מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ינסו להאריך את חוזהו של ג׳יימס

הודעהעל ידי שחף » 16 ינואר 2013, 23:24

אם זה נכון, אני מצפה לראות פה גארד בלבל של פארמר, או סמול פורוורד הרבה יותר טוב מדווין סמית', כי העלות של ג'יימס גם עם המיסוי היא זניחה לחלוטין במצב הזה.
אופציה אחרת זה להביא מישהו כמו פוטסיס בתור ה-4 של מכבי(סייז,אתלטיות, קליעה אוטומאטית מבחוץ, ריבאונד...), אבל אני בספק אם עם מגבלות התקציב זה יהיה דבר חכם שוב להשקיע הרבה דווקא ב-4.
שחף

הודעהעל ידי EulGam05 » 17 ינואר 2013, 00:21

jol9 כתב:לפי זה
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2607733

כל הדיון הזה לא רלוונטי בכלל, ונוכל להנות מג'יימס עוד עונה אחת, וכנראה גם במחיר נורמלי.

אם זה נכון אז אלו חדשות מצוינות משתי סיבות:

1. הוא ישאר פה עונה נוספת.
2. במקרה שמחליטים להאריך לו את החוזה - זה נותן לו אינטרס נוסף לחתום על הארכה (הארכת חוזה תמורת שדרוג מסוים בעונה הבאה).
EulGam05

הודעהעל ידי חנו'ש » 17 ינואר 2013, 00:33

NY boy כתב:בלאט נוהג בדרך כלל להשתמש בליגה בשביל לתת לגבוהים "הפחות טובים שלו" להשתפשף ולצבור ביטחון, ולנוח ליורוליג. למשל בשנה שעברה ג'יימס שיחק בליגה חלק גדול מהמשחקים ונתן יופי של תפוקה, לעומת סופו ששיחק הרבה פחות ולא נתן תפוקה. אבל ביורוליג מקומו של סופו בטוח.

השנה ובעיקר במשחקים האחרונים עושה רושם שבלאט מעדיף לתת את הדקות של ג'יימס לתומאס (שאותו הוא עדיין אוהב) בניסיון להכניס אותו לעניינים ושאולי יקבל ביטחון. הוא גם ככה משוכנע שינצח (ואם יפסיד בטעות לא יקרה כלום). כשהגיעו אבל למלחה שזה משחק חשוב אז כמובן שהוא השתמש בג'יימס הרבה יותר ובתומאס הרבה פחות.

סופו שיחק פחות בליגה כי לא היה לו מאצ' אפ טוב מול כל הקפיצים האתלטים שמסתובבים בליגת הפח זבל שלנו וכי השופטים בארץ הפכו את שריקת העבירות נגדו לתחביב. חוץ מזה שהוא גם היה צריך לנוח הרבה בשל הכושר הגופני שלו.

מכיוון שכל הנ"ל לא רלוונטיים לג'יימס, והעובדה שתומאס הוא מקרה אבוד שכל קשר בינו לכדורסל הוא מקרי ביותר, הייתי מעדיפה שבלאט יוותר על ה"תענוג" המפוקפק של נתינת דקות לתומאס.
אבל מכיוון שזו כולה הליגה, זה לא ממש קריטי (יותר קריטי דקות ההרס שבלאט מעניק לתומאס ביורוליג...)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי NY boy » 17 ינואר 2013, 03:50

מכיוון שבלאט אוהב את תומאס מאד כנראה, והוא ככה או ככה יעניק לו דקות... אז עדיף שישתמש דווקא בליגה בשביל לשפר את תומאס ככה שהנזק שהוא עושה ביורוליג אולי יקטן קצת :-)
NY boy

