מחשבות לעונת 2025/26

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2025/26

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 פברואר 2025, 03:01

A.Parker כתב:
גל גל כתב:יוקו נהדר.

מגיע לו להישאר פה ונקווה שההיכל יחזור.
מפחד אבל שמכבי יפתחו שוב עם 7 זרים ויסתמכו על יוקו + בלאט + זר בלבד

אסור להשאיר את בלאט. צריך עוד רכז בכיר + קלארק כהימור זול.

אין סרט שבלאט לא נשאר
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי A.Parker » 14 פברואר 2025, 03:14

MTA2311 כתב:
A.Parker כתב:

אין סרט שבלאט לא נשאר

ברור, אני סתם בפנטזיות
A.Parker

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 פברואר 2025, 05:14

A.Parker כתב:
MTA2311 כתב:
A.Parker כתב:

אין סרט שבלאט לא נשאר

ברור, אני סתם בפנטזיות

בוא נקווה שפשוט יחזירו אותו למימדיו הטבעיים, שהם שחקן של 15 דקות למשחק שנכנס לשנות קצת את הקצב ולתת איזה שלשה-שתיים.

אבל גם זה נראה כמו פנטזיות כרגע.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mitelka » 14 פברואר 2025, 11:42

כל החמישייה של מכבי צריכה להמשיך. בלאט, רוקאס, ליוואי, הורד וריברו (סורקין גם כמובן).

זה פשוט מאוד - כולם צריכים להמשיך בתפקיד אחר. אולי חוץ מהורד. כל אחד מהם צריך להיות שחקן חמישייה שנייה שעולה במקום שחקן בכיר. זו אחלה חמישיית יורוליג שנייה + לליגה.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי עידן » 14 פברואר 2025, 12:10

Mitelka כתב:כל החמישייה של מכבי צריכה להמשיך. בלאט, רוקאס, ליוואי, הורד וריברו (סורקין גם כמובן).

זה פשוט מאוד - כולם צריכים להמשיך בתפקיד אחר. אולי חוץ מהורד. כל אחד מהם צריך להיות שחקן חמישייה שנייה שעולה במקום שחקן בכיר. זו אחלה חמישיית יורוליג שנייה + לליגה.

במצב אידיאלי שהיו חמישה זרים בכירים חוץ מהם בקבוצה זה נשמע אחלה, אבל אנחנו מכירים את מכבי ויודעים שהיא לא תחתים עכשיו 4-5 זרי טופ יורוליג ובנוסף גם תעלה עוד 3-4 זרים מהספסל.

את הורד ויוקובאיטיס הייתי משאיר, אבל זהו. זרים בינוניים כמו רנדולף, ריברו ו-וויליאמס לא צריכים להמשיך, פשוט בגלל שעדיף שמכבי תנסה להחתים זרים שיהיו "בינגו" במקומם כי זה איך שמכבי עובדת בשנים האחרונות. אם הם יישארו, שאר הזרים גם הם יהיו בינוניים במקרה הטוב ולא נגיע שוב לשום מקום רציני.
עידן

הודעהעל ידי my man » 14 פברואר 2025, 12:41

עידן כתב:
Mitelka כתב:כל החמישייה של מכבי צריכה להמשיך. בלאט, רוקאס, ליוואי, הורד וריברו (סורקין גם כמובן).

במצב אידיאלי שהיו חמישה זרים בכירים חוץ מהם בקבוצה זה נשמע אחלה, אבל אנחנו מכירים את מכבי ויודעים שהיא לא תחתים עכשיו 4-5 זרי טופ יורוליג ובנוסף גם תעלה עוד 3-4 זרים מהספסל.

את הורד ויוקובאיטיס הייתי משאיר, אבל זהו. זרים בינוניים כמו רנדולף, ריברו ו-וויליאמס לא צריכים להמשיך, פשוט בגלל שעדיף שמכבי תנסה להחתים זרים שיהיו "בינגו" במקומם כי זה איך שמכבי עובדת בשנים האחרונות. אם הם יישארו, שאר הזרים גם הם יהיו בינוניים במקרה הטוב ולא נגיע שוב לשום מקום רציני.

