פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

21 אפריל 2015, 14:12

אני מנסה לחשוב כמה מכבי תשלם על הרוסטר הנוכחי שלה בהנחה שהיא תשאיר את סופו וטיוס בסכומים שנקבתי וזה נראה כך :

סמית - 1.7 מיליון .

פארגו - 1.33 .

אוחיון - 800-900 , לאנדסברג כנ"ל .

פניני - 600 .

רנדל 700-800 .

סופו - 1,000 , טיוס 1.2 בערך .

כהן , לינהרט ואלכסנדר בערך מיליון דולר .

סה"כ הגענו -9.4 מיליון דולר שזה לא מעט אבל סביר ואמור להשאיר כמיליון דולר להחתמת זר משמעותי בקו האחורי לצד פארגו .

21 אפריל 2015, 14:20

בשקט בשקט עם חוקי נירנברג של הליגה שלנו , רואים מה בדיוק הבעיה של מכבי וזה החומר המקומי.
לחשוב שבשנה אחת היו לנו ישראלים כמו הנפלד,שארפ,בריסקר, צ'ורצ'יץ',גור,שפר,טל
בעונות השושלת הלפרין,בלו,גור,שארפ, דיון תומאס, גרין בשיאו, טל.
שלא לדבר על שנים לפני זה.

ומה יש לנו היום? לאנסברג שהוא רק סקורר של ימים , לא שומר , לא מוסר - סתם לדוגמא בריסקר , פחות או יותר על אותו טיקט של לאנסברג (מתאזרח) , לבריסקר לקח שנה שבתומה הוא הפך להיות שומר יותר טוב בנוסף ליכולת הקליעה שלו.
יוגב אוחיון , שהוא הצבר הכי פחות מוכשר שיש לנו , רכז שאמנם הוא מטובי השומרים ביורוליג לעמדות הגארד , אבל מציג 50% עלובים מקו העונשין ותפוקה התקפית מבוטלת , ואלו רק 2 דוגמאות.

לדעתי עד שמכבי לא תתפוס איזה 4-5 עילויים ישראלים (בדומה לנעשה בטורקיה ובגרמניה) ותכניס אותם לאולם כדורסל עם מאמנים יוונים\סרבים\וקרואטים לשנתיים ותבנה לעצמה שלד ישראלי ראוי ,
היא תמשיך לשלם כסף על ישראלים בינוניים ולחפש אמהות יהודיות ברחבי הגלובס עם בנים גבוהים.

אנחנו מחזיקים רכז ישראלי שאינו יכול לקלוע , גארד ישראלי שאינו יכול לשמור ולמסור , סנטר ישראלי שיכול רק לחסום ולהטביע , פרוורד ישראלי שמתאים רק לליגה הישראלית , איפה הם ואיפה הישראלים שהיו לנו פעם.

חייבים לבנות ישראלים שיתרמו לנו גם ביורוליג, זה היה צריך להעשות ממזמן , וזה היה צריך להעשות כמו שצריך , אולי היום היו לנו 2-3 שחקנים מבטיחים.

21 אפריל 2015, 14:21

toja27 כתב:
ankram כתב:
roy1000 כתב:
ankram כתב:פארגו יישאר לדעתי רק אם מכבי ייקחו אליפות , כנ"ל גודס.

גודס יישאר לדעתי גם אם לא ייקחו אליפות.

וכי למה?

הוא נכשל בגביע ווינר,בגביע הבין יבשתי , לקח אמנם את הגביע אבל הגיע לשם בפוקס, הביא את הקבוצה לשיא מוקדם מדי , הובס פעמיים ע"י ירושליים , פעם אחת בדרבי , 2 מהם בבית , הובס ע"י ראשל"צ , רוב העונה הקבוצה לא הציגה כדורסל טוב
קיבל בהצלבה יריבה פצועה , הפסיד לה בסוויפ , חטף 4 תבוסות מהדהדות ביורוליג , אחת מהם בבית , הפסיד בבית לקבוצות כמו זאגרב ואלבה ברלין , ניהל קבוצה שמתמחה באיבוד מוחלט של עשתונות שמובילות לתבוסה , מיתרון דו ספרתי לפיגור דו ספרתי.
בנוסף לזה , לא ניהל טוב את הרוסטר של הקבוצה , שרף את אנשי המפתח שלו במשחקים חסרי חשיבות בליגה , לא השכיל לנצל את סופו , לא אילף את פארגו , נתן כמה ראיונות תלושים , ובנוסף הבטיח קבוצת התקפה , ואף הצהיר שככה בנו אותה , בפועל אם מכבי לא רצה , המשחק המסודר הוא "פארגו נגד כל העולם"
אם הוא מפסיד אליפות , זאת אומרת שהוא גם הצליח להפסיד לקבוצה עם תקציב קטן משלו , ולא מצליח להביא את מכבי למיצוי פוטנציאל (על מיצוי מעבר כבר הספקנו להסכים שהוא לא הצליח)

