פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
31 מרץ 2016, 13:42
אני לא מבין למה אנחנו צריכים לבנות סגל בהתחשב במי יילך לירושלים ומי לא.
זה ממש לא מעניין אותי אם השחקן שאנחנו משחררים יילך לשם.
התואר שהם לקחו, לא בא להם בזכות אליהו והלפרין, אלא בגלל שמכבי היתה פח. כשמכבי היתה טובה, אז היא דרסה גם את מגדל עם אותם אליהו והלפרין (שאפילו לא הגיעו לגמר).
מכבי צריכה לבנות קבוצה ליורוליג. כזאת, בהכרח תהיה טובה גם לליגה.
31 מרץ 2016, 14:51
Mitelka כתב:לא יודע איך אפשר לצאת נקי מעניין פניני וזה יפגע כי הוא יפגע מאוד ויצא עלינו רע. אבל ראבק, מה אפשר לעשות - להמשיך לתת לו להסריח את הפרקט?. אני אומר כזה דבר - אם אתה רוצה תפקיד מקצועי (דווקא פניני אינטליגנט שגם מאוד מבין בכדורסל אירופאי) - עוזר שני, סקאוט בצוות הסקאוטים, יו ניים איט, אהלן וסהלן. אם הוא רוצה להמשיך לשחק וזו זכותו - קיצוץ בשכר וה-3 השלישי בהיררכיה - וזה אומר לא מעט משחקים שהוא לא מתלבש בליגה. משהו כמו יבזורי השנה. ואם לא זה ולא זה, שלום ותודה... בניגוד ליוגב (קל ירושלים) פניני לא נראה לי ממש ישמח לשחק שם והאוהדים לא סובלים אותו ככה שאפשר להוציא מזה טוב. כמובן שהוא יכול להעלב וללכת להרצליה או משהו אבל שיהיה לו בכיף.
המשותף לכל השחקנים שיצא עלינו - מיואב ספר ועד ג'יימי ארנולד, שאחרי התואר הראשון בעונה אף אחד לא זוכר אותם. אני זוכר את הכתבה הענקית שעשו עם ארנולד אחרי הגמר גביע הארור ההוא. ואללה, שוב יצאו מהחורים ה"מכבי לא יודעת איך להתנהג עם שחקנים שלה", "משתמשים וזורקים" וידה עדה עדה, אבל מהר מאוד זה נשכח. אז עם פניני זה יכול להיות יותר כואב, אפשר לראות את הכותרת בynet באוגוסט - "נתתי הכל למכבי, לא מאמין שככה התייחסו אליי" , אבל נעבור גם אותו. לדעתי הסיפור איתו יכרע בסטייט אוף מיינד לאן הולכת העונה שלנו. להיות נחמדים ועם חוזי עתק ל"מכביסטים" שכבר לא שווים חמישייה בנהריה, או חותכים בבשר החי ובונים פה קבוצה קבוצה עם כל ההשלכות.
יוגב כמדומני יושב על חוזה של חצי מיליון דולר. אם עם פארמר הגיעו לסיכום והוא וויתר על הרבה כסף, אפשר לעשות את זה גם עם יוגב. מה גם שירושלים הטיפשים ייתנו לו את אותו סכום אם לא יותר רק כדי להגיד שהם העבירו אותו ממכבי וכל זה. ככה שבתכלס הוא לא יפגע כלכלית יותר מדי. שוב, זכותו יהיה לעשות לנו את המוות, אבל לא יודע, אם פארמר לא עשה....
סיל לא ילך. סיל בניגוד לשניהם כן שובר שיוויון בליגה במובן מסויים. כן קורע לך את האשדודיות והנהריות. אי אפשר אפילו להגיד את זה על השניים מלמעלה. הוא צריך להיות בדיוק בתפקיד שהיה אצל בלאט. שחקן משלים, אס מהספסל. בליגה אולי שחקן הרכב. זהו.
רוצ'סטי הולך. ככה שכבר בלי כלום פיניתי לך 3 ישראלים ועוד כנראה גם יבזורי (אין לי מושג מה קורה איתו, אולי ארז ירצה לתת לו הזדמנות. אם וכאשר הוא יאמן). על אחד מהם צריך להביא את דאוסן. השאר כמובן זרים באיכות. זה ישאיר אותנו עם סגל ישראלים - מקל, דאוסן, סיל, שגב, יבזורי (?אם לא הוא אז בלייזר). מספיק טוב לטעמי. צוות מסיע שאמור לעמוד בחוק הרוסי ולתת את הסיוע גם באירופה ל4-5 זרים בכירים.
