ת'רד המלפפונים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים החדש

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יולי 2016, 16:06

yanay21 כתב:יכול להיות שדברים יסתדרו, אבל אני פשוט לא רואה את מקל ויוגב מחזיקים את עמדה 1 ביורוליג, גם אם יש איזה מוביל כדור אתלטי בעמדה 2, כי הם עדיין יקבלו לא מעט דקות, ויחרבו משחקים כמו שרק הם יודעים.

אבל הם נתונים. הם הרכזים שלנו. מה עדיף להביא, עוד שכפול שאולי יהיה יותר טוב (אבל כנראה שלא כי אבי), או שחקן שיכול לעשות דברים שהם לא?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יולי 2016, 16:07

אין לי בעיה גם לראות פה קומבו. אבל שלא יהיה עם 30% מבחוץ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 02 יולי 2016, 16:09

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:יכול להיות שדברים יסתדרו, אבל אני פשוט לא רואה את מקל ויוגב מחזיקים את עמדה 1 ביורוליג, גם אם יש איזה מוביל כדור אתלטי בעמדה 2, כי הם עדיין יקבלו לא מעט דקות, ויחרבו משחקים כמו שרק הם יודעים.

אבל הם נתונים. הם הרכזים שלנו. מה עדיף להביא, עוד שכפול שאולי יהיה יותר טוב (אבל כנראה שלא כי אבי), או שחקן שיכול לעשות דברים שהם לא?

אתה צודק, אני בעיקר מביע ייאוש תהומי. אני לא סומך על ההנהלה שיביאו את השחקנים הנכונים. זה לא שאין החתמות טובות, אבל זה קלאסי מכבי להחתים כמה טובים, ואז בעיקר רעים בטירוף, ולבסוף לערוף את ראשו של המאמן, שבדיעבד, הוא לא התאים אפילו לאמן את הטובים. וחוזר חלילה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי yzafrir » 02 יולי 2016, 16:10

MTA2311 כתב:ממש לא. גם מקל וגם יוגב חודרים בסדר בסך הכל. הרבה יותר ממה שהם קולעים.

גם ווימס מוביל כדור סבבה ד"א.

על מקל אני סומך אבל יוגב הוא הבעיה. אין מצב שהוא מסיים עונה ללא פציעות משמעותיות ומשחק בכל המשחקים.
צריך שחקן שיכול לשחק לצד מקל בעמדה 2 ובמקום מקל כשיוגב לא יהיה שם...
מכבי לא צריכה מוביל כדור אלא מנהל משחק שיודע גם לשים נקודות. כזה היה פארגו , רייס , דילייני , אדאמס....
אני יוצא מנקודת הנחה שרוצ'סטי לא ימשיך ....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי LIAV10 » 02 יולי 2016, 16:11

עוד חמישה חודשים מהיום נבכה על זה שלא שמו מיליון דולר על וונאמייקר.
אחרי רייס ודילייני הגיע תורו.
אגב, מהשמות שעלו לאחרונה אני לוקח את אדאמס של צפריר בלי לחשוב, כן הייתי מחכה לראות אולי יפלט מעבר לים איזה גארד יותר פיזי, אבל מאירופה כרגע הוא האופצייה הכי טובה.
נערך לאחרונה על ידי LIAV10 בתאריך 02 יולי 2016, 16:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יולי 2016, 16:11

yzafrir כתב:
MTA2311 כתב:ממש לא. גם מקל וגם יוגב חודרים בסדר בסך הכל. הרבה יותר ממה שהם קולעים.

על מקל אני סומך אבל יוגב הוא הבעיה. אין מצב שהוא מסיים עונה ללא פציעות משמעותיות ומשחק בכל המשחקים.
מכבי לא צריכה מוביל כדור אלא מנהל משחק שיודע גם לשים נקודות. כזה היה פארגו , רייס , דילייני , אדאמס....

לא חסרה לך קליעה מבחוץ בקו אחורי כזה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 02 יולי 2016, 16:18

MTA2311 כתב:
yzafrir כתב:

לא חסרה לך קליעה מבחוץ בקו אחורי כזה?

