פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: נבן ספאחיה

02 נובמבר 2018, 19:23

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:אז נחליף עוד מאמן באמצע העונה, אין ספק שזה יעשה את ההבדל

השאלה איפה עובר הגבול?
אם נגיד מכבי מפסידה את 4 המשחקים הבאים ביורוליג, עדיין ממשיכים איתו כי לכאורה אין טוב ממנו כרגע וחבל על הכסף או שמתישהו אומרים עד כאן?

זאת שאלה טובה, ואין לי תשובה עליה. אני רק חושב על זה שאין באמת אלטרנטיבות ועל זה שלספאחיה יש חוזה עצום, ולשלם לו בשביל שישב בבית עד סוף העונה לא באמת עוזר למישהו.

אם היה מאמן מתאים שיושב בבית ומחכה אולי היה בזה הגיון, אבל את מי תביא עכשיו? בהתחשב בזה שלא נראה שמתכוונים להביא חיזוק, ובזה שכבר הפסדנו לפחות 3 משחקים מול קבוצות שמתחרות איתנו על המקום בהצלבה, לא רואה איך החלפה של מאמן הופכת לנו את העונה ביורוליג.

זה עדיין מוקדם, אבל קשה לי לראות את העונה הזאת מתהפכת. קשה להודות והכל, אבל נראה לי שעוד עונה הלכה לפח. יש פה יותר מדי חורים, ופחות מדי מאמץ של מקבלי ההחלטות בשביל לסתום אותם. בשביל אליפות בליגה גם ספאחיה יספיק.

אני מסכים איתך, רק שעדיין קשה לי לקבל שאנחנו הולכים באזלת יד שכזאת לעבר הצוק וממשיכים לצעוד משם הלאה.
בעיני חייבים חיזוק והחלפת מאמן בצורה מיידית.
מה עם ג'ורג'ביץ עד סוף העונה? הוא בלי קבוצה והוא איש שמגיע ממסורת של כדורסל.

ג׳ורג׳וביץ׳ למיטב הבנתי כשל בכל קבוצה שאימן, למעט הנבחרת הלאומית, הוא גם פסיכופט לא קטן. לא חושב שיש מאמן שיסכים לחתום במכבי מבלי להתחזק ב2 שחקנים ולהעיף את אובראיינט. הנהלת מכבי בחיים לא יסכימו לזה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

02 נובמבר 2018, 19:24

felix_r כתב:
toja27 כתב:

השאלה איפה עובר הגבול?
אם נגיד מכבי מפסידה את 4 המשחקים הבאים ביורוליג, עדיין ממשיכים איתו כי לכאורה אין טוב ממנו כרגע וחבל על הכסף או שמתישהו אומרים עד כאן?

זה לא עניין של גבול. זה עניין של סגל חסר.

מצד אחד אתה לא יכול לומר בודאות של 100% שספאחיה אשם בהפסדים, כשהוא נאלץ לשחק ללא שני הרכזים שלו.

מצד שני גם אוברדוביץ' לא יכול להראות תוצאות טובות כשאין לו רכזים, אז מה הטעם להחליף את ספאחיה?

מצד שלישי זה לא שמאמני-על מסתובבים חופשיים ומתחננים לפדרמן שיחתים אותם תמורת דמי כיס ומנת שווארמה בבגט.

בעיניך הוא בסדר אז? מה ההערכה שלך עליו לאחר יותר מעונה אחת כאן?

02 נובמבר 2018, 19:25

ankram כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

השאלה איפה עובר הגבול?

זאת שאלה טובה, ואין לי תשובה עליה. אני רק חושב על זה שאין באמת אלטרנטיבות ועל זה שלספאחיה יש חוזה עצום, ולשלם לו בשביל שישב בבית עד סוף העונה לא באמת עוזר למישהו.

אם היה מאמן מתאים שיושב בבית ומחכה אולי היה בזה הגיון, אבל את מי תביא עכשיו? בהתחשב בזה שלא נראה שמתכוונים להביא חיזוק, ובזה שכבר הפסדנו לפחות 3 משחקים מול קבוצות שמתחרות איתנו על המקום בהצלבה, לא רואה איך החלפה של מאמן הופכת לנו את העונה ביורוליג.

