הקרב בין היורוליג ופיב"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת אלופות בכדורסל?

הודעהעל ידי roy1000 » 11 נובמבר 2015, 14:38

my man כתב:לא! הכל תלוי במיקום שלהן בליגה שמקומות 4/5 לא סגור מאיזה מקום כבר מגיעות לליגה האירופית...
כמו שכתבתי מנצ'סטר יונייטד בשנים האחרונות לא הופיעה במפעל מהסיבה הזו בדיוק!

הבנתי... חשבתי שגם בליגת האלופות יש שריונים.
בכל מקרה, אני לא רואה בזה ביג דיל. הקבוצות האלה במילא נכנסות וזה יוצר וודאות.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 11 נובמבר 2015, 14:41

חנו'ש כתב:זה נכון שהשלב הראשון לרוב פחות מעניין מהשלבים הבאים, אבל זה חלק מהכיף, שהמתח והעניין עולה ככל שהעונה מתקדמת. וכשיש שלבים זה לא כמו ליגה, בכל שלב יש לך מטרה לעלות לשלב הבא וחשיבות של משחק אחד מתוך שלב של 10 או 14 משחקים גבוהה מהחשיבות של משחק אחד מתוך 30.

בוא נאמר שהייתי מעדיפה אם היו מקטינים ל-16 אבל שומרים על מבנה של שלבים והדחות.
וחוץ מזה, כמו שמישהו אמר, עכשיו השיטה תהיה זהה לחלוטין לזו של הליגה המקומית שלנו עם פיינל פור, ומה ספורטיבי וטוב בשיטה הזו? לפחות היו מבטלים את הפיינל פור ועוברים לסדרות עד הסוף.

אני מסכים, אבל אני לא אוהב את שיטת הבתים. זו שיטה שמביאה להמון עיוותים. אני גם לא חובב של השלב הראשון, אבל כל אחד וטעמו.
לגבי סדרות עד הסוף - את צודקת. לא מבין למה התעקשו לשמור על שיטת הפיינל פור?
roy1000

הודעהעל ידי my man » 11 נובמבר 2015, 14:43

roy1000 כתב:
my man כתב:לא! הכל תלוי במיקום שלהן בליגה שמקומות 4/5 לא סגור מאיזה מקום כבר מגיעות לליגה האירופית...
כמו שכתבתי מנצ'סטר יונייטד בשנים האחרונות לא הופיעה במפעל מהסיבה הזו בדיוק!

הבנתי... חשבתי שגם בליגת האלופות יש שריונים.
בכל מקרה, אני לא רואה בזה ביג דיל. הקבוצות האלה במילא נכנסות וזה יוצר וודאות.

כן אבל כל ה4 הראשונות מהליגות האלו מגיעות לאלופות...זה נותן סיכוי לא רק לבארסה וריאל או דורטמונד ובאיירן. יש להרבה קבוצות עניין ואפשרות אמיתית לסיים במקום ה4 נגיד וכך להשתלב אפילו על בסיס כמעט קבוע באלופות.
אנחנו מדברים פה על חוסר עניין מוחלט בליגות המקומיות. מה עוזר לקבוצה לסיים שנייה או אפילו אלופה במדינה שלה בלי אפשרות למנף את זה לאירופה...יש פה בעיה ספורטיבית אמיתית...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 נובמבר 2015, 14:47

my man כתב:אנחנו מדברים פה על חוסר עניין מוחלט בליגות המקומיות. מה עוזר לקבוצה לסיים שנייה או אפילו אלופה במדינה שלה בלי אפשרות למנף את זה לאירופה...יש פה בעיה ספורטיבית אמיתית...

יש אפשרות - להעפיל מהמוקדמות / לזכות ביורוקאפ. אם קבוצה X לא תהיה מספיק טובה כדי לעשות זאת, אולי עדיף לה לא להיות בליגה של 16 הטובות באירופה.
אופציה שלישית - להצטרף לאדריאטית ולזכות בה (אם יהיה כרטיס לליגה הזאת).
אחדשיודע

הודעהעל ידי יוסי22 » 11 נובמבר 2015, 14:59

1. היורוליג לא צריכה לדאוג לליגות המקומיות .

2. ליגה שתהי מספיק תחרותית ואיכותית תיצור עניין בזכות עצמה ...
מה הפרס על זכייה ביורוליג ? הזכייה עצמה , זה אמור להיות גם הפרס על אליפות בליגה המקומית .
יוסי22

הודעהעל ידי my man » 11 נובמבר 2015, 15:00

אחדשיודע כתב:
my man כתב:אנחנו מדברים פה על חוסר עניין מוחלט בליגות המקומיות. מה עוזר לקבוצה לסיים שנייה או אפילו אלופה במדינה שלה בלי אפשרות למנף את זה לאירופה...יש פה בעיה ספורטיבית אמיתית...

