פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מחשבות לעונת 2019/20

13 מאי 2019, 23:57

Blondjam כתב:קורי וולדן מוכיח ממשחק למשחק שהוא שחקן ראוי למכבי ת"א.חודר מצויין,מוסר טוב,שומר טוב,קלעי עונשין אדיר ומעל הכל משחק עם המון לב ותשוקה.יש פה סטיל מתחת לאף,חבל לפספס

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

מכבי חייבת לסגור את החוזה איתו כבר עכשיו

14 מאי 2019, 01:00

er79 כתב:
Blondjam כתב:קורי וולדן מוכיח ממשחק למשחק שהוא שחקן ראוי למכבי ת"א.חודר מצויין,מוסר טוב,שומר טוב,קלעי עונשין אדיר ומעל הכל משחק עם המון לב ותשוקה.יש פה סטיל מתחת לאף,חבל לפספס

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

מכבי חייבת לסגור את החוזה איתו כבר עכשיו

מסכים במאה אחוז .
אסור לחזור על מקרי עבר ולפספס פה עוד שחקן עם כישרון ופוטנציאל נהדר להפוך אפילו לשחקן מוביל ביורוליג בעתיד.
הוא כגיבוי לרכז כוכב יכול להיות פיט מושלם .

14 מאי 2019, 15:15

אנחנו כבר ממש קרובים לפלייאוף ובעצם כבר נשאר חודש פחות או יותר לסוף העונה, אז חשבתי לעצמי מי הייתי רוצה שימשיך איתנו בעונה הבאה, מי לא, ומי יחליף אותם .

ווילבקין, בלאק, אובראיינט וקלויארו אלה ארבעת הזרים שאני (מאוד) רוצה שיישארו לעונה נוספת + דיבה, זוסמן ואבדיה, שאלה שלושת הישראלים שהייתי רוצה שיישארו .
לעומת זאת, בגזרת הזרים רול, ריי, פארגו וקיין יכולים להגיד שלום ולעזוב + כהן וטיוס שבגזרת הישראלים גם צריכים לעזוב .
כרגע אנחנו עם 7 שחקנים (4 זרים ו3 ישראלים), בדיוק חצי ממה שהתחלנו איתו העונה, וקטע מגניב, גם חצי מכמות הזרים וגם חצי מכמות הישראלים .

השינויים שהייתי עושה :
במקום פארגו - בראד וונאמייקר .
במקום קיין - ג'בונטה גרין .
במקום ריי - קורי וולדן .
במקום רול - מתיאס לסור .
במקום כהן + טיוס - עומרי כספי .
ובמקום לוי שהתחיל את העונה - קולשוב או כל גארד ישראלי אחר שיהיה פנוי ויתאים .

**בנוגע לטיוס ולסור - כרגע לצערי נראה שטיוס לא מוכן ממש להתפשר על 500K ומטה, לכן האופציה שלו לא נראית מאוד חכמה למרות שאישית הייתי מאוד רוצה שיישאר, אפילו ב500K, אבל לא נראה שזה הכיוון שלו וחבל כי קשה לי להאמין שמכבי יתפשרו איתו על סכומים גבוהים יותר, לכן לסור יכול להיות אופציה מושלמת כשחקן מחליף לבלאק במקומו, אותו סטייל שחקן כמו טיוס רק הרבה יותר צעיר ועם הרבה יותר רצון ורעב להצליח ולהוכיח את עצמו ברמות היורוליג, הוא אחלה של אופציה במקרה ששני הצדדים (טיוס ומכבי) יחליטו לא להמשיך לעוד עונה, הייתי שוקל אותו ברצינות .
במקרה וטיוס כן יסכים להתפשר על סכום נורמאלי, כמובן שהייתי משאיר אותו במקום להביא את לסור, ואז הישראלי שאמור להגיע במקום לוי כבר לא רלוונטי כי יהיו 5 ישראלים לסגל, ואז הייתי מנסה להביא עוד גארד בסביבות ה400K לעמדה 2 .

