פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ת'רד המלפפונים

18 יוני 2019, 20:49

שמוליק כתב:
Assaf M כתב:מכבי ת"א שמה לעצמה שתי מטרות מרכזיות בגזרת השחקנים: החתמת טאריק בלאק על חוזה חדש והחתמת שני מובילי כדור מרכזיים.

ראשית נתחיל עם הקו האחורי. המסקנה אליה הגיעה הצוות המקצועי היא שכל הקבוצות הגדולות מחזיקות בשלושה רכזים לפחות, כאשר שניים מהם עם יכולת קליעה מבחוץ.

ההחלטה התקבלה, ומכבי ת"א החלה בחיפוש שני רכזים, שחקן חמישייה ושחקן מחליף. לאור תנודות השוק, החלו הצהובים בניסיון לאתר את המחליף האופטימלי שיעלה מהספסל

ושישלים את סקוטי וילבקין. "אני רוצה את האמריקאי הלבן השמאלי" אמר ספירופולוס לניקולה וויצ'יץ'. האחרון החל במשא ומתן עם האמריקאי שמשחק בראסטה וכאטה הגרמנית בהצטיינות, טי ג'יי בריי.

חוזה של 400,000 אלף דולר כבר נשלח, התנאים סוכמו. לפתע הגיחה באיירן מינכן עם הצעה גבוהה יותר משל מכבי ב-100 אלף דולרים, והנחיתה את האמריקאי המצטיין, שגם מצידו העדיף להישאר בגרמניה.

אתם בטח שואלים, מדוע מכבי לא שיפרה את ההצעה? אז התשובה היא מאוד פשוטה- התקציב לא מאפשר זאת. הוקצו כ-400 אלף דולרים לרכז מחליף, ויהי מה.

פניה נעשתה לנייט וולטרס, שכפי שכבר נאמר בתקשורת, חתם במכבי ת"א תמורת אותו הסכום.

כעת, התפנו במכבי להחתמת רכז בכיר. והתקציב אתם שואלים? 1.3 מיליון דולר. המטרה מספר אחת של מכבי הייתה בראד וואנמייקר, שכבר קיבל איתותים לפני חודשיים כי יהווה מטרה עיקרית בקיץ.

וואנמייקר, ששוחח אף עם חברו לשעבר בדרושפקה סקוטי וילבקין, דרש למעלה מ-2 מיליון דולר, סכומים שמכבי לא משלמת. בנוסף, הבהיר סוכנו של וואנמייקר לניקולה וויצ'יץ', כי הסגל של מכבי ת"א

עדיין לא מגובש ועד שלא ידעו אילו שחקנים ישחקו ליד האמריקאי, הם לא מתקדמים לשום מקום. גם למלקולם דילייני נעשתה פנייה, כאשר האחרון דרש 2 מיליון דולרים לשנתיים, סה"כ 4 מיליון. שניהם, ירדו מהפרק.
הרבה רכזים הוצעו לקבוצה. יוביץ' נפסל על הסף("אם מאמן סרבי פוסל רכז סרבי, שאני אקח אותו?" אמר ספירופולוס), מרקוביץ' ונדוביץ' גם הם נפסלו עקב הפציעות.

התפנית התקציבית העיקרית שחלה היא בהחתמת טאריק בלאק על חוזה של 1.4 מיליון וההצעה המשופרת שהועברה לאובריינט(850,000), מה שיגרע סכום משמעותי מתקציב 'הרכז הבכיר' או כמו שאמר בכיר במכבי "איזה רכז בכיר רוצים שנביא? הארדן?"

שני המועמדים העיקריים של מכבי ת"א לעמדת הרכז הם ג'סטין קובס ומרכוס דנמון. הראשון רכזה המצטיין של צדביטה זאגרב ובשנה שעברה אלוף צרפת עם לה מאן. במכבי ת"א אוהבים אותו מאוד. מדובר ברכז עם יכולות קליעה נהדרות, חדירה לסל וחוכמת משחק שהצוות המקצועי אוהב.
דנמון, ששיחק בעונה החולפת בסין בהצטיינות יתרה, חווה יורוליג במדיי פנאתינייאקוס בעונה שעברה.
עוד שני שמות שנבחנים הם טוני דאגלאס ודריוס אדאמס. כרגע השניים מכוונים ל-NBA אך בהחלט אופציות ריאליות.

האופציה השנייה, שמוגדרת כפחות מועדפת ע"י הצוות המקצועי היא החתמת רכז מה-NBA. זוהי אופציה שנבחנת ברצינות לאור כך שלא נמצא רכז באירופה ברמה שמכבי מחפשת. הפרמטר הבטוח ביותר הוא ניסיון אירופי. אם מכבי תחתים רכז מה-NBA, הוא יהיה אחד שכבר שיחק באירופה.