הודעהעל ידי yzafrir » 17 ינואר 2013, 06:39

ny דבר ראשון תרגיע את הטון המזלזל .
דבר שני , אם להסתכל בצורה יבשה על הסטט' שלו העונה לעומת סנטרים אחרים אז אתה צודק הוא אחד הסנטרים הטובים באירופה .
אבל כל אחד שיחק נגד קבוצות שונות ומכיוון שיכולת של שחקן לא שופטים לפי חצי עונה (כמו שעשו מאוחיון הרכז הכי טוב באירופה אחרי הסידרה עם פאו) אלא לפי מה שעשה בקריירה ולפי הפוטנציאל שהוא יכול להתקדם אליו אז שון ג'יימס הוא לא בין הסנטרים הטובים ביורוליג ויש הרבה סנטרים שהשנה נותנים מספרים פחות טובים ממנו אבל בקבוצות בכירות יותר ומול יריבות קשות יותר בנוסף למה שעשו בעבר בקריירה שלהם . שון עוד לא שם .
שון מבחינת פוטנציאל הוא בדיוק כמו מקרה הנדריקס , הוא מראה כרגע קרוב ל-100% מהפוטנציאל שלו ואין לא הרבה לאן להשתפר בגלל המגבלה של הפיזיות . אם הוא רוצה לשדרג את עצמו הוא חייב להוסיף כמה טריקים שטוענים שיש לו כמו קליע משלוש וכו'....

האם הוא צריך להישאר ? (מעבר לחוזה לשנה הבאה...) תלוי במחיר , בגלל עניין המס במחיר שלו אפשר להביא זר יקר יותר . אם יסכים להישאר פה במחיר שפוי (לדעתי 700-800 ) אז בהחלט הייתי משאיר אותו אבל כמו שאמרו פה קודם , זה תלוי אם הסנטר שלצידו (פלאנניץ') יוכל לתת תפוקה איכותית גם כן ולהשלים את חיסרון הפיזיות של שון . אם פלאנניץ' יוכיח את עצמו או לפחות יראה חלק משמעותי מהפוטנציאל שלו כבר העונה אז הוא וג'יימס בהחלט יכולים לסגור את העמדה הזאת אבל כבר בשלב כזה ומול כל היריבות ששיחקנו עד עכשיו קשה לדעת .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי אלמוג » 17 ינואר 2013, 08:52

שחף כתב:אם זה נכון, אני מצפה לראות פה גארד בלבל של פארמר, או סמול פורוורד הרבה יותר טוב מדווין סמית', כי העלות של ג'יימס גם עם המיסוי היא זניחה לחלוטין במצב הזה.
אופציה אחרת זה להביא מישהו כמו פוטסיס בתור ה-4 של מכבי(סייז,אתלטיות, קליעה אוטומאטית מבחוץ, ריבאונד...), אבל אני בספק אם עם מגבלות התקציב זה יהיה דבר חכם שוב להשקיע הרבה דווקא ב-4.

אתה אמנם מצפה לזה, אבל פדרמן מצפה לדברים אחרים - כגון "קבוצה עם תקציב שפוי" (איכשהו כולם קונים את הבולשיט הזה שקבוצה עם תקציב נמוך היא קבוצה עם תקציב שפוי).
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי jol9 » 17 ינואר 2013, 10:09

שחף כתב:אם זה נכון, אני מצפה לראות פה גארד בלבל של פארמר, או סמול פורוורד הרבה יותר טוב מדווין סמית', כי העלות של ג'יימס גם עם המיסוי היא זניחה לחלוטין במצב הזה.

יפה שאתה מצפה...
היית כבר צריך להבין שאחרי ששיחררו את פופס (שעלה מליון) והביאו את תומאס בפחות מחצי המחיר, שציפיות לחוד ומציאות לחוד.

אני כמוך, מקווה ומצפה לראות גארד שישדרג את הקבוצה, ויהפוך אותה לקונטדרית, אבל נצטרך הרבה מזל בשביל זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 17 ינואר 2013, 12:17

כל השנים האלה רציתם לראות פה שחקן בסגנון של נ'דונג. ג'יימס הוא בדיוק שחקן מהסוג הזה רק נמוך בכמה ס''מ בודדים, ואני נהנה מצורת המשחק שלו מאוד. הוא לא חייב להיות שחקן פוסט מדהים, כי גם ככה אין הרבה כאלה ביבשת, הוא פשוט צריך להמשיך ולתת את כל מה שהוא נותן עכשיו ומכבי סגורה בעמדה הזאת. לא בטוח שנוכל למצוא משהו יותר טוב ממנו, גם אם נשקיע יותר כסף. בעיניי מדובר במציאה ברמה של טרנס מוריס לפחות, אז יאללה הנהלה - להחתים עד סוף הקריירה!
התנין

