פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול הסקאוטינג החדש

25 מרץ 2013, 14:40

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:אי פעם שחקן מהדי ליג הצליח כאן?

פארקר... :roll:

אחרי שהוא שיחק כבר 2 עונות בנבא...

גם השחקן שמדברים עליו היה בנבא.
ולפארקר לא היה יותר מכמה דקות פה ושם, לא קריירה משמעותית.

נראה לי שיותר סביר שניפול על עוד תומאס, מאשר על עוד פארקר. היו לנו לא מעט חוויות לא נעימות עם הדי ליג בשנים האחרונות.

25 מרץ 2013, 14:53

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:אי פעם שחקן מהדי ליג הצליח כאן?

פארקר... :roll:

אחרי שהוא שיחק כבר 2 עונות בנבא...

גם השחקן שמדברים עליו היה בנבא.
ולפארקר לא היה יותר מכמה דקות פה ושם, לא קריירה משמעותית.

נראה לי שיותר סביר שניפול על עוד תומאס, מאשר על עוד פארקר. היו לנו לא מעט חוויות לא נעימות עם הדי ליג בשנים האחרונות.

אין לי ספק, סתם עניתי לך על השאלה.
אבל די ברור שלהוציא פארקר מהדיליג שווה לסיכוי לזכות בלוטו...

25 מרץ 2013, 17:49

yellowaura כתב:
LIAV10 כתב:וויט לא מסוגל לעלות על מטוס.
לאמב הוא רוקי, איך יכול להיות שהוא יהיה חופשי? בכל מקרה, הוא שחקן לא רע ויקבל חוזה במליון אחוז.

וויט כבר עלה על מטוס לא פעם אחת. גם לפפלוקאס היה פחד זהה... אם מכבי תוכל איכשהו להתמודד אם בעיית החרדתיות שלו היא תרוויח. מדובר בשחקן מוכשר ואינטיליגנטי שהערך שלו נמוך מאוד רק בגלל הפרעה פסיכולוגית בינונית. לא שאני מזלזל בה.

לגבי לאמב -
http://www.hoopsworld.com/2014-nba-free-agents/
הוא FREE AGENT עם אופציה ליוסטון להאריך ב- 2.2 מיליון דולר. הועבר ל OKC ומשם לליגת הפיתוח ושוב ל OKC בכלל לא בטוח שתממש את האופציה עליו.

א. אף אחד מהם לא שחקן חופשי בקיץ הנוכחי, על שניהם יש אופציית קבוצה בקיץ הבא (2014) כפי שמצוין בלינק שהבאת (בחוזי רוקי של שחקני סיבוב ראשון השנתיים הראשונות מובטחות והשנתיים הבאות הן אופציות קבוצה).
ב. זה לא נפוץ שקבוצה בוחרת לא לממש את השנתיים האחרונות של שחקנים שנמצאים תחת חוזה רוקי. זה קורה רק כאשר השחקן מזעזע במיוחד או שהיכולת שלו לא מצדיקה את ההתעסקות הבלתי פוסקת בו (כמו שיכול לקרות למשל במקרה של ווייט). דוגמאות לשחקנים כאלה: ג'ו אלכסנדר, פאבל פודקולזין, ירוסלאב קורולב ופטריק א'ובריינט - רובם מתמודדים חזקים על מקום כבוד ברשימת בחירות הדראפט הגרועות ביותר בעשור האחרון.
ג. ווייט הוא כאב ראש שלהבדיל מסופו למשל, לא עשה שום דבר בקריירה שמצדיק את ההתעסקות איתו. קודם הוא סרב להתאמן ולשחק ביוסטון כי הם לא נתנו לו יחס מיוחד בגלל הבעיות הנפשיות שלו. אחר כך הוא נלחם בהם חצי עונה על כך שהם רצו לשלוח אותו לדי-ליג (משהו נורמלי לחלוטין לשחקני רוקי כמוהו), לבסוף התרצה והלך לדי-ליג אבל אחרי 12 משחקים החליט על דעת עצמו להפסיק לשחק שם ופשוט לחזור הביתה בשביל להתכונן לעונה הבאה. על הדרך הוא העניק גם ראיון טלוויזיוני שמהדברים שהוא אמר בו נראה שהבעיות הנפשיות שלו הן מספיק חמורות בשביל להעמיד את המשך הקריירה המקצוענית שלו בסימן שאלה.
ד. ג'רמי לאמב היה חלק מהטרייד על ג'יימס הארדן וסוג של תעודת ביטוח למקרה שאוקלהומה לא תצליח להשאיר את קווין מרטין בקיץ. הוא נראה טוב מאד בדי-ליג והת'אנדר בונים עליו לעתיד (הם חיפשו גארד צעיר על חוזה רוקי במקום הארדן כשלפני יוסטון, סם פרסטי פנה ובאופן הזוי נדחה ע"י וושינגטון בניסיון לקבל את ביל תמורת הארדן) כך שזה יהיה מאד מפתיע אם הם יחליטו לא לממש עליו את האופציה לשנתיים האחרונות בחוזה.

26 מרץ 2013, 15:21

EulGam05 כתב:
yellowaura כתב:
לאמב הוא רוקי, איך יכול להיות שהוא יהיה חופשי? בכל מקרה, הוא שחקן לא רע ויקבל חוזה במליון אחוז.

וויט כבר עלה על מטוס לא פעם אחת. גם לפפלוקאס היה פחד זהה... אם מכבי תוכל איכשהו להתמודד אם בעיית החרדתיות שלו היא תרוויח. מדובר בשחקן מוכשר ואינטיליגנטי שהערך שלו נמוך מאוד רק בגלל הפרעה פסיכולוגית בינונית. לא שאני מזלזל בה.

לגבי לאמב -
הוא FREE AGENT עם אופציה ליוסטון להאריך ב- 2.2 מיליון דולר. הועבר ל OKC ומשם לליגת הפיתוח ושוב ל OKC בכלל לא בטוח שתממש את האופציה עליו.

א. אף אחד מהם לא שחקן חופשי בקיץ הנוכחי, על שניהם יש אופציית קבוצה בקיץ הבא (2014) כפי שמצוין בלינק שהבאת (בחוזי רוקי של שחקני סיבוב ראשון השנתיים הראשונות מובטחות והשנתיים הבאות הן אופציות קבוצה).
ב. זה לא נפוץ שקבוצה בוחרת לא לממש את השנתיים האחרונות של שחקנים שנמצאים תחת חוזה רוקי. זה קורה רק כאשר השחקן מזעזע במיוחד או שהיכולת שלו לא מצדיקה את ההתעסקות הבלתי פוסקת בו (כמו שיכול לקרות למשל במקרה של ווייט). דוגמאות לשחקנים כאלה: ג'ו אלכסנדר, פאבל פודקולזין, ירוסלאב קורולב ופטריק א'ובריינט - רובם מתמודדים חזקים על מקום כבוד ברשימת בחירות הדראפט הגרועות ביותר בעשור האחרון.
ג. ווייט הוא כאב ראש שלהבדיל מסופו למשל, לא עשה שום דבר בקריירה שמצדיק את ההתעסקות איתו. קודם הוא סרב להתאמן ולשחק ביוסטון כי הם לא נתנו לו יחס מיוחד בגלל הבעיות הנפשיות שלו. אחר כך הוא נלחם בהם חצי עונה על כך שהם רצו לשלוח אותו לדי-ליג (משהו נורמלי לחלוטין לשחקני רוקי כמוהו), לבסוף התרצה והלך לדי-ליג אבל אחרי 12 משחקים החליט על דעת עצמו להפסיק לשחק שם ופשוט לחזור הביתה בשביל להתכונן לעונה הבאה. על הדרך הוא העניק גם ראיון טלוויזיוני שמהדברים שהוא אמר בו נראה שהבעיות הנפשיות שלו הן מספיק חמורות בשביל להעמיד את המשך הקריירה המקצוענית שלו בסימן שאלה.
ד. ג'רמי לאמב היה חלק מהטרייד על ג'יימס הארדן וסוג של תעודת ביטוח למקרה שאוקלהומה לא תצליח להשאיר את קווין מרטין בקיץ. הוא נראה טוב מאד בדי-ליג והת'אנדר בונים עליו לעתיד (הם חיפשו גארד צעיר על חוזה רוקי במקום הארדן כשלפני יוסטון, סם פרסטי פנה ובאופן הזוי נדחה ע"י וושינגטון בניסיון לקבל את ביל תמורת הארדן) כך שזה יהיה מאד מפתיע אם הם יחליטו לא לממש עליו את האופציה לשנתיים האחרונות בחוזה.

אין ספק שלוויט יש בעיה פסיכולוגית של הפרעת חרדה. אבל יש לו הרבה כישרון ייחודי לפורוורד. הוא עשה לעצמו שם של שחקן בעייתי בנ.ב.א בגלל הבעיה הפסיכולוגית שלו. אבל דווקא בגלל זה אפשר לנסות להביא אותו. איך שאני רואה את זה יש מספר אופציות להבאת שחקנים מהנ.ב.א:

1. שחקנים בינוניים - בנ.ב.א שהוכיחו עצמם בעבר באירופה
2. שחקנים זניחים שלא מראים פוטנציאל, ללא ניסיון, ולא רוצים אותם בנ.ב.א
3. שחקנים מבוגרים שעשו קריירה בינונית - בנ.ב.א והם בירידה
4. שחקנים מוכשרים מאוד פוטנציאלית עם FUCK אישיותי שגורם להם להיות מנודים מהנ.ב.א

בעולם מושלם הייתי הולך על הקטגוריה הראשונה.
בכל מקרה לא רוצה את הקטגוריה השנייה. לא מתחשק לי לקחת את הזבלה של ה- נ.ב.א שנועדה רק למלא רוסטר.
שחקנים מבוגרים יחסית אפשרי אבל צריך לבחון טוב מאוד אם הם עדיין מסוגלים לשחק הגנה (ארויו)
הקטגוריה הרביעית אופציונאלית. בהנחה שמכבי חושבים שהם יכולים לעשות איתו משהו שהקבוצה שלו בנ.ב.א לא הצליחה לעשות על מנת לעזור לו. למכבי לדעתי יש ניהול אנושי וצורת מחשבה טובה מהרבה קבוצות נ.ב.א. מכבי יכולים לתת לשחקן כמו וויט יחס אישי הרבה יותר טוב. לקבוצות נ.ב.א אין סבלנות לשחקנים שהם לא הכוכבים של הקבוצה.

אגב לגבי לאמב אני נוטה להסכים איתך כרגע. וגם אני אוסיף שבאופן כללי לגארד כמו לאמב יהיה יותר קשה להשתלב למשחק אירופאי בגיל צעיר מלפורוורד מגוון כמו וויט.
לאמב מוכשר מאוד אבל גם בוסרי מאוד.

26 מרץ 2013, 15:48

yellowaura כתב:
EulGam05 כתב:
yellowaura כתב:

לגבי לאמב -

אין ספק שלוויט יש בעיה פסיכולוגית של הפרעת חרדה. אבל יש לו הרבה כישרון ייחודי לפורוורד. הוא עשה לעצמו שם של שחקן בעייתי בנ.ב.א בגלל הבעיה הפסיכולוגית שלו. אבל דווקא בגלל זה אפשר לנסות להביא אותו. איך שאני רואה את זה יש מספר אופציות להבאת שחקנים מהנ.ב.א:

1. שחקנים בינוניים - בנ.ב.א שהוכיחו עצמם בעבר באירופה
2. שחקנים זניחים שלא מראים פוטנציאל, ללא ניסיון, ולא רוצים אותם בנ.ב.א
3. שחקנים מבוגרים שעשו קריירה בינונית - בנ.ב.א והם בירידה
4. שחקנים מוכשרים מאוד פוטנציאלית עם FUCK אישיותי שגורם להם להיות מנודים מהנ.ב.א

בעולם מושלם הייתי הולך על הקטגוריה הראשונה.
בכל מקרה לא רוצה את הקטגוריה השנייה. לא מתחשק לי לקחת את הזבלה של ה- נ.ב.א שנועדה רק למלא רוסטר.
שחקנים מבוגרים יחסית אפשרי אבל צריך לבחון טוב מאוד אם הם עדיין מסוגלים לשחק הגנה (ארויו)
הקטגוריה הרביעית אופציונאלית. בהנחה שמכבי חושבים שהם יכולים לעשות איתו משהו שהקבוצה שלו בנ.ב.א לא הצליחה לעשות על מנת לעזור לו. למכבי לדעתי יש ניהול אנושי וצורת מחשבה טובה מהרבה קבוצות נ.ב.א. מכבי יכולים לתת לשחקן כמו וויט יחס אישי הרבה יותר טוב. לקבוצות נ.ב.א אין סבלנות לשחקנים שהם לא הכוכבים של הקבוצה.

אגב לגבי לאמב אני נוטה להסכים איתך כרגע. וגם אני אוסיף שבאופן כללי לגארד כמו לאמב יהיה יותר קשה להשתלב למשחק אירופאי בגיל צעיר מלפורוורד מגוון כמו וויט.
לאמב מוכשר מאוד אבל גם בוסרי מאוד.

ווייט צריך הרבה יותר מניהול אנושי וצורת מחשבה טובה, הוא צריך תחזוקה שוטפת של 24 שעות של פסיכולוג צמוד שיטפל בחרדות שלו, צריך למצוא בשבילו דרך להגיע למשחקי חוץ כי הפחד שלו מטיסות הוא קיצוני (ברוב המוחלט של המקרים שהקבוצה שלו בקולג' טסה, הוא העדיף לבלות כמה ימים בנסיעות), הוא צריך סביבה קבועה, לא לחוצה וסוג של שגרה - אתה חושב שמכבי, אחד המועדונים הכי לחוצים ודורשים באירופה, היא מקום שיכול לספק לו את הדברים האלה?

עכשיו מילא אם היינו מדברים פה על שחקן כמו סופו שהוכיח לפרקים שכשהוא בשיאו, הוא אחד הסנטרים הדומיננטיים באירופה, במקרה שלו אולי שווה לעשות את האקסטרה מאמץ אבל ווייט לא עשה שום דבר בקריירה המקצוענית שלו שיצדיק כזה מאמץ מצד הקבוצה.

27 מרץ 2013, 00:15

מישהו יודע למה ג'ייסון קאפונו לא משחק יותר בפאו?הייתם לוקחים אותו לעמדה 4?
זה יכול להיות אדיר עם אחד הצלפים הגדולים בעולם יהיה במכבי והוא יוכל לחלוק עם סמית' דקות בעמדה 4 לפי המצ' אפ של הקבוצה היריבה
השנה הוא חתם בפאו תמורת 300 אלף דולר בלבד

27 מרץ 2013, 00:51

rc4991 כתב:מישהו יודע למה ג'ייסון קאפונו לא משחק יותר בפאו?הייתם לוקחים אותו לעמדה 4?
זה יכול להיות אדיר עם אחד הצלפים הגדולים בעולם יהיה במכבי והוא יוכל לחלוק עם סמית' דקות בעמדה 4 לפי המצ' אפ של הקבוצה היריבה

הוא יותר מספר 3 מאשר 4

27 מרץ 2013, 11:35

felix_r כתב:
rc4991 כתב:מישהו יודע למה ג'ייסון קאפונו לא משחק יותר בפאו?הייתם לוקחים אותו לעמדה 4?

הוא יותר מספר 3 מאשר 4

נכון אבל אני מאמין שנוכל לשחק איתו גם בעמדה 4 והוא גם יוכל לשחק הרבה בעמדה 3 וסמית' יהיה ב-4
זו יכולה להיות החתמה מאוד מעניינת עם סיכון קטן

27 מרץ 2013, 15:13

איך סיכון קטן? הוא לא סתם הגיע ליוון במשכורת זעומה ולא מקבל דקות.
גם תפסיקו לסמוך על זה שסמית ישחק 4, הוא שלוש והוא צריך לשחק שלוש, רק מדי פעם להשלים דקות פה ושם.

27 מרץ 2013, 17:53

LIAV10 כתב:איך סיכון קטן? הוא לא סתם הגיע ליוון במשכורת זעומה ולא מקבל דקות.
גם תפסיקו לסמוך על זה שסמית ישחק 4, הוא שלוש והוא צריך לשחק שלוש, רק מדי פעם להשלים דקות פה ושם.

לא מקבל דקות?
לא רק שהוא מקבל 15 דקות במשחק הוא גם מספק תרומה נאה של 7.5 נקודות ב-46% מהשלוש

27 מרץ 2013, 18:02

rc4991 כתב:

לא מקבל דקות?

מתי בדקת לאחרונה מי הפורוורדים של פאו? לא משהו, נכון?
אתה רוצה לעמדה 4 בקבוצה שלך שחקן שהוא 3, לא חזק, לא אתלט, לא יודע לשמור, לוקח בממוצע ריבאונד אחד וקיבל כמות קטנה של דקות בעמדה חסרת שחקנים? אני לא!
בנוסף הממוצעים שלו הם כאלה בזכות משחק ראשון טוב שאחריו באו משחקים חלשים.
ללא המשחק הראשון הממוצע נקודות שלו הוא 6.

27 מרץ 2013, 20:13

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:

לא מקבל דקות?

מתי בדקת לאחרונה מי הפורוורדים של פאו? לא משהו, נכון?
אתה רוצה לעמדה 4 בקבוצה שלך שחקן שהוא 3, לא חזק, לא אתלט, לא יודע לשמור, לוקח בממוצע ריבאונד אחד וקיבל כמות קטנה של דקות בעמדה חסרת שחקנים? אני לא!
בנוסף הממוצעים שלו הם כאלה בזכות משחק ראשון טוב שאחריו באו משחקים חלשים.
ללא המשחק הראשון הממוצע נקודות שלו הוא 6.

האמת שהתיאורים שהעלת (רובם) מזכירים לי את בלו...
גם הוא לא שומר טוב,לא אתלט וריבאונדר רע,ההבדל היחיד ביניהם זה שאולי בלו קצת יותר מאסיבי ממנו אבל זה לא כל כך משנה כי הוא שומר רע,מצד שני לקאפונו יש יד יותר טובה לשלוש
קפונו יכול להגיע על תקן בלו ולהיות החתמה טובה של מכבי בגרושים ובגלל זה לדעתי הסיכון קטן

27 מרץ 2013, 21:00

בלו רחב מקאפונו כפול 2 ואומנם לא זכה באליפות השלשות באן בי איי, אבל הקאטץ׳ אנד שוט שלו הרבה יותר איכותי ובכלל האימפקט שלו על המשחק הרבה יותר טוב.

ההבדל העיקרי ביניהם הוא שבלו הוא 4 נקודה. (ויש לו קבלות באירופה) קפונו 3 נקודה ובלי קבלות באירופה.

27 מרץ 2013, 21:32

אגב אני לא חושב שדובלייביץ' זה רעיון רע, הוא נותן מספרים טובים בליגה הספרדית ובניגוד למילאן לדוגמא, הוא גם יכול לתת דקות כסנטר לכל דבר.
בלאט אוהב שחקנים כאלה שעוד אין להם שם של ממש אבל מראים ניצוצות בליגה הספרדית.
מספרים מצויינים נגד ריאל וברצלונה (וגם נגד קובאן ביורוקאפ)

אם מכבי יכולים להביא אותו מבלי שזה ישפיע על זהות הגארד והסנטר, בכיף.

27 מרץ 2013, 21:59

ג'ייסון קאפונו נזרק מפאו בבושת פנים לאחר שסורב ע"י המאמן לדקות משחק נוספות. הוא קלעי נהדר, לא יותר מזה.
בכלל, קצת קשה לי להבין למה מרכוס בנקס לא מקבל יותר דק'. הוא כל כך מהיר עם צעד ראשון מהטופ של אירופה ועדיין לא משחקים עליו.

27 מרץ 2013, 23:05

הייתי מציע לרדת מהרעיון של אירופאי צעיר בעמדה 4. בלאט היה לוקח את מירוטיץ' הצעיר ועושה ממנו נער פוסטר. הוא לא יודע לעבוד עם שחקנים לא אמריקאים שלא קופצים גבוה.

27 מרץ 2013, 23:15

שחף כתב:הייתי מציע לרדת מהרעיון של אירופאי צעיר בעמדה 4. בלאט היה לוקח את מירוטיץ' הצעיר ועושה ממנו נער פוסטר. הוא לא יודע לעבוד עם שחקנים לא אמריקאים שלא קופצים גבוה.

אז למה הוא מתעקש על שחקנים אירופאים בקו הקדמי (לא מאצ׳באן ופלאניניץ׳ שדחפו לו, מאריץ׳, וויוקאס וכו׳)

27 מרץ 2013, 23:23

מאריץ' וויוקאס הם שחקים יחסית מוכחים. בטח לא בגדר פרוספקטים שצריך עוד לפתח.
גם ההתעקשות של בלאט עליהם זה בגדר ספקולציות שלנו. הם היו מועמדים, כמו 200 שחקנים אחרים. ניתן להניח שהוא באמת רצה אותם, כי הם היו השחקנים הכי בכירים בשוק, אבל זה הכל.

27 מרץ 2013, 23:25

MTA2311 כתב:מאריץ' וויוקאס הם שחקים יחסית מוכחים. בטח לא בגדר פרוספקטים שצריך עוד לפתח.
גם ההתעקשות של בלאט עליהם זה בגדר ספקולציות שלנו. הם היו מועמדים, כמו 200 שחקנים אחרים. ניתן להניח שהוא באמת רצה אותם, כי הם היו השחקנים הכי בכירים בשוק, אבל זה הכל.

ובקיץ מי יהיו השחקנים הבכירים בשוק בעמדה 4?

27 מרץ 2013, 23:30

קוראים לי אבי אבן?
לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת איזה סגנון שחקנים בלאט מעדיף. יש יוצאים מהכלל? כמובן, אבל לא יותר מזה.
נושא נעול