01 יולי 2013, 20:22
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אדגר פו כתב:לא יודע, בעיניי זה קצת קטנוני לבדוק מה קורה לסגלים שאנשים רושמים בפנטזיות שלהם , הם יכולים ליפול בדיוק כמו שמכבי נופלת עם הזרים שלה
זה ממש לא קטע של ליפול עם סגלי פנטזיה. זה יותר הקטע שהרבה שחקנים מוערכים/מוכחים, נעלמים מאוד מהר בעוד שלא מעט שחקנים שלא סופרים אותם כן פורצים ומצליחים בדיוק באותה מהירות.
המסקנה היא או ששחקנים "מוכחים" הם לא באמת כאלו גדולים (בדיוק כמו ששחקנים שהם לא "מוכחים " הם לא כאלו רעים) או שפשוט לא יודעים כאן איך להעריך שחקנים ומחלקים תארים כמו "מוכח" ו"חתול בשק" בלי הרבה מחשבה לפני.אדגר פו כתב:
חוץ מזה, זה ששחקן מצליח בעונה X לעשות דברים נחמדים לא מעיד בהכרח שהוא איזה ביג שוט. אלו דברים שבודקים לאורך זמן, גם בעונות שבהן הוא משחק במקומות אחרים.
נכון. ספר את זה לכל המעירצים של פלניניץ' ומאריץ'.
אני לא ממש מבין...
אתה לוקח כמה דוגמאות (ויש מן הסתם עוד דוגמאות) וקובע מתוך זה איזשהי עובדה לא ברורה...
האם היקמן הצליח העונה יותר מדיאמנטידיס, מספאנוליס, מנבארו, מפארמר, מארויו, מתאודוסיץ', מיול או מקארול? הרי כל אחד מהם הוא שחקן מוכח, ועדיין שחקן פי אלף יותר
טוב מהיקמן שהיה חתול בשק. ולמה שלא תזכיר את כל החתולים בשק שכשלו כשלון עצום העונה ביורוליג בכלל ובמכבי בפרט?
אין כאן חוקים. יש שחקנים שמצליחים בגדול (כמו מוריס ופארגו), יש כאלה שנותנים עונות סבירות כמו היקמן ויש כאלה שכושלים בגדול כמו תומאס ומדלי. יש גם דרגות ביניים כמובן.
אבל אין חוקים, ולא משנה כמה פעמים תשים את פרקינס ואת היקמן באותו משפט או תשווה בין פרוביץ' לג'יימס. זה סתם שתי דוגמאות שמתנגנות לך יפה על התאוריה אבל לא יותר מזה.
01 יולי 2013, 20:32
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אדגר פו כתב:לא יודע, בעיניי זה קצת קטנוני לבדוק מה קורה לסגלים שאנשים רושמים בפנטזיות שלהם , הם יכולים ליפול בדיוק כמו שמכבי נופלת עם הזרים שלה
זה ממש לא קטע של ליפול עם סגלי פנטזיה. זה יותר הקטע שהרבה שחקנים מוערכים/מוכחים, נעלמים מאוד מהר בעוד שלא מעט שחקנים שלא סופרים אותם כן פורצים ומצליחים בדיוק באותה מהירות.
המסקנה היא או ששחקנים "מוכחים" הם לא באמת כאלו גדולים (בדיוק כמו ששחקנים שהם לא "מוכחים " הם לא כאלו רעים) או שפשוט לא יודעים כאן איך להעריך שחקנים ומחלקים תארים כמו "מוכח" ו"חתול בשק" בלי הרבה מחשבה לפני.אדגר פו כתב:
חוץ מזה, זה ששחקן מצליח בעונה X לעשות דברים נחמדים לא מעיד בהכרח שהוא איזה ביג שוט. אלו דברים שבודקים לאורך זמן, גם בעונות שבהן הוא משחק במקומות אחרים.
אני לא ממש מבין...
אתה לוקח כמה דוגמאות (ויש מן הסתם עוד דוגמאות) וקובע מתוך זה איזשהי עובדה לא ברורה...
האם היקמן הצליח העונה יותר מדיאמנטידיס, מספאנוליס, מנבארו, מפארמר, מארויו, מתאודוסיץ', מיול או מקארול? הרי כל אחד מהם הוא שחקן מוכח, ועדיין שחקן פי אלף יותר
טוב מהיקמן שהיה חתול בשק. ולמה שלא תזכיר את כל החתולים בשק שכשלו כשלון עצום העונה ביורוליג בכלל ובמכבי בפרט?
