פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: NBA 18/19 V2

07 יוני 2019, 09:30

טרייד מאתמול בלילה בין ברוקלין ואטלנטה:
Brooklyn is trading Allen Crabbe and No. 17 pick in 2019 NBA Draft and protected first in 2020 to Atlanta for Taurean Prince and 2021 second-round pick, league sources tell ESPN
-------------------
Nets 2020 first-round pick to the Hawks is protected 1-14, league source tells ESPN
Atlanta has three picks now (8, 10 and 17) in the top 20 of the 2019 NBA Draft
Atlanta had been motivated to keep No. 8 and use 10 to trade back for a future asset, league sources tell ESPN. Now, Nos. 8, 10, 17, 35, 41 and 44 give the Hawks the flexibility to move up -- perhaps as high as Cleveland's pick at No. 5. Hawks GM Travis Schlenk has options

07 יוני 2019, 12:49

אחדשיודע כתב:טרייד מאתמול בלילה בין ברוקלין ואטלנטה:
Brooklyn is trading Allen Crabbe and No. 17 pick in 2019 NBA Draft and protected first in 2020 to Atlanta for Taurean Prince and 2021 second-round pick, league sources tell ESPN
-------------------
Nets 2020 first-round pick to the Hawks is protected 1-14, league source tells ESPN
Atlanta has three picks now (8, 10 and 17) in the top 20 of the 2019 NBA Draft
Atlanta had been motivated to keep No. 8 and use 10 to trade back for a future asset, league sources tell ESPN. Now, Nos. 8, 10, 17, 35, 41 and 44 give the Hawks the flexibility to move up -- perhaps as high as Cleveland's pick at No. 5. Hawks GM Travis Schlenk has options
וכל זה כנראה במטרה להביא את קיירי בקיץ

08 יוני 2019, 04:37

איזה שחקן קוואי

08 יוני 2019, 06:45

לא יאומן 3-1 לטורונטו בסדרה, מדהים .

Sent from my iPhone using Tapatalk

08 יוני 2019, 12:27

טורונטו דוגמה לאיך קבוצה צריכה להיראות ולהיבנות שיש מגבלת תקציב כמו לרוב הקבוצות.
טורונטו בנתה קבוצה סביב הגנה. ליאונרד, סיאקם, גאסול, איבקה שחקנים שהיו ידועים כשחקני הגנה קשוחים ושחקני אופי קרי רוח.
שחקני הגנה מצויינים שמתפתחים לשחקני התקפה טובים וסגנון משחק קבוצתי זה מבחינתי צורת הכדורסל היפה ביותר.

בהתקפה- משחק פשוט ונכון של מציאת מיס מאצ, חדירה לסל והגעה לזריקה נוחה או מסירה שמגיע דאבל טים, פיק אנד רול, שליטה בקצב, יכולת ביצוע מעולה של דברים פשוטים כמו זריקת עונשין...
אין שחקנים שיכולים לקלוע מקילומטר, אין הרבה בידודים. משחק קבוצתי, פשוט ויעיל.

בהגנה- גארדים קשוחים וגדולים שעוזרים בריבאונד ויחולים לעשות חילופים, סנטרים ופורוורדים שמספקים הרתעה מחסימות, אם יש ספק אין ספק..עבירה גם במחיר של 2 כמעט בטוחות על קרי. תראו כמה זה משתק עבירות אין יכולת לפתח קצב, הקהל גם לא מצליח להיכנס לקצב.
היו המון עבירות של טורונטו שהפרשנים קראו לא חכמות כי הן היו על קרי אבל לדעתי טורונטו הצליחה לשתק את הקצב של גודלן סטייט, להוציא לה את הרוח שנחוצה לה גם בהגנה וגם הוציאה את הקהל מהמשחק באמצעות העבירות והתסכול של קרי.

קבוצות כמו גולדן סטייט ומכבי של שאראס הן אחת לדור. קבוצות שנבנות עם כמות כישרון התקפי עצום (קבוצת כוכבי על) ושבמקרה כמו של גולדן סטייט יכולה לההיפך לקבוצת הגנה לא רעה.

