המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yzafrir כתב:דרייפר חתם על 1+1 כך שבקיץ כעיקרון הוא חופשי....לדעתי הוא שחקן הרבה יותר טוב מכל מעומדים שדיברו עליהם עד עכשיו ואני חושב שאפילו בקיץ ידברו עליו כמעומד...הוא בהחלט שחקן ליותר מעונה אחת בקבוצה ...אתמול בשידוק של צסקא באמברג הזכירו אותו כאופציה למכבי ..
yzafrir כתב:yarinsaky כתב:בסדר, זה הכול נכון. אבל עובדה שהיסטריה קטנה אחרי הפסד למילאנו זירזה את הוצאת הצ'קים לגבי לאנגפורד. את הטעויות שלה מכבי כבר עשתה, עכשיו צריכים לנסות לתקן לפני שיהיה מאוחר מדי.
מכבי הייתה במו"מ עם לאנגפורד הרבה לפני ההפסד למילאנו , מה שיותר מרגיז כי אם היה מגיע לפני המשחק הזה אז סביר שהיום כבר היינו רואים אותו בכושר הרבה יותר טוב...
יוסי22 כתב:yzafrir כתב:yarinsaky כתב:בסדר, זה הכול נכון. אבל עובדה שהיסטריה קטנה אחרי הפסד למילאנו זירזה את הוצאת הצ'קים לגבי לאנגפורד. את הטעויות שלה מכבי כבר עשתה, עכשיו צריכים לנסות לתקן לפני שיהיה מאוחר מדי.
מכבי הייתה במו"מ עם לאנגפורד הרבה לפני ההפסד למילאנו , מה שיותר מרגיז כי אם היה מגיע לפני המשחק הזה אז סביר שהיום כבר היינו רואים אותו בכושר הרבה יותר טוב...
ממש היומיים הפרש היו משנים משהו ... תעשה לי טובה.
בזמנו היו תיאוריות מופרכות שלאנגפורד היה עוזר לנצח באותו משחק , בינתיים כולם הבינו שהוא לא היה משנה כלום גם אם היה מגיע חודש קודם.
פה חשוב באמת להזכיר מכבי הגיעה למקום הראשון בלי לאנגפורד כי עד עכשיו התרומה שלו אפסית לפחות ביורוליג כלומר בניגוד לנבואות הזעם על קושי בעליה לטופ 16 מכבי מובילה את הבית ושוב בלי לאנגפורד , הייתי מצפה לקצת יותר קרדיט לקבוצה ממי שבקושי נתן לה סיכוי "בלי לאנגפורד".
בכל מקרה מכבי עד עכשיו נראתה מצוין גם אם היא לא הדביקה 40 הפרש לקבוצות והצליחה כמו שנה שעברה בבית שהוא קשה בכמה רמות מזה של שנה שעברה , מה יהיה בלי פארמר זו שאלה אחרת , אבל להגיד שמכבי לא נראתה טוב עד עכשיו זה כבר מנותק מהמציאות לחלוטין.
yarinsaky כתב:בסדר, ידידי.
גם לשלם לארויו או פארגו יעלה למכבי לא מעט. כלומר, חצי מיליון דולר כזה, או משהוא כזה. לא גרושים כנראה.
כמה מכבי הוציאה על הקו האחורי בקיץ ? יחסית מעט. פארמר הגיע בהתנדבות, אוחיון בחצי מחיר מהלפרין ( או שליש ), פאפאלקוקס בחצי מיליון דולר, שאייר ב120 אלף דולר ?
אז עכשיו מוציאים כמעט מיליון על לאנגפורד ויוציאו חצי מיליון על רכז.
yzafrir כתב:יוסי22 כתב:yzafrir כתב:yarinsaky כתב:בסדר, זה הכול נכון. אבל עובדה שהיסטריה קטנה אחרי הפסד למילאנו זירזה את הוצאת הצ'קים לגבי לאנגפורד. את הטעויות שלה מכבי כבר עשתה, עכשיו צריכים לנסות לתקן לפני שיהיה מאוחר מדי.
בזמנו היו תיאוריות מופרכות שלאנגפורד היה עוזר לנצח באותו משחק , בינתיים כולם הבינו שהוא לא היה משנה כלום גם אם היה מגיע חודש קודם.
פה חשוב באמת להזכיר מכבי הגיעה למקום הראשון בלי לאנגפורד כי עד עכשיו התרומה שלו אפסית לפחות ביורוליג כלומר בניגוד לנבואות הזעם על קושי בעליה לטופ 16 מכבי מובילה את הבית ושוב בלי לאנגפורד , הייתי מצפה לקצת יותר קרדיט לקבוצה ממי שבקושי נתן לה סיכוי "בלי לאנגפורד".
בכל מקרה מכבי עד עכשיו נראתה מצוין גם אם היא לא הדביקה 40 הפרש לקבוצות והצליחה כמו שנה שעברה בבית שהוא קשה בכמה רמות מזה של שנה שעברה , מה יהיה בלי פארמר זו שאלה אחרת , אבל להגיד שמכבי לא נראתה טוב עד עכשיו זה כבר מנותק מהמציאות לחלוטין.