על מה אתה מדבר??תיכף עולה פדרמן מול המצלמות להגיד ששנה הבאה יש פה 12 שחקני יורוליג
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Gevaudan » 14 פברואר 2025, 12:49

הקבוצה הזו תיראה הרבה יותר טוב גם עם 3 זרים בכירים ועוד "הימור".
תביא שני גארדים ברמה גבוהה (לא שתי ה"מתנות משמיים"), תביא 3 בכיר ליד ראנדולף ותביא 5 בסגנון של קטש (שחקן כמו ניבו).
את שאיוק ודה ג'וליוס אני מנפה, את וויליאמס אני מזיז ל4 יחד עם הורד וסורקין, ומביא 5 שיוכל להיות הפותח במקום ריברו.

בצורה הזו קטש תמיד יוכל לשחק עם הרכב שני הגבוהים שלו, אבל עדיין לשמור על רוטציית דקות.
פתאום יש כאן קבוצה שיכולה לעשות פלייאוף.
Gevaudan

הודעהעל ידי יוסי22 » 14 פברואר 2025, 12:51

עידן כתב:

ריברו הראה שנה שעברה שהוא יכול להיות שחקן משמעותי בקבוצת טופ יורוליג , אין שום סיבה לוותר עליו .
יוסי22

הודעהעל ידי A.Parker » 14 פברואר 2025, 12:52

מדהים איך ניצחונות בליגה! גורמים לאנשים לרצות לשמור על רוב הסגל. מדובר באחד הסגלים הבזיוניים שהיו פה, כזה שמובס שבוע אחרי שבוע ביורוליג, וממש אין מה לבנות ממנו שלד לשנים הבאות.
A.Parker

הודעהעל ידי Neo » 14 פברואר 2025, 13:11

Neo כתב:
Neo כתב:Saben Lee
Antonio Blakeney
Omari Moore
Jaylen Hoard
Mfiondu Kabengele

Anthony Lamb , Jimmy Clark , Williams

MFIONDU KABENGELE 2.08 C
ממש תאום ניבו , קצת פחות אתלטי אבל מביא איתו עוד דברים .
שחקן מאוד חזק ומאסיבי ( 113 קג ) משחק מעבר לכל הציפיות השנה .
יורוקאפ 15.5 נק ו 10 ריב ..... אם למכבי היו בעלים שמכבדים קצת קצת קצת את האוהדים, תמורת ביי-אאוט מתאים הוא היה במכבי כבר השנה (ריברו וגבריאל פצועים ). כי בשנה הבאה יהיה לו ביקוש גדול באירופה
שחקן מאסיבי אבל מאוד נייד , קפיצי , קליעה טובה מאוד מחצי מרחק , יכול אפילו לדפוק שלשה .
שחקן עם אופי מאוד נוח , אם לא קיבל כדור בהתקפה במשך כמה התקפות הוא נלחם כמו אריה ממש גדול בהגנה . מאוד אוהב את הגישה שלו למשחק ובמיוחד את התנועה החכמה שלו .
שחקן שממש מתאים לשיטה של קטש , שאפילו קטש יופתע כמה שהוא נתאים לשיטתו .
https://www.youtube.com/watch?v=utETBr7ZnFs
https://www.youtube.com/watch?v=HmoUGqe5VgI

כל הפרוייקט של הפועל מתפרק בקרוב ...... הייתי מתנפל על אנטוניו בלייקני !!!
אחד השחקני ההתקפה הטובים באירופה ,כולל יורוליג
כישרון התקפי מטורף ומגוון . במשחק האחרון של הפועל באירופה כל סל שלו היה יותר קשה מהשני בשניות האחרונות של ההתקפה

זורקקקקקקקקקקקקקקקק את בלאט המזיקקקק !!!!!!!!!!!!!!!
משחרר גם את מנקו
גור לביא שחקן ישראלי מעולה אבל הוא ילך לאיבוד לחלוטין במכבי , אז בשבילו שיקח קבוצה אחרת
רומן , ווילי , ג'יייק , מקס היידגר , ג'ונדי ,
Neo

הודעהעל ידי עידן » 14 פברואר 2025, 13:20

יוסי22 כתב:
עידן כתב:

ריברו הראה שנה שעברה שהוא יכול להיות שחקן משמעותי בקבוצת טופ יורוליג , אין שום סיבה לוותר עליו .

הוא הראה שהוא יכול להיות שחקן מחליף בקבוצה מקום 7-8 ביורוליג, וגם זה רק בתנאי שיש סביבו כמה שחקני טופ יורוליג ועוד בלאט אחד שיידע להפעיל אותו מידי פעם.

