פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל

20 יוני 2011, 04:25

6 לב צהוב ,
אין לי מה להסביר , אתה פשוט צריך לצפות שוב במשחקים של מכבי העונה (ולא האחרונים שפרקינס פצוע) ותראה ששניהם ריכזו את המשחק לסרוגין . מה שיותר מצחיק בכל הסיפור זה שפארגו הגיע בתור רכז מחליף לפרקינס אבל בגלל שמכבי לא מצאה שוטינג גארד ( אחרי שכמעט חצי עונה חיפשה שחקן ) , אז הקבוצה התרגלה לשחק עם שניהם על המגרש כשכמעט כל התקפה הם מתחלפים בתפקיד וזה עבד פשוט מצויין . הבעיה הייתה בכמות הדקות שהם נאלצו לשחק (כולל איידסון ).

אני בכלל חושב שפארגו הוא שחקן שנוח מאוד לבחור שחקן לידו בגלל שהוא קומבו גארד ויכול לשחק גם בעמדה 2 ולא תיהיה לו בעיה לשחק ליד רכז קלאסי ומצד שני לא תיהיה לו בעיה לשחק ל שוטינג גארד קלאסי כמו קארול . זה היתרון בשחקן כמו פארגו .
עכשיו נשאר רק להחליט איזה שחקן להביא לידו ומכיוון שיש את שייר וכנראה גם הלפרין ששניהם קרובים יותר לעמדה 2 אז עדיף להביא עוד רכז קלאסי כמו וויליאמס ( למרות שאישית אני חושב שבסגנון של דיויד הוא יוכל לשחק גם כ-2 לפעמים) וכך יהיה אפשר לשחק עם וויליאמס ופארגו כשפארגו 2 או פארגו ושייר \ הלפרין כפארגו 1 ובצורה הזאת מנצלים את כל האפשרויות שפארגו נותן לנו...

20 יוני 2011, 04:30

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:לא רוצה לקחת צד בויכוח, אבל יש כאן כמה דברים שברצוני לציין.

אני חושב שפארגו הוא רכז, אבל זה בהחלט מתקבל על הדעת להחשיבו גם כקומבו-גארד, שהרי הוא מסוגל לשחק בשתי עמדות הגארד.

אצל פרקינס, המצב שונה.
הוא לא שחקן השייך לעמדות אילו, אלא שחקו הנופל בינהן, או במילים אחרות, טווינר.
אין לו את הקליעה, יכולת יצירת המצבים, וחדירה בשביל להיות סקנד גארד ואין לו את יכולת ניהול המשחק והמסירה בכדי להיות רכז.

אני נוטה להאמין שפארגו יראה טוב לצדו של שחקן שמסוגל לשחק היטב באחד מעמדות הגארד, בין אם מדובר ברכז או בין עם מדובר בקלעי טהור.

חביב, לדעתי יש כאן חטא גדול כלפי אחד השחקנים הטובים של מכבי בשנים האחרונות, בעיקר אולי בגלל ההתנהלות שלו אחרי הפציעה.
פרקינס הוא הרבה יותר מרק שחקן הגנה גדול וריבאונדר גדול. הוא היה חלק חשוב מאוד בהתקפה של מכבי השנה. הוא שיפר מאוד את הקליעה ואת החדירה
וידע לנווט ולנהל את המשחק מצויין לאורך כל העונה. הוא סיים את העונה עם 10 נק', 5.5 רב' ו3.5 אס'. ממש לא מספרים של שחקן אנמי שרק מתבסס על ההגנה.