1. וונאמייקר, וולדן .
2. ווילבקין, דיבה, קולשוב, אבדיה .
3. כספי, גרין, זוסמן .
4. אובראיינט, קלויארו .
5. בלאק, לסור .

אני חושב שזה סגל שלגמרי עומד בתקציב של מכבי, בטח בהתחשב בעובדה שפוקס ישתתפו בחלק מההוצאות על כספי .
כל עמדה למעט עמדה 4 שנשארת אותו דבר, נראית הרבה יותר טוב ומאוזנת .
סגל עם המון כישרון, יש שחקני הגנה נהדרים, שוטרים טובים, וטריו חזק מאוד עם קבלות שיוביל את הקבוצה .
יש פה המון שחקנים שיכולים לשחק בכמה עמדות - כספי וקלויארו יהיו מצוינים גם בעמדה 4 וגם בעמדה 3, גרין וזוסמן יכולים לתת דקות טובות גם בעמדה 3 וגם בעמדה 2, וכמובן וולדן וסקוטי ששניהם יכולים לשחק טוב גם ב2 וגם ב1 .

יש שיגידו שהסגל מלא בלא מעט הימורים כמו וולדן וגרין לצורך העניין, אבל רציתם חמישייה חזקה ושרוב הכסף יילך גם עלייה? אז מן הסתם שהספסל לא יראה הכי נוצץ שיש .

יותר מזה אני אוסיף, שלדעתי דיבה וזוסמן עונה הבאה יעשו קפיצת מדרגה משמעותית ביכולת ביורוליג, דיבה העונה הוכיח שהוא לגמרי יכול לעלות ל10-15 דקות שבהם הוא אשכרה יכול לתרום כמו כל שחקן אחר על המגרש, וזוסמן שאני מקווה מאוד שבקיץ יעבוד חזק על היכולת שלו, ובעונה הבאה ייקח לחיוב את ה5-6 משחקים הנהדרים שהוא נתן העונה ביורוליג, ויתרגם את זה ל10-15 דקות מהספסל שבהם הוא ישחק ככה לאורך כל העונה .
הנקודה שלי היא שכרגע המחליפים הם הבעיה האחרונה שלנו, כי יש לנו גם את דיבה וזוסמן שציינתי ויעשו קפיצת מדרגה בעונה הבאה, גם את אבדיה שיהיה חייב להוכיח את עצמו לקראת הדראפט ויוכל לתת כמה דקות נחמדות פה ושם, וגם את קלויארו שכבר הוכיח השנה שמתי שהוא עולה מהספסל הוא לוחם אדיר שנותן הכל, ולדעתי אם בעונה הבאה הדקות שלו בממוצע ירדו לסביבות 15-17 במקום ה25 העונה, הוא יתרום הרבה יותר ויהיה הרבה יותר יעיל .

בנוגע להימורים במחליפים - אני אישית חושב שוולדן זה הימור נהדר ושהוא יפתיע לא מעט אנשים אם אכן יגיע ליורוליג בעונה הבאה, הוא צריך לשבת על המשבצת שריי היה אמור להיות בה העונה (אגב בעלות דומה מאוד אם לא פחות) - לעלות ל10-15 דקות ולתת את הנקודות שהוא צריך לתת .

ואם מחפשים פה מחליף לקיין לעונה הבאה בשכר דומה - ג'בונטה גרין זה השם . נתן עונה מצוינת העונה ביורוקאפ, אומנם בקבוצה שלא ממש הצליחה אבל הוא אישית נתן עונה נפלאה, הוא אתלטי בטירוף, חיית משחק, רץ מהר את המגרש, קילר בהגנה (2.5 חטיפות למשחק העונה!) , בקיצור באמת יש לו כלים מצוינים להיות שחקן מצוין מהספסל בקבוצת יורוליג .

