המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:לפי זה
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2607733
כל הדיון הזה לא רלוונטי בכלל, ונוכל להנות מג'יימס עוד עונה אחת, וכנראה גם במחיר נורמלי.
NY boy כתב:בלאט נוהג בדרך כלל להשתמש בליגה בשביל לתת לגבוהים "הפחות טובים שלו" להשתפשף ולצבור ביטחון, ולנוח ליורוליג. למשל בשנה שעברה ג'יימס שיחק בליגה חלק גדול מהמשחקים ונתן יופי של תפוקה, לעומת סופו ששיחק הרבה פחות ולא נתן תפוקה. אבל ביורוליג מקומו של סופו בטוח.
השנה ובעיקר במשחקים האחרונים עושה רושם שבלאט מעדיף לתת את הדקות של ג'יימס לתומאס (שאותו הוא עדיין אוהב) בניסיון להכניס אותו לעניינים ושאולי יקבל ביטחון. הוא גם ככה משוכנע שינצח (ואם יפסיד בטעות לא יקרה כלום). כשהגיעו אבל למלחה שזה משחק חשוב אז כמובן שהוא השתמש בג'יימס הרבה יותר ובתומאס הרבה פחות.
שחף כתב:אם זה נכון, אני מצפה לראות פה גארד בלבל של פארמר, או סמול פורוורד הרבה יותר טוב מדווין סמית', כי העלות של ג'יימס גם עם המיסוי היא זניחה לחלוטין במצב הזה.
אופציה אחרת זה להביא מישהו כמו פוטסיס בתור ה-4 של מכבי(סייז,אתלטיות, קליעה אוטומאטית מבחוץ, ריבאונד...), אבל אני בספק אם עם מגבלות התקציב זה יהיה דבר חכם שוב להשקיע הרבה דווקא ב-4.
שחף כתב:אם זה נכון, אני מצפה לראות פה גארד בלבל של פארמר, או סמול פורוורד הרבה יותר טוב מדווין סמית', כי העלות של ג'יימס גם עם המיסוי היא זניחה לחלוטין במצב הזה.
אופציה אחרת זה להביא מישהו כמו פוטסיס בתור ה-4 של מכבי(סייז,אתלטיות, קליעה אוטומאטית מבחוץ, ריבאונד...), אבל אני בספק אם עם מגבלות התקציב זה יהיה דבר חכם שוב להשקיע הרבה דווקא ב-4.
התנין כתב:כל השנים האלה רציתם לראות פה שחקן בסגנון של נ'דונג. ג'יימס הוא בדיוק שחקן מהסוג הזה רק נמוך בכמה ס''מ בודדים, ואני נהנה מצורת המשחק שלו מאוד. הוא לא חייב להיות שחקן פוסט מדהים, כי גם ככה אין הרבה כאלה ביבשת, הוא פשוט צריך להמשיך ולתת את כל מה שהוא נותן עכשיו ומכבי סגורה בעמדה הזאת. לא בטוח שנוכל למצוא משהו יותר טוב ממנו, גם אם נשקיע יותר כסף. בעיניי מדובר במציאה ברמה של טרנס מוריס לפחות, אז יאללה הנהלה - להחתים עד סוף הקריירה!
NY boy כתב:כשמכבי תתקל בבעיה בהגנה על קווים קידמיים כאלה אז נדבר. בינתיים ג'יימס לא נתקל בשום בעיה כזאת. אז או שאין מספיק גבוהים טובים ופיזיים באירופה בשביל שזה יהיה בעיה ואז זה לא משנה, או שבדרך פלא מכבי לא נתקלה בכאלה עדיין. אני מאמין יותר באופציה הראשונה... גבוהים פיזיים וטובים זה איזה פנטזיה שנמצאת הרבה מאד בראש של אנשים אבל הרבה פחות ביורוליג בתכלס. ואם יש 2-3 כאלה שלג'יימס יהיה "קשה מולם" אז עדיין עדיף הדברים הטובים שכן נותן, על פני מישהו שאולי יתמודד איתם יותר טוב ואולי לא יתן כלום. חוץ מזה שג'יימס הסתדר יופי עם הגבוה הכי פיזי באירופה (סופו) ככה שלא ברור לי מאיפה הדיבורים על זה שהוא לא יסתדר עם שחקנים פיזים. אם כבר הדבר היחידי שבאמת אפשר להגיד זה שיש משחקים שהוא נוטה להסתבך בבעיית עבירות מול שחקנים פיזים שכאלה, ולכן הוא לא יכול להיות לבד בקו הקידמי בלי גיבוי ראוי למשחקים שהוא מסתבך בעבירות. אם ג'יימס היה מסוגל להמנע מעבירות ולהישאר על המגרש 30 דקות בממוצע המספרים שלו היו מפלצתיים בכל קנה מידה.