לגבי הויכוח הגדול שהיה כאן, למרות שקצת איבדתי כיוון, כי אי אפשר באמת לעקוב אחרי זה, אני חושב שפארגו כבר הוכיח שהוא יכול לשחק ולהצליח ליד שחקנים מסוגים שונים וכאן אני
מסכים איתך לגמרי.
הוא הצליח ליד מקל שהחזיק בכדור כל הזמן, וליד פרקינס שהוא שחקן מסוג שונה, וליד אידסון וליד בורשטיין וכו'.
אני חושב שאם הלפרין יגיע, אז הוא יהיה זה שיישחק ליד פארגו, ולדעתי הם די מתאימים לשחק אחד ליד השני. אם פרקינס ישוחרר ויגיע במקומו גארד זר, אז חשוב להקפיד שיהיה
מדובר בבחור חיובי, קבוצתי, כשרוני ושמוכן לעבוד קשה ופחות להסתכל על הדקויות האלה שמדברים עליהן שלושה עמודים. כדורסל זה לא משוואה מתמטית שיש לה פתרון ברור ומובן. דברים יכולים
להסתדר ביותר מצורה אחת.

כתבתי את ההודעה באותו זמן שאתה כתבת....
מסכים איתך עם כל מילה !!! בכלל לבלאט יש את היכולת לגרום לשחקן להבין שטובת הקבוצה מעל הכל ושחקנים מוכנים לעשות בשביל הקבוצה גם דברים שהם פחות אוהבים עד כדי כך שהם מתרגלים בסוף ובסופו של דבר אךילו נהנים מיזה . דוגמה טוב לכך הוא בלו שאמר מפורשות שהוא פחות אוהב לשחק 4 ועכשיו הוא כבר הפך לשחקן לעמדה 4 כמעט בלבד...

20 יוני 2011, 05:50

פרקינס הוא אולי לא רק שחקן הגנתי אבל הוא בהכרח שחקן התקפה בינוני מינוס וככזה עיקר התרומה שלו היא בהגנה .

לשחקן עם אחוזים כמו שלו פשוט אי אפשר לקרוא שחקן התקפי ועם כל הכבוד לשחקן גם אי אפשר להתעלם מהעובדה הדי ברורה שמכבי בהיעדרו הציגה לפחות בצד ההתקפי כדורסל טוב בהרבה ולתלות את זה באנרגיות שהגיעו מהפציעה שלו נראה לי קצת יומרני .

אז אולי הייתי משאיר אותו בגלל התרומה הבאמת משמעותית שלו בהגנה אבל אי אפשר להזכיר את התרומה שלו בצד ההגנתי ולשכוח את החולשות שלו בצד ההתקפי.

20 יוני 2011, 06:02

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:לא רוצה לקחת צד בויכוח, אבל יש כאן כמה דברים שברצוני לציין.

אני חושב שפארגו הוא רכז, אבל זה בהחלט מתקבל על הדעת להחשיבו גם כקומבו-גארד, שהרי הוא מסוגל לשחק בשתי עמדות הגארד.

אצל פרקינס, המצב שונה.
הוא לא שחקן השייך לעמדות אילו, אלא שחקו הנופל בינהן, או במילים אחרות, טווינר.
אין לו את הקליעה, יכולת יצירת המצבים, וחדירה בשביל להיות סקנד גארד ואין לו את יכולת ניהול המשחק והמסירה בכדי להיות רכז.

אני נוטה להאמין שפארגו יראה טוב לצדו של שחקן שמסוגל לשחק היטב באחד מעמדות הגארד, בין אם מדובר ברכז או בין עם מדובר בקלעי טהור.

חביב, לדעתי יש כאן חטא גדול כלפי אחד השחקנים הטובים של מכבי בשנים האחרונות, בעיקר אולי בגלל ההתנהלות שלו אחרי הפציעה.
פרקינס הוא הרבה יותר מרק שחקן הגנה גדול וריבאונדר גדול. הוא היה חלק חשוב מאוד בהתקפה של מכבי השנה. הוא שיפר מאוד את הקליעה ואת החדירה
וידע לנווט ולנהל את המשחק מצויין לאורך כל העונה. הוא סיים את העונה עם 10 נק', 5.5 רב' ו3.5 אס'. ממש לא מספרים של שחקן אנמי שרק מתבסס על ההגנה.