אני מאוד מקווה שמכבי ילמדו מהסדרה ובכלל מהשנה.
מכבי חייבים לבנות קבוצה סביב לפחות 4-5 שחקני הגנה עם אינטיליגנצית משחק.
אני תמיד מזכיר את העונה של פרקינס, אידסון פארגו של משחק לחץ כמודל.

מבחינתי בלאק התחלה טובה.
הפורוורד עדיף שיהיה גדול, אתלטי ומאיים בהגנה עם ידיים טובות
גארד אחד לפחות גדול שיכול לחדור ולשבור הגנה (ולקלוע עונשין)
סמול אתלטי וגדול
פוינט גארד שיכול לחדור ולשבור הגנה אבל גם להגן בעצמו (ושידע לקלוע עונשין).

מכבי מגיעה כבר עם מינוס הגנתי אחד של ווילבקין. שאר השחקנים צריכים להיות פלוס בהגנה.

אני מאמין בספרופולוס והגישה שלו. אני רק מקווה שהוא זה שיבחר.
מהראיון שלו נראה שהוא כרגע לא ממש מתעסק בנושא ויש פור להנהלה בבדיקה...

הרגשה שלי שוויציץ והחברים יגישו את השמות לספרופולוס והוא רק יתן אישור סופי או יבחר מרשימה שמוגשת לפניו.

08 יוני 2019, 13:19

קשה שלא להסכים עם זה שטורונטו בנויה מדהים.
כמה אפשר לקחת מהצורה שבה היא נבנתה למכבי תל אביב?
לא הרבה כנראה.

08 יוני 2019, 13:31

תם הטקס, טורנטו תזכה באליפות היסטורית וסנסציונית.
שני ניצחונות משכנעים מאוד באורקל ארנה.
הפציעה של דוראנט גמרה את הווריורס בסדרה הזאת, אבל עדיין אף אחד לא ציפה לבלואו אווט כזה, כנראה 4-1
אחרי דבר כזה, לדעתי גולדן תתפרק בקיץ.

08 יוני 2019, 13:46

שמואל1 כתב:תם הטקס, טורנטו תזכה באליפות היסטורית וסנסציונית.
שני ניצחונות משכנעים מאוד באורקל ארנה.
הפציעה של דוראנט גמרה את הווריורס בסדרה הזאת, אבל עדיין אף אחד לא ציפה לבלואו אווט כזה, כנראה 4-1
אחרי דבר כזה, לדעתי גולדן תתפרק בקיץ.

ולדעתי קצת הגזמת
קודם כל ההפסד לא כזה מפתיע. דוראנט היה חלק אינטגלי מהקבוצה והם לימדו את עצמם לסמוך עליו גם התקפית וגם הגנתית.
גם בלעדיו שנה הבאה הם יהיו יותר טובים ברגע שהוואקום יסגר. בנוסף הם צריכים רענון אחרי אליפויות וירידה ביכולת של חלק מהמחליפים.

סה"כ הסגל לא ממש שונה מהסגל שהיה באליפויות הראשונות. הם צריכים למצוא מחליפים לבוגאט, ליווינגסטון ודיוויד לי שהיו טובים באליפויות הראשון והם שוב פייבורטים ברורים. אפילו לא צריך שחקן בקליבר של דוראנט. מאמין ששנה הבאה גם שריר החשק יהיה יותר חזק.

לא מפרקים קבוצה כזו (למרות שזה לא הסגנון שאני אוהב)

08 יוני 2019, 14:17

החציל האצטקי כתב:קשה שלא להסכים עם זה שטורונטו בנויה מדהים.
כמה אפשר לקחת מהצורה שבה היא נבנתה למכבי תל אביב?
לא הרבה כנראה.

אפשר ללמוד הרבה.

תראה אפשר גם ללמוד מקבוצה כמו יוסטון.
כוכב אחד אבל הרבה שחקנים קשוחים הגנתית כמו פי גי טאקר עשתה חיים קשים לגולדן סטייט בסגל המלא שלהם והמפוצץ כוכבים.

