחוץ את גרין לחמישייה, וגם ייתן לפירס הזדמנות אחרונה לטבעת.

לא יודע אם איינג' ישקול דבר כזה. זה תלוי ברמת הנואשות שלו בינואר - פברואר.

גאסול באולימפיאדה שיחק 4 רוב הזמן. הוא פתח בחמישייה ליד אחיו מארק. שניהם שיחקו רוב הזמן ביחד, כשסרג' איבאקה, הגבוה השלישי, שיחק 15 דקות בממוצע. אלא אם כן אתה מנסה לטעון שמארק, הכבד והיותר גבוה מבין השניים שיחק 5. הוא פגש מספרי 4 אירופאיים שנחותים ממנו מבחינת גובה ומסה, ובמשחק מול האמריקאים הוא נשמר על ידי קווין לאב כשהאמריקאים שיחקו סמול בול עם לברון\דוראנט בעמדה 4. זה לא ממש המצב ב-NBA. אני מתקשה לראות את גאסול עושה סוויץ' משני הפלייאופים האחרונים והופך אפקטיבי מול טייסון צ'אנדלר, ראשיד וקמבי, או מול נואה וטאג' גיבסון. גם לגבוהים מהסוג של רג'י אוואנס שנכנסים לו מתחת לגופיה יש פוטנציאל למרר לו את החיים.

02 דצמבר 2012, 11:44

גאסול הפך להיות הבדיחה הכי גדולה בNBA בגלל ההגנה, 90% מה-MEMEים של האן ביי איי הם עליו..אז שבוסטון יקחו אותו? ועוד יחזקו את היריבה השנואה..

02 דצמבר 2012, 16:05

LIAV10 כתב:גאסול הפך להיות הבדיחה הכי גדולה בNBA בגלל ההגנה, 90% מה-MEMEים של האן ביי איי הם עליו..אז שבוסטון יקחו אותו? ועוד יחזקו את היריבה השנואה..

גאסול לא יכול לשמור על בלייק גריפין ומספרי 4 זריזים ב- NBA של היום. הוא צריך להיות קרוב לסל ולשמור על מספרי 5. כמו שפירס נראה, אני הייתי הולך על טרייד של פירס/גאסול ואולי מוסיף את לי תומרת היל.

02 דצמבר 2012, 17:53

roy1000 כתב:
misha כתב:כל הקבוצה משחקת הגנה מזעזעת כרגע וחוגגים עלינו בריבאונד כאילו אין מחר. זה יותר גדול מרק רונדו, שממש לא הבעיה.
כמו שדוק אמר אחרי המשחק מול נטס: "We're a soft team right now," Rivers said. "We have no toughness, and that stuff's not toughness. All that stuff, that's not toughness."
זה וחוסר היציבות של השחקנים שהצטרפו בקיץ.

לדבר על "toughness" הז קשקושים. יש בעיות אמיתיות שמתחילות בפירס וגארנט. פירס הפך להיות בעיקר משליך שלשות בהתקפה והוא איבד המון מהיכולת ההגנתית שלו שהסלטיקס נשענו עליה בשנים האחרונות. גם גארנט כבר לא יכול לחפות הגנתית על החורים בקו האחורי.

הבעיות הן לא מנטליות ואין איזה סוויץ' שאפשר ללחוץ עליו בשביל להעביר את השעון אחורה. אולי כדאי לסלטיקס לשקול טרייד של פירס תמורת גאסול.

מה לעשות שזה לא נכון, אפילו לא קרוב. פירס לוקח בדיוק את כמות השלשות שהוא לקח בעונה שעברה (4.5), רק קולע באחוזים יותר טובים. בנוסף הוא הולך לקו וסוחט עבירות הכי הרבה מאז עונת 2008, אבל העיקר שהוא רק משליך שלשות :| בכלל, הוא לא נפל בשום קטגוריה לעומת השנים האחרונות ועדיין נותן את ה19/6/3 שלו. התקפית הוא נותן בדיוק מה שציפו ממנו. גם גארנט 16/7 לא נפל משום דבר מעונה שעברה ועוד משחק פחות דקות (28) כי שומרים אותו לשלבים החשובים. לגבי ההגנה של הסלטיקס כבר אמרתי מה הבעיה כמה פעמים אבל אתה מעדיף להמשיך עם הסיסמאות הישנות שלך.

גאסול לא יכול לשמור על בלייק גריפין ומספרי 4 זריזים ב- NBA של היום. הוא צריך להיות קרוב לסל ולשמור על מספרי 5. כמו שפירס נראה, אני הייתי הולך על טרייד של פירס/גאסול ואולי מוסיף את לי תומרת היל.

