26 נובמבר 2012, 17:04
roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
26 נובמבר 2012, 17:53
EulGam05 כתב:roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
הסיטואציה היחידה שאני רואה של שיחרור שחקן מבלי להביא חיזוק במקומו היא חיזוק בפני עצמו היא כאשר השחקן המדובר הוא בעל אופי בעייתי שמשפיע לרעה על הקבוצה בחדר ההלבשה, אחרת איך בדיוק אנחנו מתחזקים? ע"י עקרון ה-"בוא נציל אותנו מעצמנו"? אם מדלי לא תורם כמו שצריך אז הוא צריך לשחק פחות ואם רוצים לחתוך אותו אז מן הראוי יהיה להביא שחקן במקומו אחרת אנחנו אולי עושים שינוי אבל חיזוק זה בוודאי לא.
26 נובמבר 2012, 17:55
MTA2311 כתב:קודי כתב:יוני, רק כדי לחזק את דבריך - אליהו מוכיח העונה ומוכיח שוב בשני המשחקים האחרונים שכשנותנים לו קרדיט ובטחון הוא אחד הפאוור פורוורדים ההתקפיים הטובים ביבשת וללא ספק שחקן טוב בהרבה מקיינר-מדלי. בהחלט אליהו עם גיבוי של תומאס מספיקים כדי לכסות את עמדה 4 ואין צורך במישהו נוסף, בוודאי שלא שחקן כל כך יקר עם תרומה כל כך אפסית. אני חושב שזמן המבחן עבור קיינר-מדלי הסתיים וגם אם יבריק בחודש הקרוב מול נפולת הנמושות שמחכה למכבי זה לא יספיק, מאחר שהחודש הקרוב הוא לא אינדיקציה לכלום. גם אתמול, נגד חולון העלובה, כשעוד היה משחק לפני הגרבז'יה ברבע הרביעי הוא שיחק נורא עם 4 איבודים וזריקות שלא קשורות למשחק, אבל שוב - המשחקים האלה הם לא אינדיקציה עבורו ולדעתי צריך לחתוך אותו מהר ככל האפשר. אבל כולנו יודעים מה יקרה בפועל - הוא יתן כמה משחקים טובים נגד פרוקום, אשדוד ושות' ואז יחליטו שאין סיבה להחליף אותו.
זה לא הוכחה לשום דבר. אם כבר זאת הוכחה לכך שכליאור משחק טוב, בלאט נותן לו דקות. לא ההפך. ליאור נכשל מספיק פעמים במאני טיים בשנים האחרונות, בשביל שכמה משחקים טובים בתחילת העונה, מול קבוצת בלאי, לא יחשבו "כהוכחה" לעד כמה הוא נפלא. הוכחה לזה, יהיו משחקים טובים מול קבוצות גדולות. מה שהוא לא הצליח לעשות בשנים האחרונות.
וד"א, אם כמה משחקים טובים של מדלי מול אשדוד, פרוקום ושות', לא אמורים להיות מספיקים בשביל להשאיר אותו, הם גם לא אמורים להיות מספיקים בשביל להוכיח שליאור הוא אחד מהפורוורדים הטובים באירופה. זה כל מה שהוא נתן בינתיים.
26 נובמבר 2012, 18:01
קודי כתב:MTA2311 כתב:קודי כתב:יוני, רק כדי לחזק את דבריך - אליהו מוכיח העונה ומוכיח שוב בשני המשחקים האחרונים שכשנותנים לו קרדיט ובטחון הוא אחד הפאוור פורוורדים ההתקפיים הטובים ביבשת וללא ספק שחקן טוב בהרבה מקיינר-מדלי. בהחלט אליהו עם גיבוי של תומאס מספיקים כדי לכסות את עמדה 4 ואין צורך במישהו נוסף, בוודאי שלא שחקן כל כך יקר עם תרומה כל כך אפסית. אני חושב שזמן המבחן עבור קיינר-מדלי הסתיים וגם אם יבריק בחודש הקרוב מול נפולת הנמושות שמחכה למכבי זה לא יספיק, מאחר שהחודש הקרוב הוא לא אינדיקציה לכלום. גם אתמול, נגד חולון העלובה, כשעוד היה משחק לפני הגרבז'יה ברבע הרביעי הוא שיחק נורא עם 4 איבודים וזריקות שלא קשורות למשחק, אבל שוב - המשחקים האלה הם לא אינדיקציה עבורו ולדעתי צריך לחתוך אותו מהר ככל האפשר. אבל כולנו יודעים מה יקרה בפועל - הוא יתן כמה משחקים טובים נגד פרוקום, אשדוד ושות' ואז יחליטו שאין סיבה להחליף אותו.
