פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מסיבת העיתונאים הרשמית לפתיחת העונה

05 אוקטובר 2013, 23:31

MTA2311 כתב:האמת, כמו ברור המקרים, נמצאת באמצע.
כמובן שלא מדובר בסגל הגרוע ב20 שנה האחרונות. אפילו לא מדובר בסגל הגרוע בשנתיים האחרונות. התחזקנו בוודאות בעמדות 1,3 ו5 וכנראה שנחלשנו בעמדות 2 ו4.
מצד שני, גם ככל הנראה לא מדובר באחד הסגלים המרשימים בשנים האחרונות. הרכז הפותח שלנו, הוא שחקן שגם ביורוקאפ לא מאוד הרשים, השחקן שהוחתם פה על תקן "הכוכב", הוא שחקן ספסל מבארסה, שלא הצליח לעשות שם יותר מדי, למרות שקיבל 20 דקות למשחק, ושחקן היורוליג הכי מרשים שלנו( או הכי "מוכח"), הוא סופו, שיכול להתברר גם כנפילה גדולה.

בסך הכל מדובר בעוד קבוצה שמאפיינת את שלטון פדרמן( וכנראה שגם את בלאט). בנייה לרוחב, הרבה נסיונות להתחכמות, ולא מעט גימיקים.

צודק. תוסיף לזה ישראלים ברמה נמוכה יחסית (יוגב בכושר מחריד, פניני רק מעביר את הזמן עד לסיום החוזה ולנדסברג לא יראה הרבה דקות העונה, בטח שאם בלו יחזור), מתאזרח בדמות ג'ייק כהן שבמשחקי ההכנה נראה כאילו היורוליג גדול עליו ורכז חדש מהליגה בגרמניה שכולו הימור אחד גדול. פגעת בול - זכית בלוטו. לא פגעת - שוב נתקעת עם רכז "נחמד" כמו היקמן.

אני מנסה להיכנס לראש של בלאט בקטע הזה... אולי השילוב של טיוס-ג'יימס-סופו יתן לבלאט סוף סוף שקט מתחת לסל, מה שיאפשר לו סוף סוף ליצור את משחק הגארדים שהוא כל כך אוהב. לא יודע... נחכה ונראה.

06 אוקטובר 2013, 01:00

jol9 כתב:תנין, אין טעם להיכנס לדיון ארוך ומיותר... אתה מבקש שנזכור וננסה לדבר מה חשבנו בתחילת העונה על הסגל, ואז אתה מזכיר שביופורד התברר כהזוי (ידעת את זה לפני?),
שביינום התברר כטיפש (ידעת את זה לפני?), שבורשטיין היה בירידה - לא נכון עובדתית. הוא היה פצוע אבל לא בשום ירידה, שניקולה נשחק (הוא בסה"כ הגיע לעונה ההיא כסנטר הכי
טוב באירופה, אבל מי סופר) ושפיליקס היה עב"מ (ידעת את זה לפני?).

ד"א, בתשובה שלך לאור אתה בעצם מסכים עם הטענה העיקרית שלנו, ואני לא מבין אז על מה הויכוח. אתה גם רואה ומבין שהקבוצה הפכה מקבוצת צמרת ביורוליג, לקבוצת ביניים,
ושהאוהדים צריכים למחות, מה שאומר שההנהלה לא עושה עבודה טובה. זה מה שגם אנחנו אומרים כבר הרבה זמן.

יוני, אל תתייחס רק לחלק מן הדברים שכתבתי אלא למכלול ההודעה. כתבתי שעל ביינום אף אחד לא ידע כלום כשהגיע, ולכן לא ניתן להגיד שההחתמה שלו מרשימה יותר מאשר, נגיד, היקמן או רייס. זה שהוא גם התגלה כשחקן בינוני וטיפש זה אקסטרה. כנ''ל לגביי ביופורד - לא הייתי צריך להתנבא כמה גרוע הוא יהיה, הרקורד שלו לפני שהגיע למכבי דיבר בעד עצמו: שחקן שנזרק מפאו ולא עשה שום דבר מעניין לפני שנחת בנוקיה. ומה ידענו בדיוק על פיליקס לפני, חוץ מזה שהוא שיחק בפיליפינים או משהו כזה? כלומר בשלושת המקרים לא ניתן להגיד בשום אופן שמכבי שיחקה אותה בהחתמות טובות, של שחקנים מוכרים וטובים, גם לפני שראינו מה הם שווים בפועל. אז שלא יספרו סיפורים שבכל קיץ נבנה סגל חלש יותר, כי עובדתית זה קשקוש.