אני לא מחפש מישה שייקרע לי את האשדודיות. אני מחפש ווינר או לפחות שחקן יציב שייתן לי מספרים במשחקים המכריעים וייתן את התחת ההגנתית. הוא צ'וקר ומחרב. אני מוותר על התענוג.
31 מרץ 2016, 15:00
אני איתך בנושא אבל שוב, החוק הרוסי. אם תוותר עליו בנוסף ליוגי ופניני זה כבר מתחיל להיות בעייתי וחצי פציעה גומרת אותך בליגה... אז אין פה ישראלים שיכולים להיות תותחים בליגה וחזקים גם ברמת היורוליג, אז צריך להתפשר. והוא פשרה כזאת. מי כבר יש פה? ליאור בירושלים. סיל, מקל, דאוסן. כל השאר זה הכל מאותו דבר. בלייזר או פניני או יוגב ברתילומיאו או יו ניים איט.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
01 אפריל 2016, 23:27
מפנימים שזו ההזדמנות האחרונה לשקם את ההגמוניה בישראל.
אני יודע שעבור חלק מהקוראים הליגה בישראל היא מטרד, ולכאורה הרישיון המובטח ביורוליג מאשש זאת, אבל זו טעות קשה לחשוב כך בעיניי.
ראשית, מפני שההגמוניה בליגה הישראלית חשובה לראשי המועדון. וזה מספיק כדי להלחיץ את המערכת במקרה של כישלון. שנית, הפסדים ואובדן תארים בישראל פוגעים בביטחון השחקנים, ומקרינים באופן ישיר על היכולת באירופה.
כדי להחזיר ההגמוניה בישראל, צריך את הישראלים הטובים ביותר. נקודה. חוק רוסי, חוקי הצעירים ועוד שיטת פיינל פור לקינוח, לא מאפשרים אחרת.
הבעיה: ישראלים טובים, שיתאימו גם לרמת יורוליג, אין הרבה. כמעט שאין בכלל. את האילוץ הזה יהיה צורך לשקלל בבחירת הזרים שישלימו את הישראלים, ונגיע לכך בהמשך. אבל את בניית הסגל מתחילים דווקא מישראלים.
ישראלים ברמת סגל יורוליג: מקל (לחמישייה), יוגב (לגיטימי לחמישייה השנייה), פניני (שחקן 11-12 ברוסטר של השנה הבאה, ואעפ״כ לא הייתי משחרר אותו), שגב ויבזורי (שחקני ליגה בעיקרם). לנדסברג - בכוונה לא ממקם אותו, פרטים בהמשך.
עמרי כספי וליאור אליהו לא בלופ. תמונת מצב כפי שהיא לא משהו, יש להודות.
ולכן, את הקיץ הייתי מתחיל בניסיון לצרף לסגל את שני הישראלים האיכותיים ביותר שאינם מנויים לעיל: שון דאוסון ואלכס ת׳יוס. משם צריך להתחיל.
את שון דאוסון אפשר להשיג. זה יעלה. אבל הבעלים במכבי מבינים, אני חושב, שיצטרכו להכניס יד לכיס ועמוק בשנה הבאה (רמז: תשקלו להכניס שותף חיצוני. פייר, תשקלו למכור את הבעלות בכלל. כל עוד המותג שווה ונחשב, אפשר למצוא את גולדהאר של הכדורסל, לדעתי בלי קושי. הבעלות במכבי היום נעשתה גדולה על דור הבעלים המיתולוגי (התבגר ועבר את שיאו) ועל הדור הצעיר (שלא יגיע לעולם לרמת המחויבות של דור ההורים). דאוסון הוא נכס אסטרטגי. בדיבור נכון עם פרי אפשר להשיג אותו. אולי בטרייד שיכלול את לנדסברג (אין לו מקום יחד עם דאוסון, והאחרון עדיף עליו בבירור) ו/או את רוצ׳סטי.
