פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: הבעיות ההגנתיות של מכבי

13 אוקטובר 2016, 14:25

אחדשיודע כתב:לא ארינזה אונואקו ולא מלקולם תומאס היו במחנות האימונים הסופיים ב-NBA לפני שהביאו אותם למכבי, אלא בליגות הקיץ. זה שהם דילגו ב-NBA לתקופה מסויימת עבור חוזים זמניים (אחרי תחילת העונה) ומילאו חורים של פציעות, זה משהו אחר.

ולא, שום דבר לא מבטיח לך הצלחה, בטח לא למכבי. אתה תמיד יכול ליפול על שחקן בינוני/לא מתאים, אבל כשמדברים על הניפויים האחרונים (לטעמי, במיוחד השנה), יש סיכוי יותר טוב לפגוע (גם לצוות הסקאוטינג הכושל של מכבי). לא רואה סיבה לוותר על ההזדמנות.

בוא נראה איך אייברסון ומכבי בכלל יתפקדו בשני משחקי היורוליג הקרובים, וגם נראה אילו שחקנים מנופים,
ומה יהיו העלויות שלהם.
בכל מקרה אם יהיה איזשהו שינוי, אז זה רק אחרי המשחק מול ריאל.

13 אוקטובר 2016, 14:28

זה לא קשור ספציפית לאייברסון בכלל. כשחקן משלים, הוא חביב (מידי פעם) - בדיוק כמו סילי.
הוא לא השחקן שמכבי היתה צריכה כחתיכה האחרונה בפאזל, ולא פותר או עוזר לפתור את הבעיות המהותיות בסגל הזה.

אני הייתי מוותר עליו (אם תהיה אי פעם אפשרות כזאת) פשוט כי הוא עול תקציבי. לא כי הוא נזק מקצועי לקבוצה.

13 אוקטובר 2016, 14:32

אחדשיודע כתב:זה לא קשור ספציפית לאייברסון בכלל. כשחקן משלים, הוא חביב (מידי פעם) - בדיוק כמו סילי.
הוא לא השחקן שמכבי היתה צריכה כחתיכה האחרונה בפאזל, ולא פותר או עוזר לפתור את הבעיות המהותיות בסגל הזה.

אני הייתי מוותר עליו (אם תהיה אי פעם אפשרות כזאת) פשוט כי הוא עול תקציבי. לא כי הוא נזק מקצועי לקבוצה.

גם אם אתה מוותר עליו הוא יהיה עול תקציבי. חלק לא קטן בכלל מתקציב הקבוצה הולך באופן מסורתי
לשחקנים שלא משחקים בה, ולמאמנים שלא מאמנים אותה.

13 אוקטובר 2016, 14:34

העניין הוא שהוא כן עוזר, ואנחנו מתעלמים מזה.
צירבס בבעיית פאולים. כל משחק. לפעמים הוא אאוט לגמרי גם בהתקפה. וכשקולטון עולה יש לך עוד אופציה של 2.13 בהמה שקוטף ריבאונדים ומושך אש בפוסט.
גם סילי. הבן אדם עושה בדיוק את מה שהביאו אותו לעשות כרגע. משחק את ה20 דק', עושה 9 נקודות, מסוכן מאוד מהשלוש, חוטף טוב בהגנה.

אם לא היה אותם, מי היה משחק? ראד ב5? פניני ב5? עוד דקות של יוגב ומקל?

זה לא הביאה השניה של דרק שארפ או אלכס טיוס אבל אלו שחקנים לא רעים שצריך לדעת להשתמש בהם והם נחוצים כדי לייצר מכבי עמוקה ליורוליג הקשה הזה.

אין למכבי את הלוקסוס לוותר על אף שחקן בסגל שלה כרגע. מקסימום שתושיב חלק בצד.
היא צריכה את כולם. אפילו את יבזורי המסכן (אע"פ שהיה עדיף והיה מוחלף בגארד מוכשר מתחת לגיל 22).

13 אוקטובר 2016, 14:35

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:זה לא קשור ספציפית לאייברסון בכלל. כשחקן משלים, הוא חביב (מידי פעם) - בדיוק כמו סילי.

גם אם אתה מוותר עליו הוא יהיה עול תקציבי. חלק לא קטן בכלל מתקציב הקבוצה הולך באופן מסורתי
לשחקנים שלא משחקים בה, ולמאמנים שלא מאמנים אותה.