זה עדיין מוקדם, אבל קשה לי לראות את העונה הזאת מתהפכת. קשה להודות והכל, אבל נראה לי שעוד עונה הלכה לפח. יש פה יותר מדי חורים, ופחות מדי מאמץ של מקבלי ההחלטות בשביל לסתום אותם. בשביל אליפות בליגה גם ספאחיה יספיק.

אני מסכים איתך, רק שעדיין קשה לי לקבל שאנחנו הולכים באזלת יד שכזאת לעבר הצוק וממשיכים לצעוד משם הלאה.
בעיני חייבים חיזוק והחלפת מאמן בצורה מיידית.
מה עם ג'ורג'ביץ עד סוף העונה? הוא בלי קבוצה והוא איש שמגיע ממסורת של כדורסל.

ג׳ורג׳וביץ׳ למיטב הבנתי כשל בכל קבוצה שאימן, למעט הנבחרת הלאומית, הוא גם פסיכופט לא קטן. לא חושב שיש מאמן שיסכים לחתום במכבי מבלי להתחזק ב2 שחקנים ולהעיף את אובראיינט. הנהלת מכבי בחיים לא יסכימו לזה.

בבאריין מינכן הוא נכשל?
אני זוכר עונה שעברה היו מנצחים ביורקאפ דו ספרתי כמעט כל משחק.

02 נובמבר 2018, 20:17

התחילו הקמפיינים בפייסבוק להחזרת פיני, אפשר להיות רגועים

02 נובמבר 2018, 20:25

האמת גם במצב שלא ביום שהוא לא אימן כמה שנים טובות הוא כמה דרגות מעל ספאחיה
ויהיה יכול להוציא הרבה יותר מהסגל הזה

02 נובמבר 2018, 20:51

לא

02 נובמבר 2018, 20:58

toja27 כתב:
felix_r כתב:
toja27 כתב:

השאלה איפה עובר הגבול?

זה לא עניין של גבול. זה עניין של סגל חסר.

מצד אחד אתה לא יכול לומר בודאות של 100% שספאחיה אשם בהפסדים, כשהוא נאלץ לשחק ללא שני הרכזים שלו.

מצד שני גם אוברדוביץ' לא יכול להראות תוצאות טובות כשאין לו רכזים, אז מה הטעם להחליף את ספאחיה?

מצד שלישי זה לא שמאמני-על מסתובבים חופשיים ומתחננים לפדרמן שיחתים אותם תמורת דמי כיס ומנת שווארמה בבגט.

בעיניך הוא בסדר אז? מה ההערכה שלך עליו לאחר יותר מעונה אחת כאן?

זהו, שבמצב כל כך לא אופטימאלי, קשה מאוד לתת הערכה אובייקטיבית לרמת העבודה שספאחיה מציג. זה לא שהכל היה נהדר, כל התנאים מסביב היו מצוינים, ורק ספאחיה לא ידע לנצל את זה...

כמובן שגם הוא יכל להיות אפקטיבי יותר. הברקה כזו או אחרת מצידו של ספאחיה באחד הרבעים האחרונים של המשחקים, בהם היינו קרובים לנצח, יכלה להביא לנו עוד איזה ניצחון בפוקס (כי גם הפוקסים נחשבים).

אבל ספאחיה הוא לא מאמן של הברקות פתאומיות , לא מאמן של ניהול משחק גאוני. ידענו את זה גם קודם. זה לא משהו חדש. ספאחיה הוא בעיקר מאמן שקט ויסודי, לא גאון בשום דבר, אבל ברמה סבירה בכל האספקטים של המשחק. בן אדם מנוסה ורגוע ,שמסוגל להתמודד עם הלחצים המטורפים במערכת לחוצה כמו מכבי (ולא כל אחד יכול).

בשביל להחליף את ספאחיה, צריך מישהו ברמה יותר גבוה. לא רק אחד שיעבוד באופן יסודי ויקח לו חודשים על מנת לבנות פה משהו. זה לא מספיק! על מנת שיהיה טעם להחליף את ספאחיה, אנחנו צריכים מישהו שידע לתת אקסטרה כבר במשחקים הראשונים. איזה גאון בניהול משחק שיפתיע במהלך לא צפוי ויביא ניצחון שלא ממש בנינו עליו בגלל הסגל החסר...