אה, וניקולה היה במגמת ירידה, והגוף שלו הראה סימני שחיקה כבר בעונת השושלת האחרונה. את עונת ספאחיה הוא פתח מצויין וסיים עם קביים בערך.

וברור שאני ער לכך שמכבי הפכה מקבוצה אלופה לקבוצה שמנסה לעקוץ פה ושם, ועדיין זה לא מצדיק את התיאורים המופרכים (הסגל הכי חלש אי פעם וכו') שעפים פה כל קיץ מחדש, כאילו גולשים מסויימים עושים העתק הדבק משנים קודמות בכל ת'רד שעוסק בבניית הקבוצה.

06 אוקטובר 2013, 01:58

התנין כתב:
jol9 כתב:תנין, אין טעם להיכנס לדיון ארוך ומיותר... אתה מבקש שנזכור וננסה לדבר מה חשבנו בתחילת העונה על הסגל, ואז אתה מזכיר שביופורד התברר כהזוי (ידעת את זה לפני?),
שביינום התברר כטיפש (ידעת את זה לפני?), שבורשטיין היה בירידה - לא נכון עובדתית. הוא היה פצוע אבל לא בשום ירידה, שניקולה נשחק (הוא בסה"כ הגיע לעונה ההיא כסנטר הכי

ד"א, בתשובה שלך לאור אתה בעצם מסכים עם הטענה העיקרית שלנו, ואני לא מבין אז על מה הויכוח. אתה גם רואה ומבין שהקבוצה הפכה מקבוצת צמרת ביורוליג, לקבוצת ביניים,
ושהאוהדים צריכים למחות, מה שאומר שההנהלה לא עושה עבודה טובה. זה מה שגם אנחנו אומרים כבר הרבה זמן.

יוני, אל תתייחס רק לחלק מן הדברים שכתבתי אלא למכלול ההודעה. כתבתי שעל ביינום אף אחד לא ידע כלום כשהגיע, ולכן לא ניתן להגיד שההחתמה שלו מרשימה יותר מאשר, נגיד, היקמן או רייס. זה שהוא גם התגלה כשחקן בינוני וטיפש זה אקסטרה. כנ''ל לגביי ביופורד - לא הייתי צריך להתנבא כמה גרוע הוא יהיה, הרקורד שלו לפני שהגיע למכבי דיבר בעד עצמו: שחקן שנזרק מפאו ולא עשה שום דבר מעניין לפני שנחת בנוקיה. ומה ידענו בדיוק על פיליקס לפני, חוץ מזה שהוא שיחק בפיליפינים או משהו כזה? כלומר בשלושת המקרים לא ניתן להגיד בשום אופן שמכבי שיחקה אותה בהחתמות טובות, של שחקנים מוכרים וטובים, גם לפני שראינו מה הם שווים בפועל. אז שלא יספרו סיפורים שבכל קיץ נבנה סגל חלש יותר, כי עובדתית זה קשקוש.

אה, וניקולה היה במגמת ירידה, והגוף שלו הראה סימני שחיקה כבר בעונת השושלת האחרונה. את עונת ספאחיה הוא פתח מצויין וסיים עם קביים בערך.

וברור שאני ער לכך שמכבי הפכה מקבוצה אלופה לקבוצה שמנסה לעקוץ פה ושם, ועדיין זה לא מצדיק את התיאורים המופרכים (הסגל הכי חלש אי פעם וכו') שעפים פה כל קיץ מחדש, כאילו גולשים מסויימים עושים העתק הדבק משנים קודמות בכל ת'רד שעוסק בבניית הקבוצה.

כל מה שאתה כותב על עונת ספאחיה זה נכון, אבל על העונה הזו היה למכבי את התירוץ המושלם - מלחמת לבנון השניה.
היום אני נוטה להבין שזה היה כנראה סתם תירוץ, אבל אז רובינו האמנו לזה....