אז מזל שאתה לא GM. נראה לך שמישהו ישלח את הקפטן והסמל של הסלטיקס ליריבה שנואה כמו לייקרס ועוד תמורת שחקן כמו גאסול, שנראה כמו צל של עצמו (ואתה גם רוצה להוסיף שחקן)? בחיים לא יקרה והוא בעצמו לא יעשה משהו כזה (אפשר לחשוב שהוא נואש לטבעת וגם הלייקרס לא בדיוק נראים כמו מועמדת). גם מקצועית אף אחד לא יעשה את זה. גרין עדיין לא מוכן להיות בחמישייה, הוא שחקן מאוד לא יציב כרגע, הוא לא יכול לתת את מה שפירס נותן. גארנט כבר לא יחזור לעמדה 4, שגם ככה עמוסה, וגם הוא כבר לא יכול לשמור על מספרי 4 זריזים. גם לייקרס צריכים לחפש משהו אחר.

02 דצמבר 2012, 20:50

misha כתב:מה לעשות שזה לא נכון, אפילו לא קרוב. פירס לוקח בדיוק את כמות השלשות שהוא לקח בעונה שעברה (4.5), רק קולע באחוזים יותר טובים. בנוסף הוא הולך לקו וסוחט עבירות הכי הרבה מאז עונת 2008, אבל העיקר שהוא רק משליך שלשות :| בכלל, הוא לא נפל בשום קטגוריה לעומת השנים האחרונות ועדיין נותן את ה19/6/3 שלו. התקפית הוא נותן בדיוק מה שציפו ממנו. גם גארנט 16/7 לא נפל משום דבר מעונה שעברה ועוד משחק פחות דקות (28) כי שומרים אותו לשלבים החשובים. לגבי ההגנה של הסלטיקס כבר אמרתי מה הבעיה כמה פעמים אבל אתה מעדיף להמשיך עם הסיסמאות הישנות שלך.

גם שנה שעברה הוא היה משליך שלשות - זה שינוי במשחק שלו בשנתיים האחרונות שבהן הוא לוקח הרבה יותר שלשות. פירס נפל בצורה משמעותית ביכולת שלו לסיים קרוב לסל ובהגנה שלו, ורק האחוזים הגבוהים מ- 3 מצילים את הסטטסטיקה שלו. כנראה שאתה לא ראית אותו השנה הרבה אם אתה אומר דבר כזה. גארנט ירד דרמטית ביכולת ההגנתית שלו ולא בטוח שיהיו שום שלבים מכריעים בקצב הזה. הסלטיקס במקום ה- 8 כרגע במזרח.

אתה לא אמרת כלום לגבי ההגנה של הסלטיקס. סתם ציטטת איזה קשקוש חסר משמעות של דוק שלא אומר כלום. אז מה בדיוק הבעיה? שחקנים חדשים? יש רק שחקן חדש אחד בחמישייה, וזה ג'ייסון טרי. הכל בגללו?

02 דצמבר 2012, 21:09

roy1000 כתב:
misha כתב:מה לעשות שזה לא נכון, אפילו לא קרוב. פירס לוקח בדיוק את כמות השלשות שהוא לקח בעונה שעברה (4.5), רק קולע באחוזים יותר טובים. בנוסף הוא הולך לקו וסוחט עבירות הכי הרבה מאז עונת 2008, אבל העיקר שהוא רק משליך שלשות :| בכלל, הוא לא נפל בשום קטגוריה לעומת השנים האחרונות ועדיין נותן את ה19/6/3 שלו. התקפית הוא נותן בדיוק מה שציפו ממנו. גם גארנט 16/7 לא נפל משום דבר מעונה שעברה ועוד משחק פחות דקות (28) כי שומרים אותו לשלבים החשובים. לגבי ההגנה של הסלטיקס כבר אמרתי מה הבעיה כמה פעמים אבל אתה מעדיף להמשיך עם הסיסמאות הישנות שלך.

גם שנה שעברה הוא היה משליך שלשות - זה שינוי במשחק שלו בשנתיים האחרונות שבהן הוא לוקח הרבה יותר שלשות. פירס נפל בצורה משמעותית ביכולת שלו לסיים קרוב לסל ובהגנה שלו, ורק האחוזים הגבוהים מ- 3 מצילים את הסטטסטיקה שלו. כנראה שאתה לא ראית אותו השנה הרבה אם אתה אומר דבר כזה. גארנט ירד דרמטית ביכולת ההגנתית שלו ולא בטוח שיהיו שום שלבים מכריעים בקצב הזה. הסלטיקס במקום ה- 8 כרגע במזרח.

אתה לא אמרת כלום לגבי ההגנה של הסלטיקס. סתם ציטטת איזה קשקוש חסר משמעות של דוק שלא אומר כלום. אז מה בדיוק הבעיה? שחקנים חדשים? יש רק שחקן חדש אחד בחמישייה, וזה ג'ייסון טרי. הכל בגללו?

