המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
צ'שר כתב:felix_r כתב:שחף כתב:תפרט קצת יותר
מה יש לפרט? מה שכתבת זה בכלל לא נכון.
אנשים פה חושבים שדווין סמית' זה מינימום לברון ג'יימס של היורוליג. כנראה, הרושם הזה נוצר בגלל שהם לא רואים משחקים אחרים, ולא מתעניינים בסטטיסטיקות של היורוליג. זאת אומרת, בורות מוחלטת לגבי המתרחש במפעל פרט למכבי.
במציאות, סמית' הוא ממש לא כזה גדול, כמו שחלק מהאנשים כאן חושבים.
הוא במקום ה 11 בטופ-16 בממד (15.92 נקודות מדד)
הוא במקום ה 8 בטופ-16 בנקודות (15.38 נקודות)
הוא במקום ה 13 בריבאונדים (5.69)
הוא במקום ה 28 בחסימות
הוא במקום ה 19 בחטיפות
באסיסטים הוא מחוץ ל 35 הראשונים (אי אפשר לראות)
בסחיטת עבירות הוא לא ב 35 הראשונים
כפי שניתן לראות, רק בנקודות סמית' נמצא בעשיריה הראשונה. אז נכון, לא את הכל רואים בסטטיסטיקה, לא רואים שם את המנהיגות והסלים החשובים במאני טיים, נכון, הכל נכון. עדיין סמית' הוא לא איזה נשק לא קונבנציונלי, הוא לא שובר שיוויון, הוא לא יתרון אולטימטיבי בכל מאטצ'-אפ.
הבדיקה שלך לא הגונה.
בדקת את הנתונים שלו בטופ 16 בלבד כאילו שמשם התחילו לשחק השנה. אם בודקים את הממוצעים העונתיים מקבלים תמונה אחרת לגמרי:
הוא 6 במדד ו-3 מבין השחקנים שממשיכים גם לטופ 8.
הוא 5 בנקודות ו-3 מבין השחקנים שממשיכים גם לטופ 8.
בריבאונד הוא 8 ו-3.
בחטיפות הוא 13 ו-7.
וכו' וכו'...
ואחרי שהיתי הגון כלפיו , אומר כך - סמית' שחקן מעולה ואם מכבי תעפיל לפיינל פור הוא יהיה הMVP של המפעל. אבל, וזה אבל גדול. גם עם השיפור העצום שלו והיותו שחקן יעיל וקטלני הוא עדיין לא הפך להיות שחקן בלתי עציר כדוגמת אנתוני פארקר (שפיני ברגע של שבץ קל כנראה טען שהוא היה לוקח אותו לפניו) וצריכים לזכור את זה..כי קבוצה חכמה שתתמקד בו בהחלט תוכל לעצור אותו, מה שאני מאמין שאוברדוביץ' יעשה.
roy1000 כתב:toja27 כתב:טוב רוי אתה מגזים,אם סמית ימשיך את הכושר שלו מתחילת העונה אז סמית שחקן טוב יותר מבוגדנוביץ' שגם אותו אני אוהב. גם שחף נסחף משהו.
אני רואה את המשחק של פנר-אפס עכשיו ואני באמת חושב שאם מכבי ימשיכו להשתפר כמו בשני המשחקים האחרונים, למכבי יש סיכוי טוב לעבור.
סמית' נתן עונה מצויינת, אבל אם אני צריך לבחור שחקן אחד מבין סמית' או בוגדנוביץ', אני הולך על השני פשוט כי שחקן הרבה יותר מוכשר ומגוון. בכל מקרה, לא מדובר פה באיזה ייתרון אבסולוטי של מכבי. זה לא אנתוני פארקר.
roy1000 כתב:toja27 כתב:זה לא נכון, היא לא תהיה מעולה אבל יכולה להשתפר בהרבה. אני מניח ששנינו מסכימים ש40 אחוז מהעונשין זה לא מקובל. דיוויד בלאט לקח את טיוס שנה שעברה לאימונים אישיים מהעונשין ובסוף העונה ראינו שטיוס קולע עונשין הרבה יותר טוב. גם סופו וגם יוגב יכולים לעשות טוב יותר ממה שהם עושים עכשיו בתחום כי הם עשו זאת בעבר.
