פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי - נס ציונה נשרה ללאומית

16 מאי 2016, 17:29

החציל האצטקי כתב:אני אתרגש מהפרישה של דווין סמית'.

בסדר, כשיגיע הרגע עוד 4-5 שנים נתרגש כולנו ביחד.

ינאי- זה הדיבור.

16 מאי 2016, 17:32

MTA2311 כתב:

ינאי- זה הדיבור.

אני לא אתרגש, כי הלב שלי לא שם בקטע הזה, אבל אני מכבד אותו מאוד. אחד השחקנים שמוגדרים כ"גדולים" ובאמת ראויים לזה. (וכשיגיע זמנם של אליהו והלפרין לפרוש, אגיד בדיוק ההיפך).

לא שאני הייתי מעוניין שזה יבוא על הראש שלנו, אבל הגיע לו איזו אליפות או שתיים.

16 מאי 2016, 17:39

אולי הייתי מתרגשת לפני 8 שנים, כשהוא היה בן 42
עכשיו זה כבר..יאללה, הביתה

16 מאי 2016, 18:30

טפירו תמיד ייתפס בכיין בעיניי..אכלו לי שתו לי..
האחרון שעוד אפשר לשיר לו- "לעולם לא תניף צלחת"..

כנראה פיספסתי משהו... מאיר טפירו הודיע על פרישה?! :unsure
נערך לאחרונה על ידי שמואל1 בתאריך 16 מאי 2016, 18:30, נערך פעם אחת בסך הכל.

yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:

ינאי- זה הדיבור.

אני לא אתרגש, כי הלב שלי לא שם בקטע הזה, אבל אני מכבד אותו מאוד. אחד השחקנים שמוגדרים כ"גדולים" ובאמת ראויים לזה. (וכשיגיע זמנם של אליהו והלפרין לפרוש, אגיד בדיוק ההיפך).

למה גדול? ולמה ראוי לזה? כי הוא נתן 39 עונות בליגה? לא גדול ולא בטיח..שחקן גדול מביא תארים.

16 מאי 2016, 18:33

אני לא יודע את מי זה מעניין אבל ערוץ 1 קנה את הזכויות על הסדרה של מגדל נגד עכברושייה...
כלומר 3 הסדרות האחרות ישודרו במקביל עם פריצות לכל אחד מהמגרשים באותה השעה...

אז אם יש אוהדים שרצו לשבת ולהנות מכדורסל משובח מעשה ידי אומן העונה לשם- ז'אן טבק- שיתבאסו...

16 מאי 2016, 18:55

my man כתב:
yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:

ינאי- זה הדיבור.

למה גדול? ולמה ראוי לזה? כי הוא נתן 39 עונות בליגה? לא גדול ולא בטיח..שחקן גדול מביא תארים.

כי אם נסתכל על השחקנים הישראלים, הוא אחד הגדולים שבהם, לא חושב שאפשר לערער על זה.
וכמובן, הכול יחסי. אם היה שחקן אירופי, לא היינו רואים ושומעים שום דבר. אבל בישראל, מדינה שהשחקנים שלה משחקים כדורסל רע מאוד, טפירו הוא מהגדולים.
וברור שלתארים יש משמעות, אבל מספר דגשים:
1. זה לא הפרמטר היחיד לשחקן גדול. ברור שאני לא משווה ביניהם ברמת הכדורסל, חס וחלילה, אבל גם סטיב נאש לא זכה בתואר. והבן אדם אגדה שהייתה באמת.
2. ובוא נודה בזה, שרוב האליפויות שנלקחו על ידי קבוצות שאינן מכבי(כי להיות במכבי ולקחת אליפות זה ממש לא הופך אותך לשחקן גדול, אלא כחלק מהקבוצה העשירה, החזקה והגדולה ביותר), נלקחו כתוצאה מהחולשה שלה. אז זה לא שיש הרבה צ'אנסים לקחת אליפות אם אתה לא במכבי.

