פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: טורניר דיאמנטידיס: מכבי נגד פנאתינייקוס - שישי 21:00, ספ

16 ספטמבר 2016, 23:19

שחף1 כתב:
felix_r כתב:
שחף1 כתב:
felix_r כתב:
arel123 כתב:תחשבו איך היה נראה המשחק של מכבי עם ווימס היה מגיע טוב ושם את ה8-13 נק' שלו
ועם גאודלוק שהיה גם שם את ה8-13 נקודות שלו
וגם לנדסברג ואלכסנדר היו מוסיפים הרבה
מכבי נראית בסדר בסה"כ יש הרבה בעיות בהגנה אבל אני בטוח שעד תחילת העונה הכל יסתדר
אני מאמין שאם גאודלוק ישחק מחר ואם מכבי ילמדו לקחים מהיום, נראה ניצחון

זה נכון.
ווימס לא בכושר.
גאודלוק (וגם לאנדסברג) לא שיחקו בעמדה 2.
חסרונו של אלכסנדר אילץ את מכבי לשחק חלק מן הזמן עם שגב ב 4.

כמובן, כשהיום לשלוש יהיה גדול יותר עם גאודלוק/לאנדסברג יהיה קל יותר להכנס לסל וגם לשחק על גבוהים בצבע.

עדיין לא פותר את הבעיה של מי אמור לשמור בסגל הזה.

אני לא חושב שיש לנו העונה בסגל מישהו שהוא חור חדמשמעי בהגנה (כמו רוצ'סטי)

לא ענית על השאלה שלי. אין מי שחוסם בצבע. אין סטופרים כל כך בהגנה. יש המון כישרון התקפי

מה זה מי ישמור? כולם! מה זה כדורגל שיש בלמים ומגנים ששומרים וחלוצים שמשחקים בהתקפה?
כולם ישמרו. צירבס, אייברסון ואלכסנדר יודעים לחסום לא רע.

16 ספטמבר 2016, 23:20

roy1000 כתב:הסקור במשחק הזה ממש לא מעניין וברור שעם גאודלוק ההתקפה של מכבי תהיה טובה הרבה.

מבחינתי יש שתי נורות אדומות מאוד גדולות מהמשחק הזה -

1. מכבי נראית לגמרי כמו שכונה בשני צידי המגרש בעוד קבוצות אחרות שהתחילו להתאמן באותו הזמן בערך נראות הרבה יותר מאומנות ומסודרות. זו נורה אדומה מאוד גדולה לגבי ארז והיכולת שלו להתמודד עם הסגל שבנו לו.

2. עמדה 1 היא קטסטרופה מהלכת. למקל אין שום דבר למכור אפילו ברמות היורוליג הנמוכות. לא במקרה העיפו אותו מהכוכב בעונה שעברה. אוחיון יכול להיות רכז מחליף סביר, אבל לא אמור להיות יותר מזה. אם היו עושים שינוי, הייתי רוצה לראות את השינוי בעמדה 1, הרבה לפני עמדה 4.

לגבי 1 אני חושב שיש סגלים שלוקח להם יותר זמן להתחבר. זה גם בסה"כ המשחק השני של הקבוצה.
יש לארז עוד חודש בשביל לחבר את העניינים. עד אז כל המשחקים הם חסרי חשיבות מקצועית.

לגבי 2 אני מסכים לגמרי. מקל עוד יכול להפתיע, אבל זה בהחלט תסריט סופר אופטימי.

16 ספטמבר 2016, 23:21

שחף1 כתב:לא ענית על השאלה שלי. אין מי שחוסם בצבע. אין סטופרים כל כך בהגנה. יש המון כישרון התקפי

הגנה בכדורסל מודרני זה לא שחקן כזה או אחר, זה רוטציות. אתה לא חייב שחקן שיחסום. אתה צריך שחקנים עם מודעות שיעשו רוטציות כמו שצריך. זה מה שאין לך.

16 ספטמבר 2016, 23:24

roy1000 כתב:
שחף1 כתב:לא ענית על השאלה שלי. אין מי שחוסם בצבע. אין סטופרים כל כך בהגנה. יש המון כישרון התקפי

הגנה בכדורסל מודרני זה לא שחקן כזה או אחר, זה רוטציות. אתה לא חייב שחקן שיחסום. אתה צריך שחקנים עם מודעות שיעשו רוטציות כמו שצריך. זה מה שאין לך.