את ת׳יוס צריך בעיקר בגלל החוק הרוסי. אני יודע שלא מתים על הקרקטר שלו. אני חושב שזה קשור לא מעט לתחושת הקיפוח שהוא החזיק איתו בשנים קודמות. גישה מכבדת יותר כלפיו, כולל שכר ראוי לאיכויותיו, יצליחו להביא אותו מאנדולו (השוב) כושלת. אם לא ניתן יהיה להביא אותו, יצטרך לבוא במקומו זר משלים נוסף. דרל מונרו יהיה הבחירה שלי במקרה כזה, וגם על כך בהמשך.
שם נוסף שהייתי שוקל, כחלופה ליבזורי, הוא יותם הלפרין שמסיים חוזה בירושלים. גם אותו לא אוהבים פה. הוא מתבגר, לא בריא, לא גו טו גאי. הכל נכון. אבל הוא שחקן רוטציה מצוין. ואם הלחץ להוביל לא עליו, הוא מפיק לא מעט. ובעיקר: כל פלוס שיביא למכבי, הוא גם מינוס בירושלים. ובמצב הנוכחי, זה שיקול רלבנטי.
אז לו הייתי המנג׳ר של מכבי, הסגל הישראלי שלי היה נראה ככה:
1- מקל, אוחיון, זוסמן (צעיר)
2- זר פרימיום, הלפרין (יבזורי)
3- זר פרימיום, דאוסון, פניני
4- זר פרימיום, זר משלים (הנדריקס), בנדר (הוא ישתפר אקספוננציאלית, אל תמהרו לשלח אותו)
5- זר פרימיום, ת׳יוס (מונרו), שגב
הערה: אני יודע שחלק רואים בהנדריקס 5, במונרו 4, בבנדר 3, בשגב 4, בפניני 4 וכו׳. זה לא כ״כ חשוב בעיניי. החשוב הוא שהתמהיל שלהם יחד הוא טוב, בכפוף לבחירה נכונה של זרי הפרימיום, שישלימו אותם (ואחד את האחר) כיאות.
מי יהיו זרי הפרימיום? יש פה רבים שמבינים טוב כמוני וממני. אלו מי שהייתי מציע להתמקד בהם, בשקלול המחיר המשוער של החוזה שלהם והמאפיינים החשובים הנדרשים מהם:
2- בהינתן המוגבליות של מקל/אוחיון, זו תהיה העמדה החשובה מכל. לא הייתי חוסך מאומה בעמדה זו. מלקולם דילייני הייתה הבחירה הראשונה שלי. לנגפורד סקנד בסט בלבד.
3- אם דווין לא בריא באופן מוחלט (והוא לא), ואם אפשר בהסכמה לסיים את החוזה, זה מה שצריך לעשות. מלכתחילה הייתה טעות לתת חוזה ל3 שנים לשחקן מבוגר, מוערך ככל שיהיה. הבחירה שלי חלף דווין תהיה ג׳ף טיילור, במיוחד בגלל ההגנה החזקה שלו, והחלשה של דאוסון.
4- הדיבור על קווינסי מילר הוא דיבור נכון. טיילור האניקאט הוא אופציה נוספת.
5- אין הרבה מידי סנטימטרים בסגל עד כה, ולמרות שאני לא מעריץ גדול של אנטנות, הייתי בוחר פה בבילאן כבחירה ראשונה, אומיץ׳ וצירבס כבחירות שניות.
מאמן: אדלשטיין. אין ישראלי טוב ממנו. ואם הולכים על מאמן זר, פרסוביץ׳ או טרינקיירי. ללכת על המוחות המקוריים ביותר. הכדורסל של טבק מעליב לצערי.
02 אפריל 2016, 12:18
הנדריקס, טיוס ושגב הם שחקנים בעמדה 5 בלבד. אין להם שום אלמנט התקפי שיכול לאפשר להם לשחק בעמדה 4.
במידה וה-5 שמגיע הוא שחקן שיכול להסתובב גם בחוץ ולא לתקוע את הצבע, אז זה אפשרי עם שגב.
טיוס והנדריקס הם בכל מקרה 5 ורק 5.
ברמה הכללית, להתחיל לבנות את הסגל ולבזבז את הכספים על הישראלים, זאת טעות.
זה לא אומר שהסגל שהצעת הוא לא טוב. הוא פשוט ממוקד בשחקני המשנה ובשחקנים המשלימים.
ארבעת זרי הפרמיום כמו שקראת להם, הם השחקנים המשמעותיים ביותר בסגל, ובהם צריך להשקיע את מירב המאמץ.
