על ידי חביב אורנג'ד » 13 דצמבר 2012, 23:29
המשחק היום היה סוג של שעמומון, אבל טוב שהוא נגמר כפי שהוא נגמר.
כמה דברים קטנים שבלטו לי היום:
שון ג'יימס - משחק חמישי ברציפות בו הוא קולע בדאבל פיגרס ונכון לעכשיו, מספריו הם הטובים ביותר שהעמיד כאן שחקן גבוה בשנתיים האחרונות. עם כל הכבוד, המבחן האמיתי שלו יהיה בשלב הבא אם כי עד כה, טפו טפו טפו, הוא אי של יציבות בקו הקדמי ומתגלה כשחקן יעיל מאוד. רק שימשיך.
מלקולם תומאס - מה שאהבתי אצלו היום לא היה רק המשחק היעיל והסולידי שהוא הפגין, אלא בעיקר ההתאמה שלו לעמדה מס' 4. נראה שהוא ואליהו סוגרים יפה את העמדה הזו יחד, ולמרות מה שנכתב כאן, השילוב בינו ובין ג'יימס הוא די מוצלח. בגדול וכפי שחשבתי בתחילת העונה, אין שום צורך לשפוך הרבה כסף על 4 מחליף ואין שום צורך שעל הספסל ישב איזה כוכב-על. תומאס מראה שהטענה הזו נכונה, אם כי גם לו צפוי להיות קשה הרבה יותר בשלב הבא. נקודת האור היא שכ4 יהיה לו קל יותר להצליח מאשר כ5.
ריקי היקמן - שוב הוביל את קלעי מכבי, למרות שעשה לא מעט טעיות ושטויות שהתבטאו ביותר מדי איבודי כדור מאוד מיותרים.
עוד נתון מעניין לגבי היקמן הוא ש13 הנקודות אותן קלע הערב, הביאו אותו לסך הכול של 130 נקודות במדי מכבי כבר בתום הסיבוב הראשון.
סכום נקודות זה הוא גבוה יותר מזה שסיפקו כאן בורשטיין, פאפאלוקאס ושייר ביחד לאחר עונה שלמה אשתקד. הישג לא רע בכלל, אם כי בנושא האיבודים הוא בהחלט טעון שיפור.
סילבן לנדסברג - לא חושב שההופעה הטובה שלו הפתיעה כאן מישהו. אחד השחקנים הכשרוניים ביותר במכבי וכאשר נותנים לו את ההזמנדות הוא מחזיר. בלאט יצטרך למצוא את הדרך לשלב אותו גם כאשר פניני וסמית' יחזרו. חבל לשרוף כזה כשרון על הספסל.
גיורגי שרמדיני - אז בסדר, הבנו שהוא מועמד להחלפה ושהוא באמת לא איזה גרויסע מציאה. עם זאת, מה שנראה לי קצת מוזר זה שמבין צמד השחקנים המאכזבים עד כה (הוא וקיינר-מדלי), זה דוקא הוא שמשלם מחיר כבד יותר בזמן שהוא יחסית פחות מאכזב ממדלי החלש.
יש איזושהי התעקשות עיוורת ואולי אפילו אינפינטילית של בלאט ללכת בכל הכוח על מדלי שרק מאכזב ואפילו מזיק, בזמן ששרמדיני הוא לא נפילה עד כדי כך גדולה. סה"כ המספרים של שרמדיני במכבי הם סבירים (או לפחות, טובים יותר משל מדלי), הוא נתן שניים-שלושה משחקים טובים ביורוליג במדי מכבי ובניגוד למדלי, הוא גם היה שחקן יורוליג לא רע בכלל עד לפני חצי שנה.
בינינו, לא הוא ולא קיינר-מדלי צריכים להמשיך כאן, אבל אם בכל זאת הייתי צריך לבחור להשאר עם אחד מהם, אז זה לא יהיה האמירקאי המופחד שניסה לשחק היום בעמדה מס' 3. עם ההצלחה של תומאס להשתלב בעמדה מס' 4 (כפי שצויין קודם), הבחירה נעשת ברורה ביותר.
אז זהו, תם לו סיבוב ראשון שמצד אחד היה די משמים אך מצד שני, הסתיים בהישג הטוב ביותר. שאלת השאלות היא האם מה שראינו מהקבוצה יספיק להעפלה לשלב ההצלבה. אני נוטה להאמין שכן, אבל קל זה לא יהיה. האם מה שראינו יספיק לפיינל-פור? לטעמי, בפירוש לא.
בכל מקרה, נאחל לקבוצה הרבה הצלחה!