פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים: ממשיכים לחפש

26 ספטמבר 2011, 17:23

שחף כתב:ממה שהבנתי ממה שגודס אמר, הם מחפשים מימון כדי לא לחתוך אף אחד. לא בטוח שזה דבר נכון. הרי את מאצ'באן אפשר להשאיל לדוגמא.

השאלה זה למי? אולי יש קבוצות שיהיו מוכנות לקבל אותו, אבל בשלב הזה, רוב הקבוצות כבר סגורות, ולא בטוח שנקבל עליו משהו, בטח לא משהו שיעזור משמעותית.
אני אמרתי שהעניין עם הנדריקס צץ, שכדאי מאוד להשאיל אותו, וזה יעזור מבחינה כלכלית (ואז כמובן כל המתלוננים קמו וחשבו שאני רוצה שהמיליון דולר ילך לכיס של פדרמן או כל מני דברים כאלה..). היום, עם המיליון דולר האלה, בכיף היינו יכולים להביא אותו, ולהישאר עם יופי של קוו קדמי, גם בלי הנדריקס. אבל זה כבר מאוחר מדי, קאחה סגרו את הקוו הקדמי כנראה.. חבל.

26 ספטמבר 2011, 17:25

אסף, עם כל הזלזול לסאדה, לאוחיון יש עוד דרך ארוכה כדי שתשווה אותו אליו. אני מחסידי שייר כבר שנתיים אבל חובת ההוכחה היא עליו. פאפאס ישחק ביותר ממסגרת אחת, ובין כה וכה הוא מוטיבטור שעולה מהספסל ומשנה מומנטומים. נפלת על הירח שאתה רוצה לשים אותו רכז פותח? אני מסכים עם ירין, קומבו גארד הוא החתמה הרבה יותר מתבקשת ונחוצה מלנגפורד.

26 ספטמבר 2011, 17:35

אני חושב, וזו כנראה גם העמדה של הצוות המקצועי לאור העניין שלהם בלאנגפורד, שהחור בעמדה 2 הוא אולי הכי משמעותי. בעמדה 1 גם אם פארמר הולך נשאר אקס MVP של היורוליג.

26 ספטמבר 2011, 17:36

er79 כתב:אסף, עם כל הזלזול לסאדה, לאוחיון יש עוד דרך ארוכה כדי שתשווה אותו אליו. אני מחסידי שייר כבר שנתיים אבל חובת ההוכחה היא עליו. פאפאס ישחק ביותר ממסגרת אחת, ובין כה וכה הוא מוטיבטור שעולה מהספסל ומשנה מומנטומים. נפלת על הירח שאתה רוצה לשים אותו רכז פותח? אני מסכים עם ירין, קומבו גארד הוא החתמה הרבה יותר מתבקשת ונחוצה מלנגפורד.

עזוב, סאדה זה בדיחה עצובה. אני לוקח את אוחיון כל יום לפניו, מבלי לראות את יוגב שניה אחת ביורוליג. שחקן שקלע משהו כמו 2 נקודות ב16 דקות עם 9% מה3... זה שחקן זה?? אפילו יוגב, שנחשב קלעי שלשות חלש, קלע בליגה משהו כמו 30% מה3. שלא לדבר על ההגנה של יוגב, שעולה על זאת של סאדה.
אני כתבתי שאני רוצה אותו רכז פותח? אני אמרתי שלדעתי, הוא שחקן טוב מאוד, גם היום. גם אם יעלה מהספסל, בין אם כמחליף לפרקינס, ובין אם כמחליף לשאייר, הוא יתן תפוקה טובה, גם בגילו. מנהל המשחק הטוב באירופה, לא משנה באיזה גיל, מוסר אדיר, גאון, ווינר, ושחקן הגנה מצוין. אז הוא מתקשה יותר לעבר שחקנים, אז הוא לא ברמה של תקופת השיא של צסק"א. נכון, אבל עדיין, כרכז מחליף זה אחלה של שחקן.
לגבי שאייר, אין כל כך למה להתייחס. הוא שחקן מוכשר מאוד, שיכול מאוד להצליח. לא משנה אם שיחק כדורסל מקצועני או לא. הרי גם מייקל לא שיחק כדורסל מקצועני אחרי שנולד. כל אחד מתחיל מ0, ושאייר עם הכשרון שלו, בהחלט יכול לתת תפוקה יפה אם יקבל צ'אנס. כמו שפארגו קיבל ולקח ב2 ידיים (ועכשיו חירבן עליו..)
המצב בקוו האחורי, אם כמובן יבוא לנגפורד (וזה אם גדול מאוד..) הוא ממש לא עגום כמו שאתה מתאר אותו.

26 ספטמבר 2011, 17:38

או שהעניין בלאנגפורד הוא בסך הכול נגזרת של הזדמנות שנקרית בדרך למרות שזה לא בדיוק סוג השחקן שרצו מלכתחילה. בלאט דיבר בפירוש כמה פעמים על קומבו גארד.
אז אפשר להלביש ללנגפורד את חליפת הקומבו, זה עדיין לא הופך אותו לכזה. ( לפי ONE הוא אחד הרכזים הטובים באירופה , לא פחות ).

26 ספטמבר 2011, 17:38

שחף כתב:אני חושב, וזו כנראה גם העמדה של הצוות המקצועי לאור העניין שלהם בלאנגפורד, שהחור בעמדה 2 הוא אולי הכי משמעותי. בעמדה 1 גם אם פארמר הולך נשאר אקס MVP של היורוליג.

בדיוק. אני לא מבין למה כולם כל כך לחוצים מהעמדה 1 ולא שמים על העמדה 2. הרי למכבי בעמדה 1, אחרי עזיבת פארמר, ישאר פאפאס ואוחיון, ובעמדה 2 ישאר בורשטיין. אני לא צריך להסביר איפה החור גדול יותר אני מניח... (אני לא מתייחס לשאייר, כי הוא יכול לשחק ב2 העמדות)
כמובן שקומבו זה הפתרון הכי נוח, אבל שיש שחקן כמו לנגפורד בשוק, בטח במצב הזה, אי אפשר פשוט להגיד לא. עדיף לנגפורד ולהסתדר עם הרכזים שיש עכשיו, מאשר להביא קומבו ברמה פחות גבוה שלא יתרום חצי ממה שלנגפורד יכול לתת.

26 ספטמבר 2011, 17:40

ראיתי את הראיון עם גודס ולא ראיתי אותו מדבר על מו"מ או משהו קרוב לזה. הוא בסך הכל אמר שלנגפורד הוא שחקן מצויין שהם היו מאוד שמחים לראות בקבוצה ויש לו הרבה מאוד דברים שהם זקוקים לו, אבל (והוא הדגיש את ה"אבל") - ברור שהמחיר שלו גבוה בהרבה ממה שמכבי מסוגלת לשלם והוא גם לא יודע אם הוא שוחרר בכלל מחימקי. הוא אמר שאם תהיה סיטואציה בה ההנהלה תוכל להגיע לעמק השווה עם לנגפורד אז הם כמובן מאוד ישמחו. זה נשמע הרבה יותר בגדר "wishfull thinking" מאשר בגדר משהו שיכול לקרות במציאות.

26 ספטמבר 2011, 17:44

נו, קודי , זה צפוי.
ONE הצליחו לסדר כותרת מראיון עם גודס שתתאים לפרסום המפואר שלהם, לא משהוא שאנחנו לא מכירים מהעבר. רק לפני חודש וחצי הם עשו אותו דבר בקשר לפארקר וראיינו את מזרחי שאמר שהם ישמחו להחזיר אותו.
אין חדש תחת השמש.

26 ספטמבר 2011, 17:53

אסף, תפסיק להשוות בין הליגה הספרדית והאחוזים של סאדה שם לליגה פח שלנו ולאחוזים של יוגב פה. יוגב בספרד היה מסיים עם רנקינג שלילי מדי שבוע. ומה אתה בונה לי עכשיו על פרקינס? אבל הויכוח בינינו מיותר, שנינו רואים את הדברים אחרת. אם היו אומרים לי היום בוודאות שפרמאר היה נשאר פה כל העונה - אני איתך בלב שלם. אבל כשפרמאר יילך, לא יהיה לנו רכז אחד ברמה גבוהה כמו שפארגו היה. פפלוקאס הוא לא Mvp, הוא אקס אקס אקס mvp. את שייר אני עוד לא יודע איך לאכול כרגע, גם בלאט לא נתן לו יותר מדי קרדיט משום מה עד כה. ואוחיון לא אמור ואבוי לנו אם יהיה הרכז הראשון ביורוליג. מדובר בקו אחורי די אנמי לאחר לכתו של פרמאר, במיוחד בעמדה 1 הכל כך חשובה.

26 ספטמבר 2011, 17:56

לא הייתי מסיק מזה יותר מידי, מכבי מנסה לא ליצור ספין סביב ההחתמות שלה וגם דייויד וגם גודס זורקים מסרים סותרים. המטרה זה להשתיק את התקשורת שלא תפריע, בדיוק כמו שהיא לא הפריעה עם פארמר ועם פאפס.

26 ספטמבר 2011, 18:03

אני לא יודעת הרבה פרטים..בכלל..אבל כשדיברתי היום על עניין לנגפורד עם אנשים שיודעים טיפה מה הולך בתוך מכבי ואמרתי ''הוא יקר מאוד'' אמרו לי ''יש כסף''..
אני לא יודעת אם זה כסף שעתיד להגיע,כסף שיש,תוכניות..לא יודעת..אבל זה מה שאמרו לי..חשבתי לשתף..

26 ספטמבר 2011, 18:05

את יודעת עד כמה זה מתקדם?

26 ספטמבר 2011, 18:08

שחף כתב:את יודעת עד כמה זה מתקדם?

כמו שאמרתי..
ONE פירסמו שמכבי פנו ללנגפורד והם מנסים לפנות מקום בתקציב..
הדבר האמיתי הוא שמכבי י-פ-נ-ו ללנגפורד ממש ממש בקרוב..
אז כל המו''מ ש-ONE טוענים שכבר נמצא בהליכים עוד לא התחיל..רק תכנונים של אנשים בתוך הקבוצה

26 ספטמבר 2011, 18:28

Holiday_Armadillo כתב:עוזר מאמן מכבי תל אביב, גיא גודס, התארח ב'אולפן הספורט' בערוץ ONE, ערוץ 50 ואישר את המשא ומתן עם הגארד: "נשמח אם קית לנגפורד יגיע. הוא שחקן ברמה גבוהה ונשמח לקלוט אותו, אבל מן הסתם המחיר גבוה מאוד. אם וכאשר יגיעו לעמק השווה איתו אנחנו נרוויח שחקן ענק. הוא יכול לייצר נקודות ונוכל לקוות שזה יקרה והוא יגיע".

"נצטרך גארד. יש אילוצים כספיים ודיברנו על זה. אנחנו מנסים לראות איך אפשר להשאיר את כל הסגל ולצרף מישהו שהוא אקסטרה. זו עלות כספית שרוצים להימנע ממנה כי כבר חרגנו קצת. אנחנו חושבים שהעונה יש לנו דרך ארוכה. נוספה ליגה ארוכה ויש המון טיסות. חשוב שיהיה סגל גדול

http://www.one.co.il/Article/187692.html

עם כל הצער שבדבר, אני לא הייתי מתעקש על 6 שחקנים ב-2 עמדות הפנים. כמובן שהאינטרס של הצוות המקצועי הוא להשאיר את כולם, אבל בטח שלא בכל מחיר ובטח שלא ע"ח גארד שחסר בסגל ויהיה לרועץ כאשר פארמר יעזוב.

26 ספטמבר 2011, 18:30

מקאדו כתב:כאן כבר יש התיחסות של עוזר המאמן ספציפית לשחקן וזה מראה לפחות שבאמת חושבים עליו ומנסים להביאו , בכל מקרה למכבי כרגע לא חסר שום שחקן כל עוד פארמר נישאר והיא בהחלט היתחזקה סמית שחקן שלדעתי לא פחות טוב מאידסון ( שקצת זוכה פה להערכת יתר ) פארמר עם כל הכבוד לפארגו הוא רכז יותר טוב ששיחק ברמות הכי גבוהות שאפשר וג'יימס הוא בדיוק מה שהיה חסר במכבי 4 -5 גבוהה חוסם וריבאונדר טוב שיכול לעזור לסופו ולהחליף אותו כשצריך בלי שמכבי תישאר בלי גבוהה אמיתי , פאפאס שייר ואוחיון הם מחליפים טובים בהחלט.

הייתי מסכים איתך, אבל לבנות על פארמר, או על מחליף כשיעזוב, זה הימור גדול מדיי, שעלול להשאיר את הקבוצה עם קו אחורי דליל ולא מספיק טוב.

26 ספטמבר 2011, 18:37

אני די משוכנע שאם יוותרו על שחקן גבוה אז זה יהיה מצ'אבאן. נדמה לי שכבר הבטיחו להנדריקס, פחות או יותר, שהוא נשאר עד סוף העונה.
אבל אם קושרים בין בשני הדברים בהכרח זה יביא לבעיות ועיכובים, כי עדיין ין קבוצה קולטת ולא ברור כמה כסף המהלך הזה יביא.
עד שזה יסגר השחקן כבר עשוי ללכת לקבוצה אחרת.

26 ספטמבר 2011, 18:39

העניין עם השאלת שחקן הוא מאוד פשוט אבל חשוב..
אם הנדריקס היה הולך לקאחה תמורת 500K,אי אפשר היה להחזיר אותו באמצע העונה..
ברגע שיש ''דמי השאלה'' על שחקן אי אפשר להחזיר אותו באמצע העונה כמו שקאחה עשו עם מוסלי למשל..
אם הקבוצה משלמת רק את השכר של השחקן אפשר להחזיר אותו בכל רגע..
השאלה היא מה מכבי יעדיפו..להכניס כסף מדמי השאלה אבל שאי אפשר יהיה להחזיר את השחקן במידה ויש איזשהו פנצ'ר ונפצע איזשהו גבוה..או שמעדיפים להוריד רק את המשכורת מהגב בלי איזשהו סכום כסף נוסף ולהישאר עם האפשרות להחזיר את השחקן בכל רגע נתון..

26 ספטמבר 2011, 18:41

מאוד פשוט ? קראתי 3 פעמים. היה יותר קל הקורס בחשבון אינפניטסימלי. :)

26 ספטמבר 2011, 18:43

yarinsaky כתב:מאוד פשוט ? קראתי 3 פעמים. היה יותר קל הקורס בחשבון אינפניטסימלי. :)

אני אסביר את זה ממש פשוט..
משכורת+דמי השאלה=אי אפשר להחזיר את השחקן באמצע העונה
רק משכורת בלי דמי השאלה=אפשר להחזיר את השחקן בכל רגע נתון
עכשיו מכבי צריכים לבחור מה הם מעדיפים..להשאיל שחקן עם דמי השאלה ושלא תהיה להם את האפשרות להחזיר אותו אם שחקן ייפצע אצלנו(למשל)או לא להכניס כסף מדמי השאלה אלא רק להוריד את המשכורת של השחקן מהתקציב אבל להישאר עם האפשרות להחזיר הנה את השחקן מתי שבא להם..

26 ספטמבר 2011, 18:49

בשביל שחקן ברמה של לאנגפורד הייתי מוותר גם על הנדריקס שבלאט כל כך אוהב. האיש הרבה יותר חכם מאנדרסון שמשום מה אנשים פה אוהבים להשוות אליו. בשתי העונות שלו ביורוליג הוא קלע מעל 50% לשתי נקודות כולל 60% בעונה שחימקי הייתה קבוצה יותר רצינית מאשתקד והיו לה יותר כלים. מי שמסתכל לעומק רואה שחקן סופר יצירתי עם ראנרים, המון הטעיות וגם קליעה סבירה פלוס מטווח בינוני. הרבה יותר מגוון מאנדרסון שמתבסס כמעט אך ורק על כוח מתפרץ ואתלטיות עדיפים.
נושא נעול