כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 20:59

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:שמואל איזה ישראלים מדהימים משחקים בירושלים? ואם הם כאלו מדהימים ורואים בשונה מבעלים אחרים תוצאות בשטח כבר העונה אז התוצאות הם שמינית גמר ביורוקאפ? או שאולי אי הגעה לגמר גביע המדינה זה ההישג הגדול? אולי עוד פעם ההיחנקות הקלאסית של ירושלים במאני טיים? על אילו תוצאות מדובר?

אין קשר בין הכישלון של ירושלים העונה לבין הישראלים.
ירושלים נכשלה אך ורק בגלל המאמן. יש להם סגל טוב מאוד שפשוט לא מאומן כמו שצריך. עם בלאט למשל, הם היו מגיעים לגמר היורוקאפ ואני בטוח בזה.
בירושלים משחקים הישראלים הצברים הטובים ביותר- הלפרין ואליהו. לא משנה כמה תקניטו אותם ותורידו מערכם, מדובר בשני שחקני יורוליג לגיטימיים. מכבי רצתה אותם העונה ולא הסתדר.

זה מאמן שלקח את האליפות בעונה שעברה נכון?
איזה מאמן הצליח שם? צביקה, פיני, קטש, אפי, גודס, דרוקר, שמיר,... כולם עברו שם, וכולם עזבו בטעם רע, חלק הצליחו יחסית, הרוב כשלו.
היו להם מאמנים מצויינים כל השנים, וגם העונה יש להם מאמן טוב מאוד.

ולגבי השחקנים - איזה שחקן של מגדל אתה לוקח לפני איזה שחקן של מכבי באותה העמדה (ואני מתכוון לשחקנים שמשחקים)?

אני לוקח בלי לחשוב פעמיים את הלפרין על חשבון אוחיון ואת ברייסי רייט על חשבון ריקי היקמן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 21:00

LIAV10 כתב:שמואל אל תשקר, מכבי לא רצתה את הלפרין ואת אליהו רצו בתנאים מאוד ספציפיים, לא נלחמו עליו יותר מידי (או יותר נכון בכלל)

אז אני מציע שתחזור לכתבות מהקיץ האחרון. הלפרין כבר סיכם במכבי והיה רגל וחצי במועדון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 מאי 2014, 21:00

שמואל1 כתב:1. צריך לעשות הפרדה בין מתאזרחים לצברים. אין מה לעשות. גם אני לא אוהב לעשות את ההבדל אבל יש בזה משהו.
מבחינת צברים, מכבי בעמדת נחיתות מול ירושלים (פניני ויוגב מול הלפרין ואליהו). מבחינת סגל ישראלי כולל מתאזרחים, אין ספק שלמכבי יש את היתרון.
2. אני אוהד מכבי אז מן הסתם אני משקיע יותר זמן ומילים בקבוצה שלי ולא בקבוצות אחרות.
3. כתבתי זאת קודם- יש הבדל בין אגאייר וארקדי שהיה ברור לכולם שהם באים לסיבוב לבין אורי אלון שהוא בעלים רציני שבא באמת כדי לשנות ולעשות משהו.
4. בזה אתה צודק. אבל חשוב לזכר פרט אחד- קבוצה שמכוונת גבוה ורוצה להגיע ליורוליג צריכה להחזיק במתקן ראוי. הפועל ירושלים סימנה V על המטרה הזאת.