אין כאן חוקים. יש שחקנים שמצליחים בגדול (כמו מוריס ופארגו), יש כאלה שנותנים עונות סבירות כמו היקמן ויש כאלה שכושלים בגדול כמו תומאס ומדלי. יש גם דרגות ביניים כמובן.
אבל אין חוקים, ולא משנה כמה פעמים תשים את פרקינס ואת היקמן באותו משפט או תשווה בין פרוביץ' לג'יימס. זה סתם שתי דוגמאות שמתנגנות לך יפה על התאוריה אבל לא יותר מזה.
היקמן באמת הצליח יותר מדימנטידיס ועל עובדות כאלו אני לא חושב שנוכל להתווכח. היקמן נתן עונת שיא בקריירה שלו בעוד שדיאמנטידיס נתן את העונה החלשה ביותר בסו שלו, מצא את עצמו מאבד את תפקיד הרכז המוביל לאוקיץ' ונכשל להוביל את קבוצתו להשיג משמעותי בפיינל פור.
פועל, היקמן גם היה הSG הטוב ביותר שמכבי יכלה להביא אחרי לנגפורד ומעניין איך לא ראו זאת בקיץ.
בכל מקרה, אני לא קובע שום עובדה רק מציין שלא כל שחקן שמוכתר כאן כמוכח הוא באמת כזה. עצם זה שדיאמנטידיס מוזכר כאן באותו משפט עם נבארו, פארמר וספונליס מראה שלא באמת עושים כאן את ההבדל בין שם גדול לשחקן מוכח או שחקן טופ יורוליג.
פרוביץ' לא הצליח כי הוא לא באמת שחקן מוכח ואף פעם לא באמת היה כזה. כנ"ל לגבי פרקינס שלפחות אחרי הפציעה ממש לא היה שחקן מוכח וגם לא "אופציה טובה" לעמדות הגארד. גם באטיסיט היה יותר קרוב להימור מאשר לשחקן בשל גילו המופלג והירידה בקריירה.
בקיצור, אפשר לנסות להתובנן גם בחולשות של שחקנים גדולים ולנסות להעריך כיצד הם יצליחו ואפשר וסתם למתג שם גדולים כ"מוכחים" ורק בגלל זה להצהיר שהם מניה בטוחה או אופציה טובה ובלה בלה בלה.
אני ממליץ שנדע לעשות זאת גם כאשר לשמות קורים "פלניניץ'" ו"דיאמנטידיס", זה אפילו לא יהיה חילול קודש.
כמו כן, אני ממליץ שלא נזלזל בכל שם שאינו מוכר ונרוץ לקבוע שהוא "חתול בשק" ובלה בלה בלה. כל מקרה לגופו.
01 יולי 2013, 20:38
01 יולי 2013, 20:41
01 יולי 2013, 20:47
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אדגר פו כתב:לא יודע, בעיניי זה קצת קטנוני לבדוק מה קורה לסגלים שאנשים רושמים בפנטזיות שלהם , הם יכולים ליפול בדיוק כמו שמכבי נופלת עם הזרים שלה
אני לא ממש מבין...
היקמן באמת הצליח יותר מדימנטידיס ועל עובדות כאלו אני לא חושב שנוכל להתווכח. היקמן נתן עונת שיא בקריירה שלו בעוד שדיאמנטידיס נתן את העונה החלשה ביותר בסו שלו, מצא את עצמו מאבד את תפקיד הרכז המוביל לאוקיץ' ונכשל להוביל את קבוצתו להשיג משמעותי בפיינל פור.
פועל, היקמן גם היה הSG הטוב ביותר שמכבי יכלה להביא אחרי לנגפורד ומעניין איך לא ראו זאת בקיץ.
בכל מקרה, אני לא קובע שום עובדה רק מציין שלא כל שחקן שמוכתר כאן כמוכח הוא באמת כזה. עצם זה שדיאמנטידיס מוזכר כאן באותו משפט עם נבארו, פארמר וספונליס מראה שלא באמת עושים כאן את ההבדל בין שם גדול לשחקן מוכח או שחקן טופ יורוליג.
פרוביץ' לא הצליח כי הוא לא באמת שחקן מוכח ואף פעם לא באמת היה כזה. כנ"ל לגבי פרקינס שלפחות אחרי הפציעה ממש לא היה שחקן מוכח וגם לא "אופציה טובה" לעמדות הגארד. גם באטיסיט היה יותר קרוב להימור מאשר לשחקן בשל גילו המופלג והירידה בקריירה.
בקיצור, אפשר לנסות להתובנן גם בחולשות של שחקנים גדולים ולנסות להעריך כיצד הם יצליחו ואפשר וסתם למתג שם גדולים כ"מוכחים" ורק בגלל זה להצהיר שהם מניה בטוחה או אופציה טובה ובלה בלה בלה.
