פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
27 יוני 2015, 23:26
toja27 כתב:felix_r כתב:פה הטעות שלך. איידסון לא היה סווינגמן! גם אינגלס לא היה סווינגמן!
הם פוינט-פורווארדים. שחקנים כאלה קשה למצוא כי אין הרבה.
לעומת זאת קומבו-גארדים יש הרבה, והרבה יותר קל למצוא אחד כזה.
לא אמרתי שהוא היה. ציינתי אותו כי הוא שחקן גבוה ואינטלגנטי ששיחק ב3 שבנה התקפות בניגוד לגארדים כמו היקמן והיינס . גם גארדים אינטלגנטים קשה למצוא. בדרך כלל הגארדים האינטלגנטים יותר הם רכזים ומספרי ה2 מתמחים בסקורינג.
אבל כבר יש לך שחקנים בעמדה 3, מה נעשה? סתם נושיב אותם על הספסל ונשלם כסף?
יש לנו את פניני ולאנדסברג, ואנחנו חייבים אותם בגלל החוק הרוסי.
אם לא היה לנו אותם, יכולת לומר שאתה רוצה בעמדה 3 בנוסף לסמית' שחקן מסוג קצת אחר, שחקן אינטלגנטי, שעוזר לגארדים בבניית ההתקפה. בסדר, זה היה מקובל. אבל כבר יש לנו את פניני ולאנדסברג, זאת עובדה קבוע, אז אתה חייב לבנות את הקבוצה בצורה אחרת, ולחזק את הגארדים.
27 יוני 2015, 23:50
לא צריך קומבו ולא צריך סווינגמן. צריך 2 איכותי, יוצר וחודר. שיודע לכדרר מצד אחד, וגבוה יחסית לגארד מצד שני בגלל בעיית הגובה של הקו האחורי (או לפחות עם יכולת ריבאונד סבירה). קית׳ לנגפורד כזה.
27 יוני 2015, 23:54
argof כתב:לא צריך קומבו ולא צריך סווינגמן. צריך 2 איכותי, יוצר וחודר. שיודע לכדרר מצד אחד, וגבוה יחסית לגארד מצד שני בגלל בעיית הגובה של הקו האחורי (או לפחות עם יכולת ריבאונד סבירה). קית׳ לנגפורד כזה.
מישהו יודע מה שלום מרשון ברוקס?
27 יוני 2015, 23:55
טוז'ה אני חושב שהבעיה היא בהנחות שאתה עושה. למשל אוחיון ומקל לא יכולים לשחק יחד... זה לא בהכרח נכון.
כנ"ל לגבי רוצ'סטי - הוא יכול לשחק גם 1 וגם 2, ומצד שני הוא לא חייב לשחק 30 דקות. סגל עמוק נבנה בדיוק
בשביל ששחקנים לא יישחקו לאורך העונה.
היתה לנו השנה דוגמא מצויינת לסווינגמן זר שהגיע - לינהארט. דבר ראשון, זה הסדר גודל של המחירים שמכבי תשלם, אחרי
שתחתים את מקל ואת פישר. דבר שני, השחקן הזה בסבירות גבוהה ייעלם בספסל, או שיעלים אחרים על הספסל.
שאלת נכון - גם אם מביאים קומבו גארד, זה יפגע בדקות של לאנדסברג. בגלל זה אני אישית חושב שזה לא לגמרי הכרחי
להביא גארד זר נוסף בכלל.
לצורך העניין, אם זה סנטר ברמה ללא גארד, או איזה קפיצון עם גארד, אז אני בוחר באופציה הראשונה, כי בניגוד אליך, אני כן
סומך על לאנדסברג.
הבעיה הגדולה של סילבן היא שהוא נופל בין עמדות, אבל הבעיה הזאת הופכת אותו לבאנקר מהספסל, שם הוא יכול לשחק גם 2 וגם 3.
היכולת שלו לשים את הכדור בסל, הופכת אותו למחליף האולטימטיבי, כמו שבלו היה בזמנו (וגם דרק בשנים הגדולות שלו).
אין שום סיבה שמכבי תחפש שחקנים שיינגסו בדקות המשחק שלו, כי זה פשוט בזבוז כסף.
28 יוני 2015, 00:39
אני מאמין שבימים הקרובים אריק מקולום יוכרז כמועמד...
28 יוני 2015, 01:20
עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
28 יוני 2015, 01:26
felix_r כתב:עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
וואלה..זה חדש..לא שמעתי על זה בעבר..אולי בגלל זה גם קבוצות לא כל כך קופצות עליו...
28 יוני 2015, 01:30
my man כתב:felix_r כתב:עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
וואלה..זה חדש..לא שמעתי על זה בעבר..אולי בגלל זה גם קבוצות לא כל כך קופצות עליו...
בזמנו, כשהוא עוד היה שחקן צעיר שלא שיחק באף קבוצה גדולה, הוא היה מועמד רציני מאוד למכבי ואמר שהוא בחיים לא ירצה להגיע הנה
28 יוני 2015, 01:33
אני מעדיף הד קייס על פני שחקנים שמראים "נכונות להשתפר" ו"בחורים טובים בחדר ההלבשה".
