פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מכבי עשויה להביא גבוה בינואר, מדלי עלול לשלם את המחיר

26 נובמבר 2012, 17:04

roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.

הסיטואציה היחידה שאני רואה של שיחרור שחקן מבלי להביא חיזוק במקומו היא חיזוק בפני עצמו היא כאשר השחקן המדובר הוא בעל אופי בעייתי שמשפיע לרעה על הקבוצה בחדר ההלבשה, אחרת איך בדיוק אנחנו מתחזקים? ע"י עקרון ה-"בוא נציל אותנו מעצמנו"? אם מדלי לא תורם כמו שצריך אז הוא צריך לשחק פחות ואם רוצים לחתוך אותו אז מן הראוי יהיה להביא שחקן במקומו אחרת אנחנו אולי עושים שינוי אבל חיזוק זה בוודאי לא.

26 נובמבר 2012, 17:53

EulGam05 כתב:
roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.

הסיטואציה היחידה שאני רואה של שיחרור שחקן מבלי להביא חיזוק במקומו היא חיזוק בפני עצמו היא כאשר השחקן המדובר הוא בעל אופי בעייתי שמשפיע לרעה על הקבוצה בחדר ההלבשה, אחרת איך בדיוק אנחנו מתחזקים? ע"י עקרון ה-"בוא נציל אותנו מעצמנו"? אם מדלי לא תורם כמו שצריך אז הוא צריך לשחק פחות ואם רוצים לחתוך אותו אז מן הראוי יהיה להביא שחקן במקומו אחרת אנחנו אולי עושים שינוי אבל חיזוק זה בוודאי לא.

החיזוק בשחרור שחקן יכול לבוא מכך שליתר השחקנים שהוא "גוזל" מהם דקות יש יותר בטחון מאחר והם משחקים יותר ומעבר לכך יש פחות שחקן אחד מתוסכל על הספסל (גם אם יש לו אופי טוב). כשיש סגל של 7 שחקנים אז כל שחקן נוסף חשוב, אבל כשיש 12 שחקנים בסגל לא מזיק לשחרר אחד או שניים.

26 נובמבר 2012, 17:55

MTA2311 כתב:
קודי כתב:יוני, רק כדי לחזק את דבריך - אליהו מוכיח העונה ומוכיח שוב בשני המשחקים האחרונים שכשנותנים לו קרדיט ובטחון הוא אחד הפאוור פורוורדים ההתקפיים הטובים ביבשת וללא ספק שחקן טוב בהרבה מקיינר-מדלי. בהחלט אליהו עם גיבוי של תומאס מספיקים כדי לכסות את עמדה 4 ואין צורך במישהו נוסף, בוודאי שלא שחקן כל כך יקר עם תרומה כל כך אפסית. אני חושב שזמן המבחן עבור קיינר-מדלי הסתיים וגם אם יבריק בחודש הקרוב מול נפולת הנמושות שמחכה למכבי זה לא יספיק, מאחר שהחודש הקרוב הוא לא אינדיקציה לכלום. גם אתמול, נגד חולון העלובה, כשעוד היה משחק לפני הגרבז'יה ברבע הרביעי הוא שיחק נורא עם 4 איבודים וזריקות שלא קשורות למשחק, אבל שוב - המשחקים האלה הם לא אינדיקציה עבורו ולדעתי צריך לחתוך אותו מהר ככל האפשר. אבל כולנו יודעים מה יקרה בפועל - הוא יתן כמה משחקים טובים נגד פרוקום, אשדוד ושות' ואז יחליטו שאין סיבה להחליף אותו.