אז תן לי סיבה טובה אחת למה הוא יישאר אם מכבי מאבדים את האליפות.

לא יודע, נראה לי ששנינו מהיחידים שמחזיקים בדעה הזאת כאן. הרב כאן "בסדר גמור" עם עונה של גודס.

אני ממש לא בסדר עם גודס!
רק אם הוא יסיים את העונה בטירוף בפלייאוף וב"סדרת הגמר" האחרונה שנראה אי פעם בליגה הזו אני אהיה בסדר איתו..

21 אפריל 2015, 14:30

יוסי22 כתב:אני מנסה לחשוב כמה מכבי תשלם על הרוסטר הנוכחי שלה בהנחה שהיא תשאיר את סופו וטיוס בסכומים שנקבתי וזה נראה כך :

סמית - 1.7 מיליון .

פארגו - 1.33 .

פניני - 600 .

רנדל 700-800 .

סה"כ הגענו -9.4 מיליון דולר שזה לא מעט אבל סביר ואמור להשאיר כמיליון דולר להחתמת זר משמעותי בקו האחורי לצד פארגו .

יוסלה, יוסלה

מלבד העובדה שלא מסתדרים לי הסכומים שציינת (סופו? אוחיון מרוויח יותר מפניני?), שכחת מספר דברים:

מה עם בנדר? הוא בא בחינם? גם השכר של גודס ופיני הוא נושא שיש להתחשב בו.

ואתה גם לא לוקח בחשבון שתוספת של שחקן במקום היינס , אפילו אם מדובר בשחקן טוב (נניח סטייל ברייסי רייט) לא פותר את הבעיות הקרדינליות של הרכב כזה:

1. עדין זה הרכב שסובל מנחיתות מובנית בריבאונד
2. עדיין זה הרכב שמנוהל ע"י פארגו וסגנון המשחק האנוכי שלו.

21 אפריל 2015, 14:56

לפי פדרמן האב - למכבי תקציב של 18 מליון דולאר
בטורקי יש 17% מס על כל השחקנים קרי תקציב של 30 מליון יורו זה שווה ערך ל 40 מליון יורו מול מכבי שמשלמת 50% מס לישראלים ו 25% מס לזרים
ברוסיה יש מס של 11% והתקציב של צסק"א הוא 42 מליון יורו
אני לא יודע איך זה בספרד

21 אפריל 2015, 14:58

ankram כתב:לפי פדרמן האב - למכבי תקציב של 18 מליון דולאר
בטורקי יש 17% מס על כל השחקנים קרי תקציב של 30 מליון יורו זה שווה ערך ל 40 מליון יורו מול מכבי שמשלמת 50% מס לישראלים ו 25% מס לזרים
אני לא יודע איך זה בספרד

גם אתה שומע אותו מזיין את המוח ברדיו?

21 אפריל 2015, 16:38

יוסי22 כתב:אני מנסה לחשוב כמה מכבי תשלם על הרוסטר הנוכחי שלה בהנחה שהיא תשאיר את סופו וטיוס בסכומים שנקבתי וזה נראה כך :

סמית - 1.7 מיליון .

פארגו - 1.33 .

פניני - 600 .

רנדל 700-800 .

שני דברים - דבר ראשון - החוזה של סמית' משלם לו יותר בשנה הראשונה (בגלל ענייני המיסוי), ככה שהעלות שלו קרובה יותר לכיוון השני מליון בעונה הבאה.
דבר שני - השנה, תקציב השחקנים היה בין 8 ל-9 מליון דולר ואני לא רואה שום סיכוי שיגדילו אותו באיזה שני מליון כמו שאתה חושב. סביר להניח שזה יישאר באותה הרמה.