אני ישמח אם תפרט בבקשה את ההרבה סנטרים שנמצאים בקבוצות יותר טובות ונותנים מספרים לא טובים אבל הם יותר טובים מג'יימס. כי אני לא מצאתי כאלה, והדוגמאות שנתת הם ממש ממש רחוקים מזה.
שוב, אני לא הופך את ג'יימס לכוכב, אסור להתבלבל. פשוט אני מסתכל למציאות בעיניים, רואה את מצב הגבוהים באירופה שהוא בכי רע, ומבין שג'יימס היום הוא לא רק טופ 10 בגבוהים באירופה, הוא כנראה הרבה מעבר לזה. ואם מכבי לא תבין את זה בזמן, אז בסופו של דבר אנחנו נבין את זה דרך הקבוצה שהוא חותם בה (גם הדוגמאות שתמיד נותנים של פישר והנדריקס, אלו שחקנים שחתמו חוזי עתק בקבוצות מעשירות אירופה!), ואז או שהוא יצליח (כמו מוריס) או יכשל (כמו הנדריקס) אבל זה יהיה תלוי בו. דוגמאות יש לכאן ולכאן על שחקנים כאלה. יש מצב שג'יימס הוא בדיוק כמו מוריס, ויש מצב כמו פישר. אנחנו נדע את זה רק כשהוא יעזוב לקבוצה גדולה (וכבר היום ברור שאם הוא עוזב את מכבי זה לקבוצה גדולה בהרבה כסף) ונראה מה הוא יעשה שם. אישית אני חושב שלא לנו ולא להנהלה כדאי לבחון את התאוריה הזה. ג'יימס בן 30, יש לו לפחות עוד 3 שנים בטופ האירופי, הוא מראה לכל אורך הקריירה מגמת התקדמות מרשימה. החתמה היום ל3 השנים הבאות בשכר שפוי (600-700 אלף דולר) היא המעשה הנכון והחכם ביותר שאפשר לעשות. אחרת יכול להיות שבעוד שנתיים אנחנו נצחק על ברצלונה, צסק"א או מילאנו הפראיירים שלקחו את ג'יימס בחוזה גבוה, או שאנחנו נבכה כשנראה אותו זוכה בגביע אירופה כגבוה מוביל של אחת הקבוצות האלה.
שחף כתב:שנביא שוב את המספרים של פישר מעונת ארויו? ג'יימס צריך להראות יכולת כזאת משך יותר מעונה אחת. או לפחות לעשות את זה מול קבוצות עילית של היורוליג, שמכבי לא ממש פגשה עדיין. בוא נראה איך הוא יראה מול ברצלונה, לדוגמא... אני עדיין חושב שבמיליון דולר אתה צריך להחזיק סנטר עם פוסט אפ ולא חרגול. וג'יימס נופל יותר לקטגוריה של חרגול, עם כל הכבוד למספרים שלו. בחוזה הנוכחי שלו אין בעיה שימשיך. מעבר ל-500K לעונה זה שיקולים אחרים כבר בעיני.
MTA2311 כתב:שחף כתב:שנביא שוב את המספרים של פישר מעונת ארויו? ג'יימס צריך להראות יכולת כזאת משך יותר מעונה אחת. או לפחות לעשות את זה מול קבוצות עילית של היורוליג, שמכבי לא ממש פגשה עדיין. בוא נראה איך הוא יראה מול ברצלונה, לדוגמא... אני עדיין חושב שבמיליון דולר אתה צריך להחזיק סנטר עם פוסט אפ ולא חרגול. וג'יימס נופל יותר לקטגוריה של חרגול, עם כל הכבוד למספרים שלו. בחוזה הנוכחי שלו אין בעיה שימשיך. מעבר ל-500K לעונה זה שיקולים אחרים כבר בעיני.