עצם העובדה שאוחיון הוא עדיין השומר הכי טוב בסגל, אומרת שכמעט ולא היה דגש על שחקנים עם איכויות
בצד הזה של המגרש.

16 ספטמבר 2016, 23:27

jol9 כתב:לגבי 1 אני חושב שיש סגלים שלוקח להם יותר זמן להתחבר. זה גם בסה"כ המשחק השני של הקבוצה.
יש לארז עוד חודש בשביל לחבר את העניינים. עד אז כל המשחקים הם חסרי חשיבות מקצועית.

לגבי 2 אני מסכים לגמרי. מקל עוד יכול להפתיע, אבל זה בהחלט תסריט סופר אופטימי.

אני הכי התאכזבתי מזה שמכבי נראית לחלוטין לא מאומנת בשלב הזה. הכושר האישי של השחקנים והסקור הם די חסרי חשיבות. ווימס היה חלש, אבל הוא נראה טוב פיזית ואין לי ספק שהוא ישתפר. מצד שני, פניני היה מצויין, אבל אני לא ממש בונה עליו ליורוליג.

אם אחרי שלושה שבועות של אימונים הקבוצה נראית כמו כלום בעוד קבוצות אחרות נראות הרבה יותר טוב, זה מדאיג. יש עוד מספיק זמן לשפר, אבל בת'כלס לא נראה שארז עשה שום דבר עד עכשיו. מכבי נראית כמו קבוצה שהתחילה להתאמן היום.

16 ספטמבר 2016, 23:28

מכבי לא צריכה להיראות ככה באף משחק, אף פעם.

לא תראו את צסקא או בארסה מתפרקות ככה פתאום.

16 ספטמבר 2016, 23:28

אגב אנשים פה דיברו על סילי כעל שומר מצויין. אז דיברו. אמרו גם על מילסאפ שהוא שומר פנטסטי. אז אמרו. לא נפלתי מסילי משני צידי המגרש. דווקא מאוד התרשמתי ממשחק ההגנה של מייק ג'יימס. לחץ חזק על היריב, חטיפות, אחלה שחקן.

16 ספטמבר 2016, 23:29

הרשמים שלי:
- ווימס הוא לא שחקן האחד על אחד שחלקכם תופסים ממנו. יותר שחקן שחי משטף המשחק. הוא לא שחקן לבידודים ולא מוביל כדור ענק. כשהוא יקבור את הזריקות האלה במעבר מחצי מרחק ויסיים מתפרצות הוא יהיה נהדר, אבל הרבה יותר דומה לדווין סמית' מאשר לג'רמי פארגו (ברמת היכולת האישית).
- ויקטור ראד מביא ורסטיליות התקפית יפה מאוד, ודווקא כן מהווה שחקן אחד על אחד אפקטיבי. היה סוג של נון פאקטור בהגנה, אבל אני חושב שמוקדם לשפוט פה. לפחות ארוך ואתלטי כדי לנוע בהגנה, בשונה מדווין שפשוט היה מחפיר היום.
- עם אנדרו גאודלוק ניראה אחרת לגמרי. הבן אדם אמור לייצב את כל עניין הקליעה מבחוץ ושווה 16-20 נקודות לערב בכל קבוצה באירופה. בהגנה הוא לא ישפר כלום אבל ההתקפה תיראה אחרת לחלוטין.
- היעדר קליעה זה משהו שאי אפשר לחיות איתו היום באירופה. אתה חייב 4 קלעים טובים על המגרש לפחות ולמכבי אין אף סטרץ' 5 ושני הרכזים שלה לא מסוגלים להרים פול אפ ג'אמפ שוט.
- עמדה 5 נראתה בסדר גמור התקפית. בהגנה זה לא זה (ולא היה אמור להיות...), והחסרון של פורוורד מובילי וארוך כמו מילר זועק לשמיים. לאף אחד מהם אין קליעה מחצי מרחק או מהקו, וכשממול בורוסיס/סינגלטון וגיסט שמשכו אותם החוצה המגבלות בהגנה צעקו לשמיים.

יש דרכים לשפר את ההגנה הקבוצתית, וההתקפה תיראה הרבה יותר טוב עם 4 איומים אפקטיביים כמו גאודלוק-ווימס-ראד-צירבס בכושר.
משחק לא טוב, אבל בסך הכל משחק אימון בלי הסקורר המרכזי של הקבוצה.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 16 ספטמבר 2016, 23:32, נערך פעם אחת בסך הכל.