06 אוקטובר 2013, 10:49

התנין כתב:

תראה, יש כאן גולשים מסויימים (חביב למשל) שהם פריקים של שחקנים צעירים ובריאים לפני הפריצה. כך למשל הוא מעדיף שחקן כמו היקמן על דיאמנטידיס, בכל יום ובכל שעה.
אני הולך ע"פ ההגיון הזה.
ביינום שחקן צעיר וכשרוני לפני פריצה (והוא באמת כזה), זאת החתמה מעניינת ומסקרנת. רייס בניגוד אליו הוא שחקן שכבר די מוכר ועדיין לא פרץ, ולכן הסיכוי שיפרוץ נמוך יותר משחקן כמו ביינום בזמנו.
אני מזכיר שהיה גם את יסאייטיס שהושווה בחלק מההזדמנויות לשחקנים כמו מאצ'אס, והיה באמת קלעי נפלא. ניקולה לא היה שחוק. הוא נתן עונה טובה מאוד בעונה שלפני, והגיע
לעונת ספאחיה כסנטר הכי טוב באירופה. זה שהוא סיים שחוק, לא אומר שהוא התחיל כך, והציפיות ממנו היו כמו משחקני העל של היום (ספאנוליס וחברים).

השורה התחתונה שלך נכונה, אבל כאמור, חוץ אולי מרוי, אף אחד לא בא וזועק שמדובר בסגל הכי חלש ב-20 השנים האחרונות.
מה שאני אישית חושב זה שמדובר בסגל שהוא בשליש התחתון על הנייר, אבל זאת דעה אישית שמבוססת על כך שיש לנו ישראלים חלשים מאוד ועל כך שהבסיס של הקבוצה הוא אותו בסיס
מהעונה הכושלת הקודמת, עם חיזוק של 3 שחקנים. בגלל זה אני טוען שרייס ואינגלס הם אלה שיכריעו לאן מכבי תלך העונה.

06 אוקטובר 2013, 13:13

תנין - אתה נורא נתפס על העניין של "הסגל הכי חלש". אז כן, אני מאמין שנכון להיום, הסגל הזה יותר חלש מהסגל של שנה שעברה באותו הזמן וכמובן יותר חלש מכל סגל אחר שהיה בעשור האחרון (או בשלושת העשורים האחרונים לצורך העניין). ממש לא שווה הוויכוח אם הוא בסנטימטר יותר טוב או פחות טוב משנה שעברה כי זה ממש לא מעניין.

הבעיה היא בכיוון שבו הולכת הקבוצה. בעובדה שאין שום שחקן בסגל שהוא בטופ של העמדה שלו באירופה, בסגל הרחב באופן מגוחך, ובתקציב המצחיק.

06 אוקטובר 2013, 13:17

roy1000 כתב:תנין - אתה נורא נתפס על העניין של "הסגל הכי חלש". אז כן, אני מאמין שנכון להיום, הסגל הזה יותר חלש מהסגל של שנה שעברה באותו הזמן וכמובן יותר חלש מכל סגל אחר שהיה בעשור האחרון (או בשלושת העשורים האחרונים לצורך העניין). ממש לא שווה הוויכוח אם הוא בסנטימטר יותר טוב או פחות טוב משנה שעברה כי זה ממש לא מעניין.

הבעיה היא בכיוון שבו הולכת הקבוצה. בעובדה שאין שום שחקן בסגל שהוא בטופ של העמדה שלו באירופה, בסגל הרחב באופן מגוחך, ובתקציב המצחיק.

איזה מצחיק זה שאתה אומר שזה אחד הסגלים החלשים שנבנו בעשור האחרון ופיני גרשון אומר שזה אחד החזקים :::

06 אוקטובר 2013, 13:24

גל גל כתב:איזה מצחיק זה שאתה אומר שזה אחד הסגלים החלשים שנבנו בעשור האחרון ופיני גרשון אומר שזה אחד החזקים :::

אין לי בעיה עם זה. לפיני יש את האינטרסים שלו. הסברתי למה אני חושב ככה ובזה נגמר הסיפור. אפשר להתקדם?

06 אוקטובר 2013, 13:30

roy1000 כתב:
גל גל כתב:איזה מצחיק זה שאתה אומר שזה אחד הסגלים החלשים שנבנו בעשור האחרון ופיני גרשון אומר שזה אחד החזקים :::

אין לי בעיה עם זה. לפיני יש את האינטרסים שלו. הסברתי למה אני חושב ככה ובזה נגמר הסיפור. אפשר להתקדם?

