פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג מחזור 6: פנאתינייקוס vs מכבי ת

08 נובמבר 2016, 17:13

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:מילא מכבי של טייריס, שנעזרה ב-3 ניסים ועוד אפשר להתווכח עליה איכשהו, אבל מכבי עם פיני שלפני השושלת? זאת קבוצה שהיתה 3 פעמים ברציפות בפיינל פור. היא הורכבה משחקנים טובים מאוד והיתה מאוזנת. המאמן אומנם עזר לה להפוך למצוינת, אבל כנראה שגם בלעדיו היא היתה טובה. בשני המקרים שציינת אגב, היו למאמן כלים הגנתיים להשתמש בהם.

זו לא הייתה קבוצה גרועה, אבל גם לא היו בה שחקנים מיוחדים באופן יוצא דופן. אני לא תופס מהאפמן ז"ל ומקדולנד שחקני על בשום צורה. הם לא היו שאראס, פארקר וניקולה.

האפמן כן

08 נובמבר 2016, 17:16

פאו מעיפים הרבה שלשות (שנייה במפעל) ,צריך לגרום לשחקנים כמו קלאטס,בורוסיס,גיסט וסינגלטון לזרוק מבחוץ , לפי דעתי ריבאונד ההגנה של מכבי יכריע את המשחק .

08 נובמבר 2016, 17:26

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:מילא מכבי של טייריס, שנעזרה ב-3 ניסים ועוד אפשר להתווכח עליה איכשהו, אבל מכבי עם פיני שלפני השושלת? זאת קבוצה שהיתה 3 פעמים ברציפות בפיינל פור. היא הורכבה משחקנים טובים מאוד והיתה מאוזנת. המאמן אומנם עזר לה להפוך למצוינת, אבל כנראה שגם בלעדיו היא היתה טובה. בשני המקרים שציינת אגב, היו למאמן כלים הגנתיים להשתמש בהם.

זו לא הייתה קבוצה גרועה, אבל גם לא היו בה שחקנים מיוחדים באופן יוצא דופן. אני לא תופס מהאפמן ז"ל ומקדולנד שחקני על בשום צורה. הם לא היו שאראס, פארקר וניקולה.

מבלי להשוות בין התקופות - אני תופס מהאפמן ז"ל ומקדונלד של הימים ההם בתור שחקני על. גם פארקר בגרסה הצעירה שלו היה מצוין.
חוץ מזה, הצוות המסייע היה טוב. ואני קונה בכל יום לקבוצה שלי ישראלים כמו הנפלד, צ'ורה ובריסקר (וגם דורון שפר היה שם בשנתיים הראשונות של פיני).

08 נובמבר 2016, 17:44

אחדשיודע כתב:מבלי להשוות בין התקופות - אני תופס מהאפמן ז"ל ומקדונלד של הימים ההם בתור שחקני על. גם פארקר בגרסה הצעירה שלו היה מצוין. חוץ מזה, הצוות המסייע היה טוב. ואני קונה בכל יום לקבוצה שלי ישראלים כמו הנפלד ובריסקר (וגם דורון שפר היה שם בשנתיים הראשונות של פיני).

אני חושב שלפיני היה חלק גדול בהצלחה של שני השחקנים האלה.

08 נובמבר 2016, 17:50

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:מבלי להשוות בין התקופות - אני תופס מהאפמן ז"ל ומקדונלד של הימים ההם בתור שחקני על. גם פארקר בגרסה הצעירה שלו היה מצוין. חוץ מזה, הצוות המסייע היה טוב. ואני קונה בכל יום לקבוצה שלי ישראלים כמו הנפלד ובריסקר (וגם דורון שפר היה שם בשנתיים הראשונות של פיני).

אני חושב שלפיני היה חלק גדול בהצלחה של שני השחקנים האלה.

ברור שהיה לו, אבל הם היו שחקנים טובים גם בלעדיו.
בסופו של דבר, היו לו את הכלים (שהוא עצמו בחר את רובם) להצליח - גם בהתקפה וגם בהגנה. כרגע אין.

08 נובמבר 2016, 18:06

פנתנאייקוס פייבורוטית אבל זאת קבוצה ברמה של מכבי בסה"כ עם יתרון ביתיות.

08 נובמבר 2016, 18:31

reuelc כתב:
rc4991 כתב:
איתי-שגב כתב:רוני, גם אם תביא לפה את מאמן ההגנה הטוב בעולם, הוא לא יגרום לראד או אלכסנדר לעשות הגנה.
גבוה הגנתי זה בדחיפות יותר גבוהה לדעתי.

יכול להיות, אני לא בטוח שזה עדיף כרגע על מאמן איכותי

ראיתי קבוצות עם שחקנים טובים ומאמן גרוע שזכו בתארים אבל מקרה הפוך עוד לא יצא לי לראות.
מאמן טוב יכול להוציא משחקניו קצת יותר מהיכולת שלהם, להורות על תרגילים שמתאימים להם, אבל אין שום מאמן בעולם שיגרום למהפך של 180 מעלות ביכולות של שחקניו.

זכיה בתואר זה לא המדד, המדד הוא ההצלחה של הקבוצה ביחס לסגל שלה ושם אתה תראה מאמנים שמוציאים הרבה יותר מהסגל שלהם
מאמנים כמו בלאט, ברצוקאס (אול' וקובאן), טרינקיירי כמובן ועוד

זה בדיוק העניין. השחקנים בקבוצות שהזכרת היו שחקנים טובים שהמאמן עזר להם לקפוץ מדרגה. הם לא היו שחקנים גרועים שהמאמן עשה הוקוס פוקוס והם נהפכו למוכשרים.

גם במכבי השנה יש שחקנים טובים, חלקם אף מצויינים
מאמן איכותי יוציא הרבה יותר מהסגל הזה ממה שארז ורמי הוציאו

08 נובמבר 2016, 18:45

מה? "זכיה בתואר זה לא המדד, המדד הוא ההצלחה של הקבוצה ביחס לסגל שלה"? ממתי?
המדד הוא אך ורק תארים והישגים, זה מה שזוכרים בסוף.

גם אם תביא את פופוביץ', הקבוצה לא יכולה להגיע לפיינל פור ביורוליג עם הכלים הנוכחיים שיש לה בהגנה.
היא כן יכולה לזכות בשני גביעי המדינה בארץ עם רמי הדר.

לא אומר ששינוי בעמדת המאמן הוא לא חשוב, הוא פשוט מיותר אם אתה לא עושה אף שינוי בסגל.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 08 נובמבר 2016, 18:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

08 נובמבר 2016, 18:46

toja27 כתב:פנתנאייקוס פייבורוטית אבל זאת קבוצה ברמה של מכבי בסה"כ עם יתרון ביתיות.

בדיוק ..

ומכבי חייבת להיות בהצלבה , לצערי המאמן ששמו מסכן את היעד המינימלי הזה .

08 נובמבר 2016, 18:52

יוסי22 כתב:
toja27 כתב:פנתנאייקוס פייבורוטית אבל זאת קבוצה ברמה של מכבי בסה"כ עם יתרון ביתיות.

בדיוק ..

ומכבי חייבת להיות בהצלבה , לצערי המאמן ששמו מסכן את היעד המינימלי הזה .

לא כל כך מסכים איתך לגבי ההמשפט השני. אני מצטרף כאן לאחדשיודע ואומר שאם יש דברים שמסכנים את היעד הנ"ל זה איזון של הסגל. המאמן לדעתי זה בעדיפות שניה.

08 נובמבר 2016, 19:08

אחדשיודע כתב:מה? "זכיה בתואר זה לא המדד, המדד הוא ההצלחה של הקבוצה ביחס לסגל שלה"? ממתי?

גם אם תביא את פופוביץ', הקבוצה לא יכולה להגיע לפיינל פור ביורוליג עם הכלים הנוכחיים שיש לה בהגנה.

לא אומר ששינוי בעמדת המאמן הוא לא חשוב, הוא פשוט מיותר אם אתה לא עושה אף שינוי בסגל.

כן. זה שמאמן, בטח כזה שמנצח על קבוצה לא מוכשרת במיוחד, מגיע רחוק יותר ממה שהסגל שלו שווה זה לא מרשים?
רק אם הוא לוקח איתם את התואר אפשר להגיד שהוא מאמן טוב? מה זה אומר על טרינקיירי שכולם מתלהבים ממנו? הרי אפילו להצלבה הוא לא הגיע

למה בעצם גם כולנו מדוכדכים מהמצב של מכבי בשנים האחרונות? הרי חוץ מ-2013 לא זכינו ביורוליג באף אחת מהעונות
לשיטתך, למעשה בעשור האחרון, למעט עונת הזכיה, כל העונות היו אותו דבר

יש מרווח עצום בין זכיה בתואר לכישלנות והשפלות

08 נובמבר 2016, 19:13

rc4991 כתב:
אחדשיודע כתב:מה? "זכיה בתואר זה לא המדד, המדד הוא ההצלחה של הקבוצה ביחס לסגל שלה"? ממתי?

כן. זה שמאמן, בטח כזה שמנצח על קבוצה לא מוכשרת במיוחד, מגיע רחוק יותר ממה שהסגל שלו שווה זה לא מרשים?
רק אם הוא לוקח איתם את התואר אפשר להגיד שהוא מאמן טוב? מה זה אומר על טרינקיירי שכולם מתלהבים ממנו? הרי אפילו להצלבה הוא לא הגיע

למה בעצם גם כולנו מדוכדכים מהמצב של מכבי בשנים האחרונות? הרי חוץ מ-2013 לא זכינו ביורוליג באף אחת מהעונות

מה אנחנו באמברג? את מי זה אמור להרשים? מה אכפת לי אם המאמן טוב או לא, אם הקבוצה לא מגיעה להישגים? נראה לי שאתה מפספס את כל המהות של מכבי. אתה לא חייב לזכות בכל עונה, אבל אתה צריך להתמודד בכל עונה ולהוות יריב לכל קבוצה. אלו הציפיות ממועדון בסדר הגודל הזה. עונה שבה מכבי זוכה בתארים המקומיים ומגיעה בה לפיינל פור היא הצלחה, פחות מזה - ויש אכזבה. לא יעזור בית דין.

08 נובמבר 2016, 19:19

אחדשיודע כתב:
rc4991 כתב:

מה אנחנו באמברג? את מי זה אמור להרשים? מה אכפת לי אם המאמן טוב או לא, אם הקבוצה לא מגיעה להישגים? נראה לי שאתה מפספס את כל המהות של מכבי. אתה לא חייב לזכות בכל עונה, אבל אתה צריך להתמודד בכל עונה. אלו הציפיות ממועדון בסדר הגודל הזה.

1. לא משווה לבאמברג. אתה לא מבין שאת מקסום היכולת שטרינקיירי עושה שם הוא יכול לעשות גם פה?
כבר עכשיו הוא מאמן ברמה גבוהה מאוד, וזאת מבלי להגיע אפילו להצלבה

2. לגבי מכבי, לקחתי את זה בקיצוניות כי אמרת שהתואר זה מה שמשנה אז למעשה כל העונות שלא זכינו בתואר הן אותו דבר

08 נובמבר 2016, 19:26

rc4991 כתב:1. לא משווה לבאמברג. אתה לא מבין שאת מקסום היכולת שטרינקיירי עושה שם הוא יכול לעשות גם פה?

אתה לא מבין ש-"מקסום היכולת" של הסגל הזה הוא פלייאוף (במקרה טוב)? ששום מאמן לא יוכל לייצר לך הגנה יש מאין?
לא תגיע לפיינל פור בלי שינוי בסגל השחקנים, וזה לא משנה מי יאמן אותו. סה טו.

rc4991 כתב:2. לגבי מכבי, לקחתי את זה בקיצוניות כי אמרת שהתואר זה מה שמשנה אז למעשה כל העונות שלא זכינו בתואר הן אותו דבר

נו, אני חוזר ואומר - התואר זה מה שמשנה. למה לך לעשות שינוי במאמן אם הרף שלך הוא בלאו הכי פלייאוף?
פיינל פור = סיכוי ממשי לתואר. תשאל את מכבי של טייריס, או את ראשל"צ.

08 נובמבר 2016, 19:35

אחדשיודע כתב:
rc4991 כתב:1. לא משווה לבאמברג. אתה לא מבין שאת מקסום היכולת שטרינקיירי עושה שם הוא יכול לעשות גם פה?

אתה לא מבין ש-"מקסום היכולת" של הסגל הזה הוא פלייאוף (במקרה טוב)? ששום מאמן לא יוכל לייצר לך הגנה יש מאין?
לא תגיע לפיינל פור בלי שינוי בסגל השחקנים, וזה לא משנה מי יאמן אותו. סה טו.

rc4991 כתב:2. לגבי מכבי, לקחתי את זה בקיצוניות כי אמרת שהתואר זה מה שמשנה אז למעשה כל העונות שלא זכינו בתואר הן אותו דבר

נו, אני חוזר ואומר - התואר זה מה שמשנה. למה לך לעשות שינוי במאמן אם הרף שלך הוא בלאו הכי פלייאוף?
פיינל פור = סיכוי ממשי לתואר. תשאל את מכבי של טייריס, או את ראשל"צ.

גם פלייאוף זה משהו (שכרגע הוא לא בטוח), כמו גם הדרך בה הקבוצה משחקת שגם משפיעה על מידת ההנאה
מבחינתך זה פיינל פור או כלום, מבחינתי לא ולדעתי גם מבחינת כולם. יש הבדל גדול בין פלייאוף להדחה מהיורוליג או התבזות בה

בכל מקרה חשבתי שהויכוח היה באופן כללי ופחות בקשר לסיטואציה עם מכבי השנה
צריכים להגיע כמה חיזוקים בשביל שתהיה כאן קבוצת פיינל פור השנה

ובנוגע לפיינל פור...אני יודע לבד. עוד במהלך 2013 אמרתי שבפיינל פור הכל כבר אפשרי
אגב, גם בסדרה אפשרי לדעתי לנצח את הפייבוריטית (לאו דווקא השנה), אלא אם זאת צסק"א/ריאל/פנר

08 נובמבר 2016, 19:45

rc4991 כתב:1. גם פלייאוף זה משהו (שכרגע הוא לא בטוח), כמו גם הדרך בה הקבוצה משחקת שגם משפיעה על מידת ההנאה
מבחינתך זה פיינל פור או כלום, מבחינתי לא ולדעתי גם מבחינת כולם. יש הבדל גדול בין פלייאוף להדחה מהיורוליג או התבזות בה

בכל מקרה חשבתי שהויכוח היה באופן כללי ופחות בקשר לסיטואציה עם מכבי השנה
צריכים להגיע כמה חיזוקים בשביל שתהיה כאן קבוצת פיינל פור השנה

חביבי, סופרים תארים. אף אחד לא סופר לכמה הצלבות מכבי הגיעה.
בסופו של דבר, זה מסתכם בשאלה אחת - אתה שואף להגיע לפלייאוף, או שאתה שואף להגיע לפיינל פור / לזכות בתואר?
או במילים אחרות - אתה מסתפק בבינוניות או רוצה להגיע הכי רחוק?

אם מכבי רוצה פיינל פור, היא צריכה לחזק את הסגל. זה הסיכוי הכי טוב שלה להשיג משהו מהעונה הזאת.
ואתה לגמרי מפספס את הנקודה. אם אתה מחזק את הסגל עם השחקן הנכון, לטעמי גם יש לך סיכוי יותר גדול להגיע לפלייאוף מאשר עם רק שינוי מאמן.
במכבי מתוקנת אגב היה גם וגם.

rc4991 כתב:ובנוגע לפיינל פור...אני יודע לבד. עוד במהלך 2013 אמרתי שבפיינל פור הכל כבר אפשרי
אגב, גם בסדרה אפשרי לדעתי לנצח את הפייבוריטית (לאו דווקא השנה), אלא אם זאת צסק"א/ריאל/פנר

אנחנו לא מדברים על עוד 10 שנים, אנחנו מדברים על הסיטואציה הנוכחית. על מכבי הנוכחית.
אם מכבי לא תסיים במקום 5/6 ומעלה, הסיכויים שלה להגיע לפיינל פור קלושים. ובשביל זה, היא צריכה לחזק את הסגל (עכשיו).

08 נובמבר 2016, 20:41

08 נובמבר 2016, 20:46

my man כתב:

בלו :heart

08 נובמבר 2016, 21:17

פאפאלוקאס! :laugh1

08 נובמבר 2016, 21:35

הייתי חולה מת ביום הזה, הולך לישון ב8, קם ב2, רואה את אבא שלי בסלון, שואל אותו אם ניצחנו, אומר לי כן.
לא יהיה משחק אגדי שאני לא אפספס.
פרסם תגובה