נגיד, יוגב אוחיון לקח אליפות. ושיחק לא מעט דקות. האם הוא שחקן גדול?ממש לא. ולעולם לא יהיה.

16 מאי 2016, 19:11

אם אתה טוען שיוגב לעולם לא יהיה גדול אז גם טפירו לא גדול...
לא רואה שום הבדל ביניהם למען האמת..
יוגב באמת פשוט שיחק בקבוצה גדולה שהיתה גדולה מסך חלקיה...

פיתח את הקריירה שלו על האדום והלדפוק את מכבי- לא הצלחת לקחת אליפות? אל תבכה! לך תחפש תחברים שלך שיבכו איתך יחד על סמי בכר...

שחקן גדול מביא תארים כמו שאמרתי לא חלק מקבוצה שזכתה בתואר- הרי גם זיזיץ' זכה בתואר אלוף אירופה...טפירו ממש לא שחקן גדול!

16 מאי 2016, 19:13

my man כתב:אם אתה טוען שיוגב לעולם לא יהיה גדול אז גם טפירו לא גדול...

פיתח את הקריירה שלו על האדום והלדפוק את מכבי- לא הצלחת לקחת אליפות? אל תבכה! לך תחפש תחברים שלך שיבכו איתך יחד על סמי בכר...

שחקן גדול מביא תארים כמו שאמרתי לא חלק מקבוצה שזכתה בתואר- הרי גם זיזיץ' זכה בתואר אלוף אירופה...טפירו ממש לא שחקן גדול!

אז שחקן שלא מביא אליפות לא יכול להיות שחקן גדול, כעיקרון?

16 מאי 2016, 19:16

yanay21 כתב:

שחקן שכל הקריירה שלו סובבת רק סביב הלדפוק את מכבי ו"אני אצליח להביא אליפות גם בלי להיות חלק מהם" וכן סביב ה-"אכלו לי שתו לי" לא יכול להיות שחקן גדול!לא!

16 מאי 2016, 19:20

my man כתב:
yanay21 כתב:

שחקן שכל הקריירה שלו סובבת רק סביב הלדפוק את מכבי ו"אני אצליח להביא אליפות גם בלי להיות חלק מהם" וכן סביב ה-"אכלו לי שתו לי" לא יכול להיות שחקן גדול!לא!

אני בספק אם מה שהניע אותו בקריירה זה לדפוק את מכבי, למרות שהוא לא סימפט את הקבוצה, בלשון המעטה. ועדיין, "לדפוק את מכבי-בעד או נגד" זה לא קריטריון לגדולה. אני לא מחובבי טפירו, אבל אתה מדבר ממקום רגשי, כאוהד מכבי.
וספציפית, בגמר של סמי בכר, לא הייתה עבירת תוקף, למרות ששמחתי מאוד על השריקה. אז מצד אחד, הוא התבכיין. מצד שני, כל אחד היה מתבכיין.

16 מאי 2016, 19:22

לא יודע ינאי מקום רגשי לא רגשי. האיש הזה לא עשה כמעט כלום בקריירה הארוכה (מאד) שלו...

16 מאי 2016, 19:25

my man כתב:לא יודע ינאי מקום רגשי לא רגשי. האיש הזה לא עשה כמעט כלום בקריירה הארוכה (מאד) שלו...

מי כן שחקן גדול בעינייך? מהישראלים, כמובן

16 מאי 2016, 19:34

yanay21 כתב:
my man כתב:לא יודע ינאי מקום רגשי לא רגשי. האיש הזה לא עשה כמעט כלום בקריירה הארוכה (מאד) שלו...

עומרי כספי. לצערי אין יותר כאלה היום. זה מצרך נדיר כמו מלפפון בשל ביום שרב..
הדור הנוכחי של הכדורסלנים שלנו די רקוב..
אולי הדור הבא של דוסון ובלאט ושגב (ומאלטיט אני מתחיל להתייאש) יוציא איזו פנינה..כרגע השוק יבש יבש מאד..