1. לא צריך לעשות שום הפרדה. רק גזענים עושים הפרדה, או שונאי מכבי. גם אם עושים את ההפרדה, אין סרט שבנקודת זמן שנכונה לסוף מאי 2014, אני לוקח את הלפרין
לפני אוחיון ואת אליהו לפני פניני.
2. אם אתה אוהד מכבי אז תהיה אוהד מכבי, ואל תספר לנו שמכבי היא סמרטוט רצפה
3. בזמנו אף אחד לא ידע שגאדימק בא לעשות קמפיין בחירות ושאגיאר הוא משוגע. אני מניח שאם היה אפשר, היינו מוצאים פוסטים אחרים לגמרי שלך בנושא, מה גם שלגאידמק
היו קבלות בספורט עם ביתר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 מאי 2014, 21:01

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:שמואל איזה ישראלים מדהימים משחקים בירושלים? ואם הם כאלו מדהימים ורואים בשונה מבעלים אחרים תוצאות בשטח כבר העונה אז התוצאות הם שמינית גמר ביורוקאפ? או שאולי אי הגעה לגמר גביע המדינה זה ההישג הגדול? אולי עוד פעם ההיחנקות הקלאסית של ירושלים במאני טיים? על אילו תוצאות מדובר?

ירושלים נכשלה אך ורק בגלל המאמן. יש להם סגל טוב מאוד שפשוט לא מאומן כמו שצריך. עם בלאט למשל, הם היו מגיעים לגמר היורוקאפ ואני בטוח בזה.
בירושלים משחקים הישראלים הצברים הטובים ביותר- הלפרין ואליהו. לא משנה כמה תקניטו אותם ותורידו מערכם, מדובר בשני שחקני יורוליג לגיטימיים. מכבי רצתה אותם העונה ולא הסתדר.

איזה מאמן הצליח שם? צביקה, פיני, קטש, אפי, גודס, דרוקר, שמיר,... כולם עברו שם, וכולם עזבו בטעם רע, חלק הצליחו יחסית, הרוב כשלו.

ולגבי השחקנים - איזה שחקן של מגדל אתה לוקח לפני איזה שחקן של מכבי באותה העמדה (ואני מתכוון לשחקנים שמשחקים)?

אני לוקח בלי לחשוב פעמיים את הלפרין על חשבון אוחיון ואת ברייסי רייט על חשבון ריקי היקמן.

סביר להניח שאם זה היה קורה, מכבי לא היתה אלופת אירופה היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 21:02

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:

סביר להניח שאם זה היה קורה, מכבי לא היתה אלופת אירופה היום.

לדעתי היא הייתה לוקחת אליפות אירופה ביותר קלות ופחות דפיקות לב, אבל כל אחד והדעה שלו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 21:05

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:1. צריך לעשות הפרדה בין מתאזרחים לצברים. אין מה לעשות. גם אני לא אוהב לעשות את ההבדל אבל יש בזה משהו.
מבחינת צברים, מכבי בעמדת נחיתות מול ירושלים (פניני ויוגב מול הלפרין ואליהו). מבחינת סגל ישראלי כולל מתאזרחים, אין ספק שלמכבי יש את היתרון.
2. אני אוהד מכבי אז מן הסתם אני משקיע יותר זמן ומילים בקבוצה שלי ולא בקבוצות אחרות.
3. כתבתי זאת קודם- יש הבדל בין אגאייר וארקדי שהיה ברור לכולם שהם באים לסיבוב לבין אורי אלון שהוא בעלים רציני שבא באמת כדי לשנות ולעשות משהו.
4. בזה אתה צודק. אבל חשוב לזכר פרט אחד- קבוצה שמכוונת גבוה ורוצה להגיע ליורוליג צריכה להחזיק במתקן ראוי. הפועל ירושלים סימנה V על המטרה הזאת.

1. לא צריך לעשות שום הפרדה. רק גזענים עושים הפרדה, או שונאי מכבי. גם אם עושים את ההפרדה, אין סרט שבנקודת זמן שנכונה לסוף מאי 2014, אני לוקח את הלפרין
3. בזמנו אף אחד לא ידע שגאדימק בא לעשות קמפיין בחירות ושאגיאר הוא משוגע. אני מניח שאם היה אפשר, היינו מוצאים פוסטים אחרים לגמרי שלך בנושא, מה גם שלגאידמק

