05 אוקטובר 2013, 23:31
MTA2311 כתב:האמת, כמו ברור המקרים, נמצאת באמצע.
כמובן שלא מדובר בסגל הגרוע ב20 שנה האחרונות. אפילו לא מדובר בסגל הגרוע בשנתיים האחרונות. התחזקנו בוודאות בעמדות 1,3 ו5 וכנראה שנחלשנו בעמדות 2 ו4.
מצד שני, גם ככל הנראה לא מדובר באחד הסגלים המרשימים בשנים האחרונות. הרכז הפותח שלנו, הוא שחקן שגם ביורוקאפ לא מאוד הרשים, השחקן שהוחתם פה על תקן "הכוכב", הוא שחקן ספסל מבארסה, שלא הצליח לעשות שם יותר מדי, למרות שקיבל 20 דקות למשחק, ושחקן היורוליג הכי מרשים שלנו( או הכי "מוכח"), הוא סופו, שיכול להתברר גם כנפילה גדולה.
בסך הכל מדובר בעוד קבוצה שמאפיינת את שלטון פדרמן( וכנראה שגם את בלאט). בנייה לרוחב, הרבה נסיונות להתחכמות, ולא מעט גימיקים.
06 אוקטובר 2013, 01:00
jol9 כתב:תנין, אין טעם להיכנס לדיון ארוך ומיותר... אתה מבקש שנזכור וננסה לדבר מה חשבנו בתחילת העונה על הסגל, ואז אתה מזכיר שביופורד התברר כהזוי (ידעת את זה לפני?),
שביינום התברר כטיפש (ידעת את זה לפני?), שבורשטיין היה בירידה - לא נכון עובדתית. הוא היה פצוע אבל לא בשום ירידה, שניקולה נשחק (הוא בסה"כ הגיע לעונה ההיא כסנטר הכי
טוב באירופה, אבל מי סופר) ושפיליקס היה עב"מ (ידעת את זה לפני?).
ד"א, בתשובה שלך לאור אתה בעצם מסכים עם הטענה העיקרית שלנו, ואני לא מבין אז על מה הויכוח. אתה גם רואה ומבין שהקבוצה הפכה מקבוצת צמרת ביורוליג, לקבוצת ביניים,
ושהאוהדים צריכים למחות, מה שאומר שההנהלה לא עושה עבודה טובה. זה מה שגם אנחנו אומרים כבר הרבה זמן.
06 אוקטובר 2013, 01:58
התנין כתב:jol9 כתב:תנין, אין טעם להיכנס לדיון ארוך ומיותר... אתה מבקש שנזכור וננסה לדבר מה חשבנו בתחילת העונה על הסגל, ואז אתה מזכיר שביופורד התברר כהזוי (ידעת את זה לפני?),
שביינום התברר כטיפש (ידעת את זה לפני?), שבורשטיין היה בירידה - לא נכון עובדתית. הוא היה פצוע אבל לא בשום ירידה, שניקולה נשחק (הוא בסה"כ הגיע לעונה ההיא כסנטר הכי
ד"א, בתשובה שלך לאור אתה בעצם מסכים עם הטענה העיקרית שלנו, ואני לא מבין אז על מה הויכוח. אתה גם רואה ומבין שהקבוצה הפכה מקבוצת צמרת ביורוליג, לקבוצת ביניים,
ושהאוהדים צריכים למחות, מה שאומר שההנהלה לא עושה עבודה טובה. זה מה שגם אנחנו אומרים כבר הרבה זמן.