הכסף שלוקחים פניני, יבזורי, הלפרין, דאוסן ואחרים צריך ללכת לזרים האלה, והשחקנים המשלימים יכולים בהחלט להיות עוז בלייזר ודומיו.
02 אפריל 2016, 15:12
צריך פשוט להחתים את הזרים הכי טובים שיש.
להחתים 4-5 זרים תותחים, שמשחקים גם התקפה וגם הגנה, וגם מסוגלים להיות בריאים ובעלי איזשהו אפסייד.
ג'סטין המילטון וקווינסי מילר הם רוקיז באירופה. אופציות מעולות. גם וונאמייקר וקוזמינסקאס אחלה. הסנטר של פרנקפורט, ג'ו ווגטמן- אופציה לשחקן מחליף עם אפסייד מטורף.
סוני ווימס הוא אופציה פחות טובה. קית' לנגפורד הוא אופציה פחות טובה.
שון דאוסון חייב לבוא ולהחליף את לנדסברג, רוצ'סטי, שניהם אולי.
בכל מקרה, ברור שצריך להפסיק ללכת על רול פליירס וישראלים בינוניים ולהביא שחקנים מעולים קודם כל ולפני הכל.
אם טרינקיירי עולה על המדף (הוא תחת חוזה לעונה נוספת בבבאמברג), וגם אם לא- הוא צריך להיות השם הראשון שמכבי בודקת. אמריקאי עם שורשים באירופה, מזכיר את בלאט בהרבה מובנים.
02 אפריל 2016, 15:18
החציל האצטקי כתב:צריך פשוט להחתים את הזרים הכי טובים שיש.
להחתים 4-5 זרים תותחים, שמשחקים גם התקפה וגם הגנה, וגם מסוגלים להיות בריאים ובעלי איזשהו אפסייד.
ג'סטין המילטון וקווינסי מילר הם רוקיז באירופה. אופציות מעולות. גם וונאמייקר וקוזמינסקאס אחלה. הסנטר של פרנקפורט, ג'ו ווגטמן- אופציה לשחקן מחליף עם אפסייד מטורף.
בכל מקרה, ברור שצריך להפסיק ללכת על רול פליירס וישראלים בינוניים ולהביא שחקנים מעולים קודם כל ולפני הכל.
אם טרינקיירי עולה על המדף (הוא תחת חוזה לעונה נוספת בבבאמברג), וגם אם לא- הוא צריך להיות השם הראשון שמכבי בודקת. אמריקאי עם שורשים באירופה, מזכיר את בלאט בהרבה מובנים.
אפרופו הדיון עם ליאב על פנר, אולי הדרך הנכונה היא באמת להביא שחקני NBA מדרג נמוך עם סיכויי התאמה טובים לכדורסל
האירופאי...
02 אפריל 2016, 15:21
jol9 כתב:החציל האצטקי כתב:צריך פשוט להחתים את הזרים הכי טובים שיש.
אפרופו הדיון עם ליאב על פנר, אולי הדרך הנכונה היא באמת להביא שחקני NBA מדרג נמוך עם סיכויי התאמה טובים לכדורסל
האירופאי...
זה צריך לבוא עם זיקה לכדורסל האירופי או לפחות הבינלאומי. קווינסי מילר לצורך העניין בנבחרת ארה"ב, כנ"ל טרה תומפקינס, דיון תומפסון.
החבר'ה האלה בד"כ מצליחים להתאקלם בקלות יחסית (הם גם מן הסתם חבר'ה איכותיים שטופחו ע"י מאמנים מצויינים מגיל צעיר).
02 אפריל 2016, 15:44
אני חושב שבשורה התחתונה, מה שחשוב זה שהדברים ייעשו ע"י איש מקצוע, ולא ע"י 10 עסקנים ובעלי אינטרסים.
שמעון, דייויד ורקנאטי, ובטח ובטח שלא הבנים שלהם, לא צריכים לקבל החלטות מקצועיות.
רוצים את ווייצ'יץ'? שיישב וילמד קודם מאנשי מקצוע רציניים איך בונים קבוצה.
קזלאוסקס, טרנקיירי, מאמן אירופאי אחר מהקליבר הזה, או אפילו ארז אדלשטיין, עם מנדט מקצועי בלעדי וכמובן גם סבלנות.
זה הצעד הראשון להחזיר את המועדון למקום הראוי לו.