עם נחמדות לא לוקחים תארים, צריך גם כישרון ויכולות ולפעמים קצת רוע לא מזיק.
28 יוני 2015, 01:36
my man כתב:felix_r כתב:עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
אני דווקא כתבתי על זה מזמן, מאז שהאנשים פה התחילו להזכיר את רדולייצה
28 יוני 2015, 01:39
felix_r כתב:my man כתב:felix_r כתב:עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
אני דווקא כתבתי על זה מזמן, מאז שהאנשים פה התחילו להזכיר את רדולייצה
אז כנראה פספסתי את זה
28 יוני 2015, 01:59
felix_r כתב:עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
בוא נגיד שהסרטים של סופו, עזרו לנו להגיע לשני גמרים אירופאים ולקחת אחד מהם... לא כזה רע אפטר אול
28 יוני 2015, 02:02
jol9 כתב:felix_r כתב:עוד אנשים ששוחחתי איתם אמרו לי, שרדולייצה הוא האד-קייס ומכבי לא צריכה לנגוע בו, אם היא לא רוצה סרטים חדשים במקום הסרטים של סופו...
בוא נגיד שהסרטים של סופו, עזרו לנו להגיע לשני גמרים אירופאים ולקחת אחד מהם... לא כזה רע אפטר אול
אני אוהב את סופו, אין לי בעיה איתו. לשופטים יש בעיה איתו
28 יוני 2015, 06:01
felix_r כתב:toja27 כתב:felix_r כתב:פה הטעות שלך. איידסון לא היה סווינגמן! גם אינגלס לא היה סווינגמן!
הם פוינט-פורווארדים. שחקנים כאלה קשה למצוא כי אין הרבה.
לעומת זאת קומבו-גארדים יש הרבה, והרבה יותר קל למצוא אחד כזה.
לא אמרתי שהוא היה. ציינתי אותו כי הוא שחקן גבוה ואינטלגנטי ששיחק ב3 שבנה התקפות בניגוד לגארדים כמו היקמן והיינס . גם גארדים אינטלגנטים קשה למצוא. בדרך כלל הגארדים האינטלגנטים יותר הם רכזים ומספרי ה2 מתמחים בסקורינג.
אבל כבר יש לך שחקנים בעמדה 3, מה נעשה? סתם נושיב אותם על הספסל ונשלם כסף?
יש לנו את פניני ולאנדסברג, ואנחנו חייבים אותם בגלל החוק הרוסי.
אם לא היה לנו אותם, יכולת לומר שאתה רוצה בעמדה 3 בנוסף לסמית' שחקן מסוג קצת אחר, שחקן אינטלגנטי, שעוזר לגארדים בבניית ההתקפה. בסדר, זה היה מקובל. אבל כבר יש לנו את פניני ולאנדסברג, זאת עובדה קבוע, אז אתה חייב לבנות את הקבוצה בצורה אחרת, ולחזק את הגארדים.
מה קבעת שלאנדסברג הוא 3? הוא יותר 2 מאשר 3. אין לו מימד מספק של פיזיות כדי לשחק בעמדה הזאת . אני יכול להגיד שיש לנו כבר 2 שחקנים בעמדת 2 , לאנדסברג ורוצ'יסטי
איך ההרכב עם לאנדסברג ב-3 נראה לך?
1.אוחיון
2.רוצ'יסטי
3.לאנדסברג
4.רנדל
5.פישר
קבוצת הגנה מפחידה? אולי קבוצת ריבאונד מפחידה? פיזית ,אימתנית ,משהו ? מה תעשה אם תיפגוש שחקנים גבוהים כמעט בכל עמדה כמו פנר'? אתה צריך לדעת להעמיד הרכב גבוה יותר כשצריך. לאנדסברג ב-3 זה לא פחות אילתור מאשר סמית ב-4 שאתה מרבה לבקר.
וזה מה שאני מציע,שלפחות תהיה אפשרות להעמיד הרכב גבוה ופיסי אם צריך, למשל:
1.מקל(רוצ'יסטי/אוחיון)
2. הופסון
3.סמית
4.רנדל
5.פישר
לא עוד הרכב גמדים.זה נותן לך להעמיד הרכב גבוה וחזק כשצריך. עם כל האופציות ההתקפיות הדרושות.
אני כן מסכים להיגיון מאחורי הטענה שבמקום הסוינגמן תשים את לאנדסברג ב-2. ואז אין צורך להביא סווינגמן נוסף. אבל אז גם אין מקום לגארד הנוסף שאתה מדבר עליו. חוץ מגארד גיבוי בסגנון לינהרט.
בכל אופן אני כאן סיימתי. לא מתכוון לבזבז את האנרגיה שלי יותר על ויכוח שלא נגמר. עדיף שנראה מה קורה בזמן הקרוב במקום לדבר באוויר.
נערך לאחרונה על ידי
toja27 בתאריך 28 יוני 2015, 06:24, נערך 5 פעמים בסך הכל.