יוני, אל תתייחס רק לחלק מן הדברים שכתבתי אלא למכלול ההודעה. כתבתי שעל ביינום אף אחד לא ידע כלום כשהגיע, ולכן לא ניתן להגיד שההחתמה שלו מרשימה יותר מאשר, נגיד, היקמן או רייס. זה שהוא גם התגלה כשחקן בינוני וטיפש זה אקסטרה. כנ''ל לגביי ביופורד - לא הייתי צריך להתנבא כמה גרוע הוא יהיה, הרקורד שלו לפני שהגיע למכבי דיבר בעד עצמו: שחקן שנזרק מפאו ולא עשה שום דבר מעניין לפני שנחת בנוקיה. ומה ידענו בדיוק על פיליקס לפני, חוץ מזה שהוא שיחק בפיליפינים או משהו כזה? כלומר בשלושת המקרים לא ניתן להגיד בשום אופן שמכבי שיחקה אותה בהחתמות טובות, של שחקנים מוכרים וטובים, גם לפני שראינו מה הם שווים בפועל. אז שלא יספרו סיפורים שבכל קיץ נבנה סגל חלש יותר, כי עובדתית זה קשקוש.
אה, וניקולה היה במגמת ירידה, והגוף שלו הראה סימני שחיקה כבר בעונת השושלת האחרונה. את עונת ספאחיה הוא פתח מצויין וסיים עם קביים בערך.
וברור שאני ער לכך שמכבי הפכה מקבוצה אלופה לקבוצה שמנסה לעקוץ פה ושם, ועדיין זה לא מצדיק את התיאורים המופרכים (הסגל הכי חלש אי פעם וכו') שעפים פה כל קיץ מחדש, כאילו גולשים מסויימים עושים העתק הדבק משנים קודמות בכל ת'רד שעוסק בבניית הקבוצה.
06 אוקטובר 2013, 10:49
התנין כתב:jol9 כתב:תנין, אין טעם להיכנס לדיון ארוך ומיותר... אתה מבקש שנזכור וננסה לדבר מה חשבנו בתחילת העונה על הסגל, ואז אתה מזכיר שביופורד התברר כהזוי (ידעת את זה לפני?),
יוני, אל תתייחס רק לחלק מן הדברים שכתבתי אלא למכלול ההודעה. כתבתי שעל ביינום אף אחד לא ידע כלום כשהגיע, ולכן לא ניתן להגיד שההחתמה שלו מרשימה יותר מאשר, נגיד, היקמן או רייס. זה שהוא גם התגלה כשחקן בינוני וטיפש זה אקסטרה. כנ''ל לגביי ביופורד - לא הייתי צריך להתנבא כמה גרוע הוא יהיה, הרקורד שלו לפני שהגיע למכבי דיבר בעד עצמו: שחקן שנזרק מפאו ולא עשה שום דבר מעניין לפני שנחת בנוקיה. ומה ידענו בדיוק על פיליקס לפני, חוץ מזה שהוא שיחק בפיליפינים או משהו כזה? כלומר בשלושת המקרים לא ניתן להגיד בשום אופן שמכבי שיחקה אותה בהחתמות טובות, של שחקנים מוכרים וטובים, גם לפני שראינו מה הם שווים בפועל. אז שלא יספרו סיפורים שבכל קיץ נבנה סגל חלש יותר, כי עובדתית זה קשקוש.
אה, וניקולה היה במגמת ירידה, והגוף שלו הראה סימני שחיקה כבר בעונת השושלת האחרונה. את עונת ספאחיה הוא פתח מצויין וסיים עם קביים בערך.
וברור שאני ער לכך שמכבי הפכה מקבוצה אלופה לקבוצה שמנסה לעקוץ פה ושם, ועדיין זה לא מצדיק את התיאורים המופרכים (הסגל הכי חלש אי פעם וכו') שעפים פה כל קיץ מחדש, כאילו גולשים מסויימים עושים העתק הדבק משנים קודמות בכל ת'רד שעוסק בבניית הקבוצה.
06 אוקטובר 2013, 13:13
06 אוקטובר 2013, 13:17
roy1000 כתב:תנין - אתה נורא נתפס על העניין של "הסגל הכי חלש". אז כן, אני מאמין שנכון להיום, הסגל הזה יותר חלש מהסגל של שנה שעברה באותו הזמן וכמובן יותר חלש מכל סגל אחר שהיה בעשור האחרון (או בשלושת העשורים האחרונים לצורך העניין). ממש לא שווה הוויכוח אם הוא בסנטימטר יותר טוב או פחות טוב משנה שעברה כי זה ממש לא מעניין.
