פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מלפפונים וזה...

26 יוני 2012, 09:23

קודי כתב:יוני - תראה כמה פרטים קטנים הם פספסו רק לגבי שלושת אלה:
שרמדיני - לא בדקו אותו מיד ועלולים להיות בברוך בספטמבר, נתנו לו אופציה להשתחרר בקיץ הקרוב.
היקמן - הוציאו הודעה על סיכום ולא למדו את הלקח שהיה להם עם הלפרין ואוחיון בקיץ הקודם ועם בלאט לפני כמה חודשים. קודם תחתמו ורק אחר כך תודיעו.
אליהו - נתנו לו אפשרות יציאה ל-NBA עד ה-1 באוגוסט, שאז כבר באמת שיהיה מאוחר בשביל למצוא לו מחליף. מעבר לכך, סכום שחרור של 500 אלף דולר לאליהו הוא באמת מגוחך, אבל ניחא.

גם אני, כמוך, מעריך ששלושתם יהיו בצהוב בעונה הקרובה אבל זו דוגמא לדרך התנהלות שכונתית ולא מקצועית שגורמת בסופו של דבר להמון בעיות בבניית הקבוצה, לכך שאין שום דבר שמזכיר אפילו המשכיות בשנים האחרונות והכי גרוע - כך מכבי לא תוכל להישאר בצמרת הכדורסל האירופי לאורך זמן ולאט לאט תדעך ותהפוך לקבוצת יורוליג רגילה.

נכון. השאלה היא האם אלה באמת פרטים שנסגרים ע"י ההנהלה החדשה, או שאלה פספוסים סטנדרטיים, שפשוט במקרה התקבצו לקיץ אחד...
בכל אופן, אין ספק בכלל שיכולת בניית הקבוצה מדרדרת לה בצורה קצונית בשנים האחרונות, וזה למרות שבלאט הביא את מכבי לגמר בעונה הקודמת.

26 יוני 2012, 09:27

קודי כתב:
חנו'ש כתב:אני חושבת שבמכבי מבולבלים לא פחות מאיתנו כרגע ונראה לי שמה שהם צריכים לעשות עכשיו זה לקחת נשימה עמוקה, להוריד רגע את הרגל מהגז בלי שהם יודעים בכלל לאן הם נוסעים ולכנס ישיבה דחופה של כל בעלי העניין בבניית הקבוצה (הבעלים + ההנהלה כולל כל משפחת פדרמן המורחבת + רוא"ח + כל הצוות המקצועי עם איזו שיחת וועידה בסקייפ עם בלאט כמובן) ולהחליט מה עושים עכשיו ולאן הולכים מכאן!!
אני לא מדברת על שמות ספציפיים ולהתחיל לזרוק אלפי שמות לאוויר של מי יחליף את מי ומה יעשו אם ככה או אם אחרת.
אני מתכוונת על החלטות ברורות לגבי איך תיראה הקבוצה בקווים כלליים, מה יהיה האופי שלה, כמה זרים וכמה ישראלים יהיו בה, איך יחולק התקציב בין השחקנים, מי הם השחקנים המובילים שרוצים אותם בכל מחיר ועל מי ניתן לוותר.
לקבל החלטות ברורות ויציבות בישיבה הזו ולהתחיל להפעיל אותם בכל הכוח, להיכנס לעניין באינטנסיביות ברורה של קבוצה שיודעת מה היא רוצה והולכת לפעול בכל הכוח כדי להשיג את זה!!

בנוסף, מכבי חייבים לעשות בדק בית.
הם חייבים לבדוק טוב טוב מה הסיבות שהביאו אותה למקום המאוד לא טוב שהיא נמצאת בו ברגע זה ולקבוע איך מתקנים את זה.
להבין מה השתבש לה בכתיבת החוזים בשנים האחרונות שגורם לה שנה שנייה ברציפות למצוא את עצמה במסדרונות פיבא, ומה צריך לעשות כדי שהיא לא תמצא את עצמה כל שנה מנופפת לשלום לכל השחקנים שהיא הכי רוצה להשאיר.
אם יש צורך לערוף ראשים לשם כך, אז שיערפו, אבל ככה המצב לא יכול להמשיך!!

למי בדיוק יערפו ראשים? לדייויד פדרמן? לדני פדרמן? לאחיין של דייויד שהוא עוה"ד שלהם?
בכל מקרה, אני מסכים שבהחלט צריכים לעצור ולעשות חשיבה מחודשת - הן לעונה הבאה והן באופן כללי. בוודאי שזה לא הזמן להתעסק עם החתמה של שאראס או החתמות שוליות אחרות. צריכים קודם כל לראות איך אמורה להיראות הקבוצה והלדאוג שיגיעו העוגנים שלה ורק לאחר מכן ההשלמות.