זה לא הוכחה לשום דבר. אם כבר זאת הוכחה לכך שכליאור משחק טוב, בלאט נותן לו דקות. לא ההפך. ליאור נכשל מספיק פעמים במאני טיים בשנים האחרונות, בשביל שכמה משחקים טובים בתחילת העונה, מול קבוצת בלאי, לא יחשבו "כהוכחה" לעד כמה הוא נפלא. הוכחה לזה, יהיו משחקים טובים מול קבוצות גדולות. מה שהוא לא הצליח לעשות בשנים האחרונות.
וד"א, אם כמה משחקים טובים של מדלי מול אשדוד, פרוקום ושות', לא אמורים להיות מספיקים בשביל להשאיר אותו, הם גם לא אמורים להיות מספיקים בשביל להוכיח שליאור הוא אחד מהפורוורדים הטובים באירופה. זה כל מה שהוא נתן בינתיים.
ממש לא. כדי שליאור יקבל בטחון הוא צריך לפתוח בחמישיה ולקבל מרחב לטעויות ולא להינזף ולהיזרק לספסל על כל טעות. ביום חמישי ואתמול הוא פתח בחמישיה והראה יכולות אדירות וכך זה צריך להימשך. אין למכבי אף פאוור פורוורד שמדגדג אותו ולכן אין שום סיבה שלא יפתח בחמישיה ויקבל קרדיט גם אחרי שהוא עושה טעות. ליאור לא רק הוכיח את עצמו נגד קבוצות עלובות אלא שיחק טוב במלאגה ונגד סיינה. מדלי לא היה טוב גם נגד נמושות.
26 נובמבר 2012, 18:18
קודי כתב:EulGam05 כתב:roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
הסיטואציה היחידה שאני רואה של שיחרור שחקן מבלי להביא חיזוק במקומו היא חיזוק בפני עצמו היא כאשר השחקן המדובר הוא בעל אופי בעייתי שמשפיע לרעה על הקבוצה בחדר ההלבשה, אחרת איך בדיוק אנחנו מתחזקים? ע"י עקרון ה-"בוא נציל אותנו מעצמנו"? אם מדלי לא תורם כמו שצריך אז הוא צריך לשחק פחות ואם רוצים לחתוך אותו אז מן הראוי יהיה להביא שחקן במקומו אחרת אנחנו אולי עושים שינוי אבל חיזוק זה בוודאי לא.
החיזוק בשחרור שחקן יכול לבוא מכך שליתר השחקנים שהוא "גוזל" מהם דקות יש יותר בטחון מאחר והם משחקים יותר ומעבר לכך יש פחות שחקן אחד מתוסכל על הספסל (גם אם יש לו אופי טוב). כשיש סגל של 7 שחקנים אז כל שחקן נוסף חשוב, אבל כשיש 12 שחקנים בסגל לא מזיק לשחרר אחד או שניים.
26 נובמבר 2012, 18:19
MTA2311 כתב:קודי כתב:MTA2311 כתב:קודי כתב:יוני, רק כדי לחזק את דבריך - אליהו מוכיח העונה ומוכיח שוב בשני המשחקים האחרונים שכשנותנים לו קרדיט ובטחון הוא אחד הפאוור פורוורדים ההתקפיים הטובים ביבשת וללא ספק שחקן טוב בהרבה מקיינר-מדלי. בהחלט אליהו עם גיבוי של תומאס מספיקים כדי לכסות את עמדה 4 ואין צורך במישהו נוסף, בוודאי שלא שחקן כל כך יקר עם תרומה כל כך אפסית. אני חושב שזמן המבחן עבור קיינר-מדלי הסתיים וגם אם יבריק בחודש הקרוב מול נפולת הנמושות שמחכה למכבי זה לא יספיק, מאחר שהחודש הקרוב הוא לא אינדיקציה לכלום. גם אתמול, נגד חולון העלובה, כשעוד היה משחק לפני הגרבז'יה ברבע הרביעי הוא שיחק נורא עם 4 איבודים וזריקות שלא קשורות למשחק, אבל שוב - המשחקים האלה הם לא אינדיקציה עבורו ולדעתי צריך לחתוך אותו מהר ככל האפשר. אבל כולנו יודעים מה יקרה בפועל - הוא יתן כמה משחקים טובים נגד פרוקום, אשדוד ושות' ואז יחליטו שאין סיבה להחליף אותו.
