פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג מחזור 5: מכבי נגד ברצלונה, רביעי, 19:45

04 נובמבר 2016, 13:32

MTA2311 כתב:
זה לא כל כך פשוט, כי השנה נגיד היית מאוד מרוצה מהצוות המקצועי וראית איך זה נגמר.

נכון. אבל ארז עוד היה אלטרנטיבה סבירה. כלומר, מדובר במאמן אמיתי ולא סדרן עבודה.
זה שהוא נכשל מבחינת האופי שלו, זה אולי היה צפוי, אבל אני אישית העדפתי להתעלם, וחשבתי שאנשים
מכל הצדדים ידעו להשתנות. זה לא קרה מן הסתם.

עכשיו האופציות נגמרו. אלא אם רמי הדר פתאום יגלה שהוא התאום האובד של פופ, אנחנו נבלה עוד עונה
בינונית, וחסרת משמעות, שבסופה ככל הנראה נאבד לפחות תואר מקומי אחד, ונילחם על הצלבה חסרת
סיכוי מול צסקא או משהו בסגנון.

בעונה הבאה לא יהיה מנוס מלהביא מאמן מהטופ. אם זה טרנקיירי, אם זה קזלאוסקס, אם זה ברצוקאס,...
זה לא יכול להיות שאראס, וזה לא יכול להיות סשה אוברדוביץ', או כל מאמן "סבבה" אחר.
זה צריך להיות מישהו ברמה מאוד גבוהה, וזה המדד.
זה לא מבטיח הצלחה כמובן, אבל זה כן מבטיח איזשהו שינוי בדרך ובתפיסה.

04 נובמבר 2016, 13:34

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
זה לא כל כך פשוט, כי השנה נגיד היית מאוד מרוצה מהצוות המקצועי וראית איך זה נגמר.

נכון. אבל ארז עוד היה אלטרנטיבה סבירה. כלומר, מדובר במאמן אמיתי ולא סדרן עבודה.
זה שהוא נכשל מבחינת האופי שלו, זה אולי היה צפוי, אבל אני אישית העדפתי להתעלם, וחשבתי שאנשים
מכל הצדדים ידעו להשתנות. זה לא קרה מן הסתם.

עכשיו האופציות נגמרו. אלא אם רמי הדר פתאום יגלה שהוא התאום האובד של פופ, אנחנו נבלה עוד עונה
בינונית, וחסרת משמעות, שבסופה ככל הנראה נאבד לפחות תואר מקומי אחד, ונילחם על הצלבה חסרת
סיכוי מול צסקא או משהו בסגנון.

בעונה הבאה לא יהיה מנוס מלהביא מאמן מהטופ. אם זה טרנקיירי, אם זה קזלאוסקס, אם זה ברצוקאס,...
זה לא יכול להיות שאראס, וזה לא יכול להיות סשה אוברדוביץ', או כל מאמן "סבבה" אחר.
זה צריך להיות מישהו ברמה מאוד גבוהה, וזה המדד.
זה לא מבטיח הצלחה כמובן, אבל זה כן מבטיח איזשהו שינוי בדרך ובתפיסה.

04 נובמבר 2016, 13:37

חציל, היו כמה החתמות טובות בקיץ, והיו גם לא מעט החתמות גרועות. אלכסנדר נניח, לא החתמה טובה יותר ממאריץ׳ אז. עם אזרחות או בלי הוא שחקן גרוע שלא מתאים לתפקיד שלו בקבוצה. היו מביאים 4 מחליף נורמלי זה גם היה משפר את המצב.

04 נובמבר 2016, 13:50

שחף1 כתב:חציל, היו כמה החתמות טובות בקיץ, והיו גם לא מעט החתמות גרועות. אלכסנדר נניח, לא החתמה טובה יותר ממאריץ׳ אז. עם אזרחות או בלי הוא שחקן גרוע שלא מתאים לתפקיד שלו בקבוצה. היו מביאים 4 מחליף נורמלי זה גם היה משפר את המצב.

אני חושב שרוי צודק באמירה הכללית שלו.
הקבוצה נבנית כמו במשחק מנג׳ר... רואים שרו שלא מדובר באנשי מקצוע, או שפשוט יש כמה כוחות שמושכים
לכל הכיוונים (או גם וגם).