לא נראה לי שזה יקרה בין היום ליום שלישי.
toja27 כתב:לא לגמרי מדויק לדעתי. זה לא שהם צריכים ללמוד לקלוע עונשין, רק צריכים לחזור לכושר טוב יותר כמו שעשו בעבר. אם יעמדו על העונשין כל יום אפילו 20 דק' עד המשחק,הם יקלעו באחוזים טובים יותר.
יוסי22 כתב:roy1000 כתב:toja27 כתב:טוב רוי אתה מגזים,אם סמית ימשיך את הכושר שלו מתחילת העונה אז סמית שחקן טוב יותר מבוגדנוביץ' שגם אותו אני אוהב. גם שחף נסחף משהו.
אני רואה את המשחק של פנר-אפס עכשיו ואני באמת חושב שאם מכבי ימשיכו להשתפר כמו בשני המשחקים האחרונים, למכבי יש סיכוי טוב לעבור.
סמית' נתן עונה מצויינת, אבל אם אני צריך לבחור שחקן אחד מבין סמית' או בוגדנוביץ', אני הולך על השני פשוט כי שחקן הרבה יותר מוכשר ומגוון. בכל מקרה, לא מדובר פה באיזה ייתרון אבסולוטי של מכבי. זה לא אנתוני פארקר.
בהתקפה הוא כנראה מוכשר יותר אבל למגרש יש שני צדדים ומה שאתה ופליקס שוכחים כבר 3 שנים זה שסמית הוא אחד משחקני ההגנה הטובים ביבשת ואין פה מספרים כי הוא בסך הכול עושה את מה שהוא צריך , לגרום לשחקן שהוא שומר עליו לקחת זריקות קשות , אין שום סטטיסטיקה שמשקפת את זה אבל זו המציאות .
זה היה נכון אגב גם בימים הפחות טובים שלו התקפית ולכן הוא כמעט לא ירד מהמגרש גם באותן תקופות כשפליקס לא ממש הבין מה עובר על בלאט ...
תראה איך פליקס מגן על אוחיון בגלל ההגנה שלו למרות שזה בא עם נכות התקפית יוצאת דופן , אצל סמית יש גם הגנה יותר טובה מאוחיון וגם יכולות התקפיות לא מבוטלות וזו הגדולה שלו ולא המספרים האנומליים בתקופה האחרונה .
מעבר לזה בסדרת הצלבה הייתי לוקח את סמית בלי לחשוב פעמיים גם בצד ההתקפי כשבצד השני ניצב שחקן כמעט חסר ניסיון ברמות האלו אבל את זה נוכל לבדוק בסדרה הקרובה .
roy1000 כתב:toja27 כתב:טוב רוי אתה מגזים,אם סמית ימשיך את הכושר שלו מתחילת העונה אז סמית שחקן טוב יותר מבוגדנוביץ' שגם אותו אני אוהב. גם שחף נסחף משהו.
jol9 כתב:תזכיר לי מה בוגדנוביץ' עשה עד עכשיו בקריירה חוץ מלקלוע הרבה נקודות בפרטיזן?
הוא בחור צעיר, ואם אתה רוצה לקחת תואר כאן ועכשיו, אתה לא לוקח שחקן כמוהו לפני שחקן כמו סמית'.
אולי בבנייה לעתיד באיזה משחק מנג'ר כזה או אחר, גם אני הייתי לוקח אותו לפני סמית', אבל זה בערך המצב היחיד.
ועם זאת, גם אתה וגם פליקס צודקים במשהו - סמית' הוא לא לברון, פנר היא לא גליל, ומכבי היא לא גולדן סטייט.