לדעתי, כרגע אין בנמצא מישהו כזה. אין פה גאונים שמסתובבים חופשיים. וגם אם היה בנמצא, הוא לא היה ברמת השכר שפדרמן יכול להוציא באמצע העונה. לכן, המסקנה שלי: אין שום טעם בלהחליף את ספאחיה באמצע העונה.

נבן ספאחיה

02 נובמבר 2018, 22:00

ספאחייה מאמן בינוני ומנהל משחק גם למטה מזה, רק שאין לו כמעט קשר להפסדים האחרונים. הוא התחיל בהכנה קצרה ודלילה, החסיר בכל משחק כמעט שני שחקנים מרכזיים ובעצם נדרש כל הזמן לדבר שתמיד היה חסר לו - יכולת התאמה ואילתור.
העניין הוא שברגע שמגלים חולשות כל כך מהותיות בסגל, עם פציעות קריטיות ושחקנים שלא מצליחים בכלל להתקרב לרמה הנדרשת, על ההנהלה להירתם ולייצר אפשרויות למאמן. זה לא קורה, ועד שזה לא קורה, מבחינתי לספאחייה יש אחלה תירוץ בעולם והכל על הראש של פדרמן.
אני פשוט נגעל מהניסיונות העלובים שלהם לרמוז שהמאמן אשם כי היינו אמורים למרות הסגל הבעייתי הזה לא להיראות רע כל כך - הרי מה שהם אומרים במילים אחרות - כל עוד תפסיד בכבוד, הכל טוב. רק אל תובס.

03 נובמבר 2018, 00:01

חלאס, אין טעם להחליף אותו. טיפת הכבוד שנותרה למועדון נרמסה בעונת ארבעת המאמנים. בואו נהיה מהמועדונים שמשלימים עם עונות גרועות ונותנים למאמנים לסיים פה חוזה. ישאיר סיכוי שמישהו איכותי ירצה להגיע בעונה הבאה.

מה גם שלגמרי צפיתי 1-4 בפתיחה (בקרוב 1-5), ולא הייתי לבד.. אבל כרגיל, כשזה אשכרה קורה, כולם מאבדים את העשתונות.

03 נובמבר 2018, 00:23

jay כתב:חלאס, אין טעם להחליף אותו. טיפת הכבוד שנותרה למועדון נרמסה בעונת ארבעת המאמנים. בואו נהיה מהמועדונים שמשלימים עם עונות גרועות ונותנים למאמנים לסיים פה חוזה. ישאיר סיכוי שמישהו איכותי ירצה להגיע בעונה הבאה.

מה גם שלגמרי צפיתי 1-4 בפתיחה (בקרוב 1-5), ולא הייתי לבד.. אבל כרגיל, כשזה אשכרה קורה, כולם מאבדים את העשתונות.

כנראה שהצדק איתכם.

03 נובמבר 2018, 05:05

jay כתב:חלאס, אין טעם להחליף אותו. טיפת הכבוד שנותרה למועדון נרמסה בעונת ארבעת המאמנים. בואו נהיה מהמועדונים שמשלימים עם עונות גרועות ונותנים למאמנים לסיים פה חוזה. ישאיר סיכוי שמישהו איכותי ירצה להגיע בעונה הבאה.

אני מסכים לחלוטין שאין צורך או טעם להחליף את ספחיה.
כי אם יעיפו אותו מאמן רציני יותר לא יבוא מחשש שלא ילך לו טוב בהתחלה והוא יפוטר.
אנחנו עדין תחת זכוכית מגדלת בעקבות העונות האחרונות.
ובתכלס עם הקבוצה הנוכחית אין לו יותר מידי מה לעשות....

מה שכן אני דווקא מבין את איבוד העשתונות.
גם אני שצפיתי ל1-5 אבל הרעיון היה שנשתפר ממשחק למשחק ולקראת השליש השני של העונה שמכבי תראה סבירה פלוס. כרגע אני נגעל מאיך שמכבי נראית ומהכיוון אליה היא הולכת.
ואני מאשים את וויציץ וההנהלה בלבד.
כבר מההכנה ברור שהקבוצה חייבת חיזוק והחלפת שחקנים. למה הם מחכים???
איך אנחנו אמורים לנצח ביורוליג כשקיין ורול פותחים כל משחק ושהאופציות שלנו בעמדה 3-4
זה אובריינט קלויארו(שחקן משלים סביר)? ומי אמור לרכז כשווילבקין על הספסל?