ולסור שהוא הזר החדש האחרון שיעלה מהספסל, כבר יש לו ניסיון ביורוליג עם הכוכב האדום בעונה שעברה - 8.5 נק' ו6 ריב' למשחק ב20 דקות, זה יותר טוב ממה שטיוס עשה העונה לצורך העניין .
הוא פשוט יכול להיות היורש של טיוס, שניהם חוסמים נהדרים, שניהם אתלטים ויודעים איך לסיים אליהופ, שניהם משנים זריקות ושניהם משאבת ריבאונד, ההבדל היחיד הוא שלסור יעלה פחות ושהוא צעיר מטיוס ב8 שנים, לכן אפשר להחתים אותו למינימום שנתיים פה, נראה לי שזאת השקעה נכונה וטובה ושהוא כבר לגמריי בשל לרמת יורוליג .

ואם מסתכלים רגע על החמישייה, מה צריך יותר טוב משלישייה של וונאמייקר-ווילבקין-כספי, עם תוספת של מפלצת כמו בלאק וכמובן אובראיינט שאחריי עונה של הסתגלות לאירופה ככל הנראה כבר ילמד ויראה יותר טוב?
וגם אלה שלא הכי מרוצים מעמדה 4 שכוללת את אובראיינט וקלויארו, ולא ממש חושבים שזה נכון לצאת למלחמה עם אובראיינט כ4 פותח - יש את וונאמייקר? יש את כספי? יש את בלאק? צריך לדעת להתפשר על השחקן האחרון ואובראיינט לדעתי זאת אחלה של אופציה, בטח כגיבוי של קלויארו מהספסל ובטח שכספי כמובן יכול לתת לא מעט דקות במקומו בעמדה 4 .

לסיכום, זה נראלי הסגל המושלם, מאוד מוכשר והכי חשוב ריאלי ועומד בתקציב של המועדון (בהסתכלות על שתי עונות אחרונות) .
אני מאוד אשמח אם מכבי יצליחו לבנות משהו דומה לזה, זה באמת סגל ושחקנים שאני מאוד רוצה שיהיו פה במועדון, בעיקרון זה מה שאני אלך איתו לאורך כל עונת המלפפונים ומקווה שזה יראה כך בסופו של דבר .

14 מאי 2019, 15:21

8 זרים ? לא יקרה אחי

יש חוקים חדשים בליגה ל5 זרים בלבד.

14 מאי 2019, 15:27

גל גל כתב:8 זרים ? לא יקרה אחי

יש חוקים חדשים בליגה ל5 זרים בלבד.

לא מאמין שזה ימנע ממכבי להחתים 8 זרים, מכבי לא יסתדרו עם 7 זרים ו5 ישראלים (12 שחקנים רק בעונה של 4 משחקים יותר ביורוליג?)
כאילו, החוקים החדשים בליגה לא יגבילו עד כדי כך את מכבי, עם 7 זרים אין סיכוי להצליח בעונה כזאת ואני בטוח שיודעים את זה במערכת .

14 מאי 2019, 15:30

מהעונה הקרובה יהיו 18 קבוצות ביורוליג?

14 מאי 2019, 15:31

my man כתב:מהעונה הקרובה יהיו 18 קבוצות ביורוליג?

כן

14 מאי 2019, 16:05

עוד משחקים..

14 מאי 2019, 17:09

my man כתב:עוד משחקים..
לפחות הורידו את הסיבוב השלישי בליגה

14 מאי 2019, 19:28

אז עכשיו כשסופית יכולים להירשם גג 5 זרים בטופס, אני לא רואה היגיון להחזיק רק 5 ישראלים בסגל, כמו שאני רואה שכמה אנשים פה מפנטזים. זה גם יוצר סגל קצר בכל משחק, גם מוריד מהגמישות של הסגל וגם משאיר 2-3 זרים בחוץ (מה ש"נפלא" לאימונים, לכימיה ולהיררכיה בסגל).

