פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: דני אבדיה והוושינגטון וויזארדס V2 - דני חוזר!

02 פברואר 2021, 18:44

זה בסדר להיות אובייקטיבי, אבל צריכים להיות גם כנים ולהגיד שבסיטואציה שלו הרבה שחקני אן בי איי לגיטימיים לא היו מצליחים לבוא לידי ביטוי, קל וחומר רוקיז. רוב הדקות שלו הם לצד ווסטברוק וביל על כל המשתמע מכך, ומול שחקני חמישיה. סיטואציה מאוד מאוד לא קלה. במילים פשוטות, זה כאילו לשים את דני בסיטואציה שהכי פחות עושה איתו חסד ולבקש ממנו לפרוח בה. האם זה צריך להוות תירוץ? לא. נתתי רשימת מכולת של דברים שהוא חייב לשפר בהמשך כדי לבלוט בליגה הזו. אבל האם אפשר לקחת את התפוקה המינימלית שלו כרגע בעירבון מוגבל בגלל זה? בהחלט כן.

אני גם לא מסכים שהוא לא הוכיח עד עכשיו שהוא מתאים לליגה הזו. הוא הראה מספיק ניצוצות כדי להיות בטוח שהוא כן מתאים לליגה. האחוזים שלו לשלוש טובים, הסייז שלו נהדר, הוא מאוד מפתיע לטובה ביכולת לשמור באחד על אחד אפילו שחקני אן בי איי מצויינים, והוא הראה שהוא יכול לייצר לעצמו בצורה סבירה לשחקן בגילו ובגובהו. הבסיס שם. הכל עכשיו שאלה של עד כמה הוא יכול לשדרג את המשחק שלו לרמה כזו שיהיה כוח משמעותי בליגה.

לגבי למה כדאי לו שברוקס יעזוב. ברוקס מאמן גרוע וחסר סמכות שמתבסס על הרבה אחד על אחד וכדורסל חסר שכל ולא קבוצתי. לא רואה סיבה אחת למה כן לרצות שהוא ישאר שם. הוא משתמש בדני בצורה לא טובה, כנוע לגמרי לכוכבים, לא נותן לו אפילו מעט פליימייקינג (אלכסיי פוקושבסקי מאוקלוהומה שיש לה פי 2 ניצחונות מוושינגטון והוא שחקן הרבה פחות מלוטש מדני, מקבל המון הזדמנויות כאלה) ואני מסכים עם הטענה שהוא הופך אותו לשעיר לעזעזל הגנתי.

ככל שאני חושב על זה, מסכים עם שמואל שהלוואי שיוג'ירי יגיע. כל המערכת שם חייבת שידרוג.

02 פברואר 2021, 19:51

אני לא אומר שברוקס מאמן טוב עבורו (או מאמן טוב באופן כללי).

אני אומר שאל תתפלאו שאם וכאשר יגיע מאמן אחר, מצבו של דני לא ישתפר, ואולי אף ההיפך. כמובן שאני מקווה שזה לא יהיה המצב.

02 פברואר 2021, 20:17

ברוקס לא יכול לארגן לדני כמה התקפות שבהן הוא מנהל את ההתקפה ומקבל החלטות(גם 3-4 במשחק היה טוב, ושעד כה דני במעט ההזדמניות שהיו לו עשה יפה) ונותן לווסטברוק וביל לעשות ככל העולה על רוחם עם הכדורסל האגואיסטי שלהם..דני יותר מבסדר בעיני ביחס לנסיבות ומשוכנע שעתיד שלו וורוד בשנים הבאות בליגה הזאת.

02 פברואר 2021, 20:39

עוד 4 שנים מהיום אני מצפה לראות מדני שורה סטטיסטית באיזור הזה:

11 נקודות למשחק
7.5 ריבאונדים למשחק
6.2 אסיסטים למשחק
1.5 חטיפות למשחק
1.2 בלוקים למשחק

02 פברואר 2021, 21:59

החלפת GM, בהרבה מקרים, מביאה לפגיעה במעמד של השחקנים שנבחרו בדראפט על ידי ה-GM המוחלף. אלא אם אותם שחקנים כבר הוכיחו את עצמם, או לכל הפחות הראו פוטנציאל גדול. אז להגיד שהחלפת ה-GM תעשה לאבדיה טוב? זו התנבאות. לא מעבר. החלפת מאמן/שחקנים זה משהו שיכול באמת להשפיע באופן ישיר על אבדיה בטווח הקצר, מבלי לפגוע במעמד שלו (כל עוד ה-GM מושקע בו). אבל נראה שטומי שפרד בסבירות גבוהה יוחלף, בלי קשר למה שעשה או לא עשה. הוא מראש הוחתם על חוזה קצר מועד.

02 פברואר 2021, 22:17

אחדשיודע כתב:החלפת GM, בהרבה מקרים, מביאה לפגיעה במעמד של השחקנים שנבחרו בדראפט על ידי ה-GM המוחלף. אלא אם אותם שחקנים כבר הוכיחו את עצמם, או לכל הפחות הראו פוטנציאל גדול. אז להגיד שהחלפת ה-GM תעשה לאבדיה טוב? זו התנבאות. לא מעבר. החלפת מאמן/שחקנים זה משהו שיכול באמת להשפיע באופן ישיר על אבדיה בטווח הקצר, מבלי לפגוע במעמד שלו (כל עוד ה-GM מושקע בו). אבל נראה שטומי שפרד בסבירות גבוהה יוחלף, בלי קשר למה שעשה או לא עשה. הוא מראש הוחתם על חוזה קצר מועד.

אם מדובר בGM איכותי עם זיקה לכדורסל קבוצתי וזיקה לשוק הבינלאומי כמו יוג'ירי, הסיכון שכרוך בכך שווה את זה לדני. הכיוון הנוכחי של המועדון לא טוב לו. ביל מחזיק את כולם מהביצים למרות שהוא לא משחק כדורסל מנצח, הקבוצה עושה טאנקינג כשהיא במוד ניצחון (מה שלא באמת מאפשר לפתח את הצעירים) ומסונדלת לחוזים כבדים וגרועים (ווסטברוק, ברטאנס) שמנציחים עוד יותר כדורסל סוליסטי. צריך שם אוטוריטה מוכחת שתקבל אור ירוק מהבעלים העקשן שלהם טד לאונסיס לבנות שם יסודות טובים יותר.

02 פברואר 2021, 22:27

toja27 כתב:עוד 4 שנים מהיום אני מצפה לראות מדני שורה סטטיסטית באיזור הזה:

11 נקודות למשחק
7.5 ריבאונדים למשחק
6.2 אסיסטים למשחק
1.5 חטיפות למשחק
1.2 בלוקים למשחק

תעלה מ11 ל-16 נקודות ואני איתך.

02 פברואר 2021, 23:39

~Box & 1~ כתב:
אחדשיודע כתב:החלפת GM, בהרבה מקרים, מביאה לפגיעה במעמד של השחקנים שנבחרו בדראפט על ידי ה-GM המוחלף. אלא אם אותם שחקנים כבר הוכיחו את עצמם, או לכל הפחות הראו פוטנציאל גדול. אז להגיד שהחלפת ה-GM תעשה לאבדיה טוב? זו התנבאות. לא מעבר. החלפת מאמן/שחקנים זה משהו שיכול באמת להשפיע באופן ישיר על אבדיה בטווח הקצר, מבלי לפגוע במעמד שלו (כל עוד ה-GM מושקע בו). אבל נראה שטומי שפרד בסבירות גבוהה יוחלף, בלי קשר למה שעשה או לא עשה. הוא מראש הוחתם על חוזה קצר מועד.

אם מדובר בGM איכותי עם זיקה לכדורסל קבוצתי וזיקה לשוק הבינלאומי כמו יוג'ירי, הסיכון שכרוך בכך שווה את זה לדני. הכיוון הנוכחי של המועדון לא טוב לו. ביל מחזיק את כולם מהביצים למרות שהוא לא משחק כדורסל מנצח, הקבוצה עושה טאנקינג כשהיא במוד ניצחון (מה שלא באמת מאפשר לפתח את הצעירים) ומסונדלת לחוזים כבדים וגרועים (ווסטברוק, ברטאנס) שמנציחים עוד יותר כדורסל סוליסטי. צריך שם אוטוריטה מוכחת שתקבל אור ירוק מהבעלים העקשן שלהם טד לאונסיס לבנות שם יסודות טובים יותר.

אין לו זיקה לשוק הבינלאומי (ובמובן הזה לשפרד לא חסר), כמו שיש לו זיקה לשחקנים שמשדרגים את הקבוצה. ופה אין לו סנטימנטים (ראה ערך דרוזן). אם אבדיה לצורך העניין לא יראה שיפור משמעותי עד הרגע שאחד כמו יוג'ירי יגיע, זה עשוי להיות בעייתי עבורו. יוג'ירי לצורך העניין לא מושקע בו. הוא יכול להיות GM טוב לוושינגטון, אבל אבדיה לא יהנה מזה - כל עוד לא ישתפר (וזה חייב לקרות) ויראה פוטנציאל אמיתי להפוך לשחקן ייחודי. אחרת יכולה להיווצר סיטואציה גם שהוא עובר בטרייד ביחד עם ביל. וזה אולי הכי רע.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 02 פברואר 2021, 23:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 פברואר 2021, 23:46

אחדשיודע כתב:
~Box & 1~ כתב:

אין לו זיקה לשוק הבינלאומי (ובמובן הזה... לשפרד לא חסר), כמו שיש לו זיקה לשחקנים שמשדרגים את הקבוצה. ובקטע הזה אין לו סנטימנטים (ראה ערך דרוזן). אם אבדיה לצורך העניין לא יראה שיפור משמעותי עד הרגע שאחד כמו יוג'ירי יגיע, זה עשוי להיות בעייתי עבורו. יוג'ירי לצורך העניין לא מושקע בו. הוא יכול להיות GM טוב לוושינגטון, אבל אבדיה לא יהנה מזה - כל עוד לא ישתפר (וזה חייב לקרות) ויראה פוטנציאל אמיתי להפוך לשחקן ייחודי. אחרת יכולה להיווצר סיטואציה גם שהוא עובר בטרייד ביחד עם ביל. וזה אולי הכי רע.
ולמה זה רע שיעבור עם ביל? אולי יגיע לקבוצה רצינית עם מערכת מוצלחת? כל קבוצה עדיפה על וושינגטון.

02 פברואר 2021, 23:49

כי אתה רואה את הסגנון של ביל. אם תצרף אותו ביחד עם ביל (כלומר - הוא השחקן הנלווה בטרייד ולא המרכזי), זה לא ישפר את המעמד שלו בקבוצה. להיפך. המעמד הכי טוב שיגיע אליו בסיטואציה הנוכחית הוא בוושינגטון, תחת הג'נרל מנג'ר שבחר אותו. ככה זה עובד ב-NBA. אם הוא יתפתח מהר לשחקן איכותי, כל הדברים האלו לא יפריעו לו. אבל אנחנו מדברים על סיטואציה אחרת - שבה אבדיה מקבל מעמד משודרג, בלי שהוכיח את עצמו עדיין.

03 פברואר 2021, 00:16

למה ב3:00 למה? נבלות כאלה. הקבוצה הכי מבאסת בהיסטוריה העולמית.
זה כאילו שנת 2020 בקבוצת כדורסל

03 פברואר 2021, 00:31

אחדשיודע כתב:אין לו זיקה לשוק הבינלאומי (ובמובן הזה לשפרד לא חסר), כמו שיש לו זיקה לשחקנים שמשדרגים את הקבוצה. ופה אין לו סנטימנטים (ראה ערך דרוזן). אם אבדיה לצורך העניין לא יראה שיפור משמעותי עד הרגע שאחד כמו יוג'ירי יגיע, זה עשוי להיות בעייתי עבורו. יוג'ירי לצורך העניין לא מושקע בו. הוא יכול להיות GM טוב לוושינגטון, אבל אבדיה לא יהנה מזה - כל עוד לא ישתפר (וזה חייב לקרות) ויראה פוטנציאל אמיתי להפוך לשחקן ייחודי. אחרת יכולה להיווצר סיטואציה גם שהוא עובר בטרייד ביחד עם ביל. וזה אולי הכי רע.

מסכים מאוד עם מה שאתה אומר ואין ספק שיש פה סיכון. אני כבר כמה שבועות מתחבט עם המחשבה מה יהיו ההשלכות של עזיבת טומי שפארד, כי מצד אחד הוא זה שבחר בדני ומדובר ביתרון עצום כשיש לך את הגב של הג'נר מנג'ר שבחר בך, מצד שני אני לא אוהב את החבילה שהוא מביא איתו.
סיטואציה מורכבת מאוד עם הרבה תסריטים אפשריים. לאור ההתנהלות של טורונטו וסגנון המשחק שלהם בשנים האחרונות, תחושת הבטן שלי היא שדני קרוץ מהחומר שיוג'ירי אוהב (פורוורד גבוה, ורסטילי עם אייקיו גבוה ורוח ווינרית). קו המחשבה שלי הוא שעדיף לדני לנסות להוכיח את עצמו במערכת בריאה מאשר לחיות במלכודת דבש ולקבל דקות בסיטואציה הרסנית (הוא מסורס לחלוטין כרגע). כל זה כמובן מתוך הבנה שחשוב שהוא ישאר במועדון שבחר בו בדראפט, ושאין דרך אחרת להיפטר מבראדלי ביל ו-ווסטברוק אלא אם כן אתה מביא ג'נרל מנג'ר בקליבר של יוג'ירי שלא מפחד לבנות קבוצות בעלות מאפיין קבוצתי ופחות 'כוכבני'.

מה שאתה כותב זה גם אחת הסיבות שאני כועס על כל הפמלייה סביב דני (בעיקר הסוכן והמאמן האישי). העסק באן בי איי כל כך נזיל, כל אחד דואג לעצמו. הנאיביות הזו של "אני אהיה שחקן של מערכת ויקח לעצמי את הזמן עם הופעה אחרי הופעה של עציצות" יכולה להתהפך בשנייה עליו. הוא חייב להבין שזו ליגה שהערך הכי חשוב בה זה הזדמנויות. שחקן כמו טרוי בראון ג'וניור שנבחר 15 בדראפט לפני שנתיים ע"י הוויזארדס נמחק פתאום לחלוטין מהרוטציה ויצטרך עכשיו להתפלל להגיע לקבוצה שתחזור לתת לו הזדמנויות. דני צריך להתנהג כמו מישהו שמבין שהוא בשנת אודישן. להיות באטרף לבלוט. עונה ראשונה טובה זה דבר כל כך חשוב בליגה הזו. אין לי שמץ של ספק שדני יעשה הכל כדי להשתפר משמעותית תוך כדי העונה, יש לי ספק גדול באלו שמכוונים אותו.

03 פברואר 2021, 00:37

my man כתב:למה ב3:00 למה? נבלות כאלה. הקבוצה הכי מבאסת בהיסטוריה העולמית.
זה כאילו שנת 2020 בקבוצת כדורסל
ממש

03 פברואר 2021, 00:55

קראתי דיווח שביל לא מעוניין לעזוב את וושינגטון וושינגטון רוצה שהוא ישאר.
לא יודע מה החזון והאופק של מנהלי הקבוצה. האם הם באמת מאמינים שהפתיחה הנוראית שלהם זה עניין זמני בתקווה ואולי עניין של כימיה ותלכיד?

03 פברואר 2021, 00:59

אחדשיודע כתב:
~Box & 1~ כתב:

אין לו זיקה לשוק הבינלאומי (ובמובן הזה לשפרד לא חסר), כמו שיש לו זיקה לשחקנים שמשדרגים את הקבוצה. ופה אין לו סנטימנטים (ראה ערך דרוזן). אם אבדיה לצורך העניין לא יראה שיפור משמעותי עד הרגע שאחד כמו יוג'ירי יגיע, זה עשוי להיות בעייתי עבורו. יוג'ירי לצורך העניין לא מושקע בו. הוא יכול להיות GM טוב לוושינגטון, אבל אבדיה לא יהנה מזה - כל עוד לא ישתפר (וזה חייב לקרות) ויראה פוטנציאל אמיתי להפוך לשחקן ייחודי. אחרת יכולה להיווצר סיטואציה גם שהוא עובר בטרייד ביחד עם ביל. וזה אולי הכי רע.

אני תופס את אבדיה כאחד הנכסים העתידיים הטובים בקבוצה אם לא הטוב שבהם. לא יודע למה שיעבירו דווקא את אבדיה בטרייד.

03 פברואר 2021, 01:20

למה שיעבירו אותו בטרייד? כי אולי יציעו להם הצעה מספיק טובה. כמו כל דבר ב-NBA. אם למשל מיאמי (שהזוכרה כמעוניינת בביל), תציע עבור ביל ואבדיה חבילה שכוללת את טיילר הירו + פרשס אצ'יווה + נכסי דראפט + שחקנים נוספים. לא היית לוקח במקום וושינגטון?

03 פברואר 2021, 01:22

toja27 כתב:קראתי דיווח שביל לא מעוניין לעזוב את וושינגטון וושינגטון רוצה שהוא ישאר.
לא יודע מה החזון והאופק של מנהלי הקבוצה. האם הם באמת מאמינים שהפתיחה הנוראית שלהם זה עניין זמני בתקווה ואולי עניין של כימיה ותלכיד?

כן, אבל זה לא תלוי בו אם יועבר או לא. אין לו סעיף בחוזה שהוא יכול לבלום טרייד.
הוא רוצה להישאר כי הוא מבין שהוא יכול לסיים השנה כמלך הסלים של הליגה. ואז המנייה שלו תעלה, בדיוק שנה לפני שהחוזה מסתיים. כלומר - עוד כסף ותהילה.

03 פברואר 2021, 01:48

toja27 כתב:קראתי דיווח שביל לא מעוניין לעזוב את וושינגטון וושינגטון רוצה שהוא ישאר.

ייתכן והם מאמינים שזה עניין של זמן. לגבי ביל עצמו - כבר כתבתי קודם - למה שירצה בכלל לעזוב? אם יישאר בוושינגטון העונה, יש לו סיכוי ריאלי מאוד לזכות בתואר מלך הסלים. מה רע לו?

03 פברואר 2021, 03:16

Wiz starters tonight v. Portland:

Westbrook
Beal
Avdija
Hachimura
Lopez

03 פברואר 2021, 04:15

כבר יותר מפעם שעברה
נערך לאחרונה על ידי Shay_uzan בתאריך 03 פברואר 2021, 04:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
נושא נעול