לגבי הויכוח הגדול שהיה כאן, למרות שקצת איבדתי כיוון, כי אי אפשר באמת לעקוב אחרי זה, אני חושב שפארגו כבר הוכיח שהוא יכול לשחק ולהצליח ליד שחקנים מסוגים שונים וכאן אני
מסכים איתך לגמרי.
הוא הצליח ליד מקל שהחזיק בכדור כל הזמן, וליד פרקינס שהוא שחקן מסוג שונה, וליד אידסון וליד בורשטיין וכו'.
אני חושב שאם הלפרין יגיע, אז הוא יהיה זה שיישחק ליד פארגו, ולדעתי הם די מתאימים לשחק אחד ליד השני. אם פרקינס ישוחרר ויגיע במקומו גארד זר, אז חשוב להקפיד שיהיה
מדובר בבחור חיובי, קבוצתי, כשרוני ושמוכן לעבוד קשה ופחות להסתכל על הדקויות האלה שמדברים עליהן שלושה עמודים. כדורסל זה לא משוואה מתמטית שיש לה פתרון ברור ומובן. דברים יכולים
להסתדר ביותר מצורה אחת.

לא באתי להעביר ביקורת על פרקינס, אלא רק ניתחתי את המצב מזוית הראיה שלי.
אני גם לא חושב שטווינריות היא בהכרח תכונה רעה וזוכרים לי לא מעט שחקני מכבי גדולים, אשר נפלו בין עמדות (תומאס, שארפ, גארסיה) ובכל זאת היו שחקנים חשובים מאוד.

לגבי ההתקפה, פרקינס היה מצליח להגיע לכמות נקודות מספקת, אבל דוקא לאחר שנפצע משהו השתחרר בהתקפה של מכבי; הקליעה מבחוץ השתפרה, פניני ובלו נכנסו לעיניים, אידסון התחיל לקלוע ולהיות דומיננטי יותר ובגדול, משחק ההתקפה היה קולח יותר.

20 יוני 2011, 06:11

לגבי ההתקפה, פרקינס היה מצליח להגיע לכמות נקודות מספקת, אבל דוקא לאחר שנפצע משהו השתחרר בהתקפה של מכבי; הקליעה מבחוץ השתפרה, פניני ובלו נכנסו לעיניים, אידסון התחיל לקלוע ולהיות דומיננטי יותר ובגדול, משחק ההתקפה היה קולח יותר.

ומצד שני, לא היה לך אף אחד שיעצור את דיאמנטידיס. פרקינס הוא מהבודדים שהיה יכול לנטרל אותו, אם לא למזער את הנזקים שהוא עשה למכבי, ואם היה משחק בו הנוכחות של פרקינס הייתה הכי מורגשת- זה היה משחק הגמר. פרקינס שחקן ענק. הדברים שהוא עשה במכבי העונה זה דברים שהם לא מה בכך, ומכבי חייבת לעשות הכול כדי להשאירו. זו דעתי בלבד. דרך אגב, אני לא בטוח אם כולם שמו לב, אבל יכולת הקליעה של פרקינס גם השתפרה ככל שהעונה התקדמה, בדיוק כפי שזו של פארגו גם השתפרה.

20 יוני 2011, 07:16

חביב אורנג'ד, מסכים איתך מאוד לגבי פרקינס.
למרות כל התרומה הענקית שלו בהגנה, הוא די תוקע את ההתקפה של מכבי.
בהתקפה העומדת פרקינס חושב "שעה" עד שמוסר או מבצע מהלך כלשהו.

חוץ מזה, האנשים פה מחזיקים מאוד מפרקינס ולעומת זאת לא מעריכים מספיק את איידסון, אבל להזכירכם,
את פרקינס אף קבוצה גדולה לא ממש רצה להחתים (בקייץ שעבר, כשהיה עוד בריא), ודווקא את איידסון רוצות
הקבוצות הגדולות כמו בארסה ופאו. אז נכון, כל אחד פה חושב, שהוא יותר חכם מאוברדוביץ', אבל תחשבו על זה.