זה לא הוכחה לשום דבר. אם כבר זאת הוכחה לכך שכליאור משחק טוב, בלאט נותן לו דקות. לא ההפך. ליאור נכשל מספיק פעמים במאני טיים בשנים האחרונות, בשביל שכמה משחקים טובים בתחילת העונה, מול קבוצת בלאי, לא יחשבו "כהוכחה" לעד כמה הוא נפלא. הוכחה לזה, יהיו משחקים טובים מול קבוצות גדולות. מה שהוא לא הצליח לעשות בשנים האחרונות.
וד"א, אם כמה משחקים טובים של מדלי מול אשדוד, פרוקום ושות', לא אמורים להיות מספיקים בשביל להשאיר אותו, הם גם לא אמורים להיות מספיקים בשביל להוכיח שליאור הוא אחד מהפורוורדים הטובים באירופה. זה כל מה שהוא נתן בינתיים.

ממש לא. כדי שליאור יקבל בטחון הוא צריך לפתוח בחמישיה ולקבל מרחב לטעויות ולא להינזף ולהיזרק לספסל על כל טעות. ביום חמישי ואתמול הוא פתח בחמישיה והראה יכולות אדירות וכך זה צריך להימשך. אין למכבי אף פאוור פורוורד שמדגדג אותו ולכן אין שום סיבה שלא יפתח בחמישיה ויקבל קרדיט גם אחרי שהוא עושה טעות. ליאור לא רק הוכיח את עצמו נגד קבוצות עלובות אלא שיחק טוב במלאגה ונגד סיינה. מדלי לא היה טוב גם נגד נמושות.

26 נובמבר 2012, 18:01

קודי כתב:
MTA2311 כתב:
קודי כתב:יוני, רק כדי לחזק את דבריך - אליהו מוכיח העונה ומוכיח שוב בשני המשחקים האחרונים שכשנותנים לו קרדיט ובטחון הוא אחד הפאוור פורוורדים ההתקפיים הטובים ביבשת וללא ספק שחקן טוב בהרבה מקיינר-מדלי. בהחלט אליהו עם גיבוי של תומאס מספיקים כדי לכסות את עמדה 4 ואין צורך במישהו נוסף, בוודאי שלא שחקן כל כך יקר עם תרומה כל כך אפסית. אני חושב שזמן המבחן עבור קיינר-מדלי הסתיים וגם אם יבריק בחודש הקרוב מול נפולת הנמושות שמחכה למכבי זה לא יספיק, מאחר שהחודש הקרוב הוא לא אינדיקציה לכלום. גם אתמול, נגד חולון העלובה, כשעוד היה משחק לפני הגרבז'יה ברבע הרביעי הוא שיחק נורא עם 4 איבודים וזריקות שלא קשורות למשחק, אבל שוב - המשחקים האלה הם לא אינדיקציה עבורו ולדעתי צריך לחתוך אותו מהר ככל האפשר. אבל כולנו יודעים מה יקרה בפועל - הוא יתן כמה משחקים טובים נגד פרוקום, אשדוד ושות' ואז יחליטו שאין סיבה להחליף אותו.

זה לא הוכחה לשום דבר. אם כבר זאת הוכחה לכך שכליאור משחק טוב, בלאט נותן לו דקות. לא ההפך. ליאור נכשל מספיק פעמים במאני טיים בשנים האחרונות, בשביל שכמה משחקים טובים בתחילת העונה, מול קבוצת בלאי, לא יחשבו "כהוכחה" לעד כמה הוא נפלא. הוכחה לזה, יהיו משחקים טובים מול קבוצות גדולות. מה שהוא לא הצליח לעשות בשנים האחרונות.
וד"א, אם כמה משחקים טובים של מדלי מול אשדוד, פרוקום ושות', לא אמורים להיות מספיקים בשביל להשאיר אותו, הם גם לא אמורים להיות מספיקים בשביל להוכיח שליאור הוא אחד מהפורוורדים הטובים באירופה. זה כל מה שהוא נתן בינתיים.

ממש לא. כדי שליאור יקבל בטחון הוא צריך לפתוח בחמישיה ולקבל מרחב לטעויות ולא להינזף ולהיזרק לספסל על כל טעות. ביום חמישי ואתמול הוא פתח בחמישיה והראה יכולות אדירות וכך זה צריך להימשך. אין למכבי אף פאוור פורוורד שמדגדג אותו ולכן אין שום סיבה שלא יפתח בחמישיה ויקבל קרדיט גם אחרי שהוא עושה טעות. ליאור לא רק הוכיח את עצמו נגד קבוצות עלובות אלא שיחק טוב במלאגה ונגד סיינה. מדלי לא היה טוב גם נגד נמושות.