21 אפריל 2015, 16:45

ankram כתב:לפי פדרמן האב - למכבי תקציב של 18 מליון דולאר
אני לא יודע איך זה בספרד

אני שמח שהתקציב של מכבי הוא כביכול 18 מליון, אבל לשחקנים (ברוטו) לא משלמים יותר מ 8-9. די לגניבת דעת הזו.

21 אפריל 2015, 16:47

אייזאה סוואן מועמד למכבי, לפי וואלה.

21 אפריל 2015, 16:48

שמואל1 כתב:אייזאה סוואן מועמד למכבי, לפי וואלה.

פחחחחחחחחחחחח רישון איז היר.

21 אפריל 2015, 16:48

קקי של שוורים (בלעז)

21 אפריל 2015, 16:58

זה מה שאמרתי. השידרוגים של סמית' ולנדסברג/אוחיון יביאו בהכרח לקיצוץ במקומות אחרים. סוואן עדיין עדיף מהיינס.

21 אפריל 2015, 17:00

ankram כתב:וכי למה?

הוא נכשל בגביע ווינר,בגביע הבין יבשתי , לקח אמנם את הגביע אבל הגיע לשם בפוקס, הביא את הקבוצה לשיא מוקדם מדי , הובס פעמיים ע"י ירושליים , פעם אחת בדרבי , 2 מהם בבית , הובס ע"י ראשל"צ , רוב העונה הקבוצה לא הציגה כדורסל טוב
קיבל בהצלבה יריבה פצועה , הפסיד לה בסוויפ , חטף 4 תבוסות מהדהדות ביורוליג , אחת מהם בבית , הפסיד בבית לקבוצות כמו זאגרב ואלבה ברלין , ניהל קבוצה שמתמחה באיבוד מוחלט של עשתונות שמובילות לתבוסה , מיתרון דו ספרתי לפיגור דו ספרתי.
בנוסף לזה , לא ניהל טוב את הרוסטר של הקבוצה , שרף את אנשי המפתח שלו במשחקים חסרי חשיבות בליגה , לא השכיל לנצל את סופו , לא אילף את פארגו , נתן כמה ראיונות תלושים , ובנוסף הבטיח קבוצת התקפה , ואף הצהיר שככה בנו אותה , בפועל אם מכבי לא רצה , המשחק המסודר הוא "פארגו נגד כל העולם"
אם הוא מפסיד אליפות , זאת אומרת שהוא גם הצליח להפסיד לקבוצה עם תקציב קטן משלו , ולא מצליח להביא את מכבי למיצוי פוטנציאל (על מיצוי מעבר כבר הספקנו להסכים שהוא לא הצליח)

למה?

א. הוא זול.
ב. יש לו חוזה למספר שנים ואם מכבי מפטרים אותו צריך לשלם לו.
ג. המטרה העיקרית הייתה להגיע להצלבה וזה הושג. אני לא חושב שאליפויות בארץ כבר משנות הרבה למכבי.

21 אפריל 2015, 17:02

ankram כתב:

סמית - 1.7 מיליון .

פארגו - 1.33 .

פניני - 600 .

רנדל 700-800 .

יוסלה, יוסלה

מלבד העובדה שלא מסתדרים לי הסכומים שציינת (סופו? אוחיון מרוויח יותר מפניני?), שכחת מספר דברים:

מה עם בנדר? הוא בא בחינם? גם השכר של גודס ופיני הוא נושא שיש להתחשב בו.

ואתה גם לא לוקח בחשבון שתוספת של שחקן במקום היינס , אפילו אם מדובר בשחקן טוב (נניח סטייל ברייסי רייט) לא פותר את הבעיות הקרדינליות של הרכב כזה:

1. עדין זה הרכב שסובל מנחיתות מובנית בריבאונד
2. עדיין זה הרכב שמנוהל ע"י פארגו וסגנון המשחק האנוכי שלו.

אחרי העונה הנוכחית סופו לא יקבל אגורה יותר מ-700,000 לשנה , נראה לי ברור .