אם אתה מוותר עליו, אתה מוותר עליו כדי שחלק מהשכר שלו יופנה להחתמת שחקן אחר (/ישלים את השכר שלו). לא כדי לשלם את כל החוזה שלו, זה חסר היגיון.

13 אוקטובר 2016, 14:38

אין סיבה שהוא יוותר על שכרו. בסוף המקרים האלה תמיד עולים לא הרבה פחות
מהחוזה המלא שלו.

13 אוקטובר 2016, 14:38

החציל האצטקי כתב:העניין הוא שהוא כן עוזר, ואנחנו מתעלמים מזה.
צירבס בבעיית פאולים. כל משחק. לפעמים הוא אאוט לגמרי גם בהתקפה. וכשקולטון עולה יש לך עוד אופציה של 2.13 בהמה שקוטף ריבאונדים ומושך אש בפוסט.
גם סילי. הבן אדם עושה בדיוק את מה שהביאו אותו לעשות כרגע. משחק את ה20 דק', עושה 9 נקודות, מסוכן מאוד מהשלוש, חוטף טוב בהגנה.

אם לא היה אותם, מי היה משחק? ראד ב5? פניני ב5? עוד דקות של יוגב ומקל?

זה לא הביאה השניה של דרק שארפ או אלכס טיוס אבל אלו שחקנים לא רעים שצריך לדעת להשתמש בהם והם נחוצים כדי לייצר מכבי עמוקה ליורוליג הקשה הזה.

אין למכבי את הלוקסוס לוותר על אף שחקן בסגל שלה כרגע. מקסימום שתושיב חלק בצד.
היא צריכה את כולם. אפילו את יבזורי המסכן (אע"פ שהיה עדיף והיה מוחלף בגארד מוכשר מתחת לגיל 22).

השחקן שתחתים במקומו יהיה, זה מי.
במקום סילי (תאורטית, אם חוזרים לבנייה מחדש) הייתי משחק יותר עם לאנדסברג ועושה שימוש קצת ביבזורי, ומפנה את המקום שלו לטובת שחקן בעמדות הפנים (שאתה מדבר כל הזמן על החוסר באזור הזה).

אין עולם מושלם. אם למכבי "אין כסף" כפי שחלק טוענים פה, וצריכים להביא שחקן שיעזור לחפות על החסרונות - אייברסון הוא האופציה הראשונה לחלופה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2016, 15:05, נערך 3 פעמים בסך הכל.

13 אוקטובר 2016, 14:40

jol9 כתב:אין סיבה שהוא יוותר על שכרו. בסוף המקרים האלה תמיד עולים לא הרבה פחות
מהחוזה המלא שלו.

נו באמת יוני, הוא לא צריך לוותר על שכרו. בשלב הזה של העונה אתה יכול למצוא לו קבוצה שתשלם לפחות חצי מהחוזה שלו.

13 אוקטובר 2016, 14:41

אז אני אומר שלוותר על אייברסון תהיה טעות נוראית ושסבן פוטר נוסף בקבוצה, נגר כשיהיה, זה מאסט שאתה לא תחייה בלעדיו ביורוליג. (עזבו את זה שכבר תפס נישה של זר מתוך ה-8 שמותרים בליגה)
מכבי צריכה להבין שאכלה אותה ולהביא מחליף איכותי לקווינסי. ויק ראד חתם פה תמורת שקית במבה ולא אמור להיות נטל כזה גדול על התקציב. אמור להיות סה"כ תעודת ביטוח לתעודת ביטוח.

13 אוקטובר 2016, 14:43

החציל האצטקי כתב:אז אני אומר שלוותר על אייברסון תהיה טעות נוראית ושסבן פוטר נוסף בקבוצה, נגר כשיהיה, זה מאסט שאתה לא תחייה בלעדיו ביורוליג. (עזבו את זה שכבר תפס נישה של זר מתוך ה-8 שמותרים בליגה)
מכבי צריכה להבין שאכלה אותה ולהביא מחליף איכותי לקווינסי. ויק ראד חתם פה תמורת שקית במבה ולא אמור להיות נטל כזה גדול על התקציב. אמור להיות סה"כ תעודת ביטוח לתעודת ביטוח.

סגל של 15 שחקנים?

13 אוקטובר 2016, 14:45

החציל האצטקי כתב:אז אני אומר שלוותר על אייברסון תהיה טעות נוראית ושסבן פוטר נוסף בקבוצה, נגר כשיהיה, זה מאסט שאתה לא תחייה בלעדיו ביורוליג. (עזבו את זה שכבר תפס נישה של זר מתוך ה-8 שמותרים בליגה)

אז אני לא מסכים. אני כן מסכים שחסר למכבי גבוה בעמדות הפנים (שהיה יכול להגיע על חשבונו של סילי), אבל אם יש מגבלות תקציביות שמכריחות את מכבי לשחרר שחקן מסויים כדי להחתים שחקן אחר - אני לא רואה מקום להתלבטות. כן אפשר לוותר על אייברסון לטובת גבוה מתאים אחר, והוא ממש לא הכרחי כמו שאתה עושה ממנו.

הכסף של מילר אגב הופנה להחתמת גאודלוק.

13 אוקטובר 2016, 14:47

אתה באמת חושב שהביאו את ראד כתעודת ביטוח?
לא מצליח להבין את הרציונל שלך אחרי שקראתי את כל התגובות שלך מתחילת היום
שנייה אחת אין בלמים ואין בולם בשער, וההחתמה של אייברסון הזויה, ובשניה לאחריה אתה לא מוותר על אייברסון

13 אוקטובר 2016, 14:53

MTA2311 כתב:

סגל של 15 שחקנים?

הסגל ליורוליג:
5: צירבס, אייברסון
4: (מילר או תחליף NBA), ראד, פניני
3: סמית', לנדסברג
2: ווימס, סילי
1: גאודלוק, מקל, אוחיון

+ שחקני ליגה/גיבוי בעת פציעה: שגב, אלכסנדר ויבזורי.

כן. נראה לי לגמרי הגיוני.

13 אוקטובר 2016, 15:10

שוב, אתה מדבר על עולם אידאלי (לאוהדים של הקבוצה), שבו מכבי משחררת מזומנים לכל עבר.
אם מכבי יכולה להביא שחקן מתאים ב-400/500 אל דולר נטו, גם בלי לוותר על שחקן כלשהו בסגל, סלמתק.
רק שלפעמים צריך לעשות וויתר (גם אם לאחר תקופה מסויימת) בשביל לקבל משהו טוב יותר.

13 אוקטובר 2016, 15:14

שועל כתב:

שנייה אחת אין בלמים ואין בולם בשער, וההחתמה של אייברסון הזויה, ובשניה לאחריה אתה לא מוותר על אייברסון

הרציונל שלי הוא שאייברסון יעזור למכבי מאוד מול סבן פוטרים שמחכים לה ביורוליג. במקום שצירבס יתן את העבירות המטומטמות הוא ייתן אותן. הוא גם מוסיף ממד של פיזיות, ריבאונד והוא פינישר סביר ליד הטבעת, על כל המראה האסתטי הלא מלבב שנלווה אליו.
ראד נחוץ לקבוצה כי הוא נותן לה גבוה שמרווח את המשחק, מסוגל לייצר לעצמו ובמקביל לקחת ריבאונדים בהגנה ולרוץ את המגרש. מאין ליאור אליהו עם קליעה משלוש- שזה טוב בהרבה מלשחק עם סמית' או פניני ב4. זה נהדר כנשק מהספסל כשיש לך גבוה ששומר בחמישייה ומחפה על החולשה של צירבס והגארדים. זה יכול להיות אסון אם אין לך כזה.

13 אוקטובר 2016, 15:25

החציל האצטקי כתב:
שועל כתב:

הרציונל שלי הוא שאייברסון יעזור למכבי מאוד מול סבן פוטרים שמחכים לה ביורוליג. במקום שצירבס יתן את העבירות המטומטמות הוא ייתן אותן. הוא גם מוסיף ממד של פיזיות, ריבאונד והוא פינישר סביר ליד הטבעת, על כל המראה האסתטי הלא מלבב שנלווה אליו.

לא הבנתי למה החלטת שאייברסון בהכרח ישמור טוב יותר (על סבן פוטרים או כל גובה שהוא) מאשר שחקן שתביא במיוחד למשימה הזאת - הרי כולנו ראינו ששומר גדול הוא לא (ולא, הוא לא נותן עבודה טובה מספיק על סבן פוטרים מהרמה הגבוהה). אתה יוצא מנקודת הנחה שחייבים להביא 4 ורק 4 במקום קווינסי מילר. לא, אפשר לחפש שחקן שישחק ב-5 ויהווה רים פרוטקטור בהגנה (מה שאייברסון לא נותן), ואפשר לחפש 4.5 הגנתי שיוכל לשחק גם בעמדה 5 וגם בעמדה 4. מושלם זה לא, כי יש את הבור בעמדה 4 שמילר השאיר (ואת הבור בעמדה 1, שמכבי עצמה השאירה בתחילת הקיץ), אבל קשה להגיע למצב מושלם אחרי בניה עקומה ועם מגבלות תקציביות.