הבעיה היא בכיוון שבו הולכת הקבוצה. בעובדה שאין שום שחקן בסגל שהוא בטופ של העמדה שלו באירופה, בסגל הרחב באופן מגוחך, ובתקציב המצחיק.
06 אוקטובר 2013, 13:24
גל גל כתב:איזה מצחיק זה שאתה אומר שזה אחד הסגלים החלשים שנבנו בעשור האחרון ופיני גרשון אומר שזה אחד החזקים
06 אוקטובר 2013, 13:30
roy1000 כתב:גל גל כתב:איזה מצחיק זה שאתה אומר שזה אחד הסגלים החלשים שנבנו בעשור האחרון ופיני גרשון אומר שזה אחד החזקים
אין לי בעיה עם זה. לפיני יש את האינטרסים שלו. הסברתי למה אני חושב ככה ובזה נגמר הסיפור. אפשר להתקדם?
06 אוקטובר 2013, 13:41
roy1000 כתב:תנין - אתה נורא נתפס על העניין של "הסגל הכי חלש". אז כן, אני מאמין שנכון להיום, הסגל הזה יותר חלש מהסגל של שנה שעברה באותו הזמן וכמובן יותר חלש מכל סגל אחר שהיה בעשור האחרון (או בשלושת העשורים האחרונים לצורך העניין). ממש לא שווה הוויכוח אם הוא בסנטימטר יותר טוב או פחות טוב משנה שעברה כי זה ממש לא מעניין.
הבעיה היא בכיוון שבו הולכת הקבוצה. בעובדה שאין שום שחקן בסגל שהוא בטופ של העמדה שלו באירופה, בסגל הרחב באופן מגוחך, ובתקציב המצחיק.
06 אוקטובר 2013, 13:42
06 אוקטובר 2013, 14:23
yzafrir כתב:הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...
אתה צודק בכל מה שאתה אומר בהתבסס על המסורת של הקבוצה , אבל היא לא רלוונטית למצב היום .
אם תנסה לנתח את הסגל הזה בהתחשב למגבלות התקציב שיש כיום אז תגיע למסקנה שהסגל הוא לא רע ביחס לעלות שלו . הוא בטח לא בר השוואה לסגלים המפוארים שהיו פה לפני 10 שנים . אבל אפשר להוציא ממנו משהו נחמד . מכבי כבר לא קבוצה שאתה יכול כבר מתחילת העונה לשאול את מי נפגוש בגמר...
עם כל הכבוד לפדרמן שהתקציב לא השתנה 10 שנים , המדד ויוקר המחיה כן השתנה בהרבה ו20 מליון היום שווה הרבה פחות מאז . לשם השוואה לפני 10 שנים שילמתי על המנוי בסביבות 1600 שקל והיום אני משלם 2900...לאן הלך ההפרש רק אלוהים יודע...
06 אוקטובר 2013, 14:42
roy1000 כתב:yzafrir כתב:הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...
אתה צודק בכל מה שאתה אומר בהתבסס על המסורת של הקבוצה , אבל היא לא רלוונטית למצב היום .
אם תנסה לנתח את הסגל הזה בהתחשב למגבלות התקציב שיש כיום אז תגיע למסקנה שהסגל הוא לא רע ביחס לעלות שלו . הוא בטח לא בר השוואה לסגלים המפוארים שהיו פה לפני 10 שנים . אבל אפשר להוציא ממנו משהו נחמד . מכבי כבר לא קבוצה שאתה יכול כבר מתחילת העונה לשאול את מי נפגוש בגמר...
עם כל הכבוד לפדרמן שהתקציב לא השתנה 10 שנים , המדד ויוקר המחיה כן השתנה בהרבה ו20 מליון היום שווה הרבה פחות מאז . לשם השוואה לפני 10 שנים שילמתי על המנוי בסביבות 1600 שקל והיום אני משלם 2900...לאן הלך ההפרש רק אלוהים יודע...