02 אפריל 2016, 15:56
האמת שחוץ מלחרב את ספליט שכבר הייתה בפרפורי גסיסה, ניקולה לא עשה פאקינג כלום.
עם כל הידע שלו בכדורסל, הוא לא ה-סמכות המקצועית שהייתי רוצה במכבי. צריך אנשים שיודעים לעבוד עם הצלחות מוכחות.
גם טבק אגב, יוצא בית הספר לבינוניות ע"ש פלאזה במלאגה, ממש לא איש שאמור לדרוך במכבי.
02 אפריל 2016, 16:00
אתה יודע מה? עם כל הבינוניות שלו, עדיין הייתי מעדיף שהוא יהיה סמכות מקצועית ויבנה את הקבוצה שתענה על הצרכים
שלו, מאשר המצב הנוכחי.
מכבי של השנתיים האחרונות, פשוט לוקחת תקציב של 20 מליון דולר, וזורקת אותו לזבל.
02 אפריל 2016, 16:32
החציל האצטקי כתב:הסנטר של פרנקפורט, ג'ו ווגטמן- אופציה לשחקן מחליף עם אפסייד מטורף.
גם אני התרשמתי מהפוטנציאל שלו. אבל שמע, דני ואבי מעדיפים את אמבקווה/הנדריקס ב-800-900 אלף דולר ברוטו.
02 אפריל 2016, 19:19
האמת שלפעמים קשה גם לי בתור אוהד שיש לו המון דעות בעניין הזה להחליט מה הקו שצריך ללכת עליו. שנים מכבי היו מחפשים שחקנים "על סף הפריצה" שכביכול עוד רגע פורצים אבל עדיין משחקים מתחת לרדאר כדי להביא אותם. זה עבד טוב, אפילו טוב מאוד עם רייס והיקמן ובמידה מסויימת גם עם אידסון (למרות שכבר די היה מחוזר בסיום העונה שהוא לקח לבד את היורוקאפ..) ועוד שחקנים, אבל גם התרסק עם כל מיני היינסים וכאלה.
ואז, כאילו כדי להגיד יאללה, נלך על הכי טובים שאפשר (במסגרת האפשרי, לא סרחיו או דה קולו..) ושחקנים שהם "מוכחים" - הבאנו את מלך הסלים של היורוליג ופארמר עם כל ההייפ והקדנציה הראשונה. ו...נו, זה לא ממש הולך.
אנחנו תמיד חושבים שאנחנו יודעים הכל אבל נראה לי שגם השנה אנחנו צריכים קצת להבין שלא תמיד אפשר לחזות מה ילד יום. נראה לי שקוצ'ה לבורל זה ה-סיפור של השנה. בואו נהיה אמיתיים רגע, ונחזור לספטמבר. אני שם לכם את מכבי VS לבורל. סגל מול סגל. כמה מכאן אומרים שהסגל של מכבי יותר טוב? לא מעט אני מתערב אתכם. אולי אני גם בינהים.
על ג'יימס דיברנו, אבל גם בורוסיס שהיה על המדף ואפילו הייתה איזה שמועה לגבי התעניינות שלנו בו ולא מעט אנשים היו מרימים אלף גבות אם היה נוחת כאן. אני מספיק אמיתי כדי להגיד שבזמנו לא רציתי אותו. ראיתי בו סוס מת שלא יכול לתרום לקבוצה ששואפת לאן שאנחנו רוצים.
השאלה היא איך בכלל ניגשים לקיץ הזה. על מה שמים את הכסף. איפה מחפשים שחקני מציאות ואיפה לא מתפשרים ומנסים ללכת על הכי טוב. וכן...השאלה היותר גדולה תהיה מי מחליט ואיך. כרגע זה פחות או יותר הדבר הכי חשוב שאפשר.
אבל בהנחה ובאמת תהיה אליפות בק טו בק של ירושלים - הקיץ הזה יהיה החשוב ביותר אולי בעשור האחרון של מכבי.
02 אפריל 2016, 19:23
מועדון כמו מכבי, עם המסורת שלו, ועם הפוטנציאל הכלכלי חסר התקדים שלו, חייב להיות מסוגל להעמיד פה סגל ששווה פיינל פור גם על הנייר.
נכון, כסף לא מבטיח הישגים, אבל סטטיסטית הוא מאוד עוזר.
מה אני רוצה?
1. העלאה משמעותית מאוד של התקציב.
2. הפרדה בין הדרג הניהולי לצוות המקצועי.