הודעהעל ידי yzafrir » 17 ינואר 2013, 14:01

התנין כתב:כל השנים האלה רציתם לראות פה שחקן בסגנון של נ'דונג. ג'יימס הוא בדיוק שחקן מהסוג הזה רק נמוך בכמה ס''מ בודדים, ואני נהנה מצורת המשחק שלו מאוד. הוא לא חייב להיות שחקן פוסט מדהים, כי גם ככה אין הרבה כאלה ביבשת, הוא פשוט צריך להמשיך ולתת את כל מה שהוא נותן עכשיו ומכבי סגורה בעמדה הזאת. לא בטוח שנוכל למצוא משהו יותר טוב ממנו, גם אם נשקיע יותר כסף. בעיניי מדובר במציאה ברמה של טרנס מוריס לפחות, אז יאללה הנהלה - להחתים עד סוף הקריירה!

מי רצה לראות פה שחקן בסגנון של נ'דונג ? דווקא די זכור לי שהסתלבטו עליו לאורך השנים שהוא נגר....
ג'יימס בהתקפה הוא שחקן מצויין כי שם החסרון הפיזי שלו פחות בא לידי ביטוי והוא יכול לעשות מהלכי פוסט מכיוון שיש לו טכניקה ומהירות גבוהה .
הבעיה היא בהגנה על שחקנים עם יתרון פיזי עליו ופה אמור להיכנס פלאנניץ' לעניינים . אם זה ילך אז מכבי מסודרת בקוו הקידמי .
להחתים את ג'יימס עד סוף הקריירה ? זה לא עוד הרבה זמן את יודע , הוא לא צעיר....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי NY boy » 17 ינואר 2013, 16:56

כשמכבי תתקל בבעיה בהגנה על קווים קידמיים כאלה אז נדבר. בינתיים ג'יימס לא נתקל בשום בעיה כזאת. אז או שאין מספיק גבוהים טובים ופיזיים באירופה בשביל שזה יהיה בעיה ואז זה לא משנה, או שבדרך פלא מכבי לא נתקלה בכאלה עדיין. אני מאמין יותר באופציה הראשונה... גבוהים פיזיים וטובים זה איזה פנטזיה שנמצאת הרבה מאד בראש של אנשים אבל הרבה פחות ביורוליג בתכלס. ואם יש 2-3 כאלה שלג'יימס יהיה "קשה מולם" אז עדיין עדיף הדברים הטובים שכן נותן, על פני מישהו שאולי יתמודד איתם יותר טוב ואולי לא יתן כלום. חוץ מזה שג'יימס הסתדר יופי עם הגבוה הכי פיזי באירופה (סופו) ככה שלא ברור לי מאיפה הדיבורים על זה שהוא לא יסתדר עם שחקנים פיזים. אם כבר הדבר היחידי שבאמת אפשר להגיד זה שיש משחקים שהוא נוטה להסתבך בבעיית עבירות מול שחקנים פיזים שכאלה, ולכן הוא לא יכול להיות לבד בקו הקידמי בלי גיבוי ראוי למשחקים שהוא מסתבך בעבירות. אם ג'יימס היה מסוגל להמנע מעבירות ולהישאר על המגרש 30 דקות בממוצע המספרים שלו היו מפלצתיים בכל קנה מידה.

אני ישמח אם תפרט בבקשה את ההרבה סנטרים שנמצאים בקבוצות יותר טובות ונותנים מספרים לא טובים אבל הם יותר טובים מג'יימס. כי אני לא מצאתי כאלה, והדוגמאות שנתת הם ממש ממש רחוקים מזה.