מחר בערב אנו נמשיך עם דיאנדרה קיין (יחזור?) והשחקנים שמכבי רוצה לעמדת הסמול פורוורד.

תבוא כל יום

מחר ״השחקנים שמכבי רוצה לעמדת הסמול״ ולעולם לא יהיו כאן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18 יוני 2019, 20:49

Jack55 כתב:אסף, יש דיברו על קארוסו אולי או שהוא לא ממש בתכנון?

לא מכיר את השם שלו בפנקסים. מכבי לא תהמר על שחקן ללא ניסיון אירופי. קשה לי להאמין שזה יקרה

18 יוני 2019, 20:53

אסף עם הרכזים שהזכרת יש מו"מ או רק רצון לראות אותם בקבוצה
ודנטמון לא נמוך בגובה של דיבה
ספרופולוס אמר בפירוש שהוא רוצה רכז גבוהה

18 יוני 2019, 20:59

ג׳סטין קבב הזה, זה שחקן של 1.4 מיליון???

18 יוני 2019, 21:00

רק דריוס אדאמס נשמע שם טוב מהשמות שהוזכרו.

18 יוני 2019, 21:02

מאכזב מאוד ספרופולוס
הייתי בטוח שכמאמן יווני שמבין עיניין ידרושלפחות רכז אחד אירופאי
ולא שוב שני אמריקאים שכירי חרב
כנראה נדבק במכביזים

18 יוני 2019, 21:16

Assaf M כתב:אגב פרסום ראשון לפורום צהבת
מכבי ת״א הודיעה לקנדריק ריי שהוא לא בתכניות

וולדן ואמרה רשומים בפנקסים של ההורים המאמצים של בנדר וקיין?
נערך לאחרונה על ידי שמוליק בתאריך 18 יוני 2019, 21:24, נערך פעם אחת בסך הכל.

18 יוני 2019, 21:19

מה אתם רוצים מוולדן תגידו לי? מילא מחליף, אבל יש כבר את וולטרס. צריך רכז רכז. לא בן אדם שיתגלח על היורוליג פעם ראשונה ובואו, זה לא עילוי אדיר עם כל הכבוד להצטיינות בליגה הישראלית. לא ראיתי אותו כזה שובר שיווויון באירופה וזה היה נגד נאנטר ובון, לא ריאל ופנרבחצ'ה.

יש את וולטרס, צריך רכז בכיר ועוד קומבו גארד.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

18 יוני 2019, 21:20

0ved1212 כתב:מאכזב מאוד ספרופולוס
הייתי בטוח שכמאמן יווני שמבין עיניין ידרושלפחות רכז אחד אירופאי
ולא שוב שני אמריקאים שכירי חרב
כנראה נדבק במכביזים

אנחנו לוקחים את מה שכתב אסף כפשוטו?

18 יוני 2019, 21:20

יש כבר שני שחקנים במכבי שמרוויחים קרוב ל1.5 דולרים, במכבי ותקציב השחקנים הוא עשר מליון דולרים, המאמן רצה קודם כל לשמור על השלד הקיים וזה מה שיש, אם חשבתם שסקוטי בשכר שלו לא יהיה הרכז הבכיר במכבי אז אתם לא אמיתיים,
וכן וגם ב700 אלף דולר יש רכזים הגנתיים מצויינים

18 יוני 2019, 21:21

תודה רבה אסף על המידע.
אכן נשמע לא מעודד.
קודם כל, חשבתי שסיימנו עם הימים שבהם מפוצצים עסקאות על 100 אלף דולר. לא על סכום כזה מוותרים על שחקן טוב שהמאמן רוצה ומאמין בו.
דבר שני, ברור שאי אפשר לשלם לוונאמייקר או דילייני 2 מיליון דולר בעונה, אבל השמות האחרים שרשמת (חוץ מאמדמס) לא קשורים בכלל לרמת השכר שמכבי הקציבה (1.3 מיליון דולר) והמשפט על הארדן מזכיר את ה"לא היו עסקאות על סנטרים כל הקיץ".

ידוע לך משהו לגבי עומרי כספי?

18 יוני 2019, 21:23

Mitelka כתב:מה אתם רוצים מוולדן תגידו לי? מילא מחליף, אבל יש כבר את וולטרס. צריך רכז רכז. לא בן אדם שיתגלח על היורוליג פעם ראשונה ובואו, זה לא עילוי אדיר עם כל הכבוד להצטיינות בליגה הישראלית. לא ראיתי אותו כזה שובר שיווויון באירופה וזה היה נגד נאנטר ובון, לא ריאל ופנרבחצ'ה.