כן, למרות שאני מקווה בשביל מכבי ובשביל כולנו שמכבי יהיו טובים השנה אני מאמין שזה יקרה

06 אוקטובר 2013, 13:41

roy1000 כתב:תנין - אתה נורא נתפס על העניין של "הסגל הכי חלש". אז כן, אני מאמין שנכון להיום, הסגל הזה יותר חלש מהסגל של שנה שעברה באותו הזמן וכמובן יותר חלש מכל סגל אחר שהיה בעשור האחרון (או בשלושת העשורים האחרונים לצורך העניין). ממש לא שווה הוויכוח אם הוא בסנטימטר יותר טוב או פחות טוב משנה שעברה כי זה ממש לא מעניין.

ועוד דבר בעייתי - מה בונים כאן קדימה? יש לי תחושה שבעונה הבאה (גם אם תהיה מוצלחת וגם אם לא) רוב הסגל לא ימשיך...

06 אוקטובר 2013, 13:42

הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...
אתה צודק בכל מה שאתה אומר בהתבסס על המסורת של הקבוצה , אבל היא לא רלוונטית למצב היום .
אם תנסה לנתח את הסגל הזה בהתחשב למגבלות התקציב שיש כיום אז תגיע למסקנה שהסגל הוא לא רע ביחס לעלות שלו . הוא בטח לא בר השוואה לסגלים המפוארים שהיו פה לפני 10 שנים . אבל אפשר להוציא ממנו משהו נחמד . מכבי כבר לא קבוצה שאתה יכול כבר מתחילת העונה לשאול את מי נפגוש בגמר...
עם כל הכבוד לפדרמן שהתקציב לא השתנה 10 שנים , המדד ויוקר המחיה כן השתנה בהרבה ו20 מליון היום שווה הרבה פחות מאז . לשם השוואה לפני 10 שנים שילמתי על המנוי בסביבות 1600 שקל והיום אני משלם 2900...לאן הלך ההפרש רק אלוהים יודע...

06 אוקטובר 2013, 14:23

yzafrir כתב:הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...
אתה צודק בכל מה שאתה אומר בהתבסס על המסורת של הקבוצה , אבל היא לא רלוונטית למצב היום .
אם תנסה לנתח את הסגל הזה בהתחשב למגבלות התקציב שיש כיום אז תגיע למסקנה שהסגל הוא לא רע ביחס לעלות שלו . הוא בטח לא בר השוואה לסגלים המפוארים שהיו פה לפני 10 שנים . אבל אפשר להוציא ממנו משהו נחמד . מכבי כבר לא קבוצה שאתה יכול כבר מתחילת העונה לשאול את מי נפגוש בגמר...
עם כל הכבוד לפדרמן שהתקציב לא השתנה 10 שנים , המדד ויוקר המחיה כן השתנה בהרבה ו20 מליון היום שווה הרבה פחות מאז . לשם השוואה לפני 10 שנים שילמתי על המנוי בסביבות 1600 שקל והיום אני משלם 2900...לאן הלך ההפרש רק אלוהים יודע...

בתקציב הנוכחי אפשר היה להעמיד סגל יותר טוב ע"י ויתור על 6 מ- 14 השחקנים הבכירים. כבר דשנו בזה כל כך הרבה בשנתיים האחרונות.
אני פשוט לא מתחבר לסגל ולסוג השחקנים שהביאו. אני לא מתחבר לרייס ולצורת המשחק שלו. אני לא מתחבר להיקמן. אני לא מתלהב ממה שאינגלס הראה במשחקי האימון וסמית' הוא שחקן משלים נחמד, אבל רק שחקן משלים. כנ"ל גם ג'יימס.
לאן הולך הכסף? זה רק פדרמן יודע. מה שבטוח זה שהכסף לא הולך לשחקנים.

06 אוקטובר 2013, 14:42

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...

בתקציב הנוכחי אפשר היה להעמיד סגל יותר טוב ע"י ויתור על 6 מ- 14 השחקנים הבכירים. כבר דשנו בזה כל כך הרבה בשנתיים האחרונות.
אני פשוט לא מתחבר לסגל ולסוג השחקנים שהביאו. אני לא מתחבר לרייס ולצורת המשחק שלו. אני לא מתחבר להיקמן. אני לא מתלהב ממה שאינגלס הראה במשחקי האימון וסמית' הוא שחקן משלים נחמד, אבל רק שחקן משלים. כנ"ל גם ג'יימס.

הכסף הולך לכיסוי חובות מהעבר כנראה על מנת להביא את מכבי למצב של עסק מאוזן ראשית ורווחי לאחר מכן.

