Rampel כתב:Jack55 כתב:argof כתב:לדעתי: לא יותר מ-6 זרים בגלל החוקים בישראל, ועמרי כספי לסייע בשיקום הקשר למעגלים 2 ו-3 של האוהדים בישראל. הייתי שמח ל-
1 וונאמייקר, וולדן
2 וילבקין, זוסמן, דיבה
3 כספי, קייסי ריברס (פוטנציאל לישראלי), אבדיה
4 אנתוני גיל, לוק סיקמה, ליף
5 בלאק/מיקי, סטודומאייר/האוול
החוקים של הליגה לא משנים, מכבי לא תוכל להצליח ביורוליג בלי לפחות 7 זרים, וברור שהעדיפות היא ל8 .
שוב, החוקים בישראל ממש לא צריכים להשפיע על ההצלחה שלנו ביורוליג, בשביל להצליח באמת צריך 8 זרים, שכולם יהיו ברמה איכותית + 2 ישראלים שבאמת יכולים לתרום משהו גם ברמת היורוליג .
7-8 זרים איכותיים? ממתי למכבי יש תקציב למשהו כזה? עזוב תקציב, אין לה את המסוגלות, הדבר הכי נכון שחציל רשם פה זה ששחקנים בקליבר שנמצא או היה בטופ האירופאי ישתינו על ההצעות שלנו. ובנוגע לחוקים, הם ועוד איך משנים. 3 זרים שמספקים את הסחורה ויושבים בחוץ זו מלחמת אגו וחדר הלבשה לא בריא, בטח ובטח כשהרוטציה וההיררכיה מושפעות מחוקים ולא מיכולת. מה קורה כשהזר השמיני ברוטציה שלך נותן יום של דאבל פיגרס ומדד טוב ביורוליג ולא נרשם לך למשחקי ליגה שאחריו?!
החיים הם לא 2K, אתם כל הזמן מפספסים שאין למכבי לא את התקציב, לא את היכולת ולא את הפריווילגיה להעמיד סגל עמוק של זרים ברמה גבוהה, לכן חייבים להשקיע קודם כל בחמישיה ואחרי זה להמר על מחליפים, כי אם כבר רוצים להמר על משהו, אז זה חייב להיות החלק השני של הרוטציה.
אגב רוטציה, אפשרות שיכולה להיות נחמדה היא להחתים שני שחקנים שעוד לא חוו יורוליג, אבל אולי יכולים כבר לתרום ברמה הזו ולהציב אותם במצב של תחרות ורוטציה ביניהם ברמה ההיררכית. למשל, וולדן ומילר מקינטייר על חשבונם של פארגו וקיין לצורך העניין. אם כבר להמר זה בעמדות הגארד, שם ווילבקין כבר שותה 1.3 מיליון בשנה ושם יש ישראלים שאולי יכולים להתפתח לשחקני רוטציה ולהמשיך להתקדם.
בקו הקדמי לא הייתי מהמר. והקווים הנמוכים שאנשים בונים פה בעמדות 4-5 זה הימור. בהנחה שבלאק ישאר שם, סנטר פותח שהוא 9'6 זה כבר הימור ולכן ה-4 הפותח והגבוה המחליף לצד ג'ייק ו/או טיוס חייבים להשלים אותו בצורה טובה.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הכוונה שלי ב"זרים איכותיים", לזרים שיכולים לתרום משהו ביורוליג, ולא זרים כמו קנדריק ריי שבכלל לא ברמה או דיאנדרה קיין שחצי עונה רק מחרב, הזרים האיכותיים האלה יכולים גם לעלות 300K ו400K, הם פשוט צריכים להיות שחקנים טובים, ושבאמת יהיה להם את היכולות לתרום ביורוליג, לצורך העניין קורי וולדן יכול להיות כזה .
בנוגע לקטע של הרישום בליגה, אני מבין את הטענה בעניין הזה וגם אני מסכים שזה דיי בעייתי, אבל דבר ראשון אני סומך על ספירופלוס שידע לרשום למשחק ליגה שחקן שנתן משחק מדהים ביורוליג שלושה ימים לפניי .
ואפשר לעשות רוטציה עם הרישום של השחקנים, אומנם 3 בחוץ כל משחק זה הרבה, אבל מצד שני יש גם לא מעט משחקי ליגה שבהם אפשר לעשות רוטציה עם הרישום וכולם יהיו מרוצים, תוסיף לזה שיש גם הרבה משחקי יורוליג במהלך העונה שבהם את רוב הדקות משחקים הזרים . (גם לא לשכוח שבכל עונה יש קצת פציעות, שזה גם ישפיע על רוטציית הרישום בליגה וכו') .
זה לא שיש לך ברירה, אם היו ישראלים שיכולים
באמת לתרום ביורוליג לא הייתי אומר כלום, אבל שנינו יודעים שיש רק שלושה כאלה :
כספי - שאני מקווה מאוד שיגיע לפה.
טיוס - שככל הנראה לא ימשיך בגלל דרישות השכר הגבוהות .
ליף - שקשה לי להאמין שיגיע לאירופה בקיץ הזה, אולי בהמשך הקריריה כן .
בנוגע לפסקה השנייה שכתבת, יכול להיות שפספסת את ההודעות שלי בנוגע לסגל בימים האחרונים, אבל אני כתבתי שצריך להשקיע את רוב הכסף בחמישייה, ולדעת לעטוף את החמישייה הזאת במחליפים זולים אך באותה מידה גם טובים .
מה שאני הצעתי כדוגמה זה - וונאמייקר, ווילבקין, כספי, אובראיינט ובלאק .
ולעטוף אותם במחליפים שלא יעברו את ה500K כל אחד (דוגמת קורי וולדן, ג'בונטה גרין, מתיאס לסור וכו'...) .
באותה מידה אפשר ללכת גם על השקעה בקו הקדמי (מיקי במקומו של אובראיינט לצורך העניין), ובמקום וונאמייקר ללכת על איזה מילר מקינטייר .
בגדול, אני חושב שעוד חודש שתגמר הליגה ושכבר נשמע על באמת מועמדים רציניים, נוכל כבר לקבל כיוון למה מכבי וספירופולוס מתכננים .
ודבר אחרון בנוגע לתקציב, אם מכבי השנה יכלו לשלם ל8 זרים סכום כולל של 5.1 מיליון דולר נטו, אני בטוח שהם יוכלו לעשות בקיץ הקרוב את אותו דבר (ואולי אפילו קצת יותר) .