במקום שינסו לקחת שחקנים כמו מייק גיימס, קוזמינסקאס, נדוביץ...או להשאיר את אובראיינט שחקני התקפה אטרקטיביים עם צד הגנתי בעייתי
שיקחו שחקנים פחות אטרקטיביים התקפיים אבל חכמים וקשוחים. אלו גם שחקנים זולים יותר.

סתם לדוגמה לשים את טורונטו כמודל של שחקנים רעבים , קשוחים והגנתיים:
לפני שלוקחים את כספי שיחשבו טוב מאוד... האם הוא רעב? האם לחזור למכבי זו לא התפשרות עבורו?
האם כספי שאמר בפירוש שהוא רוצה לשחק בעמדה 4 יסכים לשחק 3?
האם בעמדה 4 כספי יכול להביא ערך הגנתי כלשהו שמשלמים לו שכר גבוה? לא עדיף מישהו בסגנון טרנס מוריס, פי גי טאקר סטייל או סיאקם.

האם דילייני יכול לחדור לסל או שהוא יותר הטיפוס שמיירט לשלוש.
לא עדיף מישהו שיותר חודר לסל כמו קייל לאורי...למשל ונמייקר.

פחות קשה למצוא שחקנים בסגנון של טורונטו מבסגנון של גולדן סטייט. כמובן לא באותה איכות אבל שחקנים בסגנון הזה הם זולים יותר.

אנשים בפורום יורדים על קיין ולא סתם גם ספחיה וגם ספרופולוס אוהבים אותו. בפורמט אחר שהוא מחליף של 15 דק' מקס הוא יכול מאוד לתרום.
אגב אנשים מדברים על קיין ורול באותה נשימה ושוכחים שרול הרוויח כמעט פי 2 מקיין השנה.
במחיר של 350,000 דולר כמו שקיין הרוויח השנה שווה לשקול להשאיר אותו (שוב יש לי בעיה אחת איתו קליעות עונשין ולדעתי בדקות מסויימות בתחילת משחק או אמצע משחק פחות קריטי).

בקיצור צריך לקחת את הרוח והסגנון של טורונטו, דטרויט של שנות ה-90 וכו' כמודל.

שחקנים קשוחים מאוד עם אופי אגרסיבי לסגל להם משחק קבוצתי בהתקפה כאשר יש עוד 2 שחקנים שיכולים לתת קצת יותר מבחינת כישרון התקפי באחד על אחד.

08 יוני 2019, 14:39

yellowaura כתב:אפשר ללמוד הרבה.

כוכב אחד אבל הרבה שחקנים קשוחים הגנתית כמו פי גי טאקר עשתה חיים קשים לגולדן סטייט בסגל המלא שלהם והמפוצץ כוכבים.

במקום שינסו לקחת שחקנים כמו מייק גיימס, קוזמינסקאס, נדוביץ...או להשאיר את אובראיינט שחקני התקפה אטרקטיביים עם צד הגנתי בעייתי
שיקחו שחקנים פחות אטרקטיביים התקפיים אבל חכמים וקשוחים. אלו גם שחקנים זולים יותר.

לפני שלוקחים את כספי שיחשבו טוב מאוד... האם הוא רעב? האם לחזור למכבי זו לא התפשרות עבורו?
האם בעמדה 4 כספי יכול להביא ערך הגנתי כלשהו שמשלמים לו שכר גבוה? לא עדיף מישהו בסגנון טרנס מוריס, פי גי טאקר סטייל או סיאקם.

פחות קשה למצוא שחקנים בסגנון של טורונטו מבסגנון של גולדן סטייט. כמובן לא באותה איכות אבל שחקנים בסגנון הזה הם זולים יותר.

אנשים בפורום יורדים על קיין ולא סתם גם ספחיה וגם ספרופולוס אוהבים אותו. בפורמט אחר שהוא מחליף של 15 דק' מקס הוא יכול מאוד לתרום.
אגב אנשים מדברים על קיין ורול באותה נשימה ושוכחים שרול הרוויח כמעט פי 2 מקיין השנה.
במחיר של 350,000 דולר כמו שקיין הרוויח השנה שווה לשקול להשאיר אותו (שוב יש לי בעיה אחת איתו קליעות עונשין ולדעתי בדקות מסויימות בתחילת משחק או אמצע משחק פחות קריטי).