אולי זה יעלה את השווי של מכבי לאחר מכן. מה שבטוח זה שאין כאן שום נסיון אמיתי להביא את מכבי להצלחה מקצועית, אלא רק נסיונות סרק.

07 אוקטובר 2013, 06:44

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

הכסף הולך לכיסוי חובות מהעבר כנראה על מנת להביא את מכבי למצב של עסק מאוזן ראשית ורווחי לאחר מכן.

אולי זה יעלה את השווי של מכבי לאחר מכן. מה שבטוח זה שאין כאן שום נסיון אמיתי להביא את מכבי להצלחה מקצועית, אלא רק נסיונות סרק.

בדיוק .
הבעלים היום חושבים קודם כל על איזון תקציבי ורק אחר כך על הישגים , ובמקרה כזה שיטת ההימורים שלהם היא הנכונה ביותר ....
רוי , זה שאתה לא מתחבר לשחקנים ספציפים זה דבר אחד , אבל זה מרגיש כאילו אתה לא מתחבר לתפיסה עצמה ופה כבר אין לנו מה לעשות כי זה מצב נתון כבר כמה שנים שאנחנו כנראה לא יכולים לשנות אותו .
גם אם מכבי הייתה מוותרת על 6 שחקנים מהסגל עדיין לא היה לה מספיק כסף להביא כוכב על אחד ב-2 -2.5 מליון יורו נטו . והאמת גם לא הייתי רוצה לראות פה את ספאנוליס משחק עם 6 שחקני נוער , זה לא היה מביא אותנו לכלום....
אין מה לעשות אבל בתקציב של מכבי , זה הדרך היחידה שאפשר לבנות קבוצה , נכון שעל שמות ספציפים אפשר להתווכח אבל בסופו של דבר כל שם שתביא הוא הימור מסויים....

07 אוקטובר 2013, 08:13

yzafrir כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

בדיוק .
הבעלים היום חושבים קודם כל על איזון תקציבי ורק אחר כך על הישגים , ובמקרה כזה שיטת ההימורים שלהם היא הנכונה ביותר ....
רוי , זה שאתה לא מתחבר לשחקנים ספציפים זה דבר אחד , אבל זה מרגיש כאילו אתה לא מתחבר לתפיסה עצמה ופה כבר אין לנו מה לעשות כי זה מצב נתון כבר כמה שנים שאנחנו כנראה לא יכולים לשנות אותו .
גם אם מכבי הייתה מוותרת על 6 שחקנים מהסגל עדיין לא היה לה מספיק כסף להביא כוכב על אחד ב-2 -2.5 מליון יורו נטו . והאמת גם לא הייתי רוצה לראות פה את ספאנוליס משחק עם 6 שחקני נוער , זה לא היה מביא אותנו לכלום....
אין מה לעשות אבל בתקציב של מכבי , זה הדרך היחידה שאפשר לבנות קבוצה , נכון שעל שמות ספציפים אפשר להתווכח אבל בסופו של דבר כל שם שתביא הוא הימור מסויים....

הבעלים הולכים על איזון תקציבי כי הם מחושקים ע"י פדרמן ולא יכולים להגדילו: כדי שתקציב השחקנים יגדל, כל אחד מהבעלים אמור לשים על השולחן את חלקו. מאחר ופדרמן מסובך כלכלית הוא לא מסוגל לעשות זאת. אם הוא לא שם כסף על השולחן גם האחרים לא ישימו. נגזר מכך שמכבי מתקיימת מהרווחים של עצמה. הבעיה בכך היא לא רק הבעיות הקטנות של האוהד המצוי (" מה אפשר לצפות מסגל בינוני ורחב צלוליטיס " ) אלא ירידת ערך המותג "מכבי" שיוביל להכנסות קטנות יותר שיוביל לסגלים עתידיים מגוחכים עוד יותר. כדור שלג צהוב.

07 אוקטובר 2013, 13:47

yzafrir כתב:בדיוק .

1. אני לא חושב שהאוהדים צריכים לקבל את המצב הזה של בעלים שעסוקים באיזון תקציבי. קבוצת כדורסל זה לא לאנשים עם בעיות עסקיות/כלכליות.

2. אני חושב שהיה אפשר לוותר על כהן/טיוס/אינגלס/היקמן/רייס/נעימי ולהביא במקומם את לנגפורד ופלניניץ'. השנים האחרונים לא הרבה יותר יקרים (אם בכלל) מששת הראשונים.