04 נובמבר 2016, 15:37

סורי חברים, אני באמת חושב שנעשתה כאן בניית קבוצה טובה ומרשימה.
כמו תמיד, חוסר המזל עם הפציעות מזיין אותנו ומונע מהקבוצה להגיע לרמה שהיא אמורה להגיע אליה.
זה לא רק מילר. זה שגב, זה סוני וגאודלוק בהכנה שמנעו מהקבוצה להכנס לסיסטם מתורגל כבר לפתיחת העונה, זה סילבן ואלכסנדר עכשיו, ואלה הפציעות של דווין ויוגב שטפו טפו טפו לא יגיעו עלינו.

מילר ושגב לצורך העניין הם שני שחקני הגנה מובהקים שחסרים למכבי כרגע בקו הקדמי והיו יכולים להיות הפתרון בהגנת פיק אנד רול, ולהוות תוספת מהירות ו-ורסטיליות לקבוצה.
הרוסטר של מכבי בשלמותו הוא רוסטר מרשים בעיניי.

מה שאנחנו רואים מתחילת העונה זה פאזל שחסרות בו חתיכות סופר משמעותיות, שמשחקים בו ילדים שלא יודעים מה לעשות עם החלקים שכבר קיימים.

04 נובמבר 2016, 16:05

זה בסדר, יש לך נטייה להגיע למסקנות שלנו באיחור של איזה חודשיים-שלושה.

זה מגוחך להסתכל על הקו הקדמי הזה ולהגיד שנעשתה פה בנייה של קבוצה טובה ומרשימה. זה אפילו יותר מגוחך להגיד את הדברים האלה כשמסתכלים על עמדה 1.

לקבוצה הזאת יש שלושה עוגנים. סוני, גאודלוק וסמית (כשהוא כשיר) . זה הכל.

04 נובמבר 2016, 16:16

MTA2311 כתב:זה בסדר, יש לך נטייה להגיע למסקנות שלנו באיחור של איזה חודשיים-שלושה.

זה מגוחך להסתכל על הקו הקדמי הזה ולהגיד שנעשתה פה בנייה של קבוצה טובה ומרשימה. זה אפילו יותר מגוחך להגיד את הדברים האלה כשמסתכלים על עמדה 1.

לקבוצה הזאת יש שלושה עוגנים. סוני, גאודלוק וסמית (כשהוא כשיר) . זה הכל.

קו קדמי של צירבס, אייברסון, שגב, אלכסנדר, מילר, ראד, סמית', פניני- זה קו קדמי טוב וראוי. יש בו את כל המרכיבים שאתה צריך וצריך לדעת לתזמן אותם ולמקסם את התפוקה של כולם.
עמדה מספר 1 היא הימור שנלקח ביודעין מהשיקולים שדיברתי עליהם, ולמזלנו נבנתה לה איזושהי תוכנית גיבוי עם היכולות של אנדרו (וסילי) לזוז לעמדה הזאת. זה גם כן מהלך נבון ולא בנאלי.

שוב, אפשר יהיה להגיע לדברים מעניינים מאוד בסגל מלא, ועם הפנמה שהישראלים האלה ואחוזי הקוטג' שלהם לא יובילו אותנו לשום דבר.

מה זה עוגנים? מה הופך את החבר'ה האלה לעוגנים?
כי כרגע הספינה די טובעת.

04 נובמבר 2016, 16:23

עוגנים לא אמורים למנוע מהספינה לטבוע, אבל אם נמשיך לרגע את האנלוגיה ונחליף את המילה עוגנים בסירות הצלה, אז גם על הטיטאניק היו סירות הצלה. פשוט לא מספיק.

שלושת השחקנים האלה לבדם, לא מספיקים. הם נותנים את מה שהם אמורים לתת, אבל בהתחשב ביכולות ההגנתיות של עמדה 5, ה incompetence בעמדה 4 והעובדה שעמדה 1 היא החלשה באירופה, הספינה טובעת. כן. זאת לא בנייה של קבוצה טובה ומרשימה. סורי.

04 נובמבר 2016, 16:39

MTA2311 כתב:עוגנים לא אמורים למנוע מהספינה לטבוע, אבל אם נמשיך לרגע את האנלוגיה ונחליף את המילה עוגנים בסירות הצלה, אז גם על הטיטאניק היו סירות הצלה. פשוט לא מספיק.