עניין הצברים מפריע להרבה אוהדי מכבי.
לי אישית זה לא מפריע, אבל אני חושב שהישראלים הטובים ביותר צריכים לשחק במכבי ולא בהפועל ירושלים. הם לא צריכים לבוא אחד על חשבון השני, אלא בנוסף.
גם אני לא הייתי לוקח את אליהו על חשבון פניני, אבל למה על חשבון? בנוסף.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 מאי 2014, 21:14

שמואל1 כתב:
חנו'ש כתב:שמואל, 2 הערות
1. ארקדי לא רץ לנשיאות ( למרות שאולי נתת כאן רעיון לביבי... ;) ) הוא רץ פעם אחת כושלת לראשות עיריית ירושלים.
2. זה מאוד נחמד שהחלטת להפיל הכל על המאמן אבל מוזר שזה לא הפריע לאותו מאמן לקחת לפני שנה "אליפות" עם סגל לא יותר טוב ממה שיש לו במגדל....

1. טעות שלי. כל הדיבורים על הבחירות לנשיאות בתקשורת נכנסו לי לראש כנראה. כמובן שהתכוונתי לראשות עיריית ירושלים.
2. אי אפשר להשוות את כמות הלחץ והציפיות שיש בירושלים לעומת חיפה. עושה רושם שגרינברג לא עמד בסיר הלחץ הירושלמי. גדולה של מאמן זה לעמוד בלחץ, וכאן הוא נכשל בגדול.
צריך פשוט לראות את המשחקים של ירושלים בפלייאוף הזה כדי להבין. גרינברג לקח החלטות הזויות, כמו קיצור הרוטציה. וזה בלי לדבר על ניהול המשחק שבכלל לא קיים.

חשבת על זה שאולי הכישלון של גרינברג בהפועל קשור למה שדיברתי קודם לכן על אופי המועדון?
אולי גם הוא בדיוק כמו השחקנים ובדיוק כמו מאמנים כה רבים לפניו נפל כי הוא חלק מהדבר הזה שקרוי "הפועל מגדל י-ם"??

ולגבי צמד הישראלים הללו.
שכחת מה מאפיין הכי טוב את מכבי של העונה? מה הביא לה את ההישג האדיר השנה? אופי, קשיחות ווינריות!!
איך בדיוק התיאור הנ"ל מתקשר לצמד הלפרין את אליהו?
להזכיר לך מי הביאו למכבי את הגביע? בעיקר שניים - שקוראים להם רייס ובלו, והם במקרה יושבים על אותה העמדה פחות או יותר של הלפרין ואליהו.
מה שאומר שברגעי האמת אם צמד החמד של מגדל היה במכבי, רצוי מאוד שהם לא היו על המגרש (אוי ואבוי לנו אם היינו באותם רגעים עם הלפרין ואליהו במקום רייס ובלו).
אז איך בדיוק הם היו עוזרים לנו יותר העונה??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 28 מאי 2014, 21:18

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

לי אישית זה לא מפריע, אבל אני חושב שהישראלים הטובים ביותר צריכים לשחק במכבי ולא בהפועל ירושלים. הם לא צריכים לבוא אחד על חשבון השני, אלא בנוסף.

יש את בלו. למה צריך את אליהו?

אליהו כשל במכבי,הוא לא לוחם ולא מקריב מעצמו. העונה ראינו את ההבדל בין פייטרים כמו בלו, פניני וסמית' שהתמודדו בצורה מעוררת כבוד מול פאוורים הכי טובים ביבשת,
כשליאור בדר"כ היה מגיע למשחקים האלה עם חיתול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 21:20

חנו'ש כתב:
שמואל1 כתב:
חנו'ש כתב:שמואל, 2 הערות
1. ארקדי לא רץ לנשיאות ( למרות שאולי נתת כאן רעיון לביבי... ;) ) הוא רץ פעם אחת כושלת לראשות עיריית ירושלים.
2. זה מאוד נחמד שהחלטת להפיל הכל על המאמן אבל מוזר שזה לא הפריע לאותו מאמן לקחת לפני שנה "אליפות" עם סגל לא יותר טוב ממה שיש לו במגדל....