הקבוצה שתיארתי ב- (2) הייתה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שיש עכשיו.

07 אוקטובר 2013, 13:50

סילבר כתב:הבעלים הולכים על איזון תקציבי כי הם מחושקים ע"י פדרמן ולא יכולים להגדילו: כדי שתקציב השחקנים יגדל, כל אחד מהבעלים אמור לשים על השולחן את חלקו. מאחר ופדרמן מסובך כלכלית הוא לא מסוגל לעשות זאת. אם הוא לא שם כסף על השולחן גם האחרים לא ישימו. נגזר מכך שמכבי מתקיימת מהרווחים של עצמה. הבעיה בכך היא לא רק הבעיות הקטנות של האוהד המצוי (" מה אפשר לצפות מסגל בינוני ורחב צלוליטיס " ) אלא ירידת ערך המותג "מכבי" שיוביל להכנסות קטנות יותר שיוביל לסגלים עתידיים מגוחכים עוד יותר. כדור שלג צהוב.

מה לעשות שאחזקת קבוצת ספורט באירופה זה לא עסק לפושטי רגל או אנשים שמצויים בהסדרי חוב למיניהם. פדרמן ובניו צריכים לצאת ממכבי והם מוזמנים לקחת את רקאנטי ג'וניור איתם. חייבם דם חדש ואנשים רציניים עם כסף שייכנסו לעסק הזה לפני שהמותג יהפוך לזבל וייקח 20 שנה לחזור למה שהיה.

07 אוקטובר 2013, 15:00

roy1000 כתב:2. אני חושב שהיה אפשר לוותר על כהן/טיוס/אינגלס/היקמן/רייס/נעימי ולהביא במקומם את לנגפורד ופלניניץ'. השנים האחרונים לא הרבה יותר יקרים (אם בכלל) מששת הראשונים.

הקבוצה שתיארתי ב- (2) הייתה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שיש עכשיו.

לאנגפורד בכלל תחת חוזה במילאנו, איך בדיוק מכבי הייתה אמורה להחתים אותו? באשר לפלאניניץ', תזכיר לי כמה רחוק הוא הוביל את הקבוצה שלו בעונה שעברה? וכמה רחוק ריקי היקמן הוביל את הקבוצה שלו? ואם כבר בפלאניניץ' ולאנגפורד עסקינן, כמה רחוק הגיעה קבוצת היורוליג האחרונה ששניהם שיחקו בה יחד?

07 אוקטובר 2013, 15:15

EulGam05 כתב:לאנגפורד בכלל תחת חוזה במילאנו, איך בדיוק מכבי הייתה אמורה להחתים אותו? באשר לפלאניניץ', תזכיר לי כמה רחוק הוא הוביל את הקבוצה שלו בעונה שעברה? וכמה רחוק ריקי היקמן הוביל את הקבוצה שלו? ואם כבר בפלאניניץ' ולאנגפורד עסקינן, כמה רחוק הגיעה קבוצת היורוליג האחרונה ששניהם שיחקו בה יחד?

אם אני לא טועה, דיברו על זה שלנגפורד רצה לעזוב, אבל זה ממש לא משנה אם זה לנגפורד עצמו או שחקן ברמה דומה. אין טעם להתווכח על השמות. אני מדבר על הקונספט שהיה אפשר וצריך להשקיע בקו האחורי בשני שחקנים ברמה גבוהה במקום ששת השחקנים שהזכרתי.

07 אוקטובר 2013, 17:09

roy1000 כתב:
EulGam05 כתב:לאנגפורד בכלל תחת חוזה במילאנו, איך בדיוק מכבי הייתה אמורה להחתים אותו? באשר לפלאניניץ', תזכיר לי כמה רחוק הוא הוביל את הקבוצה שלו בעונה שעברה? וכמה רחוק ריקי היקמן הוביל את הקבוצה שלו? ואם כבר בפלאניניץ' ולאנגפורד עסקינן, כמה רחוק הגיעה קבוצת היורוליג האחרונה ששניהם שיחקו בה יחד?

אם אני לא טועה, דיברו על זה שלנגפורד רצה לעזוב, אבל זה ממש לא משנה אם זה לנגפורד עצמו או שחקן ברמה דומה. אין טעם להתווכח על השמות. אני מדבר על הקונספט שהיה אפשר וצריך להשקיע בקו האחורי בשני שחקנים ברמה גבוהה במקום ששת השחקנים שהזכרתי.

