פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ארז אלדשטיין פוטר ממכבי ת"א, רמי הדר המאמן הקבוע

24 אוקטובר 2016, 19:51

אחדשיודע כתב:איך אתה אוהב להיות תקוע על התיאוריות האלה. לא תזוז מילימטר.
הוא לא טעה, התנהל כפי שהתנהל לאורך כל הקריירה שלו, ולא יכל לעשות שום דבר אחרת. סבבה.
כדי להיות מפוטר באוקטובר, גם המאמן הכי לא מתאים בעולם צריך לעשות טעות בדרך שלו.

דעה. לא תיאוריה. העובדות הן הרי ברורות. ארז פוטר אחרי חודשיים עבודה. על זה אין מחלוקת. אני חושב שהתוצאה הזו הייתה בלתי נמנעת וצפויה מראש וגם אמרתי את זה כשהוא מונה. זה הכל.

באותה מידה, אפשר להגיד שגל מקל "טעה" בזה שהוא לא התאים את עצמו למכבי ונראה כמו פח אשפה. אתה צריך לקבל את זה שהשחקן/מאמן שאתה שוכר זה מה שתקבל. כמו שאמרתי לחציל, אתה לא יכול לבכות על זה ששכרת עכבר ולא קיבלת נמר. מכבי שכרו אדלשטיין וקיבלו בדיוק מה שהם שכרו.

24 אוקטובר 2016, 20:00

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:איך אתה אוהב להיות תקוע על התיאוריות האלה. לא תזוז מילימטר.
הוא לא טעה, התנהל כפי שהתנהל לאורך כל הקריירה שלו, ולא יכל לעשות שום דבר אחרת. סבבה.
כדי להיות מפוטר באוקטובר, גם המאמן הכי לא מתאים בעולם צריך לעשות טעות בדרך שלו.

דעה. לא תיאוריה. העובדות הן הרי ברורות. ארז פוטר אחרי חודשיים עבודה. על זה אין מחלוקת. אני חושב שהתוצאה הזו הייתה בלתי נמנעת וצפויה מראש וגם אמרתי את זה כשהוא מונה. זה הכל.

באותה מידה, אפשר להגיד שגל מקל "טעה" בזה שהוא לא התאים את עצמו למכבי ונראה כמו פח אשפה. אתה צריך לקבל את זה שהשחקן/מאמן שאתה שוכר זה מה שתקבל. כמו שאמרתי לחציל, אתה לא יכול לבכות על זה ששכרת עכבר ולא קיבלת נמר. מכבי שכרו אדלשטיין וקיבלו בדיוק מה שהם שכרו.

אתה מערבב בין שני דברים לא קשורים. אחד הוא ההתאמה השלו לקבוצה (רבים חשבו שהוא לא מתאים למכבי, כולל אנוכי) והשני הוא הטיימינג של הפיטורים. גם על מקל כאמור רבים חשבו/חושבים שהוא לא מתאים, ואיזה פלא - הוא שרד את הקיץ ועדיין פה. הוא כנראה הצליח לשכנע את המעסיקים שהוא כן מתאים לתפקיד של שלו כרכז ראשון (למרות שהוא לא).

להגיד שלא טעה בשום דבר (גם בדרך האישית שלו) אחרי שפוטר באוקטובר זה מגוחך בעיניי.

24 אוקטובר 2016, 20:11

אחדשיודע כתב:אתה מערבב בין שני דברים לא קשורים. אחד הוא ההתאמה השלו לקבוצה (רבים חשבו שהוא לא מתאים למכבי, כולל אנוכי) והשני הוא הטיימינג של הפיטורים. גם על מקל כאמור רבים חשבו/חושבים שהוא לא מתאים, ואיזה פלא - הוא שרד את הקיץ ועדיין פה. הוא כנראה הצליח לשכנע את המעסיקים שהוא כן מתאים לתפקיד של שלו כרכז ראשון (למרות שהוא לא).

להגיד שלא טעה בשום דבר (גם בדרך האישית שלו) אחרי שפוטר באוקטובר זה מגוחך בעיניי.

אם מכבי ממנים כלב למשרת המאמן הראשי ובאימון הראשון הכלב הולך ונושך את ווימס ומפטרים אותו אז הכלב טעה? ארז פשוט היה ארז. זה הכל.

וכן, אם הוא היה מספיק חכם לקבל חוזה ל- 3 עונות כמו מקל, אולי הוא עדיין היה פה.