שוב, אני לא הופך את ג'יימס לכוכב, אסור להתבלבל. פשוט אני מסתכל למציאות בעיניים, רואה את מצב הגבוהים באירופה שהוא בכי רע, ומבין שג'יימס היום הוא לא רק טופ 10 בגבוהים באירופה, הוא כנראה הרבה מעבר לזה. ואם מכבי לא תבין את זה בזמן, אז בסופו של דבר אנחנו נבין את זה דרך הקבוצה שהוא חותם בה (גם הדוגמאות שתמיד נותנים של פישר והנדריקס, אלו שחקנים שחתמו חוזי עתק בקבוצות מעשירות אירופה!), ואז או שהוא יצליח (כמו מוריס) או יכשל (כמו הנדריקס) אבל זה יהיה תלוי בו. דוגמאות יש לכאן ולכאן על שחקנים כאלה. יש מצב שג'יימס הוא בדיוק כמו מוריס, ויש מצב כמו פישר. אנחנו נדע את זה רק כשהוא יעזוב לקבוצה גדולה (וכבר היום ברור שאם הוא עוזב את מכבי זה לקבוצה גדולה בהרבה כסף) ונראה מה הוא יעשה שם. אישית אני חושב שלא לנו ולא להנהלה כדאי לבחון את התאוריה הזה. ג'יימס בן 30, יש לו לפחות עוד 3 שנים בטופ האירופי, הוא מראה לכל אורך הקריירה מגמת התקדמות מרשימה. החתמה היום ל3 השנים הבאות בשכר שפוי (600-700 אלף דולר) היא המעשה הנכון והחכם ביותר שאפשר לעשות. אחרת יכול להיות שבעוד שנתיים אנחנו נצחק על ברצלונה, צסק"א או מילאנו הפראיירים שלקחו את ג'יימס בחוזה גבוה, או שאנחנו נבכה כשנראה אותו זוכה בגביע אירופה כגבוה מוביל של אחת הקבוצות האלה.
NY boy

הודעהעל ידי felix_r » 17 ינואר 2013, 17:48

NY boy כתב:כשמכבי תתקל בבעיה בהגנה על קווים קידמיים כאלה אז נדבר. בינתיים ג'יימס לא נתקל בשום בעיה כזאת. אז או שאין מספיק גבוהים טובים ופיזיים באירופה בשביל שזה יהיה בעיה ואז זה לא משנה, או שבדרך פלא מכבי לא נתקלה בכאלה עדיין. אני מאמין יותר באופציה הראשונה... גבוהים פיזיים וטובים זה איזה פנטזיה שנמצאת הרבה מאד בראש של אנשים אבל הרבה פחות ביורוליג בתכלס. ואם יש 2-3 כאלה שלג'יימס יהיה "קשה מולם" אז עדיין עדיף הדברים הטובים שכן נותן, על פני מישהו שאולי יתמודד איתם יותר טוב ואולי לא יתן כלום. חוץ מזה שג'יימס הסתדר יופי עם הגבוה הכי פיזי באירופה (סופו) ככה שלא ברור לי מאיפה הדיבורים על זה שהוא לא יסתדר עם שחקנים פיזים. אם כבר הדבר היחידי שבאמת אפשר להגיד זה שיש משחקים שהוא נוטה להסתבך בבעיית עבירות מול שחקנים פיזים שכאלה, ולכן הוא לא יכול להיות לבד בקו הקידמי בלי גיבוי ראוי למשחקים שהוא מסתבך בעבירות. אם ג'יימס היה מסוגל להמנע מעבירות ולהישאר על המגרש 30 דקות בממוצע המספרים שלו היו מפלצתיים בכל קנה מידה.

אני ישמח אם תפרט בבקשה את ההרבה סנטרים שנמצאים בקבוצות יותר טובות ונותנים מספרים לא טובים אבל הם יותר טובים מג'יימס. כי אני לא מצאתי כאלה, והדוגמאות שנתת הם ממש ממש רחוקים מזה.