חוץ מאדאמס, וולדן עדיף על כל השמות שאסף הזכיר.

18 יוני 2019, 21:32

בואו ננסה להסתכל על הפצצה של אסף בדרך אחרת - הרי אם מכבי מעבירה לו מידע, זה כי חשוב להוציא את המידע הזה דרכו באופן לא רשמי ולא מחייב. עכשיו, למה מכבי רוצה שנדע (כאוהדים מעורבים ומובילי דעה) שוואנאמייקר ודומיו גדולים עליה אבל שהיא לפחות ניסתה ואז זורקת רשימת שמות גנריים שאפילו לא מתקרבים לעלות שהיא הקציבה למהלך? אני מעלה סברה - מכבי מכוונת לאיזה הרטל כזה, אבל מנסה להוריד ציפיות כדי להפתיע לכאורה ומקסימום לרכך את המכה כשיגיע איזה פליט נבא דוגמת נוריס קול.

18 יוני 2019, 21:33

שמוליק כתב:
Mitelka כתב:מה אתם רוצים מוולדן תגידו לי? מילא מחליף, אבל יש כבר את וולטרס. צריך רכז רכז. לא בן אדם שיתגלח על היורוליג פעם ראשונה ובואו, זה לא עילוי אדיר עם כל הכבוד להצטיינות בליגה הישראלית. לא ראיתי אותו כזה שובר שיווויון באירופה וזה היה נגד נאנטר ובון, לא ריאל ופנרבחצ'ה.

למה לא שניהם? אם אכן הולכים על 3 רכזים, ולא שאני מאמין לזה, למה לא אדאמס-וולדן-וולטרס? סקוטי ודיבא לא רכזים גם ככה. ואגב רכזים עם קליעה, יאניס מודע לאחוזי השלשות של וולטרס?

18 יוני 2019, 21:40

הרטל שחקן מעולה, בסיטואציה אחרת הייתי שמח שהיה פה, אבל שוב.. עם סקוטי הוא לא מתאים.

18 יוני 2019, 21:42

דנמון - 2 שיכול 1. סייז יפה לקויבט , מחליט לא רע . יד טובה, סקורר ,מגוון. לא לגמרי רכז, יותר 2 . סוג של היקמן ופרץ קצת מאוחר אבל עדיין בחלק הטוב של הקריירה שלו.
קובס - רכז גם יחסית גבוה,שומר לא רע. הוא רק רכז, מוגבל בקליעה מרחוק אבל סביר ומעלה מחצי מרחק. מוסר טוב ומבין את המשחק. חשבתי שכבר בקיץ הקודם יעשה פריצה לכיוון קבוצה ביורוליג או טופ יורוקאפ.
אם וולטרס אכן במכבי לא רואה סיבה שיחתימו גם אותו.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

18 יוני 2019, 21:46

er79 כתב:
שמוליק כתב:

למה לא שניהם? אם אכן הולכים על 3 רכזים, ולא שאני מאמין לזה, למה לא אדאמס-וולדן-וולטרס? סקוטי ודיבא לא רכזים גם ככה. ואגב רכזים עם קליעה, יאניס מודע לאחוזי השלשות של וולטרס?

אם ננטרל את העובדה שאדמס+וולדן+וולארס יביאו לכך שג'ונדי. לא יראה פרקט ביורןליג, קניתי מיד.

18 יוני 2019, 21:50

שמוליק כתב:
er79 כתב:
שמוליק כתב:

אם ננטרל את העובדה שאדמס+וולדן+וולארס יביאו לכך שג'ונדי. לא יראה פרקט ביורןליג, קניתי מיד.

בוא נביא 12 זרים ליורוליג וזהו...
ג'ונדי יכול להיות רכז רביעי ביורוליג בכל קבוצה, גם אם שאיפות לפיינל פור

18 יוני 2019, 21:50

חברים, מה שאסף כתב בטוח נכון ואלה שמות שבפנקס (אבל הוא חידש לי גם שני שמות מעבר לכאלה שידעתי) אבל אף אחד מהם לא כזה שמכבי שלמה איתו. רחוק מזה. לכן הסבירות שנראה פה את אחד מאלה נמוכה. חוץ מזה, על אף ההצעה המשופרת לאובריינט, במכבי חושבים שהסיכויים שיעזוב גבוהים מאלה שיישאר וגם טיוס בדרך הבטוחה החוצה, אז מכבי צריכה לשחק נכון פוקר עכשיו ועם על הרצון לסגור סגל מוקדם יש יותר מדי נעלמים עכשיו. אז הכל בערבון מוגבל...

18 יוני 2019, 21:53

מבין הארבע דגלאס הכי ריאלי לדעתי והוא גם שחקן הגנה נהדר
נושא נעול