העונה היינו אמורים להיות קבוצת שלשות מטורפת וראינו איפה זה נגמר...
גם רייס וגם דילייני לא קלעים גדולים משלוש ועדיין הם סקוררים ורכזים גדולים. אני חושב שגולדן סטייט קצת סינוורה את העולם....
שחקנים של 30-35% משלוש זה בהחלט סביר לדעתי .
אגב אדאמס קלעי שלשות לא רע דווקא...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יולי 2016, 16:23

אבל אנחנו לא הולכים לקבל פה את רייס ודילייני. גם לא את אדאמס. בשביל שחקנים כאלה שווה להתפשר על אספקט קריטי כמו קליעה מבחוץ. בשביל מה שנקבל, לא שווה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אנטוניו » 02 יולי 2016, 16:26

דווין בוקר ששיחק בשאלון מצרפת והיה הmvp.
הוזכר מספר פעמים כמועמד למכבי.
חתם לשנתיים בבשיקטאש.
Next
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי yzafrir » 02 יולי 2016, 16:26

אם כבר מצרפת אז רודריגו בבואה משטראסבורג...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 02 יולי 2016, 16:58

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:אני חושב שמופרכות החוזים שהולכת בNBA, תשפיע גם על השוק של אירופה.
פשוט יהיו GMים עם קצת שכל בראש, שיבינו שאפשר להביא דילייני ב2.5 מליון, שייתן לא הרבה
פחות ממייק קונלי ב-30 מליון.

לגבי מה שנאמר כאן - למכבי כרגע חסרים 3 שחקנים 2 גבוהים וגארד. דווקא הגארד הוא השחקן הבכיר
ביותר שחסר, ולכן אני לא מבין את זה שבכלל אולי לא הולך להגיע אחד כזה.
2 מובילי הכדור היחידים בקבוצה הם מקל ואוחיון... שיהיה לנו בהצלחה עם זה.

יוני, הכל טוב ויפה, אבל מה הקשר בין דלייני ורנדולף לשחקן כמו קונלי? התחלת לחסוך עכשיו גם לבעלים של קבוצות NBA? :)
אתה לא צריך לדאוג להם, את הכסף שלהם הם עושים ככה או ככה. בסופו של דבר יש שם תקרת שכר (שעולה מידי שנה בעקבות עליית ההכנסות של הליגה, כתוצאה ישירה ממכירת זכויות השידור), וכמעט כל קבוצה עם שאיפות תחרותיות מנצלת אותה עד תום בדרך שהיא רואה לנכון.

ועם כל הכבוד לשחקנים מהסוג של דילייני או רנדולף, עדיין מדובר בשחקנים מהדרג הנמוך ב-NBA (לפחות עד שיוכיחו אחרת), והם לא נמצאים בשיקול הזה בכלל. אם הם מגיעים ל-NBA, זה על תקן שחקני רוטציה משלימים או לקבוצות שכל מטרתן להיבנות מחדש (כאשר חלק מהאסטרטגיה הזאת לפעמים כוללת את המושג tanking).

הכל בסדר והכל מובן.
זה עדיין לא מסביר את החוזה השערורייתי הזה.
אני לא דואג לבעלי הקבוצות, אבל אני די בטוח שאף אחד מאוהדי ממפיס לא שמח על החוזה הזה של קונלי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 02 יולי 2016, 17:10

זה לא משנה אם הם אוהבים את זה או לא, לא הם משלמים את המשכורת שלו בסופו של דבר.
אם ממפיס רצתה להישאר רלוונטית, לא הייתה לה ברירה אחרת. לא יכלו למצוא שחקן טוב יותר שמוכן לחתום שם.
האופציה השנייה היא לפרק הכל ולהתחיל מחדש. את זה הם יכולים לעשות תמיד.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 02 יולי 2016, 17:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 02 יולי 2016, 17:11

אור, עזוב שמקל ואוחיון הם נתונים. גם היקמן ואוחיון היו נתונים, ובכל זאת הביאו את רייס.
אתה חייב מנוע בקו האחורי. מקל, אוחיון וכל מה שיש לנו שם הם לא מנוע של קבוצה.

