פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מחשבות לקראת עונת 2022/23

22 יוני 2022, 03:00

Rampel כתב:
Shay_uzan כתב:
Adam כתב:שאני חושב על זה קצת יותר לעומק זה מרגיש כאילו צוות הסקאוטינג לא עשה עבודה בשנה החולפת..
אם מסתכלים על כל השחקנים שעלו כמועמדים למכבי (ושחלקם סיכום/חתמו) - כולם היו ברשימות של מכבי בשנים האחרונו.
פוייטרס - היה מועמד כבר קיץ קודם ולפני 2 עונות אחרי העונה שלו בגלאטסריי.
היליארד - היה מועמד חזק בקיץ כשהוא יצא מה-NBA ובסוף חתם בויטוריה.
קולסון - היה קרוב מאוד לחתימה קיץ קודם ולבסוף מכבי בחרו בוויליאמס על פניו.
בלאקשיר - היה מועמד אחרי העונה שלו בגליל ולבסוף עבר לגלאטסריי אם אני לא טועה.
עבור עמדת הסנטר יש את אונואקו ששיחק פה, ולא באמת היה צריך צוות סקאוטינג כדי להבין איזה שחקן הוא.
עבור עמדת הרכז היה לנו את סקוטי כך שלא באמת חיפשו כוכב שייאייש את עמדה 1. אולי נראה שמות חדשים לעמדה הזאת.
אתה אומר את זה כיאלו ראש צוות הסקאוטינג של מכבי היה עסוק בשנה האחרונה בעיסוקים שלא קשורים אליו...

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

אתה אומר את זה כאילו שאם ראש מחלקת הסקאוטינג היה עוסק אך ורק בסקאוטינג הייתה מתבצעת עבודה טובה בתחום...

לא אבל אולי הוא היה מוצא פלופים אחרים שיהרסו את הקבוצה ויעזבו באמצע

22 יוני 2022, 09:27

לא ברור איך קבוצה עם תקציב מוגבל כמו מכבי לא מפצה (ולמען האמת אפילו לא ממש מנסה) על הנחיתות הזו באמצעות מחלקת סקאוטינג מהשורה הראשונה. כל שנה מתגלים בכל אירופה המון שחקנים ברמה גבוהה, שלפני כן היו אלמוניים לחלוטין, ואנחנו כמעט ולא מצליחים לשים עליהם את היד.

22 יוני 2022, 10:16

זו הבעיה הכי גדולה, ואני אומר את זה שנים!

רק רוצה לתקן אותך, "כמעט ולא מצליחים"?
מתי בפעם האחרונה מכבי שמה את היד על אחד כזה? זה לא קרה מאז טייריס רייס, קיץ 2013! מעדיפים שחקנים עם "שם" - במחיר של גיל, פציעות ובעיות אופי. ואלו רוב המועמדים גם הקיץ..
ולא, בראיינט הוא לא דוגמא לאחד כזה. אולי עבור אילת הוא אחד כזה.

22 יוני 2022, 10:44

מילוס כתב:זו הבעיה הכי גדולה, ואני אומר את זה שנים!

רק רוצה לתקן אותך, "כמעט ולא מצליחים"?
מתי בפעם האחרונה מכבי שמה את היד על אחד כזה? זה לא קרה מאז טייריס רייס, קיץ 2013! מעדיפים שחקנים עם "שם" - במחיר של גיל, פציעות ובעיות אופי. ואלו רוב המועמדים גם הקיץ..
ולא, בראיינט הוא לא דוגמא לאחד כזה. אולי עבור אילת הוא אחד כזה.

רק למען ההגינות: אם מכבי יביאו שחקן בלי רקורד כי חושבים שיש פוטנציאל ליהלום, כל הפורום פה יקטול אותם שהם קמצנים ומחפשים מציאות בזול... אי אפשר לצעוק פה שרוצים את מיצ'יץ' ומילוטינוב ואז לומר למה לא מגלים כוכבים חדשים.
רק דמיינו איך היו מגיבים היום בפורומים על החתמה כמו של האפמן בזמנו.