02 אפריל 2016, 19:27
Mitelka כתב:השאלה היא איך בכלל ניגשים לקיץ הזה. על מה שמים את הכסף. איפה מחפשים שחקני מציאות ואיפה לא מתפשרים ומנסים ללכת על הכי טוב. וכן...השאלה היותר גדולה תהיה מי מחליט ואיך. כרגע זה פחות או יותר הדבר הכי חשוב שאפשר.
תספר את זה לדני. כל עוד אבי אבן הוא בעל דעה במועדון הזה / אחראי על תחום הסקאוטינג, תדע שאין שום שינוי.
02 אפריל 2016, 20:26
Mitelka כתב:האמת שלפעמים קשה גם לי בתור אוהד שיש לו המון דעות בעניין הזה להחליט מה הקו שצריך ללכת עליו. שנים מכבי היו מחפשים שחקנים "על סף הפריצה" שכביכול עוד רגע פורצים אבל עדיין משחקים מתחת לרדאר כדי להביא אותם. זה עבד טוב, אפילו טוב מאוד עם רייס והיקמן ובמידה מסויימת גם עם אידסון (למרות שכבר די היה מחוזר בסיום העונה שהוא לקח לבד את היורוקאפ..) ועוד שחקנים, אבל גם התרסק עם כל מיני היינסים וכאלה.
ואז, כאילו כדי להגיד יאללה, נלך על הכי טובים שאפשר (במסגרת האפשרי, לא סרחיו או דה קולו..) ושחקנים שהם "מוכחים" - הבאנו את מלך הסלים של היורוליג ופארמר עם כל ההייפ והקדנציה הראשונה. ו...נו, זה לא ממש הולך.
אנחנו תמיד חושבים שאנחנו יודעים הכל אבל נראה לי שגם השנה אנחנו צריכים קצת להבין שלא תמיד אפשר לחזות מה ילד יום. נראה לי שקוצ'ה לבורל זה ה-סיפור של השנה. בואו נהיה אמיתיים רגע, ונחזור לספטמבר. אני שם לכם את מכבי VS לבורל. סגל מול סגל. כמה מכאן אומרים שהסגל של מכבי יותר טוב? לא מעט אני מתערב אתכם. אולי אני גם בינהים.
על ג'יימס דיברנו, אבל גם בורוסיס שהיה על המדף ואפילו הייתה איזה שמועה לגבי התעניינות שלנו בו ולא מעט אנשים היו מרימים אלף גבות אם היה נוחת כאן. אני מספיק אמיתי כדי להגיד שבזמנו לא רציתי אותו. ראיתי בו סוס מת שלא יכול לתרום לקבוצה ששואפת לאן שאנחנו רוצים.
השאלה היא איך בכלל ניגשים לקיץ הזה. על מה שמים את הכסף. איפה מחפשים שחקני מציאות ואיפה לא מתפשרים ומנסים ללכת על הכי טוב. וכן...השאלה היותר גדולה תהיה מי מחליט ואיך. כרגע זה פחות או יותר הדבר הכי חשוב שאפשר.
אבל בהנחה ובאמת תהיה אליפות בק טו בק של ירושלים - הקיץ הזה יהיה החשוב ביותר אולי בעשור האחרון של מכבי.
בסופו של דבר יש אנשי מקצוע.
כשאני עושה design תוכנה לאיזשהו פיצ'ר בעבודה שלי, אני לא הולך לאשתי או לבת שלי ומבקש מהם לעזור לי.
אני עושה את זה לבד, ונעזר באנשי מקצוע שעובדים איתי ובעלי נסיון וידע עדיפים על שלי.
משום מה, במכבי הוחלט שהבנים של הבעלים, יכולים להחליף אנשי מקצוע. למה? כי זה ספורט וכולם מבינים בזה, ולא צריך ללמוד
את זה וכו'. אבל זאת גישה מאוד רעה.
מכבי נפלה במקום שבו נופלים חובבנים, כשנותנים לאנשים לא מתאימים לנהל את הכסף ולהחתים שחקנים.
במכבי יש וילון שמסתיר את כל ההתנהלות הזאת, שנקרא "כולם מחליטים". ברגע שיבינו שאנשי מקצוע
קיימים בדיוק בשביל למקסם את הרווחים ואת ההישגים, אז גם נוכל לחזור לצמרת. כל עוד דני והחברים שלו ינהלו לנו את העסק, זה רק
יילך ויהיה גרוע יותר.