ובשני המשחקים הראשונים העונה הוא עלה מהספסל והיה טוב.
כשהוא טוב, הוא מקבל דקות, וכשלא( כמו נגד כל קבוצה גדולה ששחקנו מולה בשנתיים האחרונות), הוא לא משחק. מצחיק קצת שבת'רד אחר אתה מבלה את רוב זמנך בהשמצת מאלגה, ופה, כשזה מתאים פתאום לאג'נדה שלך מלאגה פתאום קבוצה טובה. לא על חשבוני.

26 נובמבר 2012, 18:18

קודי כתב:
EulGam05 כתב:

החיזוק בשחרור שחקן יכול לבוא מכך שליתר השחקנים שהוא "גוזל" מהם דקות יש יותר בטחון מאחר והם משחקים יותר ומעבר לכך יש פחות שחקן אחד מתוסכל על הספסל (גם אם יש לו אופי טוב). כשיש סגל של 7 שחקנים אז כל שחקן נוסף חשוב, אבל כשיש 12 שחקנים בסגל לא מזיק לשחרר אחד או שניים.

אז כמו שאמרתי - חיזוק בבחינת "בוא נציל אותנו מעצמנו". הבעיה שאתה מתאר היא לא בעיה עם קיינר-מדלי אלא בעיה עם דייוויד בלאט כי בפעם האחרונה שאני בדקתי, הוא ולא קיינר-מדלי מחליט כמה דקות האחרון ישחק. לפיכך, אולי על הדרך מוטב גם לשחרר את דיוויד בלאט כי הוא "גוזל" דקות משחקנים אחרים.

26 נובמבר 2012, 18:19

MTA2311 כתב:
קודי כתב:
MTA2311 כתב:

ובשני המשחקים הראשונים העונה הוא עלה מהספסל והיה טוב.
כשהוא טוב, הוא מקבל דקות, וכשלא( כמו נגד כל קבוצה גדולה ששחקנו מולה בשנתיים האחרונות), הוא לא משחק. מצחיק קצת שבת'רד אחר אתה מבלה את רוב זמנך בהשמצת מאלגה, ופה, כשזה מתאים פתאום לאג'נדה שלך מלאגה פתאום קבוצה טובה. לא על חשבוני.

מלאגה לא קבוצה חלשה, אבל היא רחוקה מהרמה של קבוצות הצמרת של היורוליג. אין מה להשוות את זה לקבוצות העלובות בליגת העל שלנו, שרחוקה שנות אור גם מתחתית היורוקאפ. לטעמי, ליגת העל היא החלשה ביותר מזה 20 שנה. להשוות את מלאגה, שרחוקה מאוד מצמרת היורוליג, לחולון זה אפילו לא מצחיק.

26 נובמבר 2012, 18:27

מי השווה בין מלאגה לחולון?

26 נובמבר 2012, 18:53

EulGam05 כתב:

שחרור של מדלי הוא חיזוק כי ההתעסקות איתו מסיחה את הדעת וכי הוא גורם נזק על המגרש. אי אפשר להחזיק אותו 40 דקות על הספסל וכל דקה שהוא משחק נגרם לקבוצה נזק. שחרור שלו יהפוך את מכבי לקבוצה יותר טובה.