שוב, אני לא הופך את ג'יימס לכוכב, אסור להתבלבל. פשוט אני מסתכל למציאות בעיניים, רואה את מצב הגבוהים באירופה שהוא בכי רע, ומבין שג'יימס היום הוא לא רק טופ 10 בגבוהים באירופה, הוא כנראה הרבה מעבר לזה. ואם מכבי לא תבין את זה בזמן, אז בסופו של דבר אנחנו נבין את זה דרך הקבוצה שהוא חותם בה (גם הדוגמאות שתמיד נותנים של פישר והנדריקס, אלו שחקנים שחתמו חוזי עתק בקבוצות מעשירות אירופה!), ואז או שהוא יצליח (כמו מוריס) או יכשל (כמו הנדריקס) אבל זה יהיה תלוי בו. דוגמאות יש לכאן ולכאן על שחקנים כאלה. יש מצב שג'יימס הוא בדיוק כמו מוריס, ויש מצב כמו פישר. אנחנו נדע את זה רק כשהוא יעזוב לקבוצה גדולה (וכבר היום ברור שאם הוא עוזב את מכבי זה לקבוצה גדולה בהרבה כסף) ונראה מה הוא יעשה שם. אישית אני חושב שלא לנו ולא להנהלה כדאי לבחון את התאוריה הזה. ג'יימס בן 30, יש לו לפחות עוד 3 שנים בטופ האירופי, הוא מראה לכל אורך הקריירה מגמת התקדמות מרשימה. החתמה היום ל3 השנים הבאות בשכר שפוי (600-700 אלף דולר) היא המעשה הנכון והחכם ביותר שאפשר לעשות. אחרת יכול להיות שבעוד שנתיים אנחנו נצחק על ברצלונה, צסק"א או מילאנו הפראיירים שלקחו את ג'יימס בחוזה גבוה, או שאנחנו נבכה כשנראה אותו זוכה בגביע אירופה כגבוה מוביל של אחת הקבוצות האלה.

מסכים מאוד עם כמעט הכל. אני רק בספק אם ג'יימס יכול לתת עוד 3 שנים באיכות טובה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 17 ינואר 2013, 17:59

מוריס הפך לרול פלייר בברצלונה וצסק''א. ביום שבו מכבי תוכל להשאיר רול פליירס ב-700 או 800 אלף דולר, הדיבור פה יהיה אחר לחלוטין. אני לא חושב שג'יימס הוא נכס מהסוג של וויצ'יץ' והאפמן שמכבי צריכה לסגור איתו עכשיו מהר על חוזה ארוך טווח כי הוא יברח בשנה הבאה לקבוצה גדולה. מי שחושב ככה מנפח את ג'יימס לרמות מוגזמות לחלוטין- הוא לא באיזור החיוג הזה בכלל. אם בלאט הולך עם ג'יימס כסנטר המוביל שלו בשנה הבאה, זה צריך להיות בחוזה הנוכחי שלו, כי אין שום וודאות שהוא שווה מיליון דולר לעונה או משהו כזה(שוב, הוא לא ניקולה או האפמן). אם אחר כך הוא יראה יכולת שמראה שמגיע לו חוזה כזה אפשר לתת לו אותו.

יוני, אני כותב מה שאני חושב שצריך לקרות. זה כמובן לא מחוייב שזה יקרה במציאות.

תנין- נ'דונג שחקן הרבה יותר פיזי מג'יימס. אני חושב שהוא שחקן התקפה עדיף. יש לו קליעה טובה יותר מטווחים בינוניים והוא פיק אנד רולר טוב יותר. וה-6 סנטימטר ביניהם זה לא זניח בכלל.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 ינואר 2013, 18:43

מה עוד הוא צריך לעשות בשביל להוכיח שהוא שווה חוזה גדול יותר? להישגים הוא לא יכול להוביל אותנו כל עוד מסביבו יש שחקנים כמו יוגב, היקמן, לוגאן וליאור.
לא חושב שאפשר למצוא היום סנטר יותר טוב במיליון דולר.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 17 ינואר 2013, 19:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 17 ינואר 2013, 19:25