דיברו גם על זה שלליאור אליהו יש חוזה בניו-אורלינס...

אבל אתה יודע מה, לשם שינוי זאת נק' מעניינת לדון בה להבדיל מהדיון השחוק של עד כמה זה נכון או לא נכון שהבעלים לא מוכן להוציא כסף מהכיס. בוא נניח שבאמת הולכים על הקונספט שאתה מציע ולקו האחורי מביאים שני שחקנים יקרים בעלות של 3-3.2 מיליון נטו סה"כ (עלות מוערכת של ששת השחקנים שציינת). נוסיף גם את ההנחות הבאות:

1. סמית' וג'יימס מאריכים את החוזים שלהם ונשארים כמו שהמאמן רצה.
2. יוגב אוחיון נשאר במכבי וזה היה ידוע עוד בתחילת הקיץ. הסיבה שזאת הנחה היא בגלל שנעימי הוחתם מראש ככסת"ח למקרה שפסק הבוררות יהיה נגד מכבי ולא ברור אם היה מוחתם בהנחה שמכבי הייתה יודעת בוודאות שיוגב נשאר. לצורך הדיון נניח שמכבי ידעה שיוגב ישאר והחליטה להחתים את נעימי בכל זאת.
3. לאנדסברג ופניני נשארים עפ"י החוזים שלהם.
4. שאר ההוצאות התקציביות על סגל השחקנים נשארות אותו דבר. כן, אני יודע - זה לא בסדר, לא נכון, לא הגיוני ולא צודק שבעלים של מועדון בסדר גודל של מכבי לא מוכן להשקיע כסף. זה לא עמד להשתנות בתחילת הקיץ ולמען האמת המטרה שלי בדיון היא לדון באיכות הסגל ביחס לפרמטרים נתונים של תקציב ולא במה תקציב של קבוצה בסדר גודל של מכבי צריך או לא צריך להיות.

במקרה כזה הסגל היה מורכב מ-: ג'יימס, סמית', 2 גארדים בעלות כוללת של 3-3.2 מיליון דולר (במקום כהן, טיוס, אינגלס, היקמן, רייס ונעימי), אוחיון, לאנדסברג ופניני. מה שנשאר זה רק ה-600 אלף של סופו ונניח ה-250 אלף לבלו כישראלי בשביל להשלים את הסגל. בסגל הזה יש רק גבוה אחד - ג'יימס, הספסל - ספק אם הוא אפילו ברמה של ספסל של קבוצת טופ-16 חלשה והסגל כולל רק 3 ישראלים (כשבארץ חוק רוסי) - אוחיון שבא אחרי עונה חלשה, פניני שלא פוגע כבר שנתיים ולאנדסברג שנראה עדיין בהלם מכל הקטע הזה של יורוליג.

השלמת הסגל הזה בכסף שנשאר הייתה נותנת כנראה חמישיה משמעותית יותר איכותית מהנוכחית על הנייר, אבל הספסל היה גם משמעותית חלש יותר מהספסל הנוכחי (ספסל של אוחיון, היקמן, פניני/לאנדסברג, טיוס/כהן, ג'יימס/סופו נראה לי משמעותית יותר איכותי מספסל של אוחיון, לאנדסברג, פניני, זר/ישראלי בשקל וחצי, זר/ישראלי בשקל וחצי) כך שלא ברור האם בסה"כ הסגל היה אפילו יותר איכותי מהסגל הנוכחי. יתרה מכך, אפילו בבניית הסגל שאתה מציע ההצלחה תלויה הרבה בהימור טוב על השחקנים המשלימים שמביאים בכסף של סופו+בלו, החיבור הקבוצתי, פציעות והיכולת של הזרים המובילים לסחוב עונה שלמה שבה הם משחקים בסביבות ה-30 דקות למשחק (ואפילו יותר בשלבים המכריעים מול הקבוצות העמוקות והאיכותיות כשיש משחק כל 2-3 ימים).

07 אוקטובר 2013, 19:02

נקודה למחשבה עכשיו שבלו מצטרף למכבי יש קבוצת שלשות נהדרת ויחד עם סופו זה מאוד מסוכןן בלו אינגלס סמית כהן היקמן לאנדסברג פניני מקבץ של קלעי שלשות נהדרים
למכבי יש נראלי את קבוצת השלשות הטובה ביורוליג במיוחד בעמדת הפרוורדים
פרסם תגובה