ולמה בדיוק ששחקן כזה יחכה עד שתחליט אם הוא שווה יותר כסף, כשקבוצות יותר גדולות ממכבי מציעות לו פי 2? אז בדיעבד מסתבר שלג'יימס יש חוזה גם לעונה הבאה, אבל אם זה לא היה המצב והיית מציע לו חוזה זהה לנוכחי, הוא היה צוחק לך בפרצוף ועף לספרד\איטליה\רוסיה. מה היינו מרוויים אז? עוד פופס\שארמדיני\תומאס?
שחף כתב:MTA2311 כתב:שחף כתב:שנביא שוב את המספרים של פישר מעונת ארויו? ג'יימס צריך להראות יכולת כזאת משך יותר מעונה אחת. או לפחות לעשות את זה מול קבוצות עילית של היורוליג, שמכבי לא ממש פגשה עדיין. בוא נראה איך הוא יראה מול ברצלונה, לדוגמא... אני עדיין חושב שבמיליון דולר אתה צריך להחזיק סנטר עם פוסט אפ ולא חרגול. וג'יימס נופל יותר לקטגוריה של חרגול, עם כל הכבוד למספרים שלו. בחוזה הנוכחי שלו אין בעיה שימשיך. מעבר ל-500K לעונה זה שיקולים אחרים כבר בעיני.
ולמה בדיוק ששחקן כזה יחכה עד שתחליט אם הוא שווה יותר כסף, כשקבוצות יותר גדולות ממכבי מציעות לו פי 2? אז בדיעבד מסתבר שלג'יימס יש חוזה גם לעונה הבאה, אבל אם זה לא היה המצב והיית מציע לו חוזה זהה לנוכחי, הוא היה צוחק לך בפרצוף ועף לספרד\איטליה\רוסיה. מה היינו מרוויים אז? עוד פופס\שארמדיני\תומאס?
אבל למה זה רלוונטי עכשיו? אני לא פוסל שמכבי תשדרג לו את החוזה לאזור ה-500K. אני מזכיר לך שפארקר ו-וויצ'יץ' שיחקו במכבי עם חוזים נמוכים מערך השוק האמיתי שלהם ואף אחד לא סיפר לנו למה מגיע להם יותר כסף או כמה הם יכלו להרוויח במקום אחר. ג'יימס לא שחקן ברמה של פארקר וניקולה, ואם מכבי תחליט להשאיר אותו על החוזה הנוכחי זה בסדר גמור בעיני.
מעבר לזה? אני לא זוכר זר שהיה במכבי מעל 3 שנים ולא היה עילוי אמיתי. היחידים שעונים לקטגוריה הזאת זה פארקר וניקולה, כשגם את באסטון מכבי רצתה להשאיר(והייתה משאירה אלמלא סעיף היציאה ל-NBA). אני חושב שכדי שמכבי תאריך לו מעבר לזה את החוזה הוא יצטרך להראות עוד עונה ברמה של זו הנוכחית. לא יעשה את זה? כנראה שאפשר למצוא לו מחליף ברמתו. לא צריך לאכול סרטים כאילו משחק אצלנו איזה דוויט האוורד וצריך להפוך את העולם כדי להשאיר אותו פה. צאו מזה.
שחף כתב:אני אחדד עוד יותר את מה שאמרתי קודם: אף זר מאז תקופת השושלת לא נשאר פה שלוש שנים. אף אחד. רק שני זרים שיחקו במכבי בשנים האחרונות מעל שלוש שנים באופן כללי. לאחד קוראים פארקר ולשני קוראים וויצ'יץ'. שניהם היו עילויים אדירים על המגרש, הכי טובים בעמדה שלהם באירופה, ואנשים מיוחדים שהתחברו למכבי ולישראל באופן כללי. מי שחושב ששון ג'יימס ברמה של אחד מהם חי בלה לה לנד. אם ג'יימס ראוי להישאר פה ארבע שנים(שוב, עצם זה שהוא ישאר שלוש שנים זה לא מעט) נראה בעונה הבאה, אלא אם כן מכבי איכשהו תדרוס את היורוליג מעכשיו כבר השנה. כנראה שהדבר השני לא יקרה.
אגב, בעוד שנתיים נכנסים נדמה לי לתוקף מגבלות השכר של היורוליג. אם זה יצא לפועל זה יכול להיות די מהותי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], שמוליק ו־10 אורחים