אני ראיתי אותם מספיק, אתה כנראה לא ראית אותם הרבה את אם אתה ממשיך עם השטויות שלך. אצלך זה כבר גובל באובססיה. פירס חודר הרבה יותר העונה מאשר בשנים האחרונות, מוציא הרבה עבירות והולך לקו. הוא זרק העונה את כמות השלשות הממוצעת שלו בקריירה. לא רק לפני שנה, גם בחלק משנות השיא שלו הוא היה לוקח יותר שלשלות בממוצע מאשר העונה או בשנה שעברה. אבל למה לבלבל את הקשקושים שלך בעובדות, הרי גמרת אותו עוד בקדם עונה. KG נהדר העונה, רואים את ההבדל כשהוא לא על המגרש וכמה הקו הקדמי מתקשה בלעדיו. אם היינו בפוסט סיזן הוא היה משחק 37-40 דקות. מקום שמיני כרגע? מזל שהפלייאוף לא מתחיל בדצמבר. עוד מעט תגיד שלאט נגיע לשם? בסדר, שמענו אותך כבר לפני שנה וראינו מה קרה.

טרי, סאלינג'ר, לי, גרין שחוזר אחרי שנה בחוץ, ברבוסה 5 שחקני רוטציה שלא היו פה בעונה שעברה. אמרתי כבר כמה פעמים שיש בעיה בהגנה הקבוצתית וכרגע הרבה שחקנים, גם הצעירים, וגם אלה נמצאים כבר שנים בקבוצה שומרים פחות טוב ממה שהם יודעים. אף אחד לא מתעלם מזה. אבל אתה כמובן קפצת על העגלה כדי להצדיק את התאוריה שלך, שלא קשורה למציאות, לגבי פירס.

02 דצמבר 2012, 21:11

"היריבות" ביניכם די משעשעת :laugh2
כנראה שככה זה כשאחד אוהד את הניקס והשני את הסלטיקס

02 דצמבר 2012, 21:19

misha כתב:אני ראיתי אותם מספיק, אתה כנראה לא ראית אותם הרבה את אם אתה משמיך עם השטויות שלך. אצלך זה כבר גובל באובססיה. פירס חודר הרבה יותר העונה מאשר בשנים האחרונות, מוציא הרבה עבירות והולך לקו. הוא זרק העונה את כמות השלשות הממוצעת שלו בקריירה. לא רק לפני שנה, גם בחלק משנות השיא שלו הוא היה לוקח יותר שלשלות בממוצע מאשר העונה או בשנה שעברה. אבל למה לבלבל את הקשקושים שלך בעובדות, הרי גמרת אותו עוד בקדם עונה. KG נהדר העונה, רואים את ההבדל כשהוא לא על המגרש וכמה הקו הקדמי מתקשה בלעדיו. אם היינו בפוסט סיזן הוא היה משחק 37-40 דקות. מקום שמיני כרגע? מזל שהפלייאוף לא מתחיל בדצמבר. עוד מעט תגיד שלאט נגיע לשם? בסדר, שמענו אותך כבר לפני שנה וראינו מה קרה.

טרי, סאלינג'ר, לי, גרין שחוזר אחרי שנה בחוץ, ברבוסה 5 שחקני רוטציה שלא היו פה בעונה שעברה. אמרתי כבר כמה פעמים שיש בעיה בהגנה הקבוצתית וכרגע הרבה שחקנים, גם הצעירים, וגם אלה נמצאים כבר שנים בקבוצה שומרים פחות טוב ממה שהם יודעים. אף אחד לא מתעלם מזה. אבל אתה כמובן קפצת על העגלה כדי להצדיק את התאוריה שלך, שלא קשורה למציאות, לגבי פירס.

סבבה "הגנה קבוצתית". נכון:

אחלה הגנה קבוצתית - אכן ברבוסה אשם בהכל. אתה חי בהכחשה מוחלטת. לא אני גמרתי את פירס. אבא זמן גמר אותו. ומה בדיוק יקרה במאי? יקרו ניסים כמו בשנה שעברה ששחקנים נפצעו? אתה באמת חושב שהסלטיקס הולכים לעשות משהו בפלייאוף ממקום שמיני?
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 02 דצמבר 2012, 21:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 דצמבר 2012, 21:27

אני יכול להביא לך סרטון שעושים סל על כל שחקן בליגה, אז מה? חוץ מזה שכבר כתבתי לך שכל הקבוצה מזייפת בהגנה כרגע. סרטון שהבאת גם בהחלט מוכיח את התאוריה שלך לגבי קשקושים שכתבת לגבי ההתקפה שלו העונה :roll:

הוא ממש לא חודר העונה :roll: אותה דמגוגיה.