לפדרמן האב ברור שלא.
אבל לשאר בני המשפחה שהם כיום רק שכירים, לא צריכים להיות יותר מידי סנטימנטים במידה ופישלו כמו שלא היו מתחשבים בהם בשום חברה אחרת בה האבא או הדוד הוא לא הבעלים!!

26 יוני 2012, 09:32

חנו'ש כתב:
קודי כתב:
חנו'ש כתב:אני חושבת שבמכבי מבולבלים לא פחות מאיתנו כרגע ונראה לי שמה שהם צריכים לעשות עכשיו זה לקחת נשימה עמוקה, להוריד רגע את הרגל מהגז בלי שהם יודעים בכלל לאן הם נוסעים ולכנס ישיבה דחופה של כל בעלי העניין בבניית הקבוצה (הבעלים + ההנהלה כולל כל משפחת פדרמן המורחבת + רוא"ח + כל הצוות המקצועי עם איזו שיחת וועידה בסקייפ עם בלאט כמובן) ולהחליט מה עושים עכשיו ולאן הולכים מכאן!!
אני לא מדברת על שמות ספציפיים ולהתחיל לזרוק אלפי שמות לאוויר של מי יחליף את מי ומה יעשו אם ככה או אם אחרת.
אני מתכוונת על החלטות ברורות לגבי איך תיראה הקבוצה בקווים כלליים, מה יהיה האופי שלה, כמה זרים וכמה ישראלים יהיו בה, איך יחולק התקציב בין השחקנים, מי הם השחקנים המובילים שרוצים אותם בכל מחיר ועל מי ניתן לוותר.
לקבל החלטות ברורות ויציבות בישיבה הזו ולהתחיל להפעיל אותם בכל הכוח, להיכנס לעניין באינטנסיביות ברורה של קבוצה שיודעת מה היא רוצה והולכת לפעול בכל הכוח כדי להשיג את זה!!

הם חייבים לבדוק טוב טוב מה הסיבות שהביאו אותה למקום המאוד לא טוב שהיא נמצאת בו ברגע זה ולקבוע איך מתקנים את זה.
להבין מה השתבש לה בכתיבת החוזים בשנים האחרונות שגורם לה שנה שנייה ברציפות למצוא את עצמה במסדרונות פיבא, ומה צריך לעשות כדי שהיא לא תמצא את עצמה כל שנה מנופפת לשלום לכל השחקנים שהיא הכי רוצה להשאיר.

למי בדיוק יערפו ראשים? לדייויד פדרמן? לדני פדרמן? לאחיין של דייויד שהוא עוה"ד שלהם?
בכל מקרה, אני מסכים שבהחלט צריכים לעצור ולעשות חשיבה מחודשת - הן לעונה הבאה והן באופן כללי. בוודאי שזה לא הזמן להתעסק עם החתמה של שאראס או החתמות שוליות אחרות. צריכים קודם כל לראות איך אמורה להיראות הקבוצה והלדאוג שיגיעו העוגנים שלה ורק לאחר מכן ההשלמות.

לפדרמן האב ברור שלא.
אבל לשאר בני המשפחה שהם כיום רק שכירים, לא צריכים להיות יותר מידי סנטימנטים במידה ופישלו כמו שלא היו מתחשבים בהם בשום חברה אחרת בה האבא או הדוד הוא לא הבעלים!!

אבל הרי כולנו יודעים שראשיהם לא יערפו, כי לעולם פדרמן לא היה מנהל את עסקיו הפרטיים כמו שהוא מנהל את מכבי, כי אם הוא היה עושה כן לא היה לו כסף להשקיע במכבי...

26 יוני 2012, 09:40

מסכים איתך, רק שאני חושב שהם עושים את הדברים האלה. צריך לזכור שברגע שיש הרבה מוקדי כוח, אז גם יותר קשה לקבל החלטות. מה גם שהמאמן שלנו נמצא רחוק מכאן.
זה אולי טוב בשביל להיפגש עם לאנגפורד, אבל זה לא טוב בשביל לקיים דיון רציני, וכנראה שדרוש יותר מדיון אחד.