1. טעות שלי. כל הדיבורים על הבחירות לנשיאות בתקשורת נכנסו לי לראש כנראה. כמובן שהתכוונתי לראשות עיריית ירושלים.
2. אי אפשר להשוות את כמות הלחץ והציפיות שיש בירושלים לעומת חיפה. עושה רושם שגרינברג לא עמד בסיר הלחץ הירושלמי. גדולה של מאמן זה לעמוד בלחץ, וכאן הוא נכשל בגדול.
צריך פשוט לראות את המשחקים של ירושלים בפלייאוף הזה כדי להבין. גרינברג לקח החלטות הזויות, כמו קיצור הרוטציה. וזה בלי לדבר על ניהול המשחק שבכלל לא קיים.

חשבת על זה שאולי הכישלון של גרינברג בהפועל קשור למה שדיברתי קודם לכן על אופי המועדון?
אולי גם הוא בדיוק כמו השחקנים ובדיוק כמו מאמנים כה רבים לפניו נפל כי הוא חלק מהדבר הזה שקרוי "הפועל מגדל י-ם"??

ולגבי צמד הישראלים הללו.
שכחת מה מאפיין הכי טוב את מכבי של העונה? מה הביא לה את ההישג האדיר השנה? אופי, קשיחות ווינריות!!
איך בדיוק התיאור הנ"ל מתקשר לצמד הלפרין את אליהו?
להזכיר לך מי הביאו למכבי את הגביע? בעיקר שניים - שקוראים להם רייס ובלו, והם במקרה יושבים על אותה העמדה פחות או יותר של הלפרין ואליהו.
מה שאומר שברגעי האמת אם צמד החמד של מגדל היה במכבי, רצוי מאוד שהם לא היו על המגרש (אוי ואבוי לנו אם היינו באותם רגעים עם הלפרין ואליהו במקום רייס ובלו).
אז איך בדיוק הם היו עוזרים לנו יותר העונה??

אם בלאט היה במקום גרינברג, היינו רואים ירושלים אחרת וכל עניין אופי המועדון היה כאין וכאפס.
לגבי הלפרין ואליהו, לא אמרתי שהם צריכים לבוא על חשבון השחקנים המובילים שלנו כמו רייס ובלו. הם שחקנים טובים שיכולים לתרום למכבי ויש להם חשיבות מכרעת בחוק הרוסי.
הלפרין למשל בכיף היה יכול להשתלב במכבי על המשבצת של יוגב וזה לא היה פוגם בזכייה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 21:21

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

יש את בלו. למה צריך את אליהו?

אליהו כשל במכבי,הוא לא לוחם ולא מקריב מעצמו. העונה ראינו את ההבדל בין פייטרים כמו בלו, פניני וסמית' שהתמודדו בצורה מעוררת כבוד מול פאוורים הכי טובים ביבשת,
כשליאור בדר"כ היה מגיע למשחקים האלה עם חיתול.

העונה ספציפית לאליהו היה פחות מקום במכבי, בגלל החזרה של בלו.
אבל לא צריך להסתכל רק על העונה הזאת. מכבי עכשיו מאבדת את הישראלי הכי טוב שלה ואין שום תחליף בשוק כי אליהו חתום על חוזה ארוך טווח.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 28 מאי 2014, 21:33

איזה ישראלי הכי טוב שלה? אתה באמת מאמין שליאור הוא הישראלי הכי טוב כיום???
Maccabikid

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 מאי 2014, 21:38

שמואל, גם בלאט נכשל בעבר במקומות מסוימים (גם במכבי היו לו עונות לא טובות), אז מי אמר שהיה מצליח במגדל? יוני נתן לך רשימה יפה של מאמנים טובים עד מצוינים שלא הצליחו שם (גם פיני נזרק משם כי לא עמד בלחץ?), כך שלדעתי זה לא שייך למאמן.
בסופו של דבר אי אפשר לדעת מה היה קורה אם. מה שהתרחש במציאות היה מורכב מהמון מקרים והתרחשויות שאם היית משנה משהו אחד מהם אולי הכל היה משתנה.
אז למה לנו להלין על מה שקרה השנה? למה לרצות לחשוב שבסיטואציה אחרת היה יותר טוב? (יש יותר טוב מגביע אירופה??)
למה לא פשוט להגיד תודה על מה שיש לנו:
גביע אירופה בייבי!! :dance2
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 מאי 2014, 21:51