24 אוקטובר 2016, 20:15

הבנתי את המנטרה שלך, אני רק לא מסכים איתה. הוא היה ארז, והוא היה ארז שטעה. גם בארזים נפלה שלהבת.

24 אוקטובר 2016, 20:19

חחחחחח עלתה לי המחשבה שארז הוחתם פה רק כדי שלא יחתום במגדל!!!

24 אוקטובר 2016, 20:19

my man כתב:חחחחחח עלתה לי המחשבה שארז הוחתם פה רק כדי שלא יחתום במגדל!!!

@גל מקל
@יוגב אוחיון

24 אוקטובר 2016, 21:17

מתי תהיה התגובה של אדלשטיין לפיטורים?

25 אוקטובר 2016, 03:27

תקראו מה רשום בישראל היום :eek

25 אוקטובר 2016, 04:43

בוודאי שאדלשטיין טעה. לא זכור לי שאי פעם בקריירה התחנף לשחקנים בכלל, ובטח לא כמו שהתחנף לווימס. השחקן שהוא הכי התחנף אליו בקבוצה, הוא השחקן שנכנס בו הכי חזק. ומה אדלשטיין עשה בתגובה (עפ"י דיווחים)? שתק. זה הכי לא אדלשטיין, זה הכי לא להיות "אתה", וזה הכי טעה.

לא מוריד כהוא זה מאחריות ההנהלה. למאמן הכי מסריח בעולם מגיע יותר קרדיט, זמן וגיבוי. איך שלא נסובב את זה.

ועכשיו זה:
http://www.israelhayom.co.il/article/421793
הוא בדרך כלל מעצבן אותי, אבל טור מדויק להפליא.

לפני כשבועיים יצאה מכבי ת"א למשחקה במילאנו כבר ביום שני בערב, עקב צום יום הכיפורים, ובשלישי לפני הצהריים התקיים אימון. בדרך כלל כשהקבוצה בישראל, מקבלים הזרים תדרוך מיוחד לגבי השבתון המוחלט. מאחר שביום הכיפורים לא התקיים אימון בוקר, הרשתה הנהלת הקבוצה לזרים לצאת אבל לחזור עד חצות. המאמן ארז אדלשטיין התנגד, כי בכל זאת לא מדובר בעוד יום. הישראלים וחלק מהזרים נשארו במלון. ארבעה זרים החליטו לבלות: סוני ווימס, אנדרו גאודלוק ויקטור ראד ודי.ג'יי סילי. בחצות הזרים לא חזרו. גם לא באיחור של שעה. אלא רק בארבע לפנות בוקר. בצהרי כיפור, אחרי שהשחקנים התעוררו, כונסה אסיפת קבוצה שבה הבהיר המנהל המקצועי ניקולה וויצ'יץ' לשחקנים ש"ההנהלה לא תרשה שוב הפרה כזאת". ארבעת השחקנים נלקחו לבירור נוסף ובו הודיעו להם שהם נקנסים ב־5,000 דולר, קנס שלא בוצע בסופו של דבר. בסיום האסיפה התמרמר גאודלוק על הבירור וזעק: "מדוע אסור לי לצאת?"

אווירת "לכוכבים מותר לעשות הכל" נמשכה גם בשבוע שעבר בהתבטאויות שלהם אחרי משחקים. אז הגיעה לה אסיפת הקבוצה בשישי האחרון, שבה קם ווימס והעביר ביקורת חריפה על אדלשטיין בנוכחות כל השחקנים. במקום להעמיד את השחקן במקום, וויצ'יץ', שהביא את ווימס, הגיש לשחקן פרס לחג: את ראשו של המאמן. אטורה מסינה, שאימן את ווימס בצסק"א מוסקבה במשך שנתיים, אמר עליו בקיץ: "זה לא השחקן שאתה רוצה לצאת למלחמה איתו. אבל מי זה מסינה באמת? ווימס מוכר מינויים, תאים, וספונסרים.

ההנהלה לא גיבתה אותו, ווייצ'יץ' לא גיבה אותו. דיברנו פה על מה האוהדים אמורים לחשוב או במה הם אמורים להתמקד, אז זה פשוט לא לטובת המועדון לחשוב "מה אכפת לי, אני לא תופס מאדלשטיין", או "גם ככה המינוי הזה היה טעות מלכתחילה". הכיוון הוא יותר "אסופת ליצנים נותנת לשכיר חרב שנמצא פה יומיים לחלל את המועדון שלי". ואנחנו נמשיך לסבול כל עוד אותה אסופת ליצנים מנהלת את העניינים.