אם תוריד חלק מהמשתנים האלו תקבל שחקן של קבוצה מקום 17-18.
עידן

הודעהעל ידי עידן » 14 פברואר 2025, 13:25

Neo כתב:
Neo כתב:
Neo כתב:Saben Lee
Antonio Blakeney
Omari Moore
Jaylen Hoard
Mfiondu Kabengele

Anthony Lamb , Jimmy Clark , Williams

MFIONDU KABENGELE 2.08 C
ממש תאום ניבו , קצת פחות אתלטי אבל מביא איתו עוד דברים .
שחקן מאוד חזק ומאסיבי ( 113 קג ) משחק מעבר לכל הציפיות השנה .
יורוקאפ 15.5 נק ו 10 ריב ..... אם למכבי היו בעלים שמכבדים קצת קצת קצת את האוהדים, תמורת ביי-אאוט מתאים הוא היה במכבי כבר השנה (ריברו וגבריאל פצועים ). כי בשנה הבאה יהיה לו ביקוש גדול באירופה
שחקן מאסיבי אבל מאוד נייד , קפיצי , קליעה טובה מאוד מחצי מרחק , יכול אפילו לדפוק שלשה .
שחקן עם אופי מאוד נוח , אם לא קיבל כדור בהתקפה במשך כמה התקפות הוא נלחם כמו אריה ממש גדול בהגנה . מאוד אוהב את הגישה שלו למשחק ובמיוחד את התנועה החכמה שלו .
שחקן שממש מתאים לשיטה של קטש , שאפילו קטש יופתע כמה שהוא נתאים לשיטתו .
https://www.youtube.com/watch?v=utETBr7ZnFs
https://www.youtube.com/watch?v=HmoUGqe5VgI

כל הפרוייקט של הפועל מתפרק בקרוב ...... הייתי מתנפל על אנטוניו בלייקני !!!
אחד השחקני ההתקפה הטובים באירופה ,כולל יורוליג
כישרון התקפי מטורף ומגוון . במשחק האחרון של הפועל באירופה כל סל שלו היה יותר קשה מהשני בשניות האחרונות של ההתקפה

זורקקקקקקקקקקקקקקקק את בלאט המזיקקקק !!!!!!!!!!!!!!!
משחרר גם את מנקו
גור לביא שחקן ישראלי מעולה אבל הוא ילך לאיבוד לחלוטין במכבי , אז בשבילו שיקח קבוצה אחרת
רומן , ווילי , ג'יייק , מקס היידגר , ג'ונדי ,

מה קשור מקס היידיגר? הוא פרש מכדורסל, לא?
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 14 פברואר 2025, 13:57

חוץ משאיוק וויליאמס ודג'וליוס הייתי משאיר את כל הזרים ומביא 4 זרים ברמה גבוהה שיחד עם הורד ישלימו חמישייה פותחת טובה ואיכותית, בישראלים הייתי משאיר את רומן בלאט וג'ונדי אולי גם ריימן ומביא את רון ציפר מב"ש ונותן למאייר לצאת לעונת השאלה .
מרסר

הודעהעל ידי שמוליק » 14 פברואר 2025, 17:21

מרסר כתב:חוץ משאיוק וויליאמס ודג'וליוס הייתי משאיר את כל הזרים ומביא 4 זרים ברמה גבוהה שיחד עם הורד ישלימו חמישייה פותחת טובה ואיכותית, בישראלים הייתי משאיר את רומן בלאט וג'ונדי אולי גם ריימן ומביא את רון ציפר מב"ש ונותן למאייר לצאת לעונת השאלה .

גונדי לא יציב כבר עונה 3 ברציפות וצריך לעבור לתחנה הבאה. שכחת טת גור לביא שהוא הישראלי הטוב מחוץ ל 3 הגדולות.
לגבי ציפר אתה צודק. הייתי שוקל כם את ספנסר וייס במקום מנקו. הוא שומר חא רע והפך לריבאונדר בחסד עם יד טובה מ 3
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי מרסר » 14 פברואר 2025, 17:42

שמוליק כתב:
מרסר כתב:חוץ משאיוק וויליאמס ודג'וליוס הייתי משאיר את כל הזרים ומביא 4 זרים ברמה גבוהה שיחד עם הורד ישלימו חמישייה פותחת טובה ואיכותית, בישראלים הייתי משאיר את רומן בלאט וג'ונדי אולי גם ריימן ומביא את רון ציפר מב"ש ונותן למאייר לצאת לעונת השאלה .