מה שאני כן מסכים מאוד, ואמרנו את זה לפני כחודשיים כבר, זה שצריך להחליט - משאירים את לאנגפורד, מחזירים את הלפרין ומביאים אחד מבין מאריץ'/וויוקאס/טומיץ' (נניח).
לרכז את המאמץ בגזרות האלה, ואז אפילו אם 2 מה-3 יקרו, זה כבר מצב לא רע.

לגבי אוחיון, ההנהלה צריכה לחשוב טוב טוב מה היא עושה, וצריכה לעשות את זה מהר, גם אם זה אומר, שהיא תפעל חד צדדית, כי הרי האדון בחופשה (שמגיעה לו אגב).

ולגבי הפקת לקחים - כאן אני מאוד סקפטי. בעלי התפקידים בארגון (או כמו שהם קוראים לזה - חברה), הם כולם מקורבים. יכול להיות שיש בינהם אנשי מקצוע טובים,
אבל בדר"כ כשהמינויים נעשים באופן הזה, זה די נדיר.
אני בטוח שאפשר למצוא עו"ד לענייני חוזים בכלל וחוזי ספורט בפרט, שלא היה עושה טעויות בחוזה. אני בטוח גם שאפשר למצוא GM שיחתים שחקנים על חוזים בלי אופציות
יציאה, ובלי טריקים משפטיים בשביל לחסוך 20 אלף דולר. אישית, אני גם חושב שצריך לפרק את כל מחלקת הסקאוטינג, שלא תרמה לנו כלום ושום דבר. יש שני עוזרים,
שיהיו אחראיים על סקאוטינג מול יריבות ושחקנים, וחבל על הכסף של המחלקה הזאת. עדיף שיילך לתקציב השחקנים.

26 יוני 2012, 09:43

יובל, אני מבינה שפדרמן הוא האיש הכי חזק במכבי, אבל הוא עדיין לא השליט היחידי.
ואם אילו אכן היו בני משפחתו שפישלו, שאר "השליטים" צריכים להפעיל לחץ מירבי עליו בכל דרך שניתן כדי להיפטר מהסרחים הסוררים ולהציב במכבי הנהלה מקצועית וראויה שיודעת לנהל כמו שצריך ולא הופכת את המועדון לשכונה יותר גדולה ממועדוני הכדורגל בארץ.
ואם פדרמן לא יצליח להבין את זה ואם הוא כ"כ עיוור כדי לא לראות שמשפחתו מובילה את מכבי למקומות חשוכים, אז כנראה שהמצב אבוד ואנחנו אפילו לא בחצי הדרך למטה....

26 יוני 2012, 09:59

יוני, ישיבה רצינית שכוללת את כולם ושבה לוקחים החלטות רציניות לא שמעתי שהיתה (ולרוב מדווחים בתקשורת על ישיבות כאלה).
ולצרף את בלאט לישיבה כזו בשיחת וידאו לא אמור להיות קשה מידי בימינו.
זה קצת מרגיש לי כרגע כאילו מכבי שולפת מהמותן ולא באמת חושבת בצורה מעמיקה על הדברים.
אוחיון התמניאק והבריז?? אין ישראלים?? בואו מיד נחתים איזה מורן רוט או אפיק ניסים או נבזבז הון עתק על הלפרין בלי לחשוב על ההשלכות.
אנחנו חייבים החתמה כדי להרגיע את כולם?? בואו נסכם עם היקמן בלי שיש לנו מושג איך בכלל יראה הקו האחורי והאם הוא בכלל מתאיםואיזה מקום הוא יתפוס, שלא לדבר על זה שהודיעו על סיכום ובכלל לא על חתימה.
לאנג' עלול לעזוב והאוהדים חסרי שקט?? בואו נביא להם איזו החתמה פופוליסטית בסגנון שאראס כדי להרגיע את כולם, שוב, בלי לחשוב איך בכלל ייראה הקו האחורי ומה בכלל יהיה תפקידו.

אילו לא פעולות שמובלות ע"י חשיבה מעמיקה של קבוצה שיודעת מה היא רוצה מעצמה.