אני ממליץ שנדע לעשות זאת גם כאשר לשמות קורים "פלניניץ'" ו"דיאמנטידיס", זה אפילו לא יהיה חילול קודש.
כמו כן, אני ממליץ שלא נזלזל בכל שם שאינו מוכר ונרוץ לקבוע שהוא "חתול בשק" ובלה בלה בלה. כל מקרה לגופו.
אחרי המשפט המודגש הייתי אמור לא להגיב יותר, אבל אני מאמין שאולי בשעת הויכוח התבלבלת קצת... הרי גם פט קלאטיס נתן את העונה הטובה בקריירה שלו, ולעומתו טים דאנקן
וקווין גארנט נמצאים בירידה... היחסים הם בערך אותם יחסים. כשהיקמן ילמד למסור מסירה במתפרצת, או לעשות מהלך פיק אנד רול ראוי, נוכל לשים אותו ואת האות הראשונה
של דיאמנטידיס באותו משפט... הזוי.
בכל אופן, הנקודה שלך ברורה, וכתבת כבר עשרה פוסטים עם השמות פרוביץ' ופרקינס. לא זוכר כ"כ הרבה סגלי פנטזיה שהם הופיעו בהם. לא כל שם מוכר הוא שחקן טוב בהכרח,
וצריך להסתכל גם על החולשות שלהם. מסכים.
גם הנקודה השניה נכונה - לא כל חתול בשק ראוי לזלזול. מסכים.
אבל גם הנקודה של הגולשים כאן היא נכונה, והיא שכשמכבי בונה קבוצה שרק מלאה בהימורים, אי אפשר בכלל לדבר על מטרות כמו הפיינל פור. זה בכלל לא ריאלי.
01 יולי 2013, 20:52
אחרי שחורציאניטיס, עוד שחקן שכיכב במדים הצהובים מתקרב לבצע קאמבק להיכל נוקיה. הקטאלונים בחרו לא להאריך את חוזהו של הרכז הליטאי בן ה-37, מה שסולל את דרכו לקבוצה של דייויד בלאט. האם יסיים את הקריירה במכבי?
01 יולי 2013, 21:07
01 יולי 2013, 21:10
Holiday_Armadillo כתב:קצת בהרחבה
שאראס שוחרר מבארסה, סוכנו: המו"מ עם מכבי ת"א רציני מאוד
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 45374.htmlאחרי שחורציאניטיס, עוד שחקן שכיכב במדים הצהובים מתקרב לבצע קאמבק להיכל נוקיה. הקטאלונים בחרו לא להאריך את חוזהו של הרכז הליטאי בן ה-37, מה שסולל את דרכו לקבוצה של דייויד בלאט. האם יסיים את הקריירה במכבי?
אלי סהר צודק, מכבי עכשיו מנהלת את המלחמות שהיא הייתה צריכה לנהל בקיץ הקודם
טיוס, שאראס, סופו - כל השחקנים שהיא לא רצתה בקיץ הקודם פתאום היא רוצה אותם עכשיו
01 יולי 2013, 21:21
01 יולי 2013, 21:22
01 יולי 2013, 21:25
rc4991 כתב:סופו הוא הסנטר שאני הכי רוצה לראות פה אחרי בורוסיס כך שהוא יהיה החתמה טובה מאוד לדעתי (וכבר הסברתי למה)
אין לי בעיה ששאראס יגיע אבל רק בתנאי שיביאו רכז בכיר נוסף לצידו,השם שאני הכי רוצה במצב כזה הוא בובי בראון שיתן גם סקור ברמה גבוהה וגם יעזור בניהול המשחק
שילוב של היקמן ובראון יכול להיות מאוד מעניין ואם שאראס יצטרף אז בכלל זו תהיה שלישיה מעניינת וכשרונית
01 יולי 2013, 21:25
אדגר פו כתב:יכול להיות שחזרה של סופו ושאראס אומרת שההנהלה אונסת את בלאט הקיץ או שלבלאט כבר לא איכפת להיאנס ?
מצד שני, אם בלאט שינה דעתו זה לגיטימי לגמרי. אני מניח שנדע יותר במשך הזמן.
ד"א, אם שאראס מגיע כנראה לא יגיע רכז נוסף בשלב הקרוב לפחות.
01 יולי 2013, 21:27
Holiday_Armadillo כתב:אדגר פו כתב:יכול להיות שחזרה של סופו ושאראס אומרת שההנהלה אונסת את בלאט הקיץ או שלבלאט כבר לא איכפת להיאנס ?