22 יוני 2022, 10:51

מה שאומרים בפורום בתחילת העונה לא מעניין. מה שמעניין זה מה שקורה בפועל. על זה ישפטו אותם.

22 יוני 2022, 10:57

למה שחור ולבן? הכל עניין של איזון. בין כוכבים ללא, בין ותיקים לצעירים, בין הווה לעוד מעט, בין העמדות. אין לך את זה כבר שנים.
תשקיע במילוטינוב, ותגבה אותו עם מחליף יחסית זול תוצרת מעקב סקאוטינג רציני - שאולי עוד יהפוך לווסלי הבא.
תשקיע ברכז מעולה - ותוכל להרשות לעצמך להביא לו מחליף ב-300K שעקבת אחריו במשך שנתיים וזיהית פוטנציאל ותכונות שמתאימות לך.
ככה עובדות קבוצות רציניות. ככה מחפים על נחיתות כלכלית מסויימת.
מה שבפועל זה 0 חשיבה אסטרטגית, בליל של "שמות מוכרים" אחרי השיא, לא מתואמים ודקה אחרי שנגמר להם האפסייד, ובקיץ מחליפים את כולם.
היעדר מערך סקאוטינג זה חלק עצום בזה.

22 יוני 2022, 11:00

TAYO כתב:אם פויתרס, קולסון והילארד סגורים, נשארו רק עוד 3 זרים כדי להציל את העונה הזו… אחד מהם יהיה 4/5 והשניים האחרים גארדים… מי?

Sent from my iPhone using Tapatalk

אם השלושה אכן סגורים אז השאלה אם הם אלו שיפתחו בעמדות 3-5 או שמתכננים להביא עוד 4 פותח וקולסון יעלה כקומבו פורוורד מהספסל (הוא יחד אם פויתרס זה קו קדמי אמנם פעלתן אבל קצר בסנטימטרים).
בכל מקרה חסרים למכבי עוד 3 גארדים זרים ולפחות ביגמן נוסף (תלוי אם בונים על סורקין כ4 או 5 מחליף).

בגארדים ממש הייתי רוצה לראות פה את דריוס תומפסון. הגיע הזמן שהבחור יקבל במה ביורוליג ואני אעדיף שזה יקרה אצלנו בתל אביב. חוץ מקליעה אוטומטית מבחוץ יש לו סט כלים מלא כגארד מוביל - חדירה, מסירה, אתלטיות, סייז והגנה. שים לידו 2-3 קלעים וגבוה רים רולר ותן לו לנהל את ההצגה.
https://youtu.be/yqVfEpxjfc0

ב2, אני חושב שעלה פה מתישהו השם של סי ג'יי מסינבורג ששיחק העונה בלימוז'. זו היתה עונתו הראשונה באירופה של בן ה25 (1.96 מ', 93 ק"ג) לאחר 4 עונות מוצלחות במכללת באפאלו ושנתיים בג'יליג בהן לא קיבל מספיק דקות בשביל להרשים את המנהלים בNBA והחליט לנסות להגיע לשם דרך הליגה הצרפתית.
הוא שיחק בלימוז' פחות מ27 דקות למשחק (22 הופעות בחמישייה ב34 משחקים) אבל נתן בהן תרומה גבוהה ויעילה:
14.4 נק' (53% מ2, שלשה וחצי למשחק ב40% ו82% מהקו עם 4.5 הליכות בממוצע למשחק) 4.3 כ"ח 3.3 אס' (על 1.9 איב') ו1.2 חט'.
הוא סקורר מטבעו, בעל קליעה טובה בקאץ' אנד שוט, חדירה, שליטה בגוף וחתוליות יחד עם יכולת לסדר מצבים לאחרים בפיקנרול. לא רואים בקליפ מהלכי הגנה אבל מבחינה התקפית הוא די נראה החבילה השלמה כסקורר. אני חושב שזו בדיוק ההזדמנות להשקיע במישהו כמוהו לפני הפריצה שלו.
https://youtu.be/Funs9COqPvE

צריך קומבו-גארד נוסף שישלים את שני הגארדים הפותחים (יכול להיות גם אוונס), כאשר הגארדים הבאים ברוטציה הם הישראלים. אני בעד להשאיר את זיו (אני מאמין שהוא יכול לתרום לפחות בהגנה ברגע שיתרגל לקצב והייתי נותן לו צאנס נוסף) ולבחור אחד מבין ג'ון די ומקס היידגר (מספיק גארד אחד שיודע לקלוע אבל לא לנהל משחק).