סמית יקבל כנראה בשנה הראשונה 1.3-1.4 נטו שזה כ-1.7 ברוטו .

ותקציב שחקנים של 10.5 מיליון ברוטו זה ממש לא מופרך , כבר היו פה תקציבי שחקנים גבוהים בהרבה .

תמיד יהיו בעיות בהרכב של מכבי כל עוד לא נעמיד תקציב של צסקא אבל בעיני זו קבוצה טובה שהייתי שמח לראות .

21 אפריל 2015, 17:05

ankram כתב:בשקט בשקט עם חוקי נירנברג של הליגה שלנו , רואים מה בדיוק הבעיה של מכבי וזה החומר המקומי.
לחשוב שבשנה אחת היו לנו ישראלים כמו הנפלד,שארפ,בריסקר, צ'ורצ'יץ',גור,שפר,טל
בעונות השושלת הלפרין,בלו,גור,שארפ, דיון תומאס, גרין בשיאו, טל.
שלא לדבר על שנים לפני זה.

ומה יש לנו היום? לאנסברג שהוא רק סקורר של ימים , לא שומר , לא מוסר - סתם לדוגמא בריסקר , פחות או יותר על אותו טיקט של לאנסברג (מתאזרח) , לבריסקר לקח שנה שבתומה הוא הפך להיות שומר יותר טוב בנוסף ליכולת הקליעה שלו.
יוגב אוחיון , שהוא הצבר הכי פחות מוכשר שיש לנו , רכז שאמנם הוא מטובי השומרים ביורוליג לעמדות הגארד , אבל מציג 50% עלובים מקו העונשין ותפוקה התקפית מבוטלת , ואלו רק 2 דוגמאות.

לדעתי עד שמכבי לא תתפוס איזה 4-5 עילויים ישראלים (בדומה לנעשה בטורקיה ובגרמניה) ותכניס אותם לאולם כדורסל עם מאמנים יוונים\סרבים\וקרואטים לשנתיים ותבנה לעצמה שלד ישראלי ראוי ,
היא תמשיך לשלם כסף על ישראלים בינוניים ולחפש אמהות יהודיות ברחבי הגלובס עם בנים גבוהים.

אנחנו מחזיקים רכז ישראלי שאינו יכול לקלוע , גארד ישראלי שאינו יכול לשמור ולמסור , סנטר ישראלי שיכול רק לחסום ולהטביע , פרוורד ישראלי שמתאים רק לליגה הישראלית , איפה הם ואיפה הישראלים שהיו לנו פעם.

חייבים לבנות ישראלים שיתרמו לנו גם ביורוליג, זה היה צריך להעשות ממזמן , וזה היה צריך להעשות כמו שצריך , אולי היום היו לנו 2-3 שחקנים מבטיחים.

הישראלים בעונת האליפות השניה של השושלת היו הישראלים הכי פחות רלוונטים אי פעם וכמו שרוי אומר גם הספסל היה כנראה הכי קצר אי פעם .

זו היתה קבוצה של חמישיה + שארפ ועד הפציעה של תומאס גם אותו .

בורשטיין היה עלה תאנה ישראלי , שחקן סביר אבל לא מעבר לזה , חוץ ממנו הלפרין ובוודאי שלף וגרין קיבלו פירורי דקות בעיקר בגארבג' טיים .

21 אפריל 2015, 17:09

roy1000 כתב:
ankram כתב:וכי למה?

למה?

א. הוא זול.
ב. יש לו חוזה למספר שנים ואם מכבי מפטרים אותו צריך לשלם לו.
ג. המטרה העיקרית הייתה להגיע להצלבה וזה הושג. אני לא חושב שאליפויות בארץ כבר משנות הרבה למכבי.

א. יש זולים יותר
ב. ככה היה גם עם פיני ועדיין הוא פוטר
ג. אז זה מאד עצוב , לא היורוליג , הליגה.

21 אפריל 2015, 18:31

טוב.
אני מנסה לאסוף את עצמי מהבאסה הכללית שנפלתי אליה אחרי ההפסד המתסכל הזה אתמול...
ניסיתי להמנע מלגלוש פה לשיח מעמיק תו״כ העונה, מעכשיו זה זמן התרפיה שלי בפירוק והרכבה.