גונדי לא יציב כבר עונה 3 ברציפות וצריך לעבור לתחנה הבאה. שכחת טת גור לביא שהוא הישראלי הטוב מחוץ ל 3 הגדולות.
לגבי ציפר אתה צודק. הייתי שוקל כם את ספנסר וייס במקום מנקו. הוא שומר חא רע והפך לריבאונדר בחסד עם יד טובה מ 3

גור לביא יכול להיות טוב במקום מנקו, נכון שג'ונדי כבר אולי בסוף הקריירה אבל צריך עדיין שחקנים כמוהו שחקן נשמה כזה כבר לא מוצאים היום .
מרסר

הודעהעל ידי Shay_uzan » 14 פברואר 2025, 20:01

אין תרד מלפפונים לעונה הבאה? בישראל היום דווח שמנסים להחזיר את בראון בקיץ.
על מה ולמה? שנתיים נוראיות שלו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 14 פברואר 2025, 23:16

Shay_uzan כתב:אין תרד מלפפונים לעונה הבאה? בישראל היום דווח שמנסים להחזיר את בראון בקיץ.
על מה ולמה? שנתיים נוראיות שלו

הזוי. אולי הוא עדיין חייב כסף למכבי? :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Jack55 » 15 פברואר 2025, 06:26

MTA2311 כתב:
A.Parker כתב:
MTA2311 כתב:
A.Parker כתב:

אין סרט שבלאט לא נשאר

ברור, אני סתם בפנטזיות

בוא נקווה שפשוט יחזירו אותו למימדיו הטבעיים, שהם שחקן של 15 דקות למשחק שנכנס לשנות קצת את הקצב ולתת איזה שלשה-שתיים.

אבל גם זה נראה כמו פנטזיות כרגע.

מסכים, בלאט שחקן נפלא בטח ובטח לאור העובדה שמחזיק דרכון ישראלי מה שמעלה משמעותית את החשיבות הכללית שלו למכבי.
להזכירכם הוא פתח את העונה נפלא ביורוליג ובכללי מעמיד מספרים מאוד יפים לישראלי ביורוליג, שזה יחסית מאוד מרשים לאור העובדה שהוא ממלא תפקיד שהוא חד משמעית לא מסוגל לו, וגם לאור העובדה שהוא מוגבל מאוד בלא מעט אספקטים - לקוי מאוד ביכולת החדירה שלו, בנוי מממדים מאוד מגבילים בהקשר של הגנה וגם התקפה וכו'.

הוא סך הכל שחקן מצוין שפשוט העונה לוקח על עצמו תפקיד *הרבה* יותר גדול ומשמעותי ממה שהוא מיועד לו, בטח ובטח כשאנחנו מדברים על היורוליג.
בעיניי הוא אחד מהמוסרים הטובים ביותר באירופה, ולהעמיד 7+ אסיסטים בממוצע למשחק ביורוליג זה נתון משוגע לכל שחקן כדורסל, אז בטח ובטח שישראלי (שווה ערך ל7+ ריבאונדים בממוצע למשחק של סורקין נניח) - נתון מאוד מרשים.
מעבר ליכולת המסירה, שגם על הדרך משדרגת משמעותית את התרומה הפוטנציאלית שאתה יכול לקבל מהגבוהים שלך (בייחוד אם יש לך בקבוצה שחקן אתלטי כמו ניבו, ראה ערך עונה שעברה) יש לו גם יכולת קליעה מצוינת (39% עונתי ביורוליג לשלוש) ונכון שהוא לפעמים מתפזר ומרים שלשות כמו משוגע, אבל דוגרי יש לו ביטחון מטורף בזריקות וברוב המקרים זה לא כזה רע. אני לא זוכר שראיתי הרבה שחקנים במכבי מאז בלו שמרימים שלשות עם כזה ביטחון כמו שבלאט עושה.

בשורה התחתונה - שחקן מצוין ליורוליג מהספסל והעובדה שהוא ישראלי זה רק בונוס אדיר. השנה יש עליו עומס לא רגיל ולא הכרחי וזה גם מוביל לקבלת החלטות לא נכונה או טעויות שלא משקפות את מה שהוא באמת מסוגל לתת אם יקבל את התפקיד שמתאים לו (איזורי ה15-18 דק' בממוצע ביורוליג כמו שנה שעברה), ואם הוא ישחק בהרכבים מסוימים וליד שחקנים שיותר יתאימו לו ויעזרו "להעלים" את החסרונות המרכזיים שלו (בעיקר בהגנה).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Jack55 » 15 פברואר 2025, 06:39