בהנחה ונשארים בחוקים האלו, אני רק עוד יותר משוכנע שהכסף חייב קודם כל ללכת על 5 זרים שמיועדים לחמישיה וכל השאר למשלימים (לכו תחתימו זר נורמלי שיודע שלא רק שהוא שחקן גיבוי, הוא גם כנראה לא ירשם לרוב משחקי הליגה).

אני יודע שאני בדעת מיעוט מוחלט, אבל לטעמי, בחוקים האלו, מכבי צריכה ללכת בכל הכוח על כספי ולנסות להשאיר את טיוס על חוזה באזור החצי מיליון. בכל אופן, גם אם זה יקרה ובמיוחד אם לא, אלו תנאים שלמכבי, בתקציב שלה, אין סיכוי להצליח איתם ואין מה לחפש בליגה הזו יותר. אבל ברור ששום דבר לא יקרה ונמשיך להתדרדר עם החוקים האלו..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

14 מאי 2019, 19:38

מעולה, עכשיו לאורי וראמפל יש תמונה כמעט זהה
הרבה זמן לא היינו במצב הזה באמת

14 מאי 2019, 19:43

Holiday_Armadillo כתב:מעולה, עכשיו לאורי וראמפל יש תמונה כמעט זהה
הרבה זמן לא היינו במצב הזה באמת

וואו לא

14 מאי 2019, 19:44

כן

14 מאי 2019, 19:56

Rampel כתב:אז עכשיו כשסופית יכולים להירשם גג 5 זרים בטופס, אני לא רואה היגיון להחזיק רק 5 ישראלים בסגל, כמו שאני רואה שכמה אנשים פה מפנטזים. זה גם יוצר סגל קצר בכל משחק, גם מוריד מהגמישות של הסגל וגם משאיר 2-3 זרים בחוץ (מה ש"נפלא" לאימונים, לכימיה ולהיררכיה בסגל).

בהנחה ונשארים בחוקים האלו, אני רק עוד יותר משוכנע שהכסף חייב קודם כל ללכת על 5 זרים שמיועדים לחמישיה וכל השאר למשלימים (לכו תחתימו זר נורמלי שיודע שלא רק שהוא שחקן גיבוי, הוא גם כנראה לא ירשם לרוב משחקי הליגה).

אני יודע שאני בדעת מיעוט מוחלט, אבל לטעמי, בחוקים האלו, מכבי צריכה ללכת בכל הכוח על כספי ולנסות להשאיר את טיוס על חוזה באזור החצי מיליון. בכל אופן, גם אם זה יקרה ובמיוחד אם לא, אלו תנאים שלמכבי, בתקציב שלה, אין סיכוי להצליח איתם ואין מה לחפש בליגה הזו יותר. אבל ברור ששום דבר לא יקרה ונמשיך להתדרדר עם החוקים האלו..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

כל הכאב ראש הזה בשביל 40 דקות של ישראלי על המגרש...

באמת שעדיף לקחת את דיאור פישר, ברנדון באומן וכל המתאזרחים הקשישים.
גם לא יקחו לך הרבה כסף, גם יגידו תודה שהם משחקים רק משחק בשבוע, וגם ישמחו שזכו בכלל להגיע לסגל של מכבי.

מכבי ביורוליג לא תסתדר עם פחות מ7 זרים, ולטעמי צריכה 8.
זו המציאות שאנחנו חיים בה. רוטציה בין הזרים זה לא סיפור שהומצא היום וקורה בכל הקבוצות הבכירות ביבשת, כולל במכבי דהיום.

14 מאי 2019, 21:27

אין סיבה להשקיע בישראלים. להיפך, הם הפכו עכשיו לפחות חשובים. צריך קודם כל להאריך חוזה לבלאק ולהחתים רכז טופ יורוליג שישחק לצד ווילבקין, כשהעדיפות שלי היא דילייני. בנוסף, הייתי שומר את אובריינט ואולי גם את קלויארו בסגל הנכון. כספי יכול להיות אופציה רק במידה ולא יעלה יותר ממיליון (אחרי החסות המורחבת של פוקס) ושיבנה פה הסגל המתאים. על טיוס אני מוותר מראש והייתי מחפש סנטר שהוא גבוה והגנתי, או נמוך יותר אבל מגוון עם קליעה. השם החם מבחינתי הוא תאיס, אבל לא יודע עד כמה הוא רלוונטי.