תהיה סדרה קשה וארוכה, מול קבוצה קשה עם מאמן מצויין. אני רק לא אוהב את ההקצנות לצד השני. פנר היא לא בליגה של בארסה, ריאל
וצסקא, ולקבל אותה בהצלבה, זה הדבר הכי טוב עבור מכבי.
roy1000 כתב:jol9 כתב:תזכיר לי מה בוגדנוביץ' עשה עד עכשיו בקריירה חוץ מלקלוע הרבה נקודות בפרטיזן?
הוא בחור צעיר, ואם אתה רוצה לקחת תואר כאן ועכשיו, אתה לא לוקח שחקן כמוהו לפני שחקן כמו סמית'.
אולי בבנייה לעתיד באיזה משחק מנג'ר כזה או אחר, גם אני הייתי לוקח אותו לפני סמית', אבל זה בערך המצב היחיד.
ועם זאת, גם אתה וגם פליקס צודקים במשהו - סמית' הוא לא לברון, פנר היא לא גליל, ומכבי היא לא גולדן סטייט.
תהיה סדרה קשה וארוכה, מול קבוצה קשה עם מאמן מצויין. אני רק לא אוהב את ההקצנות לצד השני. פנר היא לא בליגה של בארסה, ריאל
היה אפשר לשאול גם מה טוני קוקוץ' ודינו ראדג'ה עשו לפני אותו גמר מול יוגופלסטיקה ובכל זאת הם הרגו את מכבי עם קווין מגי. אז בוגדנוביץ' הוא לא קוקוץ', אבל הוא שחקן הרבה יותר מוכשר מסמית'. הנסיון הוא כמובן בצד של סמית', אבל אני לא רואה ייתרון גדול למכבי בעמדה הזו.
פנר היא לא צסק"א וגם לא ריאל או בארסה, אבל אם מסתכלים על העונה הזו היא יותר טובה ממכבי. יש סיכוי סביר לעבור אותם, אבל זה רחוק מלהיות בכיס ומכבי תצטרך להיות משיאה בשביל שזה יקרה.
roy1000 כתב:jol9 כתב:תזכיר לי מה בוגדנוביץ' עשה עד עכשיו בקריירה חוץ מלקלוע הרבה נקודות בפרטיזן?
היה אפשר לשאול גם מה טוני קוקוץ' ודינו ראדג'ה עשו לפני אותו גמר מול יוגופלסטיקה ובכל זאת הם הרגו את מכבי עם קווין מגי. אז בוגדנוביץ' הוא לא קוקוץ', אבל הוא שחקן הרבה יותר מוכשר מסמית'. הנסיון הוא כמובן בצד של סמית', אבל אני לא רואה ייתרון גדול למכבי בעמדה הזו.
פנר היא לא צסק"א וגם לא ריאל או בארסה, אבל אם מסתכלים על העונה הזו היא יותר טובה ממכבי. יש סיכוי סביר לעבור אותם, אבל זה רחוק מלהיות בכיס ומכבי תצטרך להיות משיאה בשביל שזה יקרה.
felix_r כתב:חברים, העניין הוא פשוט מאוד. למרות היותו של סמית' השחקן הכי טוב במכבי, עדיין הוא סוחט רק 2.8 עבירות למשחק בממוצע (בכל השלבים). מה שאומר, שהיריבות לא רואות בו איזה עילוי, שחייבים לעצור בכל מחיר על מנת לנצח את מכבי. סתם לשם השוואה ב 2005 פארקר סחט 5.6 עבירות למשחק (כפול מסמית').
felix_r כתב:חברים, העניין הוא פשוט מאוד. למרות היותו של סמית' השחקן הכי טוב במכבי, עדיין הוא סוחט רק 2.8 עבירות למשחק בממוצע (בכל השלבים). מה שאומר, שהיריבות לא רואות בו איזה עילוי, שחייבים לעצור בכל מחיר על מנת לנצח את מכבי. סתם לשם השוואה ב 2005 פארקר סחט 5.6 עבירות למשחק (כפול מסמית').