שחקנים קשוחים מאוד עם אופי אגרסיבי לסגל להם משחק קבוצתי בהתקפה כאשר יש עוד 2 שחקנים שיכולים לתת קצת יותר מבחינת כישרון התקפי באחד על אחד.

אני מבין את הרוח הכללית אבל הקטע המודגש הוא הבעייתי.
קשה מאוד למצוא שחקנים כמו אלה שמשחקים בטורונטו השנה.

קוואי לנארד זה שחקן הtwo-way הכי טוב בליגה, והוא מוסיף לזה את האופי השקט והרצחני שנותן לאחרים סביבו המון מקום לבוא לידי ביטוי.
מארק גאסול זה חייה נדירה שאין כמותה. הטרייד עליו הייתה הברקה ענקית. הגנה, התקפה, סייז, מוח וסקיל בטונות.

סיאקם זה שחקן שהראפטורס פיתחו בג׳י ליג לפני שנתיים. בשנה שעברה לא היה מסוגל לקנות סל.
השנה הוא מפלצת, כי האמינו בו, מצאו לו נישה, והוא עבד קשה מאוד כדי להשתפר.

לאורי שחקן קשוח ופיזי שמתחבר לקבוצה הזאת בצורה מושלמת, אבל לא הוא חתום על ההישגים של הראפטורס.
מצד שני, הוא העוגן של הקבוצה הזאת ואולי הרוח שמחברת את הכל.

דני גרין, סרג׳ איבקה ופרד ואן-וליט רול פליירס מעולים. לשניים הראשונים יש סט יכולות מוגבל אבל הם מביאים ארגזים של ניסיון ואת ה3&D.
ואן וליט שיחק עם סיאקם באותה קבוצת ג׳י ליג. לא נבחר בדראפט. אבל הביא הישגים קבוצתיים יפים בקולג׳, קולע טוב, ומשחק עם בטחון של וטרן.

הMVP של טורונטו זה הGM. בן אדם עם חזון וביצים של שור שהימר על השנה הזאת ושיחק אותה בענק.
אי אפשר להזכיר את השם שלו ושל ניקולה וויצ׳יץ׳ באותו משפט.

כן, אפשר לדבר על ״שחקנים קשוחים וקבוצתיים ואגרסיביים״ אבל זה לא מה שמביא את טורונטו למרחק משחק אחד מאליפות.
יש פה ניהול מחושב, מתוכנן, אמיץ ומדוייק. מופת.

08 יוני 2019, 15:03

החציל האצטקי כתב:
yellowaura כתב:אפשר ללמוד הרבה.

אני מבין את הרוח הכללית אבל הקטע המודגש הוא הבעייתי.
קשה מאוד למצוא שחקנים כמו אלה שמשחקים בטורונטו השנה.

קוואי לנארד זה שחקן הtwo-way הכי טוב בליגה, והוא מוסיף לזה את האופי השקט והרצחני שנותן לאחרים סביבו המון מקום לבוא לידי ביטוי.
מארק גאסול זה חייה נדירה שאין כמותה. הטרייד עליו הייתה הברקה ענקית. הגנה, התקפה, סייז, מוח וסקיל בטונות.

סיאקם זה שחקן שהראפטורס פיתחו בג׳י ליג לפני שנתיים. בשנה שעברה לא היה מסוגל לקנות סל.
השנה הוא מפלצת, כי האמינו בו, מצאו לו נישה, והוא עבד קשה מאוד כדי להשתפר.

לאורי שחקן קשוח ופיזי שמתחבר לקבוצה הזאת בצורה מושלמת, אבל לא הוא חתום על ההישגים של הראפטורס.
מצד שני, הוא העוגן של הקבוצה הזאת ואולי הרוח שמחברת את הכל.

דני גרין, סרג׳ איבקה ופרד ואן-וליט רול פליירס מעולים. לשניים הראשונים יש סט יכולות מוגבל אבל הם מביאים ארגזים של ניסיון ואת ה3&D.
ואן וליט שיחק עם סיאקם באותה קבוצת ג׳י ליג. לא נבחר בדראפט. אבל הביא הישגים קבוצתיים יפים בקולג׳, קולע טוב, ומשחק עם בטחון של וטרן.