אתה זוכר את העונה עם דייויד לוגאן? זה היה כשלון, לא כי לוגאן היה רע (הוא קלע כמעט 44%
מחוץ לקשת באותה העונה), אלא כי לא היה מנהיג ומנוע בקו האחורי שיניע את הקבוצה.
עונה לאחר מכן, עם סגל באותה הרמה פחות או יותר, ועם רייס כדינמו של הקבוצה ובלו כקלעי האוטומטי
מבחוץ, מכבי עשתה טרבל מטורף.
גם העונה הנוראית הזאת התחילה במחשבה נכונה - מנהיג בקו האחורי (פארמר) וקלעי אבסולוטי (רוצ'סטי).
אלא שהכשלון של פארמר, הראה לנו שני דברים - מקל לא יכול להיות זה שיניע את הקבוצה, ונוכחות
של קלעי גדול זה לא מספיק.
השילובים האלה של מנוע בקו האחורי, קלעי אחד גדול, שחקן מטרה בצבע, כמה שומרים קשוחים,
הם אלה שהופכים קבוצה למנצחת, וכשיש מרכיב או כמה חסרים, זה יכול בקלות להגיע לרמת בזיון טוטאלי
כמו השנה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 02 יולי 2016, 17:15

הנקודה היא שבקבוצה מאמינים במקל כמנוע. זו בעצם המומחיות שלו למעשה.
פלור-ג'נרל, שבונה מהלכים בהתקפה ובהגנה. לפני שהוא סקורר (כי קליעה אין לו, גם אם מצליח לגרד את ה10-15 נקודות למשחק) הוא פליימייקר.
לאורך כל הקריירה שלו הוא גם הראה שהוא סוג של איש קלאץ'. הולכים עליו בכל הכוח.

למכבי חסרה קליעה. השאלה אם היא תבוא מרוצ'סטי או שתבוא מגארד במקום רוצ'סטי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 02 יולי 2016, 17:18

אחדשיודע כתב:זה לא משנה אם הם אוהבים את זה או לא, לא הם משלמים את המשכורת שלו בסופו של דבר.
אם ממפיס רצתה להישאר רלוונטית, לא הייתה לה ברירה אחרת. לא יכלו למצוא שחקן טוב יותר שמוכן לחתום שם.
האופציה השנייה היא לפרק הכל ולהתחיל מחדש. את זה הם יכולים לעשות תמיד.

אתה אומר את זה כאילו זאת איזשהי אמת קוסמית...
מאיפה אתה יודע מה הם יכלו לעשות ומה לא? לא חסר מה לעשות עם סכום כסף כזה. לזרוק את זה
על רכז בינוני עם נטייה לפציעות, רק כי אולי הוא יעזור להם עוד עונה או שתיים להיות קבוצת פלייאוף, זה מהלך
מטומטם ברמות הגבוהות ביותר, שיתקע את ממפיס ל-5 שנים לפחות, עם חוזה מנופח ולא קשור למציאות.

ואיך בדיוק אפשר לפרק ולהרכיב מחדש, כשתקרת המשכורות שלך תקועה עם חוזה של 30 מליון דולר
לשחקן בינוני? איזה שחקן אחר ירצה לבוא לשם עכשיו? איזו בנייה בדיוק אפשר לעשות ככה?

אתה מדבר על מייק קונלי, לא על סטף קרי או כריס פול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 02 יולי 2016, 17:19

החציל האצטקי כתב:הנקודה היא שבקבוצה מאמינים במקל כמנוע. זו בעצם המומחיות שלו למעשה.
פלור-ג'נרל, שבונה מהלכים בהתקפה ובהגנה. לפני שהוא סקורר (כי קליעה אין לו, גם אם מצליח לגרד את ה10-15 נקודות למשחק) הוא פליימייקר.

המומחיות של מקל היא לבלוט על חשבון אחרים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 02 יולי 2016, 17:21

החציל האצטקי כתב:הנקודה היא שבקבוצה מאמינים במקל כמנוע. זו בעצם המומחיות שלו למעשה.

אבל מקל היה במועדון 3-4 חודשים והוכיח בהם מעל לכל ספק שהוא לא יכול לעשות את זה
ברמה הגבוהה.
אפשר לקשקש עד מחר עד כמה הסגל של מכבי היה דפוק, אבל עובדה שעם אותו סגל, רוצ'סטי
הצליח להריץ את הקבוצה בכלל לא רע במשך כחודש וחצי, ואחרי שמקל הגיע הוא נעלם, והקבוצה
הובכה בליגה וביורוקאפ.
מבחינתי זאת הוכחה חד משמעית שמקל יכול להיות רכז פותח במכבי, אבל הוא לא יכול להיות השחקן
הכי משמעותי בקו האחורי. זה יחזור ויתנקם בנו מאוד מהר.