16 מאי 2016, 19:38

my man כתב:
yanay21 כתב:

אולי הדור הבא של דוסון ובלאט ושגב (ומאלטיט אני מתחיל להתייאש) יוציא איזו פנינה..כרגע השוק יבש יבש מאד..

הייתי צריך לחדד, אני מתכוון לשחקנים מבוגרים יותר, כאלו שלקראת פרישה או כבר פרשו, אבל מהשנים האחרונות יחסית.

כתבת שזה מצרך נדיר, ושהדור רקוב. אבל זה חלק מהעניין, ש"גדולה" זה יחסי. ובדור שלו, טפירו הוא אחד הגדולים. יכול להיות שבראייה רחבה, אם משווים אותו לאירופה, או לשחקנים זרים בארץ, הוא לא משהו.אבל עדיין.

לגבי הדור הנוכחי, אני חושב שבלאט לא יהיה משהו, הסייז שלו ממש בעייתי, אפילו בישראל. שגב, שאני חולה עליו, גם לא יעשה את הקפיצה לדעתי. השחקנים הישראלים ידועים בחוסר המוטיבציה שלהם להשתפר, ואם שגב רוצה להיות גדול, הוא חייב ללמוד להתחיל לקלוע מחצי מרחק. ולא נראה לי שזה יקרה. ודוסון, השאלה במה יבחר. כי הוא יכול להיות שחקן אדיר בארץ, או שחקן סביר באירופה.
נערך לאחרונה על ידי yanay21 בתאריך 16 מאי 2016, 19:39, נערך פעם אחת בסך הכל.

16 מאי 2016, 19:39

די אורי.

16 מאי 2016, 19:47

yanay21 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:

הייתי צריך לחדד, אני מתכוון לשחקנים מבוגרים יותר, כאלו שלקראת פרישה או כבר פרשו, אבל מהשנים האחרונות יחסית.

כתבת שזה מצרך נדיר, ושהדור רקוב. אבל זה חלק מהעניין, ש"גדולה" זה יחסי. ובדור שלו, טפירו הוא אחד הגדולים. יכול להיות שבראייה רחבה, אם משווים אותו לאירופה, או לשחקנים זרים בארץ, הוא לא משהו.אבל עדיין.

אני התכוונתי בדיוק למה שכתבת עכשיו..
אין בדור הנוכחי(של הפורשים, המשחקים, ואלו שעומדים לפרוש) שחקן גדול! פשוט אין! יודע מה, דייויד בלו היה גדול!
מי תגיד לי?
מתן נאור? אפיק ניסים? עמית בן דוד? יותם? ליאור? פניני? חנוכי?

זה שהם זקנים ופורשים לא הופך אותם בן רגע לגדולים. בשביל להיות גדול צריך הרבה יותר מזה..לצורך העניין שלא תגיד שאני נותן רק לצהובים- אז גם עדי גורדון היה גדול וגם דורון שפר(וכן אני יודע שהוא היה צהוב אבל במו ידיו הביא גם לחבר'ה ממגדל את יול"ב)

16 מאי 2016, 19:48

MTA2311 כתב:די אורי.

מה די? מה הקריטריון שלך ל"גדול"?

16 מאי 2016, 19:53

my man כתב:
MTA2311 כתב:די אורי.

מה די? מה הקריטריון שלך ל"גדול"?

יש פה הרמה להנחתה לבדיחה מדהימה.

בכל מקרה, כמובן שאת בלו אני לא כולל בעניין הזה, אלא רק צברים. מול מתאזרחים זה לא כוחות, כי בלו מושלם :heart

כשאתה מסתכל על "שחקן גדול", אתה חושב על זה באופן אובייקטיבי, ולא סובייקטיבי. השחקנים הישראלים, כקולקטיב, הם לא טובים, נקודה, סוף פסוק.
ועדיין, כשאתה עורך, תיאורטית, רשימה של "השחקנים הכי טובים מאז שנה X", אלו השחקנים הכי גדולים של הדור. זה לא אומר שהם All Time Great ברמות של NBA או יורוליג. כי שוב, הכול יחסי.
נושא נעול