toja27 כתב:סליחה שאני קצת מציק לך עם זה אבל אני לא רואה באיזו צורה בוגדנוביץ' יותר כשרוני מסמית. מה בוגדנוביץ' יודע לעשות שסמית לא יודע? הדבר יחיד שעולה לי בראש זה כדרור וזריקה מהירה מחצי מרחק שזה משהו שהוא טוב בו. מעבר לזה? סמית יותר חזק פיזית,אתלטי יותר, קולע טוב מבחוץ לא פחות טוב מבוגדנוביץ', למרות שבוגדנוביץ' לפעמים יכול להתחמם ולהיות ב'זון', אבל גם סמית יודע ועוד במשחק מכריע בברלין. לסמית יש לפעמים רגש מדהים ליד הטבעת . ואני בכלל לא מדבר על מנהיגות והגנה. לי אין ספק שכיום סמית הוא כוח הרבה יותר משמעותי מבוגדנוביץ'.
מה שכן אהבתי השנה מבוגדנוביץ' הוא שהוא הצליח לעשות את המעבר בצורה מעוררת השתאות מקבוצה כמו פארטיזן, שבה היה לו אשראי לירות באופן חופשי לקבוצה עם שאיפות כמו פנר' שבה הוא צריך להיות שחקן רוטציה. בדרך כלל הוא מניע את הכדור יפה, יודע מתי לזרוק ובואופן כללי הוא גורם מאוד חיובי בקבוצה שלו ולי נראה גם שברמה האנושית. יש בו בגרות מסויימת ועל זה אני מעריך אותו.
ואם כבר מדברים על הרמה האנושית אז בוא נדבר על סמית . מעבר למה שכל הגורמים בקבוצה מספרים על סמית כאדם מאוד חיובי וחשוב למערכת ברמה האנושית. אני זוכר שבקיץ החתימה שלו במכבי (אם זכרוני אינו מטעה אותי) הוא נסע עם אישתו לאפריקה לעבודה התנדבותית עם ילדים מקומיים. ובקיץ האחרון, נאמר שסמית נשאר כמה ימים יותר בארה"ב באישור מכבי כי הוא לקח מין שיעורים פרטיים עם ד"ר ג'יי לשיפור המשחק. אפשר להיות מופתעים ששחקן כזה ובן אדם כזה רק משתפר כל הזמן?
jol9 כתב:felix_r כתב:חברים, העניין הוא פשוט מאוד. למרות היותו של סמית' השחקן הכי טוב במכבי, עדיין הוא סוחט רק 2.8 עבירות למשחק בממוצע (בכל השלבים). מה שאומר, שהיריבות לא רואות בו איזה עילוי, שחייבים לעצור בכל מחיר על מנת לנצח את מכבי. סתם לשם השוואה ב 2005 פארקר סחט 5.6 עבירות למשחק (כפול מסמית').
אז הכל מסתכם לכמות העבירות שהוא סוחט?
כמה עבירות ג'מצ'י היה סוחט? כמה עבירות סוחט סטפן קרי למשל (זורק רק 4 זריקות עונשין למשחק)?
אני לא חושב שזה בכלל מספר שמייצג משהו, למעט סגנון המשחק של סמית' עצמו (או של ג'מצ'י, או של קרי, או של כמעט כל שחקן
שהוא קלעי).
אני לא חושב שזה קשור לאיך היריבות רואות אותו.
roy1000 כתב:toja27 כתב:סליחה שאני קצת מציק לך עם זה אבל אני לא רואה באיזו צורה בוגדנוביץ' יותר כשרוני מסמית. מה בוגדנוביץ' יודע לעשות שסמית לא יודע? הדבר יחיד שעולה לי בראש זה כדרור וזריקה מהירה מחצי מרחק שזה משהו שהוא טוב בו. מעבר לזה? סמית יותר חזק פיזית,אתלטי יותר, קולע טוב מבחוץ לא פחות טוב מבוגדנוביץ', למרות שבוגדנוביץ' לפעמים יכול להתחמם ולהיות ב'זון', אבל גם סמית יודע ועוד במשחק מכריע בברלין. לסמית יש לפעמים רגש מדהים ליד הטבעת . ואני בכלל לא מדבר על מנהיגות והגנה. לי אין ספק שכיום סמית הוא כוח הרבה יותר משמעותי מבוגדנוביץ'.