"החלטה פשוטה", קרא לזה דיוויד פדרמן שלשום. לגדוע את מטה לחמו וכל חייו של מאמן זו החלטה פשוטה, כאילו היה עובד זוטר במפעלי הזיקוק. כנראה זה המעמד היום של מאמן מכבי ת"א. עובד זוטר בחטיבה המקצועית.

זה כל כך ברור שהיה פה משהו אמוציונאלי, בלי קשר לבסיס הרציונלי. פיטורים מפתיעים באמצע הלילה, מזרחי נשלח על ידי פדרמן לתקשורת ואומר שאדלשטיין איש מקצוע מכובד, בזמן שפדרמן עצמו משחרר הצהרה מדודה של: "החלטה פשוטה". אני לא חושב שפדרמן ניסה להעביר מסר לגבי מעמד כל מאמן, זה דיי ברור שהוא ניסה להשפיל את אדלשטיין אישית.

אחת המוסכמות שהיתווה המנכ"ל החדש חגי בדש היא שאף אחד מהבעלים או נציגיו אינו פונה או מדבר עם המאמן אלא רק דרכו, לא במהלך משחקים ולא בסיומם. אז אם אי אפשר לדבר עם המאמן פנים אל פנים עושים לו זובור בפומבי. העובדה שאדלשטיין לא שיתף כמעט את ג'ו אלכסנדר הרתיחה את מקבלי ההחלטות במועדון, שעמלו על הנחתתו של השחקן וקבלת תעודת זהות כחולה והכל טופטף לכיוונו של פדרמן.

ראינו כמה זמן פדרמן נתן לבדש להתוות דרך - בערך את אותו זמן שהוא נתן לאדלשטיין לאמן כדורסל.

25 אוקטובר 2016, 05:48

ארז לא קיבל את ההזדמנות המגיעה לו אבל להיות כנה, גם לי מאוד חרה היחס של אדלשטיין לאלכסנדר. מה אלכסנדר עובד זוטר במפעלי זיקוק? ולמה לעובד זוטר במפעלי זיקוק מגיע יחס פחות טוב משל אחרים( לא יודע מי הוא הכותב ). דבר שני למה לאדלשטיין צריך אכפת האם הזרים שומרים את יום כיפור? קצת לדחוף את העף. האיחור של הזרים חמור בעיני כי זה זלזול בממונים עליהם. ולמיטב ידעתי גם בפנר' זה קרה לגאדלוק ולא אתפלא אם גם לאחרים . ההרגשה האישית שלי שהכותב מנסה "לחמם" את הקורא . לא מאמין לו. זה שאדלשטיין מוצא את עצמו בחוץ בזמן כל כך קצר מפריע גם לי אבל ההרגשה האישית שלי( לא משהו מבוסס) שארז תרם לכך לא מעט. ואני הייתי תומך גדול של ארז מההתחלה.

25 אוקטובר 2016, 05:52

BIG sofo כתב:תקראו מה רשום בישראל היום :eek

מאיפה הוא הקריץ את הסיפור על יום כיפור?

25 אוקטובר 2016, 05:58

ארז החמיא להרבה שחקנים שלו בפומבי, והיו לו שחקנים בעייתיים כמו מייקל רייט שגם לו הוא שתק. אין פה שום דבר חדש.

25 אוקטובר 2016, 06:06

roy1000 כתב:ארז החמיא להרבה שחקנים שלו בפומבי, והיו לו שחקנים בעייתיים כמו מייקל רייט שגם לו הוא שתק. אין פה שום דבר חדש.

האשמה העיקרית היא על ההנהלה שהחתימה אדם מעורער בנפשו למשרת המאמן הכי מלחיצה באירופה.

25 אוקטובר 2016, 10:39

reuelc כתב:
roy1000 כתב:ארז החמיא להרבה שחקנים שלו בפומבי, והיו לו שחקנים בעייתיים כמו מייקל רייט שגם לו הוא שתק. אין פה שום דבר חדש.

האשמה העיקרית היא על ההנהלה שהחתימה אדם מעורער בנפשו למשרת המאמן הכי מלחיצה באירופה.

הגזמת עם ה"מעורער בנפשו" , סה"כ עוד מאמן שלא הצליח לתפקד במערכת הזאת , כמו רבים וטובים לפניו. קשה עד בלתי אפשרי לתפקד שעל הספסל שלך יושבת כל הגווארדיה ובוחשת ולוחשת וקופצת.
עד שההנהלה הזאת לא תתפרק ותבוא אחרת , שום מאמן לא יצליח כאן ואם כן , זה בגלל כל מיני דברים שלא קשורים לספורט.