ד"א אף אחד כאן בפורום הוא לא איש מקצוע שהייתי נותן לו לנהל תקציב של 20 מליון דלור בשביל לבנות קבוצה, למרות שכולנו
מבינים כדורסל לא פחות מאדון דני פדרמן.
לנו מותר לדבר ולטעות, אבל להנהלת מכבי אסור לזלזל באוהדים ולתת לאנשים האלה לבנות את הסגלים פעם אחר פעם.
03 אפריל 2016, 09:03
jol9 כתב:Mitelka כתב:האמת שלפעמים קשה גם לי בתור אוהד שיש לו המון דעות בעניין הזה להחליט מה הקו שצריך ללכת עליו. שנים מכבי היו מחפשים שחקנים "על סף הפריצה" שכביכול עוד רגע פורצים אבל עדיין משחקים מתחת לרדאר כדי להביא אותם. זה עבד טוב, אפילו טוב מאוד עם רייס והיקמן ובמידה מסויימת גם עם אידסון (למרות שכבר די היה מחוזר בסיום העונה שהוא לקח לבד את היורוקאפ..) ועוד שחקנים, אבל גם התרסק עם כל מיני היינסים וכאלה.
בסופו של דבר יש אנשי מקצוע.
כשאני עושה design תוכנה לאיזשהו פיצ'ר בעבודה שלי, אני לא הולך לאשתי או לבת שלי ומבקש מהם לעזור לי.
אני עושה את זה לבד, ונעזר באנשי מקצוע שעובדים איתי ובעלי נסיון וידע עדיפים על שלי.
משום מה, במכבי הוחלט שהבנים של הבעלים, יכולים להחליף אנשי מקצוע. למה? כי זה ספורט וכולם מבינים בזה, ולא צריך ללמוד
את זה וכו'. אבל זאת גישה מאוד רעה.
מכבי נפלה במקום שבו נופלים חובבנים, כשנותנים לאנשים לא מתאימים לנהל את הכסף ולהחתים שחקנים.
במכבי יש וילון שמסתיר את כל ההתנהלות הזאת, שנקרא "כולם מחליטים". ברגע שיבינו שאנשי מקצוע
קיימים בדיוק בשביל למקסם את הרווחים ואת ההישגים, אז גם נוכל לחזור לצמרת. כל עוד דני והחברים שלו ינהלו לנו את העסק, זה רק
יילך ויהיה גרוע יותר.
ד"א אף אחד כאן בפורום הוא לא איש מקצוע שהייתי נותן לו לנהל תקציב של 20 מליון דלור בשביל לבנות קבוצה, למרות שכולנו
מבינים כדורסל לא פחות מאדון דני פדרמן.
לנו מותר לדבר ולטעות, אבל להנהלת מכבי אסור לזלזל באוהדים ולתת לאנשים האלה לבנות את הסגלים פעם אחר פעם.
האם דיוויד פדרמן ושמעון מזרחי הם אנשי מקצוע ? כמה שחקנים במהלך ההיסטוריה של מכבי הגיעו אחרי שהם ורק הם ישבו וסגרו איתם? לפעמים על הראש של מאמנים (בלאט..) אבל שזכינו בגביע אירופה אף אחד לא פצה פה. כולנו צבועים. כולנו צבועים בענק. לדעתי השחקן האחרון (וזה אני זוכר מבלאט) שהגיע אחרי שכל המאתיים אנשים הסכימו עליו פה אחד היה ניק קיינר מדלי אחרי אותה עונה בספרד (מלאגה?ולנסיה? לא זוכר כבר) וגם זה לא צלח. אני לא סובל את דני, ושונא את שיטת ההעברת השליטה לבנים סטייל סוריה או צפון קוריאה, אבל להגיד שבמשך שנים ניהלו את מכבי אנשי מקצוע בלבד והיום זה פתאום אנשי הנהלה, זה לא מדוייק בלשון המעטה. להזכירך ולכולם פה, היה פה צוות מקצועי שרצה להפטר מטיוס ורייס וההנהלה לא נתנה לו...
אם זה לא בסדר זה לא בסדר אף פעם. אבל אנחנו פתאום שמים לב לזה לא במילאנו ב2014 אלה באופן לא מפתיע בתבוסות ב2016. אגב, ניקולה וויציץ' מבין מאוד בכדורסל. אבי אבן זה בכל זאת סקאוט שעבר שנים יפות במכבי - שניהם לא בדיוק גורמים לי נחת במושג אנשי מקצוע.