מה שכן אהבתי השנה מבוגדנוביץ' הוא שהוא הצליח לעשות את המעבר בצורה מעוררת השתאות מקבוצה כמו פארטיזן, שבה היה לו אשראי לירות באופן חופשי לקבוצה עם שאיפות כמו פנר' שבה הוא צריך להיות שחקן רוטציה. בדרך כלל הוא מניע את הכדור יפה, יודע מתי לזרוק ובואופן כללי הוא גורם מאוד חיובי בקבוצה שלו ולי נראה גם שברמה האנושית. יש בו בגרות מסויימת ועל זה אני מעריך אותו.
ואם כבר מדברים על הרמה האנושית אז בוא נדבר על סמית . מעבר למה שכל הגורמים בקבוצה מספרים על סמית כאדם מאוד חיובי וחשוב למערכת ברמה האנושית. אני זוכר שבקיץ החתימה שלו במכבי (אם זכרוני אינו מטעה אותי) הוא נסע עם אישתו לאפריקה לעבודה התנדבותית עם ילדים מקומיים. ובקיץ האחרון, נאמר שסמית נשאר כמה ימים יותר בארה"ב באישור מכבי כי הוא לקח מין שיעורים פרטיים עם ד"ר ג'יי לשיפור המשחק. אפשר להיות מופתעים ששחקן כזה ובן אדם כזה רק משתפר כל הזמן?
סמית' לא מסוגל ליצוא לעצמו מצב קליעה. כמעט כל הנקודות שלו הן או משלשות או מהתקפה מתפרצת. בוגדנוביץ' יכול ליצור לעצמו מצב קליעה מול כמעט כל שומר. הוא יכול ללכת לסל, לקלוע מחצי מרחק ומשלוש. הוא שחקן התקפה מאוד מוכשר. לא סתם הוא נבחר בסיבוב הראשון וסמית' לא נבחר בכלל.
אני מאוד אוהב את סמית'. הוא שחקן ואישיות, אבל הוא לא ברמת הכישרון הכי גבוהה באירופה.
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:חברים, העניין הוא פשוט מאוד. למרות היותו של סמית' השחקן הכי טוב במכבי, עדיין הוא סוחט רק 2.8 עבירות למשחק בממוצע (בכל השלבים). מה שאומר, שהיריבות לא רואות בו איזה עילוי, שחייבים לעצור בכל מחיר על מנת לנצח את מכבי. סתם לשם השוואה ב 2005 פארקר סחט 5.6 עבירות למשחק (כפול מסמית').
אז הכל מסתכם לכמות העבירות שהוא סוחט?
כמה עבירות ג'מצ'י היה סוחט? כמה עבירות סוחט סטפן קרי למשל (זורק רק 4 זריקות עונשין למשחק)?
אני לא חושב שזה בכלל מספר שמייצג משהו, למעט סגנון המשחק של סמית' עצמו (או של ג'מצ'י, או של קרי, או של כמעט כל שחקן
שהוא קלעי).
אני לא חושב שזה קשור לאיך היריבות רואות אותו.
מה הבאת לפה את ג'מצ'י אני לא מבין (טוב שלא נזכרת במיקי ברקוביץ'). מה גם שמספר זריקות העונשין בכלל לא מצביע על כמות העבירות הכללית שהשחקן סוחט.
אז כמובן שלא הכל מסתכם בכמות העבירות, אבל זה כן מצביע על האופן בו היריבות מסתכלות על סמית'.
משתמשים הגולשים בפורום זה: מרסר ו־21 אורחים