Maccabikid כתב:איזה ישראלי הכי טוב שלה? אתה באמת מאמין שליאור הוא הישראלי הכי טוב כיום???

דיברלי על בלו. אליהו הוא הגבוה הישראלי הכי טוב אחריו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 מאי 2014, 21:52

שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:איזה ישראלי הכי טוב שלה? אתה באמת מאמין שליאור הוא הישראלי הכי טוב כיום???

:nonono
טיוס!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Maccabikid » 28 מאי 2014, 21:56

שמואל1 כתב:

נו באמת.. לוקח את טיוס גם בחצי מהיכולת שלו השנה לפני ליאור.
Maccabikid

הודעהעל ידי מקובי » 28 מאי 2014, 22:00

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

באמת?
עשית סקר בין כל אוהדי מכבי?

בימי השושלת היה כאן ישראלי וחצי (בורשטיין ושלף שגם הוא לא שיחק כ"כ הרבה...ספר היה פצוע, הלפרין היה נער פוסטר.. היו 2 מתאזרחים- תומאס ושארפ..) מעניין שאז לא דיברת על זה שאין צברים במכבי.

מכבי ויתרה על יותם וליאור יותר מאשר י-ם לקחה אותם למכבי, שני השחקנים הללו היו כבר עם סיכום (כזה או אחר) במכבי אבל מכבי ויתרה. עקב הנסיבות אני באמת לא חושב שמכבי ימשיכו לוותר כ"כ בקלות על ישראלים בכירים (ועל זה התכוונתי שרשמתי נכסים אסטרטגיים)

לגבי גומא וארקדי- אתה לא רציני, אני זוכר אותך רושם שהנה זה הסוף של מכבי שמגיעים מיליונרים לי-ם..ושהם יוצאים לדרך חדשה...והיכונו לשינוי ביחסי הכוחות... קיצור- בערך מה שאתה רושם היום.
אגב, ארקדי בנה להם אחלה של קבוצה שבשנים אחרות היתה זוכה באליפות לדעתי... הבעיה היתה שמכבי היתה בזמן השושלת הגדולה ככה שלפעמים טיימינג זה הכל בחיים.
מקובי

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 מאי 2014, 22:05

מקובי כתב:אגב, ארקדי בנה להם אחלה של קבוצה שבשנים אחרות היתה זוכה באליפות לדעתי... הבעיה היתה שמכבי היתה בזמן השושלת הגדולה ככה שלפעמים טיימינג זה הכל בחיים.

האמת שארקדי הגיע לי-ם בסוף השושלת ההיא. עונתו הראשונה בהפועל היתה עונתה האחרונה (והפחות מוצלחת) של השושלת - 05'-06'
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 מאי 2014, 22:14

חחחחח הוא לוקח שני שחקנים בקבוצה שזכתה ביורוליג ומחליף סתם ככה בשני שחקני ליגה, לא יאמן.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 28 מאי 2014, 22:32

שמואל,

דרך אגב, מעשית בלו, לאנדסברג וטיוס הם בכלל לא מתאזרחים אלא עולים, כי הם קיבלו את האזרחות בתוקף חוק השבות, בגלל שהם יהודים ולא בגלל איזו קומבינה.