אני חייב להודות שלאורך כל השנים, אני אוהד גדול של ג׳רמי פארגו וסופוקליס שחורציאניטיס. הצמד הזה שבה את לבי בעונת 2010/11 עם יכולות כדורסל מרהיבות של שניהם.
סופו אז ידע לעשות דברים כאלה ופארגו ידע לעשות כאלה.

שלושה צירים התקפיים קיימים בכדורסל האירופאי היום. כדורסל פשוט ובסיסי. רכז, סנטר וקלעים. השניים הראשונים חייבים להיות לא פחות מנפלאים, והם למעשה בונים את המשחק עבור כולם.
הרכז חייב להיות אמן ביצירת מצבי הקליעה. הוא חייב להיות מסוגל לפטם את הסנטר, חייב להזין את הקלעים ומן הסתם חשוב שיאחז בכדור בקלאץ׳ וידע לייצר נקודות בעצמו: בקליעה ובחדירה.
כשלרכז אין יכולת לייצר נקודות בעצמו, הוא מאפשר להגנה ״לרמות״ ממנו ולבטל את האופציה היחידה שהוא יודע לייצר- המסירה שלו. זה כמובן מקשה על כל השחקנים שמסביב.

הסנטר חייב להיות בעל יכולות פיזיות והתקפיות שלא ניתנת לביטול. הגנה זה סיפור אחר. כל הקבוצה יכולה לעבוד בשביל לחפות על זה, העיקר שיתן את העוגן ההתקפי שיבנה הכל.
אם אין עליך 120 קילו של כוח לפחות, אין לך הרבה מה לחפש פה. אתה חייב להיות כתובת באיזור הצבע שיכולה לייצר נקודות עם הגב לסל בעצמך, ולהיות חכם מספיק כדי להוציא את הכדור החוצה בחזרה לקלעים.
כשלסנטר אין יכולת לייצר התקפה בעצמו, הוא מקל את היציאה לקלעים שמסביב. עם סלאשרים טובים אפשר לייצר דברים מעניינים עבורו, וזו לרוב המדיניות של הקבוצות העניות.

הקלעים זה הסעיף הקל ביותר על פניו, אבל אם אין 3 (ולא פחות) כאלה מסביב לסנטר ולרכז, אזי שלשניהם תהיה עבודה קשה מאוד לייצר את המשחק.
תסתכלו על כל הקבוצות בטופ האירופאי היום, לא תמצאו אחת שאין לה שחקנים שלא מאיימים מבחוץ בעמדה מספר 4. אפילו לא על הספסל.
הסטרץ׳-4 הפך לכלי הכרחי במשחק. בלעדיו כל כך קל לצופף הגנות ו״להרוג״ את הסנטר, או לרמות מהקלעים בקו האחורי, ולצופף את ההגנה נגד חדירות של הגארדים.
בסדרה מול פנרבחצ׳ה ראינו את זה מול העיניים פעם אחרי פעם.

ומה יש לנו במכבי?
סנטר שלא מסוגל לייצר מצבי קליעה בכושרו הנוכחי גם ב15 דקות פרקט, שלא מחפה על כך בהגנה ונמצא במגמת ירידה תלולה. (סופו) בוודאי שלא לאורך 40 דקות (טיוס נכנס תחת קטגוריית ״העניים״).
רכז שהפריוריטי שלו הוא תמיד לייצר לעצמו, מתקשה מאוד בקליעה וגם כשמנסה לנהל את המשחק- עושה זאת בצורה חלשה. (פארגו) למעשה, למכבי אין לא רכז ולא קלע אמיתי, ופארגו נכשל תחת שני התפקידים.
וקלעים- יוגב אוחיון (נכה התקפית כרכז בגלל היעדר יכולת לייצר נקודות לעצמו באי-אלו אופן), בריאן רנדל (סלאשר איכותי מעמדה 4, אבל לא מסוגל לקלוע משום טווח), ודווין סמית׳ (קלעי פנומנלי, שמתקשה בייצור לעצמו).