יש אפשרות - להעפיל מהמוקדמות / לזכות ביורוקאפ. אם קבוצה X לא תהיה מספיק טובה כדי לעשות זאת, אולי עדיף לה לא להיות בליגה של 16 הטובות באירופה.

ובעונה שלאחר מכן? נניח שהגיעה אפילו לפיינל פור ביורוליג וזכתה באליפות מקומית ושוב מוקדמות. זה לא ספורטיבי לדעתי.

ויוסי אני חושב שהיורוליג כן צריכה להיות מסונכרנת עם הליגות המקומיות. כמו בכדורגל...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 11 נובמבר 2015, 15:00

my man כתב:אני חייב לציין שאני קצת מבין לליבם של אוהדי מגדל למיניהם יש 11 קבוצות שמקבלות כל שנה כרטיס קבוע ללא קשר למיקום שלהן בעונה הקודמת ושאר 5 הקבוצות או ממדינות קבועות או מהמוקדמות.
אז נכון מדובר פה בקבוצות מפוארות ואין בכלל מה להשוות אבל זה די סוגר בפניהם את הדלת. אני פשוט לא מבין את אורי אלון שיצא בהצהרה חגיגית עקב המעבר למבנה החדש.

ב10 שנים הקרובות הדרך היחידה של מגדל להיכנס ליורוליג זה רק דרך המוקדמות ובתנאי שהם יקחו אליפות בארץ(אחרת מי יכניס אותם למוקדמות- בטח יהיו מלא שירצו להיכנס)...

אבל מה לנו כי נלין...

אגב אני דווקא בעד קונספט של ליגה. ככה באמת נראה איפה אנחנו עומדים ביחס למתחרות. מאד מעניין אם זה ישנה במשו את יחסי הכוחות..הלוואי.

קודם כל שהקהל שלהם יראה שאירופה מעניינת אותם בכלל. המשחקים היחידים שהם מצליחים למלא את האולם שלהם זה במשחקים נגד מכבי. העונה לא ראיתי משחקים ביתיים שלהם באירופה אבל בעונה שעברה אני זוכר לפעמים שהכמות הנמוכה של הקהל שלהם במשחקי אירופה הפתיעה אותי ואכזבה אותי. הבנתי שכל מה שמעניין הרבה מהאוהדים שלה זה לנצח את מכבי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 11 נובמבר 2015, 15:02

toja27 כתב:
my man כתב:אני חייב לציין שאני קצת מבין לליבם של אוהדי מגדל למיניהם יש 11 קבוצות שמקבלות כל שנה כרטיס קבוע ללא קשר למיקום שלהן בעונה הקודמת ושאר 5 הקבוצות או ממדינות קבועות או מהמוקדמות.
אז נכון מדובר פה בקבוצות מפוארות ואין בכלל מה להשוות אבל זה די סוגר בפניהם את הדלת. אני פשוט לא מבין את אורי אלון שיצא בהצהרה חגיגית עקב המעבר למבנה החדש.

ב10 שנים הקרובות הדרך היחידה של מגדל להיכנס ליורוליג זה רק דרך המוקדמות ובתנאי שהם יקחו אליפות בארץ(אחרת מי יכניס אותם למוקדמות- בטח יהיו מלא שירצו להיכנס)...

אבל מה לנו כי נלין...

אגב אני דווקא בעד קונספט של ליגה. ככה באמת נראה איפה אנחנו עומדים ביחס למתחרות. מאד מעניין אם זה ישנה במשו את יחסי הכוחות..הלוואי.

קודם כל שהקהל שלהם יראה שאירופה מעניינת אותם בכלל. המשחקים היחידים שהם מצליחים למלא את האולם שלהם זה במשחקים נגד מכבי. העונה לא ראיתי משחקים ביתיים שלהם באירופה אבל בעונה שעברה אני זוכר לפעמים שהכמות הנמוכה של הקהל שלהם במשחקי אירופה הפתיעה אותי ואכזבה אותי. הבנתי שכל מה שמעניין הרבה מהאוהדים שלה זה לנצח את מכבי.

אני לא באמת מדבר פה רק על מגדל...יש הרבה קבוצות באירופה שידפקו מהסיפור הזה ויש להן פוטנציאל גדול בהרבה מזה של "האלטרנטיבה"...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 11 נובמבר 2015, 15:06

my man כתב:
toja27 כתב:

אבל מה לנו כי נלין...