28 יוני 2015, 06:08
jol9 כתב:טוז'ה אני חושב שהבעיה היא בהנחות שאתה עושה. למשל אוחיון ומקל לא יכולים לשחק יחד... זה לא בהכרח נכון.
כנ"ל לגבי רוצ'סטי - הוא יכול לשחק גם 1 וגם 2, ומצד שני הוא לא חייב לשחק 30 דקות. סגל עמוק נבנה בדיוק
בשביל ששחקנים לא יישחקו לאורך העונה.
היתה לנו השנה דוגמא מצויינת לסווינגמן זר שהגיע - לינהארט. דבר ראשון, זה הסדר גודל של המחירים שמכבי תשלם, אחרי
שתחתים את מקל ואת פישר. דבר שני, השחקן הזה בסבירות גבוהה ייעלם בספסל, או שיעלים אחרים על הספסל.
שאלת נכון - גם אם מביאים קומבו גארד, זה יפגע בדקות של לאנדסברג. בגלל זה אני אישית חושב שזה לא לגמרי הכרחי
להביא גארד זר נוסף בכלל.
לצורך העניין, אם זה סנטר ברמה ללא גארד, או איזה קפיצון עם גארד, אז אני בוחר באופציה הראשונה, כי בניגוד אליך, אני כן
סומך על לאנדסברג.
הבעיה הגדולה של סילבן היא שהוא נופל בין עמדות, אבל הבעיה הזאת הופכת אותו לבאנקר מהספסל, שם הוא יכול לשחק גם 2 וגם 3.
היכולת שלו לשים את הכדור בסל, הופכת אותו למחליף האולטימטיבי, כמו שבלו היה בזמנו (וגם דרק בשנים הגדולות שלו).
אין שום סיבה שמכבי תחפש שחקנים שיינגסו בדקות המשחק שלו, כי זה פשוט בזבוז כסף.
הדבר שאני הכי מופתע ממנו זה שפליקס עוד לא ענה לך. הוא דורש קומבו גארד דחוף ואתה בכלל חושב על לא להביא אף אחד.
אוקיי אני מקבל את הדעה שלך ואני אפילו יכול להבין למה אתה שוקל לא להביא אף אחד בהנחה שאתה רוצה לראות את לאנדסברג מקבל יותר דקות. אני לא מסכים עם זה אבל יש בזה היגיון.
בכל אופן, אני חושב שהסברתי את עצמי מספיק פעמים ואני לא חושב שאוכל להסביר את עצמי טוב יותר.
28 יוני 2015, 08:10
אני לא יודע מה מצב התקציבה וכמה דורש ,אבל היתי הולך על גודולוק ,הוא גארד שובר שוויון הוא נותן לנו מלא אפשרויות התקפיות וכח אש ,גם בימים חלשים שההתפה תקועה הוא יוצר יש מאין.
הוא גם גארד שובר שוויון ברמת הליגה שלנו הוא נותן לנו יתרון אדיר לעומת כל האמריקאים בשנים האחרונות שחתמו אצלנו שלא היה הבדל בינם לבין אלה שנגדנו.
28 יוני 2015, 08:14
מישהו פה עוד מאמין שמקל יהיה במכבי , לי ברור שאלה סתם משחקים שלו ובמקרה שמגדל יהיו ביורוליג הוא יילך אליהם למרות שאני לא בטוח שנם יכולים לתת לו 700 אלף לעונה ...
28 יוני 2015, 09:47
אני מקווה שהעניין יסגר לכאן ולכאן מהר ככל האפשר , זה עשוי לתקוע את בניית הקבוצה. קודם כל זה הולך להיות עסק יקר ובלי לדעת אם הוא מגיע לא ברור כמה כסף נשאר לחיזוק אחר. דבר שני הוא בטח יקבל הבטחה למעמד בכיר בקבוצה כך שמזה יגזר איזה זר נוסף יגיע לקבוצה לקו האחורי.
28 יוני 2015, 10:10
בעלויות שכר, מקל כישראלי שווה פחות או יותר לפארמאר כזר.
את פארמאר, if worst come to worst, אפשר להפוך לישראלי בכל עת.
האם הקומבינציה של רוצ'סטי, אוחיון, פארמאר, יבזורי (ואם כבר משקיעים לטווח ארוך - כמו שפעם טרחו לעשות - אז שון דאוסן במקום יבזורי) לא עדיפה על קומבינציה של רוצ'סטי, אוחיון, מקל, זר של 500,000?
אם שון דאוסן יידע שהוא שחקן רוטציה אמיתי, להביא אותו זו רק שאלה של כסף ו/או טרייד (מישהו אמר ג'ייק כהן ו/או דרגאן בנדר?)
ואז במכבי ישחקו שחקנים שרוצים בנשמתם להיות שם. מקל לא כזה.
28 יוני 2015, 11:28
ד"א, לדעתי טיוס אמור להודיע עד סוף החודש למכבי( יום שלישי הקרוב ) מה הוא הולך לעשות, ללכת או להישאר.