שנביא שוב את המספרים של פישר מעונת ארויו? ג'יימס צריך להראות יכולת כזאת משך יותר מעונה אחת. או לפחות לעשות את זה מול קבוצות עילית של היורוליג, שמכבי לא ממש פגשה עדיין. בוא נראה איך הוא יראה מול ברצלונה, לדוגמא... אני עדיין חושב שבמיליון דולר אתה צריך להחזיק סנטר עם פוסט אפ ולא חרגול. וג'יימס נופל יותר לקטגוריה של חרגול, עם כל הכבוד למספרים שלו. בחוזה הנוכחי שלו אין בעיה שימשיך. מעבר ל-500K לעונה זה שיקולים אחרים כבר בעיני.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 ינואר 2013, 19:33

שחף כתב:שנביא שוב את המספרים של פישר מעונת ארויו? ג'יימס צריך להראות יכולת כזאת משך יותר מעונה אחת. או לפחות לעשות את זה מול קבוצות עילית של היורוליג, שמכבי לא ממש פגשה עדיין. בוא נראה איך הוא יראה מול ברצלונה, לדוגמא... אני עדיין חושב שבמיליון דולר אתה צריך להחזיק סנטר עם פוסט אפ ולא חרגול. וג'יימס נופל יותר לקטגוריה של חרגול, עם כל הכבוד למספרים שלו. בחוזה הנוכחי שלו אין בעיה שימשיך. מעבר ל-500K לעונה זה שיקולים אחרים כבר בעיני.

ולמה בדיוק ששחקן כזה יחכה עד שתחליט אם הוא שווה יותר כסף, כשקבוצות יותר גדולות ממכבי מציעות לו פי 2? אז בדיעבד מסתבר שלג'יימס יש חוזה גם לעונה הבאה, אבל אם זה לא היה המצב והיית מציע לו חוזה זהה לנוכחי, הוא היה צוחק לך בפרצוף ועף לספרד\איטליה\רוסיה. מה היינו מרוויים אז? עוד פופס\שארמדיני\תומאס?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי NY boy » 17 ינואר 2013, 19:42

מעבר לזה, דווקא זה שיש לו חוזה נותן לנו אולי אפשרות להשאיר אותו היום בסכום הגיוני (600-700 אלף דולר) שהוא בערך נמוך פי 2 מערך השוק שלו כנראה, ולהציע לו לחתום חוזה חדש מעבר לשנה הבאה. אם נחכה לראות אותו ממשיך באותה יכולת בשנה הבאה, ובמידה והוא ימשיך בה, אז נוכל לחתום על להשאיר אותו בסכומים כאלה או משהו שמתקרב לזה.

לדעתי אחת הנקודות העיקריות שלא מסתכלים על ג'יימס זה מגמת השיפור. לאורך כל הקריירה הוא מראה שיפור תמידי משנה לשנה, משלב לשלב, ככל שעובר הזמן והוא מסתגל לקבוצה ולרמה יותר טובה הוא ממשיך להשתפר. אין סיבה לחשוב שזה יעצר בשנה הבאה, מצד שני אם נחכה יותר מידי והוא ימשיך להשתפר נוכל רק לחלום עליו.
NY boy

הודעהעל ידי שחף » 17 ינואר 2013, 20:07

MTA2311 כתב:
שחף כתב:שנביא שוב את המספרים של פישר מעונת ארויו? ג'יימס צריך להראות יכולת כזאת משך יותר מעונה אחת. או לפחות לעשות את זה מול קבוצות עילית של היורוליג, שמכבי לא ממש פגשה עדיין. בוא נראה איך הוא יראה מול ברצלונה, לדוגמא... אני עדיין חושב שבמיליון דולר אתה צריך להחזיק סנטר עם פוסט אפ ולא חרגול. וג'יימס נופל יותר לקטגוריה של חרגול, עם כל הכבוד למספרים שלו. בחוזה הנוכחי שלו אין בעיה שימשיך. מעבר ל-500K לעונה זה שיקולים אחרים כבר בעיני.

ולמה בדיוק ששחקן כזה יחכה עד שתחליט אם הוא שווה יותר כסף, כשקבוצות יותר גדולות ממכבי מציעות לו פי 2? אז בדיעבד מסתבר שלג'יימס יש חוזה גם לעונה הבאה, אבל אם זה לא היה המצב והיית מציע לו חוזה זהה לנוכחי, הוא היה צוחק לך בפרצוף ועף לספרד\איטליה\רוסיה. מה היינו מרוויים אז? עוד פופס\שארמדיני\תומאס?