אני לא באמת מדבר פה רק על מגדל...יש הרבה קבוצות באירופה שידפקו מהסיפור הזה ויש להן פוטנציאל גדול בהרבה מזה של "האלטרנטיבה"...

באופן כללי זה נכון. עד עכשיו המצב לא היה שונה באמת. השוני שבא עם הפורמט החדש הוא שיש פחות קבוצות ולכן יהיה קשה יותר להיכנס. אני חושב שיהיה חבל אם הקבוצות הרוסיות העשירות(חוץ מצסק"א) לא יצליחו להיכנס.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 נובמבר 2015, 15:07

אני לא חושבת שלליגות המקומיות צריך להיות משקל יותר מידי, אבל אני כן חושבת שלהצלחה ביורוליג עצמה צריך להיות פרס כלשהו.
אם כבר עושים את זה ליגה, אז אפשר כבר עד הסוף - 2 הקבוצות שמסיימות אחרונות יורדות לשחק ביורוקאפ ו-2 הקבוצות הראשונות ביורוקאפ מקבלות כרטיס ליורוליג.
ככה לא יהיה מצב שקבוצה שמגיעה ליורוליג שמצליחה שם מריכה למצוא עצמה שוב במוקדמות או משהו כזה שנה אחרי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 נובמבר 2015, 15:08

my man כתב:
אחדשיודע כתב:

ובעונה שלאחר מכן? נניח שהגיעה אפילו לפיינל פור ביורוליג וזכתה באליפות מקומית ושוב מוקדמות. זה לא ספורטיבי לדעתי.

ויוסי אני חושב שהיורוליג כן צריכה להיות מסונכרנת עם הליגות המקומיות. כמו בכדורגל...

נניח שהקבוצה שהעפילה מהמוקדמות תגיע גם לפיינל פור של היורוליג. מה מונע ממנה אם היא כל כך טובה להפעיל שוב מהמוקדמות?
הקבוצות שמחזיקות ברישיון A הוכיחו יציבות, זה בדיוק העניין. יציבות היא שם המשחק.
אחדשיודע

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 נובמבר 2015, 15:16

אחדשיודע כתב:
my man כתב:
אחדשיודע כתב:

נניח שהקבוצה שהעפילה מהמוקדמות תגיע גם לפיינל פור של היורוליג. מה מונע ממנה אם היא כל כך טובה להפעיל שוב מהמוקדמות?

לעשות את זה לאורך 10 שנים זה לא קצת מוגזם?
ואם אחת מאותן 11 קבועות יוכיחו יציבות של כמה שנים שהן מסיימות במקומות האחרונים שנה אחרי שנה, זה לא קצת לא הוגן שהן עדיין ימשיכו לשחק ביורוליג למרות שהן לא ראויות לכך?
החוזה ל-10 שנים הוא בהחלט מוגזם. זה לא היה צריך להיות יותר מ-3 שנים לדעתי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 11 נובמבר 2015, 15:23

מסכים עם חני, למה ז'לגיריס קבוצה חזקה?
אבל מיא השריון, מה שחשוב זה שייתנו שני כרטיסים ליורוקאפ (קבוצות הפיינל פור) ועוד שלושה כרטיסים למוקדמות
ככה באמת תהיה פה ליגה עם הקבוצות הכי חזקות ואז זו באמת תהיה תאווה לעיניים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 נובמבר 2015, 15:28

אני גם חושב שחוזה ל- 10 שנים הוא מוגזם ופותח פתח להתנוונות של הקבוצות. החוזים צריכים להיות ל- 3 שנים ומותנים באבני דרך מסויימות. הבעיה הגדולה שאני רואה היא שהמבנה הזה של 11 קבועות ועוד 5 משתנות (בצורה לא ברורה) יביא כמעט בהכרח להקמת מפעלים אלטרנטיביים וחזרה למצב של פיצול בין פיב"א ליול"ב.

פיב"א יקפצו על המציאה ויקחו את הקבוצות הבכירות שיישארו בחוץ ויציעו להן ודאות משלהן. ניתן בקלות להקים מפעל עם 12 קבוצות שלא נכללות ב- 11 הקבועות שיהיה ברמה גבוהה וינגוס משמעותית ביורוליג. הטעות הגדולה של היורוליג הוא בהליך המוקדמות. לא צריך לתת כרטיסים לאף אחד. צריך לעשות הליך מוקדמות של בית-חוץ לעוד 16 קבוצות על 5 המקומות הנותרים. בצורה הזו, תקטן מאוד המוטיבציה לעבור למפעל מתחרה.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 11 נובמבר 2015, 15:33

