05 אוקטובר 2016, 16:44
ankram כתב:goshimon כתב:זה שוב מריח לא טוב, סקאוטינג לא מקצועי, שמות גדולים שלא מתחברים כאן. צריך לשמור על שקט, ארז עלול להתחיל להילחץ. הפסד או שניים בהתחלת היורוליג והוא כבר יהיה ארז ההיסטרי והעצבני שמוכר לנו.
הסקאוטינג בסדר גמור , ווימס , ציברס ומילר זה אחלה בסיס , אחרי שמילר נפצע (מישהו באמת ממכבי אשם בזה) היו צריכים ללכת בכל הכוח על מישהו שייתן נקודות , גאדלוק זאת גם החתמה טובה, אפשר להתווכח על סילי,אלכסנדר וקולטון , הראשון לדעתי עסקת חבילה , השני בגלל האזרחות , השלישי כי לא היתה אופציה טובה יותר.
אם מכבי היו בריאים , ומתחילים את ההכנה עם כל הרוסטר , לא היתה שום בעיית סקאוטינג.
05 אוקטובר 2016, 16:54
ankram כתב:goshimon כתב:זה שוב מריח לא טוב, סקאוטינג לא מקצועי, שמות גדולים שלא מתחברים כאן. צריך לשמור על שקט, ארז עלול להתחיל להילחץ. הפסד או שניים בהתחלת היורוליג והוא כבר יהיה ארז ההיסטרי והעצבני שמוכר לנו.
הסקאוטינג בסדר גמור , ווימס , ציברס ומילר זה אחלה בסיס , אחרי שמילר נפצע (מישהו באמת ממכבי אשם בזה) היו צריכים ללכת בכל הכוח על מישהו שייתן נקודות , גאדלוק זאת גם החתמה טובה, אפשר להתווכח על סילי,אלכסנדר וקולטון , הראשון לדעתי עסקת חבילה , השני בגלל האזרחות , השלישי כי לא היתה אופציה טובה יותר.
אם מכבי היו בריאים , ומתחילים את ההכנה עם כל הרוסטר , לא היתה שום בעיית סקאוטינג.
05 אוקטובר 2016, 16:57
05 אוקטובר 2016, 17:00
MTA2311 כתב:את ראד אגב אני נוטה להכניס לרשימה של סילי, ג'ו ואייברסון. הוא כשרוני והכל, אבל לא 4, ולא מסוגל לשמור על אף אחד ואף סוג הגנה.
התפקיד של מחלקת סקאוטינג הוא לא רק למצוא שחקנים מוכשרים, אלא למצוא שחקנים שיתאימו לקבוצה.
05 אוקטובר 2016, 17:03
MTA2311 כתב:את ראד אגב אני נוטה להכניס לרשימה של סילי, ג'ו ואייברסון. הוא כשרוני והכל, אבל לא 4, ולא מסוגל לשמור על אף אחד ואף סוג הגנה.
התפקיד של מחלקת סקאוטינג הוא לא רק למצוא שחקנים מוכשרים, אלא למצוא שחקנים שיתאימו לקבוצה.
05 אוקטובר 2016, 17:03
אחדשיודע כתב:MTA2311 כתב:התפקיד של מחלקת סקאוטינג הוא לא רק למצוא שחקנים מוכשרים, אלא למצוא שחקנים שיתאימו לקבוצה.
אני חושב שזה יותר תפקידו של המאמן, להחליט אם הוא מתאים או לא. נראה לי שאדלשטיין דחף להחתמה הזאת.
אם הוא מתאים או לא? הוא יכל להתאים, אם לצידו היה 4 (אמיתי) שיכול לשמור. זאת לא החתמה רעה בעיניי, לא במחיר ששילמו עליה.
05 אוקטובר 2016, 17:05
אחדשיודע כתב:ankram כתב:goshimon כתב:זה שוב מריח לא טוב, סקאוטינג לא מקצועי, שמות גדולים שלא מתחברים כאן. צריך לשמור על שקט, ארז עלול להתחיל להילחץ. הפסד או שניים בהתחלת היורוליג והוא כבר יהיה ארז ההיסטרי והעצבני שמוכר לנו.
לא אתה משהו. אז כל הדברים הטובים שקרו אתה מייחס לסקאוטינג, ואת כל הדברים הרעים לאלוהים?