היחיד שמנותק מהמציאות פה הוא אתה , אם איך שמכבי משחקת עד עכשיו זה טוב בענייך אז ההבנה שלך בכדורסל כנראה קטנה ממה שאתה חושב .
לאנגפורד היה במו"מ עם מכבי כמעט חודש לפני המשחק עם מילאנו וסביר שאם היה מגיע אז כשהקבוצה עדיין בהכנות לעונה הוא בטוח היה נראה יותר טוב . לא אמרתי שהוא היה זה שעוזר לה לנצח את המשחק ההוא אבל בהחלט היה לו יותר השפעה בשלב הראשון של העונה . בעיקר בגלל שחודש לפני המשחק עם מילאנו היו הרבה יותר אימונים והזדמנויות בשבילו ללמוד את הקבוצה ולהיכנס לכושר...ואגב אני לרגע לא אמרתי שבלי לאנגפורד אין למכבי סיכוי לעלות לטופ 16 ...
ברור לך שבלי פארמאר אנחנו בכלל לא היינו במצב של עלייה לטופ 16 ?? קצת מזכיר את התלות שהייתה בארויו בזמנו...
אגב , למה אתה לא חוזר לכינוי הישן שלך " בעל הזבוב " ??
yzafrir כתב:יוסי22 כתב:yzafrir כתב:yarinsaky כתב:בסדר, זה הכול נכון. אבל עובדה שהיסטריה קטנה אחרי הפסד למילאנו זירזה את הוצאת הצ'קים לגבי לאנגפורד. את הטעויות שלה מכבי כבר עשתה, עכשיו צריכים לנסות לתקן לפני שיהיה מאוחר מדי.
היחיד שמנותק מהמציאות פה הוא אתה , אם איך שמכבי משחקת עד עכשיו זה טוב בענייך אז ההבנה שלך בכדורסל כנראה קטנה ממה שאתה חושב .
לאנגפורד היה במו"מ עם מכבי כמעט חודש לפני המשחק עם מילאנו וסביר שאם היה מגיע אז כשהקבוצה עדיין בהכנות לעונה הוא בטוח היה נראה יותר טוב . לא אמרתי שהוא היה זה שעוזר לה לנצח את המשחק ההוא אבל בהחלט היה לו יותר השפעה בשלב הראשון של העונה . בעיקר בגלל שחודש לפני המשחק עם מילאנו היו הרבה יותר אימונים והזדמנויות בשבילו ללמוד את הקבוצה ולהיכנס לכושר...ואגב אני לרגע לא אמרתי שבלי לאנגפורד אין למכבי סיכוי לעלות לטופ 16 ...
ברור לך שבלי פארמאר אנחנו בכלל לא היינו במצב של עלייה לטופ 16 ?? קצת מזכיר את התלות שהייתה בארויו בזמנו...
אגב , למה אתה לא חוזר לכינוי הישן שלך " בעל הזבוב " ??
where is the love? כתב:חן אתה כתבת כאן משפט שלדעתי מסכם את כל הדברים בדיוק כמו שצריך:
קבוצה לא צריכה להיות תלויה בשחקן אלא שחקן צריך להיות בקבוצה!! משפט חשוב מאוד והלוואי ובמכבי היו חושבים כמוך!!!!!
לצפריר: אני גם חושב שיש בעיה עם הקבוצה בקטע שאתה מדבר עליו, לדעתי זה לא רק היכולת שגורמת לשעמון שתארת, אלא הבעיה היא שאין הרבה עם מי להזדהות, פארגו עזב, אידסון עזב, פרקינס פצוע, פארמר שהכי בולט וקשה מאוד להתחבר אליו כי תמיד ידענו שהוא עוזב.
yzafrir כתב:זה בעצם אוסף של טעויות שלכאורה בזמנו היו ניראות לא משמעותיות אבל בסופו של דבר הביאו אותנו למצב שהשחקן שהםך להיות הכי קריטי בסגל עוזב ואין כלכך תשובות למה יהיה עכשיו...הרי ברור שאם יגיע מחליף איכותי ולאנגפורד, סמית' ופאפאס יתחילו לשחק טוב אז הכל יכול להשתנות אבל אני לא מאמין שזה דברים שקורים ברגע אלא תהליך שעד שהוא יקרה אנחנו יכולים להסתבך...
אין לי טענות להנהלה שלא השאירו פה את איידסון ושפארגו החליט להבריז . אבל יש י טענות על ההתנהלות אחרי שהדברים האלו קרו ועל המחליפים שהחתימו .
חביב אורנג'ד כתב:yzafrir כתב:זה בעצם אוסף של טעויות שלכאורה בזמנו היו ניראות לא משמעותיות אבל בסופו של דבר הביאו אותנו למצב שהשחקן שהםך להיות הכי קריטי בסגל עוזב ואין כלכך תשובות למה יהיה עכשיו...הרי ברור שאם יגיע מחליף איכותי ולאנגפורד, סמית' ופאפאס יתחילו לשחק טוב אז הכל יכול להשתנות אבל אני לא מאמין שזה דברים שקורים ברגע אלא תהליך שעד שהוא יקרה אנחנו יכולים להסתבך...