שלושת השחקנים האלה לבדם, לא מספיקים. הם נותנים את מה שהם אמורים לתת, אבל בהתחשב ביכולות ההגנתיות של עמדה 5, ה incompetence בעמדה 4 והעובדה שעמדה 1 היא החלשה באירופה, הספינה טובעת. כן. זאת לא בנייה של קבוצה טובה ומרשימה. סורי.

מכבי לא עושה את ההתאמות שהיא צריכה לעשות אחרי הפציעה של מילר, או שהיא לפחות לא מצליחה לעשות אותן.
אתה לא באמת יכול לנסות ולשחק כדורסל קונבנציונלי עם מה שיש למכבי כרגע. אתה צריך ללכת לכלים העובדים שלך ולסחוט מהם 250%.

זה אומר ששחקן כמו סילי, שיש לו איכויות גם כסקורר וגם כפליימייקר, חייב לשחק הרבה יותר למשל, ובתפקיד מאוד משמעותי.
זה אומר שראד, שהוא בערך הדבר היחיד בקבוצה הזאת שמסוגל לקחת ריבאונד ולהטביע כדור, חייב להביא לקבוצה הרבה יותר מאיבוד השחקן שלו בהגנה ותצוגה של שאגות בדרך לספסל.

קח את השינוי שהבלייזרס עשו בקיץ שעבר כדוגמה.
מקבוצה מאוזנת סביב הפיק אנד רול של לילארד ואולדריג' לקחו את עצמם לסגנון משחק אחר לגמרי עם לילארד ומקולום. הפכו לימון ללימונדה.

מכבי ממשיכה לשחק כדורסל סטנדרטי כשהיא לא קבוצה סטנדרטית, ובגלל זה היא חוטפת בראש כל פעם מחדש. או לפחות עד שהעוגן האמיתי שלה יחזור, אם זה יקרה בכלל.

04 נובמבר 2016, 16:48

בקבוצה הזאת יש כשרון בכל העמדות למעט עמדה 1, זה ברור. מאמן טוב מוציא מזה הרבה יותר. גם שנה שעברה אגב היה כשרון, וגם שנה שעברה היה אפשר להוציא הרבה יותר אם היה פה מאמן טוב יותר. לא על זה הדיון. כשנדרשות כל כך הרבה התאמות, וכשנדרשים כל כך הרבה חיפויים, כנראה שהסגל לא מאוזן ושלא הושקעה בבנייה שלו יותר מדי מחשבה. לכן, אי אפשר להגיד שנבנתה פה קבוצה (דגש על המילה קבוצה) מרשימה. נעשו פה כמה החתמות מרשימות. זה הכל.

04 נובמבר 2016, 17:04

MTA2311 כתב:בקבוצה הזאת יש כשרון בכל העמדות למעט עמדה 1, זה ברור. מאמן טוב מוציא מזה הרבה יותר. גם שנה שעברה אגב היה כשרון, וגם שנה שעברה היה אפשר להוציא הרבה יותר אם היה פה מאמן טוב יותר. לא על זה הדיון. כשנדרשות כל כך הרבה התאמות, וכשנדרשים כל כך הרבה חיפויים, כנראה שהסגל לא מאוזן ושלא הושקעה בבנייה שלו יותר מדי מחשבה. לכן, אי אפשר להגיד שנבנתה פה קבוצה (דגש על המילה קבוצה) מרשימה. נעשו פה כמה החתמות מרשימות. זה הכל.

אבל זה העניין! לא היה צורך בכל כך הרבה התאמות אלמלא באה הפציעה של השחקן הכי משמעותי בסגל.
מילר נותן לך הכל מהכל בעצם. גם ווימס, אגב: סקורינג במגוון צורות (קליעה מבחוץ, פיניש ליד הטבעת, מעבר, אחד-על-אחד), אתלטיות, כדרור, ריבאונד, מסירה, הגנה אישית (סבירה) וקבוצתית (טובה).
זה מאפשר גם גמישות אדירה במגוון השחקנים שיכולים לשחק לידם. פתאום יש לך רים פרוטקטור שאתה יכול לנתב אליו חדירות מהרגליים העצלות של הגארדים או מישהו שיעזור לגבוהים שלא מסוגלים לקפוץ אבל לגמרי מסוגלים לדחוף.
ווימס לצורך העניין הוא בערך היחיד בקבוצה כרגע (גם דווין, שעושה את זה לאט מאוד) שעושה רוטציות טובות בהגנה והוא הגארד העיקרי שתורם על הלוחות...