26 נובמבר 2012, 19:03

אי אפשר להחזיק אותו 40 דקות על הספסל מבחינה תדמיתית, או כלכלית. אין לזה שום השפעה מקצועית על הקבוצה. במשחקים האחרונים הוא משחק מעט מאוד דקות, והוא בטח לא אשם באיך שמכבי נראית ובהפסדים שלה.
שחרור שלו בלי להביא מחליף היא החלטה כלכלית נטו, וממש לא תהפוך את מכבי לקבוצה טובה יותר.
מישהו פה זוכר מקרה שבו שוחרר שחקן לא משמעותי שבקושי משחק, והקבוצה השתפרה פלאים? לא חשבתי ככה...
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 26 נובמבר 2012, 19:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

26 נובמבר 2012, 19:04

roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:

שחרור של מדלי הוא חיזוק כי ההתעסקות איתו מסיחה את הדעת וכי הוא גורם נזק על המגרש. אי אפשר להחזיק אותו 40 דקות על הספסל וכל דקה שהוא משחק נגרם לקבוצה נזק. שחרור שלו יהפוך את מכבי לקבוצה יותר טובה.

ואני אשאל שוב - מה הקשר של קביעת הדקות של קיינר-מדלי לקיינר-מדלי? מי שמחליט על "ההתעסקות" איתו הוא לא אחר מאשר דייוויד בלאט כך שההצדקה שאתה נותן לשחרור של מדלי ללא תמורה יכולה באותה מידה להיות גם הצדקה להחלפה של המאמן.

26 נובמבר 2012, 20:06

EulGam05 כתב:
roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:

ואני אשאל שוב - מה הקשר של קביעת הדקות של קיינר-מדלי לקיינר-מדלי? מי שמחליט על "ההתעסקות" איתו הוא לא אחר מאשר דייוויד בלאט כך שההצדקה שאתה נותן לשחרור של מדלי ללא תמורה יכולה באותה מידה להיות גם הצדקה להחלפה של המאמן.

אבל זה לא ממש עובד ככה. כל עוד קיינר-מדלי נמצא פה, אז בלאט ינסה לתת לו דקות משחק, למרות שזה פוגע בקבוצה. זו המציאות. בלאט לא יספסל אותו ל- 40 דקות. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לשחרר אותו.

26 נובמבר 2012, 21:23

EULGAM,
אני מבין את ההגיון שלך, אבל בנושא הזה אני לגמרי עם רוי ויובל, וגם אמרתי את זה בעבר בכל מיני שרשורים אחרים.
לפעמים שחרור של שחקן משפר את הקבוצה, גם אם לא מדובר בשחקן עם אופי בעייתי.

יכול להיות שהשחרור של מדלי לא יישפר את מכבי, אבל לדעתי הוא בוודאי לא יפגע בה.

אור,
כל העונה הזאת בינתיים היא משהו שלא מהווה מדד לכלום.
תאורטית עוד יכול להיות שמדלי יהפוך להיות שחקן של 16 ו-8 בטופ 16, וליאור יהיה מחלק המגבות שלו על הספסל. גם רוט תאורטית יכול
להפוך להיות לשחקן עם מספרים כפולים באסיסטים.
אבל כל עוד זה לא קרה, אנחנו צריכים לזרום עם השחקנים שמשחקים טוב העונה, בלי קשר למה שהיה בעונות הקודמות.

26 נובמבר 2012, 22:25

jol9 כתב:EULGAM,
אני מבין את ההגיון שלך, אבל בנושא הזה אני לגמרי עם רוי ויובל, וגם אמרתי את זה בעבר בכל מיני שרשורים אחרים.

אור,
תאורטית עוד יכול להיות שמדלי יהפוך להיות שחקן של 16 ו-8 בטופ 16, וליאור יהיה מחלק המגבות שלו על הספסל. גם רוט תאורטית יכול
אבל כל עוד זה לא קרה, אנחנו צריכים לזרום עם השחקנים שמשחקים טוב העונה, בלי קשר למה שהיה בעונות הקודמות.

מה שאתה אומר זה לזרוק חלק מהשחקנים (למרות שיכול להיות שהם כן שווים את ההשקעה וזה רק קשיי התאקלמות)
ולשלם להם כסף (חלקם גם לעונה הבאה דבר שיגרום לך גם בעונה הבאה להיות עם תקציב מאוד נמוך)

אני מסכים איתך שמי שצריך לשחק זה מי שטוב, אבל לפי הגישה הזאת כל השחקנים שלא נותנים מספיק תוצרת או לחלופין לא מכירים אותם מספיק (הרי לא מעט מהפורום רצו להעיף את סמית' בשנה שעברה..) צריכים למצוא את דרכם הביתה.
מצטער אבל זה פשוט לא עובד ככה.