הMVP של טורונטו זה הGM. בן אדם עם חזון וביצים של שור שהימר על השנה הזאת ושיחק אותה בענק.
אי אפשר להזכיר את השם שלו ושל ניקולה וויצ׳יץ׳ באותו משפט.

כן, אפשר לדבר על ״שחקנים קשוחים וקבוצתיים ואגרסיביים״ אבל זה לא מה שמביא את טורונטו למרחק משחק אחד מאליפות.
יש פה ניהול מחושב, מתוכנן, אמיץ ומדוייק. מופת.

ברור שה MVP הוא ה GM. אני אומר שמכבי צריכה לחשוב בדרך החשיבה שלו מעל לכל.
חוץ מלנארד שהוא באמת חיה נדירה והשחקן שאני הכי אוהב בנ.ב.א כל השאר זו החלטה שיצאה נבונה לדעתי גם בגלל שטורונטו לא מקום אטרקטיבי לכוכבים.
1. יש כאן מחשבה על המשכיות (לאורי למשל התפתח ולמד המון. הוא לא הפוינט גארד הכי אינטליגנטי אבל פיתחו אותו והתאימו אותו לתפקיד)
2. להביא את גאסול ואיבקה לעמדת הסנטר זו לא הברקה. לדעתי זו אמירה שמביאים שחקנים שידועים בעיקר כשחקני הגנה בעלות הגיונית
3. סיאקם- בדיוק הכוונה שלי. קחו שחקן הגנה זול ותפתחו אותו! זה המהות של טורונטו.
4. ואן ליט זו באמת הברקה וסקאוטינג טוב מאוד.

אתה בעיקר מאוד בקיא ועושה סקאוטינג.

אבל אתה רואה בעצמך שמגיע הזמן לבנות קבוצה "וירטואלית" תראה שרוב האנשים בפורום עושים קבוצה מהשמות הידועים ביורוליג בלי להכניס אפילו איזה "סיאקם" אחד מליגת הפיתוח או "ואן ליט" משום מקום.

שאני מעז לציין שמות כמו בריימו או בראון כמחליפים אנשים מציינים לי שבניתי קבוצת יורופקאפ.

מכבי לא צריכה לחשוב על פרסום ושמות גדולים. הם צריכים לחשוב מה אפקטיבית יוביל להצלחות בדיוק כמו טורנטו.
אגב אותה המלצה הייתי מעביר גם לניו יורק, קליפרס, לייקרס...הבעיה שלהם שמדובר בשמות שכל שחקן היה רוצה להגיע לשם ומאוד מפתע לבנות קבוצת כוכבים ולאו דווקא קבוצה שמתאימה שמשלבת רעב, צניעות, אופי, קשיחות, אינטליגנציה ורק 2 כוכבי על.

08 יוני 2019, 15:27

אנשי המקצוע במכבי חיפשו סיאקם ומצאו את קלויארו.
חיפשו ואן-וליט ומצאו את קנדריק ריי.
אתה מדבר פה על חבר׳ה שפשוט לא מבינים איך לבנות קבוצה מנצחת ומראים את זה ביציבות ועקביות של שנים.

לא צריך ללכת עד קנדה כדי להבין את זה.
ברור שיש המון מה ללמוד ממה שהראפטורס עשו השנה. אבל אלה שיעורים למתקדמים.
מכבי עדיין לא עלו לכיתה ב׳.

08 יוני 2019, 15:41

החציל האצטקי כתב:אנשי המקצוע במכבי חיפשו סיאקם ומצאו את קלויארו.
אתה מדבר פה על חבר׳ה שפשוט לא מבינים איך לבנות קבוצה מנצחת ומראים את זה ביציבות ועקביות של שנים.

:laugh2

חציל אני חושב שבכיף יכולת להיות סקאוט מקצועי.
אני קצת מתבאס שאתה לא משייך את הסקאוטינג שלך לדעה של מי הכי מתאים להיות במכבי כבר השנה מכל הבחינות (תקציבית, מקצועית, עמדות וכו')

אם היית ה GM של מכבי והיה לך תקציב כמו שיש היום למכבי איזה סגל שחקנים היית מביא, איפה היית מהמר?