אין תירוץ להחתמות מן הסוג של סילי, אלכסנדר ואייברסון - לא לסקאוטינג, לא מאמן, לא לבעלים, לא לאף אחד.
זה שאתה לא ראית בעיה בהחתמות הללו (או באופן שהחתימו אותם), לא אומר שלא היתה בעיה איתן.
ולגבי ווימס, גאודלוק וקווינסי מילר - לא צריך "מחלקת סקאוטינג", מספיק מאמן/ג'נרל מנג'ר שמכיר קצת את הכדורסל האירופי.
תפקידה של "מחלקת הסקאוטינג" הוא לאתר שחקנים כישרוניים שלא כולם מכירים / הכירו בכישרונם. שחקנים מהסוג של קלייבורן, היקמן, רייס, ראד (לגבי האחרון - להבנתי אדלשטיין רצה אותו לאחר שצפה בו נגד ירושלים/מכבי), שחקנים ממחנות האימונים ב-NBA.
05 אוקטובר 2016, 17:09
05 אוקטובר 2016, 17:11
ankram כתב:MTA2311 כתב:את ראד אגב אני נוטה להכניס לרשימה של סילי, ג'ו ואייברסון. הוא כשרוני והכל, אבל לא 4, ולא מסוגל לשמור על אף אחד ואף סוג הגנה.
פה אני לא מסכים , תפקידה של מערכת הסקאוטינג הוא למצוא שחקנים לפי דרישת הצוות המקצועי , הצוות המקצועי , מחליט איזה סוג של שחקן היא צריכה , מערכת הסקאוטינג צריכה לתת 3-4 שמות לאיוש הפוזיציה עם הסייגים שמלווים אותה (קרי : יכולת הגנתית,יכולת חסימה,יכולת קליעה מבחוץ,יכולת הובלת כדור וכו) הצוות המקצועי צריך להחליט בהתאם לתקציב , והתאמה לסגל הקיים איזה שחקן צריך לבחור.
ככה אני תופס את יחסי הגומלין בין הדרג המקצועי למחלקת הסקאוטינג.
אבוי לנו אם אבי אבן יחליט לא רק למצוא שחקנים אלא גם לבנות קבוצה.
ד"א קולטון וראד הובאו ע"ס החלטה משותפת של ארז וניקולה , לא בגלל שאבי אבן החליט.
05 אוקטובר 2016, 17:23
MTA2311 כתב:אחדשיודע כתב:MTA2311 כתב:התפקיד של מחלקת סקאוטינג הוא לא רק למצוא שחקנים מוכשרים, אלא למצוא שחקנים שיתאימו לקבוצה.
אני חושב שזה יותר תפקידו של המאמן, להחליט אם הוא מתאים או לא. נראה לי שאדלשטיין דחף להחתמה הזאת.
אם הוא מתאים או לא? הוא יכל להתאים, אם לצידו היה 4 (אמיתי) שיכול לשמור. זאת לא החתמה רעה בעיניי, לא במחיר ששילמו עליה.
אם היה 4 שיודע לשמור, 5 שיודע לשמור ולא היו עוד 3 שחקנים בקו האחורי שחייבים את הכדור בידיים.
מאוד רציתי אותו אחרי שמילר נפצע (הייתי אולי היחיד כאן אפילו), כי היינו חייבים כישרון. מאז החתימו את גאודלוק וזה כבר פחות התאים.
אחדשיודע כתב:וברצינות, אם וכאשר הוא יחתום על חוזה של 400 אלף דולר לעונה, אני חושב שזה הימור סביר איכשהו.
כישרון יש. רק צריך לקוות שאדלשטיין יצליח לסדר את הרהיטים.
אחדשיודע כתב:מקווה מאוד שידעו להחתים גבוה (עם דגש על גבוה) הגנתי טוב, אחרת צפויים לחגוג לנו בצבע.
05 אוקטובר 2016, 17:32
05 אוקטובר 2016, 17:35
ankram כתב:אחדשיודע כתב:ankram כתב:goshimon כתב:זה שוב מריח לא טוב, סקאוטינג לא מקצועי, שמות גדולים שלא מתחברים כאן. צריך לשמור על שקט, ארז עלול להתחיל להילחץ. הפסד או שניים בהתחלת היורוליג והוא כבר יהיה ארז ההיסטרי והעצבני שמוכר לנו.