בתקציב הנוכחי אפשר היה להעמיד סגל יותר טוב ע"י ויתור על 6 מ- 14 השחקנים הבכירים. כבר דשנו בזה כל כך הרבה בשנתיים האחרונות.
אני פשוט לא מתחבר לסגל ולסוג השחקנים שהביאו. אני לא מתחבר לרייס ולצורת המשחק שלו. אני לא מתחבר להיקמן. אני לא מתלהב ממה שאינגלס הראה במשחקי האימון וסמית' הוא שחקן משלים נחמד, אבל רק שחקן משלים. כנ"ל גם ג'יימס.
לאן הולך הכסף? זה רק פדרמן יודע. מה שבטוח זה שהכסף לא הולך לשחקנים.
07 אוקטובר 2013, 06:44
jol9 כתב:roy1000 כתב:yzafrir כתב:הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...
בתקציב הנוכחי אפשר היה להעמיד סגל יותר טוב ע"י ויתור על 6 מ- 14 השחקנים הבכירים. כבר דשנו בזה כל כך הרבה בשנתיים האחרונות.
אני פשוט לא מתחבר לסגל ולסוג השחקנים שהביאו. אני לא מתחבר לרייס ולצורת המשחק שלו. אני לא מתחבר להיקמן. אני לא מתלהב ממה שאינגלס הראה במשחקי האימון וסמית' הוא שחקן משלים נחמד, אבל רק שחקן משלים. כנ"ל גם ג'יימס.
הכסף הולך לכיסוי חובות מהעבר כנראה על מנת להביא את מכבי למצב של עסק מאוזן ראשית ורווחי לאחר מכן.
אולי זה יעלה את השווי של מכבי לאחר מכן. מה שבטוח זה שאין כאן שום נסיון אמיתי להביא את מכבי להצלחה מקצועית, אלא רק נסיונות סרק.
07 אוקטובר 2013, 08:13
yzafrir כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:yzafrir כתב:הבעיה היא שאתה כנראה עוד לא הפנמת שמכבי היום (עם הבעלות הנוכחית) לא יכולה להעמיד קבוצה שיש בא שחקן טופ יורוליג . וזה המצב כבר כמה שנים טובות...
הכסף הולך לכיסוי חובות מהעבר כנראה על מנת להביא את מכבי למצב של עסק מאוזן ראשית ורווחי לאחר מכן.
אולי זה יעלה את השווי של מכבי לאחר מכן. מה שבטוח זה שאין כאן שום נסיון אמיתי להביא את מכבי להצלחה מקצועית, אלא רק נסיונות סרק.
בדיוק .
הבעלים היום חושבים קודם כל על איזון תקציבי ורק אחר כך על הישגים , ובמקרה כזה שיטת ההימורים שלהם היא הנכונה ביותר ....
רוי , זה שאתה לא מתחבר לשחקנים ספציפים זה דבר אחד , אבל זה מרגיש כאילו אתה לא מתחבר לתפיסה עצמה ופה כבר אין לנו מה לעשות כי זה מצב נתון כבר כמה שנים שאנחנו כנראה לא יכולים לשנות אותו .
גם אם מכבי הייתה מוותרת על 6 שחקנים מהסגל עדיין לא היה לה מספיק כסף להביא כוכב על אחד ב-2 -2.5 מליון יורו נטו . והאמת גם לא הייתי רוצה לראות פה את ספאנוליס משחק עם 6 שחקני נוער , זה לא היה מביא אותנו לכלום....
אין מה לעשות אבל בתקציב של מכבי , זה הדרך היחידה שאפשר לבנות קבוצה , נכון שעל שמות ספציפים אפשר להתווכח אבל בסופו של דבר כל שם שתביא הוא הימור מסויים....
07 אוקטובר 2013, 13:47
yzafrir כתב:בדיוק .
הבעלים היום חושבים קודם כל על איזון תקציבי ורק אחר כך על הישגים , ובמקרה כזה שיטת ההימורים שלהם היא הנכונה ביותר ....