המסקנה בשורה התחתונה היא שמכבי חייבת לבנות את עצמה מחדש בקיץ. ישנן בעיות יסודיות בקבוצה הזו, וגם בעיות מנטליות שחייבות להפסק.
עברו 4 שנים מאז התצוגות המדהימות האלו, שנתנו פארגו ושחורציאניטיס. אף אחד אפילו לא יכול לדמיין תצוגות כאלה שוב ולמעשה- אם נמשיך איתם- נראה שרק נמשיך ללכת אחורה.
שני השחקנים הכי חשובים בקבוצה הם גם הד-קייסים מורכבים מדי וגם לא מספקים את הקבלות על המגרש.

פארגו נכשל. כשאתה משחק את הכדורסל הכי טוב שאתה יודע לתת והקבוצה שלך לא מגיעה לכלום- נכשלת.
הוא לא מנהיג חיובי (משהו שכן ניתן להגיד על סמית׳ ורנדל), הוא לא מייצר מספיק טוב לחברים שלו, הוא מתקשה מאוד לקלוע סל בעצמו.

על סופו אין מה לדבר. רק הגודל העצום שלו מושך את ההגנות אבל הבן אדם קלע שני סלי שדה בכל הסדרה הזאת.
עזבו שהוא מרוויח שכר של שחקן חמישיה בכיר ומשחק כמות דקות כמו אלכסנדר או לינהארט. עזבו שהתפוקות שלו במאני טיים נמוכות.
אף אחד לא רואה אצלו סימן לזה שהראש במקום או בדרך למקום, ואין שום סיבה להמשיך איתו ככה.
הניסיונות הכושלים שלו לייצר סל מול הגודל של פנר, גדלים שהוא נתקל בהם ודרס לאורך קריירה שלמה, היו אקורד סיום צורם לתקופה מפוארת במכבי.

עשתה נכון מכבי שהשאירה את סמית׳ בקבוצה. הוא מנהיג ע״י דוגמה, שאמנם תמיד התקשה ואולי גם ייתקשה כשהכסף על השולחן, אבל גם תמיד יצדיק את הדקות שלו על המגרש בזכות היכולת לקנות סל, לשמור, לקחת ריבאונד- להלחם. מכבי ממשיכה לעשות דברים טובים כשמשאירה את סילבן בקבוצה, וגם את יוגב- אס הגנתי שהרבה מאמנים היו שמחים להחזיק אצלם. רנדל ״לא מתאים״ ליורוליג וזו גם הסיבה שלא שיחק בה. אבל הוא שחקן כל כך מחוייב, כל כך אגרסיבי ואינטליגנטי ולטעמי השחקן החשוב ביותר בקבוצה העונה. מצחיק להגיד את זה, כי הוא לא היה כזה אפילו בחיפה בשנה שעברה.

21 אפריל 2015, 18:32

ניגע בשינויים שאני עושה.
השחקן הראשון שאני מחתים בקבוצה הוא דגן יבזורי. לחלוטין לא שם גדול או משהו מיוחד אבל שחקן שמביא כמה תכונות סופר-חשובות. קליעה קטלנית משלוש, הולכת כדור, משחק קלאץ׳ ויכולת חטיפה.
אני חייב להגיד בכנות שאני שם לנגד עיניי את נושא הצביון הישראלי. אני מאמין שהשחקנים המקומיים תמיד יביאו את האקס פקטור, ואני מאמין שיש ליבזורי תכונות שיתאימו להיות שחקן מאוד משמעותי בקבוצה.

מכאן אני הולך לעמדה 4 ומתחמש בקלעי נוסף. העדיפות היא לכזה שמסוגל לתרום דקות גם בעמדת הסנטר, אסביר יותר מאוחר למה.
חשוב מצד שני שזה יהיה שחקן פיזי מספיק כדי להאבק על הריבאונד ולשמור באגרסיביות בהגנה. על מי הייתי הולך? ג׳וש דאנקן היה פספוס ענק של מכבי בקיץ. יש הזדמנות לתקן. הוא מסיים את החוזה שלו בבאמברג (1+1) והוא לדעתי הקלעי הכי קטלני באירופה בעמדה 4 היום. טריי תומפקינס הוא שם מעולה גם כן, מחירו כנראה יהיה בהתאם. הכוונה שלי היא לשחקן שהאיום הזה של ג׳אמפ שוט/פיק-אנד-פאפ הוא המועדף בארסנל שלו. שחקן שלאורך הקריירה נותן מספרים של 2 שלשות ב40 דקות משחק ב35-40%.

יחד עם סמית׳, זו השלישיה שאני מעלה בחמישיה בעמדות 2, 3, 4. שלושה טופ-שוטרס, שמסוגלים לשמור מצויין בהגנה, כאשר את האחריות על השאר אני תולה בשני הצירים המרכזיים.
מכאן- אנחנו עוברים לכסף הגדול, משהו כמו 1.5 מיליון דולר. זה כבר עניין של תפיסת עולם: האם אני מעדיף- 1) להשקיע בשני שחקנים בינוניים בכסף דומה, 2) להשקיע בשחקן אחד מוכח ולהמר על השני, 3) לשבור את הקופה וללכת על שני באנקרים. כמובן שאופציה 3 היא המועדפת עליי, אבל מאידך אני מתקמצן להוציא יותר מ3000 שקל על מנוי.
לגבי המועמדים- בואו נצא מנקודת הנחה שכל שחקן ששווים חוזים של מיליונים יקבלו ביקוש גם בקבוצות אחרות. יש אלמנט של מו״מ מוקדם שמכבי ידעה לעשות בעבר ונוקטת בו מעשית היום בגזרת חידושי החוזים.

אם אני בוחר לתעדף, אני משקיע כסף ענק בסנטר ברמה הכי גבוהה שיש. השחקן האהוב עליי בשוק הוא מירוסלב ראדוליצה.
הטנק הזה שווה חוזה של 7 ספרות ואני מאמין שהוא מחפש מקום לתקוע בו יתד, אחרי שכל הקריירה הוא הולך לאיבוד. עובדתית, ראדוליצה לא קיבל הצעות הולמות דווקא אחרי קיץ מטורף שלו בנבחרת סרביה, והלך לאתגר את עצמו בסין (שם גזר קופון גם בביי-אאוט קצת מעליב) ועל ספסלי הnba.
במכבי תמיד העריכו אותו, לפני כולם, ואם יש מועדון שיודע לקחת סנטרים שמנים ובעייתיים ולשים אותם בקדמת הפרנצ׳ייז- הרי שזהו זה.

אני הולך על השם הזה ספציפית. אין עוד שחקנים ״רעבים״ בלבל הזה. היחיד שיש הוא בובאן מריאנוביץ׳, בן גילו, שכל אירופה מסמנת.
אם זה לא הולך- הרי שכאן אנחנו בבעייה, ונדרש לייצר פתרונות יצירתיים- איתור פרוספקט צעיר או סנטר אמריקאי סטנדרטי יהיו פלסטר לפצע. מכבי צריכה פתרון ארוך טווח.
במצב שבו כשלנו בהשגת סנטר שובר-שיוויון, השחקן שובר השיוויון יצטרך להיות הרכז. (כאמור- מעדיף להשקיע את המשאבים בביג מן לפני הכל)

לגבי אלכס טיוס- אני אוהב אותו והייתי משאיר אותו בשדרוג מינימלי (דהיינו, 500 אלף דולר ולא הרבה מעבר).
אם קבוצות אחרות רוצות לשלם לו יותר- שיבושם להן. דיאור פישר יוכל להגיע בשכר דומה ובמקרה הרע מביאים אלטרנטיבה זרה (לא חסרים שחקנים נפלאים על הטיקט הזה).

בעמדת הרכז אפשר למצוא הימורים בקלות יחסית.
הרי ג׳רמי פארגואים יש בכל אירופה. רכזים אמריקאים שנוזל להם כישרון מהאוזניים. הבעיה של פארגו היא שהוא לא פיור-פוינט גארד ולא קלעי יציב מספיק. ושהוא אוברפייד.
הרי מבחינת ניצול התקפי, פארגו מוביל את כל אירופה בפוזשנים שהוא לוקח על עצמו (מסירה או קליעה). המספרים שלו ביחס לזה לא מרשימים בכלל, והמחוייבות ההגנתית שלו מוסיפה על זה.

אני צריך להמר? ג׳ורדן טיילור הוא רכז טבעי הרבה יותר מפארגו, שומר הרבה יותר טוב ממנו, והוא מרוויח פיצוחים. הוא לא יטביע אבל הוא יחסל יריבים בהגנה ויקח החלטות חכמות.
יש עוד שמות של רכזים שיכולים לקבל את הבמה. השאלה העיקרית היא שאלה של ביטחון עצמי- איזה שחקן יכול לבוא ולקחת פיקוד בלי לפחד. פארגו מקבל ולוקח קרדיט בלתי נגמר במכבי (מוליך את רכזי היורוליג בניצול התקפי ו% מהפוזשנים של הקבוצה)- הקבלות שהוא מביא (ולא בהכרח במספרים, בהישגים)- לא מספיק טובות.
זהו אתגר גדול מאוד שיוגב אוחיון מתחבא מתחתיו כתעודת הביטוח הנצחית. אי אפשר יהיה לסיים בלי להזכיר את ג׳ורדן פארמר אבל אם נהיה ריאליים- הוא לא יגיע.

הסגל שלי יראה בסופו של דבר כמשהו כזה:
ראדוליצה, פישר, כהן
דאנקן, רנדל
סמית׳, פניני
יבזורי, לנדסברג
טיילור, אוחיון

יש כאן המון הימורים אבל יש כאן את העקרונות של הכדורסל שאני חושב שמנצח משחקים: קלעים פנטסטיים, סנטר התקפי חזק, עומק בספסל, רכז עם האיכויות הנכונות, קשיחות הגנתית ואולי מעל הכל- שחקנים עם תיאבון שזקוקים לפסגה חדשה בקריירה. תסלחו לי שהתעלמתי באלגנטיות מ״חוק הצעירים״. אני חושב שמכבי תדע לייצר פתרונות לפיקציה הזו כפי שייצרה העונה. אם צריך לעשות רוטציות- סו בי איט. מכבי צריכה להיבנות לפיינל פור יורוליג. אני מאמין שעם סגל כזה- זה אפשרי...

21 אפריל 2015, 18:51

החציל האצטקי כתב:הסגל שלי יראה בסופו של דבר כמשהו כזה:
ראדוליצה, פישר, כהן
דאנקן, רנדל
סמית׳, פניני
יבזורי, לנדסברג
טיילור, אוחיון

יש כאן המון הימורים אבל יש כאן את העקרונות של הכדורסל שאני חושב שמנצח משחקים: קלעים פנטסטיים, סנטר התקפי חזק, עומק בספסל, רכז עם האיכויות הנכונות, קשיחות הגנתית ואולי מעל הכל- שחקנים עם תיאבון שזקוקים לפסגה חדשה בקריירה. תסלחו לי שהתעלמתי באלגנטיות מ״חוק הצעירים״. אני חושב שמכבי תדע לייצר פתרונות לפיקציה הזו כפי שייצרה העונה. אם צריך לעשות רוטציות- סו בי איט. מכבי צריכה להיבנות לפיינל פור יורוליג. אני מאמין שעם סגל כזה- זה אפשרי...

זה סגל ריאלי אבל קו אחורי חלש מאד...מה שיקרה הוא מה שקורה כל שנה אוחיון ישתלט על עמדת הרכז שוב ושוב נשתגע מחוסר היכולת שלו...
חייבים רכז מהרמות הגבוהות...אם פארגו הולך אז בהחלט אפשר לדרוש את פארמאר..

21 אפריל 2015, 19:00

my man כתב:
החציל האצטקי כתב:הסגל שלי יראה בסופו של דבר כמשהו כזה:
ראדוליצה, פישר, כהן
דאנקן, רנדל
סמית׳, פניני
יבזורי, לנדסברג
טיילור, אוחיון

זה סגל ריאלי אבל קו אחורי חלש מאד...מה שיקרה הוא מה שקורה כל שנה אוחיון ישתלט על עמדת הרכז שוב ושוב נשתגע מחוסר היכולת שלו...
חייבים רכז מהרמות הגבוהות...אם פארגו הולך אז בהחלט אפשר לדרוש את פארמאר..

פארמר לא ריאלי במציאות של מכבי 2015. אני מציע לכולם לשכוח את השם הזה.
נושא נעול