ב3 יש את היליארד כאשר גם קולסון יכול לשחק שם.
ב4 לא הייתי מתנגד אם מכבי היתה שמה את היד על קווין הרווי. אמנם אני בטוח שוירטוס משלמים יפה ואני לא יודע מה המצב החוזי שלו שם, אבל מאז ששנגליה הגיע הוא איבד את המקום בחמישייה ואולי בן ה25 ירצה לפרוץ בקבוצה שתתן לו תפקיד מרכזי יותר ההולם את מידותיו של הפורוורד המוכשר.
העונה במשחקים שפתח בבולוניה הוא נתן:
(ב-23 דק') 12.3 נק' (51% מ2, שלשה וחצי ב37%, 70% מהקו) 5.2 כ"ח 2 אס' (1.1 איב') 2.1 חט' ו0.4 חס'.
אני לא מת על בחירת הזריקות שלו והוא קצת זורק יותר מדי מבחוץ ופחות אןהב להתלכלך בפנים, אבל אין ספק שהוא מוכשר מאוד ויכול להתאים בול לצד גבוה יותר הגנתי כפויתרס.

כ-4-5 נוסף אפשר לקחת בחשבון את חברו של תומר גינת למטרופוליטן, וינס האנטר, שלאחר שנה נהדרת באא"ק ושנתיים בוירטוס בהן עלה בעיקר מהספסל ונתן תרומה נאה (חמישיית העונה ה2 ביורוקאפ ב20/21), עבר דוקא לליגה הצרפתית ולא לקבוצת יורוליג, כאשר לדעתי הוא לגמרי ברמה.
הוא אמנם לא סטרץ' ובעיקר משיג את הנקודות שלו בקרבת הסל (בעונה שעברה בוירטוס דוקא קלע באחוזים לא רעים מבחוץ (36% אמנם בסמפל נמוך) והוא בעיקר שחקן מאוד אקטיבי, לעתים יותר מדי. הוא אגרסיבי וצובר עבירות (21 פעמים הגיע ל4 עבירות בשנתיים בוירטוס אך לא יצא בחמישית).
העונה עזר להוביל את הקבוצה הצרפתית לעונה מצוינת (יחד עם עוד 3 מלפפוני עבר מלבד גינת - וויל קאמינגס וג'ורדן מקריי ולצד השחקן המקומי בעל השם הנהדר Steeve Ho You Fat) בה תרם: (ב28 דק') 12.6 נק' (56% מ2, רק 20% מ3, 75% מהקו) 7.3 כ"ח (2.3 בהתקפה) 2 אס' (1.4 איב') 1.5 חט' 0.9 חס'.

סנטר נוסף שיכול להתאים הוא קבאריוס הייז (25, 2.06 מ') מפיינליסטית היורוקאפ בוראספור. מגן נהדר ומסיים טוב בקרבת הסל.
העונה נתן: (24 דקות בממוצע בליגה הטורקית וביורוקאפ) 9.4 נק' (57% מה2, 71% מהקו) 6.5 כ"ח, 1 אס' 1.1 חט' 1.3 חס'.
https://youtu.be/tmpl6QM1vIY

22 יוני 2022, 11:03

לוינס האנטר היה איזה סיפור של סמים
בגלל זה הוא לא בגיורוליג לטעמי, מכבי לא ילכו עליו

22 יוני 2022, 14:26

עדכון מחשבות ליום 22/6/22 עם שינוי תפיסה לגבי עמדה 1, שמא נימצא עם כריס ג'ונס במקום:
1- מייק ג'יימס, תמיר בלאט, יפתח זיו
2- היליארד, מאט תומאס, הידיגר
3- קולסון, זוסמן, פניני
4- אנתוני גיל, ליף, סורקין
5- פוית'רס, אונואקו, בנדר

22 יוני 2022, 15:00

אולי ליד פויתרס עדיף עכשיו סנטר מסוג אחר ולא עוד אתלט.
מייק טובי זה שם שהייתי מסמן, גבוה שמרווח את המשחק וקולע מצויין מחוץ לקשת. גם לא כל כך רך כמו שעושים ממנו.
פויתרס, טובי וסורקין שמשלים את עמדה ב5 בעמדת הצורך. לדעתי הגיע הזמל שמכבי תבין שבשנת 2023 בכדורסל המודרני צריך גם 5 עם קליעה.