אבל למה זה רלוונטי עכשיו? אני לא פוסל שמכבי תשדרג לו את החוזה לאזור ה-500K. אני מזכיר לך שפארקר ו-וויצ'יץ' שיחקו במכבי עם חוזים נמוכים מערך השוק האמיתי שלהם ואף אחד לא סיפר לנו למה מגיע להם יותר כסף או כמה הם יכלו להרוויח במקום אחר. ג'יימס לא שחקן ברמה של פארקר וניקולה, ואם מכבי תחליט להשאיר אותו על החוזה הנוכחי זה בסדר גמור בעיני.

מעבר לזה? אני לא זוכר זר שהיה במכבי מעל 3 שנים ולא היה עילוי אמיתי. היחידים שעונים לקטגוריה הזאת זה פארקר וניקולה, כשגם את באסטון מכבי רצתה להשאיר(והייתה משאירה אלמלא סעיף היציאה ל-NBA). אני חושב שכדי שמכבי תאריך לו מעבר לזה את החוזה הוא יצטרך להראות עוד עונה ברמה של זו הנוכחית. לא יעשה את זה? כנראה שאפשר למצוא לו מחליף ברמתו. לא צריך לאכול סרטים כאילו משחק אצלנו איזה דוויט האוורד וצריך להפוך את העולם כדי להשאיר אותו פה. צאו מזה.
שחף

הודעהעל ידי EulGam05 » 18 ינואר 2013, 01:18

שחף כתב:
MTA2311 כתב:

אבל למה זה רלוונטי עכשיו? אני לא פוסל שמכבי תשדרג לו את החוזה לאזור ה-500K. אני מזכיר לך שפארקר ו-וויצ'יץ' שיחקו במכבי עם חוזים נמוכים מערך השוק האמיתי שלהם ואף אחד לא סיפר לנו למה מגיע להם יותר כסף או כמה הם יכלו להרוויח במקום אחר. ג'יימס לא שחקן ברמה של פארקר וניקולה, ואם מכבי תחליט להשאיר אותו על החוזה הנוכחי זה בסדר גמור בעיני.

מעבר לזה? אני לא זוכר זר שהיה במכבי מעל 3 שנים ולא היה עילוי אמיתי. היחידים שעונים לקטגוריה הזאת זה פארקר וניקולה, כשגם את באסטון מכבי רצתה להשאיר(והייתה משאירה אלמלא סעיף היציאה ל-NBA). אני חושב שכדי שמכבי תאריך לו מעבר לזה את החוזה הוא יצטרך להראות עוד עונה ברמה של זו הנוכחית. לא יעשה את זה? כנראה שאפשר למצוא לו מחליף ברמתו. לא צריך לאכול סרטים כאילו משחק אצלנו איזה דוויט האוורד וצריך להפוך את העולם כדי להשאיר אותו פה. צאו מזה.

הבעיה היא שזאת גישה שבה ג'יימס בוודאות לא ישאר אחרי העונה הבאה במכבי, לא משנה מה הוא יעשה. אם הוא לא ישחק טוב כמו העונה אז זאת תהיה סיבה לא להשאיר אותו ("כנראה שאפשר למצוא לו מחליף ברמתו") ואם הוא כן יעשה זאת אז כבר אי אפשר יהיה להשאיר אותו ממילא בסכומים המדוברים כי הוא יקבל פי 2 יותר בכל מקום אחר ובגיל שלו זה לא יהיה שיקול זניח.