16 ספטמבר 2016, 23:31

er79 כתב:אגב אנשים פה דיברו על סילי כעל שומר מצויין. אז דיברו. אמרו גם על מילסאפ שהוא שומר פנטסטי. אז אמרו. לא נפלתי מסילי משני צידי המגרש. דווקא מאוד התרשמתי ממשחק ההגנה של מייק ג'יימס. לחץ חזק על היריב, חטיפות, אחלה שחקן.

הוא שומר בינוני לחלוטין. בשום מקום בקריירה שלו הוא לא הוגדר כשומר מצויין. הדבר הכי טוב שסילי עושה זה לקלוע שלשות חופשיות.
אבל בינתיים הוא לא נראה כמו זר שמתאים למכבי. העוה עוד ארוכה ואני מנחש שהוא יזכה לצ'אנסים.

16 ספטמבר 2016, 23:33

MTA2311 כתב:מכבי לא צריכה להיראות ככה באף משחק, אף פעם.

נראינו ככה גם עם דייויד בלאט ולפעמים מול יריבות הרבה יותר גרועות. להרגע. קבוצה חדשה.

16 ספטמבר 2016, 23:34

roy1000 כתב:
er79 כתב:אגב אנשים פה דיברו על סילי כעל שומר מצויין. אז דיברו. אמרו גם על מילסאפ שהוא שומר פנטסטי. אז אמרו. לא נפלתי מסילי משני צידי המגרש. דווקא מאוד התרשמתי ממשחק ההגנה של מייק ג'יימס. לחץ חזק על היריב, חטיפות, אחלה שחקן.

הוא שומר בינוני לחלוטין. בשום מקום בקריירה שלו הוא לא הוגדר כשומר מצויין. הדבר הכי טוב שסילי עושה זה לקלוע שלשות חופשיות.
אבל בינתיים הוא לא נראה כמו זר שמתאים למכבי. העוה עוד ארוכה ואני מנחש שהוא יזכה לצ'אנסים.

אני לא מכיר אותו. התייחסתי לדעות שהושמעו פה על ידי אנשים שאמרו שהוא אחלה של שומר. היו שמות הרבה יותר טובים שניתן היה להביא לעמדת הגארד המחליף. חבל.

16 ספטמבר 2016, 23:35

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:מכבי לא צריכה להיראות ככה באף משחק, אף פעם.

נראינו ככה גם עם דייויד בלאט ולפעמים מול יריבות הרבה יותר גרועות. להרגע. קבוצה חדשה.

אני לא חושב שאף פעם ראיתי את מכבי שכונה ברמה הזו. גם לא בימי אפי. זה לא הסקור. זו צורת המשחק.

16 ספטמבר 2016, 23:35

er79 כתב:
roy1000 כתב:

אני לא מכיר אותו. התייחסתי לדעות שהושמעו פה על ידי אנשים שאמרו שהוא אחלה של שומר. היו שמות הרבה יותר טובים שניתן היה להביא לעמדת הגארד המחליף. חבל.

אותן דעות שהושמעו פה אמרו שראד הוא 4 ושלאייברסון יש סייז שיבוא לידי ביטוי בהגנה.

בואו נתחיל לקחת דברים בעירבון מוגבל.

16 ספטמבר 2016, 23:41

צריך שחקן הגנה ברמה גבוהה מאוד לעמדות 4-5. אני הייתי מביא מחר בבוקר את סטפן לאזמה. זה שחקן שיכול לעזור מאוד בהגנה של מכבי.

16 ספטמבר 2016, 23:43

אני חושב שאתם קצת מגזימים.
סה"כ ראינו דברים נחמדים מאוד מצירבס, ראד וגם מאייברסון.

המגבלות שלהם זה לא משהו חדש. ידענו על הכל. ברור שגם ידענו על מקל, דווין...

כשסוני ווימס יהיה 0 מ12 מהשדה ויתן 8 איבודים, וכשנשחק בלי גאודלוק- אנחנו נפסיד, ונראה חרבנה.

חבל לנתח לעומק את השיטה ורמת האימון כששני הצירים המרכזיים שהקבוצה בנויה עליהם היו אאוט לגמרי היום, אם על המגרש או הספסל.

16 ספטמבר 2016, 23:44

שמואל1 כתב:נקודות האור-
מאיק צירבס- סנטר יורוליג פשוט מצויין. יעיל מאוד בצבע, רץ את המגרש, מרביץ בהגנה.
ויקטור ראד- כישרון התקפי מעניין מאוד. יכול לעשות הרבה דברים, אבל יצטרכו למצוא לו פתרונות בהגנה.
גיא פניני- נכנס טוב לעונה הזאת. גם נגד אא"ק הוא היה טוב לפי ה PBP.

