פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
04 אוגוסט 2016, 08:51
אחדשיודע כתב:הגענו למצב שמהללים פה את ג׳ו אלכסנדר.
איבדתם קשר עם המציאות.
על כל נקודה שתקבל ממנו בהתקפה בטעות, שתיים ירדו לך בהגנה.
שיהיה לנו בהצלחה.
בוא נגיד שאני לא נמנה עם מהלליו, יחד עם זאת כפורוורד מחליף, בדגש על מחליף ולא פותח, וכישראלי, הוא אופציה הרבה יותר ראויה בעיניי מהאוול, למשל.
04 אוגוסט 2016, 08:54
לא מבין למה זה כל כך רלוונטי שהוא ישראלי אם גם ככה יש לך 5 ישראלים מעל גיל 25 + שגב, או איך זה נותן לי משהו ביורוליג. ובתור זר, אף אחד לא היה ממצמץ או חושב על האפשרות להחזיר אותו.
הוואל בכלל לא בשיקול הזה (מה גם שעדיין לא קיבל אזרחות). ובכל זאת, אם שאלת, אני יותר תופס ממנו.
04 אוגוסט 2016, 09:50
ברור שזה רלוונטי, אתה משחק בליגה הישראלית, תחת החוק הרוסי, ליגה שאיבדת בה שנתתים רצוף תואר. לעזאל, שנתיים רצוף אפילו לגמר לא הגעת. זו המציאות, מכבי חייבת לדבר חזק גם בליגה כי זה מתחיל להימאס. הוואל שחקן בשקל עם אופי של 5 אגורות. טוב שהוא לא כאן. וברור שלא הייתה הצדקה לג'ו אם היה זר.
04 אוגוסט 2016, 10:10
אתה שוב מתעלם מהעובדה שכבר יש לך 5 ישראלים מעל גיל 25 (ללא רוצ׳סטי), ככה שבכל מקרה אחד מהישראלים יצטרך לשבת בחוץ בכל משחק ליגה אחרי ההגעה של אלכסנדר. הוא לא רלוונטי לשום דבר, וככה או ככה אתה נופל וקם על איכות הזרים שלך.
מעבר לזה, אני בטוח שלחבר׳ה פה אכפת הרבה יותר מהכישלונות באירופה בשנתיים האחרונות מאשר למה שקורה בליגת-הגביע בארץ, שנקבעת על משחק אחד.
04 אוגוסט 2016, 10:59
אחדשיודע- גם אני חשבתי שלאנשים לא איכפת מהליגה פה... עם הזמן אני מבין שיש הרבה מאד(ויתר מדי) אוהדים שהליגה פה מאד חשובה להם... לך תבין.. שנה אחרי שנה ממציאים פה חוקים על חוקים ושיטות הזויות רק בשביל לדפוק אותנו אבל כן צריך לתת הכל בשביל לקחת את הליגה הזו...
04 אוגוסט 2016, 11:03
גם לי אכפת מהליגה, אכפת לי מכל מסגרת שאנחנו משתתפים בה. אבל בסיטואציה הנוכחית, שהליגה משרתת קודם כל ולפני הכל את המטרות של הקבוצות הקטנות, זה הרבה פחות מעניין אותי בהשוואה לאירופה. ובכל מקרה, אם תהיה לך קבוצה טובה לאירופה, תהיה לך קבוצה טובה לליגה. אלכסנדר (ממש) לא יהפוך אותנו מקבוצה ליגה גרועה לקבוצת ליגה טובה. אפשר להסתדר יופי בלי התעודה הכחולה שלו (בוודאי כשיש לך כבר 5 ישראלים מעל גיל 25).
04 אוגוסט 2016, 11:46
קח בחשבון שייתכן ויהיו שינויים לגבי חוק הצעירים. בכל מקרה אני חושב שאלכסנדר הוא סוג של כוח כישראלי במונחי הליגה המקומית. גם אם ישראלי יצטרך לנוח, עדיף שזה יהיה פניני ולפרקים אוחיון (שנהיה פציע לאחרונה), ושג'ו יהיה גיבוי
04 אוגוסט 2016, 11:49
כבר נעשה שינוי בחוק הצעירים. מ-3 צעירים (2 מתחת לגיל 22) הורידו ל-2 צעירים (אחד מתחת לגיל 22).
ובהתחשב שמכבי תנצל את האופציה לשלב 5 זרים בכל משחק, יש לך מקום ל-5 ישראלים מעל גיל 25. עם אלכסנדר וללא רוצ'סטי, יש לך 6.