ממש לא. כדי שליאור יקבל בטחון הוא צריך לפתוח בחמישיה ולקבל מרחב לטעויות ולא להינזף ולהיזרק לספסל על כל טעות. ביום חמישי ואתמול הוא פתח בחמישיה והראה יכולות אדירות וכך זה צריך להימשך. אין למכבי אף פאוור פורוורד שמדגדג אותו ולכן אין שום סיבה שלא יפתח בחמישיה ויקבל קרדיט גם אחרי שהוא עושה טעות. ליאור לא רק הוכיח את עצמו נגד קבוצות עלובות אלא שיחק טוב במלאגה ונגד סיינה. מדלי לא היה טוב גם נגד נמושות.
ובשני המשחקים הראשונים העונה הוא עלה מהספסל והיה טוב.
כשהוא טוב, הוא מקבל דקות, וכשלא( כמו נגד כל קבוצה גדולה ששחקנו מולה בשנתיים האחרונות), הוא לא משחק. מצחיק קצת שבת'רד אחר אתה מבלה את רוב זמנך בהשמצת מאלגה, ופה, כשזה מתאים פתאום לאג'נדה שלך מלאגה פתאום קבוצה טובה. לא על חשבוני.
26 נובמבר 2012, 18:27
26 נובמבר 2012, 18:53
EulGam05 כתב:roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
26 נובמבר 2012, 19:03
26 נובמבר 2012, 19:04
roy1000 כתב:EulGam05 כתב:roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
שחרור של מדלי הוא חיזוק כי ההתעסקות איתו מסיחה את הדעת וכי הוא גורם נזק על המגרש. אי אפשר להחזיק אותו 40 דקות על הספסל וכל דקה שהוא משחק נגרם לקבוצה נזק. שחרור שלו יהפוך את מכבי לקבוצה יותר טובה.
26 נובמבר 2012, 20:06
EulGam05 כתב:roy1000 כתב:EulGam05 כתב:roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
שחרור של מדלי הוא חיזוק כי ההתעסקות איתו מסיחה את הדעת וכי הוא גורם נזק על המגרש. אי אפשר להחזיק אותו 40 דקות על הספסל וכל דקה שהוא משחק נגרם לקבוצה נזק. שחרור שלו יהפוך את מכבי לקבוצה יותר טובה.
ואני אשאל שוב - מה הקשר של קביעת הדקות של קיינר-מדלי לקיינר-מדלי? מי שמחליט על "ההתעסקות" איתו הוא לא אחר מאשר דייוויד בלאט כך שההצדקה שאתה נותן לשחרור של מדלי ללא תמורה יכולה באותה מידה להיות גם הצדקה להחלפה של המאמן.
26 נובמבר 2012, 21:23
26 נובמבר 2012, 22:25
jol9 כתב:EULGAM,
אני מבין את ההגיון שלך, אבל בנושא הזה אני לגמרי עם רוי ויובל, וגם אמרתי את זה בעבר בכל מיני שרשורים אחרים.
לפעמים שחרור של שחקן משפר את הקבוצה, גם אם לא מדובר בשחקן עם אופי בעייתי.
יכול להיות שהשחרור של מדלי לא יישפר את מכבי, אבל לדעתי הוא בוודאי לא יפגע בה.
אור,
כל העונה הזאת בינתיים היא משהו שלא מהווה מדד לכלום.
תאורטית עוד יכול להיות שמדלי יהפוך להיות שחקן של 16 ו-8 בטופ 16, וליאור יהיה מחלק המגבות שלו על הספסל. גם רוט תאורטית יכול
להפוך להיות לשחקן עם מספרים כפולים באסיסטים.
אבל כל עוד זה לא קרה, אנחנו צריכים לזרום עם השחקנים שמשחקים טוב העונה, בלי קשר למה שהיה בעונות הקודמות.
26 נובמבר 2012, 22:50
מקובי כתב:jol9 כתב:EULGAM,
אני מבין את ההגיון שלך, אבל בנושא הזה אני לגמרי עם רוי ויובל, וגם אמרתי את זה בעבר בכל מיני שרשורים אחרים.