אין לי טענות להנהלה שלא השאירו פה את איידסון ושפארגו החליט להבריז . אבל יש י טענות על ההתנהלות אחרי שהדברים האלו קרו ועל המחליפים שהחתימו .
עם הטענות האילו אני מאוד מסכים, אבל אין מה לעשות, טעויות כאלו קורות. כמו שיוני כתב קודם, גם מאמנים גודלים עושים נופלים לפעמים בבניית הסגל. זה קורה וזה באמת לא נורא.
אני לא רואה איך ההנהלה קשורה יותר מדי לטעויות האילו ואני חושב שרוב האשמה היא על בלאט, אבל כאמור, זה לא אסון גדול.
אנחנו יודעים שדיויד מאמן מצויין שיודע לאתר שחקנים טובים. אז העונה הוא קצת מעט מעד? לא נורא, זה נסלח ויש עוד זמן לתקן.
בכל מקרה, מכבי נמצאת כרגע במצב טוב ולא נראה כאילו העונה הזו הולכת להיות כשלון.
בקיץ הבא נקווה להחתמות טובות יותר.
yzafrir כתב:חודש אימונים אומנם לא היה מחזיר אותו לכושר מלא אבל הוא בהחלט היה נראה הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה היום . אני אף פעם לא אמרתי עליו שהוא אחד משלושת הגארדים הכי טובים באירופה....ולגבי כמה זמן איקח לו , כנראה שגם אף אחד בצוות המקצועי לא ידע כמה זמן איקח לו אבל זה עדיין לא הופך את ההחתמה שלו לטעות...אי החתמת מחליף לפארמר לפני חודש יכול להיות טעות הרבה יותר קריטית...
יש הבדל בין כדורסל טוב לכדורסל פנטסטי , בכדורסל טוב את יכול לנצח את ריאל , אפס , ומילאנו ...בכדורסל פנטסטי את מביס אותם....
אני משווה את ההרגשה שלי בעונה הקודמת באותו שלב לעומת השנה והשנה אני פשוט יושב בהיכל ומשתעמם לפעמים....הכדורסל השנה פחות חכם , פחות מהיר ופחות אתלטי...
yarinsaky כתב:צביקה שרף לא מחזיק ממאלט הבלגי ולדעתו הוא לא יהיה במכבי.
הוא טוען שהוא דיבר עם אנשים במכבי ומחפשים רכז טוב יותר.
חביב אורנג'ד כתב:טוב או לא טוב זה עניין יחסי שגם ניתן לפשרנות אישית.
לעניות דעתי, הכדורסל שאנו רואים ממכבי עד כה ביורוליג (אם או בלי פארמר) הוא לא טוב או לא מספיק טוב (פרט למשחק מול ריאל).
בד"כ, כאשר קבוצה משחקת טוב, היא מנצחת בהפרשים גבוהים, מציגה משחק מלהיב ומעל הכל, הדבר מתבטה גם במספרים.
מכבי של העונה שעברה למשל, מהר מאוד הפכה לאחת מקבוצות ההתקפה הטובות ביותר ביורוליג ועד לסיום שלב הבתים היא הובילה את היורוליג ברנקינג.
מכבי של אותה עונה היתה קבוצה שהצטיינה כמעט בכל אספקט; היא היתה קבוצת החטיפות הטובות ביותר ביורוליג (by far), קבוצת האסיסטים הטובה ביותר ביורוליג, הובילה את היורוליג באחוזים ל-2 ונמצאה במקום טוב גם בתחומים אחרים. האספקט היחיד שהיה חלש אצל מכבי של העונה שעברה היו האחוזים מעבר לקשת, אבל גם אותו היא הצליחה לשפר כאשר העונה התקדמה ולבסוף היתה אחת הקבוצות המובילות בתחום זה.
מכבי של העונה זה סיפור אחר לגמרי. חוץ מאחוזים ל-2 (שגם כאן היא ממוקמת איפשהו באמצע הטבלה), אין שום אספקט בו היא בולטת. יתרה מזה, המספרים העונה ממש לא מחמיאים למכבי.
מכבי היא אחת מקבוצות ההתקפה הגרועות ביותר ביורוליג, היא ממוקמת במקום האחרון (by far) בשלשות (הן באחוזים והן בכמות השלשות שנקלעו), היא אחת אחת מקבוצות החטיפות הגרועות ביותר וגם בריבאונד ורנקינג היא נמצאת בחציה התחתון של הטבלה.
כמובן שמדובר רק במספרים ולא צריכים להבהל מנתונים אילו, אבל צריכים להודות, שאם מכבי באמת היתה משחקת טוב, אז גם היינו צריכים להרגיש את זה ולראות את זה בסטטיסטיקה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־22 אורחים