הייתי שמח לראות קבוצה שלך של 12 שחקנים בתקציב שלדעתך תואם פחות או יותר את התקציב של היום.

08 יוני 2019, 15:48

yellowaura כתב:

אני קצת מתבאס שאתה לא משייך את הסקאוטינג שלך לדעה של מי הכי מתאים להיות במכבי כבר השנה מכל הבחינות (תקציבית, מקצועית, עמדות וכו')

אם היית ה GM של מכבי והיה לך תקציב כמו שיש היום למכבי איזה סגל שחקנים היית מביא, איפה היית מהמר?

הייתי שמח לראות קבוצה שלך של 12 שחקנים בתקציב שלדעתך תואם פחות או יותר את התקציב של היום.

תודה.
האמת שהצעתי את השירותים שלי לניקולה בהתנדבות. הוא לא רצה. :-??

נדבר על זה באשכולות המתאימים בכיף.
לא בNBA.

08 יוני 2019, 15:52

הלוואי וימצאו עוד קלויארו. לא משנה כמה תזלזל בו, מבחינת Price-Performance ומה שהוא מביא לשולחן הוא בדיוק מה שהיה צריך בספסל. המפגרים פשוט לא הביאו שחקן לחמישיה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

08 יוני 2019, 16:08

Rampel כתב:

הלוואי וימצאו עוד קלויארו. לא משנה כמה תזלזל בו, מבחינת Price-Performance ומה שהוא מביא לשולחן הוא בדיוק מה שהיה צריך בספסל. המפגרים פשוט לא הביאו שחקן לחמישיה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

מסכים לגבי קלויארו.
באותה נשימה גם לגבי חלק נוסף מהספסל שלדעתי סבל מהעובדה שנאלצו לשחק בחמישייה והציפיות מהם נופחו.

08 יוני 2019, 16:28

החציל האצטקי כתב:
yellowaura כתב:

תודה.
האמת שהצעתי את השירותים שלי לניקולה בהתנדבות. הוא לא רצה. :-??

נדבר על זה באשכולות המתאימים בכיף.
לא בNBA.

וולקם...תרשום בתרד של מחשבות לעונה הבאה...
ואל תקח את זה אישי וויציץ חושש שתקח לו את המקום.

08 יוני 2019, 16:33

שמואל, לפני שבוע אמרת שהסדרה גמורה אבל לכיוון השני... מה עם קצת לקחים?

לגבי טורונטו.. כיף לראות אותם מעלים את הרמה. אחלה קבוצה. ידעו לוותר על כוכב שלא הביא אותם לשום דבר עבור כוכב
עצום שמביא אותם משחק אחד מהאליפות.
הביאו את מארק גאסול, ואלה בדיוק המרכיבים ההכרחיים של קבוצות גדולות (כמו למשל איגודאלה בווריורס).

עכשיו אני מקווה לניצחון ביתי של ג"ס.

08 יוני 2019, 18:03

jol9 כתב:שמואל, לפני שבוע אמרת שהסדרה גמורה אבל לכיוון השני... מה עם קצת לקחים?

לגבי טורונטו.. כיף לראות אותם מעלים את הרמה. אחלה קבוצה. ידעו לוותר על כוכב שלא הביא אותם לשום דבר עבור כוכב
הביאו את מארק גאסול, ואלה בדיוק המרכיבים ההכרחיים של קבוצות גדולות (כמו למשל איגודאלה בווריורס).

רק קבוצה אחת בהיסטוריה חזרה מ- 3:1 בסדרת גמר. זו הייתה קליבלנד לפני 3 שנים, נגד... גולדן סטייט.

08 יוני 2019, 18:04

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:שמואל, לפני שבוע אמרת שהסדרה גמורה אבל לכיוון השני... מה עם קצת לקחים?

רק קבוצה אחת בהיסטוריה חזרה מ- 3:1 בסדרת גמר. זו הייתה קליבלנד לפני 3 שנים, נגד... גולדן סטייט.

רק לברון מסוגל
נושא נעול