על ידי er79 » 10 יוני 2014, 08:44
אני אנסה לתקוף את סוגיית רייס מהכיוון שלי. אני לא מכחיש שמהרגע שהוא חתם במכבי ועד לסוף הטופ 16 לערך, לא סבלתי את הבחור. כל הדברים ש-mta העלה, הוא עשה ואף מעבר: איבודים, ראש בקיר, קליעה בעייתית. לא היה לי ברור מה הוא בכלל עשה על הפרקט. כל נגיעה שלו בכדור החסירה אצלי פעימה, בפן השלילי של העניין. מצד שני, מאז סוף הטופ 16/תחילת ההצלבה, קמה פה מפלצת. לא נראה לי שמישהו פה, כולל אני, ציפה לזה. הרי זה לא שהוא השאיר חותם בליגות הבינוניות ובמפעלים הבינוניים בהם שיחק לפני. עד עכשיו אני לא מצליח לפתור את התעלומה הזאת. מה לעזאזל קרה לרייס בחודשיים האחרונים ומה הוא עשה לרייס הקודם? דיברתי שנה שעברה, אחרי שמכבי הפסידה את האלופות, על 5 מדדים שהיו חסרים למכבי ובעטיים הייתה לה עונה זוועתית. אחד המדדים שציינתי היה מדד הווינריות. כתבתי שלמכבי לא היה ווינר אז, ושחיסרון של שחקן כמו בלו, ווינר אדיר וקבלן תארים, שפרש זמנית באותה העונה, היה בעוכרינו. לא היה לנו שחקן שבמאני טיים של העונה יריח דם ויקטול כל קבוצה במשחקי ההכרעה. דווין סמית' לא היה כזה והוא אינו כזה גם היום. יתר השחקנים היו אפרוריים, כולל אגב היקמן. גל מקל, למשל, הוא ווינר, ואפשר להתווכח על יכולות המשחק שלו עד מחר. פעמיים הוא עקץ למכבי אליפות. ואין מה לעשות, mta, גם רייס כזה. אפשר להתווכח עד מחר על יכולות ניהול המשחק שלו וההשפעה שלו על הקבוצה, הוא לא מנהל משחק גדול, אבל אני אולי אפתיע אותך: לא רק שהוא הוכיח שהוא אחד הווינרים הגדולים שנחתו פה, לא רק שהוא סקורר ענק ומהשחקנים הטובים באירופה ביצירת מצבים לעצמם, בחודשיים האחרונים הוא גם משפיע לטובה על הקבוצה אבסולוטית. הוא ממעט לבצע טעיות בקבלת החלטות, מוסר אסיסטים, מפעיל נפלא את טיוס, ומקריב במשחק הגנה נפלא. הוא מדרבן את השחקנים, הוא מנהיג על המגרש, שחקן מטורף. אני עשיתי סוויץ' לא מובן מלתעב אותו ללסגוד לו. פרסמו ביוטיוב לא מזמן סרטון בספרדית של 7 דקות על איך מכבי ניצחה בצורה טקטית את ריאל באופן מושלם. זה היה מדהים לראות את זה בסלואו מושן. רייס היה מעורב כמעט בכל המהלכים, התקפית והגנתית. לזה אתה קורא לא להשפיע על הקבוצה? רייס היום עדיין לא ממנהלי המשחק הגדולים באירופה, אבל הוא הגארד הכי טוב באירופה, לא יעזור כלום. אם היית אומר לי בתחילת העונה שהוא יסריח את הפרקט בעונה הסדירה, אבל יחתים כרטיס כמו מלך ברגעי המאניטיים, לא היית קונה את זה? אני כן, ומוכן לקנות את זה גם בעונה הבאה. אילו ידעתי איזו מפלצת תתעורר בסוף העונה, הייתי קובר את הראש עמוק בחול מרוב בושה, אבל כבר אכלתי את הכובע. להחתים לחוזה ארוך טווח כבר עכשיו, כי אם לא בשנה הבאה השחקן הזה לא יהיה פה. לזכותו ייאמר שהוא גרם לי לשכוח מהרצון העז שלי לראות פה את פארגו. אני בטוח שגם מחר הוא ייתן משחק טוב, בעזרת השם.