אלה דברים שהשחקנים האחרים לא מביאים.
גם גאודלוק שהאיכויות שלו כסקורר הן יוצאות דופן הוא שחקן שלא יודע לעשות הרבה חוץ מזה. קצת פליימייקינג לאחרים, וזהו בערך. למה לא מוציאים מזה 250% ומתעסקים בהגנה שבחיים לא תהיה לו?
דווין נניח, היה בעבר שחקן מאוד ורסטילי, אבל היום הוא סוג של גרסת היורוליג של גיא פניני...

אני לא תופס אותם כעוגנים.
אני חושב שהעוגנים האמיתיים הם השחקנים השלמים שמדביקים לך את הקבוצה, ואלה סוני וקווינסי. אחד מאזן את הקו האחורי בצורה מצויינת עד עכשיו, השני אמור להגיע ולתת אימפקט דומה על הקדמי.

עד אז הנכון הוא לשחק כדורסל שונה לגמרי, אבל זה לגמרי מצריך מאמן מבריק והמון עבודה.

04 נובמבר 2016, 17:14

אני באמת חושב שאם הייתה אפשרות לבחור בין גבוה הגנתי טוב לבין מאמן טוב, הייתי בוחר בגבוה ההגנתי, אלא אם זה מאמן על לחוזה ארוך טווח.
לא רואה את הפואנטה להביא מאמן עם סגל כזה, כי גם אם תביא לכאן את ששבסקי ופופ בתור עוזר ומאמן (תחליטו אתם מי מה), הם עדיין לא יצליחו לגרום לגבוהים האלה לשמור במשחק כדורסל.
אגב חציל, אני בטוח מאוד שאנדרו לא היה בא לכאן אם לא הפציעה של מילר, שצפו שהיא בעצם גמרה לו את העונה.

04 נובמבר 2016, 17:18

כבר ניהלנו את הדיון הזה בתכלס. אני חושב שהיכולת של מילר נופחה כאן מעבר לכל פרופורציה, אבל גם אם אני זורם איתך לגמרי והוא אכן מסוגל לתת את כל הנ"ל, אז אם הוא לא היה נפצע גאודלוק לא היה פה, ואז היו בדיוק 0 שחקנים שמסוגלים לעשות סל בקו האחורי.

איך שלא מסתכלים על זה, נעשו פה בקיץ 2 החתמות טובות מאוד. סוני ומילר, או סוני וגאודלוק. צירבאס הוא רול פלייר סביר, כל השאר לא ראויים להיות פה, גם לא על הספסל. לא ראד, לא סילי, לא אייברסון ולא אלכסנדר. לא הושקעה אף מחשבה בבניית הסגל הזה. הביאו את סילי בחילת הקיץ כשלא היה בו צורך, הקו הקדמי נראה כמו פאזל שהורכב הפוך וכו'. גם זה שאין פה מאמן ראוי כבר שנתיים זה חלק מבניית הסגל הקלוקלת.

לא נסכים פה.

04 נובמבר 2016, 17:20

אני לא חושב שאפשר לקרוא להחתמה של סילי באיזשהו שם כי היא באה ככל הנראה ממשחקי סוכנים. מכבי מאוד רצתה את צירבס ומילר אז נאלצה להחתים שחקן שאולי לא רצתה (ורצתה במקומו להחתים רכז זר אולי).

04 נובמבר 2016, 17:20

איתי-שגב כתב:אני לא חושב שאפשר לקרוא להחתמה של סילי באיזשהו שם כי היא באה ככל הנראה ממשחקי סוכנים. מכבי מאוד רצתה את צירבס ומילר אז נאלצה להחתים שחקן שאולי לא רצתה (ורצתה במקומו להחתים רכז זר אולי).