לא אתה משהו. אז כל הדברים הטובים שקרו אתה מייחס לסקאוטינג, ואת כל הדברים הרעים לאלוהים?
אין תירוץ להחתמות מן הסוג של סילי, אלכסנדר ואייברסון - לא לסקאוטינג, לא מאמן, לא לבעלים, לא לאף אחד.
זה שאתה לא ראית בעיה בהחתמות הללו (או באופן שהחתימו אותם), לא אומר שלא היתה בעיה איתן.
ולגבי ווימס, גאודלוק וקווינסי מילר - לא צריך "מחלקת סקאוטינג", מספיק מאמן/ג'נרל מנג'ר שמכיר קצת את הכדורסל האירופי.
תפקידה של "מחלקת הסקאוטינג" הוא לאתר שחקנים כישרוניים שלא כולם מכירים / הכירו בכישרונם. שחקנים מהסוג של קלייבורן, היקמן, רייס, ראד (לגבי האחרון - להבנתי אדלשטיין רצה אותו לאחר שצפה בו נגד ירושלים/מכבי), שחקנים ממחנות האימונים ב-NBA.
סילי זה שחקן שהיה על הכוונת של מכבי , מתאים או לא , זה ניווכח במהלך העונה , אני לא שופט שחקנים במשחקי ההכנה , להזכירך איך רייס היה במשחקי הכנה? שלא לדבר על חצי עונה....כנ"ל טיוס.
גם קולטון זה לא שחקן שהיה זר למכבי , 2.13 פיסי כזה זה לא משהו שקל למצוא , בכל מקרה , ייתכן שזה "סוג" השחקן שלא היו צריכים , אבל זה היה השחקן האחרון שהצטרף לסגל , וכמחליף בתקופה הזאת לפני 3 שנים , טיוס לא נראה יותר טוב.
הרבה אנשים חכמים בדיעבד , לו מכבי היתה מחתימה את קלייבורן בקיץ (כמו שאני המלצתי) היו קופצים עליה בחמת זעם שהיא מחתימה שחקן זול מהליגה הישראלית ועוד אחד כזה שבקושי נמלט מהירידה , היקמן לידיעתך היה אחד השחקנים השנואים פה , העונה הראשונה שלו במכבי לא היתה מלבבת יותר מדי.
האם יש בעייה במחלקת הסקאוטינג? יכול מאד להיות, אבל אני לא חושב שזה הגורם לאיך שאנחנו נראים כרגע , אם אני צריך לדרג את הבעיות של הקבוצה , סגל השחקנים לא נמצא בין המקומות הראשונים:
1. פציעות
2. קבוצה חדשה שייקח לה זמן להתחבר( 75% מהסגל הוא חדש!!)
3. חוסר במשחקי הכנה מדורגים (קל->כבד)
05 אוקטובר 2016, 17:37
05 אוקטובר 2016, 17:42
שועל כתב:מוקדם להסיק לגבי חוסר ההתאמה של סילי וגם לגבי ההתאמה של ראד.
מהרושם שלי דווקא ראד יתברר כהחתמה לא טובה ככל שהעונה תתקדם, וסילי יתברר כמחליף טוב מאוד.
05 אוקטובר 2016, 17:52
אחדשיודע כתב:ankram כתב:אחדשיודע כתב:ankram כתב:goshimon כתב:זה שוב מריח לא טוב, סקאוטינג לא מקצועי, שמות גדולים שלא מתחברים כאן. צריך לשמור על שקט, ארז עלול להתחיל להילחץ. הפסד או שניים בהתחלת היורוליג והוא כבר יהיה ארז ההיסטרי והעצבני שמוכר לנו.
סילי זה שחקן שהיה על הכוונת של מכבי , מתאים או לא , זה ניווכח במהלך העונה , אני לא שופט שחקנים במשחקי ההכנה , להזכירך איך רייס היה במשחקי הכנה? שלא לדבר על חצי עונה....כנ"ל טיוס.
גם קולטון זה לא שחקן שהיה זר למכבי , 2.13 פיסי כזה זה לא משהו שקל למצוא , בכל מקרה , ייתכן שזה "סוג" השחקן שלא היו צריכים , אבל זה היה השחקן האחרון שהצטרף לסגל , וכמחליף בתקופה הזאת לפני 3 שנים , טיוס לא נראה יותר טוב.