03 נובמבר 2018, 10:30

בול! רובנו צפינו גם 2-7. אבל בואו נתחרפן אם אפשר.. בכל זאת, פורום צהבת.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

03 נובמבר 2018, 16:01

זה שספאחיה מוכן לבלוע את כל הצפרדעים שההנהלה דוחפת לו לא מוסיפה לו קרדיט. להגיד הייתה לו הכנה חסרה וקצרה, סגל חסר זה להוריד ממנו אחריות. אם הוא מסכים לעבוד בתנאים האלו בלי להפוך שולחנות, הוא לוקח על זה אחריות מלאה.

לא יודע מי יכול להחליף אותו, אבל בשנה שעברה באסקוניה הביאה את פדרו מרטינס אחרי 0-4 והגיעו לפלייאוף

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

03 נובמבר 2018, 16:11

אני מסכים עם מה שנאמר כאן, ובכל זאת המאמן הוא כנראה היחיד שכן אפשר לתת לו הנחות על זה שהוא קיבל סגל
חסר, ועל זה שיש לו הגרלה קשה.

לכן, אני הייתי שופט את ספאחיה אחרי עשרה מחזורים על פי המפתח הבא:
- 5 ניצחונות ומעלה = הצלחה
- 3 או 4 ניצחונות = באמצע (לא הצלחה ולא כשלון)
- שני ניצחונות ומטה = כשלון

בגדול, אחרי המשחק מול ריאל בבית, מתחיל רצף משחקים קשה אבל אפשרי, וזה יהיה המבחן הגדול של ספאחיה ושל הקבוצה הזאת.

03 נובמבר 2018, 16:15

jol9 כתב:אני מסכים עם מה שנאמר כאן, ובכל זאת המאמן הוא כנראה היחיד שכן אפשר לתת לו הנחות על זה שהוא קיבל סגל

בגדול, אחרי המשחק מול ריאל בבית, מתחיל רצף משחקים קשה אבל אפשרי, וזה יהיה המבחן הגדול של ספאחיה ושל הקבוצה הזאת.

מילאנו ואנדולו לטעמי פחות אפשריים מאול', ברצלונה ופאו השנה.

03 נובמבר 2018, 16:28

Rampel כתב:

בול! רובנו צפינו גם 2-7. אבל בואו נתחרפן אם אפשר.. בכל זאת, פורום צהבת.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

למה ציפיתם ל 2-7? כאילו מה, כל משחק שמהווה טיפה אתגר זה הפסד אוטומטי למכבי? וברוח הזאת , מה ציפיתם ממכבי כזאת בהמשך העונה?

03 נובמבר 2018, 16:33

שום סיבה לצפות ל1-3 בטח לא ל1-4. הקבוצות שהתמדודנו מולן לחלוטין לא היו חזקות. ניצחון אחד יותר זה היה המינימום המתבקש.

03 נובמבר 2018, 17:37

שועל כתב:
jol9 כתב:אני מסכים עם מה שנאמר כאן, ובכל זאת המאמן הוא כנראה היחיד שכן אפשר לתת לו הנחות על זה שהוא קיבל סגל

מילאנו ואנדולו לטעמי פחות אפשריים מאול', ברצלונה ופאו השנה.

יש לנו את ריאל (ב), גראן קנריה (ח), אפס (ח), פנר (ב) ובאיירן (ב).
זה אמנם קשה, אבל אם מזה מכבי לא מוציאה שלושה או לפחות שני ניצחונות, אז כנראה שבאמת חייבים שינוי על הקווים.

03 נובמבר 2018, 17:50

הבעיה עם זה, שעשרה מחזורים לתוך העונה כבר יכול להיות מאוחר מדי. ספאחיה לא חדש פה, ראינו מה הוא מביא כבר שנה וקצת

03 נובמבר 2018, 17:52

RomanR כתב:הבעיה עם זה, שעשרה מחזורים לתוך העונה כבר יכול להיות מאוחר מדי. ספאחיה לא חדש פה, ראינו מה הוא מביא כבר שנה וקצת

אוקיי, את מי אתה מביא?
נושא נעול