אני לא רואה את אלכסנדר ככוח או כשובר שיוויון בליגה הישראלית, ובטח שלא באירופה. הייתי מעדיף אפילו שיוחתם במקומו זר זול שלא יירשם לליגה.
בכל מקרה, זה כבר לא רלוונטי. סתם טוחנים מים.
04 אוגוסט 2016, 11:51
קודם צריך להבין מי הישראלים של מכבי לעונה הבאה...
04 אוגוסט 2016, 11:53
צריך לקחת את האליפות בארץ לא כי זה מעניין יותר מדי, אלא כי זה משהו לטווח הארוך. ב2008, 2010 ואפילו 2013 אלו היו הבלחות של קבוצות אחרות, שום דבר יוצא דופן(גלבוע גליל, עליה השלום, אפילו לא בליגה). אבל עכשיו, כשיש את ירושלים, יש משמעות להפסד אליפות שלוש שנים רצופות. ואני נדיב עם ההגדרה של "הפסד אליפות", כי אנחנו לא בדיוק מגיעים לגמרים
04 אוגוסט 2016, 12:02
אני חייב להסכים עם אחדשיודע, עם כל הצער שבדבר.
אתם כנראה עדיין תחת השפעת ההחתמה של גאודלוק (החתמה מעולה שמאוד אהבתי).
החתמת אלכסנדר היא רעה לאירופה, לליגה, לגביע ווינר ולמשחקי קט-סל ילדים.
שחקן שלא מביא איתו שום תכונה חיובית ששחקן ספסל צריך לתת.
ממתי יד רכה מחצי מרחק היא תכונה שנדרשת משחקן ספסל? או משחקן כדורסל בכלל?
אם יש זריקה גרועה בכדורסל, היא הזריקה הזאת. לא מערבת את שאר הקבוצה, לא מרווחת את המשחק ובסופו של דבר קלה לחסימה.
גם בקדנציה הראשונה שלו נתנו לו מטר והוא קלע בהתחלה יפה, אחר כך סגרו אותו והוא הפך לנטל על הקבוצה.
אני לוקח את גפני עם כל הנגריות שלו על אלכסנדר בלי לחשוב בכלל.
שחקן ספסל צריך לעלות עם אנרגיות והגנה קשוחה.
ולצד גאודלוק ווימס אין בכלל צורך בשחקן שזורק מחצי מרחק.
כל עוד סמית' יהיה כשיר, הוא ישחק 4 לפני אלכסנדר ברוטציה אין לי ספק בזה.
04 אוגוסט 2016, 12:04
yzafrir כתב:קודם צריך להבין מי הישראלים של מכבי לעונה הבאה...
מקל, אוחיון, יבזורי, לנדסברג, פניני ואלכסנדר מעל גיל 25. שגב וזוסמן ככל הנראה בצעירים.
בזרים יהיו לך את גאודלוק, סילי, ווימס, סמית', צירבס ו-2 גבוהים נוספים ככל הנראה.
שזה בערך 800 שחקנים. אין ספק שאלכסנדר נחוץ מאוד כדי להפוך אותנו לקבוצה ליגה טובה.
סמית' קרוב לוודאי לא יירשם בשלב הראשון לליגה, וסביר להניח שיעשו רוטציה בליגה עם השחקנים בעמדות 2-3.
04 אוגוסט 2016, 12:08
אחדשיודע כתב:yzafrir כתב:קודם צריך להבין מי הישראלים של מכבי לעונה הבאה...
מקל, אוחיון, יבזורי, לנדסברג, פניני ואלכסנדר מעל גיל 25. שגב וזוסמן ככל הנראה בצעירים.
בזרים יהיו לך את גאודלוק, סילי, ווימס, סמית', צירבס ו-2 גבוהים נוספים ככל הנראה.
שזה בערך 800 שחקנים. אין ספק שאלכסנדר נחוץ מאוד.
סמית' קרוב לוודאי לא יירשם בשלב הראשון לליגה, וסביר להניח שיעשו רוטציה בליגה עם השחקנים בעמדות 2-3.
זוסמן עבר להוד השרון. אבל אולי זה רק בחוק ההזוי של השתי קבוצות לצעירים...
04 אוגוסט 2016, 12:09
כן, אני לא בטוח בכלל שירשמו שחקן כלשהו אם הוא לא יהיה זמין במסגרת הכרטיס הכפול. סגל של 11 שחקנים.
04 אוגוסט 2016, 14:42
אחדשיודע כתב:yzafrir כתב:קודם צריך להבין מי הישראלים של מכבי לעונה הבאה...