25 אוקטובר 2016, 10:51

http://sports.walla.co.il/item/3007359

רואים שהיה להאוזמן זמן לכתוב ולעכל... טור חזק מאוד.

25 אוקטובר 2016, 10:55

ankram כתב:הגזמת עם ה"מעורער בנפשו" , סה"כ עוד מאמן שלא הצליח לתפקד במערכת הזאת , כמו רבים וטובים לפניו. קשה עד בלתי אפשרי לתפקד שעל הספסל שלך יושבת כל הגווארדיה ובוחשת ולוחשת וקופצת.
עד שההנהלה הזאת לא תתפרק ותבוא אחרת , שום מאמן לא יצליח כאן ואם כן , זה בגלל כל מיני דברים שלא קשורים לספורט.

רק מאמן שיהיה גדול מההנהלה והתקשורת יוכל להצליח כאן. כמו שכולם פה הגיעו למסקנות שאי אפשר לקחת כל שנה מרקז היינס ולקוות שיצא טייריס רייס, ככה אי אפשר לקחת כל פעם ארז אדלשטיין ולקוות שייצא פיני גרשון. המאמן של מכבי חייב להיות מהשורה הראשונה באירופה. זה לא יכול לעבוד אחרת.

כשרואים את פיאנג'יאני (שהוא לא מהשורה הראשונה) וההתנהלות שלו, זה ברור כשמש.

25 אוקטובר 2016, 10:57

roy1000 כתב:
ankram כתב:הגזמת עם ה"מעורער בנפשו" , סה"כ עוד מאמן שלא הצליח לתפקד במערכת הזאת , כמו רבים וטובים לפניו. קשה עד בלתי אפשרי לתפקד שעל הספסל שלך יושבת כל הגווארדיה ובוחשת ולוחשת וקופצת.

רק מאמן שיהיה גדול מההנהלה והתקשורת יוכל להצליח כאן. כמו שכולם פה הגיעו למסקנות שאי אפשר לקחת כל שנה מרקז היינס ולקוות שיצא טייריס רייס, ככה אי אפשר לקחת כל פעם ארז אדלשטיין ולקוות שייצא פיני גרשון. המאמן של מכבי חייב להיות מהשורה הראשונה באירופה. זה לא יכול לעבוד אחרת.

כשרואים את פיאנג'יאני (שהוא לא מהשורה הראשונה) וההתנהלות שלו, זה ברור כשמש.

מסכים, אבל לפני המאמן, חייבים לעשות שינוי באחראי המקצועי - ווייצ'יץ' חייב לעוף הביתה.

25 אוקטובר 2016, 11:01

"זמן גילוי נאות עכשיו. בתקופתי כמנהל מקצועי במכבי אשדוד, הועסק משך עונה ומחצה, עד לפיטוריו, רמי הדר כמאמן הקבוצה ששהתה אז בליגה הלאומית. מכאן הכרותי האישית והקרובה עם האיש. מתוך הכרותי, אני יכול להעיד שאין מאחורי מרבית הסיפורים דבר וחצי דבר. רמי הדר הוא מאמן כדורסל לא רע. יתרונותיו הבולטים הם ידיעת האנגלית הטובה (בהרבה מעל הממוצע) שלו והיכולת לתקשר עם שחקנים ולרכוש את אמונם. שני אלו, למען הסר ספק, אלמנטים חשובים במיוחד בכדורסל"

" מאחר שבנוסף לקשיחותו הניכרת, המדובר באיש ספר ובאינטלקטואל בעל פרספקטיבה רחבה, רבים רואים בו את הגבר גבר הזה שאיתו היו רוצים לשבת בבר, לדפוק איזו סיגריה, להוריד איזה שוט של וויסקי, להשוות שפשפות מהמילואים ובמקביל לדון ביצירות מולייר (ובייחוד טרטיף). בטח מנהלי הקבוצות, שרגילים למאמנים שהם טיפוסים אפורים, כחושים ומעניינים הרבה פחות."
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 25 אוקטובר 2016, 11:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

25 אוקטובר 2016, 11:01

זיכרו שגם בלאט כמעט ולא גמר פה את אחת העונות שלו. יש בעיה קשה מאוד עם ההנהלה.

25 אוקטובר 2016, 11:08

https://www.facebook.com/15621584458946 ... 540224823/
נושא נעול