אה, ואם אתה אומר שכל מה שחסר למכבי זאת קליעה, אז אני מציע למכבי לא להחליף את רוצ'סטי.
קלעי טוב ממנו היא לא תמצא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 יולי 2016, 17:25

jol9 כתב:אור, עזוב שמקל ואוחיון הם נתונים. גם היקמן ואוחיון היו נתונים, ובכל זאת הביאו את רייס.
אתה חייב מנוע בקו האחורי. מקל, אוחיון וכל מה שיש לנו שם הם לא מנוע של קבוצה.

אתה זוכר את העונה עם דייויד לוגאן? זה היה כשלון, לא כי לוגאן היה רע (הוא קלע כמעט 44%
מחוץ לקשת באותה העונה), אלא כי לא היה מנהיג ומנוע בקו האחורי שיניע את הקבוצה.
עונה לאחר מכן, עם סגל באותה הרמה פחות או יותר, ועם רייס כדינמו של הקבוצה ובלו כקלעי האוטומטי
מבחוץ, מכבי עשתה טרבל מטורף.
גם העונה הנוראית הזאת התחילה במחשבה נכונה - מנהיג בקו האחורי (פארמר) וקלעי אבסולוטי (רוצ'סטי).
אלא שהכשלון של פארמר, הראה לנו שני דברים - מקל לא יכול להיות זה שיניע את הקבוצה, ונוכחות
של קלעי גדול זה לא מספיק.
השילובים האלה של מנוע בקו האחורי, קלעי אחד גדול, שחקן מטרה בצבע, כמה שומרים קשוחים,
הם אלה שהופכים קבוצה למנצחת, וכשיש מרכיב או כמה חסרים, זה יכול בקלות להגיע לרמת בזיון טוטאלי
כמו השנה.

כבר סיכמנו פעם שלהביא דוגמאות לעונת הזכייה ביורוליג זה די טיפשי. שום דבר שקרה שם לא רלוונטי לשום דבר מעולם הכדורסל.

מנוע של קבוצה זה ביטוי אמורפי לחלוטין שאין לו משמעות אמיתית. בניתוח פשוט של המצב, לקו האחורי הזה חסר קודם כל קלעי.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 02 יולי 2016, 17:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 יולי 2016, 17:26

jol9 כתב:

אבל מקל היה במועדון 3-4 חודשים והוכיח בהם מעל לכל ספק שהוא לא יכול לעשות את זה
ברמה הגבוהה.
אפשר לקשקש עד מחר עד כמה הסגל של מכבי היה דפוק, אבל עובדה שעם אותו סגל, רוצ'סטי
הצליח להריץ את הקבוצה בכלל לא רע במשך כחודש וחצי, ואחרי שמקל הגיע הוא נעלם, והקבוצה
הובכה בליגה וביורוקאפ.
מבחינתי זאת הוכחה חד משמעית שמקל יכול להיות רכז פותח במכבי, אבל הוא לא יכול להיות השחקן
הכי משמעותי בקו האחורי. זה יחזור ויתנקם בנו מאוד מהר.

אה, ואם אתה אומר שכל מה שחסר למכבי זאת קליעה, אז אני מציע למכבי לא להחליף את רוצ'סטי.
קלעי טוב ממנו היא לא תמצא.

הוכיח מעל לכל ספק? אני מוכרח שלא להסכים.
מקל כלל לא שיחק עם מכבי ביורוליג (הגיע אחרי ההדחה), והוא שיחק ביורוקאפ ממש קצת זמן אחרי שהגיע, בזמן שהקבוצה כבר נכנסה לכדור שלג שלא ניתן לצאת ממנו.
המבחן שלו יהיה בעונה הבאה, בעונת יורוליג מלאה עם קבוצה שהוא מתאמן ומשחק איתה מתחילת העונה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 02 יולי 2016, 17:28

לדעתי צריכים להיות גם הוגנים כאן ולהגיד שקשה להסיק דברים מהכמה החודשים שמקל שיחק כאן, זאת לא אינדקציה אמיתית לפוטנציאל מהסיבה שכשמקל הגיע הקבוצה הייתה נמצאת גם ככה במשבר ומין הסתם שמגיע שחקן דומיננטי כמוהו יקרו שינויים גם לא תמיד לטובה בגלל ההיערכות מחדש של הקבוצה ומציאת נקודת האיזון שלה מחדש. בעונה הבאה הוא יפתח את העונה עם כל הקבוצה ולא מנקודת משבר. לדעתי זה יראה טוב יותר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים