דני אבדיה וקבוצתו החדשה פורטלנד

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דני אבדיה וקבוצתו החדשה פורטלנד

הודעהעל ידי גיא » 05 ינואר 2025, 19:52

Avi1508 כתב:
Shay_uzan כתב:
ankram כתב:דני אבדיה משחק פנטסטי והתרד הזה שותק? מעניין.

זה תמיד היה ככה, זה היה בעיקר תרד ל"אמרתי לכם שהוא יהיה פלופ". כשהוא לא פלופ זה לא מעניין פה

מה זה עוזר לנו שהוא משחק טוב אם הוא נעול כרגע בפורטלנד שהיא מקום 13 במערב
כשהוא יגיע לקבוצה נורמלית אני משער שיהיה הרבה יותר עניין

מאוד מאוד מרשים דני. הדרך שהוא עבר, המשברים, ההתקדמות.
מה גם שהקבוצה שלו נותנת גם משחקים תחרותיים.
שיחק הלילה 43 דקות.
גיא

הודעהעל ידי Shay_uzan » 29 ינואר 2025, 14:42

אחלה דני
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי ankram » 29 ינואר 2025, 14:47

סופרסטאר , נראה לי שאפשר לסגור את הדיון האם הוא מתאים או לא מתאים ל NBA , מתאים מאד.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 29 ינואר 2025, 14:48

ankram כתב:סופרסטאר , נראה לי שאפשר לסגור את הדיון האם הוא מתאים או לא מתאים ל NBA , מתאים מאד.

סופרסטאר הוא לא, אבל זה נראה טוב בשבועות האחרונים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 29 ינואר 2025, 14:58

שמואל1 כתב:
ankram כתב:סופרסטאר , נראה לי שאפשר לסגור את הדיון האם הוא מתאים או לא מתאים ל NBA , מתאים מאד.

הוא השחקן מספר 1 של פורטלנד , אל תוריד בבקשה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי עידן » 29 ינואר 2025, 15:49

התאקלם יפה, אבל הוא רחוק מאוד מלהיות סופרסטאר. הוא גם לא כזה קרוב להיות אולסטאר כרגע.
עידן

הודעהעל ידי עידן » 29 ינואר 2025, 15:54

ankram כתב:
שמואל1 כתב:

ואני מסכים אמנם שהוא השחקן הכי טוב כרגע בפורטלנד, או לפחות הכי שלם, אבל הפער ממש לא כזה גדול מבחינה סטטיסטית. שארפ, סיימונס, אפילו דיאנדרה אייטון - יש להם מספרים יפים העונה וקרובים מאוד לאלו של דני.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 29 ינואר 2025, 19:15

יופי של קפיצת מדרגה, כיף לראות.
A.Parker

הודעהעל ידי my man » 29 ינואר 2025, 20:20

תענוג באמת.
אשכרה שיפר את הדברים שדיברנו עליהם פה שוב ושוב שהוא צריך לשפר במשחק שלו.
באמת כיף לראות את זה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 29 ינואר 2025, 20:36

עידן כתב:
ankram כתב:
שמואל1 כתב:

ואני מסכים אמנם שהוא השחקן הכי טוב כרגע בפורטלנד, או לפחות הכי שלם, אבל הפער ממש לא כזה גדול מבחינה סטטיסטית. שארפ, סיימונס, אפילו דיאנדרה אייטון - יש להם מספרים יפים העונה וקרובים מאוד לאלו של דני.

איך שאני רואה את זה וזאת חלוקה גסה כי אחרת קשה באמת לדבר על הכי טוב בצורה אחרת - סימונס שחקן ההתקפה הטוב בפורטלד, אפשר לטעון ששארפ גם מאוד מוכשר וזה נכון אבל סימונס יותר מוכן ובשל גם מקצועית וגם מנטלית משארפ שיש לו עוד לא מעט עבודה במיוחד בצד המנטלי ובגישה הקבוצתית.
אייטון שלעתים קרובות מושמץ - הופך לחלק חשוב בקבוצה ככל שעובר הזמן כי הוא משחק עם יותר תשוקה ורצון ממה שהתחיל העונה וכנראה התרגל בשנים הקודמות( לא מעט בזכות אבדיה), ואבדיה וקאמרה הם השחקנים המחברים את הקבוצה, כששניהם גם משתפים כדורים וגם עושים הגנה. מבין השניים האחרונים - קאמרה שחקן הגנה קצת טוב יותר ואבדיה יותר שלם, כשאבדיה יכול גם לנהל משחק טוב יותר וגם ליצור יותר מצבים עם הכדור ביד. סה"כ כקבוצה פורטלנד מראה שיפור ככל שעובר הזמן.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי עידן » 29 ינואר 2025, 22:45

toja27 כתב:
עידן כתב:
ankram כתב:
שמואל1 כתב:

איך שאני רואה את זה וזאת חלוקה גסה כי אחרת קשה באמת לדבר על הכי טוב בצורה אחרת - סימונס שחקן ההתקפה הטוב בפורטלד, אפשר לטעון ששארפ גם מאוד מוכשר וזה נכון אבל סימונס יותר מוכן ובשל גם מקצועית וגם מנטלית משארפ שיש לו עוד לא מעט עבודה במיוחד בצד המנטלי ובגישה הקבוצתית.
אייטון שלעתים קרובות מושמץ - הופך לחלק חשוב בקבוצה ככל שעובר הזמן כי הוא משחק עם יותר תשוקה ורצון ממה שהתחיל העונה וכנראה התרגל בשנים הקודמות( לא מעט בזכות אבדיה), ואבדיה וקאמרה הם השחקנים המחברים את הקבוצה, כששניהם גם משתפים כדורים וגם עושים הגנה. מבין השניים האחרונים - קאמרה שחקן הגנה קצת טוב יותר ואבדיה יותר שלם, כשאבדיה יכול גם לנהל משחק טוב יותר וגם ליצור יותר מצבים עם הכדור ביד. סה"כ כקבוצה פורטלנד מראה שיפור ככל שעובר הזמן.

בדיוק. ובגלל שדני אפילו לא ה-כוכב בקבוצת תחתית כמו פורטלנד, לומר שהוא "סופרסטאר", נכון לעכשיו, זו ממש הגזמה.

כולי תקווה שהוא ימשיך להשתפר ולהתקדם ולהיות ראוי לתארים בהמשך.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 29 ינואר 2025, 22:56

הוא באמת השתפר השנה.

מה שחשוב, זו העובדה שבניגוד לוושינגטון, פורטלנד היא קבוצה שלא עושה טאנקינג (לא מפסידה בכוונה כדי לזכות בסיכוי טוב יותר בדראפט). נכון, היא לא קבוצת פליי-אוף (למרות שעדיין יש לה סיכוי להגיע לפליי-אין אם תמשיך ככה), אבל היא גם לא קבוצה שמפסידה בכוונה. בעונה שעברה למספרים של אבדיה לא באמת הייתה משמעות, כי הקבוצה שלו לא ניסתה לנצח, וגארבג' טיים במשחקים של ווישנגטון היה מתחיל כבר במחצית.

אם להשוות ליורוליג, זה כמו ההבדל בין לעשות מספרים טובים באלבה ברלין, לבין להתבלט בז'לגיריס או בבאסקוניה.

למה יש לזה משמעות? כי כאשר אתה משחק בקבוצה שמשחקת בשביל לנצח, לכול פעולה שלך יש חשיבות. בקבוצת טאנקינג בכלל לא משנה מה עשית, ולכן אתה לא משפר את הרמה שלך בקבוצה כזאת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 30 ינואר 2025, 00:12

felix_r כתב:הוא באמת השתפר השנה.

מה שחשוב, זו העובדה שבניגוד לוושינגטון, פורטלנד היא קבוצה שלא עושה טאנקינג (לא מפסידה בכוונה כדי לזכות בסיכוי טוב יותר בדראפט). נכון, היא לא קבוצת פליי-אוף (למרות שעדיין יש לה סיכוי להגיע לפליי-אין אם תמשיך ככה), אבל היא גם לא קבוצה שמפסידה בכוונה. בעונה שעברה למספרים של אבדיה לא באמת הייתה משמעות, כי הקבוצה שלו לא ניסתה לנצח, וגארבג' טיים במשחקים של ווישנגטון היה מתחיל כבר במחצית.

אם להשוות ליורוליג, זה כמו ההבדל בין לעשות מספרים טובים באלבה ברלין, לבין להתבלט בז'לגיריס או בבאסקוניה.

למה יש לזה משמעות? כי כאשר אתה משחק בקבוצה שמשחקת בשביל לנצח, לכול פעולה שלך יש חשיבות. בקבוצת טאנקינג בכלל לא משנה מה עשית, ולכן אתה לא משפר את הרמה שלך בקבוצה כזאת.

זה לא נכון. פורטלנד חד משמעית קבוצה בבנייה מחדש, וסביר מאוד להניח שההנהלה הייתה רוצה שהיא תעשה טנקינג משמעותי העונה ותסיים בין 3 הקבוצות הגרועות. אבל טאנקינג זה לא משהו ששחקנים עושים, ורצה הגורל ויש כרגע אוסף של שחקנים שהם טובים מידי בשביל שהם יסיימו כאחת משלוש הקבוצות הגרועות בליגה.

זה לא אומר שמדובר בקבוצה טובה או אפילו קבוצה שמנסה להיות טובה כרגע, ועם מרחק של 6.5 משחקים ממקום 10 זה נראה לי מאוד לא ריאלי שהם יגיעו לפלייאין. אבל גם אם יגיעו לשם העונה, זה לא אומר כלום. השווית לוויזארדס, אבל גם הוויזארדס הגיעו לפלייאין ואפילו לפלייאוף בעונת הרוקי של אבדיה. זה לא מנע מהם להיות גרועים עונה לאחר מכן, מה שיכול להיות שיקרה גם לבלייזרס.

הקבוצות באמת לא כל כך שונות זו מזו, אבל יש הבדל גדול בין המזרח למערב, ופשוט הסיטואציה כרגע טובה יותר לדני שזה אחלה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 30 ינואר 2025, 02:04

עידן כתב:
felix_r כתב:הוא באמת השתפר השנה.

זה לא נכון. פורטלנד חד משמעית קבוצה בבנייה מחדש, וסביר מאוד להניח שההנהלה הייתה רוצה שהיא תעשה טנקינג משמעותי העונה ותסיים בין 3 הקבוצות הגרועות. אבל טאנקינג זה לא משהו ששחקנים עושים, ורצה הגורל ויש כרגע אוסף של שחקנים שהם טובים מידי בשביל שהם יסיימו כאחת משלוש הקבוצות הגרועות בליגה.

זה לא אומר שמדובר בקבוצה טובה או אפילו קבוצה שמנסה להיות טובה כרגע, ועם מרחק של 6.5 משחקים ממקום 10 זה נראה לי מאוד לא ריאלי שהם יגיעו לפלייאין. אבל גם אם יגיעו לשם העונה, זה לא אומר כלום. השווית לוויזארדס, אבל גם הוויזארדס הגיעו לפלייאין ואפילו לפלייאוף בעונת הרוקי של אבדיה. זה לא מנע מהם להיות גרועים עונה לאחר מכן, מה שיכול להיות שיקרה גם לבלייזרס.

הקבוצות באמת לא כל כך שונות זו מזו, אבל יש הבדל גדול בין המזרח למערב, ופשוט הסיטואציה כרגע טובה יותר לדני שזה אחלה.

ויזארדס הגיעו, אבל מאז הם בכוונה תחילה הרסו את הקבוצה יותר בכול עונה ועונה.

לדעתי, מנהלי פורטלנד לא תכננו לעשות טנקינג לפני תחילת העונה. פשוט לקח להם זמן להתחבר... בקרוב מאוד (כשיתחילו הטריידים) תהיה לנו הזדמנות לבדוק את הכוונות האמתיות של מנהלי הקבוצה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 30 ינואר 2025, 02:31

פורטלנד במזרח קבוצת פלייאין, זה מאוד רחוק מ"אלבה ברלין", הוויזארדס הם האלבה ברלין
השבוע האחרון מראה את זה
לגבי מי הכי טוב, נוציא את אייטון וגראנט כל השחקנים של פורטלנד טובים, בשבוע הזה דני חד משמעית הכי טוב בפורטלנד אבל באופן כללי, כל אחד מהשחקנים של פורטלנד טוב מאוד במה שהוא עושה, סימונס התקפה, קמארה הגנה, שארפ שחקן שישי נהדר וקלינגן רים פרוטקטור מטורף. דני טוב בהכל, אין לו משהו שהוא משמעותית מעל כולם אבל הוא עושה כל מה שאפשר לבקש משחקן בעמדה שלו לעשות. זה לא משהו שהיה לפורטלנד. רק שבנוסף לכל זה הוא גם ה"גלו גאיי" של הקבוצה, הוא גורם לכולם להוריד את האגו וגורם לכולם לעשות מה שאף אחד אחר לא היה עושה אם הוא לא היה במגרש, אבל אחרי שהוא מוסיף 19 נקודות למשחק בנוסף לכל זה אז דני כנראה השחקן הכי משפיע בפורטלנד וכרגע הכי טוב

סטטיסטית בפורטלנד:
ראשון בניצחונות וסחיטת עבירות
שני בריבאונדים וחטיפות
שלישי בנקודות ואסיסטים
חמישי בחסימות
וכל זה שהוא שישי בדקות משחק
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי עידן » 30 ינואר 2025, 10:22

Shay_uzan כתב:פורטלנד במזרח קבוצת פלייאין, זה מאוד רחוק מ"אלבה ברלין", הוויזארדס הם האלבה ברלין
השבוע האחרון מראה את זה

העונה הוויזארדס באמת נמושות, אבל ברוב העונות של דני הם עשו כ-35 נצחונות בעונה. אני בכלל לא בטוח שפורטלנד יעשו יותר העונה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 05 פברואר 2025, 11:24

אמרתי לכם, שפורטלנד לא תעשה טאנקינג ותלחם על פליי-אין? אמרתי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 05 פברואר 2025, 12:51

felix_r כתב:אמרתי לכם, שפורטלנד לא תעשה טאנקינג ותלחם על פליי-אין? אמרתי.

בעונה שעברה במערב היה צריך 46 נצחונות בשביל מקום 10, עונה אחת לפניה היה צריך 40. נניח שהעונה יספיקו 42 נצחונות פלוס-מינוס.

זה אומר שפורטלנד צריכים לנצח עוד 20 משחקים, כשנותרו עוד 31 משחקים בסה"כ. ברור שאם ימשיכו בקצב הנוכחי של לנצח 90% מהמשחקים הם יהיו שם, אבל לי עדיין קשה מאוד לראות אותם עושים את זה. הם ניצחו 9 מ-10 המשחקים האחרונים ועדיין הם מקום 13, כן? הבור שהם פתחו בחצי הראשון של העונה פשוט עצום.
עידן

הודעהעל ידי Shay_uzan » 05 פברואר 2025, 15:21

הזוי ש9 ניצחונות ב10 משחקים לא הזיז אותם מקום אחד בטבלה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 05 פברואר 2025, 15:31

עידן כתב:
felix_r כתב:אמרתי לכם, שפורטלנד לא תעשה טאנקינג ותלחם על פליי-אין? אמרתי.

בעונה שעברה במערב היה צריך 46 נצחונות בשביל מקום 10, עונה אחת לפניה היה צריך 40. נניח שהעונה יספיקו 42 נצחונות פלוס-מינוס.

זה אומר שפורטלנד צריכים לנצח עוד 20 משחקים, כשנותרו עוד 31 משחקים בסה"כ. ברור שאם ימשיכו בקצב הנוכחי של לנצח 90% מהמשחקים הם יהיו שם, אבל לי עדיין קשה מאוד לראות אותם עושים את זה. הם ניצחו 9 מ-10 המשחקים האחרונים ועדיין הם מקום 13, כן? הבור שהם פתחו בחצי הראשון של העונה פשוט עצום.

בוא נסתכל על זה ככה: ארבעת הקבוצות שנמצאות במקומות 8-9-10-11 כולן מקדימות את פורטלנד ב-4 ניצחונות. האם זה אפשרי להדביק את הפער כאשר יש עוד 31 משחקים בקופה? כמובן שכן, ואפילו לא צריך נס ז'לגיריס בשביל זה. במיוחד לאור העובדה שפורטלנד נמצאת בכושר מצוין (נכון להיום יש לה את רצף הניצחונות הכי ארוך ב-NBA), ואילו היריבות שלה במצב הפוך.

בכול מקרה, גם אם תצליח פורטלנד להיכנס לפליי-אין, וגם אם לא תצליח, זה לא היה הוויכוח בינינו. הוויכוח היה אחר. אתה אמרת שפורטלנד עושה טאנקינג (וביססת את הדעה שלך על מחצית הראשונה הצולעת של העונה), ואילו אני טענתי שההפסדים בתחילת העונה לא היו טאנקינג, פשוט לקח לקבוצה הרבה זמן להתחבר, ועכשיו, לאחר שכן הצליחה להתחבר, פורטלנד תנסה להתברג לפליי-אין.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־54 אורחים