אור,
תאורטית עוד יכול להיות שמדלי יהפוך להיות שחקן של 16 ו-8 בטופ 16, וליאור יהיה מחלק המגבות שלו על הספסל. גם רוט תאורטית יכול
אבל כל עוד זה לא קרה, אנחנו צריכים לזרום עם השחקנים שמשחקים טוב העונה, בלי קשר למה שהיה בעונות הקודמות.
מה שאתה אומר זה לזרוק חלק מהשחקנים (למרות שיכול להיות שהם כן שווים את ההשקעה וזה רק קשיי התאקלמות)
ולשלם להם כסף (חלקם גם לעונה הבאה דבר שיגרום לך גם בעונה הבאה להיות עם תקציב מאוד נמוך)
אני מסכים איתך שמי שצריך לשחק זה מי שטוב, אבל לפי הגישה הזאת כל השחקנים שלא נותנים מספיק תוצרת או לחלופין לא מכירים אותם מספיק (הרי לא מעט מהפורום רצו להעיף את סמית' בשנה שעברה..) צריכים למצוא את דרכם הביתה.
מצטער אבל זה פשוט לא עובד ככה.
כמובן, יש אפשרות לטעויות בבניית קבוצה, יש פלופים ויש הוצאות כסף מיותר, א-ב-ל לא צריך לחרוץ דין של שחקן כ"כ מהר אלא אם כן הוא סרטן מבחינה חברתית או ממש ממש בלי יכולות.
לדעתי מדלי עוד יתן תוצרת... (בלי קשר שאני חושב שמחלקת הסקאוט בודקת ומחפשת שחקנים פוטנציאליים להחליף במידה והוא לא יתאקלם...)
27 נובמבר 2012, 00:28
roy1000 כתב:EulGam05 כתב:roy1000 כתב:EulGam05 כתב:roy1000 כתב:אין שום בעיה שליאור ישחק 30 דקות למשחק. אין שום סיבה להשקיע עוד זמן ומאמץ בקיינר-מדלי. ברור שהוא לא מתאים למכבי וצריך לשחרר אותו בהזדמנות הראשונה. גם אן לא יבוא מחליף, עצם השחרור של מדלי זה כבר חיזוק.
ואני אשאל שוב - מה הקשר של קביעת הדקות של קיינר-מדלי לקיינר-מדלי? מי שמחליט על "ההתעסקות" איתו הוא לא אחר מאשר דייוויד בלאט כך שההצדקה שאתה נותן לשחרור של מדלי ללא תמורה יכולה באותה מידה להיות גם הצדקה להחלפה של המאמן.
אבל זה לא ממש עובד ככה. כל עוד קיינר-מדלי נמצא פה, אז בלאט ינסה לתת לו דקות משחק, למרות שזה פוגע בקבוצה. זו המציאות. בלאט לא יספסל אותו ל- 40 דקות. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לשחרר אותו.
27 נובמבר 2012, 01:12
אני לא מציע את זה באופן גורף אלא מדבר באופן נקודתי וספציפי.
אמרתי דברים דומים גם על קאמינגס לפני כמה שנים.
סמית' בניגוד למדלי נתן כמה משחקים מצויינים במדי מכבי בהכנה, ולכל אורך הזמן שלו במכבי, הוא נתן הגנה טובה. בכל הזמן הזה הוא גם הראה פוטנציאל.
זה נכון שחלק מהפורום רצה להעיף אותו (ואני בינהם), אבל מדובר כאן על מקרה שונה.
ראשית, לסמית' לא היה שחקן איכותי וטוב בהרבה ממנו על הראש ושנית, כמו שציינתי סמית' ידע להצטיין בחלק מהמשחקים, גם אם בשלב הראשון, זה לא היה במשחקי
היורוליג.
מדלי לעומתו תקוע מאחורי אליהו, והוא טרם נתן משחק אחד טוב במדי מכבי (אולי פרט לאיזה משחק הכנה איזוטרי).
אפשר כמובן להמתין ולתת עוד הזדמנות ועוד הזדמנות, אבל זה פוגע מאוד בסיכויים של מכבי למצוא שחקן אחר שאולי יתאים יותר וייתן תפוקה טובה יותר.
27 נובמבר 2012, 04:53
jol9 כתב:EULGAM,
אור,
27 נובמבר 2012, 07:24
27 נובמבר 2012, 09:28
27 נובמבר 2012, 09:59