13 אוקטובר 2016, 15:31

אחדשיודע כתב:שוב, אתה מדבר על עולם אידאלי (לאוהדים של הקבוצה), שבו מכבי משחררת מזומנים לכל עבר.
אם מכבי יכולה להביא שחקן מתאים ב-400/500 אל דולר נטו, גם בלי לוותר על שחקן כלשהו בסגל, סלמתק.
רק שלפעמים צריך לעשות וויתר (גם אם לאחר תקופה מסויימת) בשביל לקבל משהו טוב יותר.

בלי עומק כל הכשרון שלך לא שווה כלום. כשצירבס מנוטרל לעבירות, או כשאתה תקוע עם ציוותים שלו ושל ראד ואז ההגנה שלך זה זין מצוץ, אז מה שווה שיש לך שחקנים מוכשרים ואת ווימס וגאודלוק ואמו?

זה לא עולם אידיאלי.
בעולם אידיאלי היו לי שחקנים שמשחקים בשני צדי המגרש בכל עמדה, עם IQ כדורסל מטורף, נסיון מרשים ואתלטיות והם גם היו בני 24 עם אפסייד לעננים.
בעולם שלי צריך גבוה אחד ברוסטר ששומר אם כל היתר הם שחקני התקפה מובהקים (או סתם נגרים). בוודאי אם גם בבק קורט שלך אתה מוגבל.

13 אוקטובר 2016, 15:43

כמו ששמעתי את האוזמן אומר משהו כזה: ככל שארז יבין מהר יותר, שאין לו שחקנים לשחק את הסגנון שארז אוהב, ויתחיל להתאים את הסגנון לשחקנים הקיימים, ככה ייטב.

13 אוקטובר 2016, 15:44

החציל האצטקי כתב:
אחדשיודע כתב:שוב, אתה מדבר על עולם אידאלי (לאוהדים של הקבוצה), שבו מכבי משחררת מזומנים לכל עבר.

בלי עומק כל הכשרון שלך לא שווה כלום. כשצירבס מנוטרל לעבירות, או כשאתה תקוע עם ציוותים שלו ושל ראד ואז ההגנה שלך זה זין מצוץ, אז מה שווה שיש לך שחקנים מוכשרים ואת ווימס וגאודלוק ואמו?

זה לא עולם אידיאלי.
בעולם אידיאלי היו לי שחקנים שמשחקים בשני צדי המגרש בכל עמדה, עם IQ כדורסל מטורף, נסיון מרשים ואתלטיות והם גם היו בני 24 עם אפסייד לעננים.
בעולם שלי צריך גבוה אחד ברוסטר ששומר אם כל היתר הם שחקני התקפה מובהקים (או סתם נגרים). בוודאי אם גם בבק קורט שלך אתה מוגבל.

עזוב רגע סיסמאות. מכבי בנתה קבוצה עם תקציב מסויים.
אם היא רוצה להוסיף שחקן לסגל, סביר להניח שהבעלים יצטרכו להוציא אקסטרה מזומנים מהכיס (ופדרמן רק מחכה לרגע הזה). אז אני לא רואה את מכבי משדרגת את עצמה בשחקן (שהוא לא ארינזה ב-20 אלף לחודש) בחודש הקרוב (והקריטי) בלי לפנות מקום למזומנים (=לשחרר שחקן מתישהו במהלך העונה, להעביר אותו לקבוצה אחרת). לא אומר שמכבי תעשה את זה, אני אפילו מאמין שלא, אני רק אומר שאני הייתי מוכן ללכת על מהלך כזה - להחליף את אייברסון בזר מתאים אחר (מאשר לא כלום).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2016, 15:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

13 אוקטובר 2016, 15:46

felix_r כתב:כמו ששמעתי את האוזמן אומר משהו כזה: ככל שארז יבין מהר יותר, שאין לו שחקנים לשחק את הסגנון שארז אוהב, ויתחיל להתאים את הסגנון לשחקנים הקיימים, ככה ייטב.

זה ארז
פרסם תגובה