22 יוני 2022, 15:09

Weems13 כתב: לדעתי הגיע הזמל שמכבי תבין שבשנת 2023 בכדורסל המודרני צריך גם 5 עם קליעה.

לא מסכים איתך בקטע הזה. אפילו ב-NBA אין יותר מדי סנטרים עם טווח ל-3. אם תחפש כזה באירופה, בהכרח תתפשר מאד על הרבה אספקטים אחרים. בעיני הרבה יותר חשוב להביא מישהו שיכול לשים גוף מול טבארסים ופאלים וכאלה.

22 יוני 2022, 15:16

Weems13 כתב:אולי ליד פויתרס עדיף עכשיו סנטר מסוג אחר ולא עוד אתלט.
מייק טובי זה שם שהייתי מסמן, גבוה שמרווח את המשחק וקולע מצויין מחוץ לקשת. גם לא כל כך רך כמו שעושים ממנו.
פויתרס, טובי וסורקין שמשלים את עמדה ב5 בעמדת הצורך. לדעתי הגיע הזמל שמכבי תבין שבשנת 2023 בכדורסל המודרני צריך גם 5 עם קליעה.

תשכח מסנטרים סטייל טובי , קטש וזה ידוע וברור אוהב אמריקאים קפיצים שמשחקים בעיקר עם הפנים לסל בד"כ גם אנדר סייזים כאלה , רק לחשוב שהולך להיות קו קדמי עפ פויטרס וניבו זה עצוב ומדכא .

22 יוני 2022, 15:19

אגב, למי שזוכר, הקבוצה עם קטש בסיבוב הקודם שלו במכבי קרטעה קשות, וכששרף החליף אותו פתאום פייזר הפך לחיית צבע בלתי עצירה כמעט. קטש לא יודע להפעיל גבוהים חזקים בפוסט אפ.

22 יוני 2022, 15:31

JarJarBinx כתב:אגב, למי שזוכר, הקבוצה עם קטש בסיבוב הקודם שלו במכבי קרטעה קשות, וכששרף החליף אותו פתאום פייזר הפך לחיית צבע בלתי עצירה כמעט. קטש לא יודע להפעיל גבוהים חזקים בפוסט אפ.

עזוב זה היה לפני מיליון שנה

22 יוני 2022, 20:35

מה הסיכוי לדעתכם שפנר תשחרר את פייר הנרי למכבי אחרי שווליבקין הגיע?

22 יוני 2022, 20:39

אנטוניו כתב:מה הסיכוי לדעתכם שפנר תשחרר את פייר הנרי למכבי אחרי שווליבקין הגיע?

פעם התלהבתי מהנרי יותר
אחרי הקדנציה בפנר קצת ירד לי ממנו

22 יוני 2022, 20:54

גל גל כתב:
אנטוניו כתב:מה הסיכוי לדעתכם שפנר תשחרר את פייר הנרי למכבי אחרי שווליבקין הגיע?

פעם התלהבתי מהנרי יותר
אחרי הקדנציה בפנר קצת ירד לי ממנו
זה המשפט שחזר על עצמו הכי הרבה על לורנזו בראון בקיץ האחרון בפורום. רק אומר :)

22 יוני 2022, 23:21

ברנדון דיוויס כנראה ישוחרר מברצלונה.
יתאים למכבי כסנטר פותח?

22 יוני 2022, 23:23

refael כתב:ברנדון דיוויס כנראה ישוחרר מברצלונה.
יתאים למכבי כסנטר פותח?
כן גם גואל אמביד

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

22 יוני 2022, 23:30

דיוויס אמןר להגיע למילאנו...נדמה לי
פרסם תגובה