אני בטוח שפיב"א תעשה מהלך ותקים ליגה משלה
בגלל זה אני מאוד מקווה שהיורוליג תשכיל להביא את חימקי, קובאן, ולנסיה ודומותיהן אחרת פיב"א תיקח אותן וזה יהיה מבאס
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 נובמבר 2015, 15:42

rc4991 כתב:אני בטוח שפיב"א תעשה מהלך ותקים ליגה משלה
בגלל זה אני מאוד מקווה שהיורוליג תשכיל להביא את חימקי, קובאן, ולנסיה ודומותיהן אחרת פיב"א תיקח אותן וזה יהיה מבאס

היורוליג לא יוכל להביא את הקבוצות האלה בצורה קבועה ואני לא חושב שהן יסכימו להיות בפנים פעם כן/פעם לא.
אני גם די בטוח שפיב"א יקימו ליגה מתחרה ושהיורוקאפ ימות כבר בשנה הבאה.

הפחד הגדול הוא שהקבוצות 11-20 ילכו למפעל המתחרה ואז יתחילו קרבות ו"עריקות" בין המפעלים שיהרסו את הסיפור.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 נובמבר 2015, 16:08

חנו'ש כתב:
אחדשיודע כתב:
my man כתב:
אחדשיודע כתב:

לעשות את זה לאורך 10 שנים זה לא קצת מוגזם?
ואם אחת מאותן 11 קבועות יוכיחו יציבות של כמה שנים שהן מסיימות במקומות האחרונים שנה אחרי שנה, זה לא קצת לא הוגן שהן עדיין ימשיכו לשחק ביורוליג למרות שהן לא ראויות לכך?
החוזה ל-10 שנים הוא בהחלט מוגזם. זה לא היה צריך להיות יותר מ-3 שנים לדעתי.

מוגזם למי? אותן 11 קבוצות הן אלו שהשיגו את ההסכם הזה, ולהן זה מצוין. זה רק מראה כמה כוח יש להן בכל הקשור לכדורסל האירופי.

אגב, לפי ההודעה של היורוליג, ייתכן שמספר הקבוצות הקבועות יורחב בעתיד (כנראה בהתאם להישגים):
The Euroleague will have a new format with 16 teams: 11 permanent franchises (potentially expandable in the future), a berth for the Eurocup champion, three direct-access spots for domestic league champions and one place for the winner of qualifying rounds featuring eight teams

rc4991 כתב:מסכים עם חני, למה ז'לגיריס קבוצה חזקה?
אבל מיא השריון, מה שחשוב זה שייתנו שני כרטיסים ליורוקאפ (קבוצות הפיינל פור) ועוד שלושה כרטיסים למוקדמות
ככה באמת תהיה פה ליגה עם הקבוצות הכי חזקות ואז זו באמת תהיה תאווה לעיניים

ז'לגיריס? למה לא? בכל 6 העונות האחרונות היא הגיעה לשלב 16 האחרונות, ומ-2003 פיספסה את השלב הזה רק פעמיים. חוץ מזה, אלופת היורוליג ב-99.
אחדשיודע

הודעהעל ידי JarJarBinx » 12 נובמבר 2015, 08:04

נראה לי שמה שהכי מעניין אותם זה לא בהכרח כמה הקבוצה חזקה, אלא כמה היא "גדולה" - יכולת לשמור על תקציב סביר ומעלה לאורך שנים, משיכת קהל, יציבות פיננסית ולאו דווקא מקצועית. רוצים משהו שיחזיק לאורך זמן, וז'לגיריס בהחלט מספיק עקבית.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי אחדשיודע » 12 נובמבר 2015, 21:21

שימו לב לידיעה הבאה מהמונדו דפורטיבו; בעקבות השינוי בפורמט היורוליג והגדלת מספר המשחקים במפעל האירופי, ברצלונה, ריאל מדריד ו-ויטוריה מוכנות/מאיימות לעזוב את הליגה הספרדית אם מספר הקבוצות והמשחקים בספרד לא יצומצם: http://www.sportando.com/en/europe/spai ... teams.html
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 12 נובמבר 2015, 21:28

אחדשיודע כתב:שימו לב לידיעה הבאה מהמונדו דפורטיבו; בעקבות השינוי בפורמט היורוליג והגדלת מספר המשחקים במפעל האירופי, ברצלונה, ריאל מדריד ו-ויטוריה מוכנות/מאיימות לעזוב את הליגה הספרדית אם מספר הקבוצות והמשחקים בספרד לא יצומצם: http://www.sportando.com/en/europe/spai ... teams.html

זה מה שאני אומר. מכבי גם כן צריכה לדרוש להוריד את הסיבוב השלישי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־16 אורחים