02 דצמבר 2012, 21:34

misha כתב:אני יכול להביא לך סרטון שעושים סל על כל שחקן בליגה, אז מה? חוץ מזה שכבר כתבתי לך שכל הקבוצה מזייפת בהגנה כרגע. סרטון שהבאת גם בהחלט מוכיח את התאוריה שלך לגבי קשקושים שכתבת לגבי ההתקפה שלו העונה :roll:

לא כל שחקן בליגה נופל על הפארקט כמו זקן בן 70 ולוקח לו 5 דקות לקום.

האחוזים של פירס ל- 2 ירדו מ48% בשנה שעברה ל- 43% השנה. אבל כנראה שזה דמגוגיה.

ברור שכל הקבוצה מזייפת בהגנה. השאלה אם זה ישתנה?

02 דצמבר 2012, 21:36

מעניין אם יהיה אפקט רוז הפוך השנה. בשנה שעברה הפציעה של רוז שלחה את בוסטון לגמר המזרח, מעניין אם השנה החזרה שלו תעשה ההפך.

02 דצמבר 2012, 21:47

שחף כתב:מעניין אם יהיה אפקט רוז הפוך השנה. בשנה שעברה הפציעה של רוז שלחה את בוסטון לגמר המזרח, מעניין אם השנה החזרה שלו תעשה ההפך.

תלוי איזה ורז יחזור - אם זה השחקן שהיה לפני הפציעה, אז שיקגו תדבר חזק, למרות שהם קבוצה פחות טובה בהרבה אחרי שאיבדו את אסיק, ברואר וווטסון. השאלה אם הוא יכול לחזור לביות השחקן הזה כל כך מהר.

02 דצמבר 2012, 21:52

roy1000 כתב:
misha כתב:אני יכול להביא לך סרטון שעושים סל על כל שחקן בליגה, אז מה? חוץ מזה שכבר כתבתי לך שכל הקבוצה מזייפת בהגנה כרגע. סרטון שהבאת גם בהחלט מוכיח את התאוריה שלך לגבי קשקושים שכתבת לגבי ההתקפה שלו העונה :roll:

לא כל שחקן בליגה נופל על הפארקט כמו זקן בן 70 ולוקח לו 5 דקות לקום.

האחוזים של פירס ל- 2 ירדו מ48% בשנה שעברה ל- 43% השנה. אבל כנראה שזה דמגוגיה.

ברור שכל הקבוצה מזייפת בהגנה. השאלה אם זה ישתנה?

גם אייברסון עשה קרוסאובר על ג'ורדן, אני מניח שגם אז טענת שמייקל שחקן גמור. זה כמו שאני אני אביא לך עכשיו עשרות סרטונים שבהם הוא חדר בקלות העונה. מוכיח כלום ושום דבר.

נו ו? זה אחוז סביר לגמרי, היו לו שנים עם אחוזים פחות טובים.הוא קולע ב40 אחוז מהשלוש, סוחט יותר עבירות, לוקח יותר ריבאונדים מהשנים האחרונות. המדד הכללי שלו לא השתנה, ברוב הפרמטרים אפילו עלה. לפני שלוש ו4 שנים הוא קלע פחות מאשר העונה.
כן, דמגוגיה (בדיוק כמו להביא סרטון של מהלך אחד) שבאה להצדיק את את מה שכתבת לפני חודש וחצי.

לדעתי זה זה ישתנה, בדיוק כמו שזה השתנה בעונה שעברה, ככל שהעונה מתקדמת והשחקנים החדשים יכנסו יותר לשיטה. ברגע שבראדלי יחזור, לי סוף סוף יגיע לעונה, ורונדו (שמעלה רמה לפני הפלייאוף) יהיו שלושה גארדים הגנתיים טובים. הדקות של KG יעלו ואיינג' מחפש להוסיף עוד גבוה הגנתי בפגרת אול סטאר (יש מקום וקצת כסף).

02 דצמבר 2012, 21:53

בסופו של דבר בפלייאוף רוטציות מתקצרות גם ככה. חוץ מקורבר, אף אחד מהחבר'ה האלה לא ממש היה משמעותי בריצת הפלייאוף של הבולס ב-2011. זה תלוי בעיקר ברוז לדעתי.

02 דצמבר 2012, 21:57

לדעתי הם פחות מסתכלים על העונה, שתהיה סוג של הכנה לעונה הבאה מבחינתו, אלא יותר להחזיר אותו בהדרגתיות לעניינים.

חוץ מזה, אפשר להתווכח על המזרח כמה שרוצים, אני לא רואה כרגע שם קבוצה שיכולה באמת לנצח את ההיט בסדרה. במערב הרבה יותר מעניין.
נושא נעול