הייתי שמח לסגל כזה:
1. דילייני, וולדן
2. ווילבקין, דיבה, זוס
3. כספי, אבדיה
4. אובריינט, קלויארו
5. בלאק, תאיס

14 מאי 2019, 21:33

הייתי מוותר על כל הגבוהים שלנו בשביל ג׳ורדן מיקי אחד.
עם כל הכבוד לבלאק ולאובראיינט, המשחק של שניהם לא חף מבעיות, ותג המחיר שלהם לא זול.

הייתי מרכז מאמץ בגבוה אחד שיכול להיות כוח בשני הצדדים, ואח״כ בודק איזה שחקנים אפשר להתאים אליו.

14 מאי 2019, 21:35

מכבי לא תצליח עם פחות מ8 זרים, זאת המציאות והחוקים של ליגת העל לא צריכים להגביל אותנו ולגרום לסגל שלנו להיות פחות מוצלח ברמות היורוליג .

15 מאי 2019, 00:14

A.Parker כתב:אין סיבה להשקיע בישראלים. להיפך, הם הפכו עכשיו לפחות חשובים. צריך קודם כל להאריך חוזה לבלאק ולהחתים רכז טופ יורוליג שישחק לצד ווילבקין, כשהעדיפות שלי היא דילייני. בנוסף, הייתי שומר את אובריינט ואולי גם את קלויארו בסגל הנכון. כספי יכול להיות אופציה רק במידה ולא יעלה יותר ממיליון (אחרי החסות המורחבת של פוקס) ושיבנה פה הסגל המתאים. על טיוס אני מוותר מראש והייתי מחפש סנטר שהוא גבוה והגנתי, או נמוך יותר אבל מגוון עם קליעה. השם החם מבחינתי הוא תאיס, אבל לא יודע עד כמה הוא רלוונטי.

הייתי שמח לסגל כזה:
1. דילייני, וולדן
2. ווילבקין, דיבה, זוס
3. כספי, אבדיה
4. אובריינט, קלויארו
5. בלאק, תאיס

בדיוק כמו המבנה של הסגל שאני חשבתי, מתחבר מאוד למה שכתבת רק דבר אחד שהייתי מתקן :
יש לך בסגל הזה רק 12 שחקנים, עם ה7 זרים אני עוד יכול איך שהוא להתחבר, למרות שאני אישית הייתי מעדיף 8 זרים ו5 ישראלים, אבל גם 7 זרים (שבאמת יהיו ברמה גבוהה) ו6 ישראלים (מבחינתי עם 7 זרים כספי חייב להיות אחד מהישראלים) זה סבבה .

מה שמפריע לי כאמור זה ה12 שחקנים, זאת רוטציה מאוד מאוד קצרה ותחשוב שהעונה היו 14 שחקנים בסגל ועוד הייתה לנו בעיית פציעות, אז תחשוב מה יהיה בעונה הבאה עם עוד 4 משחקים ביורוליג ולוז הרבה יותר צפוף, עם בסהכ 12 שחקנים .
לדעתי 13 שחקנים (8 זרים ו5 ישראלים) זה סבבה לגמריי, פשוט צריך לבחור בקפידה כל אחד ולא ללכת על הימורים מיותרים .

אבל בגדול, מאוד התחברתי לסגנון הסגל שכתבת - רכז טופ לצידו של ווילבקין, השארת בלאק וכספי, שאלה שלושת הדברים העיקריים שאני אישית רוצה שיתמקדו בהם בקיץ .