כל החתמה שבאה מתוך משחקי סוכנים היא החתמה לא טובה

04 נובמבר 2016, 17:22

MTA2311 כתב:
איתי-שגב כתב:אני לא חושב שאפשר לקרוא להחתמה של סילי באיזשהו שם כי היא באה ככל הנראה ממשחקי סוכנים. מכבי מאוד רצתה את צירבס ומילר אז נאלצה להחתים שחקן שאולי לא רצתה (ורצתה במקומו להחתים רכז זר אולי).

כל החתמה שבאה מתוך משחקי סוכנים היא החתמה לא טובה

היא החתמה מאולצת של המועדון, היא לא חפצה בו אבל רצתה מאוד את ה2 האחרים. אין ממש לעשות.
אני לא חושב שמכבי במצב כזה של העונה (מרץ-אפריל, לא זוכר בדיוק) הייתה במצב של לוותר על ההחתמות כאלה בשביל שחקן ב400 אלף דולר שיכול להתברר כמשהו (ואולי הוא כן).

04 נובמבר 2016, 17:28

MTA2311 כתב:כבר ניהלנו את הדיון הזה בתכלס. אני חושב שהיכולת של מילר נופחה כאן מעבר לכל פרופורציה, אבל גם אם אני זורם איתך לגמרי והוא אכן מסוגל לתת את כל הנ"ל, אז אם הוא לא היה נפצע גאודלוק לא היה פה, ואז היו בדיוק 0 שחקנים שמסוגלים לעשות סל בקו האחורי.

איך שלא מסתכלים על זה, נעשו פה בקיץ 2 החתמות טובות מאוד. סוני ומילר, או סוני וגאודלוק. צירבאס הוא רול פלייר סביר, כל השאר לא ראויים להיות פה, גם לא על הספסל. לא ראד, לא סילי, לא אייברסון ולא אלכסנדר. לא הושקעה אף מחשבה בבניית הסגל הזה. הביאו את סילי בחילת הקיץ כשלא היה בו צורך, הקו הקדמי נראה כמו פאזל שהורכב הפוך וכו'. גם זה שאין פה מאמן ראוי כבר שנתיים זה חלק מבניית הסגל הקלוקלת.

לא נסכים פה.

שלוש, אבל מי סופר?

04 נובמבר 2016, 17:29

MTA2311 כתב:כבר ניהלנו את הדיון הזה בתכלס. אני חושב שהיכולת של מילר נופחה כאן מעבר לכל פרופורציה, אבל גם אם אני זורם איתך לגמרי והוא אכן מסוגל לתת את כל הנ"ל, אז אם הוא לא היה נפצע גאודלוק לא היה פה, ואז היו בדיוק 0 שחקנים שמסוגלים לעשות סל בקו האחורי.

לא נסכים פה.

אתה אומר, סוני ומילר, או סוני וגאודלוק, אני אומר: סוני, מילר וגאודלוק. זה ייקח זמן אבל הטריו הזה הולך לעלות על מגרש ביחד, ומשם צריכה להיות לך קבוצה. עד אז אתה משחק באילתורים.

אני חושב שהבלייזרס זה לגמרי המודל שצריך לחקות עם מה שיש לנו כרגע.
הם אמנם דורגו בשליש התחתון של הליגה מבחינה הגנתית, אבל במקום השביעי מבחינה התקפית, וסיימו עונה מצויינת במקום החמישי במערב ועם סיבוב שני בפלייאוף.
ואני לא חושב שאוהד מצוי כאן בפורום בכלל מכיר איזשהו שחקן בצוות המסייע של לילארד ומקולום (לא בזלזול. בקטע שחבר'ה כמו ראד ואייברסון יכולים להכנס לנישות של שחקנים ששיחקו שם).

04 נובמבר 2016, 17:30

jol9 כתב:

לא נסכים פה.

שלוש, אבל מי סופר?

וואלה, מחקתי עונה משום מה

04 נובמבר 2016, 19:53

אור, אפשר לתת להם איזושהי הנחה על בניית הסגל. לא על אייברסון, אבל צירבס הוחתם יחד עם מילר. כלומר, לידו היה אמור להיות פאוור פורוורד של 2.08 שמביא חסימה וחצי למשחק. זה היה אמור להיראות קצת אחרת. אולי עוד חודש וחצי נראה את זה.

מצד שני, על ארז אין מחילה. בטח לא אחרי טבק וגודס. ובטח שלא על רמי הדר
פרסם תגובה