חצי מאזרחי המדינה שלנו לא נולדו בארץ אלא עלו לכאן מסיבות כאלה או אחרות (חלק בגלל הציונות, חלק בגלל הרדיפות בארצם, ואחרים בגלל רמת החיים שגבוהה יותר בארץ מאשר במקום שבאו ממנו). אף אחד לא קורא לאנשים האלה מתאזרחים. גם נשיא מדינת ישראל שמעון פרס (שמעון פֶּרְסְקי) נולד בפולין. גולדה מאיר נולדה בקייב שבאוקראינה. דוד בן גוריון נולד בפולין. לביא אשכול - באוקראינה. מנחם בגין - בבלארוס, כך גם יצחק שמיר (וגם אני :D )... בכדורסל גם ראלף קליין ודיוויד בלאט לא נולדו בארץ. לפי השיטה שלך, כל האנשים האלה הם מתאזרחים.

ועוד משהו. כשאוהדי בית"ר ירושלים אומרים, שהם לא רוצים ערבים בקבוצה שלהם, זה נחשב גזענות. אבל כשאנשים אחרים אומרים, שיהודים שחומי עור הם לא יהודים או לא ישראלים רק בגלל שהם שחומי עור, זה לא גזענות לדעתך? פשוט בושה שאתה בכלל מתעסק בשטויות כאלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 מאי 2014, 22:48

felix_r כתב:שמואל,

דרך אגב, מעשית בלו, לאנדסברג וטיוס הם בכלל לא מתאזרחים אלא עולים, כי הם קיבלו את האזרחות בתוקף חוק השבות, בגלל שהם יהודים ולא בגלל איזו קומבינה.

חצי מאזרחי המדינה שלנו לא נולדו בארץ אלא עלו לכאן מסיבות כאלה או אחרות (חלק בגלל הציונות, חלק בגלל הרדיפות בארצם, ואחרים בגלל רמת החיים שגבוהה יותר בארץ מאשר במקום שבאו ממנו). אף אחד לא קורא לאנשים האלה מתאזרחים. גם נשיא מדינת ישראל שמעון פרס (שמעון פֶּרְסְקי) נולד בפולין. גולדה מאיר נולדה בקייב שבאוקראינה. דוד בן גוריון נולד בפולין. לביא אשכול - באוקראינה. מנחם בגין - בבלארוס, כך גם יצחק שמיר (וגם אני :D )... בכדורסל גם ראלף קליין ודיוויד בלאט לא נולדו בארץ. לפי השיטה שלך, כל האנשים האלה הם מתאזרחים.

ועוד משהו. כשאוהדי בית"ר ירושלים אומרים, שהם לא רוצים ערבים בקבוצה שלהם, זה נחשב גזענות. אבל כשאנשים אחרים אומרים, שיהודים שחומי עור הם לא יהודים או לא ישראלים רק בגלל שהם שחומי עור, זה לא גזענות לדעתך? פשוט בושה שאתה בכלל מתעסק בשטויות כאלה.

העניין הוא שאף אחד מהנ"ל לא בא לארץ כדי להתיישב כאן (בניגוד לברודי ובלאט), בלו רק סופר את הימים עד שיחזור למשפחתו בארה"ב, וגם טיוס ולאנדסברג ככל הנראה יחזרו לשם אחרי הפרישה מכדורסל.
משם נובע ההבדל בתפיסה של אנשים,
הם לא עלו לארץ, הם באו לכאן לתקופה מסוימת ומוגבלת בענייני עבודה.

למרות זאת, אני חושבת שזה לא צריך להיות בעיה לגבי הזהות של מכבי.
כולם שכחו כנראה מה הבסיס המקורי של המועדון הזה עוד כשהוקם לפני קום המדינה.
דווקא לא היה פה עניין של צביון ישראלי, אלא יותר צביון יהודי.
מועדוני מכבי הוקמו בכל העולם יותר כדי לאחד את יהודי התפוצות ולקדם את תרבות הספורט ו"יהדות השרירים"
גם בארץ היתה איזו מטרה של קיבוץ גלויות ורצון לייצג את יהודי כל העולם.
לכן כל יהודי בין אם הוא מתאזרח או ישראלי "צבר" מייצג את מכבי ואת מהותה בצורה נאמנה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים