roy1000 כתב:אנשים שבונים את הסגל מתעלמים מכמה דברים:
1. אוחיון, סילבן, סמית', רנדל ופניני חתומים ויישארו.
2. בנדר יצטרף כזר שישי או שביעי.
3. חוק הצעירים - למכבי יש 3 ישראלים חתומים מעל גיל 25. יש מקום לעוד ישראלי אחד כזה, כל ישראלי נוסף (מעבר לאחד + החתומים) יביא לזה שלא כולם יוכלו להירשם לליגה.
תנסו לבנות את הסגלים תחת הכללים האלה אם אתם רוצים משהו ריאלי.
זה מה שאני אומר כבר לא מעט זמן , הרבה אנשים לא מבינים מה חוק הצעירים עושה לנו. המטרה העיקרית של החוק הזה זה למנוע מצב שמכבי מחתימה ישראלים סבירים+ וחונטת אותם על הספסל.
צ"ל גם שמכבי כבר לא יכולה להגדיר את הצעירים שלה כנערי פוסטר בלבד , 3 שחקנים בסגל של 12 , זה רבע סגל שלא משחק במשחק , אין לכך שום הצדקה , בוודאי בעונה כ"כ ארוכה.
אם למכבי אין צעירים שיכולים לשחק ברמת ליגת העל כמו ארד הררי , שיחליפו אותו באחד שכן יכול לשחק.
לדעתי אין סיבה לא לתת לאלטיט 5-8 דקות במשחק , כנ"ל לאור לאומי , אני לא מאמין שהם כל כך אפסים , לפחות לדבי אלטיט אני מאמין שהוא יותר פיסי ופחות רכרוכי מג'ייק כהן.
לגבי דבריך:
לדעתי עמדות 4 ו 3 סגורות , בעמדה 3 יש את דווין,פניני וסילבן (העמדה הכי פציעה במכבי) , בעמדה 4 יש את רנדל ובנדר , אליהם אפשר להוסיף את אלטיט. את כהן לדעתי מכבי לא צריכה להשאיר , כל ההויה שלו מנוגדת לרוח המועדון.
העמדה הכי בעייתית עכשיו היא עמדה 5 , שם אין לנו כלום
בעמדה 1-2 כרגע יש לנו את אוחיון וטיילר.
אני הייתי הולך על קונספט כזה : היות ורוב ה"מצאי" שלנו הוא באיזור הגארדים , הייתי הולך על מקל בכל הכוח(אסטרטגיה לשנים הבאות) + אוחיון בגארדים.
טיילר ועוד גארד (פה כנראה צריך הימור - אליוט וויליאמס הוא אחלה בחירה ) לעמדה 2 + אור לאומי.
בעמדה 5 הייתי הולך על פרחובסקי (לגופות הגדולים של היורוליג), ועוד 4.5 - 5 סטייל לאוול או משהו בסגנון , את פישר אני לא הייתי מביא (מכבי יכולה לרשום רק 4 ישראלים בכירים בליגה , ולא הייתי רוצה לראות ישראלי יושב בצד) ,
מעדיף לעשות רוטציה בין הזרים השבירים שלנו קרי רנדל\סמית\פחרוחבסקי\הזר החדש ב 4.5.
קרי 7 זרים (לא אופטימלי) 4 ישראלים בכירים ו3 צעירים תורמים (לפחות בליגה).
יתרונות : סגל ישראלי בכיר איכותי , ספסל ראוי , הימורים מושכלים בזרים, ריבאונד, לאף אחד מהזרים אין בעיית דקות\כושר,מסתמן גם שיפור בעונשין.
חסרונות: הרבה סימני שאלה (פניני ,לאנסברג אחרי פציעה , רנדל ודווין שבירים,צעירים ישותפו או שלא,בנדר).
להערכתי זה סגל ששוה אליפות + גביע בארץ והצלבה ביורוליג.
התסריט האופטימי : מקל מתגלה כרכז יורוליג לגיטימי , מכבי פוגעת בול בעמדה 2 ובמחליף לעמדה 5,דווין ממשיך את עונת הקרייריה שלו , רנדל כנ"ל , פניני ולאנסברג חוזרים ללא בעיות , הצעירים תורמים בליגה , הספסל של מכבי לא מוריד את הרמה של החמשייה הפותחת
סמית מקבל הרבה דקות מנוחה , ומגיע רענן לשלבים המכריעים , בנדר עושה נפלאות מעמדה 4.
התסריט הפסימי: פניני חוזר כמו שבר כלי מהפציעה , לאנסברג ממשיך ברמה הנמוכה שהוא מציג בהגנה , מקל מתגלה כפלופ ומכבי שוב נשענת על האיש והמקצוע - יוגב אוחיון , מכבי מחתימה את דייסון לעמדה 2 וממשיכה לשחק OPEN כל התקפה , בנדר נרמס בעמדה מספר 4 ופרחובסקי לא משתלב עם אוירת ה"חייבים לנצח" של מכבי , רנדל חוזר לאחוזים המוכרים שלו מהעונשין ושוקע בדכאון עמוק , סמית תקוע איפה שהוא.
דעתכם?