כמובן, יש אפשרות לטעויות בבניית קבוצה, יש פלופים ויש הוצאות כסף מיותר, א-ב-ל לא צריך לחרוץ דין של שחקן כ"כ מהר אלא אם כן הוא סרטן מבחינה חברתית או ממש ממש בלי יכולות.

לדעתי מדלי עוד יתן תוצרת... (בלי קשר שאני חושב שמחלקת הסקאוט בודקת ומחפשת שחקנים פוטנציאליים להחליף במידה והוא לא יתאקלם...)

26 נובמבר 2012, 22:50

מקובי כתב:

אור,

מה שאתה אומר זה לזרוק חלק מהשחקנים (למרות שיכול להיות שהם כן שווים את ההשקעה וזה רק קשיי התאקלמות)
ולשלם להם כסף (חלקם גם לעונה הבאה דבר שיגרום לך גם בעונה הבאה להיות עם תקציב מאוד נמוך)

אני מסכים איתך שמי שצריך לשחק זה מי שטוב, אבל לפי הגישה הזאת כל השחקנים שלא נותנים מספיק תוצרת או לחלופין לא מכירים אותם מספיק (הרי לא מעט מהפורום רצו להעיף את סמית' בשנה שעברה..) צריכים למצוא את דרכם הביתה.
מצטער אבל זה פשוט לא עובד ככה.

כמובן, יש אפשרות לטעויות בבניית קבוצה, יש פלופים ויש הוצאות כסף מיותר, א-ב-ל לא צריך לחרוץ דין של שחקן כ"כ מהר אלא אם כן הוא סרטן מבחינה חברתית או ממש ממש בלי יכולות.

לדעתי מדלי עוד יתן תוצרת... (בלי קשר שאני חושב שמחלקת הסקאוט בודקת ומחפשת שחקנים פוטנציאליים להחליף במידה והוא לא יתאקלם...)

אני לא מציע את זה באופן גורף אלא מדבר באופן נקודתי וספציפי.
אמרתי דברים דומים גם על קאמינגס לפני כמה שנים.

סמית' בניגוד למדלי נתן כמה משחקים מצויינים במדי מכבי בהכנה, ולכל אורך הזמן שלו במכבי, הוא נתן הגנה טובה. בכל הזמן הזה הוא גם הראה פוטנציאל.
זה נכון שחלק מהפורום רצה להעיף אותו (ואני בינהם), אבל מדובר כאן על מקרה שונה.
ראשית, לסמית' לא היה שחקן איכותי וטוב בהרבה ממנו על הראש ושנית, כמו שציינתי סמית' ידע להצטיין בחלק מהמשחקים, גם אם בשלב הראשון, זה לא היה במשחקי
היורוליג.
מדלי לעומתו תקוע מאחורי אליהו, והוא טרם נתן משחק אחד טוב במדי מכבי (אולי פרט לאיזה משחק הכנה איזוטרי).

אפשר כמובן להמתין ולתת עוד הזדמנות ועוד הזדמנות, אבל זה פוגע מאוד בסיכויים של מכבי למצוא שחקן אחר שאולי יתאים יותר וייתן תפוקה טובה יותר.

27 נובמבר 2012, 00:28

roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:
roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:

אבל זה לא ממש עובד ככה. כל עוד קיינר-מדלי נמצא פה, אז בלאט ינסה לתת לו דקות משחק, למרות שזה פוגע בקבוצה. זו המציאות. בלאט לא יספסל אותו ל- 40 דקות. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לשחרר אותו.

או לחילופין - לשחרר את בלאט, הרי הוא זה שמנסה לתת לו דקות משחק. אני מצטער, לא רואה שום היגיון בלשחרר סתם ככה שחקן מבלי להביא אף אחד במקומו (כאמור, אא"כ השחקן עם אופי בעייתי), רק לפני כמה שנים שחררנו סנטר מבלי להביא אף אחד במקומו ועד היום יש לא מעט אוהדים שמלינים על כך.

