Euro_Basket כתב:אז בואו נדבר בעובדות:
א. נימבורק העפילה העונה לטופ 16 ביורוקאפ מהבית של הפועל ירושלים, שלא עברה את שלב הבתים.
ב. אפיק ניסים שיחק 4 עונות במפעלים אירופאים (2 ביול"ב קאפ, אחת ביורוקאפ ואחת ביורופליג) ובכולן קלע בדאבל פיגרס.
ג. חוץ מבעונתו הראשונה, בכל העונות שלו בחו"ל אפיק ניסים קלע בדאבל פיגרס.
ג. אפיק ניסים הוביל את שטרסבורג לאליפות היסטורית בצרפת.
ד. אפיק ניסים שיחק בליגה הרוסית שהיא "קצת" יותר טובה מהישראלית.
ה. אפיק ניסים הגיע לפיינל פור ביורוקאפ עם קייב והצטיין בו.
ו. אפיק ניסים שיחק בעונה האחרונה בליגה האדריאטית והיה אחד הגארדים הבולטים בה.
ז. הקריירה "האירופאית" של מורן רוט מסתכמת בשתי עונות חלשות ביורוצ'אלנג' עם הפועל ירושלים וגליל עליון.
וכל זה הופך את אפיק ניסים לשחקן טוב?
אפיק נסים כבר בן 30, לעולם לא היה שחקן מוביל בקבוצה בה הוא שיחק ועם כל הכבוד, הנסיון שלו הוא לא באמת יותר מדי מרשים (ראינו כבר שחקנים הרבה פחות מנוסים ממנו מצליחים במכבי, לרבות שחקנים ישראלים).
נוסף על כך, אפיק ניסים שחקן מאוד מוגבל. למרות גובהו, הוא איננו רכז, ולרמות הגבוהות של אירופה הוא יתקשה מאוד לשחק בעמדה מס ' 2.
נוסף על-כך, הוא איננו מחפה על הנחיתות הפיזית שלו בשום דבר. הוא לא אתלט, הוא לא מהיר וגם משחק ההגנה שלו לא יוצא מן הכלל, בטח כאשר ידרש לשמור על גארדים גבוהים וזריזים ממנו.
צריכים גם לזכור שמדובר בשחקן יקר יחסית לשחקנים ישראלים המשחקים בליגה.
אני גם לא מבין מניין מגיע הזלזול במורן רוט.
רק בגלל שהוא לא שיחק במפעל זניח כמו היורוקאפ אז הוא לא שחקן טוב? רק בגלל שהוא שיחק בקבוצת תחתית בליגה שלנו, אז הוא לא מתאים למכבי?
אני מזכיר שטל בורשטיין (שנאמר עליו שהוא "סמל" של מכבי), הגיע למכבי רק בגיל 20, ללא כל נסיון באירופה ומקבוצה שעמדה לרדת ליגה (ואז היו בליגה 12 קבוצות), שגם בה הוא לא הצטיין.
לגבי רוט, זה נכון שהוא לא שחקן מדהים וגם לא שחקן שצפוי להיות משמעותי במיוחד, אבל הוא בפירוש אחד הגארדים הישראלים הטובים ביותר כיום.
יצא לי לראות העונה הרבה את רוט ובפירוש נראה שהוא עשה שידרוג.
רוט הוא מבין הגאדים הישראלים הבודדים שהם באמת רכזים. למעלה מזה, רוט הוא רכז המשחק לעומק, נחן בראיית משחק טובה והוא כנראה הגארד הישראלי הזריז ביותר.
אם מכבי רוצה לצרף גארד ישראלי מהליגה המקומית, רוט בפירוש צריך להיות אחד המועמדים הבכירים, יחד עם אוחיון.
צריכים לזכור שהגארד הישראלי שיצטרף, לא אמור להוות פקטור משמעותי ביורוליג וצפוי להיות שחקן משלים למשחקי הליגה המקומית וממש לא צריכים לעשות עניין מזהותו של אותו גארד.
עם זאת, אני חושב שזה קצת מיותר להביא שחקן כמו אפיק ניסים שגם ידרוש לא מעט כסף וגם לא צפוי (ולא אמור) לספק תפוקה מקצועית יוצאת דופן.