מי אלה אנשי המקצוע שאתה רוצה שיקבעו?
03 אפריל 2016, 12:48
דבר ראשון, זמנים משתנים. לא כל מה שהיה טוב פעם, טוב גם היום. בנוסף לזה, גם אנשים משתנים, וזה כולל מאבקי כוח ואינטרסים וכו'.
דבר שני, אתה קובע פה באופן נחרץ דברים שאני לא לגמרי בטוח שאפשר להיות נחרצים לגביהם.
איזה שחקנים הביאו לבלאט על הראש?
איזה צוות מקצועי רצה להיפטר מטיוס ומרייס?
על סמך מה אתה קובע שהאמירה שבמשך שנים ההחלטות המקצועיות התקבלו לרוב ע"י אנשי מקצוע, זה לא מדויק בלשון המעטה?
דבר שלישי, הטענה היא לא כלפי שחקן כושל כזה או אחר. קיינר מדלי או היינס זה לא הסיפור כאן, וגם הGM הכי טוב בעולם יכול לטעות.
הטענה העיקרית היא שהשיטה השתנתה (ולא נראה לי שיש ספק שהיא השתנתה), וזה לא עובד.
היום בשביל להחתים שחקן, צריך פורום שקובע, שבו המאמן (שהוא איש המקצוע היחיד בפורום) הוא רק עוד גורם.
המאמן יש לו גם אינטרסים ולחצים. למשל, הוא יודע שהוא חי בתוך בלגאן, ושהוא צריך לחטוף את ליטרת הבשר שלו, לפני שכל השאר לוקחים את שלהם, אז הוא מתעקש על
שחקן, או עוזר מאמן או משהו אחר, ומוותר בדברים האחרים.
הנקודה היא שבניית הקבוצה היום, לא נעשית באופן מקצועי. אין שום דבר אחרת להסביר כשלון מתמשך של שנתיים, שנעשו בו טעויות קשות ביותר.
דבר אחרון, ניקולה היה שחקן גדול, אבל הוא מעולם לא אימן קבוצה ברמה המקצועית, ומעולם לא היה GM בקבוצה רצינית עם שאיפות.
לא כל שחקן חכם, ובן אדם אינטיליגנט, יכול להיות מאמן טוב וGM טוב. על אבי אבן בכלל אין מה לדבר. חבר של דני, שנמצא איפה שהוא נמצא רק בגלל הסיבה הזאת.
אני לא רוצה אנשי המקצוע. בוא נתחיל מאיש מקצוע אחד. ציינתי כבר את השמות האפשריים, וכולנו מכירים אותם.
תאר לעצמך שאתה מכניס למערכת את אוברדוביץ' או את פופוביץ'. נראה לך שהוא יישמע לאבי ולדני? נראה לך שהוא ייתן לעשות לו על הראש פרטייה כרואטית במועדון?
אז ברור שלא זה ולא זה לא יגיעו, אבל הייתי רוצה דמות מקצועית דומיננטית, בעלת עמוד שדרה והכרה מצד ההנהלה, לעשות את מה שהוא חושב לנכון לטובת הצלחת המועדון.
03 אפריל 2016, 13:24
צריך גם להגיד שהטענות שלנו כלפי ההנהלה לא התחילו בשנתיים האחרונות. זה סיפור של שנים כבר. חלקנו גם ציין את הבעייתיות שבזכייה ביורוליג לפני שנתיים כשזה עוד היה טרי.
03 אפריל 2016, 22:29
MTA2311 כתב:צריך גם להגיד שהטענות שלנו כלפי ההנהלה לא התחילו בשנתיים האחרונות. זה סיפור של שנים כבר. חלקנו גם ציין את הבעייתיות שבזכייה ביורוליג לפני שנתיים כשזה עוד היה טרי.
מצד אחד הזכייה היא באמת בעייתית , מצד שני גם אם לא היינו זוכים זה לא היה גורם לכך שיבנו פה סגל נוצץ שיזכה בשנים שאחרי זה ביורוליג כך שקשה לוותר על התענוג הזה של הזכייה ההיא...העניין זה רק להבין שהזכייה הזאת היא 70% מזל ולא בגלל כדורסל איכותי