הרבה אנשים חכמים בדיעבד , לו מכבי היתה מחתימה את קלייבורן בקיץ (כמו שאני המלצתי) היו קופצים עליה בחמת זעם שהיא מחתימה שחקן זול מהליגה הישראלית ועוד אחד כזה שבקושי נמלט מהירידה , היקמן לידיעתך היה אחד השחקנים השנואים פה , העונה הראשונה שלו במכבי לא היתה מלבבת יותר מדי.
האם יש בעייה במחלקת הסקאוטינג? יכול מאד להיות, אבל אני לא חושב שזה הגורם לאיך שאנחנו נראים כרגע , אם אני צריך לדרג את הבעיות של הקבוצה , סגל השחקנים לא נמצא בין המקומות הראשונים:
1. פציעות
2. קבוצה חדשה שייקח לה זמן להתחבר( 75% מהסגל הוא חדש!!)
3. חוסר במשחקי הכנה מדורגים (קל->כבד)
איך אני אוהב שאתה כותב "חכמים בדיעבד"... איכשהו זה התירוץ הקבוע שלך.
זה שאנשים לא חושבים כמוך או כמו מכבי, לא אומר שהם חכמים בדיעבד.
כל הטענות לגבי ההחתמות של סילי, אלכסנדר ואייברסון - הושמעו מיד לאחר שהשמות שלהם הועלו בתקשורת.
סילי ואלכסנדר הוחתמו כמחליפים, עוד לפני שהחתימו שחקנים בכירים לעמדות שלהם. בניגוד לאלכסנדר (שאופן ההחתמה שלו מזכיר את זה של סילי), לא ביקרתי אף פעם את סילי השחקן, אלא את עצם ההחתמה שלו - שבוצעה בטרם הושלמה החמישייה או לפני שהוחתם שחקן בכיר לעמדה שלו. אם מכבי רוצה להתחרות עם הגדולות (שלא בכסף), היא צריכה להיות יעילה מהן. והיא לא.
קלייבורן זה שחקן שכולם ראו את הכישרון שלו, ולא ידעו האם יוכל להשתלב בקבוצה גדולה - כי אף אחד לא נתן לו את ההזדמנות.
כל הרעיון של מחלקת הסקאוטינג הוא לא לרצות את האוהדים (שהרי סביר להניח שרובם לא מכירים את כל השמות, אלא בעיקר את השחקנים המוכחים והיקרים ביבשת). אז לא רלוונטי מה היו חושבים או אומרים, השורה התחתונה היא זו שחשובה.
אף אחד לא טען שרק בגלל מחלקת הסקאוטינג מכבי נראית כמו שהיא נראית (אם כי אפשר להגיד זאת על השנתיים האחרונות), אלא שגם בגלל מחלקת הסקאוטינג. תוסיף אליה את תחום הכושר, והופה.
05 אוקטובר 2016, 17:53
אחדשיודע כתב:שועל כתב:מוקדם להסיק לגבי חוסר ההתאמה של סילי וגם לגבי ההתאמה של ראד.
מהרושם שלי דווקא ראד יתברר כהחתמה לא טובה ככל שהעונה תתקדם, וסילי יתברר כמחליף טוב מאוד.
אתה לא בכיוון בכלל.
אם היית לוקח את הסגל היום, כמו שהוא. איפה היית עושה שינויים? הרי כולם מסכימים שמכבי חסרה שחקן זר בעמדות הפנים / שחקן זר בעמדה 1. על מי היית מוותר - על ראד (שמחזיק לך לבדו את עמדה 4) או על סילי ואלכסנדר למשל?
05 אוקטובר 2016, 18:05
05 אוקטובר 2016, 18:06
החציל האצטקי כתב:בשוק לא היו מספרי 4 הגנתיים עם קליעה כשקווינסי נפצע.
גם מועמדי סרק כמו מלי ותייס אינם כאלה, ופליטי הדי ליג עדיין חזק במחנות.
ההחתמה של ראד טובה כי הוא מאפשר למכבי להשאיר אותו גם כ3-4 מחליף מהספסל ולעשות עבודה מעולה.
05 אוקטובר 2016, 18:07
05 אוקטובר 2016, 18:12