26 יוני 2012, 10:22

חנו'ש כתב:יוני, ישיבה רצינית שכוללת את כולם ושבה לוקחים החלטות רציניות לא שמעתי שהיתה (ולרוב מדווחים בתקשורת על ישיבות כאלה).
ולצרף את בלאט לישיבה כזו בשיחת וידאו לא אמור להיות קשה מידי בימינו.
זה קצת מרגיש לי כרגע כאילו מכבי שולפת מהמותן ולא באמת חושבת בצורה מעמיקה על הדברים.
אוחיון התמניאק והבריז?? אין ישראלים?? בואו מיד נחתים איזה מורן רוט או אפיק ניסים או נבזבז הון עתק על הלפרין בלי לחשוב על ההשלכות.
אנחנו חייבים החתמה כדי להרגיע את כולם?? בואו נסכם עם היקמן בלי שיש לנו מושג איך בכלל יראה הקו האחורי והאם הוא בכלל מתאיםואיזה מקום הוא יתפוס, שלא לדבר על זה שהודיעו על סיכום ובכלל לא על חתימה.
לאנג' עלול לעזוב והאוהדים חסרי שקט?? בואו נביא להם איזו החתמה פופוליסטית בסגנון שאראס כדי להרגיע את כולם, שוב, בלי לחשוב איך בכלל ייראה הקו האחורי ומה בכלל יהיה תפקידו.

אילו לא פעולות שמובלות ע"י חשיבה מעמיקה של קבוצה שיודעת מה היא רוצה מעצמה.

כן, זה נכון, אם כי תמיד אפשר לטעון שהיקמן היה מועמד בכיר לתפקיד הגארד שעולה מהספסל...

לא משנה, ברור שהם צריכים לשבת ולדבר על הכיוון, אבל האמת שאני די בטוח שהם עושים את זה, בטלפונים יומיים עם בלאט. סה"כ זאת לא הפעם הראשונה שבונים
קבוצה, אלא שהדברים באמת התבלגנו, ואתרי האינטרנט חוגגים, ולנו יש תחושה שההנהלה חסרת עונים. אני בטוח שאם פדרמן היה בא לענות על שאלות הגולשים כאן, אז
הוא היה פותר אותנו מכל הדאגות.

מה שכן, אני בהחלט מסכים שהחתמות פופוליסטיות, זה הדבר הכי גרוע, ומקווה שבלאט לא ייתן לדברים האלה לקרות, אלא אם כן זה מקובל עליו מבחינה מקצועית.

26 יוני 2012, 10:29

וואו איזה באלאגן!
איך הגענו למצב כזה?
למה לא עושים כלום?
מה אפשר לעשות במצב הזה?
תוהו ווהו!

בסוף נהיה קבוצה של ישראלים בינוניים, שארמדיני סמית' והיקמן ועוד כמה נספחים של מכללות בארהב....

26 יוני 2012, 19:21

עכשיו וואלה מפרסמים שהנהלת מכבי חושבת להשאיר את סופו בעוד בלאט מתנגד. מה הם בדיוק עושים שם? הרינגם בלאט וגם גודס התבטאו כבר בראיונות נגד השארתו של סופו, אז פתאום הם שינונאת דעתם? פשוט הזוי מה שקורה שם.
אם סופו ישאר כאן הוא יהיה ממורמר על כך שבלאט לא רצה אותו ועל כך שהוא משחק העונה בשכר הרבה יותר נמוך. האם אין למכבי כסף לשחקן אחד נורמלי שצריך כל הזמן לחזור אחורה?
נערך לאחרונה על ידי קודי בתאריך 26 יוני 2012, 19:25, נערך פעם אחת בסך הכל.

26 יוני 2012, 19:24

קודי כתב:עכשיו וואלה מפרסמים שהנהלת מכבי חושבת להשאיר את סופו בעוד בלאט מתנגד. מה הם בדיוק עושים שם? הרינגם בלאט וגם גודס התבטאו כבר בראיונות נגד השארתו של סופו, אז פתאום הם שינונאת דעתם? פשוט הזוי מה שקורה שם.

ככה זה כשמקבלים לא מחמישה סנטרים שהיו בעדיפות הראשונה שלך. חוזרים למוטב

26 יוני 2012, 19:25

Assaf M כתב:
קודי כתב:עכשיו וואלה מפרסמים שהנהלת מכבי חושבת להשאיר את סופו בעוד בלאט מתנגד. מה הם בדיוק עושים שם? הרינגם בלאט וגם גודס התבטאו כבר בראיונות נגד השארתו של סופו, אז פתאום הם שינונאת דעתם? פשוט הזוי מה שקורה שם.

ככה זה כשמקבלים לא מחמישה סנטרים שהיו בעדיפות הראשונה שלך. חוזרים למוטב

איזה מוטב? השחקן הזה נתן חצי עונה אחרונה ברמה של יניב גרין.

26 יוני 2012, 19:26

אם סופו ישאר כאן הוא יהיה ממורמר על כך שבלאט לא רצה אותו ועל כך שהוא משחק העונה בשכר הרבה יותר נמוך.