20 יוני 2011, 08:11

חביב , אני לא מבין מה זה קשור שאחרי שפרקינס נפצע אז הקליע לשלוש השתפרה ?
אחרי שנפצע הרוטציה התקצרה ושחקנים שיחקו יותר .
כששחקן משחק יותר דוקת הוא משתפר ונכנס לכושר יותר טוב מאשר אם ישב על הספסל אבל אני בספק אם היינו מתחילים את העונה עם רוטציה כלכך קצרה אם היו מצליחים לשמור על אותו כושר....הפציעה של פרקינס הגיע בשלב כזה שהנזק שלה לא הורגש אבל אם היא הייתה מגיע בשלב מוקדם יותר אני די בטוח שלא היינו מגעים לאן שהגענו .

פליקס , איןשום קשר בין זה שאיידסון היה שחקן חשוב מאוד בקבוצה לפרקינס , לדעתית פשוט מפחיתים פה מהחשיבות של פרקינס לאורך העונה ומכל מה שהוא עשה השנה . לדעתי לאורך העונה הוא היה שחקן חשוב יותר מפארגו . ורק לאחר הפציעה שלו פארגו נכנס לכושר ולקח את האחריות אבל אל תשכחו ששחקנים אחרים נעלמו לגמרי בגלל זה כמו סופו ואליהו...
חבל שאין את כל המידע של הפורום הישן בשביל שתיזכרו מה כתבו עליו במהלך העונה...

20 יוני 2011, 08:59

felix_r כתב:חביב אורנג'ד, מסכים איתך מאוד לגבי פרקינס.

תראה, אני חלילה לא רוצה להמעיט בערכו של פרקינס, אך לעניות דעתי, שחקן המשחק בעמדה מסויימת, צריך בראש ובראשונה לספק את התפוקה הנדרשת מאותה עמדה, כאשר אספקטים שאינם הכרחיים לאותה עמדה הם בגדר בונוס בלבד.

דגומא מצויינת לכך ראינו העונה כאשר סופו החליף את פישר.
בלי לשים לב, המספרים של סופו העונה לא היו טובים באופן משמעותי מאילו שהעמיד כאן פישר בעונתו האחרונה (ואף היו הרבה פחות טובים מאילו שפישר העמיד כאן בעונתו הראשונה). הרבה אנשים כאן ראו בפישר שחקן דומיננטי ולוחמני (למרות שלדעתי הוא סנטר די רכרוכי) והנה הגיע לו מחליף שהיה יעיל ומשמעותי ממנו בהרבה וזאת כאמור, בלי להתעלות עליו בהרבה מבחינה סטטיסטית.
למה זה קרה? כי סופו נתן למכבי את כל הדברים שהיא היתה צריכה מסנטר.
הנוכחות בצבע, משחק הפוסט-אפ, היכולת לרכז את תשומת לב ההגנה ויכולת סחיטת העבירות של סופו היו דברים משמעותיים בהרבה מהקליעה מחצי מרחק ומהאתלטיות של פישר.

אותו הדבר עם פרקינס.
יכולת הרבאונד, הלוחמנות וההגנה הקשוחה הם בונוסים מצויינים, אבל לא מה שמכבי היתה צריכה לקבל משחקן בעמדה מס' 2.
זאת לדעתי הסיבה העיקרית לכך שמכבי הסתדרה מצויין ללא פרקינס ואם היא תביא במקומו שחקן טוב שתפקידו הטבעי הוא באחד מעמדות הגארד, היא תראה אף יותר טוב ממה שנראתה העונה.

20 יוני 2011, 09:16

חביב אורנג'ד כתב:
felix_r כתב:חביב אורנג'ד, מסכים איתך מאוד לגבי פרקינס.

תראה, אני חלילה לא רוצה להמעיט בערכו של פרקינס, אך לעניות דעתי, שחקן המשחק בעמדה מסויימת, צריך בראש ובראשונה לספק את התפוקה הנדרשת מאותה עמדה, כאשר אספקטים שאינם הכרחיים לאותה עמדה הם בגדר בונוס בלבד.