שזה בערך 800 שחקנים. אין ספק שאלכסנדר נחוץ מאוד כדי להפוך אותנו לקבוצה ליגה טובה.
די, נו, פניני סוס מת
04 אוגוסט 2016, 14:45
נו, אז? אוחיון ומקל בינוניים, לנדסברג תקוע במקום כבר שנים ויבזורי בקושי רואה פרקט. זה לא הופך את אלכסנדר למשהו טוב או הכרחי.
זה רק מראה שהישראלים הם לא הסיפור פה.
04 אוגוסט 2016, 15:52
Thorin כתב:אני חייב להסכים עם אחדשיודע, עם כל הצער שבדבר.
אתם כנראה עדיין תחת השפעת ההחתמה של גאודלוק (החתמה מעולה שמאוד אהבתי).
החתמת אלכסנדר היא רעה לאירופה, לליגה, לגביע ווינר ולמשחקי קט-סל ילדים.
שחקן שלא מביא איתו שום תכונה חיובית ששחקן ספסל צריך לתת.
ממתי יד רכה מחצי מרחק היא תכונה שנדרשת משחקן ספסל? או משחקן כדורסל בכלל?
אם יש זריקה גרועה בכדורסל, היא הזריקה הזאת. לא מערבת את שאר הקבוצה, לא מרווחת את המשחק ובסופו של דבר קלה לחסימה.
גם בקדנציה הראשונה שלו נתנו לו מטר והוא קלע בהתחלה יפה, אחר כך סגרו אותו והוא הפך לנטל על הקבוצה.
אני לוקח את גפני עם כל הנגריות שלו על אלכסנדר בלי לחשוב בכלל.
שחקן ספסל צריך לעלות עם אנרגיות והגנה קשוחה.
ולצד גאודלוק ווימס אין בכלל צורך בשחקן שזורק מחצי מרחק.
כל עוד סמית' יהיה כשיר, הוא ישחק 4 לפני אלכסנדר ברוטציה אין לי ספק בזה.
הוא לא מסתכם ביד רכה בחצי מרחק, הוא גם אתלט, הוא גדול מימדים יחסית לעמדה שלו( לא עוד איזה 4 ננסי) ויעזור עם נוכחות ברחבה, הוא שחקן עם אנרגיות ורצון וגם ריבאונדר לא רע. יש בו דברים חיוביים רבים שנשכחו אצל חלקיכם רק בגלל עונה רעה של הקבוצה והעובדה שלגודס הגאון הייתה (לא) את הפריווילגיה לייבש אותו על הספסל בסוף עונה. הוא גם לא רע בהגנה כמו שמידהו טען כאן. היה לו חיסרון אחד רציני וזה שהוא לא הצליח לקרוא את שטף המשחק בצורה טובה. אבל גם זה סביר מאוד שישתפר אחרי שנתיים באירופה.
04 אוגוסט 2016, 15:55
הוא 2.03 טוז'ה (על משהו כמו 100 קילו אני מעריך) . זה ממש לא גדול מימדים יחסית לעמדה שלו. הוא גם באמת שומר רע מאוד.
שוב, אני מסכים שבתור מחליף הוא סביר סך הכל, אבל זאת לא החתמה שצריך לצאת מגדרנו בגללה.
04 אוגוסט 2016, 15:59
נראה לי שיותר מאשר אנחנו שכחנו את הדברים הטובים שלו, אתה שכחת את הדברים הרעים.
יצא לי גם לראות אותו השנה בססארי מספר פעמים, והוא מאוד לא הרשים אותי. ואני עדין.
04 אוגוסט 2016, 16:01
MTA2311 כתב:הוא 2.03 טוז'ה (על משהו כמו 100 קילו אני מעריך) . זה ממש לא גדול מימדים יחסית לעמדה שלו. הוא גם באמת שומר רע מאוד.
שוב, אני מסכים שבתור מחליף הוא סביר סך הכל, אבל זאת לא החתמה שצריך לצאת מגדרנו בגללה.
אני זוכר אותו יחסית כגדול מימדים, מה שבטוח גדול יותר ממילר (גם אם לא בגובה אבל בכללי) או אליהו תומפקינס או דיווין סמית מוסט ל4 וכו'. אני גם לא זוכר אותו שומר רע מאוד. שוב נראה העונה ומקווה שבצד החיובי.
אני לא יוצא מגידרי אני פשוט לא מסכים עם חלק מהתיאורים כאן.