את זה אפשר גם להגיד על הרצון להביא את שאראס... :roll:
לפחות יוסי יכול להגיד עכשיו "אמרתי לכם" :tongue4

26 יוני 2012, 19:28

אם סופו ישאר כאן הוא יהיה ממורמר על כך שבלאט לא רצה אותו ועל כך שהוא משחק העונה בשכר הרבה יותר נמוך. האם אין למכבי כסף לשחקן אחד נורמלי שצריך כל הזמן לחזור אחורה?

א. בהתחשב בעובדה שמאריץ' וויוקאס לא יגיעו לכאן כנראה - סופו הוא ממש לא אופציה גרוע, בטח ובטח כשהוא בלי הפציעה הטורדנית שלו.
ב. עוד לא הצלחתי להבין למה השם של טומיץ' עוד לא עלה. יש רק 2 סנטרים טובים שפנויים באירופה?

26 יוני 2012, 19:30

אז שמישהו יסביר לי למה מה שלא הסכימו לשלם לסנטר הראשון והטוב שלנו בעונה שעברה מוכנים לשלם לסנטר השני שהיה גרוע? הרי סופו לא יהיה זול משמעותית מהנדריקס אז במה הועילו חכמים?

26 יוני 2012, 19:33

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2544977

אכן פתטי...

בלאט רצה את הנדריקס, לאנגפורד ואוחיון

לא רצה את סופו ושאראס ודוחפים לו את זה בפרצוף .

די מספיק !

מוזר לי שהעונה פתאום ההנהלה לא מסוגלת להחתים שחקנים ראויים ואפילו לא מצליחה לשמר את הקיים אלא בוחרת את השחקנים שהיא לא רצתה מתוך אילוץ.

אני מאוד מקווה שיתעוררו ויתחילו לפתוח את הארנק

26 יוני 2012, 19:38

yellowaura כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/7/2544977

אכן פתטי...

בלאט רצה את הנדריקס, לאנגפורד ואוחיון

לא רצה את סופו ושאראס ודוחפים לו את זה בפרצוף .

די מספיק !

מוזר לי שהעונה פתאום ההנהלה לא מסוגלת להחתים שחקנים ראויים ואפילו לא מצליחה לשמר את הקיים אלא בוחרת את השחקנים שהיא לא רצתה מתוך אילוץ.

אני מאוד מקווה שיתעוררו ויתחילו לפתוח את הארנק

אני בטוח שיוסי יהיה מבסוט, מהר מאוד נגלה ששחורצי חוזר לכאן במחיר "מציעה" של 900K.

26 יוני 2012, 19:40

קודי כתב:אז שמישהו יסביר לי למה מה שלא הסכימו לשלם לסנטר הראשון והטוב שלנו בעונה שעברה מוכנים לשלם לסנטר השני שהיה גרוע? הרי סופו לא יהיה זול משמעותית מהנדריקס אז במה הועילו חכמים?

אולי חושבים שסופו יוכל לחזור לעצמו...

תראה, יש כאן הרבה הגיון והרבה סיכון.
הסיכון - אם סופו אכן יחתום, אז למכבי יהיו 2 סנטרים מובילים עם פציעות, או לכל הפחות סכנה לפציעות.
ההגיון - ההנהלה חייבת להתחיל להראות שהיא זזה קדימה ולא רק אחורה כל הזמן. סופו הוא שחקן אהוב, אין ספק, ויש לו אפסייד שכולנו מכירים
במידה ויחזור לעצמו. בקיצור החתמה שיווקים עם פוטנציאל מקצועי.

האמת אם מכבי לא מצליחה לסגור סנטר טוב, אז אני גם מעדיף את סופו ע"פ כל מיני האטשמיירים, בתנאי שהוא מחלים לגמרי מהפציעה.

26 יוני 2012, 19:40

נו באמת. אם הכתבה הזאת הייתה עולה ב-ONE היא הייתה זוכה ללעג הראוי לה. דוויט האוורד יעבור בטרייד למכבי בשביל אוחיון לפני שסופו יחזור למכבי. בדיחה.
גרינוולד עושה מעצמו צחוק.

26 יוני 2012, 19:43

יוני, אני מעדיף החתמות מקצועיות עם פוטנציאל שיווקי...

26 יוני 2012, 19:43

קודי כתב:יוני, אני מעדיף החתמות מקצועיות עם פוטנציאל שיווקי...

:)
נושא נעול