דגומא מצויינת לכך ראינו העונה כאשר סופו החליף את פישר.
בלי לשים לב, המספרים של סופו העונה לא היו טובים באופן משמעותי מאילו שהעמיד כאן פישר בעונתו האחרונה (ואף היו הרבה פחות טובים מאילו שפישר העמיד כאן בעונתו הראשונה). הרבה אנשים כאן ראו בפישר שחקן דומיננטי ולוחמני (למרות שלדעתי הוא סנטר די רכרוכי) והנה הגיע לו מחליף שהיה יעיל ומשמעותי ממנו בהרבה וזאת כאמור, בלי להתעלות עליו בהרבה מבחינה סטטיסטית.
למה זה קרה? כי סופו נתן למכבי את כל הדברים שהיא היתה צריכה מסנטר.
הנוכחות בצבע, משחק הפוסט-אפ, היכולת לרכז את תשומת לב ההגנה ויכולת סחיטת העבירות של סופו היו דברים משמעותיים בהרבה מהקליעה מחצי מרחק ומהאתלטיות של פישר.

אותו הדבר עם פרקינס.

יכולת הרבאונד, הלוחמנות וההגנה הקשוחה הם בונוסים מצויינים, אבל לא מה שמכבי היתה צריכה לקבל משחקן בעמדה מס' 2.
זאת לדעתי הסיבה העיקרית לכך שמכבי הסתדרה מצויין ללא פרקינס ואם היא תביא במקומו שחקן טוב שתפקידו הטבעי הוא באחד מעמדות הגארד, היא תראה אף יותר טוב ממה שנראתה העונה.

מסכים 100 %

:thumbup

20 יוני 2011, 10:54

האמת שבאירופה, בקבוצות הגדולות יש כמה רכזים, לאוו דווקא זה אומר שתהיה בעיה לפארגו...

דבר שני אם כל שחקן שיגיע ליד פארגו, יפגע בשיטת המשחק הטובה של פארגו, אז אולי עדיף כבר לא להביא....

20 יוני 2011, 11:03

לדעתי תשאירו את פרקינס, ועד שהוא יחזור יהיה לנו גם את שאייר והלפרין כמחליפים או כסקנדים או אני לא יודע מה..ואז פרקינס יחזור ויהיה לנו את צמד הפ"פ.... :heart

20 יוני 2011, 11:07

בואו נעשה רגע סדר......
קראתי פה בערך 9,000 שמות של מועמדים.........
עכשיו כשלמכבי יש את שייר, פארגו, אופציה להלפרין\לנדסברג, אופציה להשארות של פרקינס ודיבור על עוד רכז ישראלי סוג ז' כמו רוט או אוחיון.......
נוסיף לזה את בורשטיין, בלותנטל, פניני, ועוד סמול זר שחייב לבוא במקום אידסון.............
למה עם כל זה ממשיכים לדבר על עוד גארד זר?! איפה בדיוק אפשר להכניס את מרכוס וויליאמס?...
תזכרו שיש יותר מפעלים, אבל שורה תחתונה יש 200 דקות במשחק...

זה מצחיק קצת, נראה לי שאנשים פה בטוחים שהם בתוך משחק מנג'ר, אבל זה לא עובד ככה... יש באירופה קבוצות הרבה יותר עשירות וחזקות (על המפית) ממכבי, האקס פקטור של מכבי השנה ובשנים אחרות היה החיבור שיש בקבוצה... אי אפשר לבנות חיבור כזה כשכל משחק מסנדלים אקראית 5-6 שחקנים.. שיטת הרוטציה של רפא בניטז בליברפול לא תעבוד בכדורסל..

ד"א אני חושב שזאת אחת הסיבות המרכזיות שברצלונה לא הלכה עד הסוף ביורוליג השנה, למרות שהיה לה את אחד הסגלים הכי מוכשרים שהיו באירופה מאז שאני רואה כדורסל..