27 נובמבר 2012, 01:12

אני לא מציע את זה באופן גורף אלא מדבר באופן נקודתי וספציפי.
אמרתי דברים דומים גם על קאמינגס לפני כמה שנים.

סמית' בניגוד למדלי נתן כמה משחקים מצויינים במדי מכבי בהכנה, ולכל אורך הזמן שלו במכבי, הוא נתן הגנה טובה. בכל הזמן הזה הוא גם הראה פוטנציאל.
זה נכון שחלק מהפורום רצה להעיף אותו (ואני בינהם), אבל מדובר כאן על מקרה שונה.
ראשית, לסמית' לא היה שחקן איכותי וטוב בהרבה ממנו על הראש ושנית, כמו שציינתי סמית' ידע להצטיין בחלק מהמשחקים, גם אם בשלב הראשון, זה לא היה במשחקי
היורוליג.
מדלי לעומתו תקוע מאחורי אליהו, והוא טרם נתן משחק אחד טוב במדי מכבי (אולי פרט לאיזה משחק הכנה איזוטרי).

אפשר כמובן להמתין ולתת עוד הזדמנות ועוד הזדמנות, אבל זה פוגע מאוד בסיכויים של מכבי למצוא שחקן אחר שאולי יתאים יותר וייתן תפוקה טובה יותר.

אני חושב שמדלי לא נתן יכולת מספיק טובה עד עכשיו, אבל היו הרבה שחקנים שלא הצליחו להתאקלם במכבי מיידית.
אתה מדבר על סמית' שנתן משחקים טובים בהכנה, אני מזכיר לך שאת אותו המשפט אפשר להגיד גם על מדלי (ואת זה לא אני אמרתי אלא הצוות המקצועי..)
מדלי נפצע ומאז שהוא חזר הוא לא נותן כלום, בגלל שליאור פתח את העונה נהדר וגם לדעתי בגלל ההתאקלמות והחזרה מהפציעה, אי אפשר לומר שאין לו כדורסל כי רק שנה שעברה כל הפורום עקב אחריו ואחרי דולמן והיו דיונים מי מהם עדיף, הוא החתמה שכולם אמרו שהיא החתמה טובה.

בדיעבד לא בונים ככה סגל (2 שחקנים יקרים באותה עמדה) אבל את הנעשה נכון לעכשיו אין להשיב אם זה אומר שזה יפגע במכבי תקציבית בשנתיים הקרובות.

לגבי זה שיש לו את ליאור על הראש- גם לבלו בשנה שעברה (ואני לא משווה לרגע) היה את ליאור על הראש והם ידעו להסתדר ולחלק את הדקות יפה מאוד בסופו של דבר.
אני זוכר שדיברו על מדלי כשחקן שעולה מהספסל וניזון מאנרגיות, אין שום סיבה שהוא לא יהיה המחליף של ליאור וישחק את איזור ה15-20 דקות למשחק (כמובן, לפי מהלך המשחק ולפי היכולת של השניים יכול להיות שאפשר גם לנסות ששניהם ישחקו ביחד...דבר שיכול להפתיע יריבות כמו שבלו וליאור בשנה שעברה ניצחו את לובליאנה)

בכל מקרה- אני מעריך שיתנו לו הזדמנויות בחודש הקרוב, ינסו להכניס אותו לקבוצה דרך הליגה ודרך משחקי היורוליג הקרובים ואם זה לא יצליח אז יחפשו לו מחליף (ברור לי שמחלקת הסקאוטינג עובדת על מציאת שחקנים מתאימים כבר מלפני כמה שבועות...)
אני כמובן מכבד את דעתך שאתה אומר שאין זמן וצריך לגבש את הקבוצה כבר עכשיו אבל אני עדיין משוכנע שלא ראינו ממנו הכל ואפשר לנסות להוציא את זה ממנו.
המבחן הקרוב הוא אם יהיה ליכולת הטובה נגד חולון המשך נגד שאלון ונגד הפועל.