מסכים עם זה, למרות שלא הייתי פוסל לנסות לבחון שחקן מחליף אחר במקום ליוואי
רוקאס, בלאט, סורקין, ג'ון די, הורד וריימן אלה שישה שחקנים שחייבים להישאר עונה הבאה מבחינתי. גם ריברו צריך להמשיך אם לא תהייה אופציה טובה יותר בשוק, ובנוגע לליוואי צריך עוד לבחון את האופציות בעיניי (בעיקר בגלל הגיל)

הסגל הזה צריך שלושה שחקנים חדשים סופרסטארים במינימום (בשאיפה ל4), כמו שעזבו אותנו ארבעה סופרסטארים קיץ קודם ככה עכשיו צריכים להגיע גם 4 חדשים
רק לחשוב אם הרביעייה הזאת הייתה נשארת יחד עם ריברו + הורד על חשבון ווב + רוקאס על חשבון קליבלנד... זה היה עולם אחר. בטח ובטח אם גם היה את ליוואי כתוספת של זר שמיני
אבל פנטזיות לחוד ומציאות לחוד

בשורה התחתונה זאת צריכה להיות השאיפה פחות או יותר- הורד בחמישייה הפותחת עם עוד ארבעה סופרסטארים ושחקנים ברמה + ריברו, רואקס וליוואי בתור שלישיית הזרים המחליפים יחד עם בלאט וסורקין כישראלים מובילים.
מי יהיו ארבעה הסופרסטארים? זה כבר סיפור אחר אבל השוק בקיץ הקרוב אמור להיות מאוד מעניין עם לא מעט שמות חזקים ואופציות טובות

אני כבר מעכשיו הייתי מסמן חזק מאוד את איזייאה קורדינייה מבולוניה (מסיים חוזה) כאופציה מובילה. לא הייתי מופתע אם גם תהייה פנייה לווילבקין שמסיים חוזה בסוף העונה, קלאסי מכבי להחזיר אותו בשביל לשווק מנויים, במיוחד שהוא אחריי פציעה כי מכבי אוהבים ללכת על שחקנים כאלה חחחחחח
וזה כבר פנטזיה אבל אולי עוד יסתדר להחזיר בחזרה את בונזי\וויד בקיץ הקרוב או בקיץ אחד אחריו, הם עוברים עונות קטסטרופה בפנר ומאוד אבל מאוד אהבו את מכבי ואת העיר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Mitelka » 16 פברואר 2025, 13:44

A.Parker כתב:מדהים איך ניצחונות בליגה! גורמים לאנשים לרצות לשמור על רוב הסגל. מדובר באחד הסגלים הבזיוניים שהיו פה, כזה שמובס שבוע אחרי שבוע ביורוליג, וממש אין מה לבנות ממנו שלד לשנים הבאות.

אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי לאורך השנה - הרבה לפני שבוע הגביע. למכבי חמישיית יורליג שנייה לא רעה בכלל. לא צריך ללכת רחוק, כולנו ראינו איך בלאט וריברו היו סקנד יוניט נהדרים בעונה שנגעת בפיינל פור. אמרתי את הדברים גם לפני הפועל וירושלים.

יש פה שחקנים משלימים טובים ליורוליג, פשוט אף אחד מהם לא שחקן של 30 דקות מוביל (אולי הורד). ריברו הוא סנטר מחליף מצויין לניבו, ולא סנטר ראשון בהיררכיה. בלאט היה מחליף טוב לבראון, ולא רכז ראשון. זה בדיוק הנקודות.
ולכן הורד, רנדלוף, רוקאס, בלאט, ריברו וסורקין בעיניי כן מתאימים להמשיך. פשוט הם לא השלד שעליו נבנית הקבוצה אלה השחקנים המשלימים. יש פה מקום לעוד 6 שחקנים, בינהים לפחות 3-4 ״בכירים״. כהן, שאיוק, דה ג׳וליוס, מנקו/דיבה, וויליאמס (כנראה) יכולים ללכת. מאייר כנראה גם ילך להשאלה.

כמו שאתה רואה - חצי קבוצה תוחלף תהיה בטוח. לא ״רוב״ הסגל וגם לא המשמעותיים שבהם ישארו.
נערך לאחרונה על ידי Mitelka בתאריך 16 פברואר 2025, 16:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
Mitelka

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ankram, Bing [Bot], Cobra ו־10 אורחים