בגדול אני מסכים עם הטענה של NY ששוק הסנטרים הוא מאד דל ולכן החלומות על איזשהו סנטר שהוא גם גבוה, גם מאסיבי, גם יודע לשחק כדורסל ובנוסף לכל אלו הוא גם יהיה מוכן לשחק תמורת הפינאטס שמכבי משלמת הם לא קשורים למציאות. סביר להניח שבעוד שנה יקרה מה שקורה כמעט כל קיץ - כל סנטר ששווה משהו ייחטף ע"י הקבוצות הבכירות (או לחילופין ימשוך את מכבי באף כל הקיץ בשביל לראות אם הוא יקבל הצעה גבוהה יותר במקום אחר) ומכבי תצטרך להילחם על השאריות. במקרה הטוב נופלים על סופו או אולי ביינס, במקרה הממוצע צריך להתפשר שוב על פורוורד מוסב (פישר או פופס), סנטר נמוך (הנדריקס) או גרוע מכך - לא זה ולא זה (תומאס).
EulGam05

הודעהעל ידי שחף » 18 ינואר 2013, 09:34

אני אחדד עוד יותר את מה שאמרתי קודם: אף זר מאז תקופת השושלת לא נשאר פה שלוש שנים. אף אחד. רק שני זרים שיחקו במכבי בשנים האחרונות מעל שלוש שנים באופן כללי. לאחד קוראים פארקר ולשני קוראים וויצ'יץ'. שניהם היו עילויים אדירים על המגרש, הכי טובים בעמדה שלהם באירופה, ואנשים מיוחדים שהתחברו למכבי ולישראל באופן כללי. מי שחושב ששון ג'יימס ברמה של אחד מהם חי בלה לה לנד. אם ג'יימס ראוי להישאר פה ארבע שנים(שוב, עצם זה שהוא ישאר שלוש שנים זה לא מעט) נראה בעונה הבאה, אלא אם כן מכבי איכשהו תדרוס את היורוליג מעכשיו כבר השנה. כנראה שהדבר השני לא יקרה.

אגב, בעוד שנתיים נכנסים נדמה לי לתוקף מגבלות השכר של היורוליג. אם זה יצא לפועל זה יכול להיות די מהותי.
שחף

הודעהעל ידי EulGam05 » 18 ינואר 2013, 10:27

שחף כתב:אני אחדד עוד יותר את מה שאמרתי קודם: אף זר מאז תקופת השושלת לא נשאר פה שלוש שנים. אף אחד. רק שני זרים שיחקו במכבי בשנים האחרונות מעל שלוש שנים באופן כללי. לאחד קוראים פארקר ולשני קוראים וויצ'יץ'. שניהם היו עילויים אדירים על המגרש, הכי טובים בעמדה שלהם באירופה, ואנשים מיוחדים שהתחברו למכבי ולישראל באופן כללי. מי שחושב ששון ג'יימס ברמה של אחד מהם חי בלה לה לנד. אם ג'יימס ראוי להישאר פה ארבע שנים(שוב, עצם זה שהוא ישאר שלוש שנים זה לא מעט) נראה בעונה הבאה, אלא אם כן מכבי איכשהו תדרוס את היורוליג מעכשיו כבר השנה. כנראה שהדבר השני לא יקרה.

אגב, בעוד שנתיים נכנסים נדמה לי לתוקף מגבלות השכר של היורוליג. אם זה יצא לפועל זה יכול להיות די מהותי.

אז מה אתה בעצם אומר - שלמכבי אסור להשאיר זרים למעלה מ-3 שנים בקבוצה אלא אם כן הם לפחות ברמה של פארקר ו-וויצ'יץ? איך בדיוק תשאיר פה שחקנים שהוכיחו שהם ברמה של וויצ'יץ' אם אפילו נגר כמו פרוביץ' מרוויח היום בסביבות מיליון יורו לעונה? עזוב וויצ'יץ', אם ג'יימס יוכיח בעונה הבאה שהוא אפילו ברמה של נ'דונג, ההצעות שהוא יקבל לא יהיו בכלל באיזור החיוג של מכבי.

אני אחזור על מה שכתבתי - לחכות עם הארכת החוזה של ג'יימס בשביל לראות אם הוא מוכיח את עצמו בעונה הבאה שקול לפשוט לוותר עליו מראש. אם הוא לא יוכיח את עצמו בעונה הבאה אז זאת סיבה למה לא כדאי להשאיר אותו ואם הוא כן יוכיח את עצמו אז גם אם תרצה לא תוכל להשאיר אותו.
EulGam05

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], שמוליק ו־10 אורחים