27 נובמבר 2012, 04:53

אור,

האמת שאין כל כך אפשרות כזאת, אבל אני לא רואה איך שחרור של שחקן כל כך לא משמעותי, שהולך להתייבש על הספסל בכל מקרה, יביא לשיפור כל כך משמעותי ביכולת של הקבוצה.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 27 נובמבר 2012, 07:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

27 נובמבר 2012, 07:24

ברור שרק שחרור מדלי לא יגרום לשיפור משמעותי בקבוצה, אם בכלל. בכל מקרה, ברור גם שלא ניתן לתזמן את השחרור בדיוק לנקודה בה מכבי תוכל להחתים סנטר וברור גם שלא בטוח שבאותה נקודה היא תקבל את ההצעה הכי טובה על מדלי. לכן אני חושב שקודם כל צריך לשחרר אותו למרבה במחיר בכדי למזער נזקים (מכבי תצטרך כמעט בוודאות להמשיך ולממן חלק משכרו) ולאחר מכן להחתים סנטר. אבל שוב - הגורם שלדעתי ימנע את השינוי הזה הוא החודש הקרוב והקליל שמצפה למכבי, בו כל שחקן יוכל להראות יכולות אדירות נגד נמושות שיובסו כאן אחת אחרי השניה. אני לא רואה את מכבי יורדת מ-20 הפרש באף אחד מהמשחקים שמצפים לה עד הטופ 16 (שאלון, הפועל ת"א, פרוקום, נתניה, אלבה ברלין ואשדוד). אם לפדרמן הספיקו בזמנו כמה אימונים כדי להגיע למסקנה שאין צורך בגבוה במקום פופס, אז בוודאי שכמה משחקים טובים ולא ממש משנה נגד מי יספקו אותו שהסגל הקיים מעולה ושאין צורך בשינוי.

27 נובמבר 2012, 09:28

ממש לא ברור לי איך נוצר המיתוס הזה שמדלי קלעי שלשות טוב ושבלאט די בנה על זה .
בליגה הספרדית לאורך הקריירה הוא קלה בממצוצע שלשה אחת למשחק ב-30% ממוצע לאורך התקופה שלו שם כשבתקופה הכי טובה שלו שם קלע 1.5 שלשות למשחק ב-38% ....בהחלט לא מעיד על הצטיינות בתחום הזה . ביורוקאפ זה נראה אפילו גרוע יותר...
לא צריך להיות גאון כדורסל בשביל לראות שהזריקה שלו היא המצאה פרטית שלו ולא משהו שמלמדים ביסודות הכדורסל ולכן בגלל זה הוא גם לא קלע מדהים כלכך . נכון שהיו בהיסטוריה קלעי שלשות טובים עם זריקות מוזרות (עוזר המאמן שלנו) אבל זה לא המקרה של מדלי .
דבר שני , הוא לא מוריד כדור טוב לריצפה ובטח פחות טוב מבלו למשל . והחסרון הגדול שלו לדעתי זה אינטילגנציית המשחק שלו . הוא לא מוסר כלכך טוב , בחירת זריקות שלו גרוע ויש לו טעויות בהגנה בגלל שהוא לא מבין כלכך את התרגילים...
הסיבה שהיה לו סטט' טובה בספרד וזה לזכותו זה , שהוא שחקן מאוד אנרגטי וריבאונדר טוב ואת רוב הנקודות שלו היה עושה מריבאונדים בהתקפה (נקודות גארבז') ומפיק אנד רולים שהרבה מסתיימים בהטבעות (גם עכשיו הוא מנסה ולא הולך לו...) .
בקיץ העדפתי שחקנים אחרים על פניו ( דולמן , ג'פרסון ....) שגם היו זולים ממנו וכנראה שבאמת טעו כשהחתימו אותו....

27 נובמבר 2012, 09:59

איפה ג'פרסון משחק בימים אילו??
יש איזה סיכוי לפנטז עליו??
נושא נעול