אני לא שוללת את המשפט הראשון שלך
מה שכן, אני חושבת שסופו מגיע לפה בקונסטלציה שונה כשכבר רואים שג'יימס הוא סנטר יורוליג לגיטימי וסופו יעלה מהספסל
אם גם שאראס מגיע(ואני לא שוללת שבסופו של דבר הוא יילך לפאו או ריטאס)אז אני לא נגד סופו כי הוא חייב חייב חייב מישהו שיודע להפעיל גבוהים
אין שום סיבה להביא לכאן שחקן כמו סופו, או כל סנטר\גבוה אחר כשאין סביבו שחקן שלא יודע למסור לגבוהים
עם כל התרומה של ג'יימס, תאר לך מה הוא היה עושה כאן אם היה רכז
01 יולי 2013, 21:30
שחף כתב:סופו, אם יחזור, זה בעיקר כי דני פדרמן חולה לו על התחת. אם האיש הזה(שביום טוב יכול לשחק 20 דקות) ושחקן בן 38 ביחד עם עוד רכז פח כמו רייס זה השמות הגדולים שפדרמן מביא העונה, אפשר לקבור גם את העונה הבאה ולהתכונן לבאה אחריה. מה שמדהים שיש פה אנשים שאשכרה מתלהבים מסגל פח שכזה, כשלפני שנתיים הייתה לנו קבוצה יותר טובה(וגם כן לא מבריקה במיוחד בעיני).
מעניין איזה הגנה בדיוק תהיה לנו עם שאראס בן 38 וסופו שגם בגיל 20 לא ידע לשמור על פיק אנד רול. פדרמן הפיל פה עוד כמה אוהדים בפח.
01 יולי 2013, 21:34
אדגר פו כתב:יכול להיות שחזרה של סופו ושאראס אומרת שההנהלה אונסת את בלאט הקיץ או שלבלאט כבר לא איכפת להיאנס ?
01 יולי 2013, 21:37
אדגר פו כתב:rc4991 כתב:סופו הוא הסנטר שאני הכי רוצה לראות פה אחרי בורוסיס כך שהוא יהיה החתמה טובה מאוד לדעתי (וכבר הסברתי למה)
אין לי בעיה ששאראס יגיע אבל רק בתנאי שיביאו רכז בכיר נוסף לצידו,השם שאני הכי רוצה במצב כזה הוא בובי בראון שיתן גם סקור ברמה גבוהה וגם יעזור בניהול המשחק
שילוב של היקמן ובראון יכול להיות מאוד מעניין ואם שאראס יצטרף אז בכלל זו תהיה שלישיה מעניינת וכשרונית
לא חושב שיגיע רכז בכיר בנוסף לשאראס, מכסימום זר זול, אם בכלל.
לדעתי זה תלוי באליהו, כלומר אם הוא נשאר במכבי זה חוסך הבאה של 4 זר , כך שמכבי תוכל להביא את הזר השישי לקו האחורי ולצרף גארד זר נוסף.
אולי זה גם תלוי במה שיקרה עם אוחיון.
בכל מקרה, אם שאראס יחתום בקרוב לא חושב שיגיע זר נוסף לקו האחורי כל כך מהר אם בכלל.
שחף, זו קבוצה לשנה אחת בלבד, אני חושב שזה די צפוי. זו השנה האחרונה של בלאט כנראה. גביע היא לא תביא, אבל אולי קצת התרגשות פה ושם, גם זה משהוא.
01 יולי 2013, 21:38
אדגר פו כתב:ד"א, אם שאראס מגיע כנראה לא יגיע רכז נוסף בשלב הקרוב לפחות.
01 יולי 2013, 21:38
Holiday_Armadillo כתב:אדגר פו כתב:יכול להיות שחזרה של סופו ושאראס אומרת שההנהלה אונסת את בלאט הקיץ או שלבלאט כבר לא איכפת להיאנס ?
אני לא שוללת את המשפט הראשון שלך
מה שכן, אני חושבת שסופו מגיע לפה בקונסטלציה שונה כשכבר רואים שג'יימס הוא סנטר יורוליג לגיטימי וסופו יעלה מהספסל
אם גם שאראס מגיע(ואני לא שוללת שבסופו של דבר הוא יילך לפאו או ריטאס)אז אני לא נגד סופו כי הוא חייב חייב חייב מישהו שיודע להפעיל גבוהים
אין שום סיבה להביא לכאן שחקן כמו סופו, או כל סנטר\גבוה אחר כשיש סביבו שחקן שלא יודע למסור לגבוהים
עם כל התרומה של ג'יימס, תאר לך מה הוא היה עושה כאן אם היה רכז
01 יולי 2013, 21:40
01 יולי 2013, 21:43