20 יוני 2011, 11:11

מילוס כתב:בואו נעשה רגע סדר......
קראתי פה בערך 9,000 שמות של מועמדים.........
עכשיו כשלמכבי יש את שייר, פארגו, אופציה להלפרין\לנדסברג, אופציה להשארות של פרקינס ודיבור על עוד רכז ישראלי סוג ז' כמו רוט או אוחיון.......
נוסיף לזה את בורשטיין, בלותנטל, פניני, ועוד סמול זר שחייב לבוא במקום אידסון.............
למה עם כל זה ממשיכים לדבר על עוד גארד זר?! איפה בדיוק אפשר להכניס את מרכוס וויליאמס?...
תזכרו שיש יותר מפעלים, אבל שורה תחתונה יש 200 דקות במשחק...

זה מצחיק קצת, נראה לי שאנשים פה בטוחים שהם בתוך משחק מנג'ר, אבל זה לא עובד ככה... יש באירופה קבוצות הרבה יותר עשירות וחזקות (על המפית) ממכבי, האקס פקטור של מכבי השנה ובשנים אחרות היה החיבור שיש בקבוצה... אי אפשר לבנות חיבור כזה כשכל משחק מוותרים על 5-6 שחקנים.. שיטת הרוטציה של רפא בניטז בליברפול לא תעבוד בכדורסל..

ד"א אני חושב שזאת אחת הסיבות המרכזיות שברצלונה לא הלכה עד הסוף ביורוליג השנה, למרות שהיה לה את אחד הסגלים הכי מוכשרים שהיו באירופה מאז שאני רואה כדורסל..

זה מה שאני טוען פה בעצם אין פה מקום ליותר מידי זרים אנשים פה מציעים 7-8 זרים עם פרקניס בלי פרקניס אבל בצעם 6 יספיקו .
יש לנו מספיק ישראלים טובים שיכולים לשחק ברמות הכי גבוהות בלו אליהו פניני הלפרין אם יבוא ואולי משייר יצא שחקן נהדר אי אפשר לדעת

20 יוני 2011, 14:35

לא ידעתי איפה להכניס את זה אבל..
מכבי ת"א מכרה עד עכשיו כ-4500 מנויים
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?f ... 23&lang=HE

20 יוני 2011, 15:24

הלפרין מתקרב:
http://one.co.il/Article/181756.html

20 יוני 2011, 15:27

יופי ברגע שהלפרין יחתןם מכבי תסגור סגל ישראלים בחירים ואז ישלימו זרים ונדבר קיץ על פרשנים וכו .
אם היד על הלב - אהבתי את המכבי אחרי פציעה של פרקינס . קבוצה היתה משקת הרבה יותר שותף ומגוון . לגבי פנא פשוט לא היה מספיק שחקנים בעמדות גארד . עם עוד גרד נורמלי הינו יכולים לתת פייאט טוב הרבה יותר .

20 יוני 2011, 15:30

יש לי תחושה שהעניין עם הזרים לא זז בגלל הלפרין..
לאו דווקא בגלל הכסף,פשוט בגלל שהיו צריכים לדעת איזה זרים צריך להביא לקבוצה אם הלפרין בא,ואיזה זרים צריך לקבוצה אם הלפרין לא בא..
אז עכשיו יש לי תחושה שיתחילו לרוץ פרסומים

20 יוני 2011, 15:31

זאת לא תחושה שלך,כבר אמרו את זה בקול רם באחת הכתבות.

20 יוני 2011, 15:34

itay92 כתב:זאת לא תחושה שלך,כבר אמרו את זה בקול רם באחת הכתבות.

אה וואלה? לא קראתי אותה..טוב נו..לפחות נחמד לדעת שהתחושות שלי צודקות פעם ב.. :laugh2

20 יוני 2011, 15:41

גם אני לא קראתי את זה באף כתבה העונה , בשנה שעברה כן דברו על זה ........
אבל זה די ברור האמת - אחרי סגירת ישראלים מכבי תדע בדיוק כמה כסף יש , עוד 10ימים נגמר דד ליין של פארגו העונה , ברור יותר מה קורה עם השביתה וכו ... כי בגדול רוב השוק מת בנתיים באירופה ... בליגה ישראלית בכלל אין מה לדבר .
נושא נעול