15 מאי 2019, 00:25

Jack55 כתב:
A.Parker כתב:אין סיבה להשקיע בישראלים. להיפך, הם הפכו עכשיו לפחות חשובים. צריך קודם כל להאריך חוזה לבלאק ולהחתים רכז טופ יורוליג שישחק לצד ווילבקין, כשהעדיפות שלי היא דילייני. בנוסף, הייתי שומר את אובריינט ואולי גם את קלויארו בסגל הנכון. כספי יכול להיות אופציה רק במידה ולא יעלה יותר ממיליון (אחרי החסות המורחבת של פוקס) ושיבנה פה הסגל המתאים. על טיוס אני מוותר מראש והייתי מחפש סנטר שהוא גבוה והגנתי, או נמוך יותר אבל מגוון עם קליעה. השם החם מבחינתי הוא תאיס, אבל לא יודע עד כמה הוא רלוונטי.

הייתי שמח לסגל כזה:
1. דילייני, וולדן
2. ווילבקין, דיבה, זוס
3. כספי, אבדיה
4. אובריינט, קלויארו
5. בלאק, תאיס

בדיוק כמו המבנה של הסגל שאני חשבתי, מתחבר מאוד למה שכתבת רק דבר אחד שהייתי מתקן :
יש לך בסגל הזה רק 12 שחקנים, עם ה7 זרים אני עוד יכול איך שהוא להתחבר, למרות שאני אישית הייתי מעדיף 8 זרים ו5 ישראלים, אבל גם 7 זרים (שבאמת יהיו ברמה גבוהה) ו6 ישראלים (מבחינתי עם 7 זרים כספי חייב להיות אחד מהישראלים) זה סבבה .

מה שמפריע לי כאמור זה ה12 שחקנים, זאת רוטציה מאוד מאוד קצרה ותחשוב שהעונה היו 14 שחקנים בסגל ועוד הייתה לנו בעיית פציעות, אז תחשוב מה יהיה בעונה הבאה עם עוד 4 משחקים ביורוליג ולוז הרבה יותר צפוף, עם בסהכ 12 שחקנים .
לדעתי 13 שחקנים (8 זרים ו5 ישראלים) זה סבבה לגמריי, פשוט צריך לבחור בקפידה כל אחד ולא ללכת על הימורים מיותרים .

אבל בגדול, מאוד התחברתי לסגנון הסגל שכתבת - רכז טופ לצידו של ווילבקין, השארת בלאק וכספי, שאלה שלושת הדברים העיקריים שאני אישית רוצה שיתמקדו בהם בקיץ .

אין עם זה שום בעיה. גם כשבונים פה סגלים עמוקים, הרוטציה מתקצרת ביורוליג לאיזור העשרה שחקנים, אפילו פחות. מה שחשוב זה האיכות ולא הכמות. 7 זרים איכותיים + כספי + שני ישראלים נחמדים מאוד זאת רוטציה מספקת באירופה. בליגה צריכים לעשות רוטציה בין הזרים, ולצרף שחקנים מהנוער שיקבלו דקות וישתפשפו.

מחשבות לעונת 2019/20

15 מאי 2019, 17:03

טיוס למכבי ת"א: אתקדם במו"מ מול קבוצות אחרות
אחרי שהוצע לו חוזה נמוך מזה בו הוא מחזיק כעת, הסנטר הודיע לצהובים כי מבחינתו הגיעו למבוי סתום והוא יתקדם במגעים עם קבוצות אירופיות נוספות
https://m.one.co.il/Mobile/Article/335922.html

אז הנה כמו שכתבתי בהודעה אתמול למעלה, נראה שטיוס לא ממש מוכן להתפשר על חוזה נמוך, ומכבי לא פראיירים (לשם שינוי) .
מאמין שזאת תהייה העונה האחרונה שלו, לסור אופציה נפלאה להחליפו בסכם נמוך (מאמין שעד 400K גג), הייתי שמח אם ילכו עליו .
נושא נעול