רוי , זה שאתה לא מתחבר לשחקנים ספציפים זה דבר אחד , אבל זה מרגיש כאילו אתה לא מתחבר לתפיסה עצמה ופה כבר אין לנו מה לעשות כי זה מצב נתון כבר כמה שנים שאנחנו כנראה לא יכולים לשנות אותו .
גם אם מכבי הייתה מוותרת על 6 שחקנים מהסגל עדיין לא היה לה מספיק כסף להביא כוכב על אחד ב-2 -2.5 מליון יורו נטו . והאמת גם לא הייתי רוצה לראות פה את ספאנוליס משחק עם 6 שחקני נוער , זה לא היה מביא אותנו לכלום....
אין מה לעשות אבל בתקציב של מכבי , זה הדרך היחידה שאפשר לבנות קבוצה , נכון שעל שמות ספציפים אפשר להתווכח אבל בסופו של דבר כל שם שתביא הוא הימור מסויים....
07 אוקטובר 2013, 13:50
סילבר כתב:הבעלים הולכים על איזון תקציבי כי הם מחושקים ע"י פדרמן ולא יכולים להגדילו: כדי שתקציב השחקנים יגדל, כל אחד מהבעלים אמור לשים על השולחן את חלקו. מאחר ופדרמן מסובך כלכלית הוא לא מסוגל לעשות זאת. אם הוא לא שם כסף על השולחן גם האחרים לא ישימו. נגזר מכך שמכבי מתקיימת מהרווחים של עצמה. הבעיה בכך היא לא רק הבעיות הקטנות של האוהד המצוי (" מה אפשר לצפות מסגל בינוני ורחב צלוליטיס " ) אלא ירידת ערך המותג "מכבי" שיוביל להכנסות קטנות יותר שיוביל לסגלים עתידיים מגוחכים עוד יותר. כדור שלג צהוב.
07 אוקטובר 2013, 15:00
roy1000 כתב:2. אני חושב שהיה אפשר לוותר על כהן/טיוס/אינגלס/היקמן/רייס/נעימי ולהביא במקומם את לנגפורד ופלניניץ'. השנים האחרונים לא הרבה יותר יקרים (אם בכלל) מששת הראשונים.
הקבוצה שתיארתי ב- (2) הייתה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שיש עכשיו.
07 אוקטובר 2013, 15:15
EulGam05 כתב:לאנגפורד בכלל תחת חוזה במילאנו, איך בדיוק מכבי הייתה אמורה להחתים אותו? באשר לפלאניניץ', תזכיר לי כמה רחוק הוא הוביל את הקבוצה שלו בעונה שעברה? וכמה רחוק ריקי היקמן הוביל את הקבוצה שלו? ואם כבר בפלאניניץ' ולאנגפורד עסקינן, כמה רחוק הגיעה קבוצת היורוליג האחרונה ששניהם שיחקו בה יחד?
07 אוקטובר 2013, 17:09
roy1000 כתב:EulGam05 כתב:לאנגפורד בכלל תחת חוזה במילאנו, איך בדיוק מכבי הייתה אמורה להחתים אותו? באשר לפלאניניץ', תזכיר לי כמה רחוק הוא הוביל את הקבוצה שלו בעונה שעברה? וכמה רחוק ריקי היקמן הוביל את הקבוצה שלו? ואם כבר בפלאניניץ' ולאנגפורד עסקינן, כמה רחוק הגיעה קבוצת היורוליג האחרונה ששניהם שיחקו בה יחד?
אם אני לא טועה, דיברו על זה שלנגפורד רצה לעזוב, אבל זה ממש לא משנה אם זה לנגפורד עצמו או שחקן ברמה דומה. אין טעם להתווכח על השמות. אני מדבר על הקונספט שהיה אפשר וצריך להשקיע בקו האחורי בשני שחקנים ברמה גבוהה במקום ששת השחקנים שהזכרתי.
07 אוקטובר 2013, 19:02