נקודות החושך-
דווין סמית'- נראה כמו הצל של עצמו.
סוני ווימס- כנראה עניין של חלודה
קולטון אייברסון- נגר מדופלם סטייל יניב גרין. שום ערך מוסף.
ארז אדלשטיין- כמעט חודש של אימונים והקבוצה לא מתפקדת בשני צידי המגרש. קצת מטריד.
גל מקל- משחק חלש להחריד. חייב להשתפר בהמשך.

כל הסקת המסקנות האישית הזאת, אחרי פאקינג משחק אימון שני (ובוודאי כשמדובר בקבוצה חדשה), לא שווה הרבה. לחיוב או לשלילה. כשפנאתינייקוס בוחרת לעלות במאצ'-אפ מול צירבס את סינגלטון, אתה יודע שאין הרבה מה לקחת מזה. את זה שצירבס יודע להתמודד יפה בהתקפה מול סנטרים/פורוורדים מחליפים ברמה הגבוהה של היורוליג, כולנו ידענו והכרנו גם לפני שחתם למכבי. בתור סנטר ראשון, הוא ייבחן בדקות משמעותיות מול שחקנים מהשורה הראשונה באירופה.

זה ששחקן X מתאים יותר או פחות לשאר החלקים בפאזל זה כבר עניין אחר, וגם פה מוקדם לשפוט בנחרצות עיניי. צריך לתת את הצ'אנס לארז, גם אם הסימנים לא מעודדים את רובנו.

16 ספטמבר 2016, 23:48

החציל האצטקי כתב:אני חושב שאתם קצת מגזימים.

כשסוני ווימס יהיה 0 מ12 מהשדה ויתן 8 איבודים, וכשנשחק בלי גאודלוק- אנחנו נפסיד, ונראה חרבנה.

חבל לנתח לעומק את השיטה ורמת האימון כששני הצירים המרכזיים שהקבוצה בנויה עליהם היו אאוט לגמרי היום, אם על המגרש או הספסל.

התקפית אני ממש לא מודאג בקבוצה הזאת הבעיה שאין אף שחקן שחושב קודם כל הגנה. שחקן כמו באסטון או הנפלד או לאזמה.אי אפשר להצליח בלי שיהיה לפחות שחקן אחד בעמדות 4-5 שהוא חיה הגנתית.

16 ספטמבר 2016, 23:50

WendelA כתב:
החציל האצטקי כתב:אני חושב שאתם קצת מגזימים.

התקפית אני ממש לא מודאג בקבוצה הזאת הבעיה שאין אף שחקן שחושב קודם כל הגנה. שחקן כמו באסטון או הנפלד או לאזמה.אי אפשר להצליח בלי שיהיה לפחות שחקן אחד בעמדות 4-5 שהוא חיה הגנתית.

מסכים איתך, אבל אפשר להתחיל מלשחק את המשחק בו נקלע יותר מהיריבה. ואת זה לא נצליח לעשות עם אוחיון-מקל-סמית'-שגב-אייברסון, מן הסתם.

16 ספטמבר 2016, 23:51

החציל האצטקי כתב:חבל לנתח לעומק את השיטה ורמת האימון כששני הצירים המרכזיים שהקבוצה בנויה עליהם היו אאוט לגמרי היום, אם על המגרש או הספסל.

אני לא מבין למה אתה קושר בין העדרות של שחקן כזה או אחר לבין רמת האימון? שחקנים אמורים לדעת מה הם עושים על המגרש בלי קשר להרכב הספציפי. למה את חושב שעם גאודלוק פתאום מכבי תהפוך לקבוצה מאומנת?

אני מקבל את הטיעון שעדיין מוקדם ושיש עוד זמן עד פתיחת העונה, אבל אתה לא יכול ממש לקשור בין ההיעדרות של גאודלוק לבין רמת האימון של הקבוצה. ווימס לא אמור להיות שחקן של בידודים בלבד וגם אם 5 זריקות היו נכנסות לו הים, זה לא היה משנה. מכבי נראית לא מאומנת לחלוטין בשלב הזה. יש עוד זמן לתקן, אבל נראה שארז לא עשה כלום עד עכשיו.

16 ספטמבר 2016, 23:51

אחדשיודע, אמרת מדוייק מאוד... הסימנים.
הסימנים לא מניחים את הדעת יותר מדי.
פרסם תגובה