Mitelka כתב:jol9 כתב:Mitelka כתב:800 אלף דולר לעונה. אז מה, עדיין צריך להגיד "ירושלים לא יציעו על שחקן מיליון דולר"? "לא צריך להסחף הם לא יגיעו לתקציבים שדומים למכבי" ?
אני לא בטוח עד כמה זה צריך להטריד אותנו.
מכבי הפסידה השנה את האליפות לא בגלל אורי אלון, אלא בגלל דני, אבי וניקולה.
כשאלה יתאפסו על עצמם, מכבי תחזור להיות קבוצה חזקה ודומיננטית.
קודם כל נתחיל מזה שבשיטה הנוכחית שהכל נקבע במשחק אחד זה לא ממש משנה. אבל כן, גם נחזור לסדרות - מכבי לקחה לא מעט אליפויות בעונות בינוניות ומטה כי אין באמת יריבה אמיתית (ומכבי צריכה להיות ממש גרועה כדי לאבד אליפות בסדרה, מה שקרה). גם אם מכבי תחזור להיות קבוצה טובה (אני לא מדבר על מעבר, על קבוצה ברמת זכייה בגביע אירופה) לא תמיד זה יספיק. גם אם נחזור לסידרות, חוקי המשחק השתנו ומכבי לא תוכל לזכות בריצה של עשר אליפויות כחצי מהם היא עושה בחצי כח כי אין יריבה בסביבה. אני חושב שמכבי וירושלים, במידה ויחזרו הסדרות (בלי סדרות זה לא רלוונטי, גם רמת גן יכולה לזכות באליפות בערב אחד) הולכת ללכת שנים יד ביד א-לה פנאתנייקוס ואולימפיאקוס. מכבי תהיה עם יתרון כל עוד גם היא תהיה ביורוליג וירושלים לא, אבל עדיין ירושלים תציק ותהיה שם כדי לקחת אליפויות למכבי ברגע שהיא תהיה טיפה למטה. הפרווילגיות של לבנות קבוצה בינונית ומטה (סטייל הקבוצה של ארויו, לדוגמא) ועדיין לזכות בדאבל בלי מאמץ נגמרה.
הכל נכון, אבל שוב, השאלה היא עד כמה זה צריך להטריד אותנו.
מכבי משחקת ביורוליג, וזה לא הולך להשתנות. היורוליג בדרך להיות ליגה סגורה וארוכה יותר,
מה שאומר יותר משחקים ויותר עניין.
נכון שזה ייבאס לא להצליח בזירה המקומית, אבל צריך גם לנסות ולהבין את הליגה החדשה הזאת,
ואת הדינמיקה שתהיה לה, ולהיערך אליה.
זה בטווח הארוך הדבר המעניין ביותר לדעתי.