המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:אסף, אין כאן עניין של בכיינות או קיטורים. עונת המלפפונים היא אחת התקופות היותר מעניינות של אוהד קבוצת ספורט. בעידן הפורומים, זה אפילו הפך להיות
מעניין עוד יותר, כי כל נפיחה זוכה להתייחסות מורחבת. אפילו הקשקושים של מרום או כל אחד אחר מאתר תפוז מקבלים כאן במה נרחבת.
מה לעשות שהקיץ הזה, ההתנהלות של ההנהלה די הרסה לנו את הכיף מהעניין הזה, ואנחנו מוציאים קיטור.
לא רק זה, אלא שמכבי גם למיטב הבנת חלק לא קטן מהכותבים כאן, בונה סגל חלש או לכל היותר לא מוכח, שלא יוכל להתמודד על הפיינל פור, ובטח שלא על התואר.
מכבי מביאה שחקנים ב300K, ב-500K, ב-200K, ומשחררת שחקנים ששילמה להם הרבה יותר, ואנחנו מנסים להבין למה זה קורה.
ד"א, גם אם במבחן התוצאה מכבי כן תהיה קבוצה נפלאה בסוף, זה יהיה אך ורק בזכות הצוות המקצועי, ולחלוטין לא ייזקף, אפילו לא בפרומיל אחד להתנהלות של ההנהלה בבניית הקבוצה,
שמנסה לקצץ ולחסוך בכל צעד ובכל החתמה, ולהנחית על בלאט עוד ועוד קשיים.
jol9 כתב:אסף, אין כאן עניין של בכיינות או קיטורים. עונת המלפפונים היא אחת התקופות היותר מעניינות של אוהד קבוצת ספורט. בעידן הפורומים, זה אפילו הפך להיות
מעניין עוד יותר, כי כל נפיחה זוכה להתייחסות מורחבת. אפילו הקשקושים של מרום או כל אחד אחר מאתר תפוז מקבלים כאן במה נרחבת.
מה לעשות שהקיץ הזה, ההתנהלות של ההנהלה די הרסה לנו את הכיף מהעניין הזה, ואנחנו מוציאים קיטור.
לא רק זה, אלא שמכבי גם למיטב הבנת חלק לא קטן מהכותבים כאן, בונה סגל חלש או לכל היותר לא מוכח, שלא יוכל להתמודד על הפיינל פור, ובטח שלא על התואר.
מכבי מביאה שחקנים ב300K, ב-500K, ב-200K, ומשחררת שחקנים ששילמה להם הרבה יותר, ואנחנו מנסים להבין למה זה קורה.
ד"א, גם אם במבחן התוצאה מכבי כן תהיה קבוצה נפלאה בסוף, זה יהיה אך ורק בזכות הצוות המקצועי, ולחלוטין לא ייזקף, אפילו לא בפרומיל אחד להתנהלות של ההנהלה בבניית הקבוצה,
asafb96 כתב:jol9 כתב:אסף, אין כאן עניין של בכיינות או קיטורים. עונת המלפפונים היא אחת התקופות היותר מעניינות של אוהד קבוצת ספורט. בעידן הפורומים, זה אפילו הפך להיות
אין בעיה, זאת דעתך, אני פשוט חושב שאתם מנפחים את זה מאוד.
כמו שאמרת, כל שטות, אפילו של מרום הזה, זוכה כאן להתייחסות גדולה, גדולה מדי. גם לא נכון שמכבי מחתימים רק שחקנים זולים. הרי מי חתם עד עכשיו? רוט כשחקן ליגה, בגלל בעיות הישראלים, לאנדסברג כישראלי נוסף, שגם יכול לפרוץ ולהיות שחקן יורוליג מעולה, והיקמן כ"הימור". אבל באו לפה גם שרמאן וגם מדלי, 2 שחקנים מוכחים יחסית, וממש לא זולים. חסר פה עוד רכז וסנטר, ואחרי שיבואו נוכל לשפוט באמת את בניית הקבוצה בקיץ.
אין ספק שההתנהלות הייתה בעייתית, אבל לפעמים בגלל דברים שלא תלויים בנו, בעיקר בגלל הבעיות עם הישראלים. המס של הלפרין, הבריחה של יוגב, והפרישה של בלו. בעמדת הזרים עד עכשיו ממש לא עשו עבודה רעה, הביאו סנטר מצוין כמו שרמאן, הביאו 4 מצוין כמו מדלי, והביאו את היקמן, "הימור", אבל שחקן מוכשר שיכול להיות גניבה. נחכה לראות איזה סנטר ואיזה גארד יגיע. ואם יגיעו שחקנים טובים, כל התמונה תשתנה, והקבוצה תיראה בכלל בכלל לא רע. השאלה מי נשאר בשוק, בעמדת הרכז אין שמות מעניינים, ובעמדת הסנטר יש רק את מאריץ' ופרוביץ', נקווה שאחד מהם יגיע ויסגור קוו קדמי מצוין.
jol9 כתב:asafb96 כתב:jol9 כתב:אסף, אין כאן עניין של בכיינות או קיטורים. עונת המלפפונים היא אחת התקופות היותר מעניינות של אוהד קבוצת ספורט. בעידן הפורומים, זה אפילו הפך להיות
כמו שאמרת, כל שטות, אפילו של מרום הזה, זוכה כאן להתייחסות גדולה, גדולה מדי. גם לא נכון שמכבי מחתימים רק שחקנים זולים. הרי מי חתם עד עכשיו? רוט כשחקן ליגה, בגלל בעיות הישראלים, לאנדסברג כישראלי נוסף, שגם יכול לפרוץ ולהיות שחקן יורוליג מעולה, והיקמן כ"הימור". אבל באו לפה גם שרמאן וגם מדלי, 2 שחקנים מוכחים יחסית, וממש לא זולים. חסר פה עוד רכז וסנטר, ואחרי שיבואו נוכל לשפוט באמת את בניית הקבוצה בקיץ.
אין ספק שההתנהלות הייתה בעייתית, אבל לפעמים בגלל דברים שלא תלויים בנו, בעיקר בגלל הבעיות עם הישראלים. המס של הלפרין, הבריחה של יוגב, והפרישה של בלו. בעמדת הזרים עד עכשיו ממש לא עשו עבודה רעה, הביאו סנטר מצוין כמו שרמאן, הביאו 4 מצוין כמו מדלי, והביאו את היקמן, "הימור", אבל שחקן מוכשר שיכול להיות גניבה. נחכה לראות איזה סנטר ואיזה גארד יגיע. ואם יגיעו שחקנים טובים, כל התמונה תשתנה, והקבוצה תיראה בכלל בכלל לא רע. השאלה מי נשאר בשוק, בעמדת הרכז אין שמות מעניינים, ובעמדת הסנטר יש רק את מאריץ' ופרוביץ', נקווה שאחד מהם יגיע ויסגור קוו קדמי מצוין.
מסכים איתך. שתי החתמות טובות יכולות לשנות את הכל, הבעיה היא שכל מה שקורה, קצת מקשה עליי להיות אופטימי, וזה לא בגלל הדיווחים באתרים השונים,
אלא כמו שאמרת בגלל היעדר שמות מעניינים.
אלכסנדר מאריץ' אוחז בהצעה ממכבי, מ2 קבוצות טורקיות, ולאחרונה הוזכר כמועמד להגיע לברצלונה. ההצעה ממכבי היא הגבוהה ביותר יש לציין. השחקן וסוכניו, מחכים להצעת ברצלונה, ולהשוואה של הטורקים.
במכבי החליטו לא להעלות את ההצעה יותר, ובמידה והעניינים עם קוסטה פרוביץ' לא יבשילו, במכבי ישנו את הקונספקט.
ע"פ הקונספקט החדש, מכבי תצרף סנטר מהדרג הבינוני, שיחשב כפוטנציאל,
שמו של אלכסיס אג'ינסה (2.18), הועלה לפני כ3 שבועות כמועמד (כאן בפורום יש לציין), אתמול נפגשו נציגי מכבי עם השחקן במסגרת ליגת הקיץ, ובמכבי התרשמו מהשחקן, בלאט עקב אחריו במהלך העונה האחרונה. והשחקן הוא ברשימות של מכבי, היום עלה בתקשורת הצרפתית על "גישושים" מצד מכבי, ופורסם גם בוואלה. שני מועמדים נוספים, בהם מכבי הבעיה התרשמות, גם כן מליגת הקיץ, הוזכרו בעבר כמועמדים, האחד הוא שבליק רנדולף (2.08), ששיחק בעונה החולפת בסין ובפורטו ריקו, ושיחק 5 עונות בNBA. השחקן השני הוא פרוספקט שלא נבחר בדראפט, ארטיום פרקהוסקי (2.11) שיחק בשנים האחרונות בלטביה, באיטליה ובעונה האחרונה שיחק באוקראינה. מצ"ב ביצועים של השחקן: https://www.youtube.com/watch?v=BUNSD1KoqGE
חסכון בעמדת הסנטר יאפשר להשקיע בעמדות 2-1 כאשר בו מקלאב הביע נכונות להגיע, ומכבי בודקת עלויות במקביל לשחקנים אחרים.
כמו כן, בתכנון להביא גארד ישראלי נוסף בעמדות 2-1.
החציל האצטקי כתב:ומי זה, מר. בלופר?
tomerp כתב:החציל האצטקי כתב:ומי זה, מר. בלופר?
הוא מאוד מאוד אמין....
asafb96 כתב:jol9 כתב:asafb96 כתב:jol9 כתב:אסף, אין כאן עניין של בכיינות או קיטורים. עונת המלפפונים היא אחת התקופות היותר מעניינות של אוהד קבוצת ספורט. בעידן הפורומים, זה אפילו הפך להיות
מסכים איתך. שתי החתמות טובות יכולות לשנות את הכל, הבעיה היא שכל מה שקורה, קצת מקשה עליי להיות אופטימי, וזה לא בגלל הדיווחים באתרים השונים,
אלא כמו שאמרת בגלל היעדר שמות מעניינים.
אבל תשמע, גם אם קרסטיץ', לורבק, דיאמנטידיס, הוארטס, או כל מישהו בלבל הזה, היה פנוי, לא היינו יכולים באמת להסתכל עליו. עמדת הרכז היא בעייתית, ואני מאמין שיגיע מישהו מחוץ לאירופה, אבל אם אחד מבין פרוביץ'/מאריץ' מגיע, אני חושב שהסגל יהיה במצד די טוב, בטח לנוכח הבעיות שהיו בקיץ
זאת אחת הבעיות. לדעתי זה בזיון שמכבי הפכה להיות קבוצה כזאת, שלא מסתכלת על שחקנים מוכחים, והם לא מסתכלים עליה.
תחשוב, שלצסקא, ברצלונה וריאל, שהן באמת הטופ של הטופ מבחינה תקציבית כבר יש סגלים סגורים ומפוארים. אז הן יכולות לקחת אליהן עוד כמה שחקנים פנויים בשוק,
אבל רוב השחקנים הטובים שמסתובבים באירופה, צריכים להיות נגישים לקבוצה עם ההכנסות הכי גבוהות באירופה. זה לא הגיוני שקבוצה כזאת לא תהיה בטופ 20 באירופה,
מבחינת תקציב, ולא תוכל אפילו להסתכל על שחקנים שכבר עשו דבר או שניים ביורוליג, וכל שנה תחפש מציאות, ואז תפסיד אותם עונה לאחר מכן למילאנו, לקובאן או לנמושה אחרת.
זה פשוט לא נראה טוב.
asafb96 כתב:זאת אחת הבעיות. לדעתי זה בזיון שמכבי הפכה להיות קבוצה כזאת, שלא מסתכלת על שחקנים מוכחים, והם לא מסתכלים עליה.
תחשוב, שלצסקא, ברצלונה וריאל, שהן באמת הטופ של הטופ מבחינה תקציבית כבר יש סגלים סגורים ומפוארים. אז הן יכולות לקחת אליהן עוד כמה שחקנים פנויים בשוק,
אבל רוב השחקנים הטובים שמסתובבים באירופה, צריכים להיות נגישים לקבוצה עם ההכנסות הכי גבוהות באירופה. זה לא הגיוני שקבוצה כזאת לא תהיה בטופ 20 באירופה,
מבחינת תקציב, ולא תוכל אפילו להסתכל על שחקנים שכבר עשו דבר או שניים ביורוליג, וכל שנה תחפש מציאות, ואז תפסיד אותם עונה לאחר מכן למילאנו, לקובאן או לנמושה אחרת.
זה פשוט לא נראה טוב.
אני אגיד לך שאני לא רוצה שכך יהיה? לא. אני מסכים, אין ספק. אבל צריך להיות ריאליים ומציאותיים, כי מכבי, למרות שהיא מכניסה הרבה, פשוט לא יכולה לעמוד תקציבית בשכר הזה. לקבוצות כמו בארסה וריאל יש מימון בלתי מוגבל מקבוצות הכדורגל, שם יש להם אשראי חופשי (בנתיים). ברוסיה יש את האוליגרכים. מכבי היא פשוט מועדון שמתנהל בצורה מאוזנת, כדי שלא יכנסו לקשיים כלכליים, כי אין לנו מיליונים מהבנקים או מהאוליגרכים כדי לשלם משכורות הזויות שכאלה. ופייר? אני מעדיף את ההתנהלות של מכבי מאשר של אולי', מילאנו, בולוניה, או כל קבוצה גדולה אחרת שהתפרקה.
asafb96 כתב:מקאלב+אג'ינסה נשמע לי מעולה, למרות שקצת קשה לי לראות את מקאלב מגיע
Dperk כתב:asafb96 כתב:מקאלב+אג'ינסה נשמע לי מעולה, למרות שקצת קשה לי לראות את מקאלב מגיע
גם מקאלב + הווארד נשמע אחלה. בעצם אני מוכן להסתפק גם במאריץ'.
נו באמת, פארמר מקבל 3.5 מיליון באפס ומקאלב לא שווה הרבה פחות. המקסימום שמכבי יכולה להציע בטח יהיה לכל היותר חצי מהחוזה שהוא יקבל.
בסדר אבל יש איזשהו גבול.
אם המשחק השתנה והיום השם והיוקרה שיש למכבי, והמאמן המצויין, כבר לא מדברים לשחקנים, אז מכבי צריכה להיערך לזה בהתאם.
הרי קבוצה לא אטרקטיבית וחלשה, עלולה לגרום לכדור שלג בדמוי ירידה חדה בהכנסות, שוב בניית קבוצה עם הימורים ושוב כשלון מקצועי, ועזיבה של בלאט,
והגעה של מאמן חסר נסיון, ומשם אני כבר לא רוצה לחשוב מה יהיה.
תשים לב שמכבי שוב בנתה את הסגל הפוך, והשאירה את שתי ההחתמות החשובות (לכאורה) לסוף. כלומר אם פתאום מתפנה איזה גארד מצויין שדומה בתכונות שלו להיקמן,
אז מכבי עלולה שלא להביא אותה, או להביא אותו ולהרכיב סגל לא מאוזן ובעל חולשות ברורות (נניח שני שחקנים שחודרים מצויין אבל לא קולעים טוב מבחוץ, או שני גבוהים
שלא יודעים לשחק עם הגב לסל, או שני גארדים שיותר טובים בסקורינג ופחות בניהול משחק וכו').
asafb96 כתב:זאת אחת הבעיות. לדעתי זה בזיון שמכבי הפכה להיות קבוצה כזאת, שלא מסתכלת על שחקנים מוכחים, והם לא מסתכלים עליה.
זה פשוט לא נראה טוב.
אני אגיד לך שאני לא רוצה שכך יהיה? לא. אני מסכים, אין ספק. אבל צריך להיות ריאליים ומציאותיים, כי מכבי, למרות שהיא מכניסה הרבה, פשוט לא יכולה לעמוד תקציבית בשכר הזה. לקבוצות כמו בארסה וריאל יש מימון בלתי מוגבל מקבוצות הכדורגל, שם יש להם אשראי חופשי (בנתיים). ברוסיה יש את האוליגרכים. מכבי היא פשוט מועדון שמתנהל בצורה מאוזנת, כדי שלא יכנסו לקשיים כלכליים, כי אין לנו מיליונים מהבנקים או מהאוליגרכים כדי לשלם משכורות הזויות שכאלה. ופייר? אני מעדיף את ההתנהלות של מכבי מאשר של אולי', מילאנו, בולוניה, או כל קבוצה גדולה אחרת שהתפרקה.
חנו'ש כתב:asafb96 כתב:זאת אחת הבעיות. לדעתי זה בזיון שמכבי הפכה להיות קבוצה כזאת, שלא מסתכלת על שחקנים מוכחים, והם לא מסתכלים עליה.
זה פשוט לא נראה טוב.
אני ממש לא חושבת שמכבי צריכה להתנהל בצורה לא אחראית, אבל המשפט " לא נשתגע" היה פעם אמצעי של מכבי להשיג את המטרות הגבוהות שהיא מציבה לעצמה, היום זה כבר הפך להיות המטרה.
אולי זה רק אני, אבל עד הקיץ תמיד הרגשתי שמכבי לפחות עושה מאמצים, גם אם הם לא תמיד בכיוון הנכון וגם אם הם עושים טעויות, לפחות היה נראה שהם עושים את האקסטרה מאמץ הזה למען הקבוצה והצלחתה.
קח לדוגמא את העונה המזעזעת של אפי, נעשו בה אלפי טעויות, וכסף בוזבז בצורה שערורייתית, אבל הכוונה היתה טובה, מכבי טעתה עם המאמן והשחקנים שהביא אז היא עשתה מאמץ לתקן ואני הערכתי את המאמץ הזה גם אם הוא הביא לנו בדיעבד עוד כמה עב"מים שבזבזו לנו סתם הרבה כסף.
תסתכל אפילו לפני שנתיים, התלוננו הרבה בקיץ, ולי אישית הפריע מאוד שכל צורת הבנייה וכל פעולה של הקבוצה נעשתה כאילו כדי למלא אחר רצונה של התקשורת ולמצוא חן בעיניה אחרי שקרנה של מכבי ירד לאחר תקופת פיני. השתגעו אחרי כל הסיפור של "החזרת הציביון הישראלי" ובזבזו הרבה כסף על חוזה עתק לאליהו וחוזים מטומטמים לכדיר ובורשטיין. מאוד לא אהבתי את הכוונה ואת המהלכים הללו, אבל שוב, היה כאן מאמץ, כסף הושקע, למקומות הלא נכונים, אבל לפחות זה מה שההנהלה ראתה לנכון שצריך להשקיע והשקיעה (כמובן שבדיעבד יצא לטובה וקיבלנו אחלה קבוצה).
הקיץ לעומת זאת, כל זה מרגיש כאילו כבר לא קיים. לא היו מוכנים להשקיע את האקסטרה בשביל שחקנים שבלאט רצה להשאיר, לא היו מוכנים אפילו להשקיע את האקסטרה בשביל ה"צביון הישראלי" שרק לפני שנתיים עשו הכל למענו. פעם ראו צ'אנס להחתים כוכב נ.ב.א כמו ארויו עבור סכום שנחשב להון תועפות עבור מכבי, אבל היו מוכנים להשקיע את האקסטרה בשביל זה גם אם זה לא היה נכון ולא עבד והיה אולי קצת גם מתוך כוונות גימיק. היום מי ייתן לך את האקסטרה מאמץ אם ייקרה מולנו צ'אנס כזה (ואולי אפילו פארמר יכל להיות הצ'אנס הזה, או מקאלב)??
אני לא דורשת ממכבי להעמיד תקציבי עתק כמו הקבוצות העשירות ביבשת, או להתנהג בטמטום כמו קבוצות הדרג השני מטורקיה ורוסיה, כל מה שאני רוצה זה להרגיש שהם עושים שם קצת יותר מאמץ, שבאמת עושים כל שניתן כדי להעמיד את הקבוצה הטובה ביותר, גם אם בשביל השחקן הנכון צריך לחרוג קצת מהתקציב רחמנא ליצלן.
אם ניכשל, ניכשל, אני אקבל את זה באהבה, אבל לא לפני שייתנו את התחושה שמנסים ככל הניתן לעמוד במטרות הכי גבוהות שאנחנו יכולים להציב לעצמינו, ולא במטרת ה"לא נשתגע ולא נחרוג מהתקציב ונחסוך כמה שיותר כסף והעיקר נעבור את שלב הבתים".
לי לפחות עד כה בקיץ הזה, לא נתנו בכלל את התחושה הזו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot] ו־18 אורחים