מקדונלד היה בסה"כ רכז שרשם מספרים די פושרים (באיזור ה10 נק' ו3 אס' למשחק) בקבוצה קטנה שהצליחה להשתחל לפיינל פור. הוא ממש לא היה הגורם המרכזי להצלחתה של אותה קבוצה (בניגוד לשחקנים כמו מקקלאב ומאריץ' בפרטיזן) וממש לא איזה כוכב אירופאי שהיה על הראדר של הקבוצות הגדולות (ומחירו הנמוך העיד על כך). בכלל, כאשר מכבי החתימה את מקדונלד, ממש לא היתה מכך התלהבות גדולה והעיתונות אף ביקרה את מכבי על בניית קבוצה חלשה ודלת תקציב. היו בשוק שחקנים הרבה יותר גדולים ומוכחים ממנו ורוב הפרשנים והאוהדים העדיפו בכלל את הנרי ווליאמס (שהוזכר כמועמד) במקום מקדנולד.
המספרים של מקדונלד היו סברים מאוד, הוא בהחלט היה שחקן מפתח בלובליאנה, הוא היה הרכז של קבוצת פאנלפור, לא ממש משנה לי ממה העתונים התלהבו וממה לא, אני מאוד התלהבתי מההחתמה הזו.
אגב, תקציבה של העונה בה מקדונלד חתם כאן היה הרבה יותר קרוב ל5 מליון דולר מאשר ל9. בעונה שלפני (עונת חרוש), מכבי השתוללה עם התקציב, החליפה שחקנים ומאמן ולכן התקציב לא סתם שהיה נמוך, אלא נמוך יחסית לעונות של שנות ה90,בהן למכבי היה תקציב נמוך מאוד.
אם במכירת מנויים עסקינן, אז באותו קיץ מכבי מכרה בקושי 4000 מנויים, כאשר מחיר ממוצע של מנוי היה באיזור ה1000 ואני יודעת זאת כי עשיתי מנוי באותה עונה.
אז הרווח ממכירת המנויים מאז גדל פי.. 6..
של עונת מקדונלד, הם הרבה יותר מה17-18M של היום, באיזה יחס מאז עלו מחירי המנויים? זה לא סוד, שבזמנו גם פדרמן הוציא(הרבה) יותר כסף ממה שהוא מוכן להוציא היום.
וואוו, זה כ"כ לא נכון, שאפר לומר שאמירה זו היא פשוט שקרית.
קודם כל, ה5-6 מליון דולר שהיו בתקופה מקדונדלא רק היו נמוכים ברמה האבסוליטית, אלא גם ואף בעיקר ברמה היחסית. אם היום מכבי נמצאת איפשהו באמצע מבחינת גודל התקציב ביורוליג, אז בעונת מקדונלד היא היתה איפשהו למטה, כאשר כמעט כל קבוצה שמכבי פוגשת היתה בעלת תקציב גבוהה יותר.
באיזה יחס עלו המנויים? בערך פי 2 וחצי, באיזה יחס על התקציב? בערך פי3-4. אז גם כאן אין ירידה יחסית כמו שאתה מנסה לתאר.
אני מקבל את התיקון שלך, אולי ספציפית בעונה ההיא היה תקציב נמוך יותר, אם כי הממוצע של שנות ה90 היה סביב ה8M.
התקציב ביחס לתקופה ההיא לא עלה פי 4, כי 5M, בשום אופן לא היה הממוצע של השנים ההן, במקרה הטוב התקציב גדל פי 3, בזמן שהרווח מהמנויים גדל פי 6, מזכויות השידור הרווח גדל הרבה יותר(ולא משנה שיש ירידה עכשיו), מהיורוליג הקבוצות מקבלות היום הרבה יותר.
האמירה לגבי פדרמן, היא כבר באמת אמירה אומללה ואין הרבה מה להתיחס אליה. רק אציין שמתו ה5-6 מליון שהיו למכבי באותה עונה, משהו כמו 2 מליון דולר באו מעלית עוד מליון דולר הגיעו מזכויות השידור, עוד סכום מסויים הגיע ממכירת מנויים ועוד סכום הגיע מאותם משקיעים שכתבת עליהם. אני בספק גדול מאוד אם פדרמן שם אז סכום שבכלל מתקרב למליון דולר וכל זאת שהיום הוא שם משהו כמו 2.5 מליון או אפילו יותר.
עלית שילמו למכבי אז 2M דולרים?(קשה להאמין) בכל מקרה פדרמן בזמנו שם במכבי הרבה כסף, והתחיל לעשות זאת עוד הרבה לפני שהיה בעלים. אני בספק גדול מאוד אם היום פדרמן שם סכומים המתקרבים למליון דולר, בעצם אפשר להגיד די בבטחון שזה לא המקרה(רק בעונות קשות פננסית, כמו עונת אפי\פיני אומנם התקציב היה נמוך, אבל אחרי זה קבלנו רכבת שחקנים שהתחילה בבראון סביר, ונמשכה בעוד הרבה בראונים אחרים, ואי עליה להצלבה, בקיצור קטסטרופה).