MTA2311 כתב:jay כתב:yanay21 כתב:אין לי כוח להתייחס להכול, אבל שני דברים:
1.הבעיה העיקרית, בעיניי רוב האנשים פה, היא לא האימון(כלומר, לא התרגילים והחיבור) אלא עצם העובדה שהקבוצה לא מאוזנת. כלומר, בניגוד לשושלת הראשונה או השנייה, זו לא קבוצה שיש בה את הכלים וצריכה להתחבר, אלא שכלים חסרים(רמז, הכלים האלו אמורים להיות מעל שני מטר). ארז פשוט מעצים את הבעיה, כי הוא לא יודע לעשות לימונדה מלימונים, לא משהו שלא ידעו.
2.ואם כבר הוזכרו השושלות, כל השוואה כזו לקבוצות האלו היא מגוחכות. אלו קבוצות יוצאות מן הכלל, לא הכלל. טייריס רייס יצא פה מלך, אחרי שכמעט עף. זה לא אומר שכל היינס, סילי, ואייברסון יהיו טובים, כי "תראו את רייס". רוב 'הברקות' הסקאוטינג של הקבוצה יצאו פלופים בסוף. שוב, רייס ודומיו הם היוצאים מן הכלל.
אני מבין את זה כ: תסתכלו אחורה על הרבה מהעונות המוצלחות שלנו, הן מעולם לא היו מוצלחות ויפות לעין מהרגע הראשון. כל איש מקצוע שכן הצליח פה, עבר תקופות זמן משמעותיות שבהן הקבוצה נראית רע / לא מאומנת (אני מזכיר: בין 1/2 ל-3/4 עונה ב-2014 דייויד בלאט היה מהמאמנים היותר גרועים באירופה). זה שאנחנו נראים רע לא מבטיח לא הצלחה ולא כשלון - סבלנות היא פשוט תנאי הכרחי בכל מקרה. סבלנות זה אומר לתת לגיא גודס לסיים עונה אחת אם כבר החליטו למנות אותו, אבל לא בהכרח להמשיך לשנייה (גם בעיניי הוא בינוני מינוס). סבלנות אומר לתת לאדלשטיין להשלים את העונה שלו אם הגיעו להחלטה למנות אותו, ולא לפטר אותו באוקטובר, בלילה אחרי נצחון.
הייתי הכי בעד אדלשטיין, אבל אם הוא לא מתאים ללחצים של מכבי אין לי מה לסנגר עליו. אני פשוט מתבייש במועדון שלי. מתפקידה של ההנהלה לתת למאמן את מירב התנאים להצליח. זה אשכרה אמור להיות חלק מהגדרת התפקיד של אנשים מסוימים במועדון. כמו שגודס עשה ב-2014 עבור בלאט. הביאו את אדלשטיין לא בגלל שחשבו שהוא מנותק מהתקשורת ורגוע בכל מצב, אלא בגלל שחשבו שיש לו ראש כדורסל מבריק (והוא ישראלי זול). העמידה של ההנהלה לצד השחקנים לא זכורה לי במכבי. זאת לא סתם פאניקה, זאת קריסת מערכות, מערכות שיוחצן לנו שעברו הבראה. ההנהלה מצאה לה עוד שעיר לעזאזל, והמטרה הברורה שלה עכשיו זה להעלות במדיה על האג'נדה את אדלשטיין החלש/הפסיכופט וכו' כמסך עשן שמסתיר את ההתנהלות הכושלת שלה.
לגבי הסיקור בערוץ הספורט, איך שעידו גור קפץ להגן על פנאן בצורה כזאת אמוציונליות, היה ברור שהשניים בקשרי חברות. מגוחך שכל הפאנל מורכב מאנשים שמגנים על החברים שלהם, אבל גרשון ברוב דבריו איכשהו בכל זאת קלע בול, בין אם נאמרו כצורך להגן על אדלשטיין או לא.
וכל ה-shit storm הזה בשביל מה? בשביל שרמי הדר יוביל את המערכת בשני המשחקים הקריטיים, בדיוק כמו אבי אבן שנה שעברה. אדלשטיין לא מספיק מנוסה, אבל הדר כן. הוא יכניס איזוריות, אותו השחקנים יכבדו, הוא ינהל משחק אחרת לגמרי. וכל זה יקרה תוך כמה ימים, כאילו הוא לא היה עוזר המאמן עד עכשיו. האבסורד הוא שיש לו סיכוי לנצח וליצור מראית עין כזו, כי אלה באמת משחקים שאנחנו אמורים לקחת, בדיוק כמו שלאבן היה סיכוי שנה שעברה.
אני חושב שההנהלה לא באמת רצתה לפטר את ארז. לא כרגע לפחות. לא כי האמינה בו יותר מדי, אלא מתוך הבנה שאין אלטרנטיבות בשוק, אבל נוצר מצב חסר תקדים במכבי, בו השחקנים (ולתחושתי גם עוזר המאמן) לא מסוגלים להשלים עם נוכחותו של המאמן בקבוצה. אני חושב שלא הייתה ברירה אחרת.
ההתמקדות שלנו כאוהדים צריכה להיות בהחלטה למנות אותו מראש, ולא בפיטורים.
פה אני אוחז בדעה הסופר לא פופולרית, ולאחר הפיטורים כנראה עד כדי חסימה מהפורום, שהבחירה בו טובה לעומת גודס/טבק/בירנבוים. לכן אני כאוהד מתמקד באיך שההנהלה שמה רגליים למאמן שלה, וסייעה ללינץ' בו בתוך המועדון ומחוצה לו. היום זה מאמן שאני מעריך, מחר זה מאמן שאתה מעריך. ההתנהלות כולה כמכלול היא הרקובה.
לגבי עוזר המאמן - אולי פיספסתי, אבל לא ראיתי אחד שהעלה את ההשערה שהוא פשוט "שאפתן" והריח לאן נושבת הרוח, עשה חישוב אינטרסנטי, והצטרף למחנה של הרוב על מנת לתת לעצמו צ